+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Adásrend

2018. 11. 18. Vasárnap

00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Kulisszatitkok a színházak környékéről. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
01:00 - 03:00
FolKarc ismétlés
Az autentikus népzene és a könnyűzene találkozásai Bizse Ferenc műsorában. A hazai rádiózás egyedülálló folkzenei műsora. A „crossover” apropóján a népzene kedvelői és a könnyűzene szerelmesei figyelmére is számít, lehetőséget nyújt határon túli zenészek bemutatására. Népszerű fórumokon, honlapokon gyakran citált műsor, amely megérti a műfajban rejlő lehetőségeket és tágítja a határokat. Világzenei produkciók és megzenésített versek is helyet kapnak az adásban. A stúdiókörülmények lehetőséget nyújtanak akusztikus élőzenei produkciókra is. Élő, exkluzív beszélgetések zenéről, nemzeti hagyományról, újításról.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Budapest XXII. kerülete bornegyeddé avanzsál: Budafok-Tétény borászati és turisztikai örökségét a fiatalok szemüvegén keresztül, friss nézőpontokkal, színes elképzelésekkel hívják életre, egy ötletpályázat keretében. Az új arculat elkészült, hallgatóink is megismerhetik a pénteki Spájzban! Harc az idővel: Vajon mire megy csak úgy el? Mennyi időt töltünk közlekedéssel, vásárlással, a családunkkal? Hogyan alakult át hazánk stressztérképe és a magyarok alvásritmusa? A KSH időmérleg szakértője válaszol 9 és dél között Petz Margónak.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Magyar hangok
Érdemi magyar-román párbeszédet sürgettek a centenárium évében magyar és román értelmiségiek az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács legutóbbi kolozsvári konferenciáján. Kijevben találkozott az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója ukrajnai tagszervezeteinek képviselőivel a szervezet elnöke. Vincze Loránt bejelentette, hogy a jövő év májusában Ukrajnában tartják tisztújító kongresszusukat. Ezekről a témákról is hallhatnak a Magyar hangok következő adásában. Számít az önök figyelmére pénteken fél egykor a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
13:00 - 14:00
Karcolat
A „Jó cenzor” – ez a címe annak a vaskos dokumentumnak, amelyet a Google megbízásából állítottak össze. És amely talán még Lendvai Ildikónak, az MSZMP KB egykori kulturális osztályvezető-helyettesének is könnyeket csalna sokat látott szemébe. A Karcolat témája pénteken délután egykor az internetes cenzúra és az álhírek, a fake news. Vendégünk Bálint Botond szociológus, a Pesti Srácok internetes portál szerkesztője. Az adás szerkesztő-műsorvezetője: Czirják Imre. Ismétlés: péntek este tízkor.
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
15:00 - 16:00
Törzsutas
Abdoul Camara gyermekkora óta táncol, 11 éves kora óta járja a világot. Kongótól Japánig, Indiától Olaszországig sok helyütt fellépett már. Az úgynevezett óriás tökedényes akrobatikus tánc, amit előad, a világon egyedülálló produkció. Feleségével, Szilasi Ildikó Afrika-szakértővel együtt mesélnek arról, miért fontos ezt az ősi tudást megőrizni és minél több helyen megmutatni. Törzsutas, pénteken három és este kilenc órától. Az idegenvezetőjük, Back Réka.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Modellérték
Az online üzleti világ „Oscar-díját” nyerte el a minap Londonban az Antavo. Nemes András a magyar startup értékesítési igazgatója lesz Modellérték című műsorunk vendége, és elmeséli: mivel is érdemelték ki ezt a rangos elismerést, hogyan kell elképzelni a piros szőnyeges díjátadó ceremóniát, illetve mond egy-két „kapaszkodót” és ötletet most induló kezdő vállalkozásoknak. Ha pedig arra is kíváncsiak, hogy mi köze mindehhez Cristiano Ronaldónak, hallgassák a Modellértéket pénteken 18 órakor, várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Csákó Attila
18:30 - 19:00
Színe és fonákja
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Jazzkarc
„Életünk filmjének kísérőzenéje”; mondja új lemeze kapcsán Horváth „Tojás” Gábor. A nagyszerű zongorista, zeneszerző „Soundtrack” címmel jelentkezett friss koronggal, melyen Horváth Balázs bőgős és Gálfi Attila dobos közreműködésével hallhatjuk 10 kompozícióján keresztül, mit lát és hall, ha képzeletbeli kamerájába nézve figyeli a világot. A JazzKarc október 19-i, este nyolc órától kezdődő adásának vendége Horváth „Tojás” Gábor lesz, aki a november 1-i lemezbemutató koncert előtt elhoz három kiváló dalt is a JazzKarc kedves Hallgatóinak! Jazzes szeretettel várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Gáspár Károly.
21:00 - 22:00
Törzsutas ismétlés
A Karc FM utazási magazin műsorából megismerhetnek olyan bátor magyarokat, akik kétkeréken kerülték meg a Földet, akik stoppolva jártak több mint száz országban, netán többezer méteres csúcsokat hódítottak meg, vagy az óceán habjait szelték keresztül. A különleges élménybeszámolókon túl, praktikus információval is szolgálunk az utazás szerelmeseinek és azoknak is, akik most indulnának életük első útjára.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Páholy ismétlés
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
00:00 - 01:00
Jazzkarc ismétlés
Jazz; finoman és karcosan egyaránt. A minden pénteken, 20:00 órától jelentkező JazzKarc egy rendhagyó jazzmagazin, melyben Gáspár Károly a riportalanyokat nem csak sikereikről, új lemezeikről, közelgő koncertjeikről kérdezi. Előkerülnek a magyar jazz ügyes-bajos dolgai, problémái is, természetesen sok jó zenével fűszerezve.
01:00 - 06:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
06:00 - 09:00
Otthon
Október a látás hónapja. Ezért ingyenes vizsgálatokra várnak minket az ország több száz optikájában. Hogy miért fontos a szemünk betegségeinek szűrése, még akkor is, ha éles a látásunk? - kiderül az Otthon műsorából. Emellett szó lesz a gyerekek digitális műveltségéről, vagyis arról, hogy mire használják a fiatalok a világhálót, mire kell figyelniük, milyen veszélyeknek vannak kitéve és arról is hogy szülőként hogyan tudunk lépést tartani velük a digitális világban? A válaszokkal az Otthon műsorában várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Simori Renáta! Tartsanak vele és vendégeivel szombaton reggel 6 és 9 óra között a KARC FM-en!
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
Egysíkú-e a síkplasztika? Miért szereti egy mai huszonéves Liszt Ferenc zenéjét? Milyen egy festőzseni műterme, és milyen titkokat rejt, ha figyelmesen szemléljük? Miért okoz szorongást a háború egy fiatal írónak, aki nem élte át, és hogyan születnek ebből versek? Mindezekről bővebben a Hangok, színek, ízekben szombat 9-től 11 óráig, ahol Mohácsi Szilvia várja Önöket!
11:00 - 12:00
Corvin lapok
Gyarmati György történész. Az 1848 márciusi forradalom 12 pontja közvetlenül hatott az 56-os forradalomra. A vidéki városok egyetemein, főiskoláin megfogalmazott 12, vagy akár 16 pontot hasonlította össze tanulmányában Gyarmati György. A történész Március hatalma - a hatalom márciusa című könyvének érdekes megállapításait már megismertettük hallgatóinkkal, a gyakran már október 23-dika előtt papírra vetett követelésekről most és a jövő héten beszélgetünk Gyarmati Györggyel. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától, illetve az ismétlésben 23 órától.
12:00 - 12:30
Színe és fonákja ismétlés
Hírek, információk, sőt dezinformációk ömlenek ránk nap, mint nap, az emberek csak kapkodják a fejüket. Nincs ember, aki ezt követni tudná. Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán sajátos értelmezésével. Hétvége előtt a heti sajtótermést tallózzuk minden péntek este, a teljesség igénye nélkül.
12:30 - 13:00
Zenemix
13:00 - 14:00
Kódex
Vass István Zoltán sajátos hangvételű portréműsora. A közelmúlt történelme emberi történeteken keresztül rajzolódik ki hallgatóink füle hallatára. „Hiszem azt, mindenki sorsa a történelem része, s mindannyiunk sorsát meghatározza a történelem. Ennek tudatában beszélgetek vendégeimmel.” – vallja a műsorvezető.
14:00 - 17:00
Előnyszabály
Két mérkőzésből mindössze egy pont. Ez a magyar labdarúgó válogatott legutóbbi két találkozójának mérlege a Nemzetek Ligájában. Az Előnyszabályban a Magyar Idők sportrovatának munkatársaival elemezzük a görögök elleni vereséget illetve az észtekkel játszott gólgazdag döntetlent. Műsorunkban foglalkozunk női és férfi kézilabda csapataink Bajnokok Ligája szereplésével, idei szezonját értékeli a teniszező, Fucsovics Márton, a budapesti birkózó vb apropóján pedig az eddigi egyetlen szabadfogású világbajnokunk, Kovács István idézi fel sikeres pályafutásának állomásait. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnapi ismétlésben 3 és 6 óra között számít figyelmükre Fejér Balázs és Németh Kornél.
17:00 - 18:00
Nettó
A pozitív jogszabályi változások ellenére egyes végrehajtók a jogszabályokat eltérően értelmezik munkavégzésük során, és ezzel komoly hátrányt okoznak ügyfeleiknek - állítja Nettó című műsorunkban a Hari Seldon Kft. ügyvezetője Áhel Elemér, és Tóth András tanácsadó. Kifogásolják, hogy a végrehajtók elérhetetlenek, jogszerűtlenül is levonatnak pénzeket az ügyfelektől, irreális a munkavégzésük díja, díjjegyzékük és árverési oldaluk pedig átláthatatlan. Ha arra is kíváncsiak, mit kell tenni ha fizetési meghagyást kap az ember, és hogy mikor nem kell fizetni, hallgassák a szombaton délután öt órakor kezdődő Nettót: várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Csákó Attila
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
19:00 - 20:00
Sztárkarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
20:00 - 21:00
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
21:00 - 22:00
Partitúra
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
Vass István Zoltán sajátos hangvételű portréműsora. A közelmúlt történelme emberi történeteken keresztül rajzolódik ki hallgatóink füle hallatára. „Hiszem azt, mindenki sorsa a történelem része, s mindannyiunk sorsát meghatározza a történelem. Ennek tudatában beszélgetek vendégeimmel.” – vallja a műsorvezető.
23:00 - 23:59
Corvin lapok ismétlés
„A valóság is lehet szép, sőt szebb, mint a hazug ábránd.” Fekete István örök érvényű intelme a magyar történelem-tudatra is hatással lehet. A mítoszok és legendák, a forrásmegjelölés nélküli szóbeszédek ugyanis hosszú távon tévútra viszik a nemzetet. Vannak legendák, amelyekhez nem szabad hozzányúlni. De olyanok is akadnak, amelyek tudatos történelemhamisítás után öröklődtek a jelenkorra. A XX. század bővelkedett a propagandában, de a zivataros évszázadokban majd’ minden korszak tudatosan festette a maga arcélét. A Karc FM Corvin lapok műsora a források alapján teszi ugyanezt. Számít figyelmükre Papp Endre.
00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
Két mérkőzésből mindössze egy pont. Ez a magyar labdarúgó válogatott legutóbbi két találkozójának mérlege a Nemzetek Ligájában. Az Előnyszabályban a Magyar Idők sportrovatának munkatársaival elemezzük a görögök elleni vereséget illetve az észtekkel játszott gólgazdag döntetlent. Műsorunkban foglalkozunk női és férfi kézilabda csapataink Bajnokok Ligája szereplésével, idei szezonját értékeli a teniszező, Fucsovics Márton, a budapesti birkózó vb apropóján pedig az eddigi egyetlen szabadfogású világbajnokunk, Kovács István idézi fel sikeres pályafutásának állomásait. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnapi ismétlésben 3 és 6 óra között számít figyelmükre Fejér Balázs és Németh Kornél.
06:00 - 06:30
Modellérték ismétlés
Az online üzleti világ „Oscar-díját” nyerte el a minap Londonban az Antavo. Nemes András a magyar startup értékesítési igazgatója lesz Modellérték című műsorunk vendége, és elmeséli: mivel is érdemelték ki ezt a rangos elismerést, hogyan kell elképzelni a piros szőnyeges díjátadó ceremóniát, illetve mond egy-két „kapaszkodót” és ötletet most induló kezdő vállalkozásoknak. Ha pedig arra is kíváncsiak, hogy mi köze mindehhez Cristiano Ronaldónak, hallgassák a Modellértéket pénteken 18 órakor, várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Csákó Attila
06:30 - 07:00
Zenemix
07:00 - 09:00
Álláspont
Milyen szerepe volt az 1956-os forradalom és szabadságharcban Nagy Imrének? – a közelgő október 23-i évforduló előtt erről is beszélgetünk Rácz Jánossal, a VERITAS Történetkutató Intézet tudományos munkatársával. Miközben a kormány az Európai Unió Bíróságához nyújtott be keresetet a Sargentini-jelentés miatt, a Jobbik feketegazdálkodás, az LMP-s Demeter Márta pedig álhírterjesztés és titoksértés gyanújába keveredett. Deák Dániel politikai elemzővel beszélgetünk. Mindszenty József emlékére rendeznek konferenciát Budapesten. A rendezvény levezető elnökével, Horváth Attila alkotmánybíróval készítettünk interjút. Vasárnap 7 és 9 óra között ismét hallgassák az Álláspontot! Várja önöket a két szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre és Haraszti Gyula.
09:00 - 10:00
Farkasverem
A Szabad Európa Rádió majd negyven éven keresztül a legfontosabb és leghitelesebb magyar nyelvű hírforrás volt. Sokaknak a Teenager Party jut először eszébe erről a rádióról, de a hírműsorok, elemzések nélkülözhetetlenek voltak a magyar társadalom számára. A Szabad Európa Rádió 1993-ig működött. Történetéről, hatásáról beszélgetett Belénessy Csaba, a Farkasverem szerkesztője Máthé Áronnal, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettesével és Csatári Bencével, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának tudományos munkatársával. Farkasverem. A Karc FM történelemórája minden vasárnap kilenctől tízig. Ismétlés ugyanezen a napon este kilenc órakor.
10:00 - 11:00
Asztal Körül
Iskolai hittanórák, tanoda mentorokkal, szakkörök, istentiszteletek, teaház, játszóház várja a nyolcadik kerület egyik legszegényebb sarkában a gyerekeket, fiatalokat és minden kíváncsi lakost. A Te+Én Református Közösség új, születő gyülekezetként hozza közelebb egymáshoz a cigány és a magyar kultúrát, a különböző származású, érdeklődésű és korú embereket. Velük ismerkedhetnek meg vasárnap 10 órától az Asztal körül műsorában. Petz Margó várja Önöket.
11:00 - 12:00
Jelek
A történelmi emléknapokra készülő műsorban beszélgetünk Falusi Márton Gérecz Attila-díjas költővel, fiatalon mártírhalált halt pályatársa emlékezetéről és elhangzik Falusi Márton Gérecz Attila tiszteletére írott verse is a szerző előadásában. Ifjabb Bibó Istvánnal elsősorban arról váltunk szót, hogy a forradalom napjaiban tanúsított helytálláson túl édesapja gazdag életművéből mi minden az, ami 62 év után sem veszített érvényességéből. Találkozunk Szegedi Csaba operaénekessel, és sikeres pályája mellett szólunk arról a két hangversenyről is, amelyeken 1956 előtt tisztelegve a Pannon Filharmonikusokkal Johannes Brahms Egy német requiem című művét adják elő. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető: Stifner Gábor
12:00 - 13:00
Poétikon
A Poétikon következő adásában Sayfo Omarral beszélgetünk Allah tágas földje című regényéről, a disztópia műfajáról, a bevándorlás jelenségéről, valamint az iszlám vallás néhány hagyományáról. Várja Önöket vasárnap déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra."
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
Végzetszerűség és szabad akarat. Múlt és jelen. Észrevesszük-e a történelem fordulópontjait? Ebben segítenek Papp Endre vendégei: történészek, politológusok, közgazdászok és papok.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
Egysíkú-e a síkplasztika? Miért szereti egy mai huszonéves Liszt Ferenc zenéjét? Milyen egy festőzseni műterme, és milyen titkokat rejt, ha figyelmesen szemléljük? Miért okoz szorongást a háború egy fiatal írónak, aki nem élte át, és hogyan születnek ebből versek? Mindezekről bővebben a Hangok, színek, ízekben szombat 9-től 11 óráig, ahol Mohácsi Szilvia várja Önöket!
16:00 - 17:00
Bírósági akták
Az idén július elsején hatályba lépett új büntetőeljárási kódex több területen hozott változásokat a korábbi gyakorlathoz képest. A Bírósági aktákban bemutattuk már a törvény számos lényeges pontját. Ez alkalommal a Legfőbb Ügyészség ügyészével, Bodony Istvánnal beszélgetünk az ügyészi munkát érintő módosításokról, és az eddigi gyakorlati tapasztalatokról. Majd Horváth Attila, jogtörténész, egyetemi tanár mond el számos érdekességet Erdély jogtörténetéről a Dacia római provinciától a török hódítás után önállósuló fejedelemség korszakán át egészen az 1990-es rendszerváltozás utáni időszakig. Várja Önöket a szerkesztő, Szántó Georgina.
17:00 - 18:00
Asztal Körül ismétlés
Iskolai hittanórák, tanoda mentorokkal, szakkörök, istentiszteletek, teaház, játszóház várja a nyolcadik kerület egyik legszegényebb sarkában a gyerekeket, fiatalokat és minden kíváncsi lakost. A Te+Én Református Közösség új, születő gyülekezetként hozza közelebb egymáshoz a cigány és a magyar kultúrát, a különböző származású, érdeklődésű és korú embereket. Velük ismerkedhetnek meg vasárnap 10 órától az Asztal körül műsorában. Petz Margó várja Önöket.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:32 - 19:00
Magyar hangok ismétlés
Érdemi magyar-román párbeszédet sürgettek a centenárium évében magyar és román értelmiségiek az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács legutóbbi kolozsvári konferenciáján. Kijevben találkozott az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója ukrajnai tagszervezeteinek képviselőivel a szervezet elnöke. Vincze Loránt bejelentette, hogy a jövő év májusában Ukrajnában tartják tisztújító kongresszusukat. Ezekről a témákról is hallhatnak a Magyar hangok következő adásában. Számít az önök figyelmére pénteken fél egykor a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
19:00 - 21:00
Álláspont ismétlés
Milyen szerepe volt az 1956-os forradalom és szabadságharcban Nagy Imrének? – a közelgő október 23-i évforduló előtt erről is beszélgetünk Rácz Jánossal, a VERITAS Történetkutató Intézet tudományos munkatársával. Miközben a kormány az Európai Unió Bíróságához nyújtott be keresetet a Sargentini-jelentés miatt, a Jobbik feketegazdálkodás, az LMP-s Demeter Márta pedig álhírterjesztés és titoksértés gyanújába keveredett. Deák Dániel politikai elemzővel beszélgetünk. Mindszenty József emlékére rendeznek konferenciát Budapesten. A rendezvény levezető elnökével, Horváth Attila alkotmánybíróval készítettünk interjút. Vasárnap 7 és 9 óra között ismét hallgassák az Álláspontot! Várja önöket a két szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre és Haraszti Gyula.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
A Szabad Európa Rádió majd negyven éven keresztül a legfontosabb és leghitelesebb magyar nyelvű hírforrás volt. Sokaknak a Teenager Party jut először eszébe erről a rádióról, de a hírműsorok, elemzések nélkülözhetetlenek voltak a magyar társadalom számára. A Szabad Európa Rádió 1993-ig működött. Történetéről, hatásáról beszélgetett Belénessy Csaba, a Farkasverem szerkesztője Máthé Áronnal, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettesével és Csatári Bencével, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának tudományos munkatársával. Farkasverem. A Karc FM történelemórája minden vasárnap kilenctől tízig. Ismétlés ugyanezen a napon este kilenc órakor.
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
Végzetszerűség és szabad akarat. Múlt és jelen. Észrevesszük-e a történelem fordulópontjait? Ebben segítenek Papp Endre vendégei: történészek, politológusok, közgazdászok és papok.
23:00 - 23:59
Bírósági akták ismétlés
Az idén július elsején hatályba lépett új büntetőeljárási kódex több területen hozott változásokat a korábbi gyakorlathoz képest. A Bírósági aktákban bemutattuk már a törvény számos lényeges pontját. Ez alkalommal a Legfőbb Ügyészség ügyészével, Bodony Istvánnal beszélgetünk az ügyészi munkát érintő módosításokról, és az eddigi gyakorlati tapasztalatokról. Majd Horváth Attila, jogtörténész, egyetemi tanár mond el számos érdekességet Erdély jogtörténetéről a Dacia római provinciától a török hódítás után önállósuló fejedelemség korszakán át egészen az 1990-es rendszerváltozás utáni időszakig. Várja Önöket a szerkesztő, Szántó Georgina.
00:00 - 01:00
Jelek ismétlés
A történelmi emléknapokra készülő műsorban beszélgetünk Falusi Márton Gérecz Attila-díjas költővel, fiatalon mártírhalált halt pályatársa emlékezetéről és elhangzik Falusi Márton Gérecz Attila tiszteletére írott verse is a szerző előadásában. Ifjabb Bibó Istvánnal elsősorban arról váltunk szót, hogy a forradalom napjaiban tanúsított helytálláson túl édesapja gazdag életművéből mi minden az, ami 62 év után sem veszített érvényességéből. Találkozunk Szegedi Csaba operaénekessel, és sikeres pályája mellett szólunk arról a két hangversenyről is, amelyeken 1956 előtt tisztelegve a Pannon Filharmonikusokkal Johannes Brahms Egy német requiem című művét adják elő. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető: Stifner Gábor
01:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Már most meg kell rendelnünk az interneten a karácsonyi ajándékokat, ha azt szeretnénk, hogy időben megérkezzenek! Ez a külföldről vásárolt meglepetésekre vonatkozik. A hétfői Spájz műsorában szakemberek mondják el, hogy mire kell figyelni vásárlás közben, mit nem szabad behozatni az országba és azt is, hogy milyen csomagokat vámkezelnek? Emellett szó lesz majd arról a diabétesz oktatási programról, amelyet több általános iskolában indítottak azért, hogy a gyerekek többet tudjanak a cukorbetegségről és ne rekesszék ki az érintett társaikat. A részletekkel hétfőn délelőtt 9 és dél között várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Simori Renáta.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Papír és vezeték nélkül megoldani egy útépítési problémát? Megkeresni a szükséges anyagokat, egészen odáig, hogy az elakadást kezelni tudó szakember helyszínre juttatása mennyibe kerül ? Mindez utópisztikusan hangzik, de ma már ez lehetséges digitális felületeken. Az egyik legnagyobb európai szoftvergyártó az SAP Hungary munkatársai egy speciálisan kialakított kamion belsejében érzékeltették a valós problémákra kidolgozott digitális megoldásokat.Például, hogy egy állatfarm gondozói miként érzékelhetik a fertőzést veszélyét, és kezdhetik meg a védekezést, akár a mobiljukra kapott jelzések alapján. Hétfőn déli fél egykor ezekről kérdezi Varga Zsigmondot az SAP Hungary üzletfejlesztési vezetőjét Kovács Anita a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
A festőnek a pasztell az improvizáció. De hogy valójában miről szólnak a művek? „Remélem (legalábbis irodalmi értelemben) semmiről – mondja Véssey Gábor. – Mert szólni valamiről csak az irodalom nyelvén, s a történet szintjén lehetséges. De hát végül is minden történet banális. Érdekes csupán a hozzá való viszony lehet. Az önmagán túlmutató, az önmagát felülmúló, az önmagát kioltó történet lehet csak érdekes történet." A Munkácsy-díjas festőművésszel Emesz Lilla beszélget hétfőn délután 1 órától a Karcolatban.
