+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Adásrend

2020. 07. 05. Vasárnap

00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Trianon 100. Milyen színházi előadások születtek ebben az évadban az évforduló kapcsán? És melyek azok az irodalmi művek, amelyek alapul szolgáltak ezekhez? Szikora János rendező és Verebes Ernő dramaturg beszélget a Főszerepben csütörtökön 3 órától Mohácsi Szilviával.
01:00 - 03:00
FolKarc ismétlés
A Kiss Kata Zenekar határtalan éneklésre hívta a világ magyarságát Trianon 100. évfordulójának tiszteletére. A koronavírus járvány a formáció 100 állomásos koncertsorozatát szakította félbe, s mivel nem utazhattak és nem is koncertezhettek sem Magyarországon, sem a határon túl, ezért virtuálisan invitálták a közönséget Magyar vagyok című daluk otthoni eléneklésére és rögzítésére. Bizse Ferenc FolKarc című műsorában kiderül, hányan és honnan jelentkeztek a felhívásra, valamint hogy hogyan segíthet a zene abban, hogy együtt érezzenek azok, akik összetartoznak. Számítunk figyelmükre június 4-én, az Összetartozás Napján, csütörtökön este 8-tól.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Kevesebb gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak, mint 5 éve, több köztük a túlsúlyos, csökkent az alkoholt és szexet kipróbálók aránya, több a kortársbántalmazás, viszont nagyra értékelik a családi biztonságot a magyarországi kamaszok – derül ki egy nemzetközi kutatásból. Ami aggodalomra ad okot, hogy sok serdülő számol be mentális egészséggel kapcsolatos problémákról, különösen a 11-12 évesek körében. Vajon mi állhat a háttérben, és hogyan növelhető e korosztály egészsége és jólléte – erre keressük a választ a pénteki Spájz műsorában.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Magyar hangok
Trianon 100 – A téma adott, száz éve. Múltról, jelenről és a jövő lehetőségeiről beszélgetünk a Magyar hangok következő adásában. Németh Zsoltot, a Magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnökét, Keresztes Ildikó énekes-színművészt, és György Attila, író-költőt kérdezzük arról, mit jelent nekik Trianon. Várja Önöket pénteken fél egykor a szerkesztő-műsorvezető, Sükösd Levente.
13:00 - 14:00
Karcolat
Egy kis tanyáról indult, becsületes parasztemberek gyermekeként. A családban rendszeres volt a napi ima, ám bibliát nem forgattak. Mégis a papi hivatást választotta, és szorgalmának köszönhetően Rómában, a Pápai Biblikus Intézetben is tanulhatott. Beszél angolul, németül, olaszul, latinul, és hogy a Bibliát eredeti nyelven olvashassa, görögül és héberül is. Neki köszönhető, hogy a katolikusoknak is lett hordozható, klasszikus méretű Szentírása, és hogy újra a polcokra kerülhetett a Családi Biblia. A pénteki Karcolat vendége Tarjányi Béla szentírástudós, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának professor emeritusa, a Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat ügyvezető elnöke.
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
15:00 - 16:00
Vidéki Karcok
Szerte az országban számtalan módon, szinte minden településen megemlékezéseket tartottak a trianoni békediktátum aláírásának, így hazánk jelentős megcsonkításának évfordulóján. Jelentősebb vidéki nagyvárosaink eseményeibe pillantunk be a Vidéki Karcok eheti adásában, pénteken, a Paláver előtt.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Modellérték
A Smapp a növényvédelmet preventíven segítő digitális alma- és kukoricamoly csapda. Zsigó Miklós feltaláló Modellérték című műsorunkban ismerteti, hogy a feromon-csapdákban begyűjtött adatok alapján pontos előrejelzést tudnak adni a molyok rajzásáról, ezáltal a gazda a megfelelő időpontban tud hatékonyan védekezni ellenük. A startupper úgy véli, hogy az agráriumban végbemenő generációváltás lökést ad a digitalizáció terjedésének a mezőgazdaságban. Pénteken 18 órakor várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Csákó Attila
18:30 - 19:00
Színe és fonákja
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Jazzkarc
A Subicz Gábor által vezetett Subtones zenéjében egyesülnek a jazz, a funk, a soul, és számos más igényes stílus jellemzői. A nagyszerű trombitás, zeneszerző nemrégiben ismét stúdióba vonult csapatával, és elkészítették új, remek lemezüket, az „Octopus”-t. A JazzKarc június 5-i, este nyolc órától kezdődő adásának vendége Subicz Gábor lesz, aki magával hozza a friss album néhány kiváló dalát is! Jazzes szeretettel várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Gáspár Károly!
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Páholy ismétlés
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
00:00 - 01:00
Jazzkarc ismétlés
Jazz; finoman és karcosan egyaránt. A minden pénteken, 20:00 órától jelentkező JazzKarc egy rendhagyó jazzmagazin, melyben Gáspár Károly a riportalanyokat nem csak sikereikről, új lemezeikről, közelgő koncertjeikről kérdezi. Előkerülnek a magyar jazz ügyes-bajos dolgai, problémái is, természetesen sok jó zenével fűszerezve.
01:00 - 05:30
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
05:30 - 06:00
Színe és fonákja ismétlés
Hírek, információk, sőt dezinformációk ömlenek ránk nap, mint nap, az emberek csak kapkodják a fejüket. Nincs ember, aki ezt követni tudná. Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán sajátos értelmezésével. Hétvége előtt a heti sajtótermést tallózzuk minden péntek este, a teljesség igénye nélkül.
06:00 - 09:00
Otthon
Hátfájás, nyakfájás, derékfájdalmak. Ezeket a tüneteket okozhatta az elmúlt hónapokban az otthonról végzett munka. Hogy miért, mitől alakulhatott ki a fájdalom és mit lehet tenni azért, hogy megelőzzük ezt, az kiderül az Otthon műsorából. Emellett szó lesz arról is, hogy rövidlátást is okozhat a gyerekeknél az okostelefonok vagy tabletek túl gyakori használata. A részletekkel és további érdekes témákkal Simori Renáta várja Önöket, szombaton reggel 6 és 9 óra között!
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
Hogyan indulhatnak újra a szabadtéri játszóhelyek? Mire készülnek a Szegedi Szabadtéri Játékok 61. évadában? Mikor lesz az ország első karantén utáni színházi premierje? Ezek mellett az Aquincum Múzeum újra látogatható szabadtéri parkjának látványosságairól, továbbá egy magyar Beatles zenekar nemzetközi testvérzenekarokkal való együtt muzsikálásáról is szó lesz szombat délelőtt a Hangok, színek, ízekben, ahol Mohácsi Szilvia várja Önöket.
11:00 - 12:00
Corvin lapok
Az első világháború eseményei megkövetelték,hogy cenzúrázzák a sajtót. Ez alól egy kivétel volt, az országgyűlési képviselők parlamentben elmondott beszédei. Ezt ki tudta használni a Károlyi Mihály által vezetett ellenzék. A sok emberáldozatot követelő harcok a lakosság anyagi helyzetét is megnehezítették,így Tisza István folyamatosan veszített társadalmi támogatottságából. Emiatt 1918 őszén már Károlyi Mihály kinevezését várta a közvélemény. Folytatjuk a beszélgetést Ligeti Dáviddal,a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár tudományos főmunkatársával. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11órától , illetve az ismétlésben 23 órától.
12:00 - 13:00
Poétikon
A Poétikon következő adásában Zorkóczy Zenóbiával beszélgetünk tárcákról, erdélyi járványhelyzetről, vidéki hétköznapokról és karantén ihlette írásokról. Várja Önöket szombat délben a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
13:00 - 14:00
Kódex
Állítása szerint iskoláiban csak rajzolni szeretett. Gyerekkora egy részét a berekfürdői üveggyár közelében töltötte, országos hírnevet is az üvegfestés hozott neki. Bráda Tibor festőművész lesz a Kódex és Vass István Zoltán vendége szombaton 13.00 órától.
14:00 - 17:00
Előnyszabály
Megszületett a várva-várt döntés: ha zárt kapuk mögött is, de július 19-én megrendezik a 35. Forma 1-es Magyar Nagydíjat. Az Előnyszabályban részletekkel szolgálunk a verseny előkészületeiről. Műsorunkban foglalkozunk a labdarúgó Magyar Kupa döntőjével, amelyben a Budapest Honvéd 2-1-re legyőzte a Mezőkövesdet és szólunk arról is, hogy Vácon veszélybe kerülhet az NB I-es felnőtt női kézilabda csapat jövője. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnap hajnali ismétlésben Fejér Balázs és Németh Kornél számít figyelmükre.
17:00 - 18:00
Köz-pénzügyek
A gazdaságban nincs abszolút igazság. Ha lenne, a világ nem lábalna ki a nagy válságokból. A nemzetközi térben – nemzetállamok opponálják egymást. Világválságot szült egy amerikai lufi, Nagy-Britannia angolosan távozott az Unioból, Berlin a görög mentőövet vitatja, Ázsia pénzeli a nyugatot, új együttműködéseket sürget Visegrád négy alapítója. A Karc FM teret ad a gazdasági vitáknak. Minden második szombaton, 17.00 órától a Wekerle Tudományos Fórum résztvevői írják fel saját receptjüket.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
19:00 - 20:00
Sztárkarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
20:00 - 21:00
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
21:00 - 22:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
Állítása szerint iskoláiban csak rajzolni szeretett. Gyerekkora egy részét a berekfürdői üveggyár közelében töltötte, országos hírnevet is az üvegfestés hozott neki. Bráda Tibor festőművész lesz a Kódex és Vass István Zoltán vendége szombaton 13.00 órától.
23:00 - 23:59
Corvin lapok ismétlés
Az első világháború eseményei megkövetelték,hogy cenzúrázzák a sajtót. Ez alól egy kivétel volt, az országgyűlési képviselők parlamentben elmondott beszédei. Ezt ki tudta használni a Károlyi Mihály által vezetett ellenzék. A sok emberáldozatot követelő harcok a lakosság anyagi helyzetét is megnehezítették,így Tisza István folyamatosan veszített társadalmi támogatottságából. Emiatt 1918 őszén már Károlyi Mihály kinevezését várta a közvélemény. Folytatjuk a beszélgetést Ligeti Dáviddal,a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár tudományos főmunkatársával. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11órától , illetve az ismétlésben 23 órától.
00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
Megszületett a várva-várt döntés: ha zárt kapuk mögött is, de július 19-én megrendezik a 35. Forma 1-es Magyar Nagydíjat. Az Előnyszabályban részletekkel szolgálunk a verseny előkészületeiről. Műsorunkban foglalkozunk a labdarúgó Magyar Kupa döntőjével, amelyben a Budapest Honvéd 2-1-re legyőzte a Mezőkövesdet és szólunk arról is, hogy Vácon veszélybe kerülhet az NB I-es felnőtt női kézilabda csapat jövője. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnap hajnali ismétlésben Fejér Balázs és Németh Kornél számít figyelmükre.
06:00 - 07:00
Kortalan
Kissé átírta az élet a januárban alakult Senior közösség tervezett programjait, ám a kihívásoknak így is maximálisan megfeleltek. Hogyan tudtak összetartani, segíteni az online világban? Milyen várakozással vágnak neki a következő időszaknak? Bemutatjuk a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia Senior Csoportját. Utána pedig vidékre látogatunk: a pécsi Nyugdíjasok Horgász Egyesülete évtizedek óta fogja össze a természetszerető pecásokat. Velük is megismerkedhetnek a Kortalan műsorában vasárnap 6-kor és hétfőn 14 órakor.
07:00 - 08:00
Álláspont
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől nyolc óráig várja önöket a Karc FM-en Haraszti Gyula.
08:00 - 09:00
Alaphang
Az azonosulás megmarad, a viszonyulás kérdéses. Egy évszázadnyi gyász elégséges volt-e feldolgozni, vagy egy évszázadnyi összekapaszkodás segíthet inkább? Mi kell ahhoz, hogy Magyarország túlélje azon országok akaratát, amelyek éppen sírját ásták meg a századelőn? Látva, hogy most, ki, milyen állapotban lépked a XXI. század első évtizedeiben, mondhatnánk, hogy Apponyi Albert jóslata a szemünk előtt igazolódik be. Az Alaphang vendége Máthé Áron történész, akit Pelyach Gergely kérdez vasárnap reggel 8.00-tól és az ismétlésben este 20.00 órától.
09:00 - 10:00
Farkasverem
Szent László napján, június 27-én, 1988-ban százezres tömeg követelte a Hősök terén az erdélyi falurombolás megállítását. A megmozdulás szervezésében részt vett az akkori magyar ellenzék és a népi baloldal. A Fidesz részéről Németh Zsolt volt tagja az előkészítő és rendező bizottságnak. A Parlament külügyi bizottságnak elnöke és Máthé Áron a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese a Farkasverem szerkesztőjének Belénessy Csabának meghívására beszélt a harminckét évvel ezelőtti rendezvényről. Farkasverem. A Karc FM történelemórája minden vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés aznap este szintén kilenckor.
10:00 - 11:00
Asztal Körül
A vasárnapi Asztal körül műsorban beszélni fogunk a részlegesen újranyílt Aquincumi múzeumról. A műsor második felében azokra az emberekre is gondolunk, akiknek inkább lelki feltöltődésre van szükségük. Nekik a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége legújabb videósorozatát ajánljuk. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Gál Mónika!
11:00 - 12:00
Jelek
A kultúra nem holmi díszfityegő az életünkön, nem sznobok kötelező operaházi vagy teátrumi pofavizitje. Mindaz, amit kultúrának nevezünk, az emberiség ősidők homályából induló, s a jövő ismeretlenjébe tartó jelrendszere, amely minden korok emberének lelki-szellemi, szívbéli iránytűje, amely nekünk és utódainknak is katartikus erővel mutatja meg a különbséget gonoszság és jóság, szép és csúf, helyes és helytelen között - kijelölve ezzel azt a nem túl széles, ám nem is járhatatlan ösvényt, amelyen érdemes haladnunk egy boldogabb emberi jövő felé. Minden vassárnap 11 órától várja Önöket Stifner Gábor szerkesztő-műsorvezető.
12:00 - 13:00
Keresztény értékek
A Mária Országa Imaközösség januárban egy baráti társaságból alakult. Minden hónap első péntekjén együtt imádkoznak, mostanra igazi imaláncot hoztak létre. Az imaközösség történetével, és küldetésével ismerkedhetünk meg a vasárnapi Keresztény értékek műsorban. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Gál Mónika!
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
"Aligha található még egy olyan ország,amely gyakorlatilag a semmiből - évszázados oszmán uralom után - felemelkedve hetven év alatt Európa egyik közepes méretű és lakosságszámú társadalmává vált volna." - állítja Boros Imre. A közgazdász hozzáfűzi: " Románia az iskolapéldája annak,hogy a nyugat által szajkózott és másokon szigorúan számon kért,úgynevezett demokratikus normák, ha az érdekek úgy kívánják,nagyon is szelektíven működnek." Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától , illetve az ismétlésben 22 órától.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
Hogyan indulhatnak újra a szabadtéri játszóhelyek? Mire készülnek a Szegedi Szabadtéri Játékok 61. évadában? Mikor lesz az ország első karantén utáni színházi premierje? Ezek mellett az Aquincum Múzeum újra látogatható szabadtéri parkjának látványosságairól, továbbá egy magyar Beatles zenekar nemzetközi testvérzenekarokkal való együtt muzsikálásáról is szó lesz szombat délelőtt a Hangok, színek, ízekben, ahol Mohácsi Szilvia várja Önöket.
16:00 - 17:00
Bírósági akták
A Trianoni békediktátum vesztesége egy olyan szorongó szomorúságot váltott ki minden magyar emberből, amelyet talán Karinthy Frigyes: Levél kisfiamnak – Trianon emléknapjára című írásában foglalt össze a legtömörebben. „Valamikor hallani fogsz majd az életnek egy fájdalmas csodájáról – arról, hogy akinek levágták a kezét és a lábát, sokáig érzi még sajogni az ujjakat, amik nincsenek. Ha ezt hallod majd: Kolozsvár, és ezt: Erdély, és ezt: Kárpátok – meg fogod tudni, mire gondoltam.” A vasárnap 16 órakor kezdődő Bírósági aktákban jogi-jogtörténeti szempontból lesz szó a száz évvel ezelőtti tragédiáról és annak utóhatásairól. Szántó Georgina vendége Horváth Attila jogtörténész, egyetemi tanár.
17:00 - 18:00
Asztal Körül ismétlés
A vasárnapi Asztal körül műsorban beszélni fogunk a részlegesen újranyílt Aquincumi múzeumról. A műsor második felében azokra az emberekre is gondolunk, akiknek inkább lelki feltöltődésre van szükségük. Nekik a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége legújabb videósorozatát ajánljuk. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Gál Mónika!
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:32 - 19:00
Magyar hangok ismétlés
Trianon 100 – A téma adott, száz éve. Múltról, jelenről és a jövő lehetőségeiről beszélgetünk a Magyar hangok következő adásában. Németh Zsoltot, a Magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnökét, Keresztes Ildikó énekes-színművészt, és György Attila, író-költőt kérdezzük arról, mit jelent nekik Trianon. Várja Önöket pénteken fél egykor a szerkesztő-műsorvezető, Sükösd Levente.
19:00 - 20:00
Álláspont ISMÉTLÉS
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől nyolc óráig várja önöket a Karc FM-en Haraszti Gyula.
20:00 - 21:00
Alaphang ISMÉTLÉS
Kopik a szociáldemokrácia, újra csomagolják a liberalizmust, progresszívként mutatkozik be a dekadencia. Európa az ideológiák háborújába sodródott. A harcban régi-új helyét keres a szuverén, az érdemesség, a norma és a szokásjog: a konzervatív eszme. Az eszme, amely számára a nemzet nem absztrakció, a szabályokat nem értékkatalógusból válogatják, a szabadságot pedig nem valamitől, hanem valamire kapják. Alaphang a Karc FM-en. Vasárnap reggel 8.00 órától számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Pelyach Gergely.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
Szent László napján, június 27-én, 1988-ban százezres tömeg követelte a Hősök terén az erdélyi falurombolás megállítását. A megmozdulás szervezésében részt vett az akkori magyar ellenzék és a népi baloldal. A Fidesz részéről Németh Zsolt volt tagja az előkészítő és rendező bizottságnak. A Parlament külügyi bizottságnak elnöke és Máthé Áron a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese a Farkasverem szerkesztőjének Belénessy Csabának meghívására beszélt a harminckét évvel ezelőtti rendezvényről. Farkasverem. A Karc FM történelemórája minden vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés aznap este szintén kilenckor.
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
"Aligha található még egy olyan ország,amely gyakorlatilag a semmiből - évszázados oszmán uralom után - felemelkedve hetven év alatt Európa egyik közepes méretű és lakosságszámú társadalmává vált volna." - állítja Boros Imre. A közgazdász hozzáfűzi: " Románia az iskolapéldája annak,hogy a nyugat által szajkózott és másokon szigorúan számon kért,úgynevezett demokratikus normák, ha az érdekek úgy kívánják,nagyon is szelektíven működnek." Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától , illetve az ismétlésben 22 órától.
23:00 - 23:59
Bírósági akták ismétlés
A Trianoni békediktátum vesztesége egy olyan szorongó szomorúságot váltott ki minden magyar emberből, amelyet talán Karinthy Frigyes: Levél kisfiamnak – Trianon emléknapjára című írásában foglalt össze a legtömörebben. „Valamikor hallani fogsz majd az életnek egy fájdalmas csodájáról – arról, hogy akinek levágták a kezét és a lábát, sokáig érzi még sajogni az ujjakat, amik nincsenek. Ha ezt hallod majd: Kolozsvár, és ezt: Erdély, és ezt: Kárpátok – meg fogod tudni, mire gondoltam.” A vasárnap 16 órakor kezdődő Bírósági aktákban jogi-jogtörténeti szempontból lesz szó a száz évvel ezelőtti tragédiáról és annak utóhatásairól. Szántó Georgina vendége Horváth Attila jogtörténész, egyetemi tanár.
00:00 - 01:00
Jelek ismétlés
A kultúra nem holmi díszfityegő az életünkön, nem sznobok kötelező operaházi vagy teátrumi pofavizitje. Mindaz, amit kultúrának nevezünk, az emberiség ősidők homályából induló, s a jövő ismeretlenjébe tartó jelrendszere, amely minden korok emberének lelki-szellemi, szívbéli iránytűje, amely nekünk és utódainknak is katartikus erővel mutatja meg a különbséget gonoszság és jóság, szép és csúf, helyes és helytelen között - kijelölve ezzel azt a nem túl széles, ám nem is járhatatlan ösvényt, amelyen érdemes haladnunk egy boldogabb emberi jövő felé. Minden vassárnap 11 órától várja Önöket Stifner Gábor szerkesztő-műsorvezető.
01:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Megkezdődtek a fokozatos lazítások a szociális otthonokban, de mit jelent ez a lakók mindennapi életében, hogyan vészelték át a három hónapig tartó bezártságot? Különleges biciklis élményt nyújtanak az Év kerékpárútja versenyre nevezett útvonalak, melyek az ország alig ismert szegleteibe viszik a bringásokat, ezek között a legtöbb szavazatot elért tatai nyomvonalról is szó lesz a Spájz hétfői műsorában. Csak orvosok és gyógytornászok végezhetnék ezt a tevékenységet, mégis nagyon sok az önjelölt csontkovács. Mikor és milyen szabályok betartásával próbálhatnak újra a hazai kórusok? Emesz Lilla számít figyelmükre.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Irattárca helyett már a mobiltelefonban is tárolhatók a személyi okmányok hiteles másolatai, sőt tovább is küldhetők bárkinek, akinek a tulajdonos a rendelkezésére bocsájtja azokat. A világjárvány idején kapós lett a GoodID mobilalkalmazás, hiszen ezzel a közhiteles adatok személyes kontaktus nélkül is továbbíthatók . Az elektronikus okmányok kialakításán munkálkodó magyar tulajdonú ID&Trust Kft. a japán útlevél és a román egészségügyi kártya digitális tartalmainak fejlesztése után most a magyar állampolgárok valamint az adataikat használó cégek, bankok és hatóságok közötti kapcsolat megteremtésén dolgozik. Hétfőn déli fél egykor Szabó Tamás alapító, ügyvezető mondja el az innováció részleteit Kovács Anita műsorában, a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
„Íme az én szeretett fiam! Böjte Csaba ferences kisebb testvéri küldetéséről” címmel jelent meg Frigyesy Ágnes új kötete. A Szalézi Szent Ferenc díjas újságíró és fotóriporter - aki egyben a Budapesti Székely Kör elnöke is – 18 éve lett Csaba testvér önkéntes munkatársa. A hétfői Karcolatban mesél kapcsolatukról, eddig megjelent könyveiről, és arról a családi indíttatásról, mely erre a néhol göröngyös, de gyönyörű pályára terelte. Várja hallgatóit 13 órától és az ismétlésben 22 órától Petz Margó.
14:00 - 15:00
Kortalan ismétlés
Magyarországon a 60 év fölötti népesség aránya 1990 és 2015 között 19-ről több mint 25 százalékra növekedett, és az előrejelzések szerint 2060-ra eléri a 29 százalékot. Ma már sokkal többen vannak a 65 év felettiek, mint a 14 évnél fiatalabbak. Az aktív időskor, aktív idősödés fogalmát a WHO vezette be. Megfogalmazásuk szerint ez olyan időskor megéléséről szól, mely nem csupán fizikai aktivitást, a munkaerőpiacon maradást jelenti, hanem a társadalmi, kulturális, civil életben való aktív részvételt is. Az aktív idősödés célja az egészség megtartása, a társadalmi részvétel és biztonság nyújtása, az idősek önállóságának és függetlenségének megtartása. Ezen elvek alapján – a test és a lélek egészségének megőrzése – készül vasárnaponként a „Kortalan” műsora. Várja hallgatóit Petz Margó.
