+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Politikai okokból maradnak el a fejlesztések a Pest megyei településen – állítja a város korábbi polgármestere. T. Mészáros András szerint a 2019-ben győztes érdi liberálisok az elmúlt két évben semmilyen fejlesztésre nem pályáztak, sőt, a korábban megítélt pályázati forrásokat sem arra használják fel, amire azt a település elnyerte. Ezért nincs például továbbra sem infrastruktúra a zöld hulladék kezelésére, ehelyett a város vezetése most az ingatlanoktól eddig elszállított hulladék mértékét csökkenti.

T. Mészáros András hozzátette: az évről évre egyre több új lakót befogadó Érden az elmúlt évtizedben aszerint határozták meg a fejlesztéseket, hogy a térség képes legyen megbirkózni a növekvő lakosságszámmal. Az új vezetés viszont csak a kormány elleni lövészároknak használja a települést. A volt polgármester szerint nem hivatkozhat arra az érdi vezetés, hogy kormányzati elvonások miatt nem tudja biztosítani például a közszolgáltatások eddigi színvonalát, ugyanis az ilyen feladatok finanszírozása normatív alapon történik, ami független attól, hogy egy-egy településen milyen színezetű a vezetés.

A Fidesz önkormányzati képviselője úgy látja: a liberális – de ma már a Gyurcsány párt által támogatott – Bősz Anett választókerületi sikeréért áldozza fel Érd jövőjét Csőzik László polgármester, aki Bősz Anett férje. T. Mészáros Andrást a Karc FM Alaphang műsorában Pelyach Gergely kérdezte.