14:00 - 15:00
Periféria
A definíció szerint a periféria egy olyan számítógépes hardver, amivel egy gazda számítógép képességeit bővíthetjük. Nem érti? Akkor ezt a műsort pont Önnek találtuk ki!
15:00 - 16:00
Karcátlanok
Mit szól hozzá, amikor azt hallja, hogy apuka marad otthon a gyerekkel? Hat a férfiak önbizalmára, ha a párjuk keres többet? Valóban egyre több téren felcserélődnek a szerepek a családokban, vagy csak arról van szó, hogy ami korábban kifejezetten női feladatnak volt kikiáltva, mint például a gyereknevelés, azt manapság egyre szívesebben csinálják férfiak is? Karcátlanok, hétfőn három órától, Back Rékával és Németh Gáborral.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
ÉszKarc
Ezúttal Szörényi László irodalomtörténésszel "S ahh szabadság nem virul..." című írása nyomán szót váltunk a Himnusz szerzőjének történelemszemléletéről, a magyar történelem különböző szakaszairól vallott gondolatairól, és a véráldozat természetéről is. A beszélgetőtárs, Stifner Gábor várja önöket a készülékek elé.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
Papír és vezeték nélkül megoldani egy útépítési problémát? Megkeresni a szükséges anyagokat, egészen odáig, hogy az elakadást kezelni tudó szakember helyszínre juttatása mennyibe kerül ? Mindez utópisztikusan hangzik, de ma már ez lehetséges digitális felületeken. Az egyik legnagyobb európai szoftvergyártó az SAP Hungary munkatársai egy speciálisan kialakított kamion belsejében érzékeltették a valós problémákra kidolgozott digitális megoldásokat.Például, hogy egy állatfarm gondozói miként érzékelhetik a fertőzést veszélyét, és kezdhetik meg a védekezést, akár a mobiljukra kapott jelzések alapján. Hétfőn déli fél egykor ezekről kérdezi Varga Zsigmondot az SAP Hungary üzletfejlesztési vezetőjét Kovács Anita a Regiszterben.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
A festőnek a pasztell az improvizáció. De hogy valójában miről szólnak a művek? „Remélem (legalábbis irodalmi értelemben) semmiről – mondja Véssey Gábor. – Mert szólni valamiről csak az irodalom nyelvén, s a történet szintjén lehetséges. De hát végül is minden történet banális. Érdekes csupán a hozzá való viszony lehet. Az önmagán túlmutató, az önmagát felülmúló, az önmagát kioltó történet lehet csak érdekes történet." A Munkácsy-díjas festőművésszel Emesz Lilla beszélget hétfőn délután 1 órától a Karcolatban.
23:00 - 23:30
ÉszKarc ismétlés
Ezúttal Szörényi László irodalomtörténésszel "S ahh szabadság nem virul..." című írása nyomán szót váltunk a Himnusz szerzőjének történelemszemléletéről, a magyar történelem különböző szakaszairól vallott gondolatairól, és a véráldozat természetéről is. A beszélgetőtárs, Stifner Gábor várja önöket a készülékek elé.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 01:00
Periféria ismétlés
A definíció szerint a periféria egy olyan számítógépes hardver, amivel egy gazda számítógép képességeit bővíthetjük. Nem érti? Akkor ezt a műsort pont Önnek találtuk ki!
01:00 - 02:00
Karcátlanok ismétlés
Mit szól hozzá, amikor azt hallja, hogy apuka marad otthon a gyerekkel? Hat a férfiak önbizalmára, ha a párjuk keres többet? Valóban egyre több téren felcserélődnek a szerepek a családokban, vagy csak arról van szó, hogy ami korábban kifejezetten női feladatnak volt kikiáltva, mint például a gyereknevelés, azt manapság egyre szívesebben csinálják férfiak is? Karcátlanok, hétfőn három órától, Back Rékával és Németh Gáborral.
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Az 1956-os forradalom és szabadságharc a magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménysorozata volt. Október 23-án, a Spájzban mi is a forradalomra emlékezünk. Megismerhetik az '56-os falusi életet és hogy hogyan kapcsolódtak a budapesti felkelésekhez, hogy hogyan mentek szembe a hatalommal a balatoni srácok, és hogy hogyan élték meg az erdélyi magyarok ezt az időszakot. Zilahy Miklós professzorral pedig felelevenítjük a nap eseményeit, amelyeken ő, mint egyetemista vett részt. Kedden 9 óra után Csesznák Anikó számít a figyelmükre.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Előválasztáson szeretné kiválasztani a balliberális ellenzék Tarlós István ellenfelét a jövő őszi önkormányzati választáson. Legalábbis egyelőre ezt mondják. Közben feltűnt egy önjelölt is azon a térfélen, egy önmagát médiaszemélyiségnek nevező valaki. Mit kezdjen a jobboldal mindezzel, rendeljen még egy popcornt és egy kólát? – erről kérdezzük kedden délután fél egykor a Kérdőjelben Deák Dániel politológust. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Ismétlés: kedden este fél hétkor.
13:00 - 14:00
Karcolat
A műsor főszereplője annyi személyes tragédiát élt át életében, ami több embernek is bőven elegendő lenne. Az ő története nem 1956-ban a forradalom napjaiban kezdődik, hanem jóval előbb. Kamaszként fel akarta robbantani Rákosi Mátyást és innentől szálka volt a kommunista hatalom szemében. Bár évekig kínozták, verték, börtönbe zárták, bányában dolgoztatták, soha nem tört meg. A forradalom napjaiban Budán motoros futár volt, amikor egy majdnem végzetes lövés érte. Nem menekült nyugatra és ez lett a veszte. 1958-ban újra megtalálták Kádár rendőrei. Még hetven év múltán is elsírja magát, ha felidézi a múltat, felesége öngyilkosságát a kínzások után, nővére meggyalázását. A keddi Karcolatban Schrötter Tibor az 56-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetségének alelnöke mesél életéről. Várja Önöket a riporter: Bálint István
14:00 - 15:00
Szabad jegyzés
Október 23-án a Moszkvától és a kommunizmusból való kitörés emléknapján nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy egy másfajta, egyelőre főleg verbalitásban megnyilvánuló erőszak kerülgeti a nemzeti függetlenséget. Ezúttal Brüsszel és a liberalizmus a ludas. A föderális Európai Unió szándékai ellen ezúttal is mi vagyunk a leghangosabb tiltakozók. Éppen úgy, mint '56-ban, vagy az európai forradalmak idején 1848-ban, és évszázadokig a török nyomulás ellen. Balekok vagyunk, vagy " ennyire nagy dolog a szabadság"? Létünket mennyiben határozza meg az, hogy gazdaságilag ahhoz a térséghez tartozunk, amely most a bevándoroltatást érzi missziójának? Ezekről is kérdezi Hossó Andrea és Lóránt Károly közgazdászokat Kovács Anita október 23-án 14 óra után a Szabad Jegyzésben.
15:00 - 16:00
Partitúra
Mikor készült a Bánk bánból bariton változat, miben más mint az eredeti? Milyen várakozásokkal mutatja ezt be a budapesti Operaház társulata New Yorkban, és hogyan készül a szereplésre a címszereplő: Molnár Levente? A Bánk bán mellett Molnár Levente arról is mesél, hogy miért tölt most itthon több időt, mint korábban, és milyen változásokra készül operai szerepkörét tekintve? Mohácsi Szilvia beszélget vele kedden 3 órától a Partitúrában.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Kódfejtők
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
Előválasztáson szeretné kiválasztani a balliberális ellenzék Tarlós István ellenfelét a jövő őszi önkormányzati választáson. Legalábbis egyelőre ezt mondják. Közben feltűnt egy önjelölt is azon a térfélen, egy önmagát médiaszemélyiségnek nevező valaki. Mit kezdjen a jobboldal mindezzel, rendeljen még egy popcornt és egy kólát? – erről kérdezzük kedden délután fél egykor a Kérdőjelben Deák Dániel politológust. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Ismétlés: kedden este fél hétkor.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Hangadó
Színtiszta magyar zene a legjobbaktól az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának estéjén a Hangadóban. A műsor rendhagyó ünnepi adásában a legnépszerűbb hazai előadók vendégeskednek. Rádiós csemegék, kellemes dallamok olyan szövegekkel, melyekre érdemes odafigyelni. Teremtsük meg együtt az ünnep hangulatát! A szabadság dallamai hazánk énekes nagyjaival a Hangadóban október 23-án, kedden este 8-tól a Karc FM műsorán.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
A műsor főszereplője annyi személyes tragédiát élt át életében, ami több embernek is bőven elegendő lenne. Az ő története nem 1956-ban a forradalom napjaiban kezdődik, hanem jóval előbb. Kamaszként fel akarta robbantani Rákosi Mátyást és innentől szálka volt a kommunista hatalom szemében. Bár évekig kínozták, verték, börtönbe zárták, bányában dolgoztatták, soha nem tört meg. A forradalom napjaiban Budán motoros futár volt, amikor egy majdnem végzetes lövés érte. Nem menekült nyugatra és ez lett a veszte. 1958-ban újra megtalálták Kádár rendőrei. Még hetven év múltán is elsírja magát, ha felidézi a múltat, felesége öngyilkosságát a kínzások után, nővére meggyalázását. A keddi Karcolatban Schrötter Tibor az 56-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetségének alelnöke mesél életéről. Várja Önöket a riporter: Bálint István
23:00 - 23:58
Szabad jegyzés ismétlés
Október 23-án a Moszkvától és a kommunizmusból való kitörés emléknapján nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy egy másfajta, egyelőre főleg verbalitásban megnyilvánuló erőszak kerülgeti a nemzeti függetlenséget. Ezúttal Brüsszel és a liberalizmus a ludas. A föderális Európai Unió szándékai ellen ezúttal is mi vagyunk a leghangosabb tiltakozók. Éppen úgy, mint '56-ban, vagy az európai forradalmak idején 1848-ban, és évszázadokig a török nyomulás ellen. Balekok vagyunk, vagy " ennyire nagy dolog a szabadság"? Létünket mennyiben határozza meg az, hogy gazdaságilag ahhoz a térséghez tartozunk, amely most a bevándoroltatást érzi missziójának? Ezekről is kérdezi Hossó Andrea és Lóránt Károly közgazdászokat Kovács Anita október 23-án 14 óra után a Szabad Jegyzésben.
00:00 - 01:00
Poétikon ismétlés
A Poétikon következő adásában Sayfo Omarral beszélgetünk Allah tágas földje című regényéről, a disztópia műfajáról, a bevándorlás jelenségéről, valamint az iszlám vallás néhány hagyományáról. Várja Önöket vasárnap déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra."
01:00 - 03:00
Hangadó ismétlése
Színtiszta magyar zene a legjobbaktól az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának estéjén a Hangadóban. A műsor rendhagyó ünnepi adásában a legnépszerűbb hazai előadók vendégeskednek. Rádiós csemegék, kellemes dallamok olyan szövegekkel, melyekre érdemes odafigyelni. Teremtsük meg együtt az ünnep hangulatát! A szabadság dallamai hazánk énekes nagyjaival a Hangadóban október 23-án, kedden este 8-tól a Karc FM műsorán.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Egyre kevesebb magyar akar pereskedni, az alternatív jogvita-rendezési megoldásokról hallhatnak majd a szerdai Spájzban. Milyen lehetett egy reggeli Mátyás udvarában, hogyan buzdította a fekete sereget a fiatal uralkodó? Mátyás király kamerája címmel videó pályázatot hirdetnek középiskolásoknak. Október a látás hónapja, idén a központi téma az okos eszközökből áradó kék fény okozta káros hatások. Bemutatunk egy szegedi érzékenyítő programsorozatot, amelynek keretében egészséges és fogyatékkal élő gyerekek közös tanulás során nyithatnak egymás felé. Szerdán 9.00 és 12.00 óra között Spájz, várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető Farkas Beatrix.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Párbeszédet indít a kormány a lakossággal Európa jövőjéről. Ezúttal azonban nem az eddig megszokott, konzultációs módot választották, hanem miniszterek és államtitkárok járják az országot a következő hetekben, hogy megvitassák a fórumokon résztvevőkkel a kontinens jövőjével összefüggő legfontosabb kérdéseket: köztük a nemzetállamok létjogosultsága, a migráció és a biztonság kérdését. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára is részt vesz a munkában - a szerdai Kérdőjelben egyebek mellett a Fórumsorozatról kérdezi a szerkesztő-műsorvezető: Simon-Palov Judit. Várjuk Önöket délután fél 1-től és az ismétléssel este fél 7-től.
13:00 - 14:00
Karcolat
Egy legendából született sportág, a sárkányhajózás olyannyira meghonosodott nálunk is, hogy az idei nyáron már a harmadik világversenyt szervezte meg Magyar Szövetsége. A ritmikus dobütésekre sikló látványos hajók minden korosztály számára lehetőséget kínálnak a testmozgásra, a jó levegőre és a közösségi életre. További részletek október 24 -én 13 órától a Karcolatban. Járosi Pétert a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnökét Kovács Anita szerkesztő kérdezi.
14:00 - 15:00
Zöld zóna
Földünkért világnap: október 21-e. Ez alkalom jegyében zajlik a vasárnap a Duna-Ipoly Nemzeti Park Sas-hegyi látogatóközpontjában. A természetvédelem és a környezettudatosság gondolatát szem előtt tartó túrán mikrofonjával ott lesz a Zöld Zóna szerkesztő-műsorvezetője, Stifner Gábor is.
15:00 - 16:00
Pipa
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Horizont
A boszniai választásokat követően úgy tűnik, erősödik az igény a szerbek lakta országrész különválására. Bosznia-Hercegovina európai uniós tagságra törekszik, ám a különböző nemzetiségű politikusok inkább széthúznak, mintsem hogy a közös intézményeket erősítenék. A témáról Gyetvai Mária külpolitikai elemzővel beszélget a Horizont szerdai adásában a szerkesztő-műsorvezető, Kottász Zoltán.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
Párbeszédet indít a kormány a lakossággal Európa jövőjéről. Ezúttal azonban nem az eddig megszokott, konzultációs módot választották, hanem miniszterek és államtitkárok járják az országot a következő hetekben, hogy megvitassák a fórumokon résztvevőkkel a kontinens jövőjével összefüggő legfontosabb kérdéseket: köztük a nemzetállamok létjogosultsága, a migráció és a biztonság kérdését. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára is részt vesz a munkában - a szerdai Kérdőjelben egyebek mellett a Fórumsorozatról kérdezi a szerkesztő-műsorvezető: Simon-Palov Judit. Várjuk Önöket délután fél 1-től és az ismétléssel este fél 7-től.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Sztárkarcok
Kállay-Saunders András, a népszerű New York-i születésű énekes, előadó, producer és zeneszerző hazánkban egy 2010-es televíziós tehetségkutató révén tett szert országos ismertségre, 2014-ben pedig már Magyarországot képviselte Koppenhágában az Eurovíziós Dalversenyen. András azóta számtalanszor bizonyította, hogy helye van a színpadon és a zeneiparban; szólóban és saját zenekarával is szép sikereket könyvelhet el nem csak idehaza, de külföldön is. Ám mindehhez lejjebb kell-e adnia néha a minőségből, és kell-e más szakmai kompromisszumokat is kötnie? Többek között ezen kérdésekre keresi a választ Bizse Ferenc SztárKarcok című műsorában, ahol Kállay-Saunders vendégeskedik szerdán este 8-tól.
21:00 - 22:00
Igéző
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Egy legendából született sportág, a sárkányhajózás olyannyira meghonosodott nálunk is, hogy az idei nyáron már a harmadik világversenyt szervezte meg Magyar Szövetsége. A ritmikus dobütésekre sikló látványos hajók minden korosztály számára lehetőséget kínálnak a testmozgásra, a jó levegőre és a közösségi életre. További részletek október 24 -én 13 órától a Karcolatban. Járosi Pétert a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnökét Kovács Anita szerkesztő kérdezi.
23:00 - 23:59
Zöld Zóna ismétlés
Földünkért világnap: október 21-e. Ez alkalom jegyében zajlik a vasárnap a Duna-Ipoly Nemzeti Park Sas-hegyi látogatóközpontjában. A természetvédelem és a környezettudatosság gondolatát szem előtt tartó túrán mikrofonjával ott lesz a Zöld Zóna szerkesztő-műsorvezetője, Stifner Gábor is.
00:00 - 01:00
Pipa ismétlés
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
01:00 - 02:00
Sztárkarcok ismétlés
Kállay-Saunders András, a népszerű New York-i születésű énekes, előadó, producer és zeneszerző hazánkban egy 2010-es televíziós tehetségkutató révén tett szert országos ismertségre, 2014-ben pedig már Magyarországot képviselte Koppenhágában az Eurovíziós Dalversenyen. András azóta számtalanszor bizonyította, hogy helye van a színpadon és a zeneiparban; szólóban és saját zenekarával is szép sikereket könyvelhet el nem csak idehaza, de külföldön is. Ám mindehhez lejjebb kell-e adnia néha a minőségből, és kell-e más szakmai kompromisszumokat is kötnie? Többek között ezen kérdésekre keresi a választ Bizse Ferenc SztárKarcok című műsorában, ahol Kállay-Saunders vendégeskedik szerdán este 8-tól.
02:00 - 03:00
Igéző ismétlés
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott .
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Van, aki marketingesként dolgozott, most tengeri élőlényekről tart előadást és bálnalest szervez az érdeklődőknek. Karrierváltó nőket ismerhetnek meg a Spájz csütörtöki adásában. Bátorság? Önismeret? Egy támogató férj? Mi kell ahhoz, hogy ki merjünk lépni a megszokott kerékvágásból és megvalósítsuk álmunkat? A Spájz csütörtöki adásából az is kiderül, hogy honnan tudhatjuk, hogy hiteles szakemberhez fordultunk táplálkozási kérdéseinkkel és szó lesz arról is, hogy mit tehetünk azért, hogy a boldogító igen tényleg örökké tartson. Spájz, csütörtökön, kilenc órától délig, Back Rékával.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Nehéz fogást találni a nemzetek feletti multicégeken. A Tiszát és mellékfolyóit elszennyező kanadai anyavállalattal rendelkező Aurul is kimosatta magát a kártérítési felelősségből. De akarat és kezdeményezés azért lenne arra, hogy a természetet, a vizeket , a termőföldet szennyező, a helyi lakosság vagy akár saját munkavállalói jogait sértő vállalatokat valahogy korlátozzák. Ezek egyike az ENSZ égisze alatt zajlik. Negyedik alkalommal ült össze egy kormányközi munkacsoport Genfben, hogy tető alá hozzon egy kötelező erejű nemzetközi egyezményt a multik megrendszabályozásáról. Az ülésen részt vett Fidrich Róbert a Magyar Természetvédők Szövetségének programfelelőse, akivel csütörtökön beszélget déli fél egykor Kovács Anita a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
A Kárpát medencében több mint 200 olyan harang szólal meg délben a Nándorfehérvári diadal emlékére, amelyet Lázár Imre vállalkozó Székelyudvarhelyi műhelyében öntöttek. A 30 éves Erdély Művészetéért Alapítvány a művészetpártoló öntőmester plakett gyűjteményéből rendezett kiállítást Magyar Messiások címmel, 14 erdélyi neves szobrász 55 alkotását mutatják be, fejet hajtva Erdély jelentős, megmintázott alakjai, a történelem, a tudomány és a művészet legnagyobbjai előtt. A műsorban megszólal Konthur Bertalan szobrász is, és megismerhetik Lázár Imre, a mecénás öntőmester életét, tenni akarását. A beszélgetőtárs Perjés Klára.
14:00 - 15:00
Talentográf
Mennyire számít bolondnak az, aki a kétezres években is gyűjti a zenéket? Mit gyűjti! Úgy dönt, hogy minden fellelhető relikviát és limitált példányszámú kiadványt összevásárol. A digitális zenei világ, az okoseszközökön, de mégis lebutított minőségben való zenehallgatás odáig vezetett, hogy egy mai fiatal megelégszik a YouTube kínálta mennyiséggel és minőséggel, és letűnt korként tekint arra a világra, mikor még volt becsülete a fizikai formátumoknak, vinyl lemezeknek és cd-knek, vagy akár az albumborító-művészetnek. Dandó Ádám nem elégedett meg ezzel a korszellemmel, és vadul elkezdte gyűjtögetni az angol Def Leppard zenekar anyagait. Ez olyan jól sikerült, hogy a Rockmúzeum egy komplett tárlatot nyitott a gyűjteményéből, mely kiállítás ezen a héten be is fejeződik. Ebből az apropóból Ádám és barátai egy akusztikus koncertet adnak a Def Leppard nagy slágereivel. A csütörtöki Talentográf vendége Dandó Ádám és Kisvári Bence 14 és 23 órától.
15:00 - 16:00
Főszerep
Film a színpadon. Egyre erősebb színházi trendnek látszik, olyan előadások létrehozása, amely történeteket filmekből ismerünk. Mi lehet ennek az oka és milyen nehézségekkel kell megküzdenie egy rendezőnek, ha a filmes vágás ritmusát a színpadon is szeretné viszontlátni? A Vígszínház Diktátor és a Thália Színház, Legyen férfi, Monsieur Pignon! című előadásai kapcsán beszélget Mohácsi Szilvia az alkotókkal a Főszerepben csütörtökön 3 és 4 között.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Horizont
VI. Pál pápa szentté avatásával az egyház a II. vatikáni zsinat mellett is letette a voksát, egyúttal újabb XX. századi pápával gyarapította a szentek sorát. Mi volt VI. Pál üzenete az utókornak? A Horizont vendége Szerdahelyi Csongor, a Ferences Sajtóközpont vezetője. Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Sitkei Levente.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
Nehéz fogást találni a nemzetek feletti multicégeken. A Tiszát és mellékfolyóit elszennyező kanadai anyavállalattal rendelkező Aurul is kimosatta magát a kártérítési felelősségből. De akarat és kezdeményezés azért lenne arra, hogy a természetet, a vizeket , a termőföldet szennyező, a helyi lakosság vagy akár saját munkavállalói jogait sértő vállalatokat valahogy korlátozzák. Ezek egyike az ENSZ égisze alatt zajlik. Negyedik alkalommal ült össze egy kormányközi munkacsoport Genfben, hogy tető alá hozzon egy kötelező erejű nemzetközi egyezményt a multik megrendszabályozásáról. Az ülésen részt vett Fidrich Róbert a Magyar Természetvédők Szövetségének programfelelőse, akivel csütörtökön beszélget déli fél egykor Kovács Anita a Regiszterben.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
FolKarc
A Szlávics Anna és Rock Tamás köré épülő Cirkusz-KA majdnem tíz éve járja saját zenei útját és a nagyvilágot jazzes-folkos-világzenés szerzeményeivel, melyek olykor elandalítják, máskor izgalmas belső utazásokra csábítják a vájtfülű közönséget. Szeptemberben Brüsszelben, Rómában és Ljubljanában jártak, és vadonatúj videoklipes dalukat is bemutatták. Bizse Ferenc FolKarc című élő adásában a Cirkusz-KA tagjai teszik tiszteletüket; az élménybeszámolón túl a további tervekről is szó esik sok zene kíséretében csütörtökön este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
A Kárpát medencében több mint 200 olyan harang szólal meg délben a Nándorfehérvári diadal emlékére, amelyet Lázár Imre vállalkozó Székelyudvarhelyi műhelyében öntöttek. A 30 éves Erdély Művészetéért Alapítvány a művészetpártoló öntőmester plakett gyűjteményéből rendezett kiállítást Magyar Messiások címmel, 14 erdélyi neves szobrász 55 alkotását mutatják be, fejet hajtva Erdély jelentős, megmintázott alakjai, a történelem, a tudomány és a művészet legnagyobbjai előtt. A műsorban megszólal Konthur Bertalan szobrász is, és megismerhetik Lázár Imre, a mecénás öntőmester életét, tenni akarását. A beszélgetőtárs Perjés Klára.