15:00 - 16:00
Partitúra
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
ÉszKarc
ÉszKarc. A Karc FM esszéirodalmi műsora. Személyes vélemények, egyéni nézetek, közéletünk rejtve maradt gondolatai. Korunk esszéistái a Karc FM műsorán gondolják tovább mindazt, amit papírra vetettek. Stifner Gábor műsora minden hétfőn 18.00 órától.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:30
ÉszKarc ismétlés
ÉszKarc. A Karc FM esszéirodalmi műsora. Személyes vélemények, egyéni nézetek, közéletünk rejtve maradt gondolatai. Korunk esszéistái a Karc FM műsorán gondolják tovább mindazt, amit papírra vetettek. Stifner Gábor műsora minden hétfőn 18.00 órától.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 00:30
Modellérték ismétlés
A Smapp a növényvédelmet preventíven segítő digitális alma- és kukoricamoly csapda. Zsigó Miklós feltaláló Modellérték című műsorunkban ismerteti, hogy a feromon-csapdákban begyűjtött adatok alapján pontos előrejelzést tudnak adni a molyok rajzásáról, ezáltal a gazda a megfelelő időpontban tud hatékonyan védekezni ellenük. A startupper úgy véli, hogy az agráriumban végbemenő generációváltás lökést ad a digitalizáció terjedésének a mezőgazdaságban. Pénteken 18 órakor várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Csákó Attila
00:30 - 01:00
Zenemix
01:00 - 02:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Újra elindult az élet a bölcsődékben és az óvodákban. Az elmúlt néhány nap tapasztalatai alapján utánajárunk annak, hogy vajon hányan vették igénybe a felügyeletet? Hogyan zajlik most az élet az intézmények falai között? Milyen óvintézkedéseket kell és érdemes betartani? És hogyan vélekednek a szülők arról, hogy ki viheti és ki nem a gyermekét? De kedden a Spájzban azt is megtudhatják, hogy mi történik egy vadon élő állattal, ha emberi környezetbe kerül? Milyen kárt okozhatunk azzal, ha csak meg akarunk menteni egy őzgidát? 9 óra után Csesznák Anikó számít a figyelmükre.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
A keddi Kérdőjelben Imrényi Dávid vendége lesz Kontur András szobrászművész, aki egy libanoni keresztény Szent Chatbel mellszobrát készíti és ajándékozza Budapestnek. Szó lesz kereszténységről, nemzetről, vallások és fajok békés egymás mellett éléséről. Kezdés délben fél egykor.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
14:00 - 15:00
Szabad jegyzés
Lehet, hogy meghiúsul az EU és a Dél - amerikai Közös Piac már- már tető alatt tudott kereskedelmi egyezménye? A Holland Parlament mindenesetre június 2-án arra kérte a Holland Kormányt, hogy ne ratifikálja a dokumentumot. Vajon milyen hatást gyakorol ez a fejlemény az európai ipari termékek remélt piacszerzésére, illetve a dél - amerikai agrártermékek kedvezményes vámokkal történő európai beengedésére? Kedden 14 óra után erről is hallhat Kovács Anita gazdasági magazinjában, a Szabad Jegyzésben.
15:00 - 16:00
Az igazság órája
Az Igazság órája – Sorskérdésekről őszintén az Alapjogokért Központtal. Beszélgetések a józan ész jegyében, a liberális véleménymonopóliummal szemben, keddenként délután három és négy között. A házigazda: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Ismétlés: szerdán hajnalban háromtól négyig.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Kódfejtők
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A keddi Kérdőjelben Imrényi Dávid vendége lesz Kontur András szobrászművész, aki egy libanoni keresztény Szent Chatbel mellszobrát készíti és ajándékozza Budapestnek. Szó lesz kereszténységről, nemzetről, vallások és fajok békés egymás mellett éléséről. Kezdés délben fél egykor.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Hangadó
A karantén ideje alatt sem tétlenkedett Mészáros Tamás felvidéki énekes, színész, akinek egyedi hangzású szerzeményei mindig saját élményekből születnek és emberi témákról szólnak. Az ifjú előadó továbbra sem szeretne a divatzene által diktált feltételeknek megfelelni, igyekszik karakteres dolgokkal előrukkolni, kiváló zenésztársakkal együttműködni. A tehetségkutatókat szándékosan kerüli, teszi a dolgát, és saját erőből próbál boldogulni. Bizse Ferenc Hangadó című műsorában Mészáros Tamás vall őszintén a jelenlegi kihívásokról és feladatokról, zenéből nem lesz hiány, és hallgatóink is hozzászólhatnak az élő adáshoz, kedden este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:58
Szabad jegyzés ismétlés
Lehet, hogy meghiúsul az EU és a Dél - amerikai Közös Piac már- már tető alatt tudott kereskedelmi egyezménye? A Holland Parlament mindenesetre június 2-án arra kérte a Holland Kormányt, hogy ne ratifikálja a dokumentumot. Vajon milyen hatást gyakorol ez a fejlemény az európai ipari termékek remélt piacszerzésére, illetve a dél - amerikai agrártermékek kedvezményes vámokkal történő európai beengedésére? Kedden 14 óra után erről is hallhat Kovács Anita gazdasági magazinjában, a Szabad Jegyzésben.
00:00 - 01:00
Poétikon ismétlés
A Poétikon következő adásában Zorkóczy Zenóbiával beszélgetünk tárcákról, erdélyi járványhelyzetről, vidéki hétköznapokról és karantén ihlette írásokról. Várja Önöket szombat délben a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
01:00 - 03:00
Hangadó ismétlése
A karantén ideje alatt sem tétlenkedett Mészáros Tamás felvidéki énekes, színész, akinek egyedi hangzású szerzeményei mindig saját élményekből születnek és emberi témákról szólnak. Az ifjú előadó továbbra sem szeretne a divatzene által diktált feltételeknek megfelelni, igyekszik karakteres dolgokkal előrukkolni, kiváló zenésztársakkal együttműködni. A tehetségkutatókat szándékosan kerüli, teszi a dolgát, és saját erőből próbál boldogulni. Bizse Ferenc Hangadó című műsorában Mészáros Tamás vall őszintén a jelenlegi kihívásokról és feladatokról, zenéből nem lesz hiány, és hallgatóink is hozzászólhatnak az élő adáshoz, kedden este 8-tól.
03:00 - 04:00
Az igazság órája ismétlés
Az Igazság órája – Sorskérdésekről őszintén az Alapjogokért Központtal. Beszélgetések a józan ész jegyében, a liberális véleménymonopóliummal szemben, keddenként délután három és négy között. A házigazda: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Ismétlés: szerdán hajnalban háromtól négyig.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Számos fiatal álma, hogy külföldi egyetemen tanulhasson. Országonként és intézményenként változó, hogy mennyibe kerülnek a külföldi képzések. Uniós polgárként több országban is ingyen tanulhatnak a diákok, de az elit egyetemnek számító képzéshelyeken több millió forint is lehet a tandíj. Hogy a pénz ne legyen akadály, idén a magyar állam is támogatja a kiemelkedő képességű diákokat. Tényleg betegek leszünk az UV-B-től és megvakulunk az UV-A-tól? A szerdai spájzban tények és tévhitek az UV-ről és napsugárzás mellékhatásairól. Szó lesz még a nyaralóhajókról, ellátogatunk Egerbe és Szegedre is. Szerdán 9.00 órától várja Önöket a szerkesztő Farkas Beatrix.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Szakemberek szerint sürgető lenne egy bérlakásokra épülő piacot létrehozni, és ehhez most jó alapot teremt a kormány rozsdaövezetekre szánt terve Budapesten és a nagyvárosokban. Amíg a nyugati országokban a bérlakások aránya 20-40 százalékos, addig Magyarországon az állam a rendszerváltás óta csak a magántulajdont részesíti előnyben. A vállalkozói bérlakáspiac megjelenése sokak számára jelenthet lakhatási megoldást. Hogy hogyan, erről lesz szó a szerdai Kérdőjelben, melynek vendége az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület alelnöke, Kiss Gábor. Várja Önöket a műsor riportere: Bálint István.
13:00 - 14:00
Karcolat
Kárpát-medence-szerte megkondultak a harangok június 4-én, magyar idő szerint délután fél ötkor. A katolikus és református templomokban így emlékeztek a trianoni békediktátum 100 évvel ezelőtti aláírására. A 100 másodperces harangzúgás szimbolikusan kapcsolta össze az anyaországot az elszakított területekkel – ezzel is az egységet hirdetve. Erről az egységről beszélget a Karcolatban Varga Flóra Boros Péter, református lelkésszel, a Budakeszi Református Egyházközség vezetőjével.
14:00 - 15:00
Zöld zóna
Zöld Zóna! Egy „ökofórum”, ahol leleplezik környezetünk szennyezőit. Egy „ökoház”, ahol megszólalhatnak a zöld gazdaság képviselői. Egy „ökosuli”, ahol elmondhatják véleményüket a jövőről - a jövő generációi. Minden szerdán 14 órától, a Karc FM-en Stifner Gáborral.
15:00 - 16:00
Pipa
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Horizont
A koronavírus-betegség olaszországi és európai elterjedésének egyik kiindulási pontjaként ismert Veneto tartományban egyetlen új fertőzöttet és halottat sem regisztráltak vasárnap. Olaszországban a járvány a végéhez közeledik. A témáról Halkó Petrával a Századvég Alapítvány külpolitikai elemzőjével beszélget a Horizont szerdai adásában a szerkesztő-műsorvezető, Kottász Zoltán.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
Szakemberek szerint sürgető lenne egy bérlakásokra épülő piacot létrehozni, és ehhez most jó alapot teremt a kormány rozsdaövezetekre szánt terve Budapesten és a nagyvárosokban. Amíg a nyugati országokban a bérlakások aránya 20-40 százalékos, addig Magyarországon az állam a rendszerváltás óta csak a magántulajdont részesíti előnyben. A vállalkozói bérlakáspiac megjelenése sokak számára jelenthet lakhatási megoldást. Hogy hogyan, erről lesz szó a szerdai Kérdőjelben, melynek vendége az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület alelnöke, Kiss Gábor. Várja Önöket a műsor riportere: Bálint István.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Sztárkarcok
Új dalokkal készül megörvendeztetni közönségét Varga Miklós, az ország egyik legszebb hangú férfi énekese, aki továbbra is büszke a hazájára, igazi lokálpatrióta, nemzeti identitását pedig mindig őszintén vállalta. Kevesen vitatják, hogy Európáról szívhez szólóbban még nem énekelt senki és Istvánként is mindig király volt. Bizse Ferenc SztárKarcok című élő műsorában egy fáradhatatlan előadóművész vendégeskedik; lélekemelő dallamokra és őszinte gondolatokra is számíthatnak hallgatóink, szerdán este 8-tól.
21:00 - 22:00
Igéző
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Kárpát-medence-szerte megkondultak a harangok június 4-én, magyar idő szerint délután fél ötkor. A katolikus és református templomokban így emlékeztek a trianoni békediktátum 100 évvel ezelőtti aláírására. A 100 másodperces harangzúgás szimbolikusan kapcsolta össze az anyaországot az elszakított területekkel – ezzel is az egységet hirdetve. Erről az egységről beszélget a Karcolatban Varga Flóra Boros Péter, református lelkésszel, a Budakeszi Református Egyházközség vezetőjével.
23:00 - 23:59
Zöld Zóna ismétlés
Zöld Zóna! Egy „ökofórum”, ahol leleplezik környezetünk szennyezőit. Egy „ökoház”, ahol megszólalhatnak a zöld gazdaság képviselői. Egy „ökosuli”, ahol elmondhatják véleményüket a jövőről - a jövő generációi. Minden szerdán 14 órától, a Karc FM-en Stifner Gáborral.
00:00 - 01:00
Pipa ismétlés
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
01:00 - 02:00
Sztárkarcok ismétlés
Új dalokkal készül megörvendeztetni közönségét Varga Miklós, az ország egyik legszebb hangú férfi énekese, aki továbbra is büszke a hazájára, igazi lokálpatrióta, nemzeti identitását pedig mindig őszintén vállalta. Kevesen vitatják, hogy Európáról szívhez szólóbban még nem énekelt senki és Istvánként is mindig király volt. Bizse Ferenc SztárKarcok című élő műsorában egy fáradhatatlan előadóművész vendégeskedik; lélekemelő dallamokra és őszinte gondolatokra is számíthatnak hallgatóink, szerdán este 8-tól.
02:00 - 03:00
Igéző ismétlés
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott .
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
A koronavírus járvány miatti csökkentett aktivitás vagy leállás után számos cég indítja újra működését. A munkába való visszatérés számos feladatot ró a munkáltatóra és a munkavállalókra is. Milyen az élet a home office után? A járványhelyzet lecsengését követően, hogyan változott a vásárlói és eladói magatartás? Kinek a felelőssége, hogy az ügyfél vagy az alkalmazott betartja, betartatja-e a másfél méter távolságtartást vagy a megfelelő maszk viselését? Itt a nyár, a szabadságolások időszaka, melyik országba, milyen feltételekkel utazhatunk? Drágábbak vagy olcsóbbak lesznek idén az európai nyaralások? A csütörtöki Spájzban ezekre a kérdésekre keressük majd a választ. Várja önöket a szerkesztő Farkas Beatrix.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Évi 10-20 ezer beteg vesz részt Magyarországon az új, innovatív gyógyszerek klinikai vizsgálataiban. Ezek a még nem törzskönyvezett, de a kifejlesztés végső stádiumában lévő készítmények ingyenesek a beteg és az egészségbiztosítás számára. Az új gyógyszerek előállítói januártól új önkéntes magatartási kódexet vezetnek be januártól. Hogy miben és miért változtak a meglévőgyakorlatukon, arról Holchacker Péter az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatója beszél csütörtökön déli fél egykor Kovács Anita műsorában, a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
14:00 - 15:00
Talentográf
Zombori Attila dobossal, aki László Attila és Kasza Tibi zenekarában játszik, már találkozhattak a Karc FM hallgatói, hiszen saját szerzeményei is voltak már korábban. Az azóta eltelt időben sem tétlenkedett, és továbbfejlesztve gitár- és zongoratudását, további dalokat alkotott, melyekhez Péter Tamás basszusgitárost nyerte meg partnernek. Az egyelőre inkább instrumentális formában lévő dalok a jazz, a rock és a pop határán mozognak. A csütörtöki Talentográf vendégei Zombori Attila és Péter Tamás. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető Lentulai Krisztián 14 és 23 órától.
15:00 - 16:00
Főszerep
Kulisszatitkok a színházak környékéről. A színház világa nem önmagában áll, hanem reagál a hétköznapokra, üzen a közéletnek. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Horizont
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
Évi 10-20 ezer beteg vesz részt Magyarországon az új, innovatív gyógyszerek klinikai vizsgálataiban. Ezek a még nem törzskönyvezett, de a kifejlesztés végső stádiumában lévő készítmények ingyenesek a beteg és az egészségbiztosítás számára. Az új gyógyszerek előállítói januártól új önkéntes magatartási kódexet vezetnek be januártól. Hogy miben és miért változtak a meglévőgyakorlatukon, arról Holchacker Péter az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatója beszél csütörtökön déli fél egykor Kovács Anita műsorában, a Regiszterben.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
FolKarc
Székely Zoltán sokoldalú művész: zenész, népzenész, táncművész és néptáncos. Nevét többek között a Fakutya, a Csürrentő, a SubRosa, a Bácsi Gyurka, illetve az Alma majd a Kifli zenekarokból ismerhetjük. Hangszerei zömmel fúvós instrumentumok: furulya, kaval, tilinkó, szaxofon, tárogató, flóta, de alkalmanként kobzon, balalajkán és nagybőgőn is játszik. Bizse Ferenc FolKarc című élő műsorában kiderül, hogy töltötte a kényszerszünetet az ötletekből soha ki nem fogyó Székely Zoltán, aki a szívéhez legközelebb álló zenékkel is megörvendezteti hallgatókat, és terveit sem tartja titokban, csütörtökön este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Talentográf ismétlés
Zombori Attila dobossal, aki László Attila és Kasza Tibi zenekarában játszik, már találkozhattak a Karc FM hallgatói, hiszen saját szerzeményei is voltak már korábban. Az azóta eltelt időben sem tétlenkedett, és továbbfejlesztve gitár- és zongoratudását, további dalokat alkotott, melyekhez Péter Tamás basszusgitárost nyerte meg partnernek. Az egyelőre inkább instrumentális formában lévő dalok a jazz, a rock és a pop határán mozognak. A csütörtöki Talentográf vendégei Zombori Attila és Péter Tamás. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető Lentulai Krisztián 14 és 23 órától.
00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Kulisszatitkok a színházak környékéről. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
01:00 - 03:00
FolKarc ismétlés
Székely Zoltán sokoldalú művész: zenész, népzenész, táncművész és néptáncos. Nevét többek között a Fakutya, a Csürrentő, a SubRosa, a Bácsi Gyurka, illetve az Alma majd a Kifli zenekarokból ismerhetjük. Hangszerei zömmel fúvós instrumentumok: furulya, kaval, tilinkó, szaxofon, tárogató, flóta, de alkalmanként kobzon, balalajkán és nagybőgőn is játszik. Bizse Ferenc FolKarc című élő műsorában kiderül, hogy töltötte a kényszerszünetet az ötletekből soha ki nem fogyó Székely Zoltán, aki a szívéhez legközelebb álló zenékkel is megörvendezteti hallgatókat, és terveit sem tartja titokban, csütörtökön este 8-tól.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
A nagy túljelentkezést igyekszik enyhíteni a Református Egyház Országos Óvoda Programja, melynek keretében hatvanhat óvoda épül vagy újul meg a Kormány támogatásával: aktuális egyházügyi és nemzetiségi kérdések a Spájz műsorában. Elkezdte működését az Ökomenedzser Hálózat: a szakemberek egyik legfontosabb feladata a légszennyezettség csökkentése az érintett településeken. Munkájukról is szó lesz, de a fiúnevelés és apaság aktuális kihívásait is érintjük pénteken 9 és dél között.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Magyar hangok
Az ukrán kormány megint előhúzta a közigazgatási területi „reform” tervét, amely hátrányos lenne a kárpátaljai magyarokra nézve. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség tiltakozik. Fordulatot hozhat-e a magyar-szlovák kapcsolatokban Igor Matovič szlovák miniszterelnök magyarbarát gesztusa a trianoni békediktátum 100. évfordulóján? Lesz-e egységes magyar érdekképviselet a felvidéken, azt követően, hogy Bugár Béla távozott a Most-Híd vegyespárt éléről? Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság a vírushelyzet miatt az idei, XXIV. Nemzetközi Építéstudományi Konferencia konferenciát nem Csíksomlyón, hanem online formában tartja meg június 13-án, szombaton. Minderről hallhatnak a Magyar hangokban pénteken fél egykor. Várja önöket a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
13:00 - 14:00
Karcolat
Hogyan tud másokon segíteni egy olyan kórházlelkész, aki szintén komoly betegségeken van túl? Miért fontos Pál László, református lelkész számára, hogy olyan emberekkel foglalkozzon, akikhez nehéz eljutni? A pénteki Karcolatban Pál Lászlóval, poroszlói református lelkipásztor életével, hivatásával ismerkedhetünk meg. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Gál Mónika.
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
15:00 - 16:00
Vidéki Karcok
A Vidéki Karcok adásában rendszeresen egy-egy adott régió, megye, vagy épp város híreivel kiemelten is foglalkozunk. Ezúttal Vas megyébe, Szombathelyre és környékére látogatunk, megismerve az ott élők számára legfontosabb történéseket. A műsor második felében természetesen az ország többi régiójában is körülnézünk. Tartsanak velünk a pénteki Paláver előtt.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Modellérték
A Campsule egy olyan mobil szálláshely, amely emberi erővel 3-5 perc alatt összeszerelhető, szigetelt, időjárásálló, fűthető és hűthető. Pahor Richárd édesapjával és üzlettársukkal együtt hatalmas fantáziát lát a hálókapszulában, és úgy tűnik a befektetők is - derül ki Modellérték című műsorunkból. A mobil kapszula nem csak fesztiválokra látogatók átmeneti szállásaként szolgálhat, de a turizmusban, az építőiparban, katasztrófák esetén is hasznosítható. Sőt, még a horgászok és vadászok is élvezhetik komfortját. A startuppertől azt is megtudhatják, hogy honnan van külföldi érdeklődő a fejlesztésre, illetve, hogy mi a sikeres indulás receptje. Pénteken 18 órakor várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Csákó Attila
18:30 - 19:00
Színe és fonákja
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Jazzkarc
Dr. Peller György jogász a paragrafusok mellett a jazz muzsika világában is igen jól kiismeri magát, hiszen szaxofonon játszik. Jegyzői tevékenysége mellett, zenekarával rendszeresen nagysikerű koncerteket ad, sőt, nemrégiben elkészült első, kiváló lemezük is, a „Let There Be Jazz”, melyen saját kompozíciói és jazz standard-ek feldolgozásai csendülnek fel. A JazzKarc június 12-i, 20:00 órától kezdődő adásának vendége a szaxofonos-jogász, Peller György lesz! Jazzes szeretettel várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Gáspár Károly!
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Hogyan tud másokon segíteni egy olyan kórházlelkész, aki szintén komoly betegségeken van túl? Miért fontos Pál László, református lelkész számára, hogy olyan emberekkel foglalkozzon, akikhez nehéz eljutni? A pénteki Karcolatban Pál Lászlóval, poroszlói református lelkipásztor életével, hivatásával ismerkedhetünk meg. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Gál Mónika.
23:00 - 23:59
Páholy ismétlés
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
00:00 - 01:00
Jazzkarc ismétlés
Jazz; finoman és karcosan egyaránt. A minden pénteken, 20:00 órától jelentkező JazzKarc egy rendhagyó jazzmagazin, melyben Gáspár Károly a riportalanyokat nem csak sikereikről, új lemezeikről, közelgő koncertjeikről kérdezi. Előkerülnek a magyar jazz ügyes-bajos dolgai, problémái is, természetesen sok jó zenével fűszerezve.
01:00 - 05:30
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
05:30 - 06:00
Színe és fonákja ismétlés
Hírek, információk, sőt dezinformációk ömlenek ránk nap, mint nap, az emberek csak kapkodják a fejüket. Nincs ember, aki ezt követni tudná. Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán sajátos értelmezésével. Hétvége előtt a heti sajtótermést tallózzuk minden péntek este, a teljesség igénye nélkül.
06:00 - 09:00
Otthon
Hazánkban csaknem 300 ezer fiatal dolgozik diákmunkásként, a legtöbben nyáron. Vajon a koronavírus miatt kialakult helyzetben tudnak majd dolgozni? A válaszok kiderülnek az Otthon műsorából, ahol szó lesz arról is, hogy miért tekintünk ellenségként a tejre, és miért választják sokan a laktózmentes termékeket és beszélgetünk arról is, hogy milyen fürdőruhát érdemes választaniuk a hölgyeknek akkor, ha plusz kilókkal küzdenek. A részletekkel Simori Renáta várja Önöket szombaton reggel 6-tól, 9-ig!
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
Kültéri Kamarakoncertek az Óbudai Danubia Zenekarral, a felújított 3-as metró ülőbútorainak ihletője, és az év színe, amely egyszerre jelenti a a reményt melankóliát és a boldogságot. Mindezekről szó lesz szombaton délelőtt a Hangok, színek, ízekben, 9 és 11 között Mohácsi Szilvia várja Önöket.
11:00 - 12:00
Corvin lapok
1918. október 31-én Budapesten meggyilkolják Tisza Istvánt. Korábbi beszélgetéseinkben már szó volt arról,mi vezetett a hajdan nagy társadalmi támogatottságot élvező politikus népszerűség vesztéséhez. Kik és milyen módszerekkel tudták odáig fokozni a hangulatot,hogy a magyar fővárosban elszabaduljon a terror , és embereket találjanak arra,hogy betörjenek Tisza bérelt villájába , majd felesége és unokahúga szeme láttára agyonlőjék? Szó lesz a korabeli média felelősségéről és a feltételezett szervezőkről is,akik a felelősségre vonás elől Ausztriába menekültek, a szomszéd ország pedig nem adta ki őket hazánknak. Folytatjuk a beszélgetést Ligeti Dávid történésszel,a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár tudományos fő munkatársával. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától , illetve az ismétlésben 23 órától.
