+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Adásrend

2020. 09. 27. Vasárnap

00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Kulisszatitkok a színházak környékéről. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
01:00 - 03:00
FolKarc ismétlés
Vélhetőleg nem él magyar nyelvterületen olyan ember, aki ne hallgatott volna már élete során Kalákát; az együttes neve régóta fogalom, a név pedig továbbra is kötelez. Az immáron kétszeres Kossuth-díjas, több, mint fél évszázada aktív formáció tagjai kivételesen értékes művészi pályafutásuk során egyedülálló közösségteremtő képességükkel több generációt megörvendeztető zenéjük, a magyar és világirodalom klasszikus, illetve kortárs szerzőinek megzenésített versei mellett dalokat és rajzfilmzenéket is magába foglaló sokszínű, műfaj- és stílusteremtő előadó-művészetükkel méltán vívták ki a közönség és a szakma elismerését. Bizse Ferenc FolKarc című élő műsorában ezúttal Gryllus Dániel vendégeskedik, aki a beszélgetés közben élő citerazenével is megörvendezteti hallgatóinkat, csütörtökön este 8-tól.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
15 év, 32.000 megmentett gyermek, 37.000 szülő oktatása – az a Magyar Gyermekmentő Alapítvány mostani mérlege. Ők indították útjára annak idején az ország első speciálisan felszerelt Gyermek Mentőorvosi Kocsiját, és azóta is több korszerű mentési eszközt, műszer használatát, eljárást vezettek be Magyarországon. Ott vannak Győrtől a Balatonon át a Pilis hegységig baleseteknél, ikerszüléseknél, újraélesztésnél, mérgezésnél, fulladó, görcsölő, eszméletlen gyermekeknél. És közben fáradhatatlanul tanítják az elsősegélynyújtást, mert e tudással a balesetek 75%-a megelőzhető lenne. Munkájukról mesélnek a pénteki Spájz műsorában. Várja hallgatóit 9 és dél között Petz Margó.
12:00 - 12:25
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Magyar hangok
„Magyar kutyák!” megszólítással érkezett névtelen levél több kárpátaljai magyar egyházhoz és szervezethez – adta hírül a Kárpátalja.ma magyar nyelvű hírportál, amely maga is a címzettek között szerepelt. „A ti enklávétokra és közösségetekre nincs szüksége Ukrajnának!” – idézte az írást a honlap. Szándéknyilatkozatot írtak alá az egységes felvidéki magyar érdekképviselet létrehozásáról a Magyar Közösség Pártja, a Most-Híd párt és az Összefogás mozgalom vezetői Révkomáromban, az augusztus 20-i ünnep alkalmából. A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége elnöke bízik abban, hogy sikerül felülkerekedni a koronavírus okozta gazdasági nehézségeken. Ez a horvátországi magyar közösségnek is létérdeke, mondta a Magyar hangoknak Jankovics Róbert. Minderről szó lesz a következő adásban. Pénteken fél egykor várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Sükösd Levente.
13:00 - 14:00
Karcolat
Egykori balettművész, jelenlegi balettigazgató, aki a jobboldali közösség számára leginkább a Magyar Nemzet és a Hír TV megmondóembere. Apáti Bence a Keménymag egyik szereplője, de ő a műsorvezetője a Főhősnek is, valamint egyedülálló módon vlogokkal is jelentkezik a Hír Tv oldalán. Művészkarrierje során már készült róla portré rádiónkban, de közéleti tevékenysége életére gyakorolt hatásairól még nem beszélt, így Lentulai Krisztián Apáti Bencét szemelte ki a pénteki Karcolat vendégeként, ahol is 13 és 22 órától figyelhetik Bence gondolatait.
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
15:00 - 16:00
Vidéki Karcok
A Vidéki Karcok pénteki adásában a velencei tó kulturális életéről, a programszervezőknek nyújtott kormányzati támogatások segítő hatásáról és lehetőségeiről beszélgetünk Ocsenás Katalin programszervezővel, a műsor második felében pedig az egri Gárdonyi Géza színház következő évadáról vall Blaskó Balázs igazgató.Vidéki Karcok a pénteki Paláver előtt.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
18:30 - 19:00
Színe és fonákja
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Jazzkarc
Szeptember 18-án az Opus Jazz Clubban kerül megrendezésre az az ünnepi koncert, melyen Pozsár Eszter 50. születésnapja alkalmából csendül fel a minőségi jazz muzsika. A nagyszerű szaxofonos-fuvolista egyéni játékstílusa és kompozíciói, valamint elbűvölő személyisége okán lett a szakma és a Közönség egyik nagy kedvence. A JazzKarc augusztus 28-i, este nyolc órától kezdődő adásának vendége a születésnapos Pozsár Eszter lesz! Hűsítő beszélgetések, jobbnál-jobb zenék; ez a JazzKarc! Várja Önöket szeretettel a szerkesztő-műsorvezető, Gáspár Károly!
22:00 - 23:00
Karcolat
23:00 - 23:59
Páholy
00:00 - 01:00
Jazzkarc ismétlés
Jazz; finoman és karcosan egyaránt. A minden pénteken, 20:00 órától jelentkező JazzKarc egy rendhagyó jazzmagazin, melyben Gáspár Károly a riportalanyokat nem csak sikereikről, új lemezeikről, közelgő koncertjeikről kérdezi. Előkerülnek a magyar jazz ügyes-bajos dolgai, problémái is, természetesen sok jó zenével fűszerezve.
01:00 - 05:30
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
05:30 - 06:00
Színe és fonákja ismétlés
Hírek, információk, sőt dezinformációk ömlenek ránk nap, mint nap, az emberek csak kapkodják a fejüket. Nincs ember, aki ezt követni tudná. Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán sajátos értelmezésével. Hétvége előtt a heti sajtótermést tallózzuk minden péntek este, a teljesség igénye nélkül.
06:00 - 09:00
Otthon
Kopásos gerincbetegségek, fejfájás, nyakfájás, hátfájás. Ezeket okozhatja az, ha az iskolás gyerekek helytelenül hordják a táskájukat, vagy rossz tartással ülnek a széken. Hogy hogyan kellene helyesen ülniük és táskát viselniük, az kiderül az Otthon műsorából. Emellett utánajárunk annak is, hogy milyen intézkedések betartása mellett kezdődik el az új tanév, és szó lesz a magyarok fogápolási szokásairól, valamint arról is, hogy mivel, és hogyan kellene megfelelően fogat mosnunk. A részletekkel Simori Renáta várja Önöket. Tartsanak vele szombaton reggel 6 és 9 óra között, az Otthon műsorában.
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
11:00 - 12:00
Corvin lapok
Franz Conrad von Hötzendorf tábornagy majd 10 esztendőn keresztül töltötte be az Osztrák-Magyar Monarchia összes fegyveres erőinek vezérkari főnöki beosztását. A tábornok ennek köszönhetően a legismertebb I. világháborús Monarchia-béli generális visszaemlékezései, feljegyzései, pályafutásának értékelése rendkívül sokat mondanak a háború előtti időszak és a világháború történetéről. Ezért éreztük úgy Ligeti Dávid történésszel, a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár tudományos főmunkatársával, hogy a vezérkari főnök személyének érdemes több adást is szentelnünk. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától, illetve az ismétlésben 23 órától.
12:00 - 13:00
Poétikon
A Poétikon következő adásában Horváth László Imrével beszélgetünk a regényírás fortélyairól, Jorge Luis Borgesről, Kurt Vonnegutról és készülő új könyvéről, A halhatatlan emberről. Várja Önöket szombat déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
13:00 - 14:00
Kódex
A közlekedés rendszerét, gazdaságát, informatikáját tervezni kell. A XXI. századi metropoliszok, okos városok életében hatványozottan igaz ez a tétel. A változásokra, kihívásokra innovatív megoldásokat kell találni. A Kódexben ezekről is beszél Csiszár Csaba, a Budapesti Műszaki Egyetem docense Vass István Zoltán vendégeként szombaton 13.00 órától.
14:00 - 17:00
Előnyszabály
A Ferencváros labdarúgó csapata bravúros, 2-1-es győzelmet aratott idegenben a skót Celtic ellen a Bajnokok Ligája selejtező második fordulójában. Az Előnyszabályban Őze Tibor futball szakemberrel elemezzük a találkozót, csakúgy, mint az Európa Ligában érdekelt három magyar együttes szereplését. Műsorunkban hallhatják labdarúgó válogatottunk szövetségi kapitányát, Marco Rossit, illetve visszatekintünk a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjra is. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnap hajnali ismétlésben Fejér Balázs és Németh Kornél számít figyelmükre.
17:00 - 18:00
Köz-pénzügyek
A gazdaságban nincs abszolút igazság. Ha lenne, a világ nem lábalna ki a nagy válságokból. A nemzetközi térben - nemzetállamok opponálják egymást. Világválságot szült egy amerikai lufi, Nagy-Britannia angolosan távozott az Unioból, Berlin a görög mentőövet vitatja, Ázsia pénzeli a nyugatot, új együttműködéseket sürget Visegrád négy alapítója. A Karc FM teret ad a gazdasági vitáknak. Minden második szombaton, 17.00 órától a Wekerle Tudományos Fórum résztvevői írják fel saját receptjüket.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A demokrata és a republikánus konvenciókat követően jogilag tisztázódott a kép az amerikai elnökválasztás előtt. Az egyre jobban elszabaduló indulatokról Szőcs László, a Magyar Nemzet Amerikával foglalkozó szakújságírója beszél. Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Sitkei Levente.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
19:00 - 20:00
SztárKarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
20:00 - 21:00
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
21:00 - 22:00
Partitúra ismétlés
Milyen halláskárosodás érhet egy muzsikust? Megelőzhető ez? Rendkívüli dolog, ami Beethovennel történt, amikor elveszítette a hallását? Veszélyes üzem-e egy zenekar, a benne ülők fülére nézve? Hámori Máté karmesterrel beszélget hétfőn 3 órától a Partitúrában többek között ezekről a kérdésekről Mohácsi Szilvia.
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
A közlekedés rendszerét, gazdaságát, informatikáját tervezni kell. A XXI. századi metropoliszok, okos városok életében hatványozottan igaz ez a tétel. A változásokra, kihívásokra innovatív megoldásokat kell találni. A Kódexben ezekről is beszél Csiszár Csaba, a Budapesti Műszaki Egyetem docense Vass István Zoltán vendégeként szombaton 13.00 órától.
23:00 - 23:59
Corvin lapok ismétlés
Franz Conrad von Hötzendorf tábornagy majd 10 esztendőn keresztül töltötte be az Osztrák-Magyar Monarchia összes fegyveres erőinek vezérkari főnöki beosztását. A tábornok ennek köszönhetően a legismertebb I. világháborús Monarchia-béli generális visszaemlékezései, feljegyzései, pályafutásának értékelése rendkívül sokat mondanak a háború előtti időszak és a világháború történetéről. Ezért éreztük úgy Ligeti Dávid történésszel, a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár tudományos főmunkatársával, hogy a vezérkari főnök személyének érdemes több adást is szentelnünk. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától, illetve az ismétlésben 23 órától.
00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
A Ferencváros labdarúgó csapata bravúros, 2-1-es győzelmet aratott idegenben a skót Celtic ellen a Bajnokok Ligája selejtező második fordulójában. Az Előnyszabályban Őze Tibor futball szakemberrel elemezzük a találkozót, csakúgy, mint az Európa Ligában érdekelt három magyar együttes szereplését. Műsorunkban hallhatják labdarúgó válogatottunk szövetségi kapitányát, Marco Rossit, illetve visszatekintünk a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjra is. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnap hajnali ismétlésben Fejér Balázs és Németh Kornél számít figyelmükre.
06:00 - 07:00
Kortalan
Mesterséges intelligencia segíti a dunántúli stroke hálózatot: interneten keresztül jutnak el a régióban készült CT-képanyagok a pécsi központi számítógépre, mely azonnal kiértékeli azokat, így segít a szakembereknek a leghatásosabb terápia kiválasztásában. Erről is hallhatnak a Kortalan műsorában, ahol meginvitáljuk Önöket a Nemzeti Levéltár „A nemzet emlékezete – A magyar történelem mérföldkövei” című interaktív kiállítására is. Tartsanak velünk vasárnap 6-tól és hétfőn 14 órától.
07:00 - 08:00
Álláspont
Milyen feltételekkel kezdődhet el az iskola a jövő héten? Lesz-e elegendő pedagógus, be tudják-e tartani az intézményeknek megszabott járványügyi intézkedéseket? Horváth Pétert a Nemzeti Pedagógus Kar elnökét kérdezzük. Gyurcsánnyal vagy Gyurcsány nélkül? Még mindig ez a legnagyobb kérdés a baloldalon. Az ellenzéki összefogás lehetőségeiről beszélgetünk Deák Dániellel, a XXI. Század Intézet vezető elemzőjével. Vasárnap 7 és 8 óra között ismét hallgassák az Álláspontot! Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető: Haraszti Gyula.
08:00 - 09:00
Alaphang
Kopik a szociáldemokrácia, újra csomagolják a liberalizmust, progresszívként mutatkozik be a dekadencia. Európa az ideológiák háborújába sodródott. A harcban régi-új helyét keres a szuverén, az érdemesség, a norma és a szokásjog: a konzervatív eszme. Az eszme, amely számára a nemzet nem absztrakció, a szabályokat nem értékkatalógusból válogatják, a szabadságot pedig nem valamitől, hanem valamire kapják. Alaphang a Karc FM-en. Vasárnap reggel 8.00 órától számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Pelyach Gergely.
