+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Tarlós Istvánnak minden esélye megvan arra, hogy harmadszorra is győzzön – mondta a Karc FM reggeli hírműsorában a Nézőpont Intézet vezető kutatója. Nagy Dániel ismertette a legújabb kutatásuk eredményeit, mely szerint a budapestiek 45 százaléka támogatná őt a jövő évi önkormányzati választáson. A felmérés szerint, ha lesz közös baloldali jelölt, az 30 százalékot szerezhet, a Jobbik jelöltje 6, az LMP jelöltje pedig 8 százalékot kaphat. Tarlós István hasonló eredményt érne el, mint 2014-ben. Nagy Dániel szerint a főpolgármester jelenleg népszerűbb Budapesten, mint a Fidesz.

A kutatás alapján a Fidesz-KDNP-nek a biztos szavazókon belül 34 százalékos támogatottsága van. Az ellenzéki pártok közül a legerősebb a fővárosban a Momentum a maga 10 százalékával, őket követi a DK. Nagy Dániel szerint az MSZP Budapesten is folyamatosan szorul vissza, most 6 százalékon állnak.

Beszélt arról is, hogy Tarlós István az MSZP-s és LMP-s szavazók 14 illetve 16 százalékát is maga mögött tudhatja. Minden társadalmi csoportban legalább kétharmad azoknak az aránya, akik fejlődést tapasztaltak Budapesten az elmúlt nyolc évben, még a baloldaliak többsége is ezen az állásponton van, vagyis nagyon jó a főpolgármester megítélése. A kutatás szeptember 5 és 10-e között történt, 800 embert kérdeztek meg. Tarlós István azóta bejelentette, hogy harmadszorra is elindul a főpolgármesteri tisztségért és ő vezeti a Fidesz budapesti listáját a jövő évi önkormányzati választáson. (Fotó: MTI)