+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Tévesen gondolja a jelenlegi főpolgármester, hogy a kommunikáció azonos a kormányzással – mondta a pestisrácok főszerkesztő-helyettese. Bálint Botond a Karc FM Alaphang című műsorában úgy fogalmazott: a valódi kormányzás az események befolyásolása és nem az arról való beszéd, vagy a kormányzati intézkedések folyamatos kritikája. A szociológus hangsúlyozta, Karácsony Gergely vezetői képességéről sokat elárul, hogy a közösségi oldalán közzétett gondolatait is Gyurcsány Ferenc egykori emberei fogalmazzák meg. Az ellenzék mostani szereplőiből igen nehéz lenne egy hatékony, ütőképes kormányt összeállítani, a jelenlegi szereplők csak formálisan kapnának pozíciókat, a valódi irányítás azonban azoknál lenne, akik 2006 után a csőd szélére juttatták az országot.

Az ellenzéki szavazók jelentős részét képes félrevezetni ez a stratégia. Bálint Botond szerint a kormánypártoknak meg kell értetni az ellenzéki választókkal is, hogy Budapest érdekei nem egyeznek meg a baloldal érdekeivel és Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc csupán választást akar nyerni.

Egy újabb Fideszes győzelem könnyen oda vezethet, hogy a nemzetközi támogatók végleg elengedhetik az eredménytelen baloldali politikusok kezét, lehetőséget teremtve, hogy valóban új szereplők nőjenek fel a magyar ellenzéki politikában. A mostani garnitúra így 2022-ben minden eddiginél keményebb kampányra készül. Bálint Botond úgy fogalmazott: „az ellenzéknek mindig van hajlama külföldi ügynökké válni.” Tapasztalata szerint elsősorban azok lesznek baloldaliak, vagy liberálisok, akiknek igen kevés saját mondanivalója van a világ dolgairól.

A magyar baloldalt most is azok irányítják, akik utat nyitottak a Horn- és a Gyurcsány kormány privatizációs politikájának, ezzel pedig jelentős életszínvonal esést okoztak a magyaroknak. Ennek ellenére a választók egy része most is támogatja őket, moha a jelenlegi kampányígéreteik beváltása rövidtávon 15, középtávon pedig 30 százalékos visszaesést jelentene az országnak. További részletek Pelyach Gergely interjújában az Alaphangban.