09:00 - 10:00
Farkasverem
Idén augusztusban negyven éve, hogy megalakult a legendás lengyel szakszervezeti mozgalom, a Szolidaritás, amely fénykorában tízmillió tagot számlált. A stúdióban Belénessy Csaba szerkesztő vendége Kiss Gy. Csaba történész, egyetemi tanár, akit augusztus 20-án Széchenyi díjjal tüntettek ki. Farkasverem. A Karc FM történelemórája, minden vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés aznap este ugyancsak kilenckor.
10:00 - 11:00
Asztal Körül
Mit érdemes tenni a szülőknek, ha beriaszt a légzésfigyelő? Melyik típusú eszközt ajánlja a szakértő? A vasárnapi Asztal körül műsorban az is szóba kerül, hogy kiknek, és meddig javasolják a légzésfigyelő használatát. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Gál Mónika!
11:00 - 12:00
Jelek
Jelek vasárnap a 11 órai hírek után. Tiszteletre méltóan gazdag pályára tekinthet vissza hetvenedik születésnapján a Liszt-díjas karnagy, Strausz Kálmán. Zeneakadémiai, különleges jubileumi koncertje előtt beszélgetünk a művésszel. Eklektikusnak is mondható, ám varázslatos, mesevilági harmóniába olvad Németh Hajnal Auróra népi motívumokból építkező művészete, amely nem véletlenül örvend egyre nagyobb népszerűségnek. Műterem-lakásában találkozunk az alkotóval. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Stifner Gábor.
12:00 - 13:00
Keresztény értékek
Múltébresztők címmel képregényt adott ki a Mátyás - templom gondnoksága, ezzel a kis füzettel a fiatalokat akarják megszólítani, hogy még jobban megismerjék a templomot, és hatására be is térjenek oda. Vasárnapi Keresztény értékek műsorban szó lesz arról is, hogy milyen kiállítás látható a Mátyás - templomban és, hogy miért tartotta a vezetőség fontosnak, hogy virtuálisan is belehessen járni a szakrális teret. Várja Önöket a szerkesztő - műsorvezető: Gál Mónika!
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
Időközi országgyűlési választás Szerencsen és elnökválasztás Amerikában. Mi ellen tüntet a nyugati középosztály? Miért éli túl a forint az eurót? Ki nyert és ki vesztett Brüsszelben? Ezekre a kérdésekre is keressük a választ Kiszelly Zoltánnal. A politológussal szóba kerül Orbán Viktor augusztus 20-ai beszéde is, amelyben arra emlékeztette hallgatóságát, hogy a saját otthont, földet, hazát nyújtó önálló államiság a népek életének inkább kivételes, mint természetes állapota. A szuverenitásért és a szabadságért minden percben meg kell küzdeni akkor is, ha ez a mindennapok forgatagában élő népünk számára nem mindig nyilvánvaló. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától, illetve az ismétlésben 22 órától.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
16:00 - 17:00
Bírósági akták
A napjainkban világszerte tomboló koronavírus járvány elleni küzdelem során és okán sajnos felidézhetjük a múltat is, hiszen az emberiség történetét számos ragály árnyékolta be. Ezeket és a pandémiák során hozott szabályokat, tanulságokat idézzük fel a vasárnap 16 órakor kezdődő Bírósági aktákban, amelyben szó lesz egy - a maga korában hatalmas port felvert - gyilkosságról és perről is, amelynek főszereplői egy világszépnek kikiáltott nő és annak két szeretője. Ismerjék meg ez alkalommal Szép Haverda Mária történetét is Horváth Attila jogtörténész és a műsor szerkesztője, Szántó Georgina beszélgetéséből.
17:00 - 18:00
Asztal Körül ismétlés
Mit érdemes tenni a szülőknek, ha beriaszt a légzésfigyelő? Melyik típusú eszközt ajánlja a szakértő? A vasárnapi Asztal körül műsorban az is szóba kerül, hogy kiknek, és meddig javasolják a légzésfigyelő használatát. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Gál Mónika!
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:32 - 19:00
Magyar hangok ismétlés
„Magyar kutyák!” megszólítással érkezett névtelen levél több kárpátaljai magyar egyházhoz és szervezethez – adta hírül a Kárpátalja.ma magyar nyelvű hírportál, amely maga is a címzettek között szerepelt. „A ti enklávétokra és közösségetekre nincs szüksége Ukrajnának!” – idézte az írást a honlap. Szándéknyilatkozatot írtak alá az egységes felvidéki magyar érdekképviselet létrehozásáról a Magyar Közösség Pártja, a Most-Híd párt és az Összefogás mozgalom vezetői Révkomáromban, az augusztus 20-i ünnep alkalmából. A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége elnöke bízik abban, hogy sikerül felülkerekedni a koronavírus okozta gazdasági nehézségeken. Ez a horvátországi magyar közösségnek is létérdeke, mondta a Magyar hangoknak Jankovics Róbert. Minderről szó lesz a következő adásban. Pénteken fél egykor várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Sükösd Levente.
19:00 - 20:00
Álláspont ISMÉTLÉS
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől nyolc óráig várja önöket a Karc FM-en Haraszti Gyula.
20:00 - 21:00
Alaphang ISMÉTLÉS
Kopik a szociáldemokrácia, újra csomagolják a liberalizmust, progresszívként mutatkozik be a dekadencia. Európa az ideológiák háborújába sodródott. A harcban régi-új helyét keres a szuverén, az érdemesség, a norma és a szokásjog: a konzervatív eszme. Az eszme, amely számára a nemzet nem absztrakció, a szabályokat nem értékkatalógusból válogatják, a szabadságot pedig nem valamitől, hanem valamire kapják. Alaphang a Karc FM-en. Vasárnap reggel 8.00 órától számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Pelyach Gergely.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
Idén augusztusban negyven éve, hogy megalakult a legendás lengyel szakszervezeti mozgalom, a Szolidaritás, amely fénykorában tízmillió tagot számlált. A stúdióban Belénessy Csaba szerkesztő vendége Kiss Gy. Csaba történész, egyetemi tanár, akit augusztus 20-án Széchenyi díjjal tüntettek ki. Farkasverem. A Karc FM történelemórája, minden vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés aznap este ugyancsak kilenckor.
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
Időközi országgyűlési választás Szerencsen és elnökválasztás Amerikában. Mi ellen tüntet a nyugati középosztály? Miért éli túl a forint az eurót? Ki nyert és ki vesztett Brüsszelben? Ezekre a kérdésekre is keressük a választ Kiszelly Zoltánnal. A politológussal szóba kerül Orbán Viktor augusztus 20-ai beszéde is, amelyben arra emlékeztette hallgatóságát, hogy a saját otthont, földet, hazát nyújtó önálló államiság a népek életének inkább kivételes, mint természetes állapota. A szuverenitásért és a szabadságért minden percben meg kell küzdeni akkor is, ha ez a mindennapok forgatagában élő népünk számára nem mindig nyilvánvaló. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától, illetve az ismétlésben 22 órától.
23:00 - 23:59
Bírósági akták ismétlés
A napjainkban világszerte tomboló koronavírus járvány elleni küzdelem során és okán sajnos felidézhetjük a múltat is, hiszen az emberiség történetét számos ragály árnyékolta be. Ezeket és a pandémiák során hozott szabályokat, tanulságokat idézzük fel a vasárnap 16 órakor kezdődő Bírósági aktákban, amelyben szó lesz egy - a maga korában hatalmas port felvert - gyilkosságról és perről is, amelynek főszereplői egy világszépnek kikiáltott nő és annak két szeretője. Ismerjék meg ez alkalommal Szép Haverda Mária történetét is Horváth Attila jogtörténész és a műsor szerkesztője, Szántó Georgina beszélgetéséből.
00:00 - 01:00
Jelek ismétlés
Jelek vasárnap a 11 órai hírek után. Tiszteletre méltóan gazdag pályára tekinthet vissza hetvenedik születésnapján a Liszt-díjas karnagy, Strausz Kálmán. Zeneakadémiai, különleges jubileumi koncertje előtt beszélgetünk a művésszel. Eklektikusnak is mondható, ám varázslatos, mesevilági harmóniába olvad Németh Hajnal Auróra népi motívumokból építkező művészete, amely nem véletlenül örvend egyre nagyobb népszerűségnek. Műterem-lakásában találkozunk az alkotóval. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Stifner Gábor.
01:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Az albérlet árak sokkal korábban reagáltak a koronavírus okozta keresletcsökkenésre, mint az ingatlanárak, így már jobban megéri ingatlant bérelni az egyetemistáknak, mint vásárolni Budapesten. A Spájz hétfői műsorában e mellett szó lesz arról hogyan segíthetik teszteléssel a munkahelyek a koronavírus megállítását. Napjainkban az önismeret, a jó kommunikáció és a változásokkal kapcsolatos nyitottság nagyon fontos a munkaerőpiacon, egy alapítvány ingyenesen kínálja az ezekkel kapcsolatos tudást. Szinte alig ismerik hazánk egyik legszebb és népi kultúrájában egyik leggazdagabb táját, az Ormánságot, ezért a Bőköz Fesztivál a baranyai falvakba hívja a látogatókat. Emesz Lilla várja önöket 9 órától.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Vevőszerzés, vállalatirányítás, számlázás, kuponakciók és marketing bonyolítás egyetlen digitális felületen? Egy magyar kkv. eddig csak álmodott ilyesmiről. De a szükség és a nyilvánvaló igény platformot teremtett. A cégek számára már beindult a https://www.vallalkozasvezerlo.hu/ felület, vevőiket viszont a www.ekozpont.hu várja. A két digitális felület összefésülésével és együttes használatával a lokális gazdaságot szándékoznak jobb helyzetbe hozni azok a fiatal szakemberek, akik két éves fejlesztő munkával építették ki a honi cégek versenyképességét támogató rendszerüket. Hétfőn déli fél egykor és este fél hétkor hallgassa meg a Regisztert a részletekért.
13:00 - 14:00
Karcolat
Mit adtak életéhez a pongráctelepi kezdetek? Hogyan került a boksz közelébe? Minek köszönheti, hogy sportágában megnyert minden létező címet? Mi adott erőt újra és újra a kudarcok után? Mit tanult a profik világában? Merre vette az irányt, amikor abbahagyta? Milyen alapértékeket adott és ad át fiainak? És legfőképp: mit csinál mostanság az 50 éves Kovács Kokó István? Hétfőn a Karcolatban elmeséli. Várja hallgatóit 13 órától és az ismétlésben este 10 órától Petz Margó.
14:00 - 15:00
Kortalan ismétlés
Mesterséges intelligencia segíti a dunántúli stroke hálózatot: interneten keresztül jutnak el a régióban készült CT-képanyagok a pécsi központi számítógépre, mely azonnal kiértékeli azokat, így segít a szakembereknek a leghatásosabb terápia kiválasztásában. Erről is hallhatnak a Kortalan műsorában, ahol meginvitáljuk Önöket a Nemzeti Levéltár „A nemzet emlékezete – A magyar történelem mérföldkövei” című interaktív kiállítására is. Tartsanak velünk vasárnap 6-tól és hétfőn 14 órától.
15:00 - 16:00
Partitúra
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
ÉszKarc
ÉszKarc hétfőn a 18 órai hírek után. Az illúziónak, hogy van, lehet út keresztény-konzervatív, patrióta lélektől ultraliberális aktivizmusig, immár vége. Az ellentét kibékíthetetlen, az újabb világfelforgató utópia erőszakos nyomulását meg kell állítanunk. Írása apropóján Lovas Miklóssal, a XXI. század Intézet kutatójával gondolkodunk együtt. Várja hallgatóit a szerkesztő, Stifner Gábor.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
Vevőszerzés, vállalatirányítás, számlázás, kuponakciók és marketing bonyolítás egyetlen digitális felületen? Egy magyar kkv. eddig csak álmodott ilyesmiről. De a szükség és a nyilvánvaló igény platformot teremtett. A cégek számára már beindult a https://www.vallalkozasvezerlo.hu/ felület, vevőiket viszont a www.ekozpont.hu várja. A két digitális felület összefésülésével és együttes használatával a lokális gazdaságot szándékoznak jobb helyzetbe hozni azok a fiatal szakemberek, akik két éves fejlesztő munkával építették ki a honi cégek versenyképességét támogató rendszerüket. Hétfőn déli fél egykor és este fél hétkor hallgassa meg a Regisztert a részletekért.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Mit adtak életéhez a pongráctelepi kezdetek? Hogyan került a boksz közelébe? Minek köszönheti, hogy sportágában megnyert minden létező címet? Mi adott erőt újra és újra a kudarcok után? Mit tanult a profik világában? Merre vette az irányt, amikor abbahagyta? Milyen alapértékeket adott és ad át fiainak? És legfőképp: mit csinál mostanság az 50 éves Kovács Kokó István? Hétfőn a Karcolatban elmeséli. Várja hallgatóit 13 órától és az ismétlésben este 10 órától Petz Margó.