23:00 - 23:59
Talentográf ismétlés
Mennyire számít bolondnak az, aki a kétezres években is gyűjti a zenéket? Mit gyűjti! Úgy dönt, hogy minden fellelhető relikviát és limitált példányszámú kiadványt összevásárol. A digitális zenei világ, az okoseszközökön, de mégis lebutított minőségben való zenehallgatás odáig vezetett, hogy egy mai fiatal megelégszik a YouTube kínálta mennyiséggel és minőséggel, és letűnt korként tekint arra a világra, mikor még volt becsülete a fizikai formátumoknak, vinyl lemezeknek és cd-knek, vagy akár az albumborító-művészetnek. Dandó Ádám nem elégedett meg ezzel a korszellemmel, és vadul elkezdte gyűjtögetni az angol Def Leppard zenekar anyagait. Ez olyan jól sikerült, hogy a Rockmúzeum egy komplett tárlatot nyitott a gyűjteményéből, mely kiállítás ezen a héten be is fejeződik. Ebből az apropóból Ádám és barátai egy akusztikus koncertet adnak a Def Leppard nagy slágereivel. A csütörtöki Talentográf vendége Dandó Ádám és Kisvári Bence 14 és 23 órától.
00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Kulisszatitkok a színházak környékéről. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
01:00 - 03:00
FolKarc ismétlés
Az autentikus népzene és a könnyűzene találkozásai Bizse Ferenc műsorában. A hazai rádiózás egyedülálló folkzenei műsora. A „crossover” apropóján a népzene kedvelői és a könnyűzene szerelmesei figyelmére is számít, lehetőséget nyújt határon túli zenészek bemutatására. Népszerű fórumokon, honlapokon gyakran citált műsor, amely megérti a műfajban rejlő lehetőségeket és tágítja a határokat. Világzenei produkciók és megzenésített versek is helyet kapnak az adásban. A stúdiókörülmények lehetőséget nyújtanak akusztikus élőzenei produkciókra is. Élő, exkluzív beszélgetések zenéről, nemzeti hagyományról, újításról.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
1991-ben, a rendszerváltást követően a Piarista Rend Magyar Tartománya szakképző intézményt alapított Gödön, ahol az évek során hét szakmából választhattak a diákok. A társadalomban és az oktatásban lezajlott változásokra reagálva ez évtől új modellprogram indult az iskolában, melynek központi eleme az előkészítő, orientációs év. Ennek keretében egyéni tanulási utakkal, csoportos kíséréssel és személyes életpálya-tanácsadással készül megújulni nemcsak a gödi, de az országos szakképzés is. Oktatók és diákok lesznek a Spájz vendégei pénteken, várja Önöket Petz Margó.
12:00 - 12:25
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Magyar hangok
Megduplázza és közel 3 milliárd forintra emeli a kormány a kárpátaljai magyarság támogatását célzó szociális csomag jövő évi keretösszegét. Erről is nyilatkozott a Magyar hangoknak Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár, és Zsigmond Barna Pál, az Országgyűlés külügyi bizottságának tagja. Várja önöket pénteken fél egykor a műsorvezető, Sükösd Levente.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
15:00 - 16:00
Törzsutas
Miért jó külföldön nyelvet tanulni? Mennyit fejlődhet a nyelvtudásunk egy hét alatt? Ezekre a kérdésekre is válaszol Kocsis Dóra és Németh Edvárd, akik Máltán töltöttek két hetet. A Törzsutasban mesélnek arról is, miként hat a sziget élővilágára az elmúlt évek megnövekedett turizmusa és elárulják azt is, hogy saját tapasztalatuk szerint iható-e vagy sem a máltai csapvíz. Lelkesen mesélnek a máltai kenyérről éppúgy, mint arról, hogy miért érdemes áthajózni Gozo szigetére. Törzsutas pénteken három és este kilenc órától, az idegenvezetőjük, Back Réka.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Modellérték
A lánc nélküli kerékpár, a Stringbike megalkotása és forgalmazása után a mozgáskorlátozottaknak tervezett és gyárt Handbike-ot egy magyar cég. Modellérték című műsorunkban Podonyi János üzletfejlesztési vezető ismerteti, hogy az eszköz a mindennapi használat mellett sportélményt is biztosít, és a rehabilitációban is segítséget nyújt. A 100 %-ban magyar vállalkozás a költségek és érzelmi okok miatt nem tervezi külföldre vinni a gyártást, viszont globális értékesítésbe kezdtek. Hallgassák a Modellértéket pénteken 18 órakor, várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Csákó Attila
18:30 - 19:00
Színe és fonákja
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Jazzkarc
Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli hazánk egyik vezető big band-je, a Budapest Jazz Orchestra! A BJO születésnapját az október 27-én, a MÜPA-ban megrendezett koncerttel teszi emlékezetessé a Közönség számára, ahol a 17 fős zenekarhoz Ed Neumeister harsonás, Joe Lovano szaxofonos, és Peter Erskine dobos csatlakozik, akik a műfaj élő legendái! A JazzKarc október 26-i, este nyolc órától induló adásának vendége a Budapest Jazz Orchestra vezetője, Kollmann Gábor lesz. Jazzes szeretettel várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Gáspár Károly!
21:00 - 22:00
Törzsutas ismétlés
A Karc FM utazási magazin műsorából megismerhetnek olyan bátor magyarokat, akik kétkeréken kerülték meg a Földet, akik stoppolva jártak több mint száz országban, netán többezer méteres csúcsokat hódítottak meg, vagy az óceán habjait szelték keresztül. A különleges élménybeszámolókon túl, praktikus információval is szolgálunk az utazás szerelmeseinek és azoknak is, akik most indulnának életük első útjára.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Páholy ismétlés
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
00:00 - 01:00
Jazzkarc ismétlés
Jazz; finoman és karcosan egyaránt. A minden pénteken, 20:00 órától jelentkező JazzKarc egy rendhagyó jazzmagazin, melyben Gáspár Károly a riportalanyokat nem csak sikereikről, új lemezeikről, közelgő koncertjeikről kérdezi. Előkerülnek a magyar jazz ügyes-bajos dolgai, problémái is, természetesen sok jó zenével fűszerezve.
01:00 - 06:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
06:00 - 09:00
Otthon
Közeledik a halottak napja. Ilyenkor temetőbe járunk, mécseseket gyújtunk és biztosan elgondolkodunk a mulandóságról. De vajon miért félünk a haláltól? Hogyan lehet feldolgozni egy-egy szerettünk elvesztését, és a gyerekeknek mit mondjunk az elmúlásról? Az Otthon műsorában ezekre a kérdésekre keressük a választ egy gyásztanácsadóval. Emellett adunk majd ötleteket az őszi szünet hasznos eltöltéséhez, és készítünk majd őszi dekorációkat is. A konyhánkban pedig sütőtökből ajánl finomságokat Auguszt Olga cukrászmester és Buday Péter séf. Szombat reggel 6-tól 9-ig várja Önöket a szerkesztő, műsorvezető, Simori Renáta!
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
Testkultúra, természetgyógyászat és spiritualitás, Életreform mozgalmak a Műcsarnok kiállításán. A szentendrei Művészet Malomban az emberi lélek áll a középpontban Rényi Katalin festőművész tárlatán. Az ördög hegedűsének is nevezett Lajkó Félix pedig az igazi zenélésről, a sallangoktól mentes muzsikáról mesél, azokról a legújabb dallamairól, amelyeket valahogy Krúdy világa lengi körül. Mohácsi Szilvia várja Önöket ezekkel a témákkal szombaton 9 és 11 óra között a Hangok, színek, ízekben.
11:00 - 12:00
Corvin lapok
Gyarmati György történész. Minden tisztelet a pesti srácoknak , de vidéken is bőven akadtak 56-os hősök , akik már október 23-dika előtt megfogalmazták a maguk 12, vagy akár 16 pontját. Ezeket hasonlította össze az 1848-as márciusi ifjak követeléseivel tanulmányában Gyarmati György. A történész Március hatalma - a hatalom márciusa című könyvének érdekes megállapításait már megismertettük hallgatóinkkal, ígéretünkhöz híven most ennek folytatása következik. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától, illetve az ismétlésben 23 órától.
12:00 - 12:30
Színe és fonákja ismétlés
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
12:30 - 13:00
Zenemix
13:00 - 14:00
Kódex
Vass István Zoltán sajátos hangvételű portréműsora. A közelmúlt történelme emberi történeteken keresztül rajzolódik ki hallgatóink füle hallatára. „Hiszem azt, mindenki sorsa a történelem része, s mindannyiunk sorsát meghatározza a történelem. Ennek tudatában beszélgetek vendégeimmel.” – vallja a műsorvezető.
14:00 - 17:00
Előnyszabály
A kezdeti gyengébb szereplés után javítottak sportolóink a budapesti birkózó világbajnokságon és már magyar érmeknek is örülhettek a szurkolók. Az Előnyszabályban részletesen foglalkozunk az eseménnyel, csakúgy mint a Veszprém-Szeged férfi kézilabda bajnoki rangadóval illetve férfi kézilabda válogatottunk Szlovákia elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzésével és megszólalnak néhányan a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia magyar győztesei, érmesei és helyezettjei közül is. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnapi ismétlésben 3 és 6 óra között számít figyelmükre Fejér Balázs és Németh Kornél.
17:00 - 18:00
Köz-pénzügyek
A gazdaságban nincs abszolút igazság. Ha lenne, a világ nem lábalna ki a nagy válságokból. A nemzetközi térben - nemzetállamok opponálják egymást. Világválságot szült egy amerikai lufi, Nagy-Britannia angolosan távozott az Unioból, Berlin a görög mentőövet vitatja, Ázsia pénzeli a nyugatot, új együttműködéseket sürget Visegrád négy alapítója. A Karc FM teret ad a gazdasági vitáknak. Minden második szombaton, 17.00 órától a Wekerle Tudományos Fórum résztvevői írják fel saját receptjüket.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
19:00 - 20:00
SztárKarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
20:00 - 21:00
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
21:00 - 22:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
Vass István Zoltán sajátos hangvételű portréműsora. A közelmúlt történelme emberi történeteken keresztül rajzolódik ki hallgatóink füle hallatára. „Hiszem azt, mindenki sorsa a történelem része, s mindannyiunk sorsát meghatározza a történelem. Ennek tudatában beszélgetek vendégeimmel.” – vallja a műsorvezető.
23:00 - 23:59
Corvin lapok ismétlés
„A valóság is lehet szép, sőt szebb, mint a hazug ábránd.” Fekete István örök érvényű intelme a magyar történelem-tudatra is hatással lehet. A mítoszok és legendák, a forrásmegjelölés nélküli szóbeszédek ugyanis hosszú távon tévútra viszik a nemzetet. Vannak legendák, amelyekhez nem szabad hozzányúlni. De olyanok is akadnak, amelyek tudatos történelemhamisítás után öröklődtek a jelenkorra. A XX. század bővelkedett a propagandában, de a zivataros évszázadokban majd’ minden korszak tudatosan festette a maga arcélét. A Karc FM Corvin lapok műsora a források alapján teszi ugyanezt. Számít figyelmükre Papp Endre.
00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
A kezdeti gyengébb szereplés után javítottak sportolóink a budapesti birkózó világbajnokságon és már magyar érmeknek is örülhettek a szurkolók. Az Előnyszabályban részletesen foglalkozunk az eseménnyel, csakúgy mint a Veszprém-Szeged férfi kézilabda bajnoki rangadóval illetve férfi kézilabda válogatottunk Szlovákia elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzésével és megszólalnak néhányan a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia magyar győztesei, érmesei és helyezettjei közül is. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnapi ismétlésben 3 és 6 óra között számít figyelmükre Fejér Balázs és Németh Kornél.
06:00 - 06:30
Modellérték ismétlés
A lánc nélküli kerékpár, a Stringbike megalkotása és forgalmazása után a mozgáskorlátozottaknak tervezett és gyárt Handbike-ot egy magyar cég. Modellérték című műsorunkban Podonyi János üzletfejlesztési vezető ismerteti, hogy az eszköz a mindennapi használat mellett sportélményt is biztosít, és a rehabilitációban is segítséget nyújt. A 100 %-ban magyar vállalkozás a költségek és érzelmi okok miatt nem tervezi külföldre vinni a gyártást, viszont globális értékesítésbe kezdtek. Hallgassák a Modellértéket pénteken 18 órakor, várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Csákó Attila
06:30 - 07:00
Zenemix
07:00 - 09:00
Álláspont
Akik ismerik, olyan orvosként írták le, akinek a beteg az első. Horváth Ildikóval, az új egészségügyi államtitkárral beszélgetünk. Orbán Viktor az európai birodalomépítési kísérletek és a betelepítés ellen, az ellenzék a kormány ellen hirdetett ellenállást október 23-án. Szabó Dávid Józseffel, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatójával elemezzük a nemzeti ünnepen történteket. Magyarország komoly gazdadelegációval vett részt a világ egyik legrangosabb élelmiszeripari kiállításán Párizsban. Ondré Pétert, az Agrár Marketing Centrum ügyvezető igazgatóját hívtuk a kiállítás franciaországi helyszínén. Vasárnap 7 és 9 óra között ismét hallgassák az Álláspontot! Várja önöket a két szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre és Haraszti Gyula.
09:00 - 10:00
Farkasverem
Ligetfalu. Ez a hangulatos nevű felvidéki település borzalmak színhelye volt a második világháború után. A csehszlovák állam haláltábort működtetett a közelben, ahol pusztulás és szenvedés várt a magyarokra és németekre, felnőttekre és gyermekekre egyaránt. A szörnyű történelmi eseményről beszélgetett Belénessy Csaba, a Farkasverem szerkesztője Máthé Áronnal, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának alelnökével és Dunajszky Géza felvidéki kutatóval és közíróval. Farkasverem. A Karc FM történelemórája minden vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés ugyanaz nap este kilenc órakor.
10:00 - 11:00
Asztal Körül
Az utóbbi években jelentősen megnőtt az integrált oktatásban részt vevő sajátos nevelési igényű gyerekek száma. Az óvodai, illetve általános iskolai pedagógiai módszerek kidolgozottak, ellenben középiskolai integrációs szakirodalom alig van. Vasárnap 10.00 órától az Asztal körül műsorában a téma kapcsán, egy hiánypótló kötetről hallhatnak majd. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető Farkas Beatrix.
11:00 - 12:00
Jelek
Jelek vasárnap, a 11 órai hírek után. Alakuló helyzetek, formálódó viszonyok, egymáshoz illő, de tán sose találkozó alakzatok Kovács Péter Balázs SzépHárom Közösségi Térbeli tárlatán. - Aki saját hazájában szeretne, ha nem is próféta lenni, de legalább megmutatni tudását. Ökrös Attila sokszoros nemzetközi díjnyertes hegedűművésszel is találkozunk. - És teszünk egy látogatást Dörner György Új Színház-beli direktori irodájában, az "értéket, magyarul" ars poetica jegyében. Számít figyelmükre a szerkesztő, Stifner Gábor.
12:00 - 13:00
Poétikon
A Poétikon következő adásában Stőhr Gréta Pillangómese című regénytrilógiájának első részéről beszélgetünk, és hallgatóink választ kaphatnak arra a kérdésre is, hogy miért dönt úgy egy vegán séf, hogy a szakácskönyvek mellett egy nagyregény írásába is belefog. Várja önöket vasárnap déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
Végzetszerűség és szabad akarat. Múlt és jelen. Észrevesszük-e a történelem fordulópontjait? Ebben segítenek Papp Endre vendégei: történészek, politológusok, közgazdászok és papok.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
Testkultúra, természetgyógyászat és spiritualitás, Életreform mozgalmak a Műcsarnok kiállításán. A szentendrei Művészet Malomban az emberi lélek áll a középpontban Rényi Katalin festőművész tárlatán. Az ördög hegedűsének is nevezett Lajkó Félix pedig az igazi zenélésről, a sallangoktól mentes muzsikáról mesél, azokról a legújabb dallamairól, amelyeket valahogy Krúdy világa lengi körül. Mohácsi Szilvia várja Önöket ezekkel a témákkal szombaton 9 és 11 óra között a Hangok, színek, ízekben.
16:00 - 17:00
Bírósági akták
Az embereket mindig is izgatták a rejtélyes bűnügyek. bravúros nyomozások. Kovács Lajos, nyugalmazott rendőr ezredes a Nemzeti Nyomozó Iroda úgynevezett "döglött ügyek osztályának" vezetőjeként lett sokak által ismert. Nevéhez fűződik a többi között a hírhedt balatoni maffiavezér, Szlávy Bulcsú meggyilkolása aktáinak leporolása, az ügy újra felgöngyölítése és megoldása. Az ezredessel különböző bűnesetek utólagos felderítéséről, látens bűncselekményekről, forró nyomról, vakvágányra tévedt nyomozásokról beszélget Szántó Georgina. De szó lesz az 1956-os forradalom és szabadságharc egyes alkotmánytörténeti kérdéseiről is, Horváth Attila, alkotmánybíró mondja el a részleteket.
17:00 - 18:00
Asztal Körül ismétlés
Az utóbbi években jelentősen megnőtt az integrált oktatásban részt vevő sajátos nevelési igényű gyerekek száma. Az óvodai, illetve általános iskolai pedagógiai módszerek kidolgozottak, ellenben középiskolai integrációs szakirodalom alig van. Vasárnap 10.00 órától az Asztal körül műsorában a téma kapcsán, egy hiánypótló kötetről hallhatnak majd. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető Farkas Beatrix.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:32 - 19:00
Magyar hangok ismétlés
Megduplázza és közel 3 milliárd forintra emeli a kormány a kárpátaljai magyarság támogatását célzó szociális csomag jövő évi keretösszegét. Erről is nyilatkozott a Magyar hangoknak Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár, és Zsigmond Barna Pál, az Országgyűlés külügyi bizottságának tagja. Várja önöket pénteken fél egykor a műsorvezető, Sükösd Levente.
19:00 - 21:00
Álláspont ismétlés
Akik ismerik, olyan orvosként írták le, akinek a beteg az első. Horváth Ildikóval, az új egészségügyi államtitkárral beszélgetünk. Orbán Viktor az európai birodalomépítési kísérletek és a betelepítés ellen, az ellenzék a kormány ellen hirdetett ellenállást október 23-án. Szabó Dávid Józseffel, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatójával elemezzük a nemzeti ünnepen történteket. Magyarország komoly gazdadelegációval vett részt a világ egyik legrangosabb élelmiszeripari kiállításán Párizsban. Ondré Pétert, az Agrár Marketing Centrum ügyvezető igazgatóját hívtuk a kiállítás franciaországi helyszínén. Vasárnap 7 és 9 óra között ismét hallgassák az Álláspontot! Várja önöket a két szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre és Haraszti Gyula.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
Ligetfalu. Ez a hangulatos nevű felvidéki település borzalmak színhelye volt a második világháború után. A csehszlovák állam haláltábort működtetett a közelben, ahol pusztulás és szenvedés várt a magyarokra és németekre, felnőttekre és gyermekekre egyaránt. A szörnyű történelmi eseményről beszélgetett Belénessy Csaba, a Farkasverem szerkesztője Máthé Áronnal, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának alelnökével és Dunajszky Géza felvidéki kutatóval és közíróval. Farkasverem. A Karc FM történelemórája minden vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés ugyanaz nap este kilenc órakor.
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
Végzetszerűség és szabad akarat. Múlt és jelen. Észrevesszük-e a történelem fordulópontjait? Ebben segítenek Papp Endre vendégei: történészek, politológusok, közgazdászok és papok.
23:00 - 23:59
Bírósági akták ismétlés
Az embereket mindig is izgatták a rejtélyes bűnügyek. bravúros nyomozások. Kovács Lajos, nyugalmazott rendőr ezredes a Nemzeti Nyomozó Iroda úgynevezett "döglött ügyek osztályának" vezetőjeként lett sokak által ismert. Nevéhez fűződik a többi között a hírhedt balatoni maffiavezér, Szlávy Bulcsú meggyilkolása aktáinak leporolása, az ügy újra felgöngyölítése és megoldása. Az ezredessel különböző bűnesetek utólagos felderítéséről, látens bűncselekményekről, forró nyomról, vakvágányra tévedt nyomozásokról beszélget Szántó Georgina. De szó lesz az 1956-os forradalom és szabadságharc egyes alkotmánytörténeti kérdéseiről is, Horváth Attila, alkotmánybíró mondja el a részleteket.
00:00 - 01:00
Jelek ismétlés
Jelek vasárnap, a 11 órai hírek után. Alakuló helyzetek, formálódó viszonyok, egymáshoz illő, de tán sose találkozó alakzatok Kovács Péter Balázs SzépHárom Közösségi Térbeli tárlatán. - Aki saját hazájában szeretne, ha nem is próféta lenni, de legalább megmutatni tudását. Ökrös Attila sokszoros nemzetközi díjnyertes hegedűművésszel is találkozunk. - És teszünk egy látogatást Dörner György Új Színház-beli direktori irodájában, az "értéket, magyarul" ars poetica jegyében. Számít figyelmükre a szerkesztő, Stifner Gábor.
01:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Új oktatási technikák bevezetésére tett kísérletet a pécsi és az eszéki orvoskar, annak érdekében, hogy minél több, jól képzett szakember kerülhessen be az egészségügy vérkeringésébe. A Spájz hétfői műsorában hallhatnak arról is, hogy milyen volt a budaörsi reptér a 30-as években és hogy egyre több hölgy helyezkedik el a mezőgazdasági ágazatban a gépesítésnek köszönhetően. Mennyire hitelesek a sportoláshoz használható pulzusmérők és egyéb intelligens eszközök, és hogyan oktatják a jövő edzőit egy, a közelmúltban alakult kutatóintézet tapasztalatait felhasználva? Emesz Lilla számít figyelmükre.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
"A külföldi kiküldetésben dolgozó munkavállaló a kiküldetés 13 hónapjától ugyanazt a javadalmazást és juttatásokat kapja, mint ami a fogadó országban azonos munkakörben dolgozókat megilleti." Ezt egy nemrégiben meghozott, de csak 2020-tól elvárt uniós irányelv mondja ki. Vajon ez az elvárás fenekestül felforgatja a kiküldött munkatársakat alkalmazó cégek életét, azáltal, hogy megnöveli munkaerő költségeiket vagy csak éppen annyit tartanak be belőle, amennyit a piac kikényszerít? Hétfőn déli fél egykor a Regiszterben erről kérdezi Mervai Pétert az ÉVOSZ-IWTD Kölnben működő tagozati titkárát Kovács Anita. .
13:00 - 14:00
Karcolat
Vadász családban született, már az anyatejjel szívta magába ezt az életformát: hat éves kora óta bújta az erdőt hivatásos vadász édesapjával. Később ő is ezt az utat választotta, de vadgazdálkodási mérnöki és agrár mérnök-tanári diplomát is szerzett. Vadásztanfolyamokon oktat, minőségi vadászatokat szervez, a Magyar Vadászlap szakmai igazgatója. Németh Zoltánt a hétfői Karcolatban kérdezzük vadászhagyományokról, etikáról, vadvédelemről, vadételekről és természetszeretetről. Várja hallgatóit 13 órától Petz Margó.
14:00 - 15:00
Periféria
Számítógéppel vezérelt otthon? Redőny leengedése akár a munkahelyünkről? Mobiltelefonnal kapcsolt változtatható színű világítás? Ezek is jellemzik az egyre elérhetőbb árakon megvalósítható okos otthonokat. Megalománia, vagy hasznos fejlesztés? Miért jó, ha külföldi út során megkérhetjük a virágcserepet, hogy öntözze meg növényeinket? És hogyan jelzi a hűtő, hogy lejárt szavatosságú élelmiszert tárolunk benne? Minden az okos házakról hétfőn délután kettőtől a Perifériában.
