+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Stratégiai megállapodást kötött a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ a Szent István Egyetemmel. Az együttműködés célja, hogy megújítsa a hazai agrárszakképzést, kutatást és felsőoktatást.

Sokan nem is gondolnak bele, hogy az élelmiszert azok az emberek állítják elő, akik a mezőgazdaságban tevékenykednek nap, mint nap. Ezáltal ez az ágazat mindenkinek áthatja az életét közvetve, vagy közvetlenül. A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója szerint több más szervezettel karöltve fontos feladatuknak tekintik, hogy a sztereotípiákat ledöntve meggyőzzék a fiatal generációt arról, hogy a földművelés ma már koránt sem azt a fizikai munkát jelenti, amit 30-40 évvel ezelőtt. A digitalizáció erre a területre is begyűrűzött, és nagyon sok tevékenység gépiesítve lett.

Dr. Gyuricza Csaba a Spájz műsorában beszélt arról is, hogy Magyarországon nagyon jó adottságokkal rendelkezik, mégis le van maradva a szomszéd országokhoz képest. Ennek kiegyenlítésére nagyon sok új információt és tudást kell átadni modernizálás területén, és legalább 5 százalékkal több fiatalt kellene ennek a tudományterületnek megnyerni. Hangsúlyozta, hogy a mezőgazdaság ugyan rengeteg áldozatot követel, de ma már meg lehet belőle élni. Csesznák Anikó interjúja.