12:00 - 13:00
Poétikon
A Poétikon következő adásának vendége Vihar Judit haikuköltő, műfordító lesz, aki a japán és magyar haiku költészet gyöngyszemeiről mesél hallgatóinknak, klasszikusokból és kortársakból egyaránt szemezgetve. Várja Önöket szombat déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
13:00 - 14:00
Kódex
Mindegy, melyik török vonatkozású tanulmányát olvassa az ember, a nép iránti tisztelete és szeretete minden szavát átjárja. Ahogy fogalmaz, ő maga is „örökösen törökösen él”. Dr Bartha Júlia keletkutató lesz a Kódex és Vass István Zoltán vendége szombaton 13.00 órakor.
14:00 - 17:00
Előnyszabály
A Ferencváros tartja kilencpontos előnyét a tabella élén a második helyen álló Fehérvárral szemben, tovább tart a harc az Európa Liga-indulást érő pozíciókért, menekül a kiesés elől az Újpest, a Kaposvár már biztosan búcsúzik az első osztálytól. Az Előnyszabályban részletesen foglalkozunk a labdarúgó NB I hajrájával. Műsorunkban hallhatnak még arról, hogy a Vác és Mezőkövesd visszalépésével hogyan változhatnak az erőviszonyok a férfi kézilabda bajnokság élvonalában, valamint arról, hogy a karantén után elkezdték a jeges edzéseket rövidpályás gyorskorcsolya válogatottunk tagjai. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnap hajnali ismétlésben Fejér Balázs és Németh Kornél számít figyelmükre.
17:00 - 18:00
Nettó
A koronavírus-járvány miatt idén megkésve indult a nyári táborok foglalási szezonja. Tóth Béla, a Táborfigyelő.hu ügyvezető igazgatója Nettó című műsorunkban ismerteti: idén 5 százalékos áremelkedés várható a táborok áraiban, így a napközis táborok átlagosan 35-37 ezer forintba kerülnek, a bentlakásosak 55 ezerbe, de van 26 ezer és 260 ezer forintos ajánlat is. Idén az angol nyelvi, a sport és a készségfejlesztő táborok a favoritok. Ganczer Gábor, a rendezvényszervezők szövetségének elnöke szerint a pandémia elviszi a szolgáltatók bevételének felét, ennek ellenére a cégek mindent megtesznek a túlélésért, minimális az utcára tett alkalmazottak száma. Szerinte a digitalizáció térnyerése mellett a hagyományos rendezvény-szervezésnek is van jövője. A szombaton délután öt órakor kezdődő Nettó című műsorunkban várja önöket a szerkesztő-műsorvezető: Csákó Attila
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
19:00 - 20:00
Sztárkarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
20:00 - 21:00
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
21:00 - 22:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
Mindegy, melyik török vonatkozású tanulmányát olvassa az ember, a nép iránti tisztelete és szeretete minden szavát átjárja. Ahogy fogalmaz, ő maga is „örökösen törökösen él”. Dr Bartha Júlia keletkutató lesz a Kódex és Vass István Zoltán vendége szombaton 13.00 órakor.
23:00 - 23:59
Corvin lapok ismétlés
1918. október 31-én Budapesten meggyilkolják Tisza Istvánt. Korábbi beszélgetéseinkben már szó volt arról,mi vezetett a hajdan nagy társadalmi támogatottságot élvező politikus népszerűség vesztéséhez. Kik és milyen módszerekkel tudták odáig fokozni a hangulatot,hogy a magyar fővárosban elszabaduljon a terror , és embereket találjanak arra,hogy betörjenek Tisza bérelt villájába , majd felesége és unokahúga szeme láttára agyonlőjék? Szó lesz a korabeli média felelősségéről és a feltételezett szervezőkről is,akik a felelősségre vonás elől Ausztriába menekültek, a szomszéd ország pedig nem adta ki őket hazánknak. Folytatjuk a beszélgetést Ligeti Dávid történésszel,a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár tudományos fő munkatársával. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától , illetve az ismétlésben 23 órától.
00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
A Ferencváros tartja kilencpontos előnyét a tabella élén a második helyen álló Fehérvárral szemben, tovább tart a harc az Európa Liga-indulást érő pozíciókért, menekül a kiesés elől az Újpest, a Kaposvár már biztosan búcsúzik az első osztálytól. Az Előnyszabályban részletesen foglalkozunk a labdarúgó NB I hajrájával. Műsorunkban hallhatnak még arról, hogy a Vác és Mezőkövesd visszalépésével hogyan változhatnak az erőviszonyok a férfi kézilabda bajnokság élvonalában, valamint arról, hogy a karantén után elkezdték a jeges edzéseket rövidpályás gyorskorcsolya válogatottunk tagjai. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnap hajnali ismétlésben Fejér Balázs és Németh Kornél számít figyelmükre.
06:00 - 07:00
Kortalan
A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményeiben közel 300 idős, fogyatékkal élő- és szenvedély beteg ellátása folyik, emellett családi bölcsődét és nevelőszülői hálózatot is üzemeltetnek. Szeretetszolgálati munkájukról, a különböző generációk viszonyáról, a helyi gyülekezettel való kapcsolatukról, a városban betöltött szerepükről hallhatnak a Kortalan műsorában. Az adás orvos vendége pedig az időskori szédülés megelőzéséhez, kezeléséhez ad tanácsokat. Tartsanak Petz Margóval vasárnap 6-tól és hétfőn 14 órától.
07:00 - 08:00
Álláspont
Rémhírterjesztés miatt feljelentést tett az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Korózs Lajos álmentős videója ügyében. Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés és szerződésszegés is felmerülhet a Pesti úti idősotthonban történtek miatt. Mindkét ügyben a nyomozó hatóság folytat eljárást. Többek között erről kérdeztük Rétvári Bencét, az EMMI parlamenti államtitkárát és ifjabb Lomniczi Zoltán alkotmányjogászt, a Századvég jogi szakértőjét. Vasárnap 7 és 8 óra között ismét hallgassák az Álláspontot! Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető: Haraszti Gyula
08:00 - 09:00
Alaphang
Három évtizeddel a rendszerváltás után, egy évszázaddal Trianon után, és 1000 évvel az államalapítást követően: ideje megkezdeni a második 1000 évet. Az európai kritikák szerint a magyar jogállamiság gyenge, a népképviseletet kiüresítették, a fékeket kioldották, a kormány teljhatalmat kapott. Valójában a rendszerváltáskor Európa egyik legtöbb biztosítékkal rendelkező népképviseleti rendszere jött létre, ami most, a koronavírus-járvány elleni védekezés idején is bizonyított. Az Alaphangban Pelyach Gergely kérdezi Soltész Istvánt, az Országgyűlés egykori főtitkárát, és Horváth József egykori MDF-es országgyűlési képviselőt vasárnap reggel 8.00-kor, és az ismétlésben este 20.00 órától.
09:00 - 10:00
Farkasverem
Az idei évben a magyar történelem tragikus eseményeire emlékezünk: a magyar Gulágra és a kitelepítések borzalmaira. Belénessy Csaba szerkesztő Földváryné Kiss Rékával, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökével beszélgetett. Farkasverem. A Karc FM történelemórája minden vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés aznap este szintén kilenckor.
10:00 - 11:00
Asztal Körül
Nagyon fiatal és nagyon tehetséges, aki ezerféle dologgal foglalkozik, miközben rendkívül sikeres a szakmájában. 2017-ben az év lakberendezője, ugyanebben az évben az Év Irodája versenyén az Év Design irodája díj nyertese, tervez gyermekbútorokat, emellett lakberendező, enteriőrtervező és belsőépítészt. Ő Hadnagy Tímea. Vasárnap az Asztal körülben vele találkozhatnak. 10.00 órától várja Önöket a szerkesztő Farkas Beatrix.
11:00 - 12:00
Jelek
A kultúra nem holmi díszfityegő az életünkön, nem sznobok kötelező operaházi vagy teátrumi pofavizitje. Mindaz, amit kultúrának nevezünk, az emberiség ősidők homályából induló, s a jövő ismeretlenjébe tartó jelrendszere, amely minden korok emberének lelki-szellemi, szívbéli iránytűje, amely nekünk és utódainknak is katartikus erővel mutatja meg a különbséget gonoszság és jóság, szép és csúf, helyes és helytelen között - kijelölve ezzel azt a nem túl széles, ám nem is járhatatlan ösvényt, amelyen érdemes haladnunk egy boldogabb emberi jövő felé. Minden vassárnap 11 órától várja Önöket Stifner Gábor szerkesztő-műsorvezető.
12:00 - 13:00
Keresztény értékek
Miért fontos, hogy van magyar nyelvű jelnyelvi Biblia? Hol nyílhatnak meg őszintén a keresztény egyetemisták? A vasárnapi Keresztény értékek műsorban több témát is körbejárunk. Megismerhetjük a jelnyelvi Bibliát, és megtudhatjuk azt, hogy ha valakinek lelki segítségre van szüksége, akkor kihez fordulhat. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Gál Mónika!
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
Manipuláció,tökéletes lejárató kampány, az országon belüli ellentétek szítása, a társadalom demoralizálása , a fejlődés lehetőségének lekicsinylése, a teljes káosz elérése az, amivel most szembe kell néznünk. Ha a közeli jövőnket firtatjuk,csak annyi a dolgunk,hogy nézzünk Amerika felé. Ami ma ott történik, az antifa illetve a tagjait irányítók utasításai mellett, ez vár Európára és persze,ránk magyarokra is. A destabilitást elérni akaró módszertan exportja már évek óta folyik , az előkészítő brigádok már pozíciót fogtak már itt,nálunk is , és csak a megfelelő pillanatra várnak,hogy Budapest utcáit csatatérré változtassák. Földi László ezredessel a "Zúgjatok, harangok!" című írásáról beszélgetünk. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától , illetve az ismétlésben 22 órától.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
Kültéri Kamarakoncertek az Óbudai Danubia Zenekarral, a felújított 3-as metró ülőbútorainak ihletője, és az év színe, amely egyszerre jelenti a a reményt melankóliát és a boldogságot. Mindezekről szó lesz szombaton délelőtt a Hangok, színek, ízekben, 9 és 11 között Mohácsi Szilvia várja Önöket.
16:00 - 17:00
Bírósági akták
Száz évvel ezelőtt született Karol Wojtyla, azaz II. János Pál pápa, aki megváltoztatta a világot. Ő a rekordok pápája. Mindössze 58 éves volt, amikor megválasztották, közel 27 évig volt a katolikus egyház feje, így egyike volt a történelem leghosszabb ideig uralkodó pápáinak. II. János Pál több mint 90 ezer oldalnyi dokumentumot írt, köztük 14 enciklikát: ez annyi, mintha 180, egyenként 500 oldalas kötetet írt volna. Apostoli utazásai során 3288 beszédet mondott, és több mint 1100 szerdai audienciát tartott, amelyeken összesen 17 millió hívő vett részt. 2014. április 27-én Ferenc pápa szentté avatta II. János Pált, aki 1978. és 2005. között a 264. római pápaként ült Szent Péter trónján. A vasárnap 16 órakor kezdődő Bírósági aktákban II. János Pál pápa életútjáról, tevékenységének történelemformáló és jogtörténeti vonatkozásairól Horváth Attila jogtörténésszel beszélget a szerkesztő, Szántó Georgina.
17:00 - 18:00
Asztal Körül ismétlés
Nagyon fiatal és nagyon tehetséges, aki ezerféle dologgal foglalkozik, miközben rendkívül sikeres a szakmájában. 2017-ben az év lakberendezője, ugyanebben az évben az Év Irodája versenyén az Év Design irodája díj nyertese, tervez gyermekbútorokat, emellett lakberendező, enteriőrtervező és belsőépítészt. Ő Hadnagy Tímea. Vasárnap az Asztal körülben vele találkozhatnak. 10.00 órától várja Önöket a szerkesztő Farkas Beatrix.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:32 - 19:00
Magyar hangok ismétlés
Az ukrán kormány megint előhúzta a közigazgatási területi „reform” tervét, amely hátrányos lenne a kárpátaljai magyarokra nézve. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség tiltakozik. Fordulatot hozhat-e a magyar-szlovák kapcsolatokban Igor Matovič szlovák miniszterelnök magyarbarát gesztusa a trianoni békediktátum 100. évfordulóján? Lesz-e egységes magyar érdekképviselet a felvidéken, azt követően, hogy Bugár Béla távozott a Most-Híd vegyespárt éléről? Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság a vírushelyzet miatt az idei, XXIV. Nemzetközi Építéstudományi Konferencia konferenciát nem Csíksomlyón, hanem online formában tartja meg június 13-án, szombaton. Minderről hallhatnak a Magyar hangokban pénteken fél egykor. Várja önöket a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
19:00 - 20:00
Álláspont ISMÉTLÉS
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől nyolc óráig várja önöket a Karc FM-en Haraszti Gyula.
20:00 - 21:00
Alaphang ISMÉTLÉS
Kopik a szociáldemokrácia, újra csomagolják a liberalizmust, progresszívként mutatkozik be a dekadencia. Európa az ideológiák háborújába sodródott. A harcban régi-új helyét keres a szuverén, az érdemesség, a norma és a szokásjog: a konzervatív eszme. Az eszme, amely számára a nemzet nem absztrakció, a szabályokat nem értékkatalógusból válogatják, a szabadságot pedig nem valamitől, hanem valamire kapják. Alaphang a Karc FM-en. Vasárnap reggel 8.00 órától számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Pelyach Gergely.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
Az idei évben a magyar történelem tragikus eseményeire emlékezünk: a magyar Gulágra és a kitelepítések borzalmaira. Belénessy Csaba szerkesztő Földváryné Kiss Rékával, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökével beszélgetett. Farkasverem. A Karc FM történelemórája minden vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés aznap este szintén kilenckor.
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
Manipuláció,tökéletes lejárató kampány, az országon belüli ellentétek szítása, a társadalom demoralizálása , a fejlődés lehetőségének lekicsinylése, a teljes káosz elérése az, amivel most szembe kell néznünk. Ha a közeli jövőnket firtatjuk,csak annyi a dolgunk,hogy nézzünk Amerika felé. Ami ma ott történik, az antifa illetve a tagjait irányítók utasításai mellett, ez vár Európára és persze,ránk magyarokra is. A destabilitást elérni akaró módszertan exportja már évek óta folyik , az előkészítő brigádok már pozíciót fogtak már itt,nálunk is , és csak a megfelelő pillanatra várnak,hogy Budapest utcáit csatatérré változtassák. Földi László ezredessel a "Zúgjatok, harangok!" című írásáról beszélgetünk. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától , illetve az ismétlésben 22 órától.
23:00 - 23:59
Bírósági akták ismétlés
Száz évvel ezelőtt született Karol Wojtyla, azaz II. János Pál pápa, aki megváltoztatta a világot. Ő a rekordok pápája. Mindössze 58 éves volt, amikor megválasztották, közel 27 évig volt a katolikus egyház feje, így egyike volt a történelem leghosszabb ideig uralkodó pápáinak. II. János Pál több mint 90 ezer oldalnyi dokumentumot írt, köztük 14 enciklikát: ez annyi, mintha 180, egyenként 500 oldalas kötetet írt volna. Apostoli utazásai során 3288 beszédet mondott, és több mint 1100 szerdai audienciát tartott, amelyeken összesen 17 millió hívő vett részt. 2014. április 27-én Ferenc pápa szentté avatta II. János Pált, aki 1978. és 2005. között a 264. római pápaként ült Szent Péter trónján. A vasárnap 16 órakor kezdődő Bírósági aktákban II. János Pál pápa életútjáról, tevékenységének történelemformáló és jogtörténeti vonatkozásairól Horváth Attila jogtörténésszel beszélget a szerkesztő, Szántó Georgina.
00:00 - 01:00
Jelek ismétlés
A kultúra nem holmi díszfityegő az életünkön, nem sznobok kötelező operaházi vagy teátrumi pofavizitje. Mindaz, amit kultúrának nevezünk, az emberiség ősidők homályából induló, s a jövő ismeretlenjébe tartó jelrendszere, amely minden korok emberének lelki-szellemi, szívbéli iránytűje, amely nekünk és utódainknak is katartikus erővel mutatja meg a különbséget gonoszság és jóság, szép és csúf, helyes és helytelen között - kijelölve ezzel azt a nem túl széles, ám nem is járhatatlan ösvényt, amelyen érdemes haladnunk egy boldogabb emberi jövő felé. Minden vassárnap 11 órától várja Önöket Stifner Gábor szerkesztő-műsorvezető.
01:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Újra indult Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja, melyeken az elmúlt években több százezren vettek részt. Hogy idén, hol, milyen vizsgálatokat végeznek el a szakemberek, az kiderül hétfőn, a Spájz műsorából. Emellett rendőrök mondják el, hogy milyen veszélyeknek vannak kitéve a gyerekek a nyári szünetben az utakon, egyedül otthon, vagy az online térben és szó lesz arról is, hogy hogyan védhetjük meg az értékeinket az egyre gyakrabban előforduló viharokban. Hétfőn 9 és dél között Simori Renáta számít a figyelmükre!
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Több mint 750 ezer egyéni gazdát és 22 ezer feletti agrárvállalkozást érint az a statisztikai felmérés, ami ezekben a napokban zajlik Magyarországon. Mire jó az Agrárcenzus? Hol használhatók fel az adatok, mennyire reális képet kaphat ettől a magyar agrárirányítás? Hétfőn déli fél egykor Bognár Gergely a Statisztikai Hivatal szóvivője mondja el a részleteket Kovács Anita műsorában, a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
Az ütésállóság az egyik legnagyobb kincs, amit a család adhat, viszont a modern társadalmakban ez egyre nehezebb feladat elé állítja a szülőket. A drogprevenció egy nagyon összetett folyamat, de a szerhasználat elleni küzdelem legfontosabb bástyája mégiscsak egy jól működő család, ezt követi az iskolai szeretetteljes légkör – mondja harminc év tapasztalattal a háta mögött Erdős Eszter, a Ráckeresztúri Drogrehabilitációs Központ alapítója, akivel Emesz Lilla beszélget a hétfői Karcolatban.
14:00 - 15:00
Kortalan ismétlés
A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményeiben közel 300 idős, fogyatékkal élő- és szenvedély beteg ellátása folyik, emellett családi bölcsődét és nevelőszülői hálózatot is üzemeltetnek. Szeretetszolgálati munkájukról, a különböző generációk viszonyáról, a helyi gyülekezettel való kapcsolatukról, a városban betöltött szerepükről hallhatnak a Kortalan műsorában. Az adás orvos vendége pedig az időskori szédülés megelőzéséhez, kezeléséhez ad tanácsokat. Tartsanak Petz Margóval vasárnap 6-tól és hétfőn 14 órától.
15:00 - 16:00
Partitúra
41 évadot töltött a Győri Balettnél, előbb táncosként, majd igazgatóként. Nyugdíjazása előtti utolsó napjairól beszélgetünk Kiss Jánossal, Fazekas Gergely zenetörténésszel pedig a karantén alatti koncertközvetítések sikeréről és a feloldások utáni első élő koncertekről. A Partitúrában hétfőn 3 órától Mohácsi Szilvia várja Önöket.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
ÉszKarc
ÉszKarc. A Karc FM esszéirodalmi műsora. Személyes vélemények, egyéni nézetek, közéletünk rejtve maradt gondolatai. Korunk esszéistái a Karc FM műsorán gondolják tovább mindazt, amit papírra vetettek. Stifner Gábor műsora minden hétfőn 18.00 órától.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
Több mint 750 ezer egyéni gazdát és 22 ezer feletti agrárvállalkozást érint az a statisztikai felmérés, ami ezekben a napokban zajlik Magyarországon. Mire jó az Agrárcenzus? Hol használhatók fel az adatok, mennyire reális képet kaphat ettől a magyar agrárirányítás? Hétfőn déli fél egykor Bognár Gergely a Statisztikai Hivatal szóvivője mondja el a részleteket Kovács Anita műsorában, a Regiszterben.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Az ütésállóság az egyik legnagyobb kincs, amit a család adhat, viszont a modern társadalmakban ez egyre nehezebb feladat elé állítja a szülőket. A drogprevenció egy nagyon összetett folyamat, de a szerhasználat elleni küzdelem legfontosabb bástyája mégiscsak egy jól működő család, ezt követi az iskolai szeretetteljes légkör – mondja harminc év tapasztalattal a háta mögött Erdős Eszter, a Ráckeresztúri Drogrehabilitációs Központ alapítója, akivel Emesz Lilla beszélget a hétfői Karcolatban.
23:00 - 23:30
ÉszKarc ismétlés
ÉszKarc. A Karc FM esszéirodalmi műsora. Személyes vélemények, egyéni nézetek, közéletünk rejtve maradt gondolatai. Korunk esszéistái a Karc FM műsorán gondolják tovább mindazt, amit papírra vetettek. Stifner Gábor műsora minden hétfőn 18.00 órától.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 00:30
Modellérték ismétlés
A Campsule egy olyan mobil szálláshely, amely emberi erővel 3-5 perc alatt összeszerelhető, szigetelt, időjárásálló, fűthető és hűthető. Pahor Richárd édesapjával és üzlettársukkal együtt hatalmas fantáziát lát a hálókapszulában, és úgy tűnik a befektetők is - derül ki Modellérték című műsorunkból. A mobil kapszula nem csak fesztiválokra látogatók átmeneti szállásaként szolgálhat, de a turizmusban, az építőiparban, katasztrófák esetén is hasznosítható. Sőt, még a horgászok és vadászok is élvezhetik komfortját. A startuppertől azt is megtudhatják, hogy honnan van külföldi érdeklődő a fejlesztésre, illetve, hogy mi a sikeres indulás receptje. Pénteken 18 órakor várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Csákó Attila
00:30 - 01:00
Zenemix
01:00 - 02:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Késve érkezik, vagy egyáltalán nem azt hozza a futár, amire számítottak? Kik kell bontani rögtön az átvételkor, vagy később is elegendő visszaküldeni a nem megfelelő terméket? És minden esetben vissza kell adni a pénzt, vagy le kell vásárolni az adott oldalon? Egyre nagyobb a népszerűsége a virtuális piactereknek, de ezzel együtt a visszaélések száma is megnövekedett. Kedden a Spájzban utánajárunk az online áruházakat szabályozó előírásoknak, de a műsorban szó lesz egy különleges kutatásról is, és megtudhatják mi köze a kígyók látásának az emberek látásához. 9 óra után Csesznák Anikó számít a figyelmükre.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
A keddi adásban Erdélyi Rezső Krisztiánt, a Nézőpont Intézet elemzőjét kérdezi Imrényi Dávid a Soros György által Budapestnek küldött, végül baloldali cégeknél landolt milliárdról. Kezdés délben fél egykor.
13:00 - 14:00
Karcolat
A keddi Karcolat főszereplőjének életét a Dél-Alföld határozza meg. Hódmezővásárhelyen született és Szegeden szerzett történelem-földrajz szakon tanári diplomát. Ma is ott él, már az egyetem professzora, végigjárta az egyetemi oktatói ranglétrát. A szakmán belül a polgári, konzervatív irányt képviseli. Számtalan könyv szerzője. Horthy Miklós külpolitikájáról hét kötetes könyvsorozatot írt, de részt vesz a szintén hétkötetesre tervezett Trianon könyvek írásában is, melynek negyedik kötete a napokban jelent meg. Számtalan tudományos társaság tagja, neki a nap nem 24 órából áll. A műsorban Gulyás László történész nemcsak saját életéről mesél, hanem a centenárium kapcsán a trianoni tragédiáról és arról, hogy hogyan lehetett volna elkerülni Magyarország drasztikus megcsonkítását. Várja önöket a műsor riportere: Bálint István
14:00 - 15:00
Szabad jegyzés
Július 1-vel korszakváltás történik az Adóhatóság felé történő adatszolgáltatásban. Ekkortól ugyanis minden adószámmal rendelkező számlakibocsátónak, valamennyi belföldi számlájáról be kell küldenie az adatokat a NAV-hoz. Kedden a 14 óra után kezdődő Szabad Jegyzésben még hallhat arról is, hogy a MAZARS könyvvizsgáló cég idei felmérése szerint Magyarország hol helyezkedik el a Közép – és kelet-európai országok adózási listáján. A megszólalókon kívül Kovács Anita szerkesztő-műsorvezető is számít figyelmükre.