15:00 - 16:00
Karcátlanok
Mekkora szerepe van a szülői mintának abban, hogy valaki dohányos lesz-e vagy sem? Belegondolt már abba, hogy azzal, hogy ünnepek alkalmával alkoholt fogyasztunk, tulajdonképpen mi magunk reklámozzuk az ivást gyermekeinknek? Milyen összefüggés van a dohányzás és a szemetelés között? Ezekről a kérdésekről beszélget a Karcátlanokban hétfőn három órától, Back Réka és Németh Gábor.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
ÉszKarc
ÉszKarc hétfőn, a 18 órai hírek után. Mohás Lívia A pillanat című regényt tekinti Szabó Magda legkitűnőbb munkájának. Ennek lélektani elemzése révén írta meg Arcképvázlat Szabó Magda rejtőzködő személyiségéhez című könyvét, amelyről a műsorban beszél a szerkesztőnek, Stifner Gábornak.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
"A külföldi kiküldetésben dolgozó munkavállaló a kiküldetés 13 hónapjától ugyanazt a javadalmazást és juttatásokat kapja, mint ami a fogadó országban azonos munkakörben dolgozókat megilleti." Ezt egy nemrégiben meghozott, de csak 2020-tól elvárt uniós irányelv mondja ki. Vajon ez az elvárás fenekestül felforgatja a kiküldött munkatársakat alkalmazó cégek életét, azáltal, hogy megnöveli munkaerő költségeiket vagy csak éppen annyit tartanak be belőle, amennyit a piac kikényszerít? Hétfőn déli fél egykor a Regiszterben erről kérdezi Mervai Pétert az ÉVOSZ-IWTD Kölnben működő tagozati titkárát Kovács Anita. .
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Vadász családban született, már az anyatejjel szívta magába ezt az életformát: hat éves kora óta bújta az erdőt hivatásos vadász édesapjával. Később ő is ezt az utat választotta, de vadgazdálkodási mérnöki és agrár mérnök-tanári diplomát is szerzett. Vadásztanfolyamokon oktat, minőségi vadászatokat szervez, a Magyar Vadászlap szakmai igazgatója. Németh Zoltánt a hétfői Karcolatban kérdezzük vadászhagyományokról, etikáról, vadvédelemről, vadételekről és természetszeretetről. Várja hallgatóit 13 órától Petz Margó.
23:00 - 23:30
ÉszKarc ismétlés
ÉszKarc hétfőn, a 18 órai hírek után. Mohás Lívia A pillanat című regényt tekinti Szabó Magda legkitűnőbb munkájának. Ennek lélektani elemzése révén írta meg Arcképvázlat Szabó Magda rejtőzködő személyiségéhez című könyvét, amelyről a műsorban beszél a szerkesztőnek, Stifner Gábornak.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 01:00
Periféria ismétlés
Számítógéppel vezérelt otthon? Redőny leengedése akár a munkahelyünkről? Mobiltelefonnal kapcsolt változtatható színű világítás? Ezek is jellemzik az egyre elérhetőbb árakon megvalósítható okos otthonokat. Megalománia, vagy hasznos fejlesztés? Miért jó, ha külföldi út során megkérhetjük a virágcserepet, hogy öntözze meg növényeinket? És hogyan jelzi a hűtő, hogy lejárt szavatosságú élelmiszert tárolunk benne? Minden az okos házakról hétfőn délután kettőtől a Perifériában.
01:00 - 02:00
Karcátlanok ismétlés
Mekkora szerepe van a szülői mintának abban, hogy valaki dohányos lesz-e vagy sem? Belegondolt már abba, hogy azzal, hogy ünnepek alkalmával alkoholt fogyasztunk, tulajdonképpen mi magunk reklámozzuk az ivást gyermekeinknek? Milyen összefüggés van a dohányzás és a szemetelés között? Ezekről a kérdésekről beszélget a Karcátlanokban hétfőn három órától, Back Réka és Németh Gábor.
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Tűz ütött ki egy társasház tárolójában Kaposváron, egy másik városban pedig egy tízemeletes ház garázsában égtek elektronikai eszközök. Nagyon nagy veszélyforrást jelenthetnek az olyan tárgyak tárolása, amelyek gyúlékonyak lehetnek. Mit lehet, és mit nem szabad raktározni a társasházakban? Milyen szabályok és előírások vonatkoznak ezekre a közös helyiségekre? Egyáltalán az ilyen több emeletes házak lakói betartják a különböző tűzvédelmi előírásokat? És tisztában vannak vele, hogy mekkora bajt okozhat egy folyosón tárolt bicikli, vagy egy helytelenül felszerelt rács? Kedden a Spájzban többek között ezekre a kérdésekre is keressük majd a válaszokat. 9 óra után Csesznák Anikó számít a figyelmükre.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Távozik pártja, a CDU elnöki posztjáról a német kancellár, Angela Merkel. A politikus 13 éve Németország első embere, de úgy tűnik, hogy már nem sokáig. Erről kérdezi kedden délután fél egykor a Kérdőjelben Nógrádi György kül- és biztonságpolitikai szakértőt Czirják Imre. Ismétlés: kedden este fél hétkor.
13:00 - 14:00
Karcolat
Az adat az új vagyon – a digitális forradalom hatására már néhány éven belül jócskán felértékelődik a tudás és az élethosszig tartó tanulás. Egyebek mellett ezt is megtudhatjuk a keddi Karcolatból Dálnoki Ádám, Bostonban élő magyar vállalkozótól, a Bauapp és a Mobilengine alapítójától. A fiatal szakember most a tengerentúli tapasztalatait kamatoztatva igyekszik forradalmasítani a magyarországi építőipart mobiltelefonra kifejlesztett applikációkon keresztül, de eltökélt célja, hogy hazajön, mert azt vallja: az otthon ott van, ahol a család, a barátok és az anyanyelv. Várja Önöket kedden délután 1-től és az ismétléssel este 10-től a szerkesztő-műsorvezető, Simon-Palov Judit.
14:00 - 15:00
Szabad jegyzés
„ Nem csupán Afrikáról, hanem Afrikával kell beszélnünk.” Ezt a német kancellár jelentette ki. Mégsem Afrikával, hanem Spanyolországgal kötötte meg azt a megállapodást, amely alapján a dél-európai országban regisztrált migránsokat a német határról visszaküldik majd Spanyolországba. Hogy ez a lélekvesztőkből bozótba rohanók vagy az útra sem kelők számát növeli-e majd meg , most még nem lehet tudni. Mindenesetre önmagában egyik variáció sem segíti a 60-as évek óta népességrobbanással jellemzett afrikai lét kedvezőbbre fordulását. De mi az ami megtehetné? Erről szól kedden Kovács Anita gazdasági magazinja a Szabad Jegyzés.
15:00 - 16:00
Partitúra
Mitől van hitele egy karmesternek? Mennyire volt számára egyértelmű, hogy ezt az utat kell választania és mi az amit a legjobban szeret benne? Hol és milyen buktatókon kellett túljutnia, míg elérkezett oda, ahol most tart? Ezekről a kérdésekről beszélget a Partitúrában kedden 3 órától Mohácsi Szilvia Hamar Zsolt karmesterrel, aki a napokban ünnepelte 50. születésnapját..
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Kódfejtők
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
Távozik pártja, a CDU elnöki posztjáról a német kancellár, Angela Merkel. A politikus 13 éve Németország első embere, de úgy tűnik, hogy már nem sokáig. Erről kérdezi kedden délután fél egykor a Kérdőjelben Nógrádi György kül- és biztonságpolitikai szakértőt Czirják Imre. Ismétlés: kedden este fél hétkor.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Hangadó
Az electroswing műfaj mára világszerte igen népszerű, hiszen a stílus legismertebb előadója, Parov Stellar, visszatérő vendég a hazai fesztiválok színpadán, hatalmas sikereket aratva. A Honky Crew, Ordiman, a kiváló DJ-dalszerző és Tamási László, a Mystery Gang vintage műfajokban jártas dobosának nevével fémjelzett, merőben új hazai formáció. A srácok az electroswing legjavát kívánják bemutatni pörgős, táncos, vidám produkció keretein belül, profi látványtechnikával. Bizse Ferenc Hangadó című élő adásában ritmusból, dallamból és sztoriból nem lesz hiány, hiszen a Honky Crew tagjai vendégeskednek a stúdióban kedden este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Az adat az új vagyon – a digitális forradalom hatására már néhány éven belül jócskán felértékelődik a tudás és az élethosszig tartó tanulás. Egyebek mellett ezt is megtudhatjuk a keddi Karcolatból Dálnoki Ádám, Bostonban élő magyar vállalkozótól, a Bauapp és a Mobilengine alapítójától. A fiatal szakember most a tengerentúli tapasztalatait kamatoztatva igyekszik forradalmasítani a magyarországi építőipart mobiltelefonra kifejlesztett applikációkon keresztül, de eltökélt célja, hogy hazajön, mert azt vallja: az otthon ott van, ahol a család, a barátok és az anyanyelv. Várja Önöket kedden délután 1-től és az ismétléssel este 10-től a szerkesztő-műsorvezető, Simon-Palov Judit.
23:00 - 23:58
Szabad jegyzés ismétlés
„ Nem csupán Afrikáról, hanem Afrikával kell beszélnünk.” Ezt a német kancellár jelentette ki. Mégsem Afrikával, hanem Spanyolországgal kötötte meg azt a megállapodást, amely alapján a dél-európai országban regisztrált migránsokat a német határról visszaküldik majd Spanyolországba. Hogy ez a lélekvesztőkből bozótba rohanók vagy az útra sem kelők számát növeli-e majd meg , most még nem lehet tudni. Mindenesetre önmagában egyik variáció sem segíti a 60-as évek óta népességrobbanással jellemzett afrikai lét kedvezőbbre fordulását. De mi az ami megtehetné? Erről szól kedden Kovács Anita gazdasági magazinja a Szabad Jegyzés.
00:00 - 01:00
Poétikon ismétlés
A Poétikon következő adásában Stőhr Gréta Pillangómese című regénytrilógiájának első részéről beszélgetünk, és hallgatóink választ kaphatnak arra a kérdésre is, hogy miért dönt úgy egy vegán séf, hogy a szakácskönyvek mellett egy nagyregény írásába is belefog. Várja önöket vasárnap déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
01:00 - 03:00
Hangadó ismétlése
Az electroswing műfaj mára világszerte igen népszerű, hiszen a stílus legismertebb előadója, Parov Stellar, visszatérő vendég a hazai fesztiválok színpadán, hatalmas sikereket aratva. A Honky Crew, Ordiman, a kiváló DJ-dalszerző és Tamási László, a Mystery Gang vintage műfajokban jártas dobosának nevével fémjelzett, merőben új hazai formáció. A srácok az electroswing legjavát kívánják bemutatni pörgős, táncos, vidám produkció keretein belül, profi látványtechnikával. Bizse Ferenc Hangadó című élő adásában ritmusból, dallamból és sztoriból nem lesz hiány, hiszen a Honky Crew tagjai vendégeskednek a stúdióban kedden este 8-tól.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Karrierváltás vagy csak egy másik állás? Honnan hová lehet eséllyel váltani? Melyek a leggyakoribb karrierváltási utak? Mekkora előny a szép külső a női munkaerőpiacon, és a külső megjelenésből milyen belső tulajdonságra következtethetünk? Mit tud gyermekeinkről a közösségi média? Hány gyermek hiszi el gondolkodás nélkül, amit lát és olvas a neten? Létezik-e biztonságos internet? A szerdai Spájzban ezekről a kérdésekről beszélgetünk majd, 9.00 órától várja önöket a szerkesztő-műsorvezető Farkas Beatrix.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Legyen a Nemzeti Alaptanterv része a családi élet oktatása - ezt javasolják szakemberek, akik szerint nemcsak a nemi együttlét alapjait kell ismertetni az iskolában, hanem a boldog felnőttkor és a kiegyensúlyozott párkapcsolat alapjait is. Ennek érdekében petíciót indítottak útjára. A szerdai Kérdőjel vendége a kezdeményezés elindítója, Frivaldszky Edit. Őt kérdezi a szerkesztő-műsorvezető: Bálint István.
13:00 - 14:00
Karcolat
Sárospatak és Győr a két meghatározó város Kerekes Barnabás életében. Az Anyanyelvápolók Szövetségének alelnöke, a Baár-Madas Református Gimnázium történelem tanára a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban járt iskolába, onnan datálja a történelem szeretetét, a Győr-Moson-Sopron megyei városban pedig egy életre elköteleződött az anyanyelv ápolása mellett. Éppen ezért szomorítja el az, ami ma zajlik a beszédben, a kommunikációban. Úgy véli: a szavak csonkítása összefügg a tiszteletlenséggel. A Karcolatban Varga Flóra vendége szerdán 13 órától Kerekes Barnabás.
14:00 - 15:00
Zöld zóna
Zöld Zóna! Egy „ökofórum”, ahol leleplezik környezetünk szennyezőit. Egy „ökoház”, ahol megszólalhatnak a zöld gazdaság képviselői. Egy „ökosuli”, ahol elmondhatják véleményüket a jövőről - a jövő generációi. Minden szerdán 14 órától, a Karc FM-en Stifner Gáborral.
15:00 - 16:00
Pipa
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
16:00 - 17:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Horizont
Angela Merkel német kancellár bejelentette, hogy nem indul újra a CDU elnöki tisztségéért a decemberi tisztújító kongresszuson. Azt is közölte, hogy a jelenlegi lesz az utolsó kancellári ciklusa. A CDU nemrég a hesseni, a CSU a bajorországi tartományi választásokon szenvedett súlyos veszteségeket. A témáról Hettyey Andrással, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusával beszélget a Horizont szerdai adásában a szerkesztő-műsorvezető, Kottász Zoltán.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
Legyen a Nemzeti Alaptanterv része a családi élet oktatása - ezt javasolják szakemberek, akik szerint nemcsak a nemi együttlét alapjait kell ismertetni az iskolában, hanem a boldog felnőttkor és a kiegyensúlyozott párkapcsolat alapjait is. Ennek érdekében petíciót indítottak útjára. A szerdai Kérdőjel vendége a kezdeményezés elindítója, Frivaldszky Edit. Őt kérdezi a szerkesztő-műsorvezető: Bálint István.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Sztárkarcok
"Lehet, annyira lusta vagyok, hogy amit Keith Richards tíz év alatt megcsinált, egy ahhoz hasonló zenei úthoz nekem ötven év kellett.” - vallja legújabb, a napokban megjelenő albuma kapcsán Ripoff Raskolnikov osztrák énekes-dalszerző, gitáros, „tiszteletbeli magyar” blueszenész, aki dalaiban a szó és a hang közötti összjátékot tartja a legfontosabbnak, mindennapjait pedig leginkább egyfajta remeteszerű elvonulásban éli. Bizse Ferenc SztárKarcok című élő adásában exkluzív interjút hallhatnak Ripoff Raskolnikovval, az érzékeny és sokoldalú zsenivel, és bemutatjuk a Small World című friss korong legütősebb dalait is szerdán este 8-tól csak a Karc FM-en!
21:00 - 22:00
Igéző
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Sárospatak és Győr a két meghatározó város Kerekes Barnabás életében. Az Anyanyelvápolók Szövetségének alelnöke, a Baár-Madas Református Gimnázium történelem tanára a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban járt iskolába, onnan datálja a történelem szeretetét, a Győr-Moson-Sopron megyei városban pedig egy életre elköteleződött az anyanyelv ápolása mellett. Éppen ezért szomorítja el az, ami ma zajlik a beszédben, a kommunikációban. Úgy véli: a szavak csonkítása összefügg a tiszteletlenséggel. A Karcolatban Varga Flóra vendége szerdán 13 órától Kerekes Barnabás.
23:00 - 23:59
Zöld Zóna ismétlés
Zöld Zóna! Egy „ökofórum”, ahol leleplezik környezetünk szennyezőit. Egy „ökoház”, ahol megszólalhatnak a zöld gazdaság képviselői. Egy „ökosuli”, ahol elmondhatják véleményüket a jövőről - a jövő generációi. Minden szerdán 14 órától, a Karc FM-en Stifner Gáborral.
00:00 - 01:00
Pipa ismétlés
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
01:00 - 02:00
Sztárkarcok ismétlés
"Lehet, annyira lusta vagyok, hogy amit Keith Richards tíz év alatt megcsinált, egy ahhoz hasonló zenei úthoz nekem ötven év kellett.” - vallja legújabb, a napokban megjelenő albuma kapcsán Ripoff Raskolnikov osztrák énekes-dalszerző, gitáros, „tiszteletbeli magyar” blueszenész, aki dalaiban a szó és a hang közötti összjátékot tartja a legfontosabbnak, mindennapjait pedig leginkább egyfajta remeteszerű elvonulásban éli. Bizse Ferenc SztárKarcok című élő adásában exkluzív interjút hallhatnak Ripoff Raskolnikovval, az érzékeny és sokoldalú zsenivel, és bemutatjuk a Small World című friss korong legütősebb dalait is szerdán este 8-tól csak a Karc FM-en!
02:00 - 03:00
Igéző ismétlés
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott .
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Változott-e hazánkban a gyászkultúra az elmúlt néhány évtizedben? Tudjuk-e mit mondjunk egy szerettünknek, aki elvesztette hozzátartozóját? Merünk-e segítséget kérni, amikor azt érezzük, hogy egyedül nem tudunk megküzdeni a gyász terhével? A Spájz november elsejei adásában még szó lesz arról is, hogy mitől lesz sikeres egy vállalkozás, vagy hogy mit értünk etikus programozás alatt. Ezekre az aktuális problémákra több ezer éves bibliai példák szolgálnak tanulságul egy most megjelent könyvben. Spájz, kilenc órától délig, Back Rékával.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
„Minden kultúra addig él, ameddig kapcsolatban áll azzal a titokkal, amelyből született” idézi Martin Buber vallásfilozófust Székely János szombathelyi megyéspüspök november elsején, Mindenszentek napján déli fél egykor Kovács Anita műsorában a Regiszterben. Hozzátéve , hogy a gyökerektől való távolodás erőtlenné teszi a kultúrára épülő társadalmat. Ma ezt látjuk Európa nyugati felén. Mindenszentek és Halottak napján azonban érdemes elgondolkodni azon is , hogy milyen tartalmakat és célokat jelöl meg a keresztény hit a földi életre és még azon túl is.
13:00 - 14:00
Karcolat
Gyújtsunk egy gyertyát, ne csak szeretteinkért, hanem azokért is, akik távol a hazától tömegsírokban fekszenek, az első és második világháború elhurcolt foglyai, a civil áldozatok százezrei. Várdy Huszár Ágnes a Gulágkutatók Nemzetközi Társaságának alelnöke férjével, Várdy Béla történésszel, életüket annak szentelték, hogy a nyugattal megismertessék a magyar kultúrát és történelmet, különösen a Szovjetunió lágereiben rabszolgamunkán szenvedők tragédiáját. Pár hónapja az asszonynak egyedül kell folytatnia a munkát, még fájó a seb, hogy énjének felét, férjét elveszítette. Mindketten szüleikkel, gyerekként menekültek az orosz megszállás elől Amerikába, azóta is a magyar nemzetet szolgálták. Várdy Huszár Ágnes egyetemi tanárral beszélget csütörtökön a Karcolatban Perjés Klára.
14:00 - 15:00
Talentográf
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
15:00 - 16:00
Főszerep
A művésznő és rajongói egy vérbeli színházi történet, kulisszatitkokkal, és a művészi autonómia kérdéseivel. A hatalom mit tud kezdeni a művészi tehetséggel, és a tehetség képes-e ellenállni a hatalomnak? Milyen esélyekkel harcol a kiszolgáltatottság ellen egy alárendelt helyzetben lévő ember? Osztrovszkij klasszikus művéről Valló Péter rendezővel beszélget a Radnóti Színház új bemutatója kapcsán Mohácsi Szilvia a Főszerepben csütörtökön 3 órától.
16:00 - 18:00
Zenemix
18:00 - 18:30
Horizont
A Kereszténydemokrata Unió kapta a legtöbb szavazatot a németországi Hessen tartományban tartott törvényhozási választáson. Az adatokat értelmezve ez a győzelem azonban vereséggel ér fel. A Horizontban Törcsi Péterrel, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatójával igyekszünk kitalálni, mire is vezet ez a keserédes győzelem. Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Sitkei Levente.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
„Minden kultúra addig él, ameddig kapcsolatban áll azzal a titokkal, amelyből született” idézi Martin Buber vallásfilozófust Székely János szombathelyi megyéspüspök november elsején, Mindenszentek napján déli fél egykor Kovács Anita műsorában a Regiszterben. Hozzátéve , hogy a gyökerektől való távolodás erőtlenné teszi a kultúrára épülő társadalmat. Ma ezt látjuk Európa nyugati felén. Mindenszentek és Halottak napján azonban érdemes elgondolkodni azon is , hogy milyen tartalmakat és célokat jelöl meg a keresztény hit a földi életre és még azon túl is.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
FolKarc
Hosszú perceken át tartó vastapssal jutalmazta a közönség az ősbemutatón a Zentai Magyar Kamaraszínház és a Soproni Petőfi Színház koprodukciójában színpadra álmodott Zenta, 1697 című rockoperát, amely azt a világtörténelmi jelentőségű eseményt állítja középpontba, amikor is a Savoyai Jenő által vezetett keresztény seregek Zentánál meghatározó csatát nyertek a török haderővel szemben. November 1-jén, Mindenszentek napján a zeneszerző, Szarka Gyula Kossuth-díjas előadóművész, a Ghymes együttes alapító tagja, beszél a mű kulisszatitkairól és az újabb előadások terveiről, valamint a Ghymes soron következő koncertjeiről Bizse Ferenc FolKarc című műsorában csütörtökön este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Gyújtsunk egy gyertyát, ne csak szeretteinkért, hanem azokért is, akik távol a hazától tömegsírokban fekszenek, az első és második világháború elhurcolt foglyai, a civil áldozatok százezrei. Várdy Huszár Ágnes a Gulágkutatók Nemzetközi Társaságának alelnöke férjével, Várdy Béla történésszel, életüket annak szentelték, hogy a nyugattal megismertessék a magyar kultúrát és történelmet, különösen a Szovjetunió lágereiben rabszolgamunkán szenvedők tragédiáját. Pár hónapja az asszonynak egyedül kell folytatnia a munkát, még fájó a seb, hogy énjének felét, férjét elveszítette. Mindketten szüleikkel, gyerekként menekültek az orosz megszállás elől Amerikába, azóta is a magyar nemzetet szolgálták. Várdy Huszár Ágnes egyetemi tanárral beszélget csütörtökön a Karcolatban Perjés Klára.
23:00 - 23:59
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
A művésznő és rajongói egy vérbeli színházi történet, kulisszatitkokkal, és a művészi autonómia kérdéseivel. A hatalom mit tud kezdeni a művészi tehetséggel, és a tehetség képes-e ellenállni a hatalomnak? Milyen esélyekkel harcol a kiszolgáltatottság ellen egy alárendelt helyzetben lévő ember? Osztrovszkij klasszikus művéről Valló Péter rendezővel beszélget a Radnóti Színház új bemutatója kapcsán Mohácsi Szilvia a Főszerepben csütörtökön 3 órától.
01:00 - 03:00
FolKarc ismétlés
Hosszú perceken át tartó vastapssal jutalmazta a közönség az ősbemutatón a Zentai Magyar Kamaraszínház és a Soproni Petőfi Színház koprodukciójában színpadra álmodott Zenta, 1697 című rockoperát, amely azt a világtörténelmi jelentőségű eseményt állítja középpontba, amikor is a Savoyai Jenő által vezetett keresztény seregek Zentánál meghatározó csatát nyertek a török haderővel szemben. November 1-jén, Mindenszentek napján a zeneszerző, Szarka Gyula Kossuth-díjas előadóművész, a Ghymes együttes alapító tagja, beszél a mű kulisszatitkairól és az újabb előadások terveiről, valamint a Ghymes soron következő koncertjeiről Bizse Ferenc FolKarc című műsorában csütörtökön este 8-tól.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Zenemix
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
„Az év Széchenyi vállalkozása” díjat azért hozta létre a Széchenyi Család Alapítvány, hogy kitüntesse és felkarolja a nemzet boldogulását is szem előtt tartó, kimagasló teljesítményű vállalkozásokat. Az Európai Parlament Európai Polgár Díja olyan kivételes teljesítményt nyújtó szervezeteknek jár, amely hozzájárul a polgárok és a tagállamok közötti szorosabb integrációhoz, a közös megértéshez – ezt a díjat kapta most meg a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. Mindkét elismerésről beszámolunk a pénteki Spájz műsorában. Halottainkra emlékezve pedig abban próbálunk segíteni, hogyan lehet és kell beszélgetni a ma sokszor tabunak számító témáról. Várja Önöket 9 és dél között Petz Margó.