23:00 - 23:30
ÉszKarc ismétlés
ÉszKarc hétfőn a 18 órai hírek után. Az illúziónak, hogy van, lehet út keresztény-konzervatív, patrióta lélektől ultraliberális aktivizmusig, immár vége. Az ellentét kibékíthetetlen, az újabb világfelforgató utópia erőszakos nyomulását meg kell állítanunk. Írása apropóján Lovas Miklóssal, a XXI. század Intézet kutatójával gondolkodunk együtt. Várja hallgatóit a szerkesztő, Stifner Gábor.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Iskolakezdés, de vajon milyen feltételek mellett? A koronavírus minden téren átírja az életünket, így a felsőoktatási intézményekben is másként indul az idei tanév. Hogyan készülnek a hallgatók? Milyen nehézségetek okozott a tavaszi digitális átállás? És voltak-e olyan előnyök, amik jó lenne, ha megmaradnának? Kedden a Spájzban erről is szó lesz, de beszélgetünk majd a hazai termékeket népszerűsítő kampányról, és pénzügyi szakértő segítségével adunk néhány hasznos tanácsot arra vonatkozólag, hogy hogyan gazdálkodjunk a pénzünkkel. 9 óra után Csesznák Anikó számít a figyelmükre.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Zászlóháború tanúi lehettünk az elmúlt hetekben. Nemzeti ünnepünkön a magyar balliberális erők nyíltan a nemzeti lobogó mellé próbálták emelni a szivárványos zászlót, ami az eddigieknél is jobban megbotránkoztatott és a hagyományos értékek védelmére buzdított minden egészséges lelkületű embert. A keddi adás vendége Szilágyi Ákos, a Magyar Trikolór Kft. alapítója, a szerkesztő-műsorvezető Imrényi Dávid. Kezdés délben fél egykor.
13:00 - 14:00
Karcolat
Hogyan lehet derűt lopni az orvos-beteg kapcsolatba egy szívműtét előtt? Honnan ered az éteri kapcsolata József Attilával? Mitől más a keresztény orvos, mint az, aki nem Istennel él? No meg: mi aggasztja a gyógyítót az új koronavírus-járvány újbóli fellángolásával? Kedden délután 1-től és este 10-től Kerkovits Gábor szívsebészt és gondolatait ismerhetik meg a Karcolatban. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Simon-Palov Judit.
14:00 - 15:00
Szabad jegyzés
Július 1 -vel korszakváltás történt az Adóhatóság felé történő adatszolgáltatásban. E dátumtól ugyanis minden adószámmal rendelkező számlakibocsátónak, valamennyi belföldi számlájáról be kell küldenie az adatokat a NAV - hoz. Bár az adóhatóság egyelőre nem büntet, ha ez nem történik meg hibátlanul, de lassan lejár a türelmi idő is, úgyhogy érdemes figyelni a szakérőre. A kedden a 14 óra után kezdődő Szabad Jegyzésben még hallhat arról is, hogy a MAZARS könyvvizsgáló cég idei felmérése szerint Magyarország hol helyezkedik el a Közép – és kelet – európai országok adózási listáján. A megszólalókon kívül Kovács Anita szerkesztő – műsorvezető is számít figyelmükre.
15:00 - 16:00
Az igazság órája
Az Igazság órája – Sorskérdésekről őszintén az Alapjogokért Központtal. Beszélgetések a józan ész jegyében, a liberális véleménymonopóliummal szemben, keddenként délután három és négy között. A házigazda: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Ismétlés: szerdán hajnalban háromtól négyig.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Kódfejtők
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
Zászlóháború tanúi lehettünk az elmúlt hetekben. Nemzeti ünnepünkön a magyar balliberális erők nyíltan a nemzeti lobogó mellé próbálták emelni a szivárványos zászlót, ami az eddigieknél is jobban megbotránkoztatott és a hagyományos értékek védelmére buzdított minden egészséges lelkületű embert. A keddi adás vendége Szilágyi Ákos, a Magyar Trikolór Kft. alapítója, a szerkesztő-műsorvezető Imrényi Dávid. Kezdés délben fél egykor.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Hangadó
Éliás Gyula Jr., a budapesti élőzenés klubok egyik legkeresettebb alakja, a magyar könnyűzenei élet meghatározó és sokoldalú egyénisége, énekművésze. Hosszú éveken keresztül a hazai tehetségkutatók énektanára volt, számos szakmai elismerés mellett a közönség szeretetét is kivívta magának. Friss szerzeménye, a Covidance a kényszerszünet idején született és a reményről és életörömről szól, a zenészre jellemző dinamikus funky stílusban. Bizse Ferenc Hangadó című műsorában egyéb kedvelt felvételeit is bemutatjuk Éliás Gyula Jr.-nak, miközben a művész őszintén vall legfontosabb feladatairól és terveiről, kedden este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Hogyan lehet derűt lopni az orvos-beteg kapcsolatba egy szívműtét előtt? Honnan ered az éteri kapcsolata József Attilával? Mitől más a keresztény orvos, mint az, aki nem Istennel él? No meg: mi aggasztja a gyógyítót az új koronavírus-járvány újbóli fellángolásával? Kedden délután 1-től és este 10-től Kerkovits Gábor szívsebészt és gondolatait ismerhetik meg a Karcolatban. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Simon-Palov Judit.
23:00 - 23:58
Szabad jegyzés ismétlés
Július 1 -vel korszakváltás történt az Adóhatóság felé történő adatszolgáltatásban. E dátumtól ugyanis minden adószámmal rendelkező számlakibocsátónak, valamennyi belföldi számlájáról be kell küldenie az adatokat a NAV - hoz. Bár az adóhatóság egyelőre nem büntet, ha ez nem történik meg hibátlanul, de lassan lejár a türelmi idő is, úgyhogy érdemes figyelni a szakérőre. A kedden a 14 óra után kezdődő Szabad Jegyzésben még hallhat arról is, hogy a MAZARS könyvvizsgáló cég idei felmérése szerint Magyarország hol helyezkedik el a Közép – és kelet – európai országok adózási listáján. A megszólalókon kívül Kovács Anita szerkesztő – műsorvezető is számít figyelmükre.
00:00 - 01:00
Poétikon ismétlés
A Poétikon következő adásában Horváth László Imrével beszélgetünk a regényírás fortélyairól, Jorge Luis Borgesről, Kurt Vonnegutról és készülő új könyvéről, A halhatatlan emberről. Várja Önöket szombat déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
01:00 - 03:00
Hangadó ismétlése
Éliás Gyula Jr., a budapesti élőzenés klubok egyik legkeresettebb alakja, a magyar könnyűzenei élet meghatározó és sokoldalú egyénisége, énekművésze. Hosszú éveken keresztül a hazai tehetségkutatók énektanára volt, számos szakmai elismerés mellett a közönség szeretetét is kivívta magának. Friss szerzeménye, a Covidance a kényszerszünet idején született és a reményről és életörömről szól, a zenészre jellemző dinamikus funky stílusban. Bizse Ferenc Hangadó című műsorában egyéb kedvelt felvételeit is bemutatjuk Éliás Gyula Jr.-nak, miközben a művész őszintén vall legfontosabb feladatairól és terveiről, kedden este 8-tól.
03:00 - 04:00
Az igazság órája ismétlés
Az Igazság órája – Sorskérdésekről őszintén az Alapjogokért Központtal. Beszélgetések a józan ész jegyében, a liberális véleménymonopóliummal szemben, keddenként délután három és négy között. A házigazda: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Ismétlés: szerdán hajnalban háromtól négyig.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
A munka rekordgyorsasággal zajlik, de miért tart ilyen sokáig a koronavírus elleni oltás fejlesztése? A nyár egyik aktuális témája a szállodákból panziókból hazahozott ágyi poloska. Bár a '60-as években sikeresen felszámolták a poloskavészt, úgy tűnik napjainkban újra tartani kell a vérszívóktól. Mennyire jellemző, vagy csak egyedi esetekről beszélhetünk? Elkezdődött a tanítás, hogyan lehet a jelenlegi helyzetben a testnevelés órákat biztonságosan lebonyolítani? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ szerdán 9.00 órától a Spájzban. Várja Önöket a szerkesztő Farkas Beatrix.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Ahogyan az várható volt a keddi iskolakezdésre bedugultak a forgalmasabb budapesti utak. Főleg azokon a helyeken volt reggel nagy a torlódás, ahol a főváros vezetése néhány hónapja csökkentette az autósok által használt sávokat és helyettük kerékpársávokat alakítottak ki. A Magyar Autóklub korábban is felhívta a figyelmet arra, hogy újabban üldözik az autósokat Budapesten és nem csak az új kerékpársávok okoznak majd gondokat. A Kérdőjelben szerdán a Magyar Autóklub jogi csoportjának vezetője Kovács Kázmér lesz a vendég. A műsorvezető: Bálint István.
13:00 - 14:00
Karcolat
Becsengettek. Szeptember elsején a szokásos, hagyományos rend szerint indulhatott el a 2020/2021-es tanév. A tavaszi online oktatás után a tanárok és a diákok mellett a szülők is várták már, hogy a gyermekek ismét az iskolapadban tanulhassanak. A szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy a járványnak itt a második hulláma, így ismét sor kerülhet a távoktatásra. Erről is szó lesz a Karcolatban, amelynek vendége ezúttal Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, akivel a szerkesztő, Varga Flóra arról beszélgetett, hogyan élte meg a járvány első hullámát.
14:00 - 15:00
Zöld zóna
Zöld zóna szerdán, a 14 órai hírek után. Milyen helyzetben találta, és milyenbe hozta az európai és a magyar mezőgazdaságot a pandémia? Az agrárszakértőtől azt is megkérdezzük, indokolt lehet-e a GMO-szabályok űjragondolása. Arra is keressük a választ, hogy miért veszélyes a levegő időnkénti magas ózontartalma. Számít figyelmükre a szerkesztő, Stifner Gábor.
15:00 - 16:00
Pipa
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Horizont
Egy év múlva rendezik meg Németországban a parlamenti választásokat, amelyek annyiban fognak különbözni az elmúlt négy választástól, hogy nem található majd a kancellárjelöltek között Angela Merkel. A témáról Molnár Tamás Leventével, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatójával beszélget a Horizont szerdai adásában a szerkesztő-műsorvezető, Kottász Zoltán.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
Ahogyan az várható volt a keddi iskolakezdésre bedugultak a forgalmasabb budapesti utak. Főleg azokon a helyeken volt reggel nagy a torlódás, ahol a főváros vezetése néhány hónapja csökkentette az autósok által használt sávokat és helyettük kerékpársávokat alakítottak ki. A Magyar Autóklub korábban is felhívta a figyelmet arra, hogy újabban üldözik az autósokat Budapesten és nem csak az új kerékpársávok okoznak majd gondokat. A Kérdőjelben szerdán a Magyar Autóklub jogi csoportjának vezetője Kovács Kázmér lesz a vendég. A műsorvezető: Bálint István.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Sztárkarcok
Oláh Dezső sokoldalú muzsikus; nemcsak zongoristaként, de zeneszerzőként is jelentős szereplője a hazai jazzéletnek. Édesapja nyomdokain járva, már egész fiatalon vonzotta a zene világa, ezért a középiskolai tanulmányai után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz zongora szakán tanult tovább. Ma már elismert művész, az Oláh Dezső Trió vezetése mellett számos egyéni és zenekari produkcióban vesz részt, mindezek mellett pedig folyamatosan komponál. Bizse Ferenc SztárKarcok című műsorában ezúttal a Shang ZiMing Quartet képviseletében teszi tiszteletét Oláh Dezső; a műsorból nem hiányozhatnak a különleges zenei darabok - számítunk figyelmükre, szerdán este 8-tól.
21:00 - 22:00
Igéző
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Becsengettek. Szeptember elsején a szokásos, hagyományos rend szerint indulhatott el a 2020/2021-es tanév. A tavaszi online oktatás után a tanárok és a diákok mellett a szülők is várták már, hogy a gyermekek ismét az iskolapadban tanulhassanak. A szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy a járványnak itt a második hulláma, így ismét sor kerülhet a távoktatásra. Erről is szó lesz a Karcolatban, amelynek vendége ezúttal Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, akivel a szerkesztő, Varga Flóra arról beszélgetett, hogyan élte meg a járvány első hullámát.
23:00 - 23:59
Zöld Zóna ismétlés
Zöld zóna szerdán, a 14 órai hírek után. Milyen helyzetben találta, és milyenbe hozta az európai és a magyar mezőgazdaságot a pandémia? Az agrárszakértőtől azt is megkérdezzük, indokolt lehet-e a GMO-szabályok űjragondolása. Arra is keressük a választ, hogy miért veszélyes a levegő időnkénti magas ózontartalma. Számít figyelmükre a szerkesztő, Stifner Gábor.
00:00 - 01:00
Pipa ismétlés
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
01:00 - 02:00
Sztárkarcok ismétlés
Oláh Dezső sokoldalú muzsikus; nemcsak zongoristaként, de zeneszerzőként is jelentős szereplője a hazai jazzéletnek. Édesapja nyomdokain járva, már egész fiatalon vonzotta a zene világa, ezért a középiskolai tanulmányai után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz zongora szakán tanult tovább. Ma már elismert művész, az Oláh Dezső Trió vezetése mellett számos egyéni és zenekari produkcióban vesz részt, mindezek mellett pedig folyamatosan komponál. Bizse Ferenc SztárKarcok című műsorában ezúttal a Shang ZiMing Quartet képviseletében teszi tiszteletét Oláh Dezső; a műsorból nem hiányozhatnak a különleges zenei darabok - számítunk figyelmükre, szerdán este 8-tól.