15:00 - 16:00
Az igazság órája
A nagy nyári forradalom – Folytatódnak az erőszakos zavargások és fosztogatások az Egyesült Államokban és Európa egyes részein. A múltat végképp eltörölni – Szobrokat és utcaneveket vizsgálna felül London polgármestere. Munkásököl – Ahol tudta, ott akadályozta a vírus elleni védekezést az ellenzék. Az igazság órája kedden délután három és négy között a Karc FM-en. Szánthó Miklóssal, az Alapjogokért Központ igazgatójával és Törcsi Péterrel, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatójával. A szerkesztő-műsorvezető Czirják Imre. Ismétlés: szerdán reggel három és négy között.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Kódfejtők
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A keddi adásban Erdélyi Rezső Krisztiánt, a Nézőpont Intézet elemzőjét kérdezi Imrényi Dávid a Soros György által Budapestnek küldött, végül baloldali cégeknél landolt milliárdról. Kezdés délben fél egykor.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Hangadó
A saját maga által elektronikus space popként definiált Solére nevű szólóprodukciójában Szigeti Zsófi, a Shaibo korábbi énekesnője minden eddiginél személyesebb zenét alkot, amellyel saját érzelmeit és emlékeit örökíti meg frissen, művészien és önkifejező módon. Bizse Ferenc Hangadó című műsorában az Amszterdamban és Londonban is otthonosan mozgó, de itthon is szívvel éneklő előadó, Szigeti Zsófi teszi tiszteletét. Zenei csemegékből nem lesz hiány, és hallgatóink is hozzászólhatnak az élő adáshoz, kedden este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
A keddi Karcolat főszereplőjének életét a Dél-Alföld határozza meg. Hódmezővásárhelyen született és Szegeden szerzett történelem-földrajz szakon tanári diplomát. Ma is ott él, már az egyetem professzora, végigjárta az egyetemi oktatói ranglétrát. A szakmán belül a polgári, konzervatív irányt képviseli. Számtalan könyv szerzője. Horthy Miklós külpolitikájáról hét kötetes könyvsorozatot írt, de részt vesz a szintén hétkötetesre tervezett Trianon könyvek írásában is, melynek negyedik kötete a napokban jelent meg. Számtalan tudományos társaság tagja, neki a nap nem 24 órából áll. A műsorban Gulyás László történész nemcsak saját életéről mesél, hanem a centenárium kapcsán a trianoni tragédiáról és arról, hogy hogyan lehetett volna elkerülni Magyarország drasztikus megcsonkítását. Várja önöket a műsor riportere: Bálint István
23:00 - 23:58
Szabad jegyzés ismétlés
Július 1-vel korszakváltás történik az Adóhatóság felé történő adatszolgáltatásban. Ekkortól ugyanis minden adószámmal rendelkező számlakibocsátónak, valamennyi belföldi számlájáról be kell küldenie az adatokat a NAV-hoz. Kedden a 14 óra után kezdődő Szabad Jegyzésben még hallhat arról is, hogy a MAZARS könyvvizsgáló cég idei felmérése szerint Magyarország hol helyezkedik el a Közép – és kelet-európai országok adózási listáján. A megszólalókon kívül Kovács Anita szerkesztő-műsorvezető is számít figyelmükre.
00:00 - 01:00
Poétikon ismétlés
A Poétikon következő adásának vendége Vihar Judit haikuköltő, műfordító lesz, aki a japán és magyar haiku költészet gyöngyszemeiről mesél hallgatóinknak, klasszikusokból és kortársakból egyaránt szemezgetve. Várja Önöket szombat déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
01:00 - 03:00
Hangadó ismétlése
A saját maga által elektronikus space popként definiált Solére nevű szólóprodukciójában Szigeti Zsófi, a Shaibo korábbi énekesnője minden eddiginél személyesebb zenét alkot, amellyel saját érzelmeit és emlékeit örökíti meg frissen, művészien és önkifejező módon. Bizse Ferenc Hangadó című műsorában az Amszterdamban és Londonban is otthonosan mozgó, de itthon is szívvel éneklő előadó, Szigeti Zsófi teszi tiszteletét. Zenei csemegékből nem lesz hiány, és hallgatóink is hozzászólhatnak az élő adáshoz, kedden este 8-tól.
03:00 - 04:00
Az igazság órája ismétlés
A nagy nyári forradalom – Folytatódnak az erőszakos zavargások és fosztogatások az Egyesült Államokban és Európa egyes részein. A múltat végképp eltörölni – Szobrokat és utcaneveket vizsgálna felül London polgármestere. Munkásököl – Ahol tudta, ott akadályozta a vírus elleni védekezést az ellenzék. Az igazság órája kedden délután három és négy között a Karc FM-en. Szánthó Miklóssal, az Alapjogokért Központ igazgatójával és Törcsi Péterrel, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatójával. A szerkesztő-műsorvezető Czirják Imre. Ismétlés: szerdán reggel három és négy között.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Itt a nyár, sokan már a szabadságukat tervezik, mit szólnának egy hazai gyógyvízre és egyéb természetes gyógytényezőkre pl. iszapra épülő kúrához? Magyarország Trianon előtt fürdő-világhatalom volt, még mindig kijelenthetjük, hogy hazánk a gyógyvizek országa? Június a POP, azaz a kismedencei szervek tudatosság hónapja, sokáig tabunak számított a téma, azaz az inkontinencia, pedig minden harmadik nőt vagy férfit érint. Mi okozza, hogyan előzhető meg, hogyan kezelhető? A szerdai Spájzban erről beszélgetünk, emellett az ország tortája versenyről is hírt adunk és keressük Magyarország legszebb virágos balkonját és kertjét. Szerdán 9.00 órától Spájz, várja Önöket a szerkesztő Farkas Beatrix.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Az eddigi legerősebb mezőny indult a szakemberek szerint az idei, 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen – tudhattuk meg a múlt héten Pakucs Jánostól, a megmérettetés szervezőbizottságának elnökétől. A három első helyen kiemelt munka megalkotói között két ifjú hölgy is volt, egyikük, a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium tanulója, Gál Emese, illetve fizikatanára és iskolája igazgatója, Popa Márta a szerdai Kérdőjel vendége. Csatlakozzon Ön is hozzánk délután fél 1-től és az ismétlésben este fél 7-től! A szerkesztő-műsorvezető: Simon-Palov Judit.
13:00 - 14:00
Karcolat
80 esztendő tudásával, tapasztalatával és harcaival a háta mögött ma is a magyarságnak szenteli napjait Bakay Kornél régészprofesszor. A Balatontól délre eső somogyvári Kupavár -hegyen vezetésével tárták fel a Koppány vezér egykori várában felépített hatalmas bencés templomot és monostort. Az építtető I. Szent László király ma is ad munkát Bakay professzornak. Nem véletlenül nevezték el tanítványai „Szent László nemesének”. Nehéz is azt elfogadni, hogy míg a nemzetek többsége sokszor a parányi múltból is nagy történeteket teremt, addig nálunk ma sem ritkaság a nagy eseményeket és személyiségeket kicsinyítő szemlélet.
14:00 - 15:00
Zöld zóna
Zöld Zóna! Egy „ökofórum”, ahol leleplezik környezetünk szennyezőit. Egy „ökoház”, ahol megszólalhatnak a zöld gazdaság képviselői. Egy „ökosuli”, ahol elmondhatják véleményüket a jövőről - a jövő generációi. Minden szerdán 14 órától, a Karc FM-en Stifner Gáborral.
15:00 - 16:00
Pipa
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Horizont
Parlamenti választásokat tartanak a hétvégén Szerbiában, ahol a felmérések szerint toronymagasan vezeti a népszerűségi listákat az Alekszandar Vucsics államfő vezette Szerb Haladó Párt köré épülő koalíció. A pártszövetség a szavazatok 60 százalékát is megszerezheti. A témáról Gyetvai Máriával, Balkán-szakértővel beszélget a Horizont szerdai adásában a szerkesztő-műsorvezető, Kottász Zoltán.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
Az eddigi legerősebb mezőny indult a szakemberek szerint az idei, 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen – tudhattuk meg a múlt héten Pakucs Jánostól, a megmérettetés szervezőbizottságának elnökétől. A három első helyen kiemelt munka megalkotói között két ifjú hölgy is volt, egyikük, a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium tanulója, Gál Emese, illetve fizikatanára és iskolája igazgatója, Popa Márta a szerdai Kérdőjel vendége. Csatlakozzon Ön is hozzánk délután fél 1-től és az ismétlésben este fél 7-től! A szerkesztő-műsorvezető: Simon-Palov Judit.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Sztárkarcok
A régmúlt örömteli pillanatainak zenés felidézése mellett új szerzemények bemutatását is fontosnak tartja Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar, ezért a kényszerszünetet sem töltötték tétlenül. Az együttes az elmúlt 17 év alatt a retro műfaj egyik legjelentősebb képviselőjévé vált hazánkban, de rendre bebizonyítják, hogy mindig képesek megújulni. Garancia erre a Generál, a Hungária és a Dolly Roll együttesekből ismert Novai Gábor, akinek szakértelméhez Marót Viki csodás hangja és kedves lénye párosul. A formáció Bizse Ferenc SztárKarcok című élő műsorában vendégeskedik, ahol örökzöld és vadonatúj dalaikat is bemutatják, szerdán este 8-tól.
21:00 - 22:00
Igéző
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
80 esztendő tudásával, tapasztalatával és harcaival a háta mögött ma is a magyarságnak szenteli napjait Bakay Kornél régészprofesszor. A Balatontól délre eső somogyvári Kupavár -hegyen vezetésével tárták fel a Koppány vezér egykori várában felépített hatalmas bencés templomot és monostort. Az építtető I. Szent László király ma is ad munkát Bakay professzornak. Nem véletlenül nevezték el tanítványai „Szent László nemesének”. Nehéz is azt elfogadni, hogy míg a nemzetek többsége sokszor a parányi múltból is nagy történeteket teremt, addig nálunk ma sem ritkaság a nagy eseményeket és személyiségeket kicsinyítő szemlélet.
23:00 - 23:59
Zöld Zóna ismétlés
Zöld Zóna! Egy „ökofórum”, ahol leleplezik környezetünk szennyezőit. Egy „ökoház”, ahol megszólalhatnak a zöld gazdaság képviselői. Egy „ökosuli”, ahol elmondhatják véleményüket a jövőről - a jövő generációi. Minden szerdán 14 órától, a Karc FM-en Stifner Gáborral.
00:00 - 01:00
Pipa ismétlés
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
01:00 - 02:00
Sztárkarcok ismétlés
A régmúlt örömteli pillanatainak zenés felidézése mellett új szerzemények bemutatását is fontosnak tartja Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar, ezért a kényszerszünetet sem töltötték tétlenül. Az együttes az elmúlt 17 év alatt a retro műfaj egyik legjelentősebb képviselőjévé vált hazánkban, de rendre bebizonyítják, hogy mindig képesek megújulni. Garancia erre a Generál, a Hungária és a Dolly Roll együttesekből ismert Novai Gábor, akinek szakértelméhez Marót Viki csodás hangja és kedves lénye párosul. A formáció Bizse Ferenc SztárKarcok című élő műsorában vendégeskedik, ahol örökzöld és vadonatúj dalaikat is bemutatják, szerdán este 8-tól.
02:00 - 03:00
Igéző ismétlés
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott .
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
A Liget Budapest Projekt mára Európa legnagyobb, rangos nemzetközi díjakkal elismert kulturális tartalmú városfejlesztési projektje. Az aktuális kihívásokról hallhatnak a Spájz műsorában, ahol felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a nyár beköszöntével milyen fontos a véradók jelentkezése. Lesz szó még régészeti kutatásokról, újjáéledő jazz-életről, és burjánzó levendulamezőkről is. Várjuk Önöket csütörtökön 9 és dél között.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Biztonságos -e interneten keresztül pénzt mozgatni a világhálón? A dilemma nagyon is valós, bár vannak akik állítják, az ő bankszámlájukat nem érte támadás megannyi fizetés alkalmával sem, most nyilvánosságra került, hogy a bankszámlákat kezelő pénzintézetek inkább eltitkolják az ilyen eseteket. A Magyar Nemzeti Bank több mint 124 millió forint bírságot rótt ki, mivel „……A bankok több gyanús ügyletet nem jelentettek be az illetékes hatóságnak, többen nem megfelelően működtették belső ellenőrzési és információs rendszerüket, pontatlanul szűrték a gyanús készpénzes ügyleteket s hiányoztak a jelentős összegű tranzakciókhoz szükséges vezetői jóváhagyások is. „ Kérdés, hogy egy ilyen érvágás mit változtat a banki gyakorlaton? Csütörtökön déli fél egykor Binder István a Jegybank felügyeleti szóvivője a Regiszter vendége.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
14:00 - 15:00
Talentográf
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
15:00 - 16:00
Főszerep
A Gyulai Várszínház újratervezett szabadtéri előadásaival júliustól várja a közönséget. A műfaji skála igen gazdag, a koncerttől a zenés produkciókig, színházi előadásokig sok minden megtalálható a programban. A színházon belül a saját premierek, kortárs bemutatók mellett, lesz Erdélyi hét és Márai napok is. A részleteket Elek Tibor igazgató mondja el a Főszerepben csütörtökön 3 órától Mohácsi Szilviának.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Horizont
Európában ledöntenék a kizsákmányoló múlt ikonjainak szobrait, de megtartanák a kongói gyémántokat. Az Afrikával való kapcsolat mélységéről Tarrósy István, az Afrika Központ vezetője beszél a Horizont hallgatóinak. Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Sitkei Levente.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
Biztonságos -e interneten keresztül pénzt mozgatni a világhálón? A dilemma nagyon is valós, bár vannak akik állítják, az ő bankszámlájukat nem érte támadás megannyi fizetés alkalmával sem, most nyilvánosságra került, hogy a bankszámlákat kezelő pénzintézetek inkább eltitkolják az ilyen eseteket. A Magyar Nemzeti Bank több mint 124 millió forint bírságot rótt ki, mivel „……A bankok több gyanús ügyletet nem jelentettek be az illetékes hatóságnak, többen nem megfelelően működtették belső ellenőrzési és információs rendszerüket, pontatlanul szűrték a gyanús készpénzes ügyleteket s hiányoztak a jelentős összegű tranzakciókhoz szükséges vezetői jóváhagyások is. „ Kérdés, hogy egy ilyen érvágás mit változtat a banki gyakorlaton? Csütörtökön déli fél egykor Binder István a Jegybank felügyeleti szóvivője a Regiszter vendége.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
FolKarc
A történelemből és hazaszeretetből rendre jelesre vizsgázó, Ézsiás Péter vezette Historica zenekar dalaival bejárta az egész Kárpát medencét, de a tengerentúlon nagyszámú nézősereg látogatja koncertjeiket. A kényszerszünet után újult erővel és friss dalokkal készülnek megörvendeztetni a közönséget. Ennek egyik fontos állomása lesz Bizse Ferenc FolKarc című műsorának következő adása, amelyre a Historica tagjai akusztikus élőzenei produkcióval is készülnek, csütörtökön este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Kulisszatitkok a színházak környékéről. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
01:00 - 03:00
FolKarc ismétlés
Az autentikus népzene és a könnyűzene találkozásai Bizse Ferenc műsorában. A hazai rádiózás egyedülálló folkzenei műsora. A „crossover” apropóján a népzene kedvelői és a könnyűzene szerelmesei figyelmére is számít, lehetőséget nyújt határon túli zenészek bemutatására. Népszerű fórumokon, honlapokon gyakran citált műsor, amely megérti a műfajban rejlő lehetőségeket és tágítja a határokat. Világzenei produkciók és megzenésített versek is helyet kapnak az adásban. A stúdiókörülmények lehetőséget nyújtanak akusztikus élőzenei produkciókra is. Élő, exkluzív beszélgetések zenéről, nemzeti hagyományról, újításról.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány „restartbudapest” nevű közösségi oldalán gyűjti a startupok ingyenes felajánlásait, melyek a járvány ideje alatt élhetőbbé teszik életünket. Ezekkel, illetve a most útjára indult „Budapestem – Téged vár!” programmal is megismerkedhetnek a Spájz műsorában, mely fővárosunk rejtett kincseit mutatja meg az érdeklődőknek. Egy friss felmérés kapcsán pedig az agresszív, erőszakos autósokról is szó esik majd pénteken 9 és dél között. Várja Önöket a szerkesztő, Petz Margó.
12:00 - 12:25
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Magyar hangok
A magyarok sorsát minden választás, így a szerbiai is erőteljesen befolyásolja - jelentette ki egy televíziós nyilatkozatban Orbán Viktor miniszterelnök. A június 21-i szerbiai parlamenti, tartományi és önkormányzati választásokkal kapcsolatban úgy vélekedett, csak a Vajdasági Magyar Szövetség képes arra, hogy a lehető legszélesebb körben összefogja a magyarokat. Vicsek Annamária, szerbiai oktatási államtitkár, a VMSZ politikusa nyilatkozott a Magyar hangoknak. A román ügyészség szerint gyűlöletbeszédnek minősül, de nem volt uszító jellegű Klaus Iohannis román államfő magyarellenesnek tartott április 29-i televíziós beszéde. Erről is kérdeztük az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökét, Tőkés Lászlót. Magyar hangok pénteken fél egykor! Várja önöket a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
13:00 - 14:00
Karcolat
Keresztes Ildikó – csakúgy, mint minden színész-énekes – a járvány miatt hosszú időn keresztül nem találkozhatott színpadi közönségével, azonban a divatossá vált karanténkoncertek előadói között mégsem találtuk. Miként vészelte át ezt a szélsőséges időszakot a „Trianon 100” alkalmából készített Számíthatsz rám dal előadója? A pénteki Karcolat vendége Keresztes Ildikó. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető Lentulai Krisztián.
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
15:00 - 16:00
Vidéki Karcok
Harminc éves a pékszövetség. A csaknem 900 pékséget képviselő, több, mint 300 taggal bíró érdekképviseleti csoport vezetőjével többek között arról beszélgettünk, hogy Magyarország más-más tájain mennyiben különböznek a kenyerek, hogyan ünnepelnek majd, és milyen feltételeknek kell megfelelnie a Szent István napi kenyérnek. Vidéki Karcok a pénteki Paláver előtt Németh Gáborral.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Modellérték
Egyszerűbbé válhat a Growberry technológiájával a gyógy-, fűszer, és haszonnövények termesztése. Modellérték című műsorunkban a startup alapítója, Hudecz Attila arról is beszél, hogy fejlesztésükkel még a termények illat és íz anyagaira is pozitív hatással tudnak lenni, és még az élelmiszerellátás biztonsága is növelhető. A startupper szerint a globális siker alapja, hogy az ember a saját hazájában alapozza meg stabilan működő vállalkozását. Hudecz Attila multicégek vezetői pozícióit adta fel azért, hogy saját vállalatot építsen. Hogy miért, és hogy megérte-e, megtudhatják műsorunkból. Pénteken 18 órakor várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Csákó Attila
18:30 - 19:00
Színe és fonákja
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Jazzkarc
Immáron 11. alkalommal kerül megrendezésre a Világzenei és Improvizációs Tábor. Az esemény művészeti vezetője Nagy János „Yancha”, aki a hazai jazzélet meghatározó alakja zongoristaként és zeneszerzőként egyaránt. A táborban magyar kiválóságok mellett, neves külföldi muzsikusoktól szintén tanulhatnak a résztvevők, hiszen Vincent Mascart szaxofonos és Dominique Di Piazza basszusgitáros is várja a jelentkezőket. A JazzKarc június 19-i, este nyolc órától kezdődő adásának vendége a kiváló Nagy János „Yancha” lesz! Jazzes szeretettel várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Gáspár Károly!
22:00 - 23:00
Karcolat
23:00 - 23:59
Páholy
00:00 - 01:00
Jazzkarc ismétlés
Jazz; finoman és karcosan egyaránt. A minden pénteken, 20:00 órától jelentkező JazzKarc egy rendhagyó jazzmagazin, melyben Gáspár Károly a riportalanyokat nem csak sikereikről, új lemezeikről, közelgő koncertjeikről kérdezi. Előkerülnek a magyar jazz ügyes-bajos dolgai, problémái is, természetesen sok jó zenével fűszerezve.
01:00 - 05:30
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
05:30 - 06:00
Színe és fonákja ismétlés
Hírek, információk, sőt dezinformációk ömlenek ránk nap, mint nap, az emberek csak kapkodják a fejüket. Nincs ember, aki ezt követni tudná. Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán sajátos értelmezésével. Hétvége előtt a heti sajtótermést tallózzuk minden péntek este, a teljesség igénye nélkül.
06:00 - 09:00
Otthon
Akár az egymilliárd forintot is elérheti a viharkárok összege –legalábbis erre számít a Magyar Biztosítók Szövetsége. Az elmúlt napokban óriási viharok csaptak le az országra, így folyamatosan érkeznek a kárbejelentések a társaságokhoz. Hogy mit tehetünk azért, hogy a felhőszakadások ne okozzanak kárt az otthonunkban és hogy pontosan milyen károk után fizet a biztosító, az kiderül az Otthon műsorából. Emellett hallhatnak a gyerekkori inzulinrezisztenciáról és arról is, hogy milyen hatással volt a karantén a kapcsolatainkra. A részletek Simori Renáta várja Önöket szombaton reggel 6 és 9 óra között!
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
Nem kötelező, irodalomi antológia a 20. és 21. század kiemelkedő novelláiból, Augusztusi jazz-es készültség, megrendezik a Paloznaki Jazzpikniket és a Magyar Jazz Napját is. Nemzetközi Animációs Filmfesztivált tartanak a napokban Annecy-ban, a versenyző filmek között magyar induló is van. Többek között ezekkel a témákkal várja Önöket szombat délelőtt 9 és 11 óra között Mohácsi Szilvia a Hangok, színek, ízekben.
11:00 - 12:00
Corvin lapok
Az Osztrák-Magyar Monarchiával Padovában fegyverszüneti egyezményt kötöttek az antant hatalmak, amelyek később nem ismerték el ennek Magyarországra vonatkozó részét, és új megállapodásra kötelezték hazánkat. Így azok a remények és kényszerek, amelyek Károlyi Mihályt - jó antant kapcsolatai miatt - a miniszterelnöki tisztségbe segítették, elillantak. Ekkor Károlyi és társai Belgrádba utaztak, és ott megkötötték a sokkal kedvezőtlenebb fegyverszünetet. Folytatjuk a beszélgetést Ligeti Dávid történésszel, a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár tudományos főmunkatársával. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától, illetve az ismétlésben 23 órától.
12:00 - 13:00
Poétikon
A Poétikon következő adásában Varga Melindával beszélgetünk az Irodalmi Jelen folyóirat Trianon 100 éves évfordulója alkalmából kiadott különszámáról. Meghallgathatják, hogyan emlékeznek kortárs költőink a szomorú történelmi eseményre határon innen és túl. Várja Önöket szombat déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
13:00 - 14:00
Kódex
Akár a sport felé is indulhatott volna, hiszen édesapja válogatott atléta volt. Attila azonban zenélni kezdett, egyre nagyobb sikerrel. Napjainkban az Ismerős Arcok nevű zenekar frontembere. A „Nélküled” című dal szövegírójaként mindazok a szívükbe zárták, akiknek kedves a magyarság. Nyerges Attila zenész lesz a Kódex és Vass István Zoltán vendége szombaton 13.00 órától.