12:00 - 12:25
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Magyar hangok
Megduplázódnak jövőre a nemzetpolitikára fordítható források. Az ukrán fél által kért elnevezésre módosult Grezsa István miniszteri biztos titulusa, így most már remélhetőleg nem csak a támogatásokat, de őt is átengedik a határon az ukrán hatóságok. Folytatódik a Rákóczi Szövetség ösztöndíj programja. Minderről hallhatnak a Magyar hangok következő adásában. Pénteken fél egykor várja Önöket, a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
13:00 - 14:00
Karcolat
Száz éve, 1918. október 31-én gyilkolták meg politikai ellenfelei Tisza István volt miniszterelnököt. Tiszát barátai figyelmeztették, de ő nem hallgatott rájuk. Miért nem, illetve hogyan lett belőle az egyik leginkább vitatott magyar politikus? – ezekről a témákról is beszélgetünk pénteken délután egykor a Karcolatban Szidiropulosz Archimédesszel, a Trianon Kutató Intézet egyik alapítójával. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre.
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
15:00 - 16:00
Törzsutas
A világ legboldogabb országa Costa Rica. Éppen ezért utazott ide Zetelaki Réka és párja, Fischer Balázs, amikor úgy érezték, ki kell szakadniuk a mókuskerékből. Mi hiányzott nekik legjobban Magyarországról a kint töltött egy év alatt? Miben változtatta meg életüket, gondolkozásmódjukat ez a kaland? Kiderül a Törzsutasból, pénteken délután három, vagy este kilenc órától. Az idegenvezetőjük, Back Réka.
16:00 - 18:00
Emlékműsor
18:00 - 18:30
Modellérték
Európában a nemzetközi fuvarozásban minden negyedik kamion üresen, rakomány nélkül fut az utakon, ami jelentős költség a fuvarozóknak. E problémára ad hathatós választ a TrucksOnTheMap, amely összeköti a megrendelőket, a fuvarszervezőket és a szállítókat egy térképes felületen. Így jelentős költségek spórolhatóak, ami a cégek eredményeire pozitívan hat, a tarifák pedig még csökkenhetnek is. Domonkos Tamástól, a cég alapító-vezetőjétől azt is megtudhatják, merre veszi az irányt a TrucksOnTheMap e gigantikus méretű piacon, illetve, hogy a digitalizáció hogyan rajzolja át világunkat. Hallgassák a Modellértéket pénteken 18 órakor, várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Csákó Attila
18:30 - 19:00
Színe és fonákja
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Jazzkarc
Fennállásának 30. évfordulóját ünnepli a Relax zenekar! A nagyszerű formáció 1988-ban Lakatos Pál vezetésével indult el, később Vincze Pál zongorista irányításával folytatta szép sikerekkel kikövezett útját. A születésnap alkalmából az elmúlt öt év felvételeiből válogatott dupla album jelent meg, mely jól mutatja, hogy a Relax muzsikája időtlenül érvényes és igényes! A JazzKarc november 2-i, este nyolc órától induló adásának vendége Vincze Pál lesz, aki tarsolyában négy kiváló dallal érkezik a friss korongról a stúdióba! Jazzes szeretettel várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Gáspár Károly!
21:00 - 22:00
Törzsutas ismétlés
A világ legboldogabb országa Costa Rica. Éppen ezért utazott ide Zetelaki Réka és párja, Fischer Balázs, amikor úgy érezték, ki kell szakadniuk a mókuskerékből. Mi hiányzott nekik legjobban Magyarországról a kint töltött egy év alatt? Miben változtatta meg életüket, gondolkozásmódjukat ez a kaland? Kiderül a Törzsutasból, pénteken délután három, vagy este kilenc órától. Az idegenvezetőjük, Back Réka.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Száz éve, 1918. október 31-én gyilkolták meg politikai ellenfelei Tisza István volt miniszterelnököt. Tiszát barátai figyelmeztették, de ő nem hallgatott rájuk. Miért nem, illetve hogyan lett belőle az egyik leginkább vitatott magyar politikus? – ezekről a témákról is beszélgetünk pénteken délután egykor a Karcolatban Szidiropulosz Archimédesszel, a Trianon Kutató Intézet egyik alapítójával. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre.
23:00 - 23:59
Páholy ismétlés
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
00:00 - 01:00
Jazzkarc ismétlés
Jazz; finoman és karcosan egyaránt. A minden pénteken, 20:00 órától jelentkező JazzKarc egy rendhagyó jazzmagazin, melyben Gáspár Károly a riportalanyokat nem csak sikereikről, új lemezeikről, közelgő koncertjeikről kérdezi. Előkerülnek a magyar jazz ügyes-bajos dolgai, problémái is, természetesen sok jó zenével fűszerezve.
01:00 - 06:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
06:00 - 09:00
Otthon
Október 29. a Stroke Világnapja. Fontos beszélni a betegségről, mert sokan nem tudják, hogy milyen tüneteknél kell azonnal mentőt hívniuk, és a megelőzésről is kevesen hallanak. Éppen ezért az Otthon műsorában a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinikájának igazgatója beszél majd a stroke-ról. Emellett szó lesz az agresszív gyerekekről is, és konkrét példákkal bemutatva, egy gyerekcoach mondja el, hogy hogyan kellene helyesen kezelni az általuk kialakított helyzeteket. Buday Péter séf vadakból készít finomságokat az adásban, és a novemberi kerti munkákról is hallhatnak majd. A részletekkel szombaton reggel 6 és 9 óra között várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Simori Renáta!
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
Milyen egy színház belülről és hátulról, milyen kulisszatitkok mozgatják? Miért nehéz Beethoven Fidelioját színpadra állítani, és milyen hagyományok és játszási szokások rakodtak rá az évtizedek során? Hova látogat idén a Héttorony Fesztivál, mely Makovecz Imre által tervezett épületeket tölt meg muzsikával? Többek között ezekről lesz szó a Hangok, színek, ízek adásában szombaton 9 órától. Mohácsi Szilvia várja Önöket!
11:00 - 12:00
Corvin lapok
„A valóság is lehet szép, sőt szebb, mint a hazug ábránd.” Fekete István örök érvényű intelme a magyar történelem-tudatra is hatással lehet. A mítoszok és legendák, a forrásmegjelölés nélküli szóbeszédek ugyanis hosszú távon tévútra viszik a nemzetet. Vannak legendák, amelyekhez nem szabad hozzányúlni. De olyanok is akadnak, amelyek tudatos történelemhamisítás után öröklődtek a jelenkorra. A XX. század bővelkedett a propagandában, de a zivataros évszázadokban majd’ minden korszak tudatosan festette a maga arcélét. A Karc FM Corvin lapok műsora a források alapján teszi ugyanezt. Számít figyelmükre Papp Endre.
12:00 - 12:30
Színe és fonákja ismétlés
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
12:30 - 13:00
Zenemix
13:00 - 14:00
Kódex
Érveket állít az érzelmekkel szemben! Egy olyan nemzetközi szervezet munkatársa, amely kizárólag statisztikai szempontból vizsgálja az iszlámot. Számos országban megfordult, van módja összevetni azokat az érveket, amik az iszlámmal kapcsolatban manapság Európában egyre élesebben vetődnek föl. Incze Nikoletta kutató lesz Vass István Zoltán vendége a Kódexben, szombaton 13.00 órától. .
14:00 - 17:00
Előnyszabály
Múlt hét végén zárult a budapesti birkózó világbajnokság, amelyen a házigazda magyar válogatott egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel a hatodik helyen zárt az éremtáblázaton. Az Előnyszabályban visszatekintünk a világeseményre és szólunk a teniszező Babos Tímea újabb páros világbajnoki címéről is. Műsorunkban ellátogatunk a nemrég felavatott felcsúti sportcsarnokba és konferenciaközpontba, valamint az idén Prima Primissima díjra jelölt paralimpiai bajnok úszó, Vereczkei Zsolt bajai otthonába. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnapi ismétlésben 3 és 6 óra között számít figyelmükre Fejér Balázs és Németh Kornél.
17:00 - 18:00
Nettó
Sokan még nem cseréltették le autójukon a nyári gumit télire. Menkó Illés, a Continental Hungaria műszaki szakértője Nettó című műsorunkban rámutat, miért fontos a megfelelő gumiabroncs, illetve mire érdemes odafigyelni a megvásárlásakor. Elemzi a piaci helyzetet és hogy az autózás átalakulásával milyen változások jönnek. Miszlivetz Ferenc és Gaál Zoltán professzorok pedig a Kraft-indexről beszélnek amely a város- és vidékfejlesztés sikerének zálogaként méri a „puha” tényezőket, mint a kreativitást, innovációs képességet, együttműködési készséget, bizalmat, kollektív kompetenciákat. Hogy ebből mit profitálhatnak a települések? - azt megtudhatják a szombaton délután öt órakor kezdődő Nettó című műsorunkból. Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető: Csákó Attila
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Kereszténydemokrata Unió kapta a legtöbb szavazatot a németországi Hessen tartományban tartott törvényhozási választáson. Az adatokat értelmezve ez a győzelem azonban vereséggel ér fel. A Horizontban Törcsi Péterrel, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatójával igyekszünk kitalálni, mire is vezet ez a keserédes győzelem. Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Sitkei Levente.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
19:00 - 20:00
SztárKarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
20:00 - 21:00
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
21:00 - 22:00
Partitúra ismétlés
Mitől van hitele egy karmesternek? Mennyire volt számára egyértelmű, hogy ezt az utat kell választania és mi az amit a legjobban szeret benne? Hol és milyen buktatókon kellett túljutnia, míg elérkezett oda, ahol most tart? Ezekről a kérdésekről beszélget a Partitúrában kedden 3 órától Mohácsi Szilvia Hamar Zsolt karmesterrel, aki a napokban ünnepelte 50. születésnapját..
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
Érveket állít az érzelmekkel szemben! Egy olyan nemzetközi szervezet munkatársa, amely kizárólag statisztikai szempontból vizsgálja az iszlámot. Számos országban megfordult, van módja összevetni azokat az érveket, amik az iszlámmal kapcsolatban manapság Európában egyre élesebben vetődnek föl. Incze Nikoletta kutató lesz Vass István Zoltán vendége a Kódexben, szombaton 13.00 órától. .
23:00 - 23:59
Corvin lapok ismétlés
„A valóság is lehet szép, sőt szebb, mint a hazug ábránd.” Fekete István örök érvényű intelme a magyar történelem-tudatra is hatással lehet. A mítoszok és legendák, a forrásmegjelölés nélküli szóbeszédek ugyanis hosszú távon tévútra viszik a nemzetet. Vannak legendák, amelyekhez nem szabad hozzányúlni. De olyanok is akadnak, amelyek tudatos történelemhamisítás után öröklődtek a jelenkorra. A XX. század bővelkedett a propagandában, de a zivataros évszázadokban majd’ minden korszak tudatosan festette a maga arcélét. A Karc FM Corvin lapok műsora a források alapján teszi ugyanezt. Számít figyelmükre Papp Endre.
00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
Múlt hét végén zárult a budapesti birkózó világbajnokság, amelyen a házigazda magyar válogatott egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel a hatodik helyen zárt az éremtáblázaton. Az Előnyszabályban visszatekintünk a világeseményre és szólunk a teniszező Babos Tímea újabb páros világbajnoki címéről is. Műsorunkban ellátogatunk a nemrég felavatott felcsúti sportcsarnokba és konferenciaközpontba, valamint az idén Prima Primissima díjra jelölt paralimpiai bajnok úszó, Vereczkei Zsolt bajai otthonába. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnapi ismétlésben 3 és 6 óra között számít figyelmükre Fejér Balázs és Németh Kornél.
06:00 - 06:30
Modellérték ismétlés
Európában a nemzetközi fuvarozásban minden negyedik kamion üresen, rakomány nélkül fut az utakon, ami jelentős költség a fuvarozóknak. E problémára ad hathatós választ a TrucksOnTheMap, amely összeköti a megrendelőket, a fuvarszervezőket és a szállítókat egy térképes felületen. Így jelentős költségek spórolhatóak, ami a cégek eredményeire pozitívan hat, a tarifák pedig még csökkenhetnek is. Domonkos Tamástól, a cég alapító-vezetőjétől azt is megtudhatják, merre veszi az irányt a TrucksOnTheMap e gigantikus méretű piacon, illetve, hogy a digitalizáció hogyan rajzolja át világunkat. Hallgassák a Modellértéket pénteken 18 órakor, várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Csákó Attila
06:30 - 07:00
Zenemix
07:00 - 09:00
Álláspont
Készültségben vannak a Magyar Honvédség határőrizetre kijelölt egységei a bosnyák helyzet miatt. Erről, a magyar haderő helyzetéről és Demeter Márta botrányáról is kérdeztük Benkő Tibor honvédelmi minisztert. Rákosi és Kádár börtönében is megkínozták, kényszermunkára ítélték Schrötter Tibort, a Magyar Szabadságharcos Világszövetség alelnökét. Az egykori forradalmárt az 1956-os szabadságharc leverésének évfordulója alkalmából kérdeztük az emlékeiről. Nem indul újra pártja, a CDU elnöki tisztségéért Angela Merkel német kancellár. Pócza Istvánnal, a Századvég vezető kutatójával beszélgetünk. Álláspont, a Karc FM vasárnapi közéleti magazinja. Várja Önöket vasárnap reggel hétkor a két szerkesztő-műsorvezető: Haraszti Gyula és Czirják Imre. Ismétlés: vasárnap este hétkor.
09:00 - 10:00
Farkasverem
Bár százmillió halott szegélyezte útját és még mindig vannak vörös foltok a világ testén, az emberek egy része mégis megengedő a kommunizmussal szemben. Jót akartak, csak rosszul sikerült – mondják, holott épp a jóakarat hiányzott leginkább ebből a vészkorszakból. A vörös csillag rémtetteiről szól a Farkasverem. A műsor gazdája Belénessy Csaba, állandó vendége pedig Máthé Áron, a műsor szakmai támogatójának, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese. Farkasverem. A Karc FM történelemórája minden vasárnap kilenctől tízig.
10:00 - 11:00
Asztal Körül
Az 1956-os forradalom és szabadságharc a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A szovjet politikai vezetés azonban november 4-én hadüzenet nélküli háborút indított Magyarország ellen, és az aránytalan túlerővel szemben egyedül maradt ország több napon át folytatott hősi forradalma elbukott. Foki Tamás, a Fazekas Mihály Gimnázium történelem tanára, és Dr. Szabó Csaba a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója emlékezik az eseményekre Lányi Adéllal vasárnap 10 órától, az Asztal körül műsorában.
11:00 - 12:00
Jelek
A kultúra nem holmi díszfityegő az életünkön, nem sznobok kötelező operaházi vagy teátrumi pofavizitje. Mindaz, amit kultúrának nevezünk, az emberiség ősidők homályából induló, s a jövő ismeretlenjébe tartó jelrendszere, amely minden korok emberének lelki-szellemi, szívbéli iránytűje, amely nekünk és utódainknak is katartikus erővel mutatja meg a különbséget gonoszság és jóság, szép és csúf, helyes és helytelen között - kijelölve ezzel azt a nem túl széles, ám nem is járhatatlan ösvényt, amelyen érdemes haladnunk egy boldogabb emberi jövő felé. Minden vassárnap 11 órától várja Önöket Stifner Gábor szerkesztő-műsorvezető.
12:00 - 13:00
Poétikon
A Poétikon következő adásában Holló-Vaskó Péter Oculus című regényéről beszélgetünk, melyben a sci-fi, a jövőkutatás, a filozófia és a pszichológia szálai szervesülnek izgalmas történetté. Várja Önöket vasárnap déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
Végzetszerűség és szabad akarat. Múlt és jelen. Észrevesszük-e a történelem fordulópontjait? Ebben segítenek Papp Endre vendégei: történészek, politológusok, közgazdászok és papok.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
Milyen egy színház belülről és hátulról, milyen kulisszatitkok mozgatják? Miért nehéz Beethoven Fidelioját színpadra állítani, és milyen hagyományok és játszási szokások rakodtak rá az évtizedek során? Hova látogat idén a Héttorony Fesztivál, mely Makovecz Imre által tervezett épületeket tölt meg muzsikával? Többek között ezekről lesz szó a Hangok, színek, ízek adásában szombaton 9 órától. Mohácsi Szilvia várja Önöket!
16:00 - 17:00
Bírósági akták
Nyelvünk csodálatos módon megőrzött jónéhány olyan kifejezést, amely régmúlt korok istenítéleteire, a nyomozás során alkalmazott tortúrára utalt. Például: olyat hazudik, hogy rászakad a mennyezet, tűzbe tenném érte a kezemet, mérget vehetsz rá, körömszakadtáig tagad, és még hosszasan sorolhatnánk. Régi idők, korábbi századok nyomozásairól beszélget Szántó Georgina Horváth Attila, jogtörténésszel a műsor első felében. Majd szó lesz Tabódy István, ludovikás katonatiszt, későbbi pap meghurcoltatásairól, a kommunista egyházüldözés egyik áldozatáról.
17:00 - 18:00
Asztal Körül ismétlés
Az 1956-os forradalom és szabadságharc a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A szovjet politikai vezetés azonban november 4-én hadüzenet nélküli háborút indított Magyarország ellen, és az aránytalan túlerővel szemben egyedül maradt ország több napon át folytatott hősi forradalma elbukott. Foki Tamás, a Fazekas Mihály Gimnázium történelem tanára, és Dr. Szabó Csaba a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója emlékezik az eseményekre Lányi Adéllal vasárnap 10 órától, az Asztal körül műsorában.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:32 - 19:00
Magyar hangok ismétlés
Megduplázódnak jövőre a nemzetpolitikára fordítható források. Az ukrán fél által kért elnevezésre módosult Grezsa István miniszteri biztos titulusa, így most már remélhetőleg nem csak a támogatásokat, de őt is átengedik a határon az ukrán hatóságok. Folytatódik a Rákóczi Szövetség ösztöndíj programja. Minderről hallhatnak a Magyar hangok következő adásában. Pénteken fél egykor várja Önöket, a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
19:00 - 21:00
Álláspont ismétlés
Készültségben vannak a Magyar Honvédség határőrizetre kijelölt egységei a bosnyák helyzet miatt. Erről, a magyar haderő helyzetéről és Demeter Márta botrányáról is kérdeztük Benkő Tibor honvédelmi minisztert. Rákosi és Kádár börtönében is megkínozták, kényszermunkára ítélték Schrötter Tibort, a Magyar Szabadságharcos Világszövetség alelnökét. Az egykori forradalmárt az 1956-os szabadságharc leverésének évfordulója alkalmából kérdeztük az emlékeiről. Nem indul újra pártja, a CDU elnöki tisztségéért Angela Merkel német kancellár. Pócza Istvánnal, a Századvég vezető kutatójával beszélgetünk. Álláspont, a Karc FM vasárnapi közéleti magazinja. Várja Önöket vasárnap reggel hétkor a két szerkesztő-műsorvezető: Haraszti Gyula és Czirják Imre. Ismétlés: vasárnap este hétkor.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
Végzetszerűség és szabad akarat. Múlt és jelen. Észrevesszük-e a történelem fordulópontjait? Ebben segítenek Papp Endre vendégei: történészek, politológusok, közgazdászok és papok.
23:00 - 23:59
Bírósági akták ismétlés
Nyelvünk csodálatos módon megőrzött jónéhány olyan kifejezést, amely régmúlt korok istenítéleteire, a nyomozás során alkalmazott tortúrára utalt. Például: olyat hazudik, hogy rászakad a mennyezet, tűzbe tenném érte a kezemet, mérget vehetsz rá, körömszakadtáig tagad, és még hosszasan sorolhatnánk. Régi idők, korábbi századok nyomozásairól beszélget Szántó Georgina Horváth Attila, jogtörténésszel a műsor első felében. Majd szó lesz Tabódy István, ludovikás katonatiszt, későbbi pap meghurcoltatásairól, a kommunista egyházüldözés egyik áldozatáról.
00:00 - 01:00
Jelek ismétlés
A kultúra nem holmi díszfityegő az életünkön, nem sznobok kötelező operaházi vagy teátrumi pofavizitje. Mindaz, amit kultúrának nevezünk, az emberiség ősidők homályából induló, s a jövő ismeretlenjébe tartó jelrendszere, amely minden korok emberének lelki-szellemi, szívbéli iránytűje, amely nekünk és utódainknak is katartikus erővel mutatja meg a különbséget gonoszság és jóság, szép és csúf, helyes és helytelen között - kijelölve ezzel azt a nem túl széles, ám nem is járhatatlan ösvényt, amelyen érdemes haladnunk egy boldogabb emberi jövő felé. Minden vassárnap 11 órától várja Önöket Stifner Gábor szerkesztő-műsorvezető.
01:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Zenemix
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Fontos az utakon látni és látszani. Idén is elindította a kampányát az Országos Balesetmegelőzési Bizottság, annak érdekében, hogy az őszi, majd a téli útviszonyok között is biztonságosan közlekedhessünk az utakon. Hogy mi mindent tehetünk ezért, hogy hogyan készítsük fel az autónkat a télre, és hogy az enyhe időben már kellenek-e a téli gumik, az kiderül a Spájz műsorában. Emellett hallhatnak majd a Mentőszolgálat Életmentő Pont nevű programjáról és arról is hogy már most várja az ajándékokat a Jézuska járat, amely hátrányos helyzetű gyerekeknek segít szebbé tenné a karácsonyt. A részletekkel hétfőn délelőtt 9 és dél között, a Spájz műsorában várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Simori Renáta!
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
A hagyományos bankok és a kriptovaluták piaca közé szeretne " hidat verni" egy magyar tulajdonú cég, amely a virtuális pénzmozgásokat a nagyon is kézzelfogható aranyfedezeti háttérrel intézné. De vajon miképpen fér meg a virtuális pénz és a valódi arany egy tranzakcióban? Hétfőn, november 5- én erről is kérdezi a BlockBen képviselőjét déli fél egykor Kovács Anita a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
Bach h-moll miséje sok mindenre megtanít minket- fogalmaz Teleki Miklós orgonaművész, aki először a rákospalotai református közösségben találkozott a hangszerrel. Akkor nem szabadott az iskolában hangoztatni, hogy valaki orgonálni tanul és keresztény közösségbe jár, ma pedig hiányzik az a fajta tolerancia a különböző felekezetű emberek között, ami az evangélikus mester nagyszabású művében elrejtve szól. Emesz Lilla beszélgetőtársa Teleki Miklós lesz hétfőn délután 1 órakor a Karcolatban.
14:00 - 15:00
Periféria
A világ legcsendesebb szobáját készítette el a Microsoft. De mire használják? Hogyan okozhat akár pár éven belül is klímakatasztrófát a Bitcoin? És vajon valóban vannak-e még olyan cégek, ahol gyermekek szerelnek össze okoseszközöket? Kérdések, melyek a hétfői Perifériában talán válaszra is lelnek. Informatika konyhanyelven hétfőn délután a Karc FM-en.
