+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Budapesten nagyon aktív az innovatív vállalkozások élete és a főváros több területen is segíti a kezdő vállalkozásokat. A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke, Szalai Piroska szerint az ország gazdasági teljesítménye is kellett ahhoz, hogy sikeresek legyen a startupok és a nagyvállalatok is egyre inkább érdeklődnek irántuk.

Beszélt arról is, hogy Budapesten 2015 óta vannak olyan fórumok, ahol a feltalálók, az ötletgazdák találkozhatnak a város lakóival, hat éve pedig rendszeresen megrendezik a Be Smart programokat, ahol a már jól működő, termékkel rendelkező startupok versenyezhetnek és külföldi bemutatkozási lehetőségekhez juthatnak.

Eddig 300 vállalkozó indult ezeken a versenyeken és közülük legalább 120 már befektetési lehetőséget kapott – tette hozzá Szalai Piroska. Szerinte a magyar startupok nagyon jók a fejlesztésekben, a külföldiek pedig a piacra jutást segítik. Több innovatív kezdő vállalkozás már jelen van Írországban, Németországban és Lengyelországban. Az utóbbi években Közép-Európában történt a legnagyobb fejlődés az innovatív vállalkozások körében és Budapest az elmúlt hónapokban minden innovációval foglalkozó városlistán az élre tört.

Egy friss brit elemzés szerint Budapest Európában a legjobb város a startup vállalkozások indításához. Hasonlót állapított meg egy tavaly novemberi brüsszeli jelentés is. Budapest tavaly elnyerte az unióban megszerezhető legrangosabb elismerést a Startup Europe díjat is.