+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint nagyon sokat változott az elmúlt években a Szakma Sztár Fesztivál. Parragh László a Karc FM reggeli hírműsorában, a Hangolóban beszélt arról, hogy a leendő szakmunkásokat ma már a digitális tudásra és az informatikai ismeretekre is fel kell készíteni. Az idei versenyen az autóipari szakmák széles spektruma is megjelent.

Szerinte nem baj, ha a fiatal szakmunkások elmennek külföldre, hogy fejlesszék tudásukat, csak az a fontos, hogy aztán hazajöjjenek és itthon hasznosítsák az ismereteiket. Ehhez az kellene, hogy a szakmák anyagi megbecsültsége növekedjen. Parragh László szerint a családokon sokat segítene a szakmunkások ösztöndíjprogramja, mert elsősorban a vékonyabb pénztárcájú családok gyermekei mennek szakmunkás tanulónak. Szerinte ez egy erős motiváció lenne a diákok számára. Fontosnak tartaná a technikusképzés újraindítását és a jól tanuló szakmunkások egyetemre juttatását, de tudja, hogy ez a költségvetés helyzetétől függ.

A Szakma Sztár Fesztivált 12. alkalommal rendezték meg Budapesten, az elsőn 15, az idein 60 szakma képviselői versenyeztek egymással. Az előválogatókon 10 ezer gyerek vett részt. A díjkiosztót csütörtökön tartották, a szakmák első három helyezettjei mentesülnek a későbbi vizsgák alól és szakmunkásbizonyítványt kapnak.