02:00 - 03:00
Igéző ismétlés
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott .
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Rekordszámú véradó nyújtotta a karját múlt héten, az Országos Vérellátó Szolgálat felhívására, így újra elegendő vér van Magyarországon, de továbbra is várják a donorokat. A véradás fontosságáról a Spájz műsorában hallhatnak majd. Emellett szó lesz a visszérbetegségekről, arról, hogy milyen egészséges ételeket tegyünk a gyerekek tízórais dobozába. Hallhatnak majd műholdutánzatokat építő fiatalokról és arról is, hogy hogyan lehet eljutni egy élet alatt a világ összes országába? A részletekkel csütörtökön 9 és dél között várjuk Önöket!
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
"Ha olyan dolgokat veszel meg, amelyekre nincs szükséged, hamarosan meg kell válnod azoktól a dolgaidtól, amelyekre viszont szükséged lenne." Ezt a gondolatot Warren Bufett - től idézte egy diák, aki elvégezte Dr. Veres Pál "Személyes pénzügyeink menedzselése" kurzusát az egyetemen. Arról, hogy milyen praktikus, pénzkezelési , megtakarítási módszereket lehet elsajátítani egy ilyen kurzuson csütörtökön déli fél egykor hallhat Kovács Anita műsorában, a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
14:00 - 15:00
Talentográf
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
15:00 - 16:00
Főszerep
Mitől olyan értékes egy teljesen fehér kép? És egyáltalán művészetnek nevezhető egy ilyen alkotás? Ebből a kiindulópontból kezdődik a történet, amely az élet apró és lényegi dolgairól, illetve három férfi barátságáról szól. Emellett természetesen a művészet fontos kérdéseit is feszegeti. A Thália Színház hétvégi bemutatója előtt Béres Attila rendezővel, és az előadás színművészeivel beszélget Mohácsi Szilvia a Főszerepben csütörtökön 3 órától.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Horizont
Wir schaffen das - Megcsináljuk! Öt évvel ezelőtt mondta ezt Angela Merkel, utalva a német eltökéltségre a migrációs válság kapcsán. Törcsi Péterrel, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatójával forgatjuk vissza az idő kerekét. Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Sitkei Levente.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
"Ha olyan dolgokat veszel meg, amelyekre nincs szükséged, hamarosan meg kell válnod azoktól a dolgaidtól, amelyekre viszont szükséged lenne." Ezt a gondolatot Warren Bufett - től idézte egy diák, aki elvégezte Dr. Veres Pál "Személyes pénzügyeink menedzselése" kurzusát az egyetemen. Arról, hogy milyen praktikus, pénzkezelési , megtakarítási módszereket lehet elsajátítani egy ilyen kurzuson csütörtökön déli fél egykor hallhat Kovács Anita műsorában, a Regiszterben.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
FolKarc
Vérpezsdítő olasz muzsika a tarantella tánctól, a 60-as évek nápolyi bárzenéjén át a legnépszerűbb itáliai táncdalokig... Az Orbán Bori és a Fehér Mandolin zenekarban vérprofi muzsikusok gyűltek egy tehetséges fotómodell köré, aki nem utolsósorban remek énekesnő. Az eredmény pedig egy igazán színvonalas, szívet melengető, szórakoztató produkció, amelyet Bizse Ferenc FolKarc című műsorában hallgatóink is megismerhetnek. A stúdióban Orbán Bori és Borhi Miklós képviseli a zenekart, csütörtökön este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Mitől olyan értékes egy teljesen fehér kép? És egyáltalán művészetnek nevezhető egy ilyen alkotás? Ebből a kiindulópontból kezdődik a történet, amely az élet apró és lényegi dolgairól, illetve három férfi barátságáról szól. Emellett természetesen a művészet fontos kérdéseit is feszegeti. A Thália Színház hétvégi bemutatója előtt Béres Attila rendezővel, és az előadás színművészeivel beszélget Mohácsi Szilvia a Főszerepben csütörtökön 3 órától.
01:00 - 03:00
FolKarc ismétlés
Vérpezsdítő olasz muzsika a tarantella tánctól, a 60-as évek nápolyi bárzenéjén át a legnépszerűbb itáliai táncdalokig... Az Orbán Bori és a Fehér Mandolin zenekarban vérprofi muzsikusok gyűltek egy tehetséges fotómodell köré, aki nem utolsósorban remek énekesnő. Az eredmény pedig egy igazán színvonalas, szívet melengető, szórakoztató produkció, amelyet Bizse Ferenc FolKarc című műsorában hallgatóink is megismerhetnek. A stúdióban Orbán Bori és Borhi Miklós képviseli a zenekart, csütörtökön este 8-tól.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Spájz, a Karc FM közszolgálati magazin műsora hétköznaponként 9 és dél között. Szakértő vendégekkel a családokat érintő legfontosabb kérdésekre keressük a választ: oktatás, egészségügy, jogi, kisebbségi és pénzügyi kérdések, közigazgatás, tudomány és kultúra. Itt mindig van idő részletesen megbeszélni hétköznapi ügyeinket. Izgalmas témák, okos válaszok délelőttönként a Karc FM-en.
12:00 - 12:25
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Magyar hangok
Bakot lőtt erdélyi, romániai imázsépítőnek szánt kisfilmjével Károly herceg: nem tűnt fel neki, hogy Székelyföldön magyarok is élnek. Véletlen? Nem valószínű... Közben megint a magyarok a bűnbakok Bukarestben: a román sajtó szerint a bizalmatlansági szavazástól távol maradó RMDSZ miatt nem tudta az ellenzék megbuktatni a kormányt. Javában zajlik a választási kampány, szeptember 27-én helyhatósági választások lesznek Romániában. A Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti-díjában, Szőts István-díjban részesült Bálint Zsigmond, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett erdélyi fotóművész. Minderről szó lesz a Magyar hangok következő adásában. Várja önöket pénteken fél egykor a szerkesztő-műsorvezető, Sükösd Levente.
13:00 - 14:00
Karcolat
Hogyan fér meg a papi hivatás mellett a képzőművészet? Hogyan lehet egy közösségi felület segítségével egy percben az evangéliumot átadni? A pénteki Karcolat műsorban megismerhetjük Huszti Zoltánt, római katolikus káplánt, aki küldetésének érzi azt, hogy a fiataloknak a közösségi médiában evangelizációs videókat készítsen. A műsorból az is kiderül majd, hogy mikor érkezett el életében az a pillanat, amikor véglegesen a papi hivatás mellett döntött. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Gál Mónika.
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
15:00 - 16:00
Vidéki Karcok
Egy város, ahol az országban a harmadik legnagyobb iparűzési adóbevételt biztosítja a mintegy nyolc ipari park és a benne működő gyáróriások. Egy város, ahol megtörtént az államalapítás, és soha nem felejtik el, hogy Szent István szellemében dolgozzanak most és a jövőben is. A Vidéki Karcok országjárását Székesfehérváron kezdjük. Politika, közélet, kultúra dr Cser-Palkovics András polgármesterrel a pénteki paláver előtt!
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
18:30 - 19:00
Színe és fonákja
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Jazzkarc
Júliusban ünnepelte 65. születésnapját a hazai jazz legendás alakja, Elek István! A zseniális szaxofonos évtizedek óta a műfaj meghatározó személyisége, megmutatva, hogy a jazz minden vonulatát világszínvonalon interpretálja. Zenészként és pedagógusként egyaránt azon munkálkodik, hogy a magyar jazz ügyét előre mozdítsa és támogassa. A JazzKarc szeptember 4-i, 20:00 órától kezdődő adásának vendége a nagyszerű Elek István lesz! Jazzes szeretettel várja Önöket az ősz első JazzKarcával a szerkesztő-műsorvezető, Gáspár Károly!
21:00 - 22:00
Vidéki Karcok ismétlés
Egy város, ahol az országban a harmadik legnagyobb iparűzési adóbevételt biztosítja a mintegy nyolc ipari park és a benne működő gyáróriások. Egy város, ahol megtörtént az államalapítás, és soha nem felejtik el, hogy Szent István szellemében dolgozzanak most és a jövőben is. A Vidéki Karcok országjárását Székesfehérváron kezdjük. Politika, közélet, kultúra dr Cser-Palkovics András polgármesterrel a pénteki paláver előtt!
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Hogyan fér meg a papi hivatás mellett a képzőművészet? Hogyan lehet egy közösségi felület segítségével egy percben az evangéliumot átadni? A pénteki Karcolat műsorban megismerhetjük Huszti Zoltánt, római katolikus káplánt, aki küldetésének érzi azt, hogy a fiataloknak a közösségi médiában evangelizációs videókat készítsen. A műsorból az is kiderül majd, hogy mikor érkezett el életében az a pillanat, amikor véglegesen a papi hivatás mellett döntött. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Gál Mónika.
23:00 - 23:59
Páholy ismétlés
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
00:00 - 01:00
Jazzkarc ismétlés
Júliusban ünnepelte 65. születésnapját a hazai jazz legendás alakja, Elek István! A zseniális szaxofonos évtizedek óta a műfaj meghatározó személyisége, megmutatva, hogy a jazz minden vonulatát világszínvonalon interpretálja. Zenészként és pedagógusként egyaránt azon munkálkodik, hogy a magyar jazz ügyét előre mozdítsa és támogassa. A JazzKarc szeptember 4-i, 20:00 órától kezdődő adásának vendége a nagyszerű Elek István lesz! Jazzes szeretettel várja Önöket az ősz első JazzKarcával a szerkesztő-műsorvezető, Gáspár Károly!
00:00 - 01:00
Jazzkarc ismétlés
Jazz; finoman és karcosan egyaránt. A minden pénteken, 20:00 órától jelentkező JazzKarc egy rendhagyó jazzmagazin, melyben Gáspár Károly a riportalanyokat nem csak sikereikről, új lemezeikről, közelgő koncertjeikről kérdezi. Előkerülnek a magyar jazz ügyes-bajos dolgai, problémái is, természetesen sok jó zenével fűszerezve.
01:00 - 05:30
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 05:30
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
05:30 - 06:00
Színe és fonákja ismétlés
Hírek, információk, sőt dezinformációk ömlenek ránk nap, mint nap, az emberek csak kapkodják a fejüket. Nincs ember, aki ezt követni tudná. Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán sajátos értelmezésével. Hétvége előtt a heti sajtótermést tallózzuk minden péntek este, a teljesség igénye nélkül.
05:30 - 06:00
Színe és fonákja ismétlés
Hírek, információk, sőt dezinformációk ömlenek ránk nap, mint nap, az emberek csak kapkodják a fejüket. Nincs ember, aki ezt követni tudná. Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán sajátos értelmezésével. Hétvége előtt a heti sajtótermést tallózzuk minden péntek este, a teljesség igénye nélkül.
06:00 - 09:00
Otthon
Már rendőrnek is kiadhatják magukat az unokázós csalók. Újabb és újabb módszerekkel próbálják meg kicsalni az idős emberek pénzét, akiknek most fokozottan kell figyelniük! Hogy hogyan tudják elkerülni, hogy áldozattá váljanak, az kiderül az Otthon műsorából. Emellett szó lesz arról is, hogy kiknek, és milyen problémákon tud segíteni a lézeres szemműtét, és utánajárunk annak is, hogy hogyan befolyásolja a gyerekek személyiségfejlődését az, hogy sok időt töltenek a virtuális térben. A részletekkel Simori Renáta várja Önöket szombaton reggel 6 és 9 óra között.
06:00 - 09:00
Otthon
A Karc FM életmódmagazinja. Minden szombaton reggel 6-tól 9-ig Simori Renáta beszélget a vendégeivel egészségről, szépségről, gyereknevelésről, párkapcsolatokról, receptekről, programokról és a hét aktuális témájáról.
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
Bartók Mikrokozmoszának gyermekkori emlékei évtizedek múlva is hatnak - Mándoki László mesél legújabb dupla lemezéről. Párizstól Tokióig az egyik legkeresettebb magyar festő Anton Molnár újra Budapesten állítja ki képeit, ezúttal a Pesti Vigadóban. A friss Kossuth-díjas Dörner György nemcsak színészi teljesítményére, de színházigazgatói munkájára is nagyon büszke, a magyar színpadi irodalmat 7 év után is kimeríthetetlennek látja. Többek között velük találkozhatnak szombat délelőtt a Hangok, színek, ízek műsorában. 9 és 11 óra között Mohácsi Szilvia számít a figyelmükre.
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
11:00 - 12:00
Corvin lapok
Az egyre éleződő nemzetközi helyzet,amely szinte évről-évre háborúval fenyegette Európát , 1914 júniusában elkerülhetetlenül fokozódott, és - nem kis mértékben Franz Conrad katonapolitikájának hatására - a Monarchia "békebontásával" megkezdődött a kortársak által Nagy Háborúként emlegetett első világégés. A következő hónapok során Conrad von Hötzendorf a Monarchia egyik legfontosabb személyévé lépett elő , hiszen az ő kezében összpontosult a haderő operatív irányítása.A háború kitöréséig követjük a tábornagy sorsát Ligeti Dávid történésszel , a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár tudományos főmunkatársával. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától , illetve az ismétlésben 23 órától.
