+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Egyebek mellett ezzel magyarázza a Nézőpont Intézet kutatója, hogy a választások óta továbbb emelkedett a Fidesz-KDNP támogatottsága. Tóth Erik emlékeztetett: Hollandiában vagy Németországban hónapokig húzódó kormányválságok után alakult csak meg a kabinet, ezzel szemben Magyarországon 8 éve stabilan, gyors és határozott döntések mentén irányítják az országot.

Képviselet nélkül a Kossuth téri „tömeg”

Elfelejtettek a választókkal kommunikálni az ellenzéki pártok. Tóth Erik szerint ez a magyaráztat arra, hogy egyre kevesebben vannak jelen az ellenzéki, pontosan meg nem határozott célok mentén szerveződő tüntetéseken, illetve ezért nincsen jelen a parlamenten belüli ellenzék a parlamenten kívüli ellenzék színpadán. Tóth Erik szerint ezek funkciója változatlanul a csalódottság levezetése lehet.

Mit jelent a 12 év

Az ellenzéki képviselők és a balliberális sajtó csak azt emelte ki Orbán Viktor beszédéből, hogy a 4 éves kormányzat mellett 12 évre is előre tekint. Elemzők szerint a politikában fontos a hosszú távú tervezés, a vízió is, amivel ma csak a Fidesz-KDNP, és Orbán Viktor rendelkezik. Tóth Erik azt emelte ki, hogy a kormányfő szeint a lehetségest már elérte az ország, most viszont olyan terveket is meg kell fogalmazni, amelyek elképzelhetetlennek tűnnek. Ide sorolta az Unió megreformálását, illetve azt a célt, hogy Magyarországnak a legjobb 5 életszínvonalú ország közé kell kerülnie a tagállamok között.
Pelyach Gergely interjúja.