14:00 - 17:00
Előnyszabály
Gyásszal teli napok a magyar sportéletben. Két háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót is elveszítettünk ezen a héten. Nyolcvannégy éves korában szerdán elhunyt Kárpáti György, a Nemzet Sportolója, csütörtökön pedig jött az újabb szomorú hír: 48 esztendősen súlyos betegség után elment Benedek Tibor is. Az Előnyszabályban emlékezünk a két kiváló sportemberre. Műsorunkból megtudhatják, miért döntött a befejezés mellett a háromszoros ötkarikás aranyérmes kajakos, Szabó Gabriella, és beszámolunk arról is, hogyan állnak az előkészületekkel a jubileumi, 10. Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj szervezői. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnap hajnali ismétlésben Fejér Balázs és Németh Kornél számít figyelmükre.
17:00 - 18:00
Köz-pénzügyek
A gazdaságban nincs abszolút igazság. Ha lenne, a világ nem lábalna ki a nagy válságokból. A nemzetközi térben - nemzetállamok opponálják egymást. Világválságot szült egy amerikai lufi, Nagy-Britannia angolosan távozott az Unioból, Berlin a görög mentőövet vitatja, Ázsia pénzeli a nyugatot, új együttműködéseket sürget Visegrád négy alapítója. A Karc FM teret ad a gazdasági vitáknak. Minden második szombaton, 17.00 órától a Wekerle Tudományos Fórum résztvevői írják fel saját receptjüket.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
19:00 - 20:00
SztárKarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
20:00 - 21:00
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
21:00 - 22:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
Vass István Zoltán sajátos hangvételű portréműsora. A közelmúlt történelme emberi történeteken keresztül rajzolódik ki hallgatóink füle hallatára. „Hiszem azt, mindenki sorsa a történelem része, s mindannyiunk sorsát meghatározza a történelem. Ennek tudatában beszélgetek vendégeimmel.” – vallja a műsorvezető.
23:00 - 23:59
Corvin lapok ismétlés
„A valóság is lehet szép, sőt szebb, mint a hazug ábránd.” Fekete István örök érvényű intelme a magyar történelem-tudatra is hatással lehet. A mítoszok és legendák, a forrásmegjelölés nélküli szóbeszédek ugyanis hosszú távon tévútra viszik a nemzetet. Vannak legendák, amelyekhez nem szabad hozzányúlni. De olyanok is akadnak, amelyek tudatos történelemhamisítás után öröklődtek a jelenkorra. A XX. század bővelkedett a propagandában, de a zivataros évszázadokban majd’ minden korszak tudatosan festette a maga arcélét. A Karc FM Corvin lapok műsora a források alapján teszi ugyanezt. Számít figyelmükre Papp Endre.
00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
Gyásszal teli napok a magyar sportéletben. Két háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót is elveszítettünk ezen a héten. Nyolcvannégy éves korában szerdán elhunyt Kárpáti György, a Nemzet Sportolója, csütörtökön pedig jött az újabb szomorú hír: 48 esztendősen súlyos betegség után elment Benedek Tibor is. Az Előnyszabályban emlékezünk a két kiváló sportemberre. Műsorunkból megtudhatják, miért döntött a befejezés mellett a háromszoros ötkarikás aranyérmes kajakos, Szabó Gabriella, és beszámolunk arról is, hogyan állnak az előkészületekkel a jubileumi, 10. Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj szervezői. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnap hajnali ismétlésben Fejér Balázs és Németh Kornél számít figyelmükre.
06:00 - 07:00
Kortalan
„Hogy tetszik lenni?” – ezzel a megszólítással indult útjára az a program, mely a koronavírus-járvány miatt elszigetelődött időseknek nyújt telefonon társaságot. Ráadásul a fiatal generáció tagjai vállalták önkéntesként, hogy rendszeresen felhívják a magányos nyugdíjasokat, hosszan beszélgetve régmúltról és jelenről. Erről is hallhatnak a Kortalan műsorában, majd a szakértővel tisztázzuk a tévhiteket és a tényeket az időskori vezetésről. Várja hallgatóit vasárnap 6-tól és hétfőn 14 órától Petz Margó.
07:00 - 08:00
Álláspont
Petíciót indított az Alapjogokért Központ az isztambuli egyezmény ellen. Elfogadták az eldobható műanyag hulladékok betiltásáról szóló törvényt. A koronavírus-járvány és a trianoni évforduló is megmutatta, mennyire fontos a jó viszony a szomszédos államokkal. Többek között ezekről a témákról beszélgettünk Juhász Hajnalkával, a KDNP és az Országgyűlés külügyi bizottsága alelnökével. Véget ért a veszélyhelyzet, a parlament visszavonta a rendkívüli jogrend bevezetéséről szóló törvényt. Az ellenzék azonban továbbra is támadja a kormányt a járványügyi készültség fenntartása miatt. Deák Dánielt, a XXI Század Intézet vezető elemzőjét kérdeztük. Vasárnap 7 és 8 óra között ismét hallgassák az Álláspontot! Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető: Haraszti Gyula.
08:00 - 09:00
Alaphang
Demokráciára, társadalmi akaratra hivatkoznak, pedig csak a hangerőt csavarták feljebb. Az Egyesült Államok egyes városaiban kirobban tüntetések már a megmozdulás másnapján elveszítették ingatag iránytűjüket. Ma már nem a faji egyenjogúság a jelszó. A szobrok és emlékművek megrongálása nem a történelem újraértelmezéséből, hanem a hiányos történelem-ismeretből, vagy pusztán politikai számításból fakad. Az Alaphangban Pelyach Gergely kérdezi Gáspár-Szilágyi Szilárdot, a nagy-britanniai Keele Egyetem oktatóját, vasárnap reggel 8.00-tól, és az ismétlésben este 20.00 órától.
09:00 - 10:00
Farkasverem
Budapest hosszú és kegyetlen ostroma nem csak kétszázezer katona életébe került, de a becslések szerint harmincezer polgári áldozatot is követelt. A stúdióban Belénessy Csaba szerkesztő vendége Bank Barbara, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának tagja és Mihályi Balázs kutató Farkasverem. A Karc FM történelemórája, minden vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés aznap este ugyancsak kilenckor..
10:00 - 11:00
Asztal Körül
Mit jelent az időmenedzsment a kisgyermekes létben? Miért fontos a napi rutin kialakítása? Hogyan lehet támogatni a gyerek beszédfejlődését? Többek között ezekre a kérdésekre kapunk választ a vasárnapi Asztal körül műsorban, ahol tanácsokat is kaphatunk arra, hogy hogyan érdemes játszani velük. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Gál Mónika!
11:00 - 12:00
Jelek
A kultúra nem holmi díszfityegő az életünkön, nem sznobok kötelező operaházi vagy teátrumi pofavizitje. Mindaz, amit kultúrának nevezünk, az emberiség ősidők homályából induló, s a jövő ismeretlenjébe tartó jelrendszere, amely minden korok emberének lelki-szellemi, szívbéli iránytűje, amely nekünk és utódainknak is katartikus erővel mutatja meg a különbséget gonoszság és jóság, szép és csúf, helyes és helytelen között - kijelölve ezzel azt a nem túl széles, ám nem is járhatatlan ösvényt, amelyen érdemes haladnunk egy boldogabb emberi jövő felé. Minden vassárnap 11 órától várja Önöket Stifner Gábor szerkesztő-műsorvezető.
12:00 - 13:00
Keresztény értékek
Hogyan néz ki egy csoportos zarándoklat? Milyen motivációval indulnak el az emberek? Mit adhat egy gyermeknek egy ilyen út? A Keresztény értékek vasárnapi műsorában virtuális zarándoklatra várjuk a hallgatókat, ahol magyarországi kegyhelyeket barangolunk be. Várja Önöket a szerkesztő - műsorvezető Gál Mónika!
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
Mire tanított minket a járvány? Arra, hogy képzett, rátermett, elszánt és hatalmas munkabírású emberek munkájára szorulunk a bajban, olyanokra, akik akarnak és tudnak is dönteni. Számtalan szakember munkájára szorulunk rá állandóan és a külső körülmények folyamatos megfigyelésére is, mert a világunk a természet akaratából és más emberek tévedéséből és rosszakaratából is bármikor el tud „romlani”. Mit kell tennünk, amikor a dolgok egy pillanat alatt rosszra is fordulhatnak? Erről beszélgetünk Bálint Botond szociológussal, a Pesti Srácok főszerkesztő helyettesével. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától, illetve az ismétlésben 22 órától.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
Nem kötelező, irodalomi antológia a 20. és 21. század kiemelkedő novelláiból, Augusztusi jazz-es készültség, megrendezik a Paloznaki Jazzpikniket és a Magyar Jazz Napját is. Nemzetközi Animációs Filmfesztivált tartanak a napokban Annecy-ban, a versenyző filmek között magyar induló is van. Többek között ezekkel a témákkal várja Önöket szombat délelőtt 9 és 11 óra között Mohácsi Szilvia a Hangok, színek, ízekben.
16:00 - 17:00
Bírósági akták
Wittner Mária az 1956-os forradalom és szabadságharc élő tanúja, egyik áldozata és példaképpé vált hőse. Élete kegyetlen megpróbáltatások sorozata, egyetlen szóval kifejezve: szenvedéstörténet. A vasárnap 16 órakor kezdődő Bírósági aktákban perével és börtönéveivel jogi szempontból is foglalkozunk. Wittner Máriával - aki elszenvedője volt az igazságtalan ítéletnek, és azokat az éveket töltötte a Kádár-rendszer börtöneiben, amelyek fiatalsága talán legszebbjei lehettek volna -Szántó Georgina beszélget.
17:00 - 18:00
Asztal Körül ismétlés
Mit jelent az időmenedzsment a kisgyermekes létben? Miért fontos a napi rutin kialakítása? Hogyan lehet támogatni a gyerek beszédfejlődését? Többek között ezekre a kérdésekre kapunk választ a vasárnapi Asztal körül műsorban, ahol tanácsokat is kaphatunk arra, hogy hogyan érdemes játszani velük. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Gál Mónika!
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:32 - 19:00
Magyar hangok ismétlés
A magyarok sorsát minden választás, így a szerbiai is erőteljesen befolyásolja - jelentette ki egy televíziós nyilatkozatban Orbán Viktor miniszterelnök. A június 21-i szerbiai parlamenti, tartományi és önkormányzati választásokkal kapcsolatban úgy vélekedett, csak a Vajdasági Magyar Szövetség képes arra, hogy a lehető legszélesebb körben összefogja a magyarokat. Vicsek Annamária, szerbiai oktatási államtitkár, a VMSZ politikusa nyilatkozott a Magyar hangoknak. A román ügyészség szerint gyűlöletbeszédnek minősül, de nem volt uszító jellegű Klaus Iohannis román államfő magyarellenesnek tartott április 29-i televíziós beszéde. Erről is kérdeztük az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökét, Tőkés Lászlót. Magyar hangok pénteken fél egykor! Várja önöket a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
19:00 - 20:00
Álláspont ISMÉTLÉS
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől nyolc óráig várja önöket a Karc FM-en Haraszti Gyula.
20:00 - 21:00
Alaphang ISMÉTLÉS
Kopik a szociáldemokrácia, újra csomagolják a liberalizmust, progresszívként mutatkozik be a dekadencia. Európa az ideológiák háborújába sodródott. A harcban régi-új helyét keres a szuverén, az érdemesség, a norma és a szokásjog: a konzervatív eszme. Az eszme, amely számára a nemzet nem absztrakció, a szabályokat nem értékkatalógusból válogatják, a szabadságot pedig nem valamitől, hanem valamire kapják. Alaphang a Karc FM-en. Vasárnap reggel 8.00 órától számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Pelyach Gergely.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
Budapest hosszú és kegyetlen ostroma nem csak kétszázezer katona életébe került, de a becslések szerint harmincezer polgári áldozatot is követelt. A stúdióban Belénessy Csaba szerkesztő vendége Bank Barbara, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának tagja és Mihályi Balázs kutató Farkasverem. A Karc FM történelemórája, minden vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés aznap este ugyancsak kilenckor..
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
Mire tanított minket a járvány? Arra, hogy képzett, rátermett, elszánt és hatalmas munkabírású emberek munkájára szorulunk a bajban, olyanokra, akik akarnak és tudnak is dönteni. Számtalan szakember munkájára szorulunk rá állandóan és a külső körülmények folyamatos megfigyelésére is, mert a világunk a természet akaratából és más emberek tévedéséből és rosszakaratából is bármikor el tud „romlani”. Mit kell tennünk, amikor a dolgok egy pillanat alatt rosszra is fordulhatnak? Erről beszélgetünk Bálint Botond szociológussal, a Pesti Srácok főszerkesztő helyettesével. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától, illetve az ismétlésben 22 órától.
23:00 - 23:59
Bírósági akták ismétlés
Wittner Mária az 1956-os forradalom és szabadságharc élő tanúja, egyik áldozata és példaképpé vált hőse. Élete kegyetlen megpróbáltatások sorozata, egyetlen szóval kifejezve: szenvedéstörténet. A vasárnap 16 órakor kezdődő Bírósági aktákban perével és börtönéveivel jogi szempontból is foglalkozunk. Wittner Máriával - aki elszenvedője volt az igazságtalan ítéletnek, és azokat az éveket töltötte a Kádár-rendszer börtöneiben, amelyek fiatalsága talán legszebbjei lehettek volna -Szántó Georgina beszélget.
00:00 - 01:00
Jelek ismétlés
A kultúra nem holmi díszfityegő az életünkön, nem sznobok kötelező operaházi vagy teátrumi pofavizitje. Mindaz, amit kultúrának nevezünk, az emberiség ősidők homályából induló, s a jövő ismeretlenjébe tartó jelrendszere, amely minden korok emberének lelki-szellemi, szívbéli iránytűje, amely nekünk és utódainknak is katartikus erővel mutatja meg a különbséget gonoszság és jóság, szép és csúf, helyes és helytelen között - kijelölve ezzel azt a nem túl széles, ám nem is járhatatlan ösvényt, amelyen érdemes haladnunk egy boldogabb emberi jövő felé. Minden vassárnap 11 órától várja Önöket Stifner Gábor szerkesztő-műsorvezető.
01:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Megnyíltak a budapesti turisztikai információs irodák, új stratégia kidolgozását kezdték meg a turisztikai szervezetek. A Spájz hétfői műsorában e mellett hallhatnak arról, hogy kétszer annyi napelemmel előállított villamos energiát használtunk fel 2019-ben és nőtt a bioüzemanyagok termelése is. A lakosság sokat tehet a koronavírus második hullámának elkerüléséért azzal, ha nem szennyezi hulladékégetéssel a levegőt – állítják szakértők. Szó lesz arról is hogyan tartsuk karban immunrendszerünket. Emesz Lilla számít figyelmükre.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Vevőszerzés, vállalatirányítás, számlázás, kuponakciók és marketing bonyolítás egyetlen digitális felületen? Egy magyar kkv eddig csak álmodott ilyesmiről. De a szükség és a nyilvánvaló igény platformot teremtett. A cégek számára már beindult a https://www.vallalkozasvezerlo.hu/ felület, vevőiket viszont a www.ekozpont.hu várja. A két digitális felület összefésülésével és együttes használatával a lokális gazdaságot szándékoznak jobb helyzetbe hozni azok a fiatal szakemberek, akik két éves fejlesztő munkával építették ki a honi cégek versenyképességét támogató rendszerüket. Hétfőn déli fél egykor és este fél hétkor hallgassa meg a Regisztert a részletekért.
13:00 - 14:00
Karcolat
Bábozni ezerféleképpen lehet: paraván mögé bújva kesztyűs és pálcás bábokkal, fekete bársonyba burkolózva, marionettel, árnyfigurával, óriásbábbal. A Budapest Bábszínház életében divatok jöttek, hagyományok születtek és merültek feledésbe, de egy dolog soha nem változott: az élettelen életre keltésének varázslata gyerekek és felnőttek számára. A báb nem korosztály, hanem műfaj – e mottó jegyében működik 70 éve a Budapest Bábszínház, Közép-Európa legnagyobb, Magyarország legrégebbi professzionális bábszínháza. Rendhagyó módon „őt” ünnepeljük a hétfői Karcolatban 13 órától, és az ismétlésben 22 órától.
14:00 - 15:00
Kortalan ismétlés
„Hogy tetszik lenni?” – ezzel a megszólítással indult útjára az a program, mely a koronavírus-járvány miatt elszigetelődött időseknek nyújt telefonon társaságot. Ráadásul a fiatal generáció tagjai vállalták önkéntesként, hogy rendszeresen felhívják a magányos nyugdíjasokat, hosszan beszélgetve régmúltról és jelenről. Erről is hallhatnak a Kortalan műsorában, majd a szakértővel tisztázzuk a tévhiteket és a tényeket az időskori vezetésről. Várja hallgatóit vasárnap 6-tól és hétfőn 14 órától Petz Margó.
15:00 - 16:00
Partitúra
Netto 362 perc zene. Próbatermi e-vendégségre várja a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar csütörtök esténként az interneten a közönséget. Ők viszont már együtt muzsikálva vehették fel ezeket a műveket. Az együtt zenélés öröméről, és gyógyító erejéről beszélget Mohácsi Szilvia hétfőn 3 órától a Partitúrában az együttesek művészeivel.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
ÉszKarc
ÉszKarc hétfőn, a 18 órai hírek után. Teljes júniusi lapszámában Trianon 100.évfordulójával foglalkozik a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet Rendszerváltó Archívum című periodikája. A szerkesztőkkel, Házi Balázzsal és Nagymihály Zoltánnal Kásler Miklós miniszter és Nyáry Gábor főigazgató izgalmas írásait is górcső alá vesszük. Várja hallgatóit a szerkesztő, Stifner Gábor.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
Vevőszerzés, vállalatirányítás, számlázás, kuponakciók és marketing bonyolítás egyetlen digitális felületen? Egy magyar kkv eddig csak álmodott ilyesmiről. De a szükség és a nyilvánvaló igény platformot teremtett. A cégek számára már beindult a https://www.vallalkozasvezerlo.hu/ felület, vevőiket viszont a www.ekozpont.hu várja. A két digitális felület összefésülésével és együttes használatával a lokális gazdaságot szándékoznak jobb helyzetbe hozni azok a fiatal szakemberek, akik két éves fejlesztő munkával építették ki a honi cégek versenyképességét támogató rendszerüket. Hétfőn déli fél egykor és este fél hétkor hallgassa meg a Regisztert a részletekért.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Bábozni ezerféleképpen lehet: paraván mögé bújva kesztyűs és pálcás bábokkal, fekete bársonyba burkolózva, marionettel, árnyfigurával, óriásbábbal. A Budapest Bábszínház életében divatok jöttek, hagyományok születtek és merültek feledésbe, de egy dolog soha nem változott: az élettelen életre keltésének varázslata gyerekek és felnőttek számára. A báb nem korosztály, hanem műfaj – e mottó jegyében működik 70 éve a Budapest Bábszínház, Közép-Európa legnagyobb, Magyarország legrégebbi professzionális bábszínháza. Rendhagyó módon „őt” ünnepeljük a hétfői Karcolatban 13 órától, és az ismétlésben 22 órától.
23:00 - 23:30
ÉszKarc ismétlés
ÉszKarc hétfőn, a 18 órai hírek után. Teljes júniusi lapszámában Trianon 100.évfordulójával foglalkozik a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet Rendszerváltó Archívum című periodikája. A szerkesztőkkel, Házi Balázzsal és Nagymihály Zoltánnal Kásler Miklós miniszter és Nyáry Gábor főigazgató izgalmas írásait is górcső alá vesszük. Várja hallgatóit a szerkesztő, Stifner Gábor.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 00:30
Modellérték ismétlés
Egyszerűbbé válhat a Growberry technológiájával a gyógy-, fűszer, és haszonnövények termesztése. Modellérték című műsorunkban a startup alapítója, Hudecz Attila arról is beszél, hogy fejlesztésükkel még a termények illat és íz anyagaira is pozitív hatással tudnak lenni, és még az élelmiszerellátás biztonsága is növelhető. A startupper szerint a globális siker alapja, hogy az ember a saját hazájában alapozza meg stabilan működő vállalkozását. Hudecz Attila multicégek vezetői pozícióit adta fel azért, hogy saját vállalatot építsen. Hogy miért, és hogy megérte-e, megtudhatják műsorunkból. Pénteken 18 órakor várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Csákó Attila
00:30 - 01:00
Zenemix
01:00 - 02:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Élő növényekkel befuttatott házfalak, vagy az épületek tetején kialakított kertek, amik hatalmas lehetőségeket rejtenek magukban. Amellett, hogy a zöld homlokzatok és tetők jelentősen javítanak a belső klímán, a környezetre is jótékony hatással vannak. De vajon kinek érdemes ebben gondolkodnia? Mennyi idő alatt élvezhetők az előnyök? És milyen feladatokat ró a tulajdonosokra? Kedden a Spájzban mindez kiderül. De arra a kérdésre is választ kaphatnak, hogy a szülés és születés élménye vajon hatással van-e a baba és az anyuka lelki életére? 9 óra után Csesznák Anikó számít a figyelmükre.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
A keddi Kérdőjel vendége Lóránt Károly közgazdász lesz. Arra keressük majd a választ, hogy gazdasági szempontból hol van reálisan Magyarország helye a régiós versenytársak között. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető Imrényi Dávid délben fél egykor, majd az ismétlésben este fél hétkor.
13:00 - 14:00
Karcolat
Ajándéknak értékeli a mögöttünk hagyott hónapokat annak ellenére, hogy előadóművészként hónapokra bevétel nélkül maradt. Paár Julcsi népdalénekes, zeneterapeuta belső utazásra, alkotásra, a családi lét minőségi kiteljesítésére szánta a színpadtól távol töltött heteket. A keddi Karcolatban sajátos, zenés utazásra hívjuk Önöket – de ebben a tekergésben most nem kellenek sem szárnyak, sem kerekek – talán csak a képzeletbeli bakancsunk kopik rongyosra. Várja Önöket 1 órakor és az esti ismétléssel 10 órakor Paár Julcsi és Simon-Palov Judit.
14:00 - 15:00
Szabad jegyzés
A Szabad Jegyzés adásának napján, június 23-án tartja kamatdöntő ülését a jegybank Monetáris Tanácsa. Változtat-e a több mint 4 éve változatlanul tartott, 09%-os alapkamaton a tanács? Az elemzők nem tartják valószínűnek, mivel a kamatemelés Jegybank szerinti legfőbb indoka az infláció emelkedése lenne, márciusi jelentésében azonban a Magyar Nemzeti Bank az idei várható inflációs becslését 3,5% - ról 2,6 – 2,8%-ra mérsékelte. A kamatdöntésről, és annak lehetséges indokairól kedden Kovács Anita műsorában, a 14 óra után kezdő Szabad jegyzésben hallhat bővebben.
15:00 - 16:00
Az igazság órája
Szent tehenek – Van, amikor nem uniós érték az átláthatóság. Anarchia – Rasszista privilégium lett a biztonsághoz való jog. A múltat végképp eltörölni – Churchillt is nácinak bélyegezték. Az igazság órája kedden délután háromtól négyig a Karc FM-en Törcsi Péterrel, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatójával és Panyi Miklóssal, az Alapjogokért Központ igazgatóhelyettesével. A szerkesztő-műsorvezető Czirják Imre. Ismétlés: szerda reggel háromtól négyig.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Kódfejtők
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A keddi Kérdőjel vendége Lóránt Károly közgazdász lesz. Arra keressük majd a választ, hogy gazdasági szempontból hol van reálisan Magyarország helye a régiós versenytársak között. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető Imrényi Dávid délben fél egykor, majd az ismétlésben este fél hétkor.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Hangadó
A Bridge of Soul egyike Shang ZiMing új projektjének mellyel a jazz nemzetközi nyelvét, lelkek találkozását hirdeti. Ízig vérig modern, dallamos, energiával teli muzsika, ami Kínán, Franciaországon és Magyarországon ível át, hiszen quartetjük egy olyan formáció, ahol nem számítanak a fizikai távolságok, és újra megbizonyosodhatunk arról, hogy a muzsika határtalan. Bizse Ferenc Hangadó című élő műsorában izgalmas zenei utazásnak lehetnek fültanúi hallgatóink, miközben a Shang ZiMing Quartet képviseletében Oláh Dezső vendégeskedik a stúdióban, kedden este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:58
Szabad jegyzés ismétlés
A Szabad Jegyzés adásának napján, június 23-án tartja kamatdöntő ülését a jegybank Monetáris Tanácsa. Változtat-e a több mint 4 éve változatlanul tartott, 09%-os alapkamaton a tanács? Az elemzők nem tartják valószínűnek, mivel a kamatemelés Jegybank szerinti legfőbb indoka az infláció emelkedése lenne, márciusi jelentésében azonban a Magyar Nemzeti Bank az idei várható inflációs becslését 3,5% - ról 2,6 – 2,8%-ra mérsékelte. A kamatdöntésről, és annak lehetséges indokairól kedden Kovács Anita műsorában, a 14 óra után kezdő Szabad jegyzésben hallhat bővebben.
