+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Képmutatóak a brüsszeli bevándorláspárti politikusok – jelentette ki a Karc FM-en Deutsch Tamás, fideszes európai parlamenti képviselő. A politikus hangsúlyozta, hogy a magyar kormány együtt érez Franciaországgal, de szerinte észre kell venni, hogy már állandósultak Nyugat-Európában a migrációhoz kapcsolódó terrorcselekmények, amelyeket a képviselők nem akadályoznak meg.

Az Európai Parlamentben semmit nem tesznek az európai polgárok biztonságának megvédése érdekében, noha minden létező gazdasági, jogi, belbiztonsági, katonai erő a kezükben van ahhoz, hogy eredményes lépéseket tegyenek. Ehelyett Deutsch Tamás szerint lefegyverzik Európát, majd képmutató módon az újabb és újabb terrorcselekmények újabb és újabb áldozatai emlékére mécsest gyújtanak meg plüssmacikat visznek a cselekmény helyszínére. A képviselő szerint nem plüssmacikra lenne szükség, hanem meg kellene előzni ezeket a terrorcselekményeket .

Deutsch Tamás azt mondta: az Európai Unió újabb és újabb őrült döntéseket hozva a tömeges népvándorlás előtt ki akarja nyitni a kapukat. Kifejtette: ilyen a humanitárius vízum megszavazása is, amivel kapcsolatban úgy fogalmazott: a voksolás a demokrácia sajátos felfogása, hiszen azt egyszer már leszavazták, most mégis újból döntöttek róla. Úgy vélte: a bevándorlás párti uniós politikusok addig szavaztatnak a kérdésekről – mindegy, hogy a szabályok mit írnak elő –, amíg a számukra kedvező végeredmény meg nem születik. Hangsúlyozta: ez jogilag súlyosan kifogásolható, ráadásul a javaslat életveszélyes, mivel a “migránsvízum” azt jelenti, hogy akár egy gazdasági bevándorlónak is lehetősége nyílik arra, hogy az Európai Unióban éljen.

Vágják a centit májusig

A képviselő emlékeztetett: az unióban vízumot szerzett emberek szabadon mozoghatnak, az esetek többségében pedig eltűnnek a menekültügyi eljárás vége előtt, így nem lehet őket kitoloncolni, ha a menekültügyi eljárás során kiderül, hogy mégsem jogosultak az oltalomra. A politikus szerint – mivel több millióan lehetnek, akik Európába akarnak jönni – a kontinensnek inkább a külső határokat kellene megvédenie és ott kellene segítséget nyújtania, ahol baj van, vagyis a migrációt kiváltó okokat kellene megszüntetni Afrikában és az arab világban. Ehhez azonban teljesen más politikára lenne szükség az unióban. Deutsch Tamás szerint ma már minden jóérzésű európai polgár vághatja a centit, mert jövő év májusának végére az Európai Parlament összetétele megváltozik, az uniós politika pedig nem fog ilyen élesen szembemenni az európai polgárok véleményével. Pelyach Gergely interjúja.