11:00 - 12:00
Corvin lapok
A valóság is lehet szép, sőt szebb, mint a hazug ábránd.” Fekete István örök érvényű intelme a magyar történelem-tudatra is hatással lehet. A mítoszok és legendák, a forrásmegjelölés nélküli szóbeszédek ugyanis hosszú távon tévútra viszik a nemzetet. Vannak legendák, amelyekhez nem szabad hozzányúlni. De olyanok is akadnak, amelyek tudatos történelemhamisítás után öröklődtek a jelenkorra. A XX. század bővelkedett a propagandában, de a zivataros évszázadokban majd’ minden korszak tudatosan festette a maga arcélét. A Karc FM Corvin lapok műsora a források alapján teszi ugyanezt.
12:00 - 13:00
Poétikon
A Karc FM irodalomórája a nagyszalontai tölgytől a nyugatosok asztaltársaságán keresztül a jelen szellemi elitjéig követi a pergamenre nyomott betű szavatosságát. A Poétikon műsorra tűzi a kortárs irodalom aktualitásait, félhomályba szorult alkotóit, de lehetőséget biztosít a fiatalok bemutatkozására is. Feltárja az új fórumokat, új műhelyeket, régi-új célok mentén. Évfordulók, akár centenáriumok adnak apropót az újraértelmezésre. Hogy viszonyul a kortárs a klasszikusokhoz? Egyáltalán: jól válogattunk-e eddig a klasszikusok üzenetéből? Karcor Király, Verspogácsa – az irodalom gyakrabban jön szembe, mint ahogy ráköszönünk… Viola Szandra számít figyelmükre.
12:00 - 13:00
Poétikon
Evolúció az irodalomban. Értékek – értékítélet nélkül. A Karc FM irodalomórája a nagyszalontai tölgytől a nyugatosok asztaltársaságán keresztül a jelen szellemi elitjéig követi a pergamenre nyomott betű szavatosságát. A Poétikon műsorra tűzi a kortárs irodalom aktualitásait, félhomályba szorult és elismert alkotóit, de lehetőséget biztosít a fiatalok bemutatkozására is. Feltárja az új fórumokat, új műhelyeket, régi-új célok mentén. Évfordulók, akár centenáriumok adnak apropót az újraértelmezésre. Hogy viszonyul a kortárs a klasszikusokhoz? Egyáltalán: jól válogattunk-e eddig a klasszikusok üzenetéből? Kortárs és klasszikus, líra és próza, Irodalmi útravaló és Verspogácsa – az irodalom gyakrabban jön szembe, mint ahogy ráköszönünk… Viola Szandra számít figyelmükre. A Poétikon szombat délben hallgatható a Karc FM műsorán.
13:00 - 14:00
Kódex
A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen még Brazília biztonságpolitikájával foglalkozó disszertációját kellett megvédenie, később viszont messzire sodródott Latin-Amerikától: stratégiai elemzőként dolgozott a Közép-afrikai Köztársaság ENSZ-missziójában. Kalandos életéről mesél Dr. Vogel Dávid a Kódexben Vass István Zoltán vendégeként szombaton 13.00 órától a Karc FM-en.
13:00 - 14:00
Kódex
Vass István Zoltán sajátos hangvételű portréműsora. A közelmúlt történelme emberi történeteken keresztül rajzolódik ki hallgatóink füle hallatára. „Hiszem azt, mindenki sorsa a történelem része, s mindannyiunk sorsát meghatározza a történelem. Ennek tudatában beszélgetek vendégeimmel.” – vallja a műsorvezető.
14:00 - 17:00
Előnyszabály
Sorsoltak a labdarúgó Bajnokok Ligája és az Európa Liga újabb selejtező körében. Az Előnyszabályban a korábbi 49-szeres válogatott játékossal, Lisztes Krisztiánnal latolgatjuk a magyar csapatok esélyeit, de elemezzük válogatottunk Törökország elleni Nemzetek Ligája mérkőzését is. Műsorunkban hallhatnak arról, hogy az elmúlt évtized legeredményesebb magyar asztaliteniszezője, Póta Georgina a Budaörs együttesébe igazolt, 50. születésnapja alkalmából pedig olimpiai, világ-és Európa-bajnok ökölvívónkat, Kovács Kokó Istvánt köszöntjük. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnap hajnali ismétlésben Fejér Balázs és Németh Kornél számít figyelmükre.
14:00 - 17:00
Előnyszabály
Itt mindent szabad a szabályok adta kereteken belül – néha azon túl is -, mozgásban vagyunk, teret adunk a sportnak. Aktualitások és múltidézés egyben, történetek elfeledett, régen hallott sportolóktól, egykori sikerek és kudarcok felelevenítése. Előnyszabály Fejér Balázzsal és Németh Kornéllal minden szombaton 14 és 17 óra között, valamint vasárnap hajnalban 3-tól 6-ig.
17:00 - 18:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
17:00 - 18:00
Köz-pénzügyek
A gazdaságban nincs abszolút igazság. Ha lenne, a világ nem lábalna ki a nagy válságokból. A nemzetközi térben – nemzetállamok opponálják egymást. Világválságot szült egy amerikai lufi, Nagy-Britannia angolosan távozott az Unioból, Berlin a görög mentőövet vitatja, Ázsia pénzeli a nyugatot, új együttműködéseket sürget Visegrád négy alapítója. A Karc FM teret ad a gazdasági vitáknak. Minden második szombaton, 17.00 órától a Wekerle Tudományos Fórum résztvevői írják fel saját receptjüket.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
Wir schaffen das - Megcsináljuk! Öt évvel ezelőtt mondta ezt Angela Merkel, utalva a német eltökéltségre a migrációs válság kapcsán. Törcsi Péterrel, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatójával forgatjuk vissza az idő kerekét. Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Sitkei Levente.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorvezetők: Sitkei Levente és Kottász Zoltán. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
19:00 - 20:00
Sztárkarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
19:00 - 20:00
Sztárkarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
20:00 - 21:00
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
20:00 - 21:00
Szabad Jegyzés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára. A mindenkire, vagy sokakra vonatkozó gazdasági információk mellett, törekszik az érdekességek, a jellemző kül-és belföldi trendek, avagy hirtelen változások bemutatására is. Amit az élet, a politika vagy a jószerencse hoz. A szélesre tervezett repertoár közös nevezője, a közérthetőség.A műsor szerkesztő-műsorvezetője, Kovács Anita legalábbis erre törekszik, és igyekszik témáit, vendégeit is e cél felé kormányozni.
21:00 - 22:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene
21:00 - 22:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene.
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen még Brazília biztonságpolitikájával foglalkozó disszertációját kellett megvédenie, később viszont messzire sodródott Latin-Amerikától: stratégiai elemzőként dolgozott a Közép-afrikai Köztársaság ENSZ-missziójában. Kalandos életéről mesél Dr. Vogel Dávid a Kódexben Vass István Zoltán vendégeként szombaton 13.00 órától a Karc FM-en.
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
A közelmúlt történelme emberi történeteken keresztül rajzolódik ki hallgatóink füle hallatára. „Hiszem azt, mindenki sorsa a történelem része, s mindannyiunk sorsát meghatározza a történelem. Ennek tudatában beszélgetek vendégeimmel.” – vallja a műsorvezető.
23:00 - 23:59
Corvin lapok ismétlés
Az egyre éleződő nemzetközi helyzet,amely szinte évről-évre háborúval fenyegette Európát , 1914 júniusában elkerülhetetlenül fokozódott, és - nem kis mértékben Franz Conrad katonapolitikájának hatására - a Monarchia "békebontásával" megkezdődött a kortársak által Nagy Háborúként emlegetett első világégés. A következő hónapok során Conrad von Hötzendorf a Monarchia egyik legfontosabb személyévé lépett elő , hiszen az ő kezében összpontosult a haderő operatív irányítása.A háború kitöréséig követjük a tábornagy sorsát Ligeti Dávid történésszel , a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár tudományos főmunkatársával. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától , illetve az ismétlésben 23 órától.
23:00 - 23:59
Corvin lapok ismétlés
A valóság is lehet szép, sőt szebb, mint a hazug ábránd.” Fekete István örök érvényű intelme a magyar történelem-tudatra is hatással lehet. A mítoszok és legendák, a forrásmegjelölés nélküli szóbeszédek ugyanis hosszú távon tévútra viszik a nemzetet. Vannak legendák, amelyekhez nem szabad hozzányúlni. De olyanok is akadnak, amelyek tudatos történelemhamisítás után öröklődtek a jelenkorra. A XX. század bővelkedett a propagandában, de a zivataros évszázadokban majd’ minden korszak tudatosan festette a maga arcélét. A Karc FM Corvin lapok műsora a források alapján teszi ugyanezt.
00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
Sorsoltak a labdarúgó Bajnokok Ligája és az Európa Liga újabb selejtező körében. Az Előnyszabályban a korábbi 49-szeres válogatott játékossal, Lisztes Krisztiánnal latolgatjuk a magyar csapatok esélyeit, de elemezzük válogatottunk Törökország elleni Nemzetek Ligája mérkőzését is. Műsorunkban hallhatnak arról, hogy az elmúlt évtized legeredményesebb magyar asztaliteniszezője, Póta Georgina a Budaörs együttesébe igazolt, 50. születésnapja alkalmából pedig olimpiai, világ-és Európa-bajnok ökölvívónkat, Kovács Kokó Istvánt köszöntjük. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnap hajnali ismétlésben Fejér Balázs és Németh Kornél számít figyelmükre.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés.
Itt mindent szabad a szabályok adta kereteken belül – néha azon túl is -, mozgásban vagyunk, teret adunk a sportnak. Aktualitások és múltidézés egyben, történetek elfeledett, régen hallott sportolóktól, egykori sikerek és kudarcok felelevenítése. Előnyszabály Fejér Balázzsal és Németh Kornéllal minden szombaton 14 és 17 óra között, valamint vasárnap hajnalban 3-tól 6-ig.
06:00 - 07:00
Kortalan
Magyarországon a 60 év fölötti népesség aránya 1990 és 2015 között 19-ről több mint 25 százalékra növekedett, és az előrejelzések szerint 2060-ra eléri a 29 százalékot. Ma már sokkal többen vannak a 65 év felettiek, mint a 14 évnél fiatalabbak. Az aktív időskor, aktív idősödés fogalmát a WHO vezette be. Megfogalmazásuk szerint ez olyan időskor megéléséről szól, mely nem csupán fizikai aktivitást, a munkaerőpiacon maradást jelenti, hanem a társadalmi, kulturális, civil életben való aktív részvételt is. Az aktív idősödés célja az egészség megtartása, a társadalmi részvétel és biztonság nyújtása, az idősek önállóságának és függetlenségének megtartása. Ezen elvek alapján – a test és a lélek egészségének megőrzése – készül vasárnaponként a „Kortalan” műsora. Várja hallgatóit Petz Margó.
06:00 - 07:00
Kortalan
Magyarországon a 60 év fölötti népesség aránya 1990 és 2015 között 19-ről több mint 25 százalékra növekedett, és az előrejelzések szerint 2060-ra eléri a 29 százalékot. Ma már sokkal többen vannak a 65 év felettiek, mint a 14 évnél fiatalabbak. Az aktív időskor, aktív idősödés fogalmát a WHO vezette be. Megfogalmazásuk szerint ez olyan időskor megéléséről szól, mely nem csupán fizikai aktivitást, a munkaerőpiacon maradást jelenti, hanem a társadalmi, kulturális, civil életben való aktív részvételt is. Az aktív idősödés célja az egészség megtartása, a társadalmi részvétel és biztonság nyújtása, az idősek önállóságának és függetlenségének megtartása. Ezen elvek alapján – a test és a lélek egészségének megőrzése – készül vasárnaponként a „Kortalan” műsora. Várja hallgatóit Petz Margó.
07:00 - 08:00
Álláspont
A munkajog alapján megtehetik-e a Színművészeti és Filmművészeti Egyetem leköszönő vezetői, hogy engedik az intézmény működésének megbénítását? Hozzákapcsolhatja-e az Európai Unió a helyreállítási alap forrásainak folyósítását a migránsok befogadásához Szankcionálhatják-e az EU-ban, hogy Magyarország a járvány miatt lezárta a határait? Ezekre a kérdésekre keressük a választ ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogásszal, a Századvég szakértőjével. A koronavírus-járvány nehéz helyzet elé állította az iskola testnevelő tanárokat is. Nekik kíván segítséget nyújtani, tanácsokat adni a tanórák biztonságos megtartásához a Magyar Diáksport Szövetség. A szervezet elnökével, Balogh Gábor világ- és Európa-bajnok öttusázóval beszélgetünk. Vasárnap ismét hallgassák az Álláspontot! Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető: Haraszti Gyula.
07:00 - 08:00
Álláspont
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől nyolc óráig várja önöket a Karc FM-en Haraszti Gyula.
08:00 - 09:00
Alaphang
Menetrendszerűen. A koronavírus-járvány tavaszi tapasztalatait felhasználva a kormány szeptember 1-től több, a magyar állampolgárok védelmét szolgáló intézkedésről döntött. A nemzetállamok újra felvonják pajzsaikat, leeresztik a sisakrostélyt, védik érdekeiket, védik értékeiket, védik sajátjaikat, polgáraikat. A francia, a német, az uniót már elhagyó brit vagy éppen Benelux intézkedések visszhangtalanul maradnak, a kritikák ismét csak a visegrádi térséget érik el. Menetrendszerűen. Az Alaphangban Dr. Tóth Norbert nemzetközi jogászt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docensét kérdezi Pelyach Gergely vasárnap reggel 8.00-tól, és az ismétlésben este 20.00 órától.