15:00 - 16:00
Karcátlanok
Mobiltelefon. Csak egy eszköz, amivel beszélhetünk egymással, vagy annál sokkal több? Gyilkos berendezés, ami akár a figyelmet is eltereli, halálos baleseteket okozva, vagy egy mindenki számára hasznos találmány, ami az élet számtalan pontján lehet segítségünkre? Miért és hol használja a férfi, és mire alkalmazza a nő? Van-e különbség a kütyünyomkodásban a nemek között? Hétfőn a Karcátlanokból minden kiderül. Karcátlanok 15 órától Back Rékával és Németh Gáborral
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
ÉszKarc
ÉszKarc. A Karc FM esszéirodalmi műsora. Személyes vélemények, egyéni nézetek, közéletünk rejtve maradt gondolatai. Korunk esszéistái a Karc FM műsorán gondolják tovább mindazt, amit papírra vetettek. Stifner Gábor műsora minden hétfőn 18.00 órától.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A hagyományos bankok és a kriptovaluták piaca közé szeretne " hidat verni" egy magyar tulajdonú cég, amely a virtuális pénzmozgásokat a nagyon is kézzelfogható aranyfedezeti háttérrel intézné. De vajon miképpen fér meg a virtuális pénz és a valódi arany egy tranzakcióban? Hétfőn, november 5- én erről is kérdezi a BlockBen képviselőjét déli fél egykor Kovács Anita a Regiszterben.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Bach h-moll miséje sok mindenre megtanít minket- fogalmaz Teleki Miklós orgonaművész, aki először a rákospalotai református közösségben találkozott a hangszerrel. Akkor nem szabadott az iskolában hangoztatni, hogy valaki orgonálni tanul és keresztény közösségbe jár, ma pedig hiányzik az a fajta tolerancia a különböző felekezetű emberek között, ami az evangélikus mester nagyszabású művében elrejtve szól. Emesz Lilla beszélgetőtársa Teleki Miklós lesz hétfőn délután 1 órakor a Karcolatban.
23:00 - 23:30
ÉszKarc ismétlés
ÉszKarc. A Karc FM esszéirodalmi műsora. Személyes vélemények, egyéni nézetek, közéletünk rejtve maradt gondolatai. Korunk esszéistái a Karc FM műsorán gondolják tovább mindazt, amit papírra vetettek. Stifner Gábor műsora minden hétfőn 18.00 órától.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 01:00
Periféria ismétlés
A definíció szerint a periféria egy olyan számítógépes hardver, amivel egy gazda számítógép képességeit bővíthetjük. Nem érti? Akkor ezt a műsort pont Önnek találtuk ki!
01:00 - 02:00
Karcátlanok ismétlés
Karcátlanok. Egy műsor, ami elviselhetővé teszi a hétfőt, és tovább feszíti a húrt a férfiak és nők háborújában. Mert ez nem kérdés, férfi és nő, az örök ellentét. Persze élni sem tudnának egymás nélkül. Mit csinál a pasi, akinek élete párja kézbeveszi a kuponfüzetet és elindul a plázába? És mihez kezd a nő, ha átjönnek a haverok egy tálca sörrel? Hogy mit jelent egy hír a pasi oldaláról, és mi jut eszébe ugyanarról egy nőnek? Karcátlanok. Tudjuk, mit hallgatsz hétfőn háromtól… Karcátlanság lenne kihagyni.
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
A Duna, a Tisza, de a Balaton is rejteget a mélyben olyan tárgyakat, hajótesteket, vagy más roncsokat, amelyek nagyon sok információt adhatnak bizonyos korok eseményeinek megértéséhez. De vajon hogyan kerülnek ezek a felszínre? Kik és hogyan dolgozzák fel a megtalált tárgyakat? Mi történik akkor, ha illetéktelen kezekbe kerülnek? Kedden a Spájzban megismerhetik a Magyar Roncskutató Egyesület munkáját, és Tóth János Attila búvárrégészt is. 9 óra után Csesznák Anikó számít a figyelmükre.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Kedden, november 6-án lesznek az Egyesült Államokban a félidős választások. A demokraták mindent arra tettek fel, hogy megszerzik a többséget az amerikai törvényhozás mindkét házában. Mi várható Amerikában? – erről kérdezi kedden délután fél egykor a Kérdőjelben ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogászt, a CÖF-CÖKA szóvivőjét Czirják Imre. Ismétlés: kedden este fél hétkor.
13:00 - 14:00
Karcolat
A keddi Karcolat főszereplője jól ismert szakember a szociális munka területén. Több mint húsz éve Miskolcon kezdte munkáját a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnél. Vezette az ottani átmeneti otthont, néhány éve pedig a szervezet országos központjában igazgatóként dolgozik. A segélyszervezet most figyelemfelhívó kampányt indított a családon belüli erőszak áldozataiért és létrehoztak egy krízisambulancia-hálózatot is. De mit jelképeznek a matrjoska babák? Erről is mesél és persze az életéről is, Rácsok Balázs a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szakértője. Várja Önöket a keddi Karcolat riportere: Bálint István.
14:00 - 15:00
Szabad jegyzés
Az állami pénzköltésben is legyen jelen az innováció! A közbeszerzések kiírási feltételei illetve a pályázók vállalásai között szerepeljenek olyan szempontok, melyek hatékonyabbá, fenntarthatóbbá, a társadalom számára hasznosabbá tehetik a GDP mintegy 10%-ra rúgó összeg elköltését. Ennek érdekében együttműködési megállapodást kötött az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Közbeszerzési Hatóság. Vajon a szakmai összefogás milyen eszközökkel támogatja a Kormány céljait és az innováció élénkítését? Kedden 14 óra után erről is szó lesz Kovács Anita gazdasági műsorában a Szabad Jegyzésben.
15:00 - 16:00
Partitúra
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Kódfejtők
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Saliga Péter és Simon-Palov Judit segít nyomon maradni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Hangadó
Mr. Firehand, azaz Dániel Balázs, a tehetséges győri boogie woogie zongorista nem titkolt célja, hogy itthon is egyre népszerűbbé tegye a zenei irányzatot, melynek ritmusossága és virtuozitása első pillanattól fogva magával ragadó. Bizse Ferenc Hangadó című műsorában a boogie woogie magyarországi nagykövete hazai sikerei mellett rangos külföldi elismeréseiről és további izgalmas terveiről is beszél, miközben vérpezsdítő zenéből sem lesz hiány, és hallgatóink is hozzászólhatnak az élő adáshoz kedden este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:58
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
00:00 - 01:00
Poétikon ismétlés
A Karc FM irodalomórája a nagyszalontai tölgytől a nyugatosok asztaltársaságán keresztül a jelen szellemi elitjéig követi a pergamenre nyomott betű szavatosságát. A Poétikon műsorra tűzi a kortárs irodalom aktualitásait, félhomályba szorult alkotóit, de lehetőséget biztosít a fiatalok bemutatkozására is. Feltárja az új fórumokat, új műhelyeket, régi-új célok mentén. Évfordulók, akár centenáriumok adnak apropót az újraértelmezésre. Hogy viszonyul a kortárs a klasszikusokhoz? Egyáltalán: jól válogattunk-e eddig a klasszikusok üzenetéből? Bicentenárium: Aranykori töredékeink mentén kortársak és kutatók reflexiót ismerhetik meg Arany János munkásságával kapcsolatban. A Poétikon így tiszteleg, és járul hozzá az Arany János-emlékévhez. Karcor Király, Verspogácsa – az irodalom gyakrabban jön szembe, mint ahogy ráköszönünk… Viola Szandra számít figyelmükre.
01:00 - 03:00
Hangadó ismétlése
Zene és ami mögötte van. Újdonságok, vélemények és kulisszatitkok. Élő beszélgetések, interjúk a mainstream média által hanyagolt, vagy éppen még felfedezésre váró, figyelmet érdemlő előadókkal és zenekarokkal. Exkluzív zenei válogatások. Hiteles látlelet a könnyűzene jelenlegi helyzetéről.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Mit vár az ingatlanpiac a családi otthonteremtési kedvezmény bővítésétől? Mit tartalmaz egy ingatlanközvetítő szolgáltatás? Hogyan lehet boldog időskorunk, mit kell tennünk annak érdekében, hogy az öregedést ne válságként éljük meg? Kegyeleti előtakarékosság – a szokatlan, de hasznos pénzügyi megoldás? Többek között ezekre a kérdésekre keressük majd a választ szerdán 9.00 órától a Spájzban. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető Farkas Beatrix.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Útnak indult a családokról szóló Nemzeti Konzultáció, amelyben arról nyilváníthatnak véleményt a válaszadók: támogatják-e a kormány családbarát irányvonalát az ország népesedési problémáinak megoldására? Hogy milyen megfontolások húzódnak a rendkívül egyszerűen megfogalmazott kérdések hátterében, arra igyekszünk rávilágítani a szerdai Kérdőjelben Novák Katalinnal, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkárával. Várja Önöket délután fél 1-től és az ismétléssel este fél 7-től a szerkesztő-műsorvezető, Simon-Palov Judit.
13:00 - 14:00
Karcolat
Tavaly 3642 biogazdálkodót tartott számon a biotermelést folytatók ellenőrző szervezete a Biokontroll Hungária. Bár a szám a félmillió magyar agrárvállalkozónak még az egy százalékát sem éri el, számuk évről-évre nő. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vidékfejlesztésért felelős alelnöke is biogazda. Vajon milyen eszközökkel lehet ma képviselni a környezetkímélő, egészségvédő agrárszempontokat Magyarországon és a nemzetközi piacokon? Szerdán 13 óra után a Karcolat vendége ifj.Hubai Imre, akit Kovács Anita kérdez.
14:00 - 15:00
Zöld zóna
Elkészült A Föld Természeti Alap, a WWF két évenként esedékes jelentése a bolygó természeti állapotáról. A vaskos anyag legfontosabb megállapításairól, elsősorban is a sürgető teendőkről váltunk szót Antal Alexával, a WWF Magyarország kommunikációs vezetőjével, annak szellemében, hogy mi vagyunk az első olyan generáció, amely minden részletében ismeri mindazt, amit az emberiség a Földnek köszönhet - de egyben az utolsó nemzedék is, amely még tehet a fennmaradásáért. Számít figyelmükre a szerkesztő, Stifner Gábor
15:00 - 16:00
Pipa
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Horizont
Magyarország is díszvendége a több mint 130 ország és térség részvételével november 5-től zajló Kínai Nemzetközi Import Expónak. A visegrádi országok, de különösen hazánk egyre nagyobb szerepet játszik abban, hogy szoros gazdasági kapcsolatok alakuljanak ki Kína, illetve a közép- és kelet-európai országok között. A témáról Tóth Gáborral, az Európa Kapuja V4-Kína Egyesület elnökével beszélget a Horizont szerdai adásában a szerkesztő-műsorvezető, Kottász Zoltán.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Saliga Péter és Simon-Palov Judit segít nyomon maradni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Sztárkarcok
A Wigama Lekko zenekar idén alakult, Hrutka Róbert és Nagy Dániel Viktor alkotói munkásságát egybefonva. Hamar felülírták a konvenciókat, amikor a népszerű zeneszerző-előadóművész és a sikeres színművész, kiváló zenészekkel kibővülve, új dalszerző párosként mutatkozott be. Szövegeikben szándékosan kerülik a sablonokat, szenvedélyes muzsikájuk egyedi hangzásvilágában pedig a folk és az indie rock elemeit vegyítik. Emberi történeteikben az útkeresés, az ima, a düh és az életöröm is megjelenik. Bizse Ferenc SztárKarcok című élő műsorában bemutatkozik az új formáció; legígéretesebb szerzeményeiket is bemutatjuk az adásban szerdán este 8-tól.
21:00 - 22:00
Igéző
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Zöld Zóna ismétlés
Zöld Zóna! Egy „ökofórum”, ahol leleplezik környezetünk szennyezőit. Egy „ökoház”, ahol megszólalhatnak a zöld gazdaság képviselői. Egy „ökosuli”, ahol elmondhatják véleményüket a jövőről - a jövő generációi. Minden szerdán 14 órától, a Karc FM-en Stifner Gáborral.
00:00 - 01:00
Pipa ismétlés
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
01:00 - 02:00
Sztárkarcok ismétlés
02:00 - 03:00
Igéző ismétlés
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott .
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
46 nap. Már csak ennyi van karácsonyig. Hogy érzi, idén felkészült az évi végi munkahelyi hajtásra és időben be tudja szerezni az ajándékokat, vagy megint minden az utolsó pillanatra marad? Hogy lehet megtanulni az időnket hatékonyan, jól beosztani? A Spájz csütörtöki adásában erről is hallhatnak. De szó lesz a borsi Rákóczi-vár felújításáról és egy látássérülteket segítő applikációról is. Spájz csütörtökön kilenc órától délig, Back Rékával.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
A demokraták volt, és a republikánusok jelenlegi elnöke is mindent bedobott, hogy pártjának esélyeit növelje az amerikai félidős választásokon. Több elemző szerint is régen volt ilyen fontos megmérettetés. Ha a demokraták szerepelnek jobban, akkor Trump elnök mozgástere csökken, ha viszont a republikánus jelöltek, akkor nyilván folytatódik a jelenlegi USA politika. Vajon történelmi fordulópont lesz 2018 november 6-a, és ha igen, akkor kinek? Csütörtökön az eseményeket Washingtonból követő Dobozi Istvánt, a Világbank volt szakértőjét kérdezi Kovács Anita déli fél egykor a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
Emlékezz Ránk! …azokra, akik „egy kis munkán” voltunk a Szovjetunióban. Ezzel a címmel jelentette meg kutatásuk eredményét a huszonéves történész, Makra Mónika és a fiatal Dunavarsányi német szakos tanítónő, Gárdonyi Adrienn. Mindketten Taksonyban gyerekeskedtek, ahonnan 736, a mellette lévő településről 25 német nemzetiségű, férfit és nőt hurcoltak el, és az ő kálváriájukat örökítik meg a hosszú vonatúton át a lágerek pokláig. Az embertelen sorsok mögött kirajzolódik a történelmi háttér: 1944 végén, ’45 elején még javában tart Budapest ostroma, amikor megkezdődik az etnikai tisztogatás. A Karcolat vendége Makra Mónika, a beszélgetőtárs Perjés Klára.
14:00 - 15:00
Talentográf
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
15:00 - 16:00
Főszerep
Az első világháború traumája, szörnyűségei és emlékezete hogyan dolgozható fel a művészet segítségével, a művészet nyelvén vagy hogyan adható át az utókornak? Erre ad a Győri Balett, új bemutatójuk a Sötét csend kapcsán egyfajta választ, amelyről Kiss János balettigazgató mesél, aki a világháború végének 100 éves évfordulóján túl személyes indíttatást is érzett egy ilyen alkotás létrehozására. A Főszerepben Mohácsi Szilvia kérdezi csütörtökön 3 órától.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Horizont
A félidős választások eredménye sokban befolyásolja az Egyesült Államok jövőjét és Donald Trump elnökségét. Az eredmények elemzésére Szőcs László, a Magyar Idők Amerikával foglalkozó szakújságírója vállalkozik. Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Sitkei Levente.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
FolKarc
72 éves lett a több mint ötven esztendeje a zenének élő Tolcsvay Béla, a Tolcsvay-trió vezetője, Kossuth-díjas énekes, zenész és szövegíró, aki csapatával 1968-ban folk-beat kategóriában megnyerte a Ki mit tud?-ot. Volt időszak, amikor örökre szakítani akart a zenével, de mégsem adta fel. Jelenleg is aktív művész, járja az országot, koncerteken lép fel, de a család is rendkívül fontos számára. Hivatásról, boldogságról, küzdelemről és persze a zenéről is faggatja Tolcsvay Bélát a FolKarc adásában Bizse Ferenc csütörtök este 8-tól. Az élő adáshoz hallgatóink is hozzászólhatnak!
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Kulisszatitkok a színházak környékéről. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
01:00 - 03:00
FolKarc ismétlés
Az autentikus népzene és a könnyűzene találkozásai Bizse Ferenc műsorában. A hazai rádiózás egyedülálló folkzenei műsora. A „crossover” apropóján a népzene kedvelői és a könnyűzene szerelmesei figyelmére is számít, lehetőséget nyújt határon túli zenészek bemutatására. Népszerű fórumokon, honlapokon gyakran citált műsor, amely megérti a műfajban rejlő lehetőségeket és tágítja a határokat. Világzenei produkciók és megzenésített versek is helyet kapnak az adásban. A stúdiókörülmények lehetőséget nyújtanak akusztikus élőzenei produkciókra is. Élő, exkluzív beszélgetések zenéről, nemzeti hagyományról, újításról.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Pénteken van a magyar jelnyelv napja. Jelelni, jelnyelvi szöveget létrehozni többféleképpen lehet. A jelelők beszélgetés közben sokszor a mimikájukkal árnyalják azt, amit a kezükkel mondanak. A szöveg létrehozásakor virtuális térképeken rajzolják fel a történéseket, képesek például visszautalni dolgokra, és az információ sűrítése ellenére nagyon precíz leírásokat adni. A Spájz főszereplője is 9 és dél között a jelnyelv lesz, Petz Margóval.
12:00 - 12:25
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Magyar hangok
Szombaton önkormányzati választásokat tartanak Szlovákiában, a Magyar Közösség Pártja a felvidéki magyarok nagyarányú részvételére számít a voksoláson. Sérti a román alaptörvényt a kisebbségi anyanyelv használatról is rendelkező új közigazgatási törvény - állapította meg kedden a román alkotmánybíróság. Másnap a román képviselőház megszavazta, hogy ismét magyar nemzetiségű tanítók is taníthatják a román nyelvet. Most szombaton a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnokban tartják a XVI. Háromszéki Kolbászparádét és Káposztafesztivált. Minderről szó lesz a Magyar hangok következő adásában. Számít az Önök figyelmére pénteken fél egykor a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
13:00 - 14:00
Karcolat
A hajléktalanokról szóló törvényre azért volt szükség, mert a liberálisok által uralt intézményrendszer nem teljesítette megfelelő módon a feladatát – írta Kocsis B. Mihály szociális munkás a Magyar Időkben. A Karcolat vendége pénteken délután egykor Kocsis B. Mihály. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Ismétlés: péntek este tízkor.
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
15:00 - 16:00
Törzsutas
Drága mulatság, úri passzió, gondolják sokan a síelésről. Hogy ez az állítás 2018-ban is megállja-e a helyét, erről is beszélget Back Réka Fehér Gyulával és dr. Egri Katalinnal, a Tanulj itthon síelni kampány kapcsán. De szóba kerülnek olyan fontos kérdések is, mint bukósisak viselése, vagy hogy hogyan válasszunk sícipőt. Törzsutas, pénteken három órától, ismétlés este kilenc órától, Back Rékával.
16:00 - 18:00
Paláver
18:00 - 18:30
Modellérték
Hogy milyen buktatókkal szembesülnek az induló vállalkozások, a kihívásokra milyen választ kell adniuk, és van-e receptje a sikernek!? - ezeket a kérdéseket is elemzi Modellérték című műsorunkban a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke. Kovács Patrik beszél a családi vállalkozások fontosságáról és a generációváltás problematikájáról. A 42 ezer taggal dolgozó Fivosz november 12-18 között rendezi meg a fiatal vállalkozók hetét. Hogy milyen érdekességek lesznek a rendezvényen, azt is megtudhatják Modellérték című műsorunkból: pénteken 18 órakor várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Csákó Attila
18:30 - 19:00
Színe és fonákja
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Jazzkarc
Évtizedek óta a hazai jazz szcéna egyik legjelentősebb alakja Sramkó János. A zseniális dobos saját formációival, és vezető jazzisták zenekaraiban közreműködve számos hatalmas sikerű koncertet adott és ad, de rengeteg, a magyar jazztörténet fontos mérföldkövének számító albumon is hallható fantasztikus játéka! Ráadásul szerzőként és pedagógusként szintén remekel, szép sikereket könyvelhet el! A JazzKarc november 9-i, 20:00 órától induló adásának vendége Sramkó János lesz, akit -ahogyan Önöket is- jazzes szeretettel vár a szerkesztő-műsorvezető, Gáspár Károly!
21:00 - 22:00
Törzsutas ismétlés
A Karc FM utazási magazin műsorából megismerhetnek olyan bátor magyarokat, akik kétkeréken kerülték meg a Földet, akik stoppolva jártak több mint száz országban, netán többezer méteres csúcsokat hódítottak meg, vagy az óceán habjait szelték keresztül. A különleges élménybeszámolókon túl, praktikus információval is szolgálunk az utazás szerelmeseinek és azoknak is, akik most indulnának életük első útjára.
22:00 - 23:00
Karcolat
23:00 - 23:59
Páholy
00:00 - 01:00
Jazzkarc ismétlés
Jazz; finoman és karcosan egyaránt. A minden pénteken, 20:00 órától jelentkező JazzKarc egy rendhagyó jazzmagazin, melyben Gáspár Károly a riportalanyokat nem csak sikereikről, új lemezeikről, közelgő koncertjeikről kérdezi. Előkerülnek a magyar jazz ügyes-bajos dolgai, problémái is, természetesen sok jó zenével fűszerezve.
01:00 - 06:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
06:00 - 09:00
Otthon
Tudták azt, hogy Magyarországon 19 perceként meghal egy ember a dohányzás következményeként? Vagy azt, hogy ha 40-50 éves korukban sikerül leszokniuk a dohányzásról, akkor tíz évvel hosszabbítják meg az életüket? Pedig mindkét állítás igaz. November 15.-én tartják az Országos Füstmentes napot, ennek apropóján az Otthon műsorában egy szakemberrel segítünk abban, hogy hogyan lehet sikeresen leszokni a dohányzásról. Emellett egy tanulástréner megtanítja jó módszerrel tanulni a gyerekeket, és Márton nap alkalmából libából készít finomságokat Buday Péter séf. Szombaton reggel 6-tól 9-ig számít a figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Simori Renáta!
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
11:00 - 12:00
Corvin lapok
Hatos Pál történész, egyetemi docens , a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti karának dékánja. 1918 októberében a magyar parlamentben még viszonylag civilizált vita folyt. Az utca embere viszont nem válogatta meg a szavait. Azon az őszön a tömegek békevágya mögött ott parázslott a bosszú érzése - és akik erre játszottak rá, azok lettek a történelem csinálói - mondja Hatos Pál történész. Kaposvári Egyetem dékánjával arról is beszélgetünk, hogy IV. Károly úgynevezett Völkermanifest kiáltványa miért lett a dualizmus halotti levele. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától, illetve az ismétlésben 23 órától.
12:00 - 12:30
Színe és fonákja ismétlés
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
12:30 - 13:00
Zenemix
13:00 - 14:00
Kódex
Ma már teljes természetességgel száguldunk céljaink felé a magyar autópályahálózaton. De hogyan épültek az első szakaszok, mi volt az 500 kilométer program, kikből verbuválódott az a szakembergárda, akik megtették az első kapavágásokat a hazai sztrádaépítéseken? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Vas István Zoltán vendégével Tímár András mérnökkel a Kódex adásában.
14:00 - 17:00
Előnyszabály
A Mol Vidi labdarúgó csapata az idegenbeli 2-0-ás siker után a Groupama Arénában is legyőzte 1-0-ra a görög PAOK Szalonikit az Európa-liga csoportkörének 4. fordulójában, nagy lépést téve ezzel a továbbjutás felé. Az Előnyszabályban hallhatják a székesfehérvári játékosok mérkőzés utáni értékelését. Műsorunkban megszólalnak a januári világbajnokságra készülő magyar férfi kézilabda válogatott e héten kinevezett szakmai stábjának tagjai, a párosban kétszeres világbajnok teniszezőtől, Babos Tímeától pedig megtudhatják, mit szeretne elérni jövőre egyesben. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnapi ismétlésben 3 és 6 óra között további érdekességekkel is szolgál Fejér Balázs és Németh Kornél.
17:00 - 18:00
Köz-pénzügyek
A gazdaságban nincs abszolút igazság. Ha lenne, a világ nem lábalna ki a nagy válságokból. A nemzetközi térben - nemzetállamok opponálják egymást. Világválságot szült egy amerikai lufi, Nagy-Britannia angolosan távozott az Unioból, Berlin a görög mentőövet vitatja, Ázsia pénzeli a nyugatot, új együttműködéseket sürget Visegrád négy alapítója. A Karc FM teret ad a gazdasági vitáknak. Minden második szombaton, 17.00 órától a Wekerle Tudományos Fórum résztvevői írják fel saját receptjüket.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
19:00 - 20:00
SztárKarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
20:00 - 21:00
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
21:00 - 22:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
Vass István Zoltán sajátos hangvételű portréműsora. A közelmúlt történelme emberi történeteken keresztül rajzolódik ki hallgatóink füle hallatára. „Hiszem azt, mindenki sorsa a történelem része, s mindannyiunk sorsát meghatározza a történelem. Ennek tudatában beszélgetek vendégeimmel.” – vallja a műsorvezető.