00:00 - 01:00
Poétikon ismétlés
A Poétikon következő adásában Varga Melindával beszélgetünk az Irodalmi Jelen folyóirat Trianon 100 éves évfordulója alkalmából kiadott különszámáról. Meghallgathatják, hogyan emlékeznek kortárs költőink a szomorú történelmi eseményre határon innen és túl. Várja Önöket szombat déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
01:00 - 03:00
Hangadó ismétlése
A Bridge of Soul egyike Shang ZiMing új projektjének mellyel a jazz nemzetközi nyelvét, lelkek találkozását hirdeti. Ízig vérig modern, dallamos, energiával teli muzsika, ami Kínán, Franciaországon és Magyarországon ível át, hiszen quartetjük egy olyan formáció, ahol nem számítanak a fizikai távolságok, és újra megbizonyosodhatunk arról, hogy a muzsika határtalan. Bizse Ferenc Hangadó című élő műsorában izgalmas zenei utazásnak lehetnek fültanúi hallgatóink, miközben a Shang ZiMing Quartet képviseletében Oláh Dezső vendégeskedik a stúdióban, kedden este 8-tól.
03:00 - 04:00
Az igazság órája ismétlés
Szent tehenek – Van, amikor nem uniós érték az átláthatóság. Anarchia – Rasszista privilégium lett a biztonsághoz való jog. A múltat végképp eltörölni – Churchillt is nácinak bélyegezték. Az igazság órája kedden délután háromtól négyig a Karc FM-en Törcsi Péterrel, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatójával és Panyi Miklóssal, az Alapjogokért Központ igazgatóhelyettesével. A szerkesztő-műsorvezető Czirják Imre. Ismétlés: szerda reggel háromtól négyig.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Biztosítható-e a meghiúsult nyaralás? A koronavírus járvány kapcsán intenzíven foglalkoztatta az utazókat, hogy a jelenlegi járvány helyzetben a stornó biztosítás fizet-e? Újraindul a lakossági lomtalanítás Budapesten, hogyan és hová helyezhetjük ki a feleslegessé vált használati tárgyakat? A napokban a diákok kézbe kapták az év végi bizonyítványukat, mit mutatnak a jegyek? Alkalmas-e a mai gyakorlat arra, hogy objektíven és igazságosan mérlegelje a gyerek tudását? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ szerdán 9.00 órától a spájzban. Várja Önöket a szerkesztő Farkas Beatrix.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Több fronton is harcot hirdetett a főváros új vezetése a budapesti autósok ellen. Ennek egyik legújabb eleme, hogy idősávos parkolási díjat vezetnek be, és akár 7-800 forint is lehet óránként a parkolás. Több hazai autós szervezet is tiltakozott a tervek ellen. Az egyik a Magyar Autóklub, melynek jogi bizottsági vezetője, Kovács Kázmér ügyvéd lesz a műsor vendége, aki a szaporodó biciklisávokról és az autómentes budapesti belváros megvalósításának nehézségeiről is beszél. Várja Önöket a műsor riportere: Bálint István.
13:00 - 14:00
Karcolat
Magyarországon is egyre népszerűbb a zero waste, vagyis a hulladékmentes életmód. Ennek követői vállalják, hogy csak a szükségleteik alapján vásárolnak, ami egyébként akár természetes is lehetne. Csakhogy a mai, fogyasztást ösztönző világban az ember késztetést érez a vásárlásra, ennek elmaradása pedig még negatív érzetet is kelthet az emberben. Ezen azonban lehet változtatni úgy, hogy közben védjük a természetet. Erről lesz szó a Karcolatban Szigeti Nagy Laurával, az első solymári csomagolásmentes bolt tulajdonosával. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Varga Flóra.
14:00 - 15:00
Zöld zóna
Zöld zóna szerdán, a 14 órai hírek után. A WWF friss magyarországi kutatásai sok érdekes mozzanatot tártak föl a fenntarthatósággal kapcsolatos gondolkodásunk és gyakorlatunk terén. Erről is kérdezzük a kutatót, meg annak is utánajárunk, hogy milyen előremutató lépések történtek a mérgező hulladéklerakók ügyében. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Stifner Gábor.
15:00 - 16:00
Pipa
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Horizont
Elnökválasztást tartanak a hétvégén Lengyelországban, amelynek legfőbb esélyese a hivatalban lévő államfő, Andrzej Duda. A köztársasági elnök előtte Washingtonba utazik, hogy tárgyalásokat folytasson a Lengyelországban állomásozó amerikai csapatok jelenlétének növeléséről. A témáról Kiszelly Zoltán politológussal beszélget a Horizont szerdai adásában a szerkesztő-műsorvezető, Kottász Zoltán.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
Több fronton is harcot hirdetett a főváros új vezetése a budapesti autósok ellen. Ennek egyik legújabb eleme, hogy idősávos parkolási díjat vezetnek be, és akár 7-800 forint is lehet óránként a parkolás. Több hazai autós szervezet is tiltakozott a tervek ellen. Az egyik a Magyar Autóklub, melynek jogi bizottsági vezetője, Kovács Kázmér ügyvéd lesz a műsor vendége, aki a szaporodó biciklisávokról és az autómentes budapesti belváros megvalósításának nehézségeiről is beszél. Várja Önöket a műsor riportere: Bálint István.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Sztárkarcok
Lukács Peta, a Bikini és a European Mantra zenésze, olyan sokoldalú gitáros, aki a klasszikus rock hangzást mesterien ötvözi a modern, mai hangzású megszólalással, s mindez zenei irányultságában is tetten érhető: a könnyűzenei, illetve színházi darabok hangszerelésétől egészen a modern jazzig terjed a skála. Mindezek ellenére mégis a rockzene áll szívéhez legközelebb. Bizse Ferenc SztárKarcok című élő műsorában egy energikus zenész, Lukács Peta vendégeskedik. Dallamból és virtuozitásból nem lesz hiány, és szó esik a közelgő Gitármánia Táborról is, amely Magyarország egyik legnagyobb könnyűzenei szakmai találkozója. Számítunk figyelmükre szerdán este 8-tól.
21:00 - 22:00
Igéző
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Magyarországon is egyre népszerűbb a zero waste, vagyis a hulladékmentes életmód. Ennek követői vállalják, hogy csak a szükségleteik alapján vásárolnak, ami egyébként akár természetes is lehetne. Csakhogy a mai, fogyasztást ösztönző világban az ember késztetést érez a vásárlásra, ennek elmaradása pedig még negatív érzetet is kelthet az emberben. Ezen azonban lehet változtatni úgy, hogy közben védjük a természetet. Erről lesz szó a Karcolatban Szigeti Nagy Laurával, az első solymári csomagolásmentes bolt tulajdonosával. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Varga Flóra.
23:00 - 23:59
Zöld Zóna ismétlés
Zöld zóna szerdán, a 14 órai hírek után. A WWF friss magyarországi kutatásai sok érdekes mozzanatot tártak föl a fenntarthatósággal kapcsolatos gondolkodásunk és gyakorlatunk terén. Erről is kérdezzük a kutatót, meg annak is utánajárunk, hogy milyen előremutató lépések történtek a mérgező hulladéklerakók ügyében. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Stifner Gábor.
00:00 - 01:00
Pipa ismétlés
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
01:00 - 02:00
Sztárkarcok ismétlés
Lukács Peta, a Bikini és a European Mantra zenésze, olyan sokoldalú gitáros, aki a klasszikus rock hangzást mesterien ötvözi a modern, mai hangzású megszólalással, s mindez zenei irányultságában is tetten érhető: a könnyűzenei, illetve színházi darabok hangszerelésétől egészen a modern jazzig terjed a skála. Mindezek ellenére mégis a rockzene áll szívéhez legközelebb. Bizse Ferenc SztárKarcok című élő műsorában egy energikus zenész, Lukács Peta vendégeskedik. Dallamból és virtuozitásból nem lesz hiány, és szó esik a közelgő Gitármánia Táborról is, amely Magyarország egyik legnagyobb könnyűzenei szakmai találkozója. Számítunk figyelmükre szerdán este 8-tól.
02:00 - 03:00
Igéző ismétlés
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott .
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Vajon meddig tart még a záporokkal tarkított idő? Mikor lesz igazán nyár? Hogyan hat a szervezetünkre a változékony időjárás? Vajon egészséges-e az a kisbaba, akit egy koronavírussal fertőzött nő hozott világra? Milyen kártevők szaporodnak el a kertünkben, ilyenkor nyáron, hogyan lehet hatékonyan védekezni ellenük és milyen egy okos íróasztal? A sok-sok kérdésre csütörtökön, a Spájz műsorában kaphatnak válaszokat. Tartsanak velünk 9 és dél között a Karc FM-en!
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Négy év és egy hónap kamattartás után kamatot csökkentett a Jegybank. Bár a környező országok folyamatos kamatcsökkentései után a lépés „ benne volt a pakliban”, mégis meglepetést okozott a 0,9% - ról 0,75 % - százalékra csökkenő ráta. A döntés indoklása a járvány miatt megtorpanó gazdaság segítése és a csökkenő infláció volt. A valódi hatás azonban akkor fog megmutatkozni, ha a kereskedelmi bankok által a Jegybank számláján elhelyezett un. egyhetes betéti tendereket is az új alapkamaton fogadják be. Az itt bekövetkező hozamcsökkenés ugyanis a hitelezés irányába mozdíthatja a kereskedelmi bankokat. További részletek csütörtökön déli fél egykor a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
14:00 - 15:00
Talentográf
Az AZZ Zenesuli új, alternatív zeneoktatási módszert kínál. A rendszer vállalkozási formában, franchise-ként is elindult iskolarendszeren kívül, és leginkább alsó tagozatos gyerekek számára jelent újszerű képzési formát. A csütörtöki Talentográf vendége a zenesuli vezetője Bilku Marina. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető Lentulai Krisztián 14 és 23 órától.
15:00 - 16:00
Főszerep
Egy őstehetség, akiről tanárai azt mondták, százévente egyszer születik ilyen. Ám a történelem viharai kettétörték karrierjét. A színésznő emigrációba kényszerült. Mindössze 29 éves volt, amikor itthon véget ért a karrierje. Hogyan lehet egy színészi pályát az emigrációban folytatni? Kiknek és miben segített a művészete? Szeleczky Zita életéről, pályájáról Péter Zsolt színház-történésszel beszélget Mohácsi Szilvia a Főszerepben csütörtökön 3 órától.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Horizont
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
Négy év és egy hónap kamattartás után kamatot csökkentett a Jegybank. Bár a környező országok folyamatos kamatcsökkentései után a lépés „ benne volt a pakliban”, mégis meglepetést okozott a 0,9% - ról 0,75 % - százalékra csökkenő ráta. A döntés indoklása a járvány miatt megtorpanó gazdaság segítése és a csökkenő infláció volt. A valódi hatás azonban akkor fog megmutatkozni, ha a kereskedelmi bankok által a Jegybank számláján elhelyezett un. egyhetes betéti tendereket is az új alapkamaton fogadják be. Az itt bekövetkező hozamcsökkenés ugyanis a hitelezés irányába mozdíthatja a kereskedelmi bankokat. További részletek csütörtökön déli fél egykor a Regiszterben.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
FolKarc
Népdal és irodalom fúziója alternatív funk-pop-swing köntösben, a finom akusztikus hangzástól a patetikus rockig és vissza... A Folkfonics zenekar a kényszerszünet idején sem tétlenkedett. Bizse Ferenc FolKarc című műsorában kiderül, hogyan tartják a zenészek a kapcsolatot közönségükkel, hogyan próbálják áthidalni a földrajzi távolságokat, s milyen tervekkel tekintenek a jövőbe. A stúdióban Farkas Kriszti Volkova és Rendes Péter vendégeskedik a Folkfonics színeiben, zenéből nem lesz hiány, és hallgatóink is hozzászólhatnak az élő adáshoz, csütörtökön este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Talentográf ismétlés
Az AZZ Zenesuli új, alternatív zeneoktatási módszert kínál. A rendszer vállalkozási formában, franchise-ként is elindult iskolarendszeren kívül, és leginkább alsó tagozatos gyerekek számára jelent újszerű képzési formát. A csütörtöki Talentográf vendége a zenesuli vezetője Bilku Marina. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető Lentulai Krisztián 14 és 23 órától.
00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Egy őstehetség, akiről tanárai azt mondták, százévente egyszer születik ilyen. Ám a történelem viharai kettétörték karrierjét. A színésznő emigrációba kényszerült. Mindössze 29 éves volt, amikor itthon véget ért a karrierje. Hogyan lehet egy színészi pályát az emigrációban folytatni? Kiknek és miben segített a művészete? Szeleczky Zita életéről, pályájáról Péter Zsolt színház-történésszel beszélget Mohácsi Szilvia a Főszerepben csütörtökön 3 órától.
01:00 - 03:00
FolKarc ismétlés
Népdal és irodalom fúziója alternatív funk-pop-swing köntösben, a finom akusztikus hangzástól a patetikus rockig és vissza... A Folkfonics zenekar a kényszerszünet idején sem tétlenkedett. Bizse Ferenc FolKarc című műsorában kiderül, hogyan tartják a zenészek a kapcsolatot közönségükkel, hogyan próbálják áthidalni a földrajzi távolságokat, s milyen tervekkel tekintenek a jövőbe. A stúdióban Farkas Kriszti Volkova és Rendes Péter vendégeskedik a Folkfonics színeiben, zenéből nem lesz hiány, és hallgatóink is hozzászólhatnak az élő adáshoz, csütörtökön este 8-tól.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Magyarországon rendkívül alacsony a női vezetők és vállalkozók aránya. Épp ezért, a jövő női vállalkozóinak buzdítására alkották meg azt a programot, amellyel egy inspiráló és segítő hazai közösséget szeretnének teremteni. Több mint 350 csapat jelentkezett megvalósításra váró ötletével a projektre, melyből most négy nyerte el a fődíjat: ők élhetnek a támogató gazdaságfejlesztési lehetőséggel. A női innovációkkal és a programmal is megismerkedhetnek a Spájz műsorában, pénteken 9 és dél között.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Magyar hangok
A Vajdasági Magyar Szövetség történelmi sikere a szerbiai választásokon részben a magyar nemzetpolitika sikere is, nyilatkozta a Magyar hangoknak Potápi Árpád János. A Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára arról is beszámolt, hogy kiemelkedő az érdeklődés a Határtalanul! tanulmányi kirándulási program iránt. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Európai Parlamenti képviselője arra kérte a Székely Nemzeti Tanácsot, hogy ne veszélyeztesse a nemzeti régiókért összegyűjtött több mint egymillió aláírást azzal, hogy az Európai Bizottság és az Európai Parlament kedvező döntése után még mindig nem indította újra az aláírásgyűjtést. Erről is kérdeztük Zsigmond Barna Pál miniszteri biztost, a Nemzeti összetartozás bizottságának tagját. Marosvásárhelyen egyre nagyobb az esélye annak, hogy a közelgő önkormányzati választásokon végre magyar polgármestert válasszanak. Magyar hangok pénteken fél egykor! Várja önöket a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
13:00 - 14:00
Karcolat
Az ásatásokon kívül miből áll a régészek munkája? Miért fontos a régi korok hagyományos rítusait rekonstruálni? A pénteki Karcolat műsorban dr. Láng Orsolya segítségével megismerhetjük a régészek varázslatos világát. Megtudhatjuk azt is, hogy hogyan alakult ki nála a történelem iránt érzett szenvedélye. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Gál Mónika!
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
15:00 - 16:00
Vidéki Karcok
Kézilabda munkacsarnok épül Zalában, új kerékpárutat avattak Fejérben, orvosi rendelő fejlesztések 750 településen, elmaradó és megtartott rendezvények szerte az országban. A Vidéki Karcok eheti adásában célkeresztben a mozgás, az egészség és a kultúra. Tartsanak velünk most is, a pénteki Paláver előtt!
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Modellérték
A Post For Rent automatizált platformmal köti össze a véleményvezéreket a brandekkel: rendszerében világszerte 130 ezer (!) influencer érhető el, a különféle közösségi média csatornáiknak összesen 18,3 milliárd követője van, az egyedi eléréseket számolva egymilliárd emberhez képesek eljutni. Csiszár Gergő, az influenszer-marketing ügynökség alapítója szerint a siker kulcsa a következetes és kemény munka, illetve a felkészült csapat. A Post For Rent az első magyar marketing cég, amely bekerült a világ egyik legbefolyásosabb elemző és tanácsadó vállalatának, a Forresternek a jelentésébe, mint biztató növekedési kilátásokkal is bíró vállalkozás. Műsorunkból azt is megtudhatják, hogy mennyit keresnek az influenszerek. Pénteken 18 órakor várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Csákó Attila
18:30 - 19:00
Színe és fonákja
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Jazzkarc
Igen ritka, hogy a dobszerelés mögött ülve hölgyet lássunk azon játszani. Ezen üdítő kivételek egyike Török Emese, aki a Compact Disco zenekarral 2012-ben hazánkat képviselte az Eurovíziós Dalfesztiválon, nemrégiben pedig előkelő 4. helyezést ért el egy nemzetközi dobversenyen, melyet kifejezetten hölgyek számára írtak ki. A JazzKarc június 26-i, este nyolc órától induló adásának vendége egy igazán ütős lány, Török Emese lesz! Jazzes szeretettel várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Gáspár Károly!
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Az ásatásokon kívül miből áll a régészek munkája? Miért fontos a régi korok hagyományos rítusait rekonstruálni? A pénteki Karcolat műsorban dr. Láng Orsolya segítségével megismerhetjük a régészek varázslatos világát. Megtudhatjuk azt is, hogy hogyan alakult ki nála a történelem iránt érzett szenvedélye. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Gál Mónika!
23:00 - 23:59
Páholy ismétlés
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
00:00 - 01:00
Jazzkarc ismétlés
Jazz; finoman és karcosan egyaránt. A minden pénteken, 20:00 órától jelentkező JazzKarc egy rendhagyó jazzmagazin, melyben Gáspár Károly a riportalanyokat nem csak sikereikről, új lemezeikről, közelgő koncertjeikről kérdezi. Előkerülnek a magyar jazz ügyes-bajos dolgai, problémái is, természetesen sok jó zenével fűszerezve.
01:00 - 05:30
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
05:30 - 06:00
Színe és fonákja ismétlés
Hírek, információk, sőt dezinformációk ömlenek ránk nap, mint nap, az emberek csak kapkodják a fejüket. Nincs ember, aki ezt követni tudná. Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán sajátos értelmezésével. Hétvége előtt a heti sajtótermést tallózzuk minden péntek este, a teljesség igénye nélkül.
06:00 - 09:00
Otthon
Fél óra alatt, 40 féle szűrővizsgálatot végeznek el Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja keretében. Hogy milyeneket és hogy ezek miért fontosak, az kiderül szombaton, az Otthon műsorából. Emellett szó lesz arról is, hogy hány éves kortól lehet egyedül otthon hagyni a gyerekeket és arról is, hogy miért jó, ha táborokban töltik a nyári szünetet. De hallhatnak a júniusi kerti munkákról, a konyhánkban pedig könnyű nyári salátákat készít Buday Péter séf. Szombaton reggel 6 és 9 óra között várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Simori Renáta!
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
Újranyitás a kulturális intézményekben. Milyen szabályok betartása mellett látogassuk a kulturális tereket? Hogyan készülnek a szabadtéri színházak, és mit kínálnak az újranyíló múzeumok? A Mai Manó Házba és a Szépművészeti Múzeumba is ellátogatunk, valamint a Hagyományok Háza kézműves pályázatának legjobb alkotásairól is beszámolunk a Hangok, színek, ízekben szombat délelőtt 9 órától. Mohácsi Szilvia várja Önöket
11:00 - 12:00
Corvin lapok
Károlyi Mihály szerint az antanttal való feltétlen együttműködés vezethetett volna el a méltányos békéhez. Az idő azonban igazolta, hogy a Woodrow Wilson amerikai elnök által 1918. januárjában megfogalmazott 14 pont pusztán hangzatos blöff volt, amely amúgy is érvényét vesztette október közepére. Ugyanis még ennek a hónapnak az elején IV. Károly a wilsoni javaslat mentén kínált békét, amelyet az antant némi halogatás után azzal söpört le az asztalról, hogy 9 hónap alatt teljesen más helyzet állt elő. Folytatjuk a beszélgetést Ligeti Dávid történésszel, a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár tudományos főmunkatársával. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától, illetve az ismétlésben 23 órától.
12:00 - 13:00
Poétikon
A Poétikon következő adásában Fekete Vincével beszélgetünk Vargaváros című kötetéről. Hallgatóink bepillantást nyerhetnek e titkokkal átszőtt város sikátoraiba, történelmébe, megismerhetik polgárait és jellegzetes karaktereit, valamint megtudhatják azt is, melyek azok a pontok és terek, ahol valóság és költészet összeér. Várja Önöket szombat délben a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
13:00 - 14:00
Kódex
Az emberi agy egyes területeit összekötő idegpályák felépítését és azok szerepét kutatja. Vizsgálatai hozzájárulnak a szorongásos kórképek, depresszió és demencia kialakulásának pontosabb megismeréséhez. 2011-ben elnyerte a Junior Príma díjat, 2012-ben pedig az Akadémiai Ifjúsági Díjat. Mátyás Ferenc neurobiológus lesz a Kódex és Vass István Zoltán vendége szombaton 13.00 órától.
14:00 - 17:00
Előnyszabály
A Magyar Olimpiai Bizottság múlt hét szombati tisztújító közgyűlésén a tagok ismét Kulcsár Krisztiánt választották meg a szervezet elnökének. Az Előnyszabályban a testület első embere elmondja, miért is volt szükség a mostani tisztújításra. Műsorunkban hallhatják Skaliczki Lászlót arról, hogy húsz éve nyerte meg az ő irányításával a férfi kézilabda bajnokságot a Dunaferr, valamint emlékezünk a múlt héten elhunyt két háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóra, Kárpáti Györgyre illetve Benedek Tiborra. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnap hajnali ismétlésben Fejér Balázs és Németh Kornél számít figyelmükre.
17:00 - 18:00
Nettó
A koronavírus-járvány komoly kihívások elé állította a vállalkozásokat. Nettó című műsorunkban Selmeci Péter, a PwC Magyarország működési tanácsadási igazgatója ismerteti a cégek hatékony túlélési és újrakezdési technikáit. Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjétől pedig megtudhatják, hogy milyen ármozgások várhatóak az ingatlanpiacon, illetve, hogy a felsőfokú tanulmányaikat megkezdő fiataloknak mikor érdemes albérletet keresniük, és milyen árak várhatóak. Sipiczki Róbert, a kerékpáripari szövetség elnöke pedig úgy látja, hogy a Covid-19 átalakítja a beszerzési láncokat, s a gyártás terén felértékelődhet régiónk szerepe. A szakember az e-bikeok eladásának dinamikus növekedését várja. A szombaton délután öt órakor kezdődő Nettó című műsorunkban várja önöket a szerkesztő-műsorvezető: Csákó Attila
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
19:00 - 20:00
Sztárkarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
20:00 - 21:00
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
21:00 - 22:00
Partitúra ismétlés
Netto 362 perc zene. Próbatermi e-vendégségre várja a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar csütörtök esténként az interneten a közönséget. Ők viszont már együtt muzsikálva vehették fel ezeket a műveket. Az együtt zenélés öröméről, és gyógyító erejéről beszélget Mohácsi Szilvia hétfőn 3 órától a Partitúrában az együttesek művészeivel.