08:00 - 09:00
Alaphang
Kopik a szociáldemokrácia, újra csomagolják a liberalizmust, progresszívként mutatkozik be a dekadencia. Európa az ideológiák háborújába sodródott. A harcban régi-új helyét keresi a szuverén, az érdemesség, a norma és a szokásjog: a konzervatív eszme. Az eszme, amely számára a nemzet nem absztrakció, a szabályokat nem értékkatalógusból válogatják, a szabadságot pedig nem valamitől, hanem valamire kapják. Alaphang a Karc FM-en. Vasárnap reggel 8.00 órától számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Pelyach Gergely.
09:00 - 10:00
Farkasverem
Trianon revíziója erkölcsi kötelesség a magyarság számára. Ezt a sommás gondolatot olvashattuk egy nemrég megjelent interjúban. A stúdióban Belénessy Csaba szerkesztő vendége Szerencsés Károly történész – akitől az idézett kijelentés származik - és Soós Viktor Attila történész, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának tagja. Farkasverem. A Karc FM történelemórája, minden vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés aznap este ugyancsak kilenckor.
09:00 - 10:00
Farkasverem
Bár százmillió halott szegélyezte útját és még mindig vannak vörös foltok a világ testén, az emberek egy része mégis megengedő a kommunizmussal szemben. Jót akartak, csak rosszul sikerült – mondják, holott épp a jóakarat hiányzott leginkább ebből a vészkorszakból. A vörös csillag rémtetteiről szól a Farkasverem. A műsor gazdája Belénessy Csaba, állandó vendége pedig Máthé Áron, a műsor szakmai támogatójának, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese. Farkasverem. A Karc FM történelemórája minden vasárnap kilenctől tízig.
10:00 - 11:00
Asztal Körül
Képzeljenek el egy olyan világot, amiben nincsenek kutyaharapásos balesetek, mert már a nyakörv alapján tudjuk melyik eb jelent veszélyt és minden kisgyerek azonnal tudja, hogyan kezelje az idegen állatok közeledését. Nyakas Gábor kutyaviselkedés szakértő pont ezen dolgozik. Vele találkozhatnak vasárnap 10.00 órától az Asztal körülben. Várja Önöket a szerkesztő Farkas Beatrix.
10:00 - 11:00
Asztal körül
Hogyan segíthet tanulni, dolgozni, tájékozódni, közösséget találni, gyógyulni, szeretni és élni a ma bonyolult világában a hit? Egyike azoknak a kérdéseknek, amelyeket az Asztal körül kibeszélnek. Őszintén vall értékrendjéről, világnézetéről, és az őt foglalkoztató gondolatokról számos közszereplő. Közösen beszéljük meg a családokat foglalkoztató mindennapi kérdéseket, hasznos információkat. Várja Önöket minden vasárnap Petz Margó, Farkas Beatrix és Gál Mónika.
11:00 - 12:00
Jelek
A kultúra nem holmi díszfityegő az életünkön, nem sznobok kötelező operaházi vagy teátrumi pofavizitje. Mindaz, amit kultúrának nevezünk, az emberiség ősidők homályából induló, s a jövő ismeretlenjébe tartó jelrendszere, amely minden korok emberének lelki-szellemi, szívbéli iránytűje, amely nekünk és utódainknak is katartikus erővel mutatja meg a különbséget gonoszság és jóság, szép és csúf, helyes és helytelen között - kijelölve ezzel azt a nem túl széles, ám nem is járhatatlan ösvényt, amelyen érdemes haladnunk egy boldogabb emberi jövő felé. Minden vassárnap 11 órától várja Önöket Stifner Gábor szerkesztő-műsorvezető.
11:00 - 12:00
Jelek
JELEK, a Karc Fm vasárnapi magazinműsora 11-től délig. A kultúra nem holmi díszfityegő az életünkön, nem sznobok kötelező operaházi vagy teátrumi pofavizitje. Mindaz, amit kultúrának nevezünk, az emberiség ősidők homályából induló, s a jövő ismeretlenjébe tartó jelrendszere, amely minden korok emberének lelki-szellemi, szívbéli iránytűje, amely nekünk és utódainknak is katartikus erővel mutatja meg a különbséget gonoszság és jóság, szép és csúf, helyes és helytelen között – kijelölve ezzel azt a nem túl széles, ám nem is járhatatlan ösvényt, amelyen érdemes haladnunk egy boldogabb emberi jövő felé. Minden vasárnap 11 órától várja Önöket Stifner Gábor szerkesztő-műsorvezető.
12:00 - 13:00
Keresztény értékek
Miért fontos az, hogy egy fesztivál keretein belül nyitva vannak a templomok? Az Ars Sacra Alapítvány célja a különböző művészeti ágakon belül felszínre hozni és népszerűsíteni a szakralitást. A vasárnapi Keresztény értékek műsorban szó lesz az Ars Sacra fesztiválról és a Szólj be a papnak egyik debreceni programjáról is beszélgetni fogunk. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető :Gál Mónika.
12:00 - 13:00
Keresztény értékek
Van-e még útjelzője a keresztény embernek? Őrizni vagy használni kell ezeket az értékeket? Miközben a globalizmus ezer irányába induló világ sorra veszíti el saját útjelzőit, az európai népek közösségének sorsát éppen e jelzőkövek szegélyezik. Ezekből válogat minden vasárnap déli 12.00 órától A Karc FM „Keresztény értékek” műsorában a szerkesztő-műsorvezető Gál Mónika.
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
Egyes korszakokban megnövekszik az egyes hierarchiák szerepe,más időszakokban nagyobb súly jut a különféle kevésbé átlátható hálózatoknak. Gyakran az államok , birodalmak , egyházak és a nem hivatalos hálózatok közti bonyolult viszonyok és küzdelmek jellemeznek meghatározott időszakokat. A 21. század legbefolyásosabb hálózata a mai globális pénzügyi elit. Ennek a hálózatnak a felkutatása,működés módjának feltárása a legidőszerűbb kérdés , mert a jelenkor emberének a jövőjéről van szó - miként 100 évvel ezelőtt is a hálózatokra kellett volna figyelni. Hogyan kerülhetjük el ezt a hibát? Erről beszélgetünk Fritz Tamás politológussal , az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadójával. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától , illetve az ismétlésben 22 órától.
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
Végzetszerűség és szabad akarat. Múlt és jelen. Észrevesszük-e a történelem fordulópontjait? Ebben segítenek Papp Endre vendégei: történészek, politológusok, közgazdászok és papok.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
Bartók Mikrokozmoszának gyermekkori emlékei évtizedek múlva is hatnak - Mándoki László mesél legújabb dupla lemezéről. Párizstól Tokióig az egyik legkeresettebb magyar festő Anton Molnár újra Budapesten állítja ki képeit, ezúttal a Pesti Vigadóban. A friss Kossuth-díjas Dörner György nemcsak színészi teljesítményére, de színházigazgatói munkájára is nagyon büszke, a magyar színpadi irodalmat 7 év után is kimeríthetetlennek látja. Többek között velük találkozhatnak szombat délelőtt a Hangok, színek, ízek műsorában. 9 és 11 óra között Mohácsi Szilvia számít a figyelmükre.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
16:00 - 17:00
Bírósági akták
Nicolae Ceausescu suszterinasból lett román kommunista diktátor, akit a körülötte kialakult személyi kultusz csúcspontján Conducatorként, azaz Vezérként és a Kárpátok géniuszaként magasztalt a hivatalos sajtó. A közép-kelet európai kommunista rendszerek összeomlása egyedül Romániában járt fegyveres harccal és súlyos véráldozattal, s csak Ceausescut és feleségét végezték ki. Horváth Attila jogtörténésszel beszélgetünk Ceausescu diktatúrájáról. Majd szó lesz egy tragikomikusnak nevezhető műkincslopásról és annak peréről, amely 1983-ban történt a budapesti Szépművészeti Múzeumban. Várja Önöket a szerkesztő, Szántó Georgina.
16:00 - 17:00
Bírósági akták
Bírósági akták – legyen Ön is jogerős! A Karc FM lezáratlan ügyeket, elvarratlan szálakat és híres pereket bemutató műsora, vasárnap délután négytől a Karc FM-en! Szerkesztő-műsorvezető: Szántó Georgina.
17:00 - 18:00
Asztal Körül ismétlés
Képzeljenek el egy olyan világot, amiben nincsenek kutyaharapásos balesetek, mert már a nyakörv alapján tudjuk melyik eb jelent veszélyt és minden kisgyerek azonnal tudja, hogyan kezelje az idegen állatok közeledését. Nyakas Gábor kutyaviselkedés szakértő pont ezen dolgozik. Vele találkozhatnak vasárnap 10.00 órától az Asztal körülben. Várja Önöket a szerkesztő Farkas Beatrix.
17:00 - 18:00
Asztal körül ismétlés
Hogyan segíthet tanulni, dolgozni, tájékozódni, közösséget találni, gyógyulni, szeretni és élni a ma bonyolult világában a hit? Egyike azoknak a kérdéseknek, amelyeket az Asztal körül kibeszélnek. Őszintén vall értékrendjéről, világnézetéről, és az őt foglalkoztató gondolatokról számos közszereplő. Közösen beszéljük meg a családokat foglalkoztató mindennapi kérdéseket, hasznos információkat. Várja Önöket minden vasárnap Petz Margó, Farkas Beatrix és Gál Mónika.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorvezetők: Sitkei Levente és Kottász Zoltán. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Magyar hangok
Hét határ, több ország, egy nemzet. A magyarság jelentős része száz éve kényszerből, nagyhatalmi diktátum következményeként más-más többséghez igazodva létezik. De él, létezik és küzd a megmaradásért, fennmaradásért, az erőszakos és módszeres asszimilációs törekvések ellen. Nem mást kérve, követelve, mint ami a nemzetközi egyezmények alapján, az egykori ígéretek szerint jár, járna. Míg azonban az autonómia különféle formái több európai nemzeti kisebbség esetében több évtizede létező valóság, addig a magyar kisebbségi közösségek számára ez a jog már egy évszázada többnyire csak papíron létező fogalom. Vagy agyonhallgatott tabutéma, vagy szitokszónak számít, jobb esetben meddő viták, szócséplés tárgya manapság is a környező országok többségében. Hogyan lehet élni, létezni, megmaradni ilyen körülmények között, nem elvándorolva, helyben, a szülőföldön keresve, találva megélhetést, boldogulást? A hétköznapi küzdelmekről, kisebb-nagyobb sikerekről, örömteli pillanatokról is kívánunk szólni adásról adásra, hetente itt a Magyar hangokban. Várjuk Önöket az éteren, vagy az interneten keresztül, hétről hétre péntekenként a magyarság híreivel, aktualitásaival, segítve ez által is a magyar összefogást!
18:32 - 19:00
Magyar hangok ismétlés
Bakot lőtt erdélyi, romániai imázsépítőnek szánt kisfilmjével Károly herceg: nem tűnt fel neki, hogy Székelyföldön magyarok is élnek. Véletlen? Nem valószínű... Közben megint a magyarok a bűnbakok Bukarestben: a román sajtó szerint a bizalmatlansági szavazástól távol maradó RMDSZ miatt nem tudta az ellenzék megbuktatni a kormányt. Javában zajlik a választási kampány, szeptember 27-én helyhatósági választások lesznek Romániában. A Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti-díjában, Szőts István-díjban részesült Bálint Zsigmond, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett erdélyi fotóművész. Minderről szó lesz a Magyar hangok következő adásában. Várja önöket pénteken fél egykor a szerkesztő-műsorvezető, Sükösd Levente.
19:00 - 20:00
Álláspont ISMÉTLÉS
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől nyolc óráig várja önöket a Karc FM-en Haraszti Gyula.
19:00 - 20:00
Álláspont ismétlés
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől nyolc óráig várja önöket a Karc FM-en Haraszti Gyula.
20:00 - 21:00
Alaphang ISMÉTLÉS
Kopik a szociáldemokrácia, újra csomagolják a liberalizmust, progresszívként mutatkozik be a dekadencia. Európa az ideológiák háborújába sodródott. A harcban régi-új helyét keres a szuverén, az érdemesség, a norma és a szokásjog: a konzervatív eszme. Az eszme, amely számára a nemzet nem absztrakció, a szabályokat nem értékkatalógusból válogatják, a szabadságot pedig nem valamitől, hanem valamire kapják. Alaphang a Karc FM-en. Vasárnap reggel 8.00 órától számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Pelyach Gergely.