23:00 - 23:59
Corvin lapok ismétlés
„A valóság is lehet szép, sőt szebb, mint a hazug ábránd.” Fekete István örök érvényű intelme a magyar történelem-tudatra is hatással lehet. A mítoszok és legendák, a forrásmegjelölés nélküli szóbeszédek ugyanis hosszú távon tévútra viszik a nemzetet. Vannak legendák, amelyekhez nem szabad hozzányúlni. De olyanok is akadnak, amelyek tudatos történelemhamisítás után öröklődtek a jelenkorra. A XX. század bővelkedett a propagandában, de a zivataros évszázadokban majd’ minden korszak tudatosan festette a maga arcélét. A Karc FM Corvin lapok műsora a források alapján teszi ugyanezt. Számít figyelmükre Papp Endre.
00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
Itt mindent szabad a szabályok adta kereteken belül – néha azon túl is -, mozgásban vagyunk, teret adunk a sportnak. Aktualitások és múltidézés egyben, történetek elfeledett, régen hallott sportolóktól, egykori sikerek és kudarcok felelevenítése. Előnyszabály Fejér Balázzsal és Németh Kornéllal minden szombaton 14 és 17 óra között, valamint vasárnap hajnalban 3-tól 6-ig.
06:00 - 06:30
Modellérték ismétlés
Modellérték. Rajtvonalhoz áll a szürkeállomány. Egy műsor az újonnan alapított, nagy növekedési pályát remélő, a nemzetközi porondon is sikervárományos induló vállalkozásokról. Ismerje meg a magyar szürkeállomány legújabb alkotásait! Csákó Attila kérdezi a feltörekvőket, minden pénteken 18.00 órától.
06:30 - 07:00
Zenemix
07:00 - 09:00
Álláspont
Prémiumkategóriás élelmiszerekkel mutatkozott be a magyar agrárium Sanghajban – többek között erről is kérdeztük Nagy István agrárminisztert. Alaposan megváltozott a Fidesz megítélése az Európai Néppártban – Kovács Istvánnal, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatójával beszélgettünk. November 9-e a magyar jelnyelv napja. Ebből az alkalomból készítettünk interjút Kósa Ádámmal, a a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége elnökével, fideszes európai parlamenti képviselővel. Ezen a hétvégén is várja Önöket vasárnap reggel héttől az Álláspontban a két szerkesztő-műsorvezető: Haraszti Gyula és Czirják Imre. Ismétlés: vasárnap este héttől.
09:00 - 10:00
Farkasverem
Mindszenty József bíboros a kommunisták által üldözött magyar katolikus egyház jelképe. 1948 után börtönben, majd az amerikai nagykövetség menedékében töltötte életét 1971-ig, amikor is Bécsbe költözött. Belénessy Csaba szerkesztő egyszer már beszélgetett Mindszenty életéről a Farkasveremben, Soós Viktorral a Nemzeti Emlékezet Bizottságának tagjával és Wirthné Diera Bernadettel az intézmény kutatójával. A mostani ennek a történetnek a folytatása. Farkasverem. A Karc FM történelemórája, minden vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés aznap este ugyancsak kilenckor.
10:00 - 11:00
Asztal Körül
Hamarosan méltó történelmi emlékhely épülhet a budapesti Városliget peremén, az 1951-ben lerombolt egykori Regnum Marianum-templom helyszínén, a földfelszín alatt. A Magyar Patrióták Közössége magára vállalta a lerombolt templomról fennmaradt történetek, emlékek, fényképek és tárgyak összegyűjtését, melyeket a térszint alatti kiállítótérben szeretnének bemutatni. Ehhez várják a lakosság segítségét. Vasárnap 10 órától az Asztal Körül műsorában Hetzmann Róbert, a Közösség elnöke mesél a templom történetéről és az épülő emlékhelyről.
11:00 - 12:00
Jelek
Jelek vasárnap , a 11 órai hírek után. Encián címmel elkészült a Makám anyaga, hamarosan napvilágot lát CD formában is. Sík Sándor verseire épül, Krulik Zoltánnal beszélgetünk róla. Tudósítások a pokolból. Mások mellett Móricz Zsigmond, Kaffka Margit, Hamvas Béla, Gyóni Géza első világháborús tapasztalatainak megrázó gyűjteménye a Mindhalálig 1914--18 című hangoskönyv. Vendégünk a szerkesztő - rendező - szereplő, Dóczy Péter. Számít figyelmükre a szerkesztő, Stifner Gábor
12:00 - 13:00
Poétikon
A Poétikon következő adásában Gyukics Gábort ismerhetik meg hallgatóink, akivel többek között jazzköltészeti estekről, a Százezer költő a változásért eseményről és legújabb, Végigtapint című kötetéről beszélgetünk. Várja Önöket vasárnap déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
Fricz Tamás politológus. Nyugat-Európa nem átalakul, hanem már átalakult. Ezt azért kell különös hangsúllyal mondanunk, mert innentől kezdve meg kell szabadulnunk néhány illúziótól - mondja Fricz Tamás. A politológus hozzáfűzi: "Nem szabad azt hinnünk, hogy könnyű lesz a májusi európai parlamenti választásokon olyan győzelmet aratni, amely után egész Európa szőröstül-bőröstül átalakul, Nyugat-Európa pedig egycsapásra visszatér a gyökereihez." Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától, illetve az ismétlésben 22 órától.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
16:00 - 17:00
Bírósági akták
1918. október 28-a és 31-e között volt az úgynevezett őszirózsás forradalom. Száz évvel az események után is számos megosztó kérdés övezi a történteket. A Bírósági akták állandó szakértője szerint valójában nem is nevezhetjük forradalomnak az egy évszázada történteket, és még csak őszirózsásnak sem. Szántó Georgina kérdezi vendégét, Horváth Attila alkotmánybírót álláspontjáról, akivel szó lesz egy még régebbi múltról is. A 16. század Angliájába megyünk vissza, VIII. Henrik uralkodásának korába. Az ország leghírhedtebb királya hatszor nősült, két feleségét koholt vádak alapján lefejeztette, csakúgy, mint a korszak meghatározó gondolkodóját, jogtudósát, Morus Szent Tamást. Emellett közvetetten nőügyeinek következménye, hogy szakított a katolikus egyházzal, megalapította az anglikán egyházat, és vallásháborúkat indított el.
17:00 - 18:00
Asztal Körül ismétlés
Hogyan segíthet tanulni, dolgozni, tájékozódni, közösséget találni, gyógyulni, szeretni és élni a ma bonyolult világában a hit? Egyike azoknak a kérdéseknek, amelyeket az Asztal körül kibeszélnek. Őszintén vall értékrendjéről, világnézetéről, és az őt foglalkoztató gondolatokról számos közszereplő. Közösen beszéljük meg a családokat foglalkoztató mindennapi kérdéseket, hasznos információkat. Várja Önöket minden vasárnap Petz Margó, Farkas Beatrix, Gál Mónika és Lányi Adél.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:32 - 19:00
Magyar hangok ismétlés
Hét határ, több ország, egy nemzet. A magyarság jelentős része száz éve kényszerből, nagyhatalmi diktátum következményeként más-más többséghez igazodva létezik. De él, létezik és küzd a megmaradásért, fennmaradásért, az erőszakos és módszeres asszimilációs törekvések ellen. Nem mást kérve, követelve, mint ami a nemzetközi egyezmények alapján, az egykori ígéretek szerint jár, járna. Míg azonban az autonómia különféle formái több európai nemzeti kisebbség esetében több évtizede létező valóság, addig a magyar kisebbségi közösségek számára ez a jog már egy évszázada többnyire csak papíron létező fogalom. Vagy agyonhallgatott tabutéma, vagy szitokszónak számít, jobb esetben meddő viták, szócséplés tárgya manapság is a környező országok többségében. Hogyan lehet élni, létezni, megmaradni ilyen körülmények között, nem elvándorolva, helyben, a szülőföldön keresve, találva megélhetést, boldogulást? A hétköznapi küzdelmekről, kisebb-nagyobb sikerekről, örömteli pillanatokról is kívánunk szólni adásról adásra, hetente itt a Magyar hangokban. Várjuk Önöket az éteren, vagy az interneten keresztül, hétről hétre péntekenként a magyarság híreivel, aktualitásaival, segítve ez által is a magyar összefogást!
19:00 - 21:00
Álláspont ismétlés
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől kilenc óráig várja önöket a Karc FM-en Czirják Imre és Haraszti Gyula.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
Végzetszerűség és szabad akarat. Múlt és jelen. Észrevesszük-e a történelem fordulópontjait? Ebben segítenek Papp Endre vendégei: történészek, politológusok, közgazdászok és papok.
23:00 - 23:59
Bírósági akták ismétlés
Bírósági akták – legyen Ön is jogerős! A Karc FM lezáratlan ügyeket, elvarratlan szálakat és híres pereket bemutató műsora, vasárnap délután négytől a Karc FM-en!
00:00 - 01:00
Jelek ismétlés
A kultúra nem holmi díszfityegő az életünkön, nem sznobok kötelező operaházi vagy teátrumi pofavizitje. Mindaz, amit kultúrának nevezünk, az emberiség ősidők homályából induló, s a jövő ismeretlenjébe tartó jelrendszere, amely minden korok emberének lelki-szellemi, szívbéli iránytűje, amely nekünk és utódainknak is katartikus erővel mutatja meg a különbséget gonoszság és jóság, szép és csúf, helyes és helytelen között - kijelölve ezzel azt a nem túl széles, ám nem is járhatatlan ösvényt, amelyen érdemes haladnunk egy boldogabb emberi jövő felé. Minden vassárnap 11 órától várja Önöket Stifner Gábor szerkesztő-műsorvezető.
01:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
A magabiztos emberek szervezete ellenállóbb lehet szorongó társaikénál - mutattak rá a Semmelweis Egyetem kutatói. A Spájz hétfői műsorában hallhatnak a Máltai Szeretetszolgálat hajléktalanokat ellátó intézményrendszeréről. Két új dokumentumfilmről is szó lesz: az egyik 6 Emmy-díjat nyert, és egy magyar muzsikust mutat be, a másik Burián László esperes életét dolgozza fel, aki a felvidéki kitelepítéseket követően saját testi épségét kockáztatva a kitelepített családok szolgálatát látta el. Emesz Lilla számít figyelmükre.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Szemesnek áll a világ, no meg a környezetvédőknek. Aki most tisztán elektromos autót vásárol, az a vételárhoz másfél millió forintnyi állami támogatásra pályázhat, méghozzá úgy, hogy nem utólag, hanem a vételár megfizetésekor számolják el neki. Az egy hete megnyitott pályázati keret 3 milliárd forintnyi. További részleteket a pályázatokat kezelő e-mobi Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Ugron Gáspár mond hétfőn déli fél egykor Kovács Anita műsorában, a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
Tudják milyen egy borfelismerő verseny? 12 bort kell beazonosítani szőlőfajta, termőhely, évjárat és termelő szerint. Természetesen a versenyzők nem láthatják a kóstolásra kerülő borok palackját és semmilyen segítséget sem kérhetnek a feladathoz. Akár egy vizsgán: tilos a telefon- és az internethasználat. A magyar csapat az előkelő 5. helyet szerezte meg a franciaországi Borfelismerő Világbajnokságon. A hétfői Karcolatban 13 órától Petz Margó látja vendégül Molnár Leventét, a csapat egyik tagját.
14:00 - 15:00
Periféria
A definíció szerint a periféria egy olyan számítógépes hardver, amivel egy gazda számítógép képességeit bővíthetjük. Nem érti? Akkor ezt a műsort pont Önnek találtuk ki!
15:00 - 16:00
Karcátlanok
A szomszéd kertje mindig zöldebb, tartja a mondás. De ha közelebbről megnéznénk is így látnánk? Vajon a rohanó hétköznapokban, vagy a közösségi oldalon látott posztok alapján másokról kialakított kép a valóságban is olyan irigylésre méltó? Önben is felvetődött már a gondolat, hogy a másiknak milyen könnyű és úgy cserélne vele? Kinek bújna a bőrébe egy napra, ha tehetné? Karcátlanok, hétfőn három órától, Back Rékával és Németh Gáborral.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
ÉszKarc
ÉszKarc hétfőn, a 18 órai hírek után. Ódor László Balázs beszélni tanul című kötete nem aranyos gyerekszáj-történetek tárháza, hanem a tudatos nyelvhasználat folyamatából országra-kontinensre is érvényes következtetések levonására késztető írás. Ódor László beszélgetőtársa, Stifner Gábor várja hallgatóit.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:30
ÉszKarc ismétlés
ÉszKarc. A Karc FM esszéirodalmi műsora. Személyes vélemények, egyéni nézetek, közéletünk rejtve maradt gondolatai. Korunk esszéistái a Karc FM műsorán gondolják tovább mindazt, amit papírra vetettek. Stifner Gábor műsora minden hétfőn 18.00 órától.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 01:00
Periféria ismétlés
A definíció szerint a periféria egy olyan számítógépes hardver, amivel egy gazda számítógép képességeit bővíthetjük. Nem érti? Akkor ezt a műsort pont Önnek találtuk ki!
01:00 - 02:00
Karcátlanok ismétlés
Karcátlanok. Egy műsor, ami elviselhetővé teszi a hétfőt, és tovább feszíti a húrt a férfiak és nők háborújában. Mert ez nem kérdés, férfi és nő, az örök ellentét. Persze élni sem tudnának egymás nélkül. Mit csinál a pasi, akinek élete párja kézbeveszi a kuponfüzetet és elindul a plázába? És mihez kezd a nő, ha átjönnek a haverok egy tálca sörrel? Hogy mit jelent egy hír a pasi oldaláról, és mi jut eszébe ugyanarról egy nőnek? Karcátlanok. Tudjuk, mit hallgatsz hétfőn háromtól… Karcátlanság lenne kihagyni.
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Etetőszék, vagy egy helyes kis játszósarok. Sok szálláshely néhány apró lépést tesz csupán azért, hogy gyermek- vagy családbarát helyként szerepeljen az interneten elérhető kínálatok sorában. A gyermekkel utazók azonban a helyszínen szembesülnek azzal, hogy ez a néhány kis semmiség közel sem biztosítja számukra a megfelelő kényelmet a pihenéshez. A Kidsoasis Alapítvány éppen ezért létrehozott egy feltételrendszert és egy védjegyet, amely a minősített szállodákat illeti csak meg. Hogy mik ezek a kritériumok, az kedden a Spájzban kiderül. 9 óra után Csesznák Anikó számít a figyelmükre.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Megtartották a félidei választást az Egyesült Államokban. A voksoláson azonban elmaradt az előzetesen beígért elsöprő demokrata győzelem, csupán a képviselőházban tudtak csekély többséget szerezni. Milyen hatással lesz mindez Donald Trump elnök politikájára? Erről kérdezi a keddi Kérdőjelben délután fél egytől és az ismétlésben este fél héttől Szabó László Zoltán politológust, Amerika szakértőt Saliga Péter.
13:00 - 14:00
Karcolat
Ha kell, farkasszemet néz az Iszlám Állam katonáival, ha kell, ecsettel a kezében kutat ókori történelmi kincsek után Irak porig rombolt városaiban, ha kell, a katedra mögé áll, és lebilincselő előadással vezeti be hallgatóit az asszír birodalom történetébe. Dezső Tamás asszirológus, az ELTE BTK egykori dékánja, jelenlegi tanára, a Migrációkutató intézet tudományos tanácsadója beszél a keddi Karcolatban a vallási radikalizmus pusztításairól, a nyílt társadalom eszméjének erőszakos történelemformálásáról, és arról, hogyan tudott kovásszá lenni a dékáni székben az egyetem életében. Várja Önöket délután 1-kor és az ismétléssel este 10-kor a műsorvezető, Simon-Palov Judit.
14:00 - 15:00
Szabad jegyzés
A stabilizáció majd a felzárkózási pályára állítás utáni feladat az, hogy hosszú távon is megvalósuljon és érzékelhető legyen a felzárkózás. Ehhez pedig a versenyképesség átfogó és folyamatos javítására van szükség. Ez az egyik fontos megállapítása a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb Növekedési jelentésének, amely több mint egy évtizedre vázolja fel, hogy mi történik velünk ha végrehajtjuk a versenyképességi fordulatot és mi, ha nem. További részletek kedden Balatoni Andrástól a Jegybank igazgatójától, akit 14 órától Kovács Anita kérdez a Szabad Jegyzésben.
15:00 - 16:00
Partitúra
Mit közvetít, és hogyan köti egyben Makovecz Imre épületeit a Héttorony fesztivál? Ezt járja körbe kedden 3 órától a Partitúrában Mohácsi Szilvia, aki a hétvégén Csíkszeredában járt Szvorák Katalin jubileumi koncertjén a Milleniumi-Templomban, ahol az énekes saját élményein túl Horváth László fesztiváligazgatóval és Esztány Győző építésszel is beszélgetett a zene és a Makovecz terek kapcsolatáról, Makovecz Imre örökségéről.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Kódfejtők
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Saliga Péter és Simon-Palov Judit segít nyomon maradni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Hangadó
Hollywoodban már jegyzik a nevét, most mégis itthon alkot Balázs Ádám, aki az idei hazai filmtermés legjavához írt zenéket. Az Oscar-díjas Mindenki, az Oscar-díj jelölt Testről és lélekről és a nagy sikerű Terápia című filmek zeneszerzője maga is a filmes álomgyárban kezdte karrierjét. Neki köszönhetjük többek között a Pillangó-hatás és Az elefántkirály zenéjét, de 2006-ban a New York-i főkonzulátustól felkérést kapott egy nagyzenekari szimfonikus költemény elkészítésére is az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából. A sokoldalú művész jelenleg a Brains zenekar eddigi legkülönlegesebb zenei kalandját egyengeti. A részletekről és egyéb műhelytitkokról sok zene kíséretében Bizse Ferenc Hangadó című élő műsorában vall Balázs Ádám kedden este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:58
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
00:00 - 01:00
Poétikon ismétlés
A Karc FM irodalomórája a nagyszalontai tölgytől a nyugatosok asztaltársaságán keresztül a jelen szellemi elitjéig követi a pergamenre nyomott betű szavatosságát. A Poétikon műsorra tűzi a kortárs irodalom aktualitásait, félhomályba szorult alkotóit, de lehetőséget biztosít a fiatalok bemutatkozására is. Feltárja az új fórumokat, új műhelyeket, régi-új célok mentén. Évfordulók, akár centenáriumok adnak apropót az újraértelmezésre. Hogy viszonyul a kortárs a klasszikusokhoz? Egyáltalán: jól válogattunk-e eddig a klasszikusok üzenetéből? Bicentenárium: Aranykori töredékeink mentén kortársak és kutatók reflexiót ismerhetik meg Arany János munkásságával kapcsolatban. A Poétikon így tiszteleg, és járul hozzá az Arany János-emlékévhez. Karcor Király, Verspogácsa – az irodalom gyakrabban jön szembe, mint ahogy ráköszönünk… Viola Szandra számít figyelmükre.
01:00 - 03:00
Hangadó ismétlése
Zene és ami mögötte van. Újdonságok, vélemények és kulisszatitkok. Élő beszélgetések, interjúk a mainstream média által hanyagolt, vagy éppen még felfedezésre váró, figyelmet érdemlő előadókkal és zenekarokkal. Exkluzív zenei válogatások. Hiteles látlelet a könnyűzene jelenlegi helyzetéről.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Aktuális kutatási irányok az onkológiában, lelki jelenségek és az onkológiai betegségek. Örökölhető-e daganatos betegség? Divat vagy minőség - mitől kézműves a kézműves termék? Egyáltalán van a kézműves termék címkének kritériumrendszere Magyarországon? Melyek a 3 év alatti kisgyermekek leggyakoribb táplálkozási problémái és hiányosságai? Többek között ezekkel a témákkal várja Önöket szerdán 9.00 órától a Spájzban a szerkesztő-műsorvezető Farkas Beatrix.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Ezermilliárdos közlekedési beruházásokat tervez a kormány Budapesten. Az erről szóló kormányhatározat már meg is jelent a Magyar Közlönyben. A munkálatok hosszú évekig eltarthatnak, de ha megvalósulnak a HÉV összeköttetések, a Nyugati és a Déli pályaudvar föld alatti összekapcsolása, a metróvonalak meghosszabbítása, akkor felértékelődne a közösségi közlekedés és sokkal könnyebben lehetne munkába, iskolába járni a fővárosban. Ez a szerdai Kérdőjel témája, melyben a tervekről kérdezte Dorner Lajost a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnökét a műsor készítője, Bálint István.
13:00 - 14:00
Karcolat
A hagyományos ékszerművességet igyekszik népszerűsíteni Nagy Gertrúd, aki nem híve az ipari ékszergyártásnak, inkább az egyedi megrendelésre készülő, kreatív munkát szereti, amelynek mindegy egyes aprólékos részletét kézzel dolgozzák ki. Célja, hogy a szakma visszakapja régi méltóságát. Nagy Gertrúd a Karcolat szerdai adásában, 13 órától és az ismétlésben, 22 órától mesél hivatásáról. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Varga Flóra!
14:00 - 15:00
Zöld zóna
Zöld zóna szerdán, a 14 órai hírek után. Milyen hatással van a vonuló madárfajokra az immár nyilvánvalóan extrém időjárás? Ezt is megkérdezzük a szakértőtől, miként azt is, hogy természet- és környezetvédő szervezetek miért írtak nyílt levelet az agrárminiszternek. Megtudhatjuk továbbá, hogy mit kell tudnia egy energiahatékony társasházi homlokzatnak ahhoz, hogy alkotói rangos díjat nyerjenek vele. Számít figyelmükre a szerkesztő, Stifner Gábor.
15:00 - 16:00
Pipa
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Horizont
A hétvégén emlékeztek meg a világ vezetői az első világháborút lezáró tűzszünet aláírásának századik évfordulójáról. Miközben Emmanuel Macron francia államfő a nacionalizmus és a protekcionizmus veszélyeitől óvott, a megemlékezésekről a legtöbb szakértőnek az jutott eszébe, hogy rég volt ennyire megosztott Európa. A témáról Feledy Botond külpolitikai elemzővel beszélget a Horizont szerdai adásában a szerkesztő-műsorvezető, Kottász Zoltán.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Saliga Péter és Simon-Palov Judit segít nyomon maradni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Sztárkarcok
Szabó Leslie könnyűzenei pályája egy akusztikus gitárral kezdődött, nagyjából 25 évvel ezelőtt. 10 esztendővel később is ezzel a hangszerrel a kezében ismerte meg őt az ország, egy kereskedelmi csatorna népszerű tehetségkutatóján keresztül. Így az sem lehet véletlen, hogy ötödik lemezének anyagát szinte kizárólag akusztikus hangszerek használatával és sok kiváló vendégmuzsikus segítségével készítette el. Bizse Ferenc SztárKarcok című élő műsorában bemutatjuk az "Akusztikum" című friss korong legütősebb szerzeményeit, de szó lesz a lemezbemutató kulisszatitkairól is, hiszen a stúdióban Szabó Leslie vendégeskedik szerdán este 8-tól.
21:00 - 22:00
Igéző
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Zöld Zóna ismétlés
Zöld Zóna! Egy „ökofórum”, ahol leleplezik környezetünk szennyezőit. Egy „ökoház”, ahol megszólalhatnak a zöld gazdaság képviselői. Egy „ökosuli”, ahol elmondhatják véleményüket a jövőről - a jövő generációi. Minden szerdán 14 órától, a Karc FM-en Stifner Gáborral.
00:00 - 01:00
Pipa ismétlés
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
01:00 - 02:00
Sztárkarcok ismétlés
02:00 - 03:00
Igéző ismétlés
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott .