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
Az emberi agy egyes területeit összekötő idegpályák felépítését és azok szerepét kutatja. Vizsgálatai hozzájárulnak a szorongásos kórképek, depresszió és demencia kialakulásának pontosabb megismeréséhez. 2011-ben elnyerte a Junior Príma díjat, 2012-ben pedig az Akadémiai Ifjúsági Díjat. Mátyás Ferenc neurobiológus lesz a Kódex és Vass István Zoltán vendége szombaton 13.00 órától.
23:00 - 23:59
Corvin lapok ismétlés
Károlyi Mihály szerint az antanttal való feltétlen együttműködés vezethetett volna el a méltányos békéhez. Az idő azonban igazolta, hogy a Woodrow Wilson amerikai elnök által 1918. januárjában megfogalmazott 14 pont pusztán hangzatos blöff volt, amely amúgy is érvényét vesztette október közepére. Ugyanis még ennek a hónapnak az elején IV. Károly a wilsoni javaslat mentén kínált békét, amelyet az antant némi halogatás után azzal söpört le az asztalról, hogy 9 hónap alatt teljesen más helyzet állt elő. Folytatjuk a beszélgetést Ligeti Dávid történésszel, a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár tudományos főmunkatársával. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától, illetve az ismétlésben 23 órától.
00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
A Magyar Olimpiai Bizottság múlt hét szombati tisztújító közgyűlésén a tagok ismét Kulcsár Krisztiánt választották meg a szervezet elnökének. Az Előnyszabályban a testület első embere elmondja, miért is volt szükség a mostani tisztújításra. Műsorunkban hallhatják Skaliczki Lászlót arról, hogy húsz éve nyerte meg az ő irányításával a férfi kézilabda bajnokságot a Dunaferr, valamint emlékezünk a múlt héten elhunyt két háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóra, Kárpáti Györgyre illetve Benedek Tiborra. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnap hajnali ismétlésben Fejér Balázs és Németh Kornél számít figyelmükre.
06:00 - 07:00
Kortalan
Vajon szeretnek-e utazni a magyar szeniorok? Merre veszik az irányt, kivel-kikkel indulnak útnak és az év mely szakaszában? Számítanak-e erre a korosztályra az utazási irodák, a szállodák? Kínálnak-e számukra külön kedvezményeket, programokat? Erről beszélgetünk vendégeinkkel a Kortalan műsorában, és utánajárunk annak is, vállalnak-e nyugdíjasként munkát az idősebbek a turizmusban. Kortalanul várja hallgatóit Petz Margó vasárnap 6-tól és hétfőn 14 órától.
07:00 - 08:00
Álláspont
Az Európai Bírósághoz fordult a kormány a Sargentini jelentés ügyében, mert szerintük érvénytelen volt a dokumentum megszavazása. A balliberálisoknak azonban a civiltörvény egyes rendelkezéseit és a tranzitzónákat sikerült eltöröltetni az Európai Bíróság segítségével. Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárával beszélgetünk. Vasárnap 7 és 8 óra között ismét hallgassák az Álláspontot! Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető: Haraszti Gyula
08:00 - 09:00
Alaphang
Őrzi-e még örökségét a nyugati, keresztény világ? A generációk közötti kapocs gyengülése, vagy a szólásra jelentkező, hagyaték nélküli tömegek hangereje köszön vissza a rombolásban? Felvilágosult ember, középkori ösztönök. Az Alaphangban Pelyach Gergely kérdezi Molnár Attila Károly eszmetörténészt vasárnap reggel 8.00-tól, és az ismétlésben este 20.00 órától.
09:00 - 10:00
Farkasverem
Osztályellenségek címmel jelent meg nemrég egy könyv az 1951-es budapesti kitelepítés zsidó áldozatairól, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának kiadásában. A stúdióban Belénessy Csaba szerkesztő vendége Dombi Gábor zsidó kultúrtörténész, a könyv szerzője és Máthé Áron, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese. Farkasverem. A Karc FM történelemórája, minden vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés aznap este ugyancsak kilenckor.
10:00 - 11:00
Asztal Körül
Itt a nyár, a vakáció a pihenés ideje. Hogyan töltse el hasznosan a gyerek a nyári szünet napjait? Mikortól hagyhatom egyedül? Hogyan készítsük fel a váratlan, rendkívüli helyzetekre? Dolgozzon-e, tanuljon-e a nyáron? Szükség van-e a nyári tanulásra? Többek között ezekre a kérdésekre keressük majd a válaszokat vasárnap 10.00 órától az Asztal körülben. Várja Önöket a szerkesztő Farkas Beatrix.
11:00 - 12:00
Jelek
A kultúra nem holmi díszfityegő az életünkön, nem sznobok kötelező operaházi vagy teátrumi pofavizitje. Mindaz, amit kultúrának nevezünk, az emberiség ősidők homályából induló, s a jövő ismeretlenjébe tartó jelrendszere, amely minden korok emberének lelki-szellemi, szívbéli iránytűje, amely nekünk és utódainknak is katartikus erővel mutatja meg a különbséget gonoszság és jóság, szép és csúf, helyes és helytelen között - kijelölve ezzel azt a nem túl széles, ám nem is járhatatlan ösvényt, amelyen érdemes haladnunk egy boldogabb emberi jövő felé. Minden vassárnap 11 órától várja Önöket Stifner Gábor szerkesztő-műsorvezető.
12:00 - 13:00
Keresztény értékek
Miért kell egy imakezdeményezést létrehozni ahhoz, hogy az emberek szeressék a várost? Hogyan lehet jól szeretni azt a helyet, ahol élünk? A vasárnapi Keresztény értékek műsorban megismerhetjük a debreceni Úrréti református gyülekezetet és a Szeresd a várost kezdeményezést. Várja Önöket a szerkesztő - műsorvezető :Gál Mónika!
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
A koronavírus járvány kezelésében az első kérdés az volt, hogy a kormányok által választott stratégia elsősorban a gazdaságot vagy az emberéleteket akarja-e menteni. Mely uniós tagállamok kormányai tudtak profitálni a vészterhes időkből, és hol esett a legnagyobb mértékben a kabinetek támogatottsága? Erről beszélgetünk Kiszelly Zoltánnal, akivel szót ejtünk arról is: most örülhetünk igazán, hogy nincsen magyar euró! A politológus hozzáfűzte: Berlin és Brüsszel ugyanis az új generációs hitelprogrammal az EU-t Európai Adósság Unióvá változtatná. Ami ingyen pénznek tűnik, valójában beetetés. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától, illetve az ismétlésben 22 órától.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
Újranyitás a kulturális intézményekben. Milyen szabályok betartása mellett látogassuk a kulturális tereket? Hogyan készülnek a szabadtéri színházak, és mit kínálnak az újranyíló múzeumok? A Mai Manó Házba és a Szépművészeti Múzeumba is ellátogatunk, valamint a Hagyományok Háza kézműves pályázatának legjobb alkotásairól is beszámolunk a Hangok, színek, ízekben szombat délelőtt 9 órától. Mohácsi Szilvia várja Önöket
16:00 - 17:00
Bírósági akták
Egy nemzet történelmében nagyon fontos az emlékezés. Emlékeznünk kell hősi halottainkra, mártírjainkra. Meg kívánjuk őrizni a szellemi és erkölcsi értéküket, becsületüket. Példaként, buzdításul, ösztönzésül. Mindemellett a valóság megismerésére általában mindenkinek személyes joga van. Mattheidesz Konrad oknyomozó újságíró szenvedélyesen kutatja a hősi halottak sírjait, és nyomoz a gyilkosok után is. A vasárnap 16 órakor kezdődő Bírósági aktákban a hallgatókkal is megosztja kutatásainak eddigi - sajnos szomorú, ám rendkívül fontos - eredményeit. Horváth Attila jogtörténész pedig ezúttal a zenéket szabályozó jogszabályokról beszél. Várja Önöket a szerkesztő, Szántó Georgina.
17:00 - 18:00
Asztal Körül ismétlés
Itt a nyár, a vakáció a pihenés ideje. Hogyan töltse el hasznosan a gyerek a nyári szünet napjait? Mikortól hagyhatom egyedül? Hogyan készítsük fel a váratlan, rendkívüli helyzetekre? Dolgozzon-e, tanuljon-e a nyáron? Szükség van-e a nyári tanulásra? Többek között ezekre a kérdésekre keressük majd a válaszokat vasárnap 10.00 órától az Asztal körülben. Várja Önöket a szerkesztő Farkas Beatrix.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:32 - 19:00
Magyar hangok ismétlés
A Vajdasági Magyar Szövetség történelmi sikere a szerbiai választásokon részben a magyar nemzetpolitika sikere is, nyilatkozta a Magyar hangoknak Potápi Árpád János. A Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára arról is beszámolt, hogy kiemelkedő az érdeklődés a Határtalanul! tanulmányi kirándulási program iránt. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Európai Parlamenti képviselője arra kérte a Székely Nemzeti Tanácsot, hogy ne veszélyeztesse a nemzeti régiókért összegyűjtött több mint egymillió aláírást azzal, hogy az Európai Bizottság és az Európai Parlament kedvező döntése után még mindig nem indította újra az aláírásgyűjtést. Erről is kérdeztük Zsigmond Barna Pál miniszteri biztost, a Nemzeti összetartozás bizottságának tagját. Marosvásárhelyen egyre nagyobb az esélye annak, hogy a közelgő önkormányzati választásokon végre magyar polgármestert válasszanak. Magyar hangok pénteken fél egykor! Várja önöket a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
19:00 - 20:00
Álláspont ISMÉTLÉS
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől nyolc óráig várja önöket a Karc FM-en Haraszti Gyula.
20:00 - 21:00
Alaphang ISMÉTLÉS
Kopik a szociáldemokrácia, újra csomagolják a liberalizmust, progresszívként mutatkozik be a dekadencia. Európa az ideológiák háborújába sodródott. A harcban régi-új helyét keres a szuverén, az érdemesség, a norma és a szokásjog: a konzervatív eszme. Az eszme, amely számára a nemzet nem absztrakció, a szabályokat nem értékkatalógusból válogatják, a szabadságot pedig nem valamitől, hanem valamire kapják. Alaphang a Karc FM-en. Vasárnap reggel 8.00 órától számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Pelyach Gergely.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
Osztályellenségek címmel jelent meg nemrég egy könyv az 1951-es budapesti kitelepítés zsidó áldozatairól, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának kiadásában. A stúdióban Belénessy Csaba szerkesztő vendége Dombi Gábor zsidó kultúrtörténész, a könyv szerzője és Máthé Áron, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese. Farkasverem. A Karc FM történelemórája, minden vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés aznap este ugyancsak kilenckor.
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
A koronavírus járvány kezelésében az első kérdés az volt, hogy a kormányok által választott stratégia elsősorban a gazdaságot vagy az emberéleteket akarja-e menteni. Mely uniós tagállamok kormányai tudtak profitálni a vészterhes időkből, és hol esett a legnagyobb mértékben a kabinetek támogatottsága? Erről beszélgetünk Kiszelly Zoltánnal, akivel szót ejtünk arról is: most örülhetünk igazán, hogy nincsen magyar euró! A politológus hozzáfűzte: Berlin és Brüsszel ugyanis az új generációs hitelprogrammal az EU-t Európai Adósság Unióvá változtatná. Ami ingyen pénznek tűnik, valójában beetetés. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától, illetve az ismétlésben 22 órától.
23:00 - 23:59
Bírósági akták ismétlés
Egy nemzet történelmében nagyon fontos az emlékezés. Emlékeznünk kell hősi halottainkra, mártírjainkra. Meg kívánjuk őrizni a szellemi és erkölcsi értéküket, becsületüket. Példaként, buzdításul, ösztönzésül. Mindemellett a valóság megismerésére általában mindenkinek személyes joga van. Mattheidesz Konrad oknyomozó újságíró szenvedélyesen kutatja a hősi halottak sírjait, és nyomoz a gyilkosok után is. A vasárnap 16 órakor kezdődő Bírósági aktákban a hallgatókkal is megosztja kutatásainak eddigi - sajnos szomorú, ám rendkívül fontos - eredményeit. Horváth Attila jogtörténész pedig ezúttal a zenéket szabályozó jogszabályokról beszél. Várja Önöket a szerkesztő, Szántó Georgina.
00:00 - 01:00
Jelek ismétlés
A kultúra nem holmi díszfityegő az életünkön, nem sznobok kötelező operaházi vagy teátrumi pofavizitje. Mindaz, amit kultúrának nevezünk, az emberiség ősidők homályából induló, s a jövő ismeretlenjébe tartó jelrendszere, amely minden korok emberének lelki-szellemi, szívbéli iránytűje, amely nekünk és utódainknak is katartikus erővel mutatja meg a különbséget gonoszság és jóság, szép és csúf, helyes és helytelen között - kijelölve ezzel azt a nem túl széles, ám nem is járhatatlan ösvényt, amelyen érdemes haladnunk egy boldogabb emberi jövő felé. Minden vassárnap 11 órától várja Önöket Stifner Gábor szerkesztő-műsorvezető.
01:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Bár már megszűnt a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet, mégis megmaradt az e-receptek egyszerűsített kiváltási módja. Hogy ez pontosan mit jelent a gyakorlatban, az kiderül hétfőn, a Spájz műsorából. Emellett hallhatnak arról is, hogy miért sikeres a vérplazma terápia, hogy hogyan változtak meg a vásárlási és táplálkozási szokásaink a karantén alatt, és utánajárunk annak is, hogy hogyan segíthetnek a szülők abban, hogy a túlsúlyos gyerekük megszabaduljon a plusz kilóktól. A részletekkel Simori Renáta várja Önöket, hétfőn délelőtt 9 és dél között!
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
A kézmosás, könyök – üdvözlés, távolságtartás és home office mellett jelentős hatást gyakorol a világjárvány a pénzügyi szokásokra is. Bár a kártyás használatok száma megnőtt, az elköltött összegek azonban elmaradtak, mert az üzletbezárások és a fertőzéstől való félelem miatt kevesebbet vásároltak a fogyasztók. Az elektronikus bankolás lépéseit mégis érdemes csiszolni, mert azon túl, hogy védjük magunkat a fertőzéstől, kereskedelmi visszatérítést és olcsóbb számlavezetést nyerhetünk magunknak, nem mellesleg több mint 100 milliárd forintot takaríthatunk meg az országnak. Hétfőn déli fél egykor Németh-Simkó Juditot a money.hu pénzügyi szakportál kommunikációs vezetőjét kérdezi a témáról Kovács Anita a Regiszterben. .
13:00 - 14:00
Karcolat
Sokáig élte a rock and roll zenészek bohó életét, amilyen lehetőség csak adódott élt vele, aztán egy házfelújítás közben minden megváltozott: sztárénekesből presbiter lett, az élet apró csodáinak jelentősége hirtelen érthetővé vált számára. Ma már mesélni is kell Elvis koráról a színpadon, nem csak megmutatni ezt a zenét a fiatal generációnak, 15 évig tette ezt a Sárga Taxi énekeseként, Komár László oldalán. Emesz Lilla Bokányi Zsolt rádiós műsorvezetővel, énekessel beszélget hétfőn délután 1 órától a Karcolatban.
14:00 - 15:00
Kortalan ismétlés
Vajon szeretnek-e utazni a magyar szeniorok? Merre veszik az irányt, kivel-kikkel indulnak útnak és az év mely szakaszában? Számítanak-e erre a korosztályra az utazási irodák, a szállodák? Kínálnak-e számukra külön kedvezményeket, programokat? Erről beszélgetünk vendégeinkkel a Kortalan műsorában, és utánajárunk annak is, vállalnak-e nyugdíjasként munkát az idősebbek a turizmusban. Kortalanul várja hallgatóit Petz Margó vasárnap 6-tól és hétfőn 14 órától.
15:00 - 16:00
Partitúra
Régi Zenei Napok Vácott zenei kuriózummal és ritkasággal a nyitókoncerten, és a Concerto Budapest nyári koncertjei valamint őszi bérletei és programjai. Újratervezett zenei élet, ami mégis sok meglepetést és valódi csemegét tartogat. Keller Andrással és Vashegyi Györggyel beszélget hétfőn 3 órától a Partitúrában Mohácsi Szilvia.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
ÉszKarc
ÉszKarc. A Karc FM esszéirodalmi műsora. Személyes vélemények, egyéni nézetek, közéletünk rejtve maradt gondolatai. Korunk esszéistái a Karc FM műsorán gondolják tovább mindazt, amit papírra vetettek. Stifner Gábor műsora minden hétfőn 18.00 órától.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A kézmosás, könyök – üdvözlés, távolságtartás és home office mellett jelentős hatást gyakorol a világjárvány a pénzügyi szokásokra is. Bár a kártyás használatok száma megnőtt, az elköltött összegek azonban elmaradtak, mert az üzletbezárások és a fertőzéstől való félelem miatt kevesebbet vásároltak a fogyasztók. Az elektronikus bankolás lépéseit mégis érdemes csiszolni, mert azon túl, hogy védjük magunkat a fertőzéstől, kereskedelmi visszatérítést és olcsóbb számlavezetést nyerhetünk magunknak, nem mellesleg több mint 100 milliárd forintot takaríthatunk meg az országnak. Hétfőn déli fél egykor Németh-Simkó Juditot a money.hu pénzügyi szakportál kommunikációs vezetőjét kérdezi a témáról Kovács Anita a Regiszterben. .
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Sokáig élte a rock and roll zenészek bohó életét, amilyen lehetőség csak adódott élt vele, aztán egy házfelújítás közben minden megváltozott: sztárénekesből presbiter lett, az élet apró csodáinak jelentősége hirtelen érthetővé vált számára. Ma már mesélni is kell Elvis koráról a színpadon, nem csak megmutatni ezt a zenét a fiatal generációnak, 15 évig tette ezt a Sárga Taxi énekeseként, Komár László oldalán. Emesz Lilla Bokányi Zsolt rádiós műsorvezetővel, énekessel beszélget hétfőn délután 1 órától a Karcolatban.
23:00 - 23:30
ÉszKarc ismétlés
ÉszKarc. A Karc FM esszéirodalmi műsora. Személyes vélemények, egyéni nézetek, közéletünk rejtve maradt gondolatai. Korunk esszéistái a Karc FM műsorán gondolják tovább mindazt, amit papírra vetettek. Stifner Gábor műsora minden hétfőn 18.00 órától.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 00:30
Modellérték ismétlés
A Post For Rent automatizált platformmal köti össze a véleményvezéreket a brandekkel: rendszerében világszerte 130 ezer (!) influencer érhető el, a különféle közösségi média csatornáiknak összesen 18,3 milliárd követője van, az egyedi eléréseket számolva egymilliárd emberhez képesek eljutni. Csiszár Gergő, az influenszer-marketing ügynökség alapítója szerint a siker kulcsa a következetes és kemény munka, illetve a felkészült csapat. A Post For Rent az első magyar marketing cég, amely bekerült a világ egyik legbefolyásosabb elemző és tanácsadó vállalatának, a Forresternek a jelentésébe, mint biztató növekedési kilátásokkal is bíró vállalkozás. Műsorunkból azt is megtudhatják, hogy mennyit keresnek az influenszerek. Pénteken 18 órakor várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Csákó Attila
00:30 - 01:00
Zenemix
01:00 - 02:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Hagyjuk égve a világítást a lakásban? Vagy inkább húzzuk le a redőnyöket? Mondjuk el a szomszédoknak, hogy nem leszünk otthon? Vajon milyen óvintézkedéseket érdemes megtenni annak érdekében, hogy ne érjen váratlan meglepetés, ha hazatérünk a nyaralásból. Nyáron ugyanis megnövekszik a betörések száma. Kedden a Spájzban hasznos tanácsokkal látjuk el Önöket, de szó lesz a méhek rendkívül fontos tevékenységéről, és az őket megóvó lépésekről is. 9 óra után Csesznák Anikó számít a figyelmükre.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
A keddi adásban Vargha Márk, a Migrációkutató Intézet munkatársa lesz Imrényi Dávid vendége. Terítéken Líbia, Algéria, valamint az új rés az európai pajzson: Portugália. Kezdés délben fél egykor.
13:00 - 14:00
Karcolat
A keddi Karcolat főszereplője egy igazi mézeskalácsos házban készíti termékeit. Mezőkövesd talán legszebb műemléképülete abban a Hadas nevű városrészben van, ami egy élő skanzen és ahol számtalan matyóföldi kismesterség művelője él. Ő maga művészcsaládban nőtt fel, édesapja festő-grafikusművész, fia pedig szintén mézeskalácsos. A műsorban Pető Anna Mézeskalácsos Népi Iparművész mesél életéről és a híres hímző népművész Kisjankó Bori mai utódairól. Várja Önöket a Karcolat riportere: Bálint István.
14:00 - 15:00
Szabad jegyzés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára. A mindenkire, vagy sokakra vonatkozó gazdasági információk mellett, törekszik az érdekességek, a jellemző kül-és belföldi trendek, avagy hirtelen változások bemutatására is. Amit az élet, a politika vagy a jószerencse hoz. A szélesre tervezett repertoár közös nevezője, a közérthetőség.A műsor szerkesztő-műsorvezetője, Kovács Anita legalábbis erre törekszik, és igyekszik témáit, vendégeit is e cél felé kormányozni.
15:00 - 16:00
Az igazság órája
Mérlegen - Az új Európai Bizottság első fél évét elemezte az Alapjogokért Központ. Bolondokháza - A Sátán az elhunyt fekete bűnözőre, George Floydra hasonlít, állítják brit liberálisok, ezért betiltanának egy kitüntetést. Hangerő - Megalakult a Megafon Központ. Az igazság órája kedden délután háromtól négyig a Karc FM-en Kovács Istvánnal, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatójával és Kovács Attilával, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatócsoportjának projektvezetőjével. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Ismétlés: szerda reggel háromtól négyig.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Kódfejtők
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A keddi adásban Vargha Márk, a Migrációkutató Intézet munkatársa lesz Imrényi Dávid vendége. Terítéken Líbia, Algéria, valamint az új rés az európai pajzson: Portugália. Kezdés délben fél egykor.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Hangadó
A többszörös közönségdíjas BrassT!me két éve alakult azzal a céllal, hogy megmutassák hogyan is lehet akusztikus fúvós hangszerekkel fesztiválhangulatot, élőzenés, igényes showműsort varázsolni. A zenekar tagjai felsőfokú zenei végzettséggel, illetve sok évnyi szakmai tapasztalattal rendelkeznek, így klasszikus és a könnyűzenében is professzionális szinten játszanak hangszerükön. Repertoárjuk az együttes saját szerzeményei mellett, olyan slágereket tartalmaz, melyek szinte minden korosztály számára ismerősen csengenek. Bizse Ferenc Hangadó című műsorában egy energikus formáció, a BrassT!me tagjai teszik tiszteletüket. Vérpezsdítő dallamokból nem lesz hiány, és hallgatóink is hozzászólhatnak az élő adáshoz, kedden este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
A keddi Karcolat főszereplője egy igazi mézeskalácsos házban készíti termékeit. Mezőkövesd talán legszebb műemléképülete abban a Hadas nevű városrészben van, ami egy élő skanzen és ahol számtalan matyóföldi kismesterség művelője él. Ő maga művészcsaládban nőtt fel, édesapja festő-grafikusművész, fia pedig szintén mézeskalácsos. A műsorban Pető Anna Mézeskalácsos Népi Iparművész mesél életéről és a híres hímző népművész Kisjankó Bori mai utódairól. Várja Önöket a Karcolat riportere: Bálint István.