20:00 - 21:00
Alaphang ismétlés
Kopik a szociáldemokrácia, újra csomagolják a liberalizmust, progresszívként mutatkozik be a dekadencia. Európa az ideológiák háborújába sodródott. A harcban régi-új helyét keresi a szuverén, az érdemesség, a norma és a szokásjog: a konzervatív eszme. Az eszme, amely számára a nemzet nem absztrakció, a szabályokat nem értékkatalógusból válogatják, a szabadságot pedig nem valamitől, hanem valamire kapják. Alaphang a Karc FM-en. Vasárnap reggel 8.00 órától számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Pelyach Gergely.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
Trianon revíziója erkölcsi kötelesség a magyarság számára. Ezt a sommás gondolatot olvashattuk egy nemrég megjelent interjúban. A stúdióban Belénessy Csaba szerkesztő vendége Szerencsés Károly történész – akitől az idézett kijelentés származik - és Soós Viktor Attila történész, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának tagja. Farkasverem. A Karc FM történelemórája, minden vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés aznap este ugyancsak kilenckor.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
Bár százmillió halott szegélyezte útját és még mindig vannak vörös foltok a világ testén, az emberek egy része mégis megengedő a kommunizmussal szemben. Jót akartak, csak rosszul sikerült – mondják, holott épp a jóakarat hiányzott leginkább ebből a vészkorszakból. A vörös csillag rémtetteiről szól a Farkasverem. A műsor gazdája Belénessy Csaba, állandó vendége pedig Máthé Áron, a műsor szakmai támogatójának, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese. Farkasverem. A Karc FM történelemórája minden vasárnap kilenctől tízig.
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
Egyes korszakokban megnövekszik az egyes hierarchiák szerepe,más időszakokban nagyobb súly jut a különféle kevésbé átlátható hálózatoknak. Gyakran az államok , birodalmak , egyházak és a nem hivatalos hálózatok közti bonyolult viszonyok és küzdelmek jellemeznek meghatározott időszakokat. A 21. század legbefolyásosabb hálózata a mai globális pénzügyi elit. Ennek a hálózatnak a felkutatása,működés módjának feltárása a legidőszerűbb kérdés , mert a jelenkor emberének a jövőjéről van szó - miként 100 évvel ezelőtt is a hálózatokra kellett volna figyelni. Hogyan kerülhetjük el ezt a hibát? Erről beszélgetünk Fritz Tamás politológussal , az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadójával. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától , illetve az ismétlésben 22 órától.
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
Végzetszerűség és szabad akarat. Múlt és jelen. Észrevesszük-e a történelem fordulópontjait? Ebben segítenek Papp Endre vendégei: történészek, politológusok, közgazdászok és papok.
23:00 - 23:59
Bírósági akták ismétlés
Nicolae Ceausescu suszterinasból lett román kommunista diktátor, akit a körülötte kialakult személyi kultusz csúcspontján Conducatorként, azaz Vezérként és a Kárpátok géniuszaként magasztalt a hivatalos sajtó. A közép-kelet európai kommunista rendszerek összeomlása egyedül Romániában járt fegyveres harccal és súlyos véráldozattal, s csak Ceausescut és feleségét végezték ki. Horváth Attila jogtörténésszel beszélgetünk Ceausescu diktatúrájáról. Majd szó lesz egy tragikomikusnak nevezhető műkincslopásról és annak peréről, amely 1983-ban történt a budapesti Szépművészeti Múzeumban. Várja Önöket a szerkesztő, Szántó Georgina.
23:00 - 23:59
Bírósági akták ismétlés
Bírósági akták – legyen Ön is jogerős! A Karc FM lezáratlan ügyeket, elvarratlan szálakat és híres pereket bemutató műsora, vasárnap délután négytől a Karc FM-en! Szerkesztő-műsorvezető: Szántó Georgina.
00:00 - 01:00
Jelek ismétlés
JELEK, a Karc Fm vasárnapi magazinműsora 11-től délig. A kultúra nem holmi díszfityegő az életünkön, nem sznobok kötelező operaházi vagy teátrumi pofavizitje. Mindaz, amit kultúrának nevezünk, az emberiség ősidők homályából induló, s a jövő ismeretlenjébe tartó jelrendszere, amely minden korok emberének lelki-szellemi, szívbéli iránytűje, amely nekünk és utódainknak is katartikus erővel mutatja meg a különbséget gonoszság és jóság, szép és csúf, helyes és helytelen között – kijelölve ezzel azt a nem túl széles, ám nem is járhatatlan ösvényt, amelyen érdemes haladnunk egy boldogabb emberi jövő felé. Minden vasárnap 11 órától várja Önöket Stifner Gábor szerkesztő-műsorvezető
01:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra.Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
A Karc FM közszolgálati magazin műsora hétköznaponként 9 és dél között. Szakértő vendégekkel a családokat érintő legfontosabb kérdésekre keressük a választ: oktatás, egészségügy, jogi, kisebbségi és pénzügyi kérdések, közigazgatás, tudomány és kultúra. Itt mindig van idő részletesen megbeszélni hétköznapi ügyeinket. Izgalmas témák, okos válaszok délelőttönként a Karc FM-en.
12:00 - 12:30
Déli News
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:30 - 13:00
Regiszter
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
14:00 - 15:00
Kortalan ismétlés
Magyarországon a 60 év fölötti népesség aránya 1990 és 2015 között 19-ről több mint 25 százalékra növekedett, és az előrejelzések szerint 2060-ra eléri a 29 százalékot. Ma már sokkal többen vannak a 65 év felettiek, mint a 14 évnél fiatalabbak. Az aktív időskor, aktív idősödés fogalmát a WHO vezette be. Megfogalmazásuk szerint ez olyan időskor megéléséről szól, mely nem csupán fizikai aktivitást, a munkaerőpiacon maradást jelenti, hanem a társadalmi, kulturális, civil életben való aktív részvételt is. Az aktív idősödés célja az egészség megtartása, a társadalmi részvétel és biztonság nyújtása, az idősek önállóságának és függetlenségének megtartása. Ezen elvek alapján – a test és a lélek egészségének megőrzése – készül vasárnaponként a „Kortalan” műsora. Várja hallgatóit Petz Margó.
15:00 - 16:00
Partitúra
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra.Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Észkarc
A Karc FM esszéirodalmi műsora. Mindennapjaink sodrásában sokszor csak futó pillantást, vagy még azt sem vetünk olyan történésekre, jelenségekre, gondolatokra, amelyek tüzetesebb vizsgálata segítségünkre válhatna a környező valóság megértésében. A szaktudományok nagy mélységekben, a laikus számára követhetetlen részletességgel vizsgálják tárgyukat. Az irodalom inkább az emberi lélek külső hatásokra mutatott rezonanciáit tárja az olvasó elé. Az esszé az a műfaj, amely a szépirodalom és szaktudományosság határmezsgyéjén – jó esetben – egyesíti a két műfaj erényeit: kellő mélységig hatol, de ügyel arra, hogy az alapműveltséggel élő is értse, (ha akarja) a mondandó lényegét. Eközben teret ad a szerző személyes véleményének, egyéni nézeteinek is. A ma is folyamatosan születő esszéirodalom legjelesebb képviselőivel váltunk szót, időnként talán tovább is gondolva mindazt, amit írásaikban górcső alá vettek. ÉszKarc, minden hétfőn 18.00 órától Stifner Gáborral.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
A dallamos rockzene klasszikusai. Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:30
Észkarc ismétlés.
A Karc FM esszéirodalmi műsora. Mindennapjaink sodrásában sokszor csak futó pillantást, vagy még azt sem vetünk olyan történésekre, jelenségekre, gondolatokra, amelyek tüzetesebb vizsgálata segítségünkre válhatna a környező valóság megértésében. A szaktudományok nagy mélységekben, a laikus számára követhetetlen részletességgel vizsgálják tárgyukat. Az irodalom inkább az emberi lélek külső hatásokra mutatott rezonanciáit tárja az olvasó elé. Az esszé az a műfaj, amely a szépirodalom és szaktudományosság határmezsgyéjén – jó esetben – egyesíti a két műfaj erényeit: kellő mélységig hatol, de ügyel arra, hogy az alapműveltséggel élő is értse, (ha akarja) a mondandó lényegét. Eközben teret ad a szerző személyes véleményének, egyéni nézeteinek is. A ma is folyamatosan születő esszéirodalom legjelesebb képviselőivel váltunk szót, időnként talán tovább is gondolva mindazt, amit írásaikban górcső alá vettek. ÉszKarc, minden hétfőn 18.00 órától Stifner Gáborral.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 02:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
A dallamos rockzene klasszikusai. Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
A Karc FM közszolgálati magazin műsora hétköznaponként 9 és dél között. Szakértő vendégekkel a családokat érintő legfontosabb kérdésekre keressük a választ: oktatás, egészségügy, jogi, kisebbségi és pénzügyi kérdések, közigazgatás, tudomány és kultúra. Itt mindig van idő részletesen megbeszélni hétköznapi ügyeinket. Izgalmas témák, okos válaszok délelőttönként a Karc FM-en.
12:00 - 12:30
Déli News
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:30 - 13:00
Kérdőjel
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Saliga Péter és Simon-Palov Judit segít nyomon maradni.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
14:00 - 15:00
Szabad Jegyzés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára. A mindenkire, vagy sokakra vonatkozó gazdasági információk mellett, törekszik az érdekességek, a jellemző kül-és belföldi trendek, avagy hirtelen változások bemutatására is. Amit az élet, a politika vagy a jószerencse hoz. A szélesre tervezett repertoár közös nevezője, a közérthetőség.A műsor szerkesztő-műsorvezetője, Kovács Anita legalábbis erre törekszik, és igyekszik témáit, vendégeit is e cél felé kormányozni.
15:00 - 16:00
Az igazság órája
Készüljetek.hu – Meg sem nézték az Alapjogokért Központ kisfilmjét a balliberális kritikusok. Jogfosztás – Igazságosnak kiáltották ki a fosztogatásokat Amerikában. Ezek ugyanazok! – Ugyanaz a kör tiltakozik a színművészeti egyetem átalakítása ellen, akik eddig a kormány minden lépését nemzetvesztőnek titulálták. Az igazság órája kedden délután háromtól négyig a Karc FM-en Szánthó Miklóssal, az Alapjogokért Központ igazgatójával és Kovács Istvánnal, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatójával. A szerkesztő-műsorvezető Czirják Imre. Ismétlés: szerda reggel háromtól négyig.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Kódfejtők
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Saliga Péter és Simon-Palov Judit segít nyomon maradni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Hangadó
Könnyűzenei kitekintés Bizse Ferenccel. Zene és ami mögötte van. Újdonságok, vélemények és kulisszatitkok. Élő beszélgetések, interjúk a mainstream média által hanyagolt, vagy éppen még felfedezésre váró, figyelmet érdemlő előadókkal és zenekarokkal. Exkluzív zenei válogatások. Hiteles látlelet a könnyűzene jelenlegi helyzetéről
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Színe és fonákja ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára. A mindenkire, vagy sokakra vonatkozó gazdasági információk mellett, törekszik az érdekességek, a jellemző kül-és belföldi trendek, avagy hirtelen változások bemutatására is. Amit az élet, a politika vagy a jószerencse hoz. A szélesre tervezett repertoár közös nevezője, a közérthetőség.A műsor szerkesztő-műsorvezetője, Kovács Anita legalábbis erre törekszik, és igyekszik témáit, vendégeit is e cél felé kormányozni.
00:00 - 01:00
Poétikon
Evolúció az irodalomban. Értékek – értékítélet nélkül. A Karc FM irodalomórája a nagyszalontai tölgytől a nyugatosok asztaltársaságán keresztül a jelen szellemi elitjéig követi a pergamenre nyomott betű szavatosságát. A Poétikon műsorra tűzi a kortárs irodalom aktualitásait, félhomályba szorult és elismert alkotóit, de lehetőséget biztosít a fiatalok bemutatkozására is. Feltárja az új fórumokat, új műhelyeket, régi-új célok mentén. Évfordulók, akár centenáriumok adnak apropót az újraértelmezésre. Hogy viszonyul a kortárs a klasszikusokhoz? Egyáltalán: jól válogattunk-e eddig a klasszikusok üzenetéből? Kortárs és klasszikus, líra és próza, Irodalmi útravaló és Verspogácsa – az irodalom gyakrabban jön szembe, mint ahogy ráköszönünk… Viola Szandra számít figyelmükre. A Poétikon szombat délben hallgatható a Karc FM műsorán.
01:00 - 03:00
Hangadó ismétlés
Könnyűzenei kitekintés Bizse Ferenccel. Zene és ami mögötte van. Újdonságok, vélemények és kulisszatitkok. Élő beszélgetések, interjúk a mainstream média által hanyagolt, vagy éppen még felfedezésre váró, figyelmet érdemlő előadókkal és zenekarokkal. Exkluzív zenei válogatások. Hiteles látlelet a könnyűzene jelenlegi helyzetéről.
03:00 - 04:00
Az igazság órája ismétlés
Sorskérdésekről őszintén az Alapjogokért Központtal. Beszélgetések a józan ész jegyében, a liberális véleménymonopóliummal szemben, keddenként délután három és négy között. A házigazda: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Ismétlés: szerdán hajnalban háromtól
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
A koronavírus terjedése miatt számos munkavállaló kényszerül karanténba: sok cégnél olyan szabályozást vezettek be miszerint, ha a munkavállalóval egy háztartásban élő családtagja, vagy közeli ismerőse pozitív teszteredményt kapott, úgy a munkavállaló köteles két hét karanténba vonulni, vagy tesztel igazolni, hogy nem fertőzött. Mi történik ilyen esetekben a munkavállaló bérezésével, jár-e fizetés, jár-e táppénz az otthon töltött időszak alatt? Nyolcadik alkalommal adtál át a „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” díjat, a tanári szakma egyre kevesebb tiszteletet, megbecsülést kap a társadalomtól, egy ilyen díj segíthet a mérleg nyelvének visszabillentésében? többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ szerdán 9.00 órától a Spájzban. Várja Önöket a szerkesztő Farkas Beatrix.