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Mi a különbség a zeneterápia és a zenetréning között? Milyen betegségek, nehéz élethelyzetek esetén lehet segítség a zeneterápia? A Spájzban, csütörtökön kilenc órától délig megismerhetik még 2018 legjobb munkahelyeit és a füstmentes világnap kapcsán bemutatunk egy magyar applikációt, amely megmutatja, hogy mennyire vagyunk veszélyeztetettek tüdőrák szempontjából? Spájz, csütörtökön, Back Rékával.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Egyre több dolog költözik fel az internetre: ipari gyártósorok termelési folyamatai, beszerzési adatok, dolgozói nyilvántartás. Papír helyett digitális tér őrzi az információkat, amit szemléletesen és szellemesen felhőnek neveznek. A digitális versenyképesség ma már számottevően járul hozzá a gazdasági szereplők teljesítményéhez. De persze csak akkor, ha élnek vele. Egy elavult honlap például többet árt, mint amennyit használ. De vajon hányan fordulnak felhőtanácsadóhoz, hogy jól használják a virtuális lehetőségeket? Csütörtökön déli fél egykor ezekről is hallhat. Ablonczy Balázst, az egyik legnagyobb szoftverfejlesztő cég, az SAP Hungary ügyvezető igazgatóját Kovács Anita kérdezi a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
Ambrus András színművész, író élete olyan, mintha egy székely anekdota volna. A Gyergyóalfaluból származó legényt a II. világháborúban Kolozsvár helyett Újvidékre viszik repülősnek. A hadifogságból még vagonírozás közben hazaszökött, ahonnan a magyarokat állandóan megalázó román politika hamarosan el is üldözte őt. Furfangosan átosont a román határon és pár hét múlva már fel is vették a Horváth Árpád Színész kollégiumba. Bármily tehetséges volt, a diktatúra itt is utolérte, mivel nem értette, miért mellőzik, feleségével együtt Marosvásárhelyre indultak, ám álmai Székely Színházában az első ülést román nyelven tartották, visszalökve ezzel a színészt Magyarországra. Hatvan darabban játszott színpadon, száz filmben szerepelt, könyvet írt Székely Trianon címmel és a nemzet nagy ünnepein még ma is verset mond. A 93 éves Ambrus Andrásnál jár Perjés Klára csütörtökön a Karcolatban.
14:00 - 15:00
Talentográf
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
15:00 - 16:00
Főszerep
Miért érdemes Márai Sándor szövegeit újra és újra a színpadon is elmondani? Hogyan készül a színész egy olyan szerepre, amely helyzetet a saját életéből nem ismerhet? És miért lehet hatvan évesen is eljátszani Ádámot Az ember tragédiájából? Ezekről beszélget Hirtling István színművésszel Mohácsi Szilvia a Főszerepben csütörtökön 3 órától.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Horizont
Németország két legfőbb közjogi méltósága is személyesen vett részt olyan első világháborús megemlékezéseken, amelyeket külföldön, az egykori ellenségeknél szerveztek. A német psziché és a száz évvel ezelőtti világégés kapcsolatáról Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója beszél a Horizont hallgatóinak. Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Sitkei Levente.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
FolKarc
A történelemből és hazaszeretetből rendre jelesre vizsgázó Historica zenekar legutóbbi albumán található címadó dal, az Olyan fa vagyok szövegét Thököly Vajk erdélyi, szilágysági író, költő jegyzi. Szintén ő írta a formáció legújabb, ismét elgondolkodtató sorokkal operáló dalának szövegét is. A szerzemény rádiós premierje Bizse Ferenc FolKarc című műsorában lesz, ahol Ézsiás Péter zenekarvezető vendégeskedik, miközben több kedvelt Historica dal is elhangzik, és a hallgatók is hozzászólhatnak az élő adáshoz csütörtökön este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Kulisszatitkok a színházak környékéről. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
01:00 - 03:00
FolKarc ismétlés
Az autentikus népzene és a könnyűzene találkozásai Bizse Ferenc műsorában. A hazai rádiózás egyedülálló folkzenei műsora. A „crossover” apropóján a népzene kedvelői és a könnyűzene szerelmesei figyelmére is számít, lehetőséget nyújt határon túli zenészek bemutatására. Népszerű fórumokon, honlapokon gyakran citált műsor, amely megérti a műfajban rejlő lehetőségeket és tágítja a határokat. Világzenei produkciók és megzenésített versek is helyet kapnak az adásban. A stúdiókörülmények lehetőséget nyújtanak akusztikus élőzenei produkciókra is. Élő, exkluzív beszélgetések zenéről, nemzeti hagyományról, újításról.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Magyarországon minden tizedik gyermek a 37. terhességi hét előtt, koraszülöttként jön a világra. Ellátásuk, családjuk támogatása fontos feladat – erre hívják fel a figyelmet a Koraszülöttek Világnapján a szakemberek és érintettek. 15 év alatt több mint 70 százalékkal nőtt a cukorbetegek száma hazánkban, ám a népbetegség kontrollálásához nélkülözhetetlen életmódváltás még mindig nem általános. Megelőzésről, kezelésről is szó lesz a pénteki Spájzban. Várja hallgatóit 9 és dél között Petz Margó.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Magyar hangok
Sikeresen szerepeltek a szombati szlovákiai önkormányzati választáson a magyar jelöltek, megerősödött a magyar érdekképviselet. Csúcsra jár a héten a nemzetpolitika: ülésezik a Magyar Diaszpóra Tanács, majd a Magyar Állandó Értekezlet is a Várkert Bazárban. November 18-án, vasárnap nagygyűlésre várja Sepsiszentgyörgyre az autonómia híveit a Székely Nemzeti Tanács. Ezekkel a témákkal várja Önöket pénteken fél egykor a Magyar hangokban a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
13:00 - 14:00
Karcolat
A Szent Koronáról és a koronázási jelvények történetéről tart konferenciát jövő hét kedden a VERITAS Történetkutató Intézet az Országházban. A konferencián köszöntőt mond Áder János köztársasági elnök, és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is. És a Szent Korona lesz a Karcolat témája ezen a héten pénteken délután egykor, Hollósi Gáborral, a VERITAS tudományos főmunkatársával. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Ismétlés: pénteken este tízkor.
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
15:00 - 16:00
Törzsutas
Miként hat a vidéki Kína életére a tömegturizmus? Valóban olyan kuriózum kormoránnal halászó férfiakat látni Kínában? Miként próbálja ez az ázsiai ország megvédeni az óriáspandákat? És tényleg esznek kutyahúst a kínaiak? Érdekesebbnél érdekesebb kérdéseknek járt utána Balogh Boglárka, újságíró, azalatt a két és fél hónap alatt, amíg Kínában volt. Legyen részese a kalandnak! Törzsutas pénteken három és este kilenc órától, Back Rékával.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Modellérték
Ahhoz, hogy egy startup sikeres legyen, be kell vonni a nagyvállalatokat is az értékláncba, mert leginkább ők tudnak megbízást adni, ügyfelet biztosítani a kezdő vállalkozásoknak - mondja Modellérték című műsorunkban a Design Terminal üzletfejlesztési vezetője. Jónás László szerint kezd megfordulni a trend, és egyre több startup választja Magyarországot központjának. Hogy miért? - azt megtudhatják Modellérték című műsorunkból: pénteken 18 órakor várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Csákó Attila
18:30 - 19:00
Színe és fonákja
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Jazzkarc
Hazánk egyik legtöbbet foglalkoztatott harsonása Csapó Krisztián. A jazz és a pop muzsika területén egyaránt jeleskedő művész november 25-én, a Budapest Jazz Clubban ünnepli 35. születésnapját egy nagyszabású koncerttel, ahol az általa képviselt műfajok nagyjaival lép színpadra! A JazzKarc november 16-i, este nyolc órától kezdődő adásának vendége a születésnapos, nagyszerű Csapó Krisztián lesz! Jazzes szeretettel várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Gáspár Károly!
21:00 - 22:00
Törzsutas ismétlés
A Karc FM utazási magazin műsorából megismerhetnek olyan bátor magyarokat, akik kétkeréken kerülték meg a Földet, akik stoppolva jártak több mint száz országban, netán többezer méteres csúcsokat hódítottak meg, vagy az óceán habjait szelték keresztül. A különleges élménybeszámolókon túl, praktikus információval is szolgálunk az utazás szerelmeseinek és azoknak is, akik most indulnának életük első útjára.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Páholy ismétlés
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
00:00 - 01:00
Jazzkarc ismétlés
Jazz; finoman és karcosan egyaránt. A minden pénteken, 20:00 órától jelentkező JazzKarc egy rendhagyó jazzmagazin, melyben Gáspár Károly a riportalanyokat nem csak sikereikről, új lemezeikről, közelgő koncertjeikről kérdezi. Előkerülnek a magyar jazz ügyes-bajos dolgai, problémái is, természetesen sok jó zenével fűszerezve.
01:00 - 06:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
06:00 - 09:00
Otthon
Magyarországon az elmúlt másfél évtizedben több mint 70 százalékkal nőtt a cukorbetegek száma. Jelenleg mintegy 700 ezren szenvednek diabéteszben, de szakemberek szerint 1 millió embert érinthet a betegség. Hogy hogyan lehetne megelőzni a kialakulását, arról egy diabetológus beszél majd az Otthon műsorában. Emellett hallhatnak a Jólétre nevelés programról, és arról is, hogy hajhullást, és korpásodást is okozhat a nem megfelelő őszi-téli hajápolás. A részletekkel szombaton reggel 6 és 9 óra között várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Simori Renáta!
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
11:00 - 12:00
Corvin lapok
Az 1848-49 évi forradalom és szabadságharc sajátos intézményei közé tartozott a kormánybiztosság rendszere. Miután a kormánybiztosok a forradalmi államhatalom legfőbb képviselői voltak az egyes törvényhatóságokban, ez is magyarázza, hogy már október 10-én kivégezték Jeszenák Jánost. Őt elsők között neveztek ki erre a tisztségre, mert sürgősen meg kellett szerveznie a szlovák felkelés kivédését - mondja Herrmann Róbert történész. Az egyetemi tanárral beszélgetünk Jeszenák János kevéssé ismert pályafutását is. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától , illetve az ismétlésben 23 órától.
12:00 - 12:30
Színe és fonákja ismétlés
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
12:30 - 13:00
Zenemix
13:00 - 14:00
Kódex
Hogyan vezetett az ötvenes években egy Szovjetunióban tanuló ösztöndíjas életútja a börtönbe? Miért váltotta fel a fényes karrier lehetőségét a Csolnoki rabtábor sivár világa? Mi vezetett zendüléshez 1956-ban a táborban? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Vas István Zoltán vendégével, Ernst Ervinnel a Kódex következő adásában.
14:00 - 17:00
Előnyszabály
Észtország ellen lépett pályára a magyar labdarúgó válogatott! Az Előnyszabályban beszámolunk az utolsó előtti Nemzetek Ligája-mérkőzésről,de mellette ellátogatunk a jelenleg másodosztályban dolgozó és ott nagy terveket szövögető kézilabda mesteredzőhöz, Skaliczki Lászlóhoz is. A jégkorong válogatott lejátszotta első felkészülési tornáját, amelynek kapcsán szakértőkkel elemezzük a nemzeti csapat mellett a hazai hokis élet aktuális történéseit. Szombaton 14 és 17 óra között Fejér Balázs, illetve Németh Kornél számít a figyelmükre!
17:00 - 18:00
Nettó
Használtautó-vásárlási programot szorgalmaz a kormánynál a Magyar Gépjárműkereskedők Országos Egyesülete. Nettó című műsorunkban Fojt Attila, a szervezet elnöke elemzi az idei piaci helyzetet, és ismerteti, mit várnak 2019-re. Az elnöktől megtudhatják, mire kell figyelni használtautó vásárlásakor, illetve miért célszerű telephellyel rendelkező kereskedőtől és nem a „megbeszélt” helyen autót venni. Szombaton délután az öt órakor kezdődő Nettó című műsorunkban várja önöket a szerkesztő-műsorvezető: Csákó Attila.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
19:00 - 20:00
Sztárkarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
20:00 - 21:00
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
21:00 - 22:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
Vass István Zoltán sajátos hangvételű portréműsora. A közelmúlt történelme emberi történeteken keresztül rajzolódik ki hallgatóink füle hallatára. „Hiszem azt, mindenki sorsa a történelem része, s mindannyiunk sorsát meghatározza a történelem. Ennek tudatában beszélgetek vendégeimmel.” – vallja a műsorvezető.
23:00 - 23:59
Corvin lapok ismétlés
„A valóság is lehet szép, sőt szebb, mint a hazug ábránd.” Fekete István örök érvényű intelme a magyar történelem-tudatra is hatással lehet. A mítoszok és legendák, a forrásmegjelölés nélküli szóbeszédek ugyanis hosszú távon tévútra viszik a nemzetet. Vannak legendák, amelyekhez nem szabad hozzányúlni. De olyanok is akadnak, amelyek tudatos történelemhamisítás után öröklődtek a jelenkorra. A XX. század bővelkedett a propagandában, de a zivataros évszázadokban majd’ minden korszak tudatosan festette a maga arcélét. A Karc FM Corvin lapok műsora a források alapján teszi ugyanezt. Számít figyelmükre Papp Endre.
00:00 - 01:00
Zenemix
 Élőben!
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
Itt mindent szabad a szabályok adta kereteken belül – néha azon túl is -, mozgásban vagyunk, teret adunk a sportnak. Aktualitások és múltidézés egyben, történetek elfeledett, régen hallott sportolóktól, egykori sikerek és kudarcok felelevenítése. Előnyszabály Fejér Balázzsal és Németh Kornéllal minden szombaton 14 és 17 óra között, valamint vasárnap hajnalban 3-tól 6-ig.
06:00 - 06:30
Modellérték ismétlés
Modellérték. Rajtvonalhoz áll a szürkeállomány. Egy műsor az újonnan alapított, nagy növekedési pályát remélő, a nemzetközi porondon is sikervárományos induló vállalkozásokról. Ismerje meg a magyar szürkeállomány legújabb alkotásait! Csákó Attila kérdezi a feltörekvőket, minden pénteken 18.00 órától.
06:30 - 07:00
Zenemix
07:00 - 09:00
Álláspont
Hetven éve, a kommunista rezsim által megszüntetett önálló közigazgatási bírósági rendszert állítja vissza a kormány – Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárával készítünk interjút. Nemzetibb, jobboldalibb politika jöhet az európai parlamenti választás után – jelentette ki Orbán Viktor a Magyar Diaszpóra Tanács ülésén. Erről és a hazai ellenzék jelenlegi állapotáról beszélgetünk politológus vendégünkkel. Névtelen bankkártyákkal járják Európát a migránsok, miközben a Balkánon humanitárius katasztrófa fenyeget a bevándorlás miatt – Horváth Józsefet a polgári és a katonai elhárítás volt főigazgató-helyettesét kérdezzük. Vasárnap reggel hétkor ismét várja Önöket az Álláspontban a két szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre és Haraszti Gyula. Ismétlés: vasárnap este hétkor.
09:00 - 10:00
Farkasverem
A dolgozó népet szolgálom? – ez a kérdés egy könyv címe, amely a magyarországi fegyveres testületek működését mutatja be a szocializmus idején. A Farkasverem műsorában erről az izgalmas témáról beszélget Belénessy Csaba szerkesztő dr. Ötvös Istvánnal a Nemzeti Emlékezet Bizottságának tagjával és dr. Markó György hadtörténésszel. Farkasverem. A Karc FM történelemórája, minden vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés aznap este ugyancsak kilenckor.
10:00 - 11:00
Asztal Körül
Építészmérnökként a pontosság és precizitás híve, ahogy felépül egy tányér, úgy épül fel egy ház is. Tervezés, előkészítés, megvalósítás-vallja Farkas Flóra gasztroblogger, akinek életében a sütés és a sütemény iránti szenvedély egészen kicsi korától jelen van. Nagyon sokat gyakorol és mindig keresi a következő kihívást, hogy egyre nehezebb főételeket, édességeket és bonbonokat készítsen. Vasárnap 10.00 órától az Asztal körül vendége Farkas Flóra. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető Farkas Beatrix.
11:00 - 12:00
Jelek
Jelek vasárnap, a 11 órai hírek után. Találkozunk a nagy megújulás alatt álló Operaházban Ókovács Szilveszter főigazgatóval, aki tervrajzokat, folyamatban lévő munkákat is megmutat, és szól a társulat minapi New York-i turnéjáról is. 60 éves a Bartók Táncegyüttes. Tímár Böskével beszélgetünk a vasárnapi, Vigadó-beli ünnepi gála előtt. A pillanat érkezése. Ezzel a címmel írt drámát. Fazekas István Széchenyi Istvánról. A szerzővel és Széchenyi Tímeával az ősbemutatóról is, meg az újonnan megalapított Stádium-díjról is váltunk szót. Számít figyelmükre a szerkesztő, Stifner Gábor.
12:00 - 13:00
Poétikon
A Poétikon következő adásában Urbán Péterrel beszélgetünk történelmi hitelességről, tárcaírásról, novellaírásról és legújabb, Meztelen zsoldos című elbeszéléskötetéről. Várja Önöket vasárnap déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
Tóth Eszter Zsófia történész, a Veritas Történetkutató Intézet tudományos főmunkatársa. 1968-ban a Varsói Szerződés hadseregei, köztük a magyar katonák is bevonultak Csehszlovákiába. Egy korábbi műsorunkban erről beszélgettünk Tóth Eszter Zsófia történésszel. Könyvében a Veritas Történetkutató Intézet tudományos főmunkatársa azt is górcső alá vette, hogy abban az esztendőben a "fridzsiderszocializmus" már éreztette hatását, az életszínvonal - az 50-es évekhez képest - emelkedett, és az országba ellenőrzött formában ugyan, de beszivároghatott a nyugati kultúra. Ennek hatásairól, illetve korlátairól is beszélgetünk Tóth Eszter Zsófiával. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától, illetve az ismétlésben 22 órától.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
16:00 - 17:00
Bírósági akták
140 évvel ezelőtt született meg a magyar büntetőjog tudományának egyik legjelentősebb alkotása, az 1878. évi V. törvénycikk, amelyet alkotójáról, Csemegi Károlyról Csemegi-kódexnek nevezünk. A híres kodifikátorról és munkásságáról beszélget vendégével Szántó Georgina. Majd szó lesz a robotika és jog találkozásáról. A mesterséges intelligencia térhódítása komoly kihívás elé állítja a jogalkotókat és jogalkalmazókat egyaránt, szabályozásuk a morális kérdések mellett ugyanis számos jogi dilemmát is felvet.
17:00 - 18:00
Asztal Körül ismétlés
Hogyan segíthet tanulni, dolgozni, tájékozódni, közösséget találni, gyógyulni, szeretni és élni a ma bonyolult világában a hit? Egyike azoknak a kérdéseknek, amelyeket az Asztal körül kibeszélnek. Őszintén vall értékrendjéről, világnézetéről, és az őt foglalkoztató gondolatokról számos közszereplő. Közösen beszéljük meg a családokat foglalkoztató mindennapi kérdéseket, hasznos információkat. Várja Önöket minden vasárnap Petz Margó, Farkas Beatrix, Gál Mónika és Lányi Adél.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:32 - 19:00
Magyar hangok ismétlés
Hét határ, több ország, egy nemzet. A magyarság jelentős része száz éve kényszerből, nagyhatalmi diktátum következményeként más-más többséghez igazodva létezik. De él, létezik és küzd a megmaradásért, fennmaradásért, az erőszakos és módszeres asszimilációs törekvések ellen. Nem mást kérve, követelve, mint ami a nemzetközi egyezmények alapján, az egykori ígéretek szerint jár, járna. Míg azonban az autonómia különféle formái több európai nemzeti kisebbség esetében több évtizede létező valóság, addig a magyar kisebbségi közösségek számára ez a jog már egy évszázada többnyire csak papíron létező fogalom. Vagy agyonhallgatott tabutéma, vagy szitokszónak számít, jobb esetben meddő viták, szócséplés tárgya manapság is a környező országok többségében. Hogyan lehet élni, létezni, megmaradni ilyen körülmények között, nem elvándorolva, helyben, a szülőföldön keresve, találva megélhetést, boldogulást? A hétköznapi küzdelmekről, kisebb-nagyobb sikerekről, örömteli pillanatokról is kívánunk szólni adásról adásra, hetente itt a Magyar hangokban. Várjuk Önöket az éteren, vagy az interneten keresztül, hétről hétre péntekenként a magyarság híreivel, aktualitásaival, segítve ez által is a magyar összefogást!
19:00 - 21:00
Álláspont ismétlés
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől kilenc óráig várja önöket a Karc FM-en Czirják Imre és Haraszti Gyula.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
Végzetszerűség és szabad akarat. Múlt és jelen. Észrevesszük-e a történelem fordulópontjait? Ebben segítenek Papp Endre vendégei: történészek, politológusok, közgazdászok és papok.
23:00 - 23:59
Bírósági akták ismétlés
Bírósági akták – legyen Ön is jogerős! A Karc FM lezáratlan ügyeket, elvarratlan szálakat és híres pereket bemutató műsora, vasárnap délután négytől a Karc FM-en!
00:00 - 01:00
Jelek ismétlés
A kultúra nem holmi díszfityegő az életünkön, nem sznobok kötelező operaházi vagy teátrumi pofavizitje. Mindaz, amit kultúrának nevezünk, az emberiség ősidők homályából induló, s a jövő ismeretlenjébe tartó jelrendszere, amely minden korok emberének lelki-szellemi, szívbéli iránytűje, amely nekünk és utódainknak is katartikus erővel mutatja meg a különbséget gonoszság és jóság, szép és csúf, helyes és helytelen között - kijelölve ezzel azt a nem túl széles, ám nem is járhatatlan ösvényt, amelyen érdemes haladnunk egy boldogabb emberi jövő felé. Minden vassárnap 11 órától várja Önöket Stifner Gábor szerkesztő-műsorvezető.
01:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Már a háziorvosoknál van az influenza elleni védőoltás, amely idén is több mint egymillió ember számára ingyenes. Ennek ellenére sokan nem adatják be maguknak a vakcinát, pedig a vírus komoly szövődményeket okozhat. Éppen ezért, az oltásról, az influenzáról és a megelőzésről beszélgetünk szakemberekkel hétfőn, a Spájz műsorában.Emellett szó lesz a Fűts okosan kampányról, és az Örökbefogadás Világnapja kapcsán az örökbefogadás szépségeiről és nehézségeiről is hallhatnak majd. Délelőtt 9 és dél között számít a figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Simori Renáta!
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életünk során gyakran kapunk tanácsot, hogy valamit hogyan ne. De hogyan igen? Teszi fel a kérdést Nagy-Deák Klaudia, aki egy régi baráttal közösen egészen új, családokat segítő módszert dolgozott ki. Sokszor jól jön egy tégla a családban, aki megerősít, megtámaszt, súg ott, ahol kell. Két fiatal családanya nagy vállalkozásáról, a bocsánatkérésről, a háláról és a mindennapok békéjéről Emesz Lilla beszélget a Hogyan igen? program alapítójával…
14:00 - 15:00
Periféria
Az egyik magyarországi bank egy szerverleállás miatt elveszítette minden ügyfelének adatait, így e-mailben kéri, hogy küldjük el PIN kódunkat, és kártyaszámunkat, hogy visszaállíthassák azt. Ugye ezt már senki nem hiszi el? A hétfői Perifériában újabb adathalász próbálkozásokról és az informatika legfrissebb vívmányairól hallhatnak. Ha nem szeretne áldozat lenni, ott a helye a készülékek mellett hétfőn 14 órától!
15:00 - 16:00
Karcátlanok
Kérjünk szakembertől segítséget! Biztos meg tudjuk oldani! Ha ennyi mindent végigcsináltunk már, akkor erre is lesz megoldás! Ismerős mondatok? A férfi vagy a nő ragaszkodik jobban a párkapcsolatához, házasságához, igyekszik mindenáron megmenteni azt? És mikor kell azt mondani, hogy tényleg nincs tovább, jobb, ha külön úton folytatjuk? Tényleg kínosnak érzik a férfiak, hogy egy szakembertől kérjenek segítséget, ha az érzelmi életükről van szó? Karcátlanok, hétfőn három órától, Back Rékával és Németh Gáborral.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
ÉszKarc
ÉszKarc hétfőn, a 18 órai hírek után. Ezúttal Tüskés Gáborral cserélünk eszmét az 1566-os szigeti ostromról és Zrínyi Miklós helyéről a magyarországi irodalomb