23:00 - 23:58
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
00:00 - 01:00
Poétikon ismétlés
A Poétikon következő adásában Fekete Vincével beszélgetünk Vargaváros című kötetéről. Hallgatóink bepillantást nyerhetnek e titkokkal átszőtt város sikátoraiba, történelmébe, megismerhetik polgárait és jellegzetes karaktereit, valamint megtudhatják azt is, melyek azok a pontok és terek, ahol valóság és költészet összeér. Várja Önöket szombat délben a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
01:00 - 03:00
Hangadó ismétlése
A többszörös közönségdíjas BrassT!me két éve alakult azzal a céllal, hogy megmutassák hogyan is lehet akusztikus fúvós hangszerekkel fesztiválhangulatot, élőzenés, igényes showműsort varázsolni. A zenekar tagjai felsőfokú zenei végzettséggel, illetve sok évnyi szakmai tapasztalattal rendelkeznek, így klasszikus és a könnyűzenében is professzionális szinten játszanak hangszerükön. Repertoárjuk az együttes saját szerzeményei mellett, olyan slágereket tartalmaz, melyek szinte minden korosztály számára ismerősen csengenek. Bizse Ferenc Hangadó című műsorában egy energikus formáció, a BrassT!me tagjai teszik tiszteletüket. Vérpezsdítő dallamokból nem lesz hiány, és hallgatóink is hozzászólhatnak az élő adáshoz, kedden este 8-tól.
03:00 - 04:00
Az igazság órája ismétlés
Mérlegen - Az új Európai Bizottság első fél évét elemezte az Alapjogokért Központ. Bolondokháza - A Sátán az elhunyt fekete bűnözőre, George Floydra hasonlít, állítják brit liberálisok, ezért betiltanának egy kitüntetést. Hangerő - Megalakult a Megafon Központ. Az igazság órája kedden délután háromtól négyig a Karc FM-en Kovács Istvánnal, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatójával és Kovács Attilával, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatócsoportjának projektvezetőjével. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Ismétlés: szerda reggel háromtól négyig.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
A pénzügyi tudatosságra nevelést érdemes minél előbb elkezdeni, amelynek első lépése lehet egy megfelelő bankszámla a gyermeknek. Milyen bankkártyákat kínálnak a bankok a fiataloknak? A koronavírus-járvány miatt a diákok jelentős része vesztette el a munkáját, a gazdaság újranyitásával most ismét egyre több a kereseti lehetőség. Hol helyezkedhetnek el a diákok, milyen bérezéssel? A családbarát munkahelyi környezet megteremtésének sok olyan apróbb összetevője van, ami nem is annyira pénzt, mint inkább megfelelő hozzáállást igényelnek. Mit nyújthat, és mit várhat a munkáltató és munkavállaló egy családbarát munkahelyen? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ szerdán 9.00 órától a Spájzba. Várja Önöket a szerkesztő Farkas Beatrix.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Értékalapon, de egy harcos kitartásával és elszántságával folytatja elődje, munkáját a KDNP új frakcióvezetője. Simicskó István a terveiről, a képviselőcsoport parlamenti szerepéről és képviselt körzete, Újbuda polgármesterének sajátos világlátásáról is beszél a szerdai Kérdőjelben. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Simon-Palov Judit délután fél 1-től és az ismétléssel este fél 7-től. .
13:00 - 14:00
Karcolat
A skóciai Glasgow-ban és a dél-angliai Reading városában ismét késeléses támadások voltak. A két egymástól távol eső város között pedig festékkel öntözik vagy ledöntik a nekik nem tetsző szobrokat valakik, akik szeretnék újra értelmezni Nagy-Britannia történelmét és talán új szempontokat is adnának a jövőre nézve. Eközben egymást vádoló nyilatkozatok látnak napvilágot az Európai Unióból való kilépésről folyó tárgyalásokon. Dr. Hossó Andrea Londonban élő közgazdász aktívan részt vesz az angol közéleti vitákban, napi és hetilapok közlik véleményét, TV stúdiók gyakori szereplője szerdán, 13 óra után a Karc FM Rádióban mondja el véleményét a brit közállapotokról.
14:00 - 15:00
Zöld zóna
Zöld zóna szerdán, a 14 órai hírek után. Erdőböngésző címmel foglalkoztatófüzetet készített a WWF Magyarország a Patkós Stúdió közreműködésével a LIFE4Oak Forests projekt keretében. A foglalkoztatófüzet kisiskolás gyerekek számára készült azzal a céllal, hogy megismerjék a természetes tölgyesek élővilágát és megtanulják, hogy miért fontos a hazai tölgyerdők természetes állapotának megőrzése.
15:00 - 16:00
Pipa
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Horizont
Parlamenti választásokat tartanak a hétvégén Horvátországban, amelyeken szoros harc várható a jobboldali kormánypárt, a Horvát Demokratikus Közösség által vezetett koalíció, illetve a Szociáldemokrata Párt köré tömörülő választási szövetség között. A témáról Kiss Gy. Csaba történésszel, Horvátország-szakértővel beszélget a Horizont szerdai adásában a szerkesztő-műsorvezető, Kottász Zoltán.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
Értékalapon, de egy harcos kitartásával és elszántságával folytatja elődje, munkáját a KDNP új frakcióvezetője. Simicskó István a terveiről, a képviselőcsoport parlamenti szerepéről és képviselt körzete, Újbuda polgármesterének sajátos világlátásáról is beszél a szerdai Kérdőjelben. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Simon-Palov Judit délután fél 1-től és az ismétléssel este fél 7-től. .
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Sztárkarcok
Kállay Saunders, a népszerű New York-i születésű énekes, előadó, producer és zeneszerző hazánkban egy televíziós tehetségkutató révén tett szert országos ismertségre tíz évvel ezelőtt, 2014-ben pedig már Magyarországot képviselte Koppenhágában az Eurovíziós Dalversenyen. András azóta számtalanszor bizonyította, hogy helye van a színpadon és a zeneiparban; szólóban és saját zenekarával is szép sikereket könyvelhet el nem csak idehaza, de külföldön is. A kényszerszünet idején sem tétlenkedő előadó legújabb dalait Bizse Ferenc SztárKarcok című élő műsorában mutatjuk be, ahol Kállay Saunders őszintén beszél a közeljövő terveiről és feladatairól is, szerdán este 8-tól.
21:00 - 22:00
Igéző
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
A skóciai Glasgow-ban és a dél-angliai Reading városában ismét késeléses támadások voltak. A két egymástól távol eső város között pedig festékkel öntözik vagy ledöntik a nekik nem tetsző szobrokat valakik, akik szeretnék újra értelmezni Nagy-Britannia történelmét és talán új szempontokat is adnának a jövőre nézve. Eközben egymást vádoló nyilatkozatok látnak napvilágot az Európai Unióból való kilépésről folyó tárgyalásokon. Dr. Hossó Andrea Londonban élő közgazdász aktívan részt vesz az angol közéleti vitákban, napi és hetilapok közlik véleményét, TV stúdiók gyakori szereplője szerdán, 13 óra után a Karc FM Rádióban mondja el véleményét a brit közállapotokról.
23:00 - 23:59
Zöld Zóna ismétlés
Zöld zóna szerdán, a 14 órai hírek után. Erdőböngésző címmel foglalkoztatófüzetet készített a WWF Magyarország a Patkós Stúdió közreműködésével a LIFE4Oak Forests projekt keretében. A foglalkoztatófüzet kisiskolás gyerekek számára készült azzal a céllal, hogy megismerjék a természetes tölgyesek élővilágát és megtanulják, hogy miért fontos a hazai tölgyerdők természetes állapotának megőrzése.
00:00 - 01:00
Pipa ismétlés
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
01:00 - 02:00
Sztárkarcok ismétlés
Kállay Saunders, a népszerű New York-i születésű énekes, előadó, producer és zeneszerző hazánkban egy televíziós tehetségkutató révén tett szert országos ismertségre tíz évvel ezelőtt, 2014-ben pedig már Magyarországot képviselte Koppenhágában az Eurovíziós Dalversenyen. András azóta számtalanszor bizonyította, hogy helye van a színpadon és a zeneiparban; szólóban és saját zenekarával is szép sikereket könyvelhet el nem csak idehaza, de külföldön is. A kényszerszünet idején sem tétlenkedő előadó legújabb dalait Bizse Ferenc SztárKarcok című élő műsorában mutatjuk be, ahol Kállay Saunders őszintén beszél a közeljövő terveiről és feladatairól is, szerdán este 8-tól.
02:00 - 03:00
Igéző ismétlés
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott .
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Hazánkban is többféle erdőmegújítási gyakorlatot alkalmaznak a szakemberek, azonban egyre nagyobb figyelem fordul a természetesebb erdők fenntartására. Hogyan őrizhetjük meg a jövő generációi számára erdeinket? A Spájz csütörtöki műsorában e mellett szó lesz arról is, hogy zenészek és sztárok segítenek tapasztalataikkal az online zaklatást átélő fiataloknak. Az elmúlt hónapokban az elhízás is járványos méretet öltött itthon, éppen ezért a megfelelő nyári táplálkozásra hívják fel a figyelmet a szakemberek. Emesz Lilla számít figyelmükre.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Mi történik az amerikai olvasztótégelyben? Mi áll az egyre agresszívabb demonstrációk, a fosztogatások, az áldozatokat követelő lövöldözések mögött? Miért alakult ki polgárháborús állapotokat idéző helyzet a lehetőségek hazájában? Az ősszel esedékes amerikai elnökválasztás, a járvány vagy a gazdaság állapota korbácsolja az indulatokat? Csütörtökön déli fél egykor Dobozi István a Világbank volt vezető közgaszdászának beszámolója Kovács Anita gazdasági háttérműsorában a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
14:00 - 15:00
Talentográf
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
15:00 - 16:00
Főszerep
Zsámbéki nyár: Kedves Zsámbék - zenés irodalmi felolvasószínházi sorozattal, gasztrokabaréval, koncertekkel és újra várja a Bajor Gizi Színészmúzeum is a látogatókat, Bajor Gizi egykori villájában színháztörténeti érdekességekkel. Mindezekről a Főszerepben Mohácsi Szilvia beszélget vendégeivel csütörtökön 3 órától.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Horizont
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
Mi történik az amerikai olvasztótégelyben? Mi áll az egyre agresszívabb demonstrációk, a fosztogatások, az áldozatokat követelő lövöldözések mögött? Miért alakult ki polgárháborús állapotokat idéző helyzet a lehetőségek hazájában? Az ősszel esedékes amerikai elnökválasztás, a járvány vagy a gazdaság állapota korbácsolja az indulatokat? Csütörtökön déli fél egykor Dobozi István a Világbank volt vezető közgaszdászának beszámolója Kovács Anita gazdasági háttérműsorában a Regiszterben.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
FolKarc
A Berka együttes immáron harmadik lemeze, a Csángó négy évszak egy különleges kaleidoszkóp: ha beletekintünk, színesen csillognak benne a különböző hangszerelésben, sőt akár kis kórusműben feldolgozott gyűjtések, dallamok. Ezek nemcsak egy egyházi év jeles eseményeit idézik fel, hanem a természet és életünk múlásának legfontosabb állomásait is egyben. Bizse Ferenc FolKarc című élő műsorában bemutatjuk az album legjobb szerzeményeit, miközben Endrődi Szabolcs vendégeskedik a stúdióban a Berka képviseletében, csütörtökön este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Kulisszatitkok a színházak környékéről. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
01:00 - 03:00
FolKarc ismétlés
Az autentikus népzene és a könnyűzene találkozásai Bizse Ferenc műsorában. A hazai rádiózás egyedülálló folkzenei műsora. A „crossover” apropóján a népzene kedvelői és a könnyűzene szerelmesei figyelmére is számít, lehetőséget nyújt határon túli zenészek bemutatására. Népszerű fórumokon, honlapokon gyakran citált műsor, amely megérti a műfajban rejlő lehetőségeket és tágítja a határokat. Világzenei produkciók és megzenésített versek is helyet kapnak az adásban. A stúdiókörülmények lehetőséget nyújtanak akusztikus élőzenei produkciókra is. Élő, exkluzív beszélgetések zenéről, nemzeti hagyományról, újításról.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Azoknak a nőknek a segítő tevékenységét és teljesítményét kívánja elismerni a Nők Magyarországért Klub, akik a járvány idején bátran, kitartóan és példamutató módon helytálltak. A kategóriánként öt millió forintos díjnak bárki a jelöltje lehet, aki egy adott - akár kisebb, akár nagyobb – közösségben hozzájárult a vírus okozta helyzet kezeléséhez. A pályázatról hallhatnak többek között a pénteki Spájz műsorában 9 és dél között, ahol szó lesz még pannon gyepekről, oltásra figyelmeztető sms-ről, jótékonysági kerékpározásról és „medvés” növényekről is.
12:00 - 12:25
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Magyar hangok
Új elemekkel bővül a magyar kormány kárpátaljai szociális programcsomagja. Elvette a bíróság Székelyföldtől a Békás-szorost. Egy felmérés szerint az erdélyi magyarok jobban tartanak a járvány gazdasági hatásaitól, mint a megbetegedéstől. A világhálón tartották meg Nagyvárad magyar városünnepét, a Szent László Napokat. Az online videósorozat iránt már több mint 200 ezren érdeklődtek. Minderről szó lesz a Magyar hangok következő adásában. Várja önöket pénteken fél egykor a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
15:00 - 16:00
Vidéki Karcok
Együtt tud-e dolgozni a kormány és az ellenzék vidéken, vagy győz a pártpolitikai csatározás? Minden, ami a polgárokat foglalkoztatja Győrtől Debrecenig. Sikerek és kudarcok a Karc FM heti magazinjában. Ez a Vidéki Karcok Németh Gáborral, minden pénteken 15 órától.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
18:30 - 19:00
Színe és fonákja
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Jazzkarc
Az immáron 25 éve működő Djabe Magyarország egyik legsikeresebb formációja. A jazz/world fusion zenekar a hazai színpadok mellett nemzetközi terepen is nagy elismerésnek örvend, hiszen már 42 országban aratott órási sikert nagyszerű muzsikájával. A Djabe új albuma szeptemberben jelenik meg, „The Magic Stag” címmel, mely kapcsán újra bizonyítják, hogy zenéjük világszínvonalat képvisel. A JazzKarc július 3-i, 20:00 órától induló adásának vendége a Djabe vezetője, gitárosa, Égerházi Attila lesz, aki az ősszel megjelenő albumról is hoz magával néhány dalt a Karc FM kedves Hallgatóinak. Jazzes szeretettel várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Gáspár Károly!
22:00 - 23:00
Karcolat
23:00 - 23:59
Páholy
00:00 - 01:00
Jazzkarc ismétlés
Jazz; finoman és karcosan egyaránt. A minden pénteken, 20:00 órától jelentkező JazzKarc egy rendhagyó jazzmagazin, melyben Gáspár Károly a riportalanyokat nem csak sikereikről, új lemezeikről, közelgő koncertjeikről kérdezi. Előkerülnek a magyar jazz ügyes-bajos dolgai, problémái is, természetesen sok jó zenével fűszerezve.
01:00 - 05:30
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
05:30 - 06:00
Színe és fonákja ismétlés
Hírek, információk, sőt dezinformációk ömlenek ránk nap, mint nap, az emberek csak kapkodják a fejüket. Nincs ember, aki ezt követni tudná. Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán sajátos értelmezésével. Hétvége előtt a heti sajtótermést tallózzuk minden péntek este, a teljesség igénye nélkül.
06:00 - 09:00
Otthon
Már július van, vagyis sokan tervezik a nyaralásukat, azt azonban sokan nem tudják, hogy a koronavírus miatt hogyan változtak az utasbiztosítások. Vajon fizet a biztosító, ha a nyaralás után karanténba kell vonulnunk, vagy akkor, ha egy esetleges határlezárás miatt el sem jutunk a vakáció helyszínére? Az Otthon műsorában kiderülnek a válaszok. Emellett hallhatnak majd a nyári fülgyulladásról és arról is, hogy hogyan lehet otthon fagylaltot, és különleges fagyiönteteket készíteni. A részletekkel Simori Renáta várja Önöket szombaton reggel 6 és 9 óra között! Ha tehetik, tartsanak vele!
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
Bélhúros, korhű hangszereken játszanak és egészen beleássák magukat a barokk zene világába a III. szentendrei Régizenei Nyári Akadémia résztvevői, akik augusztus 2-án koncertet is adnak a Duna Korzón. Szombati művészeti műsorunkban e mellett hallhatnak arról, hogyan készül az újrakezdésre Keller András és a Concerto Budapest, hogyan várják a vendégeket a festő tájakon, finom borokkal kísért Zempléni fesztiválra a szervezők és Bakonyi István irodalomtörténész mesél Székesfehérvárhoz kötődő írókról. Emesz Lilla számít figyelmükre.
11:00 - 12:00
Corvin lapok
A numerus clausus latin kifejezés alatt olyan kötött számbeli keretet értünk, amely gyakran tartalmaz származás vagy társadalmi helyzet szerinti diszkriminatív szabályozást, arra vonatkozóan, hogy ki kezdhet egyetemi vagy főiskolai tanulmányokat. A " zárt szám" szabályok - szűkebb értelemben - a felvételi vizsgára bocsájtandók vagy az adott félévben beiratkozók számának korlátait szintén megállapíthatják. Trianon és a magyar felsőoktatás témakörben folytatott kutatás sorozatában a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár ezúttal nemzetközi kitekintésre vállalkozott. Erről tartott előadást Joó András tudományos főmunkatárs. A történésszel beszélgetünk a témáról. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától , illetve az ismétlésben 23 órától.
12:00 - 13:00
Poétikon
A Poétikon következő adásában egy fiatal tehetséget ismerhetnek meg Hallgatóink. Szeder H. Rékával beszélgetünk pályakezdésről, műfordítói és oknyomozó újságírói terveiről, valamint Puncsapuk című interjúkötetéről. Várja Önöket szombat déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
13:00 - 14:00
Kódex
Ferencz István építész hajóépítőként kezdte. Aztán Iparművészeti Főiskola Építész Tanszékére vezetett az útja, ahol kitűnő minősítéssel diplomázott. A táj és az épített környezeti értékek iránti mély tisztelettel végzett munkásságát 2006-ban Kossuth-díjjal ismerték el. Életéről beszél a Kódexben szombaton 13.00 órától Vass István Zoltánnak.
14:00 - 17:00
Előnyszabály
31. bajnoki címét ünnepelhette a Ferencváros labdarúgó csapata. Az Előnyszabályban a zöld-fehér együttest működtető gazdasági társaság vezérigazgatója, Orosz Pál, a pályaedző Máté Csaba és a középpályás, Sigér Dávid értékeli a szezont, benne az őszi Európa Liga szereplést. Műsorunkban hallhatnak arról, hogy a Vác NB I-es női kézilabdázói közül tíznek pozitív lett a koronavírus tesztje, a Magyar Torna Szövetség megalakulásának 135. évfordulója alkalmából pedig a testület elnöke, a Nemzet Sportolója, Magyar Zoltán beszél a sportág múltjáról, jelenéről illetve jövőjéről. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnap hajnali ismétlésben Fejér Balázs és Németh Kornél számít figyelmükre.
17:00 - 18:00
Köz-pénzügyek
A gazdaságban nincs abszolút igazság. Ha lenne, a világ nem lábalna ki a nagy válságokból. A nemzetközi térben - nemzetállamok opponálják egymást. Világválságot szült egy amerikai lufi, Nagy-Britannia angolosan távozott az Unioból, Berlin a görög mentőövet vitatja, Ázsia pénzeli a nyugatot, új együttműködéseket sürget Visegrád négy alapítója. A Karc FM teret ad a gazdasági vitáknak. Minden második szombaton, 17.00 órától a Wekerle Tudományos Fórum résztvevői írják fel saját receptjüket.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
19:00 - 20:00
SztárKarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
20:00 - 21:00
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
21:00 - 22:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
Vass István Zoltán sajátos hangvételű portréműsora. A közelmúlt történelme emberi történeteken keresztül rajzolódik ki hallgatóink füle hallatára. „Hiszem azt, mindenki sorsa a történelem része, s mindannyiunk sorsát meghatározza a történelem. Ennek tudatában beszélgetek vendégeimmel.” – vallja a műsorvezető.
23:00 - 23:59
Corvin lapok ismétlés
„A valóság is lehet szép, sőt szebb, mint a hazug ábránd.” Fekete István örök érvényű intelme a magyar történelem-tudatra is hatással lehet. A mítoszok és legendák, a forrásmegjelölés nélküli szóbeszédek ugyanis hosszú távon tévútra viszik a nemzetet. Vannak legendák, amelyekhez nem szabad hozzányúlni. De olyanok is akadnak, amelyek tudatos történelemhamisítás után öröklődtek a jelenkorra. A XX. század bővelkedett a propagandában, de a zivataros évszázadokban majd’ minden korszak tudatosan festette a maga arcélét. A Karc FM Corvin lapok műsora a források alapján teszi ugyanezt. Számít figyelmükre Papp Endre.
00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
31. bajnoki címét ünnepelhette a Ferencváros labdarúgó csapata. Az Előnyszabályban a zöld-fehér együttest működtető gazdasági társaság vezérigazgatója, Orosz Pál, a pályaedző Máté Csaba és a középpályás, Sigér Dávid értékeli a szezont, benne az őszi Európa Liga szereplést. Műsorunkban hallhatnak arról, hogy a Vác NB I-es női kézilabdázói közül tíznek pozitív lett a koronavírus tesztje, a Magyar Torna Szövetség megalakulásának 135. évfordulója alkalmából pedig a testület elnöke, a Nemzet Sportolója, Magyar Zoltán beszél a sportág múltjáról, jelenéről illetve jövőjéről. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnap hajnali ismétlésben Fejér Balázs és Németh Kornél számít figyelmükre.
06:00 - 07:00
Kortalan
 Élőben!
Július elsejétől két fontos változás lépett hatályba a nyugdíjtörvényben: járulékmentessé vált a nyugdíj melletti munkavégzéssel szerzett kereset, ezzel együtt pedig megszűnt a nők kedvezményes nyugdíja mellett dolgozók éves keretösszege. Erről hallhatnak részletesen a Kortalan műsorában, majd megismerkedhetnek Sütő Terézzel is, aki megkapta az Idősekért díjat, és aki mindent megtesz azért, hogy a szenior kor ne az élet vége, hanem koronája lehessen. Tartsanak velünk vasárnap hattól és hétfőn kettőtől.
07:00 - 08:00
Álláspont
Ötvenmilliós bírságot szabtak ki a józsefvárosi önkormányzatra a momentumos Pikó András polgármester által aláírt menzaszerződés miatt. Erről, és a józsefvárosi fejlesztések elmaradásáról is beszélgetünk Szilágyi Demeterrel, a kerület fideszes képviselőjével. Tetten érhető volt a járvány alatt a külföldi politikai erők lejáratási szándéka, a hibrid hadviselés egyes jelei, a kíbertámadások megszaporodása. Horváth Józsefet, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértőjét, a polgári és a katonai elhárítás volt főigazgató-helyettesét kérdezzük. Vasárnap 7 és 8 óra között ismét hallgassák az Álláspontot! Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető: Haraszti Gyula
08:00 - 09:00
Alaphang
Egyszerre írt rendhagyó forgatókönyvet, és hozta mégis a megszokott törésvonalak menti közéleti vitákat a mögöttünk hagyott politikai tavasz. A vírus megjelenése új kihívást, 70-80 éve nem látott forgatókönyvek előkeresését, és a globalizált világhoz igazítását követelte. Az egészségügyi veszélyhelyzet mégsem tudta felülírni az ideológiai vitákat, a pártpolitikai szempontokat: a magyar ellenzék például igyekezett egy pillanatra sem levenni tekintetét 2022-ről. Az Alaphang vendége Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője, országgyűlési képviselő, akit Pelyach Gergely kérdez vasárnap reggel 8.00-tól, és az ismétlésben este 20.00 órától.
09:00 - 10:00
Farkasverem
Harminc éve élte meg Magyarország a rendszerváltozást. Vagy a rendszerváltást, mert hiszen már a megfogalmazásról is vita folyik. Ennyi idő távlatából idézi fel az akkori történéseket Belénessy Cs