+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Az emberek többsége nem politikai hadviselést vár el a települések vezetőitől, hanem a helyiek érdekeinek hatékony képviseletét – fogalmazott Székesfehérvár polgármestere a Karc FM-en. Cser-Palkovics András kifejtette: azt tapasztalta, hogy a Fejér megyei megyeszékhelyen élők nagyra értékelik az elmúlt években tapasztalt fejlődést, a kiszámíthatóságot, a biztonságot és nemet mondanak arra a háborús logkára, amit az összeállt ellenzék jelöltjei képviselnek.

A helyi politikának ugyanis nem a rombolásról, hanem az építkezésről és az életminőség javulásáról kell szólnia. Cser-Palkovics András meglátása szerint ezért is fontos, hogy sem ő, sem pedig a Székesfehérvár komoly szövetségesének számító Budapest főpolgármestere nem viselnek párttisztséget – miközben Székesfehérváron Márton Roland, a fővárosban pedig Karácsony Gergely nem érti, hogy az önkormányzatok nem lehetnek pártpolitikai és műveleti terepek.

Székesfehérvár 2010 óta látványosan fejlődik, köszönhetően annak, hogy a kormányzat azóta nem bünteti, hanem segíti az önkormányzatokat – hívta fel a figyelmet Cser-Palkovics András. A Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje példaként említette, hogy a kabinet átvállalt a megyeszékhelytől 18 milliárd forintnyi, 2010 előtt felvett hitelt, így a helyi, egyre jobban működő gazdaság bevételeit teljes egészében a település fejlődésére költheti a város. Ezzel együtt a Modern Városok Program keretében is megérkezett már a városba 17 milliárd forintnyi város és az összes, ígért fejlesztést be tudják fejezni az eredetileg vállat 2020-22-es határidőre. Most pedig az MFB indít el egy vállalkozásfejlesztési programot a városban, aminek köszönhetően a helyi vállalkozások is új szintre léphetnek. Simon-Palov Judit interjúja.