12:00 - 12:30
Déli News
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:30 - 13:00
Kérdőjel
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Saliga Péter és Simon-Palov Judit segít nyomon maradni.
13:00 - 14:00
Karcolat
Ha az ember sejtjei" megkergülnek", azaz értelmetlen osztódásba kezdenek, az a rák. A rettegett betegség ellen már a mesterséges intelligenciát is bevetették. Magyarországon dolgozták ki azt a bioinformatikai szoftvert, amely a világban alkalmazott 1200 hatóanyagot, és mintegy 26000 orvosi szabványt vet össze egy - egy beteg szövetmintáival, hogy tanácsot adjon az obkológusnak a személyre szabott terápia kialakításában. Dr.Peták István, nemzetközileg elismert kutató, az emberi génkészletből kiindulva elsőként kezdett foglalkozni ezzel az egyénre szabott molekuláris diagnosztikával. Arról, hogy ő és kutató csoportja meddig jutott szerdán 13 órától beszél Kovács Anitának a Karcolatban.
14:00 - 15:00
Zöld Zóna
Zöld zóna szerdán, a 14 órai hírek után. A vízgazdálkodási MICACC program arra is kitűnő példa, hogy helyi szinten milliárdos beruházások nélkül, közösségi erőfeszítések révén is sokat tehetünk a víz megtartásáért, illetve a vízkárok ellen. Emellett beszélgetünk a most záruló szalakóta-projekt mérlegéről is. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Stifner Gábor.
15:00 - 16:00
Pipa
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá.Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Horizont
A jövő héten Washingtonban írja alá Izrael és az Egyesült Arab Emírségek a kapcsolatuk normalizálásáról szóló történelmi jelentőségű dokumentumot. Ez a megállapodás elemzők szerint változásokat jelez előre a közel-keleti helyzetben. A témáról Veszprémy László Bernáttal, a Migrációkutató Intézet kutatójával beszélget a Horizont szerdai adásában a szerkesztő-műsorvezető, Kottász Zoltán.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Saliga Péter és Simon-Palov Judit segít nyomon maradni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Sztárkarcok
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
21:00 - 22:00
Igéző
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Zöld Zóna
Zöld Zóna! Egy „ökofórum”, ahol leleplezik környezetünk szennyezőit. Egy „ökoház”, ahol megszólalhatnak a zöld gazdaság képviselői. Egy „ökosuli”, ahol elmondhatják véleményüket a jövőről – a jövő generációi. Minden szerdán 14 órától, a Karc FM-en Stifner Gáborral.
00:00 - 01:00
Pipa ismétlés
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
01:00 - 02:00
Sztárkarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
02:00 - 03:00
Igéző ismétlés
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Részmunkaidő, magasabb fizetés és az eredeti pozíció: ezek mind járnak a kisgyermekes édesanyának, aki visszatér a munkába. Sokan azonban nem tudnak az őket megillető jogokról. Tájékozatlanok és a saját igényeikkel sincsenek tisztában. A Spájz című műsorban megismerhetik a Mommy Works Hungary közösséget, amely segít tájékozódni a gyesen lévő anyáknak. Csütörtökön beszélünk az epilepsziáról is, 11 órától pedig felelevenítjük régi keresztyén rítusainkat. Ön tudja, hogy milyen, Boldogasszonyhoz kötődő hagyományaink vannak szeptemberben? Csütörtökön 9 órától várja Önöket Bóna Judit.
12:00 - 12:30
Déli News
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:30 - 13:00
Regiszter
A fehérorosz választások nemzetközi megkérdőjelezése legalább annyira szól Oroszországnak, mint az eddig megszokott választási folyamatok felrúgásának. Ahogy a demokraták az USA-ban bejelentették, hogy nem ismerik el vereségüket az őszi elnökválasztáson, hasonlóképpen a háttérhatalom támogatottjai is így tesznek a világ egyéb részein. Ilyen értelemben az a demokratikus politikai felépítmény , amit ez idáig a legjobbnak véltünk, a világ erőviszonyainak átrendezésével a történelem szemétdombjára kerülhet. Helyét pedig a hangos kisebbség felhasználásával, vagy egyenesen hadrendbe állításával azok tölthetik ki, akik a világ erőforrásai felett rendelkeznek. A helyzetről Lóránt Károly közgazdász készített elemzést, akit csütörtökön déli fél egykor Kovács Anita kérdez a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
14:00 - 15:00
Talentográf
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
15:00 - 16:00
Főszerep
Ugyanazok kérték aláírását az Új Színház igazgatójának kinevezése ellen, akik fél évvel korábban ellene gyűjtöttek aláírást - emlékezett vissza Nemcsák Károly a József Attila Színház igazgatója a kinevezése körüli időszakra. De a mostani évad terveiről, bemutatóiról, a járványhelyzet színházi kezeléséről és a Színművészeti Egyetemen uralkodó helyzetről is beszél csütörtökön 3 órától a Főszerepben, ahol Mohácsi Szilvia kérdezi.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Horizont
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorvezetők: Sitkei Levente és Kottász Zoltán. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Folkarc
Az autentikus népzene és a könnyűzene találkozásai Bizse Ferenc műsorában. A hazai rádiózás egyedülálló folkzenei műsora. A „crossover” apropóján a népzene kedvelői és a könnyűzene szerelmesei figyelmére is számít, lehetőséget nyújt határon túli zenészek bemutatására. Népszerű fórumokon, honlapokon gyakran citált műsor, amely megérti a műfajban rejlő lehetőségeket és tágítja a határokat. Világzenei produkciók és megzenésített versek is helyet kapnak az adásban. A stúdiókörülmények lehetőséget nyújtanak akusztikus élőzenei produkciókra is. Élő, exkluzív beszélgetések zenéről, nemzeti hagyományról, újításról.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Talentográf
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Kulisszatitkok a színházak környékéről. A színház világa nem önmagában áll, hanem reagál a hétköznapokra, üzen a közéletnek. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
01:00 - 03:00
Folkarc ismétlés
A hazai rádiózás egyedülálló folkzenei műsora. A „crossover” apropóján a népzene kedvelői és a könnyűzene szerelmesei figyelmére is számít, lehetőséget nyújt határon túli zenészek bemutatására. Népszerű fórumokon, honlapokon gyakran citált műsor, amely megérti a műfajban rejlő lehetőségeket és tágítja a határokat. Világzenei produkciók és megzenésített versek is helyet kapnak az adásban. A stúdiókörülmények lehetőséget nyújtanak akusztikus élőzenei produkciókra is. Élő, exkluzív beszélgetések zenéről, nemzeti hagyományról, újításról.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
A Bükki Nemzeti Park területén 1250 barlang van, és itt található Magyarország legnagyobb karsztvíz-bázisa is. Ezen természeti értékek mesélnek nekünk az egyedi földtani szerkezet kialakulásáról, a változatos és különleges területről, élővilágról. A megóvásukra kiírt uniós projekt mellett útra kelünk a Digitális Vándor applikációval is, mely megmutatja, milyen állatok laknak a mellettünk álló fában, és milyen madár repült el a fejünk felett. A sort folytatván pedig meginvitáljuk Önöket a Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválra is. Spájz pénteken 9 és dél között, Petz Margóval.
12:00 - 12:30
Déli News
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:30 - 13:00
Magyar hangok
Az idei tanévben is folytatódhat a Kárpát-medencei tehetséggondozást megvalósító Collegium Talentum program - mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára egy hétfői, budapesti sajtótájékoztatón. Hozzátette, nagy jelentőségű továbbképzési formáról van szó, hiszen 20-30 év múlva nagy eséllyel ezek a diákok, hallgatók lesznek a Kárpát-medence magyar vezetői. Az államtitkár erről is nyilatkozott a Magyar hangoknak. Nyolcvan éve tért vissza Magyarországhoz Észak-Erdély. A második bécsi döntés értelmében Magyarország visszaszerezte Romániától a Trianonban elcsatolt keleti területek egy részét. Minderről szó lesz a Magyar hangok következő adásában. Várja önöket pénteken fél egykor a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
13:00 - 14:00
Karcolat
Milyen lenne a színművészetis diákok által előadott egyetemfoglalós tragikomédia, ha keresztény-konzervatív rendező tanította volna be őket? Miért kellene inkább néhány budapesti színház előtt demonstrálniuk? Elkezdődik-e az idei tanév a Vas utcában? Többek között ezekről a kérdésekről fejti ki véleményét Bognár Zsolt színművész pénteken 13 órakor a Karcolatban Gajdics Ottó vendégeként.
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
15:00 - 16:00
Vidéki karcok
Együtt tud-e dolgozni a kormány és az ellenzék vidéken, vagy győz a pártpolitikai csatározás? Minden, ami a polgárokat foglalkoztatja Győrtől Debrecenig. Sikerek és kudarcok a Karc FM heti magazinjában. Ez a Vidéki Karcok Németh Gáborral, minden pénteken 15 órától.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
18:30 - 19:00
Színe és fonákja
Hírek, információk, sőt dezinformációk ömlenek ránk nap, mint nap, az emberek csak kapkodják a fejüket. Nincs ember, aki ezt követni tudná. Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán sajátos értelmezésével. Hétvége előtt a heti sajtótermést tallózzuk minden péntek este, a teljesség igénye nélkül.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Jazzkarc
Jazz; finoman és karcosan egyaránt. A minden pénteken, 20:00 órától jelentkező JazzKarc egy rendhagyó jazzmagazin, melyben Gáspár Károly a riportalanyokat nem csak sikereikről, új lemezeikről, közelgő koncertjeikről kérdezi. Előkerülnek a magyar jazz ügyes-bajos dolgai, problémái is, természetesen sok jó zenével fűszerezve.
21:00 - 22:00
Vidéki karcok ismétlés
Együtt tud-e dolgozni a kormány és az ellenzék vidéken, vagy győz a pártpolitikai csatározás? Minden, ami a polgárokat foglalkoztatja Győrtől Debrecenig. Sikerek és kudarcok a Karc FM heti magazinjában. Ez a Vidéki Karcok Németh Gáborral, minden pénteken 15 órától.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Páholy ismétlés
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
00:00 - 01:00
Jazzkarc ismétlés
Jazz; finoman és karcosan egyaránt. A minden pénteken, 20:00 órától jelentkező JazzKarc egy rendhagyó jazzmagazin, melyben Gáspár Károly a riportalanyokat nem csak sikereikről, új lemezeikről, közelgő koncertjeikről kérdezi. Előkerülnek a magyar jazz ügyes-bajos dolgai, problémái is, természetesen sok jó zenével fűszerezve.
01:00 - 05:30
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
05:30 - 06:00
Színe és fonákja ismétlés
Hírek, információk, sőt dezinformációk ömlenek ránk nap, mint nap, az emberek csak kapkodják a fejüket. Nincs ember, aki ezt követni tudná. Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán sajátos értelmezésével. Hétvége előtt a heti sajtótermést tallózzuk minden péntek este, a teljesség igénye nélkül.
06:00 - 09:00
Otthon
Táppénzre kell-e menniük a koronavírus miatt a gyerekükkel otthon maradó, egyébként egészséges szülőknek? Vagy azoknak, akik egy igazoltan fertőzött családtagjuk miatt kényszerülnek karanténba? Minden gyereknél elvégzik a koronavírus tesztet, akit hazaküldenek az iskolákból, óvodákból, és meddig kell velük otthon maradni, ha nincs pozitív tesztjük? A kérdésekre szakemberek válaszolnak az Otthon műsorában. Emellett utánajárunk annak is, hogy miért érdemes szeptemberben anyajegyszűrésre menni? Szombaton reggel 6 és 9 óra között Simori Renáta számít a figyelmükre!
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
Nagy Ágnes keramikus technikával készült szobrairól, az I. világháború 100 éves évfordulójára írt zenékből készült koncertfilmről, valamint a 25. születésnapját ünneplő világzenei térről és közösségi helyről, a Fonó Budai Zeneházról lesz szó a Hangok, színek, ízekben szombat délelőtt 9 órától. Mohácsi Szilvia várja Önöket!
11:00 - 12:00
Corvin lapok
Az elmúlt századok egyik legnagyobb járványának - a középkori pestist követően - a kolerát tekinthetjük. Kevésbé ismert,hogy az 1855-ös kolerajárvány leginkább a Balaton vidékén szedte áldozatait, de nagy emberveszteséget okozott már 1831-ben. Megtiltották a vásárok és búcsúk tartását,a templomokat és a kocsmákat bezárták. A papok csak a templom falain kívül mondhattak misét,és az ostyát nem érinthették,hanem egy fadarabbal nyújtották át a híveknek. Nem engedélyezték a Balatonon a halászatot sem. Lezárták az őszödi, a boglári és a fonyódi révátkelő helyeket.Mindenkit figyelmeztettek,hogy csak tiszta kútvizet igyon,és a Sió szűretlen vizét ne fogyassza. Írásai nyomán a téma kutatójával,Kovács Emőke történésszel beszélgetünk. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától , illetve az ismétlésben 23 órától.
12:00 - 13:00
Poétikon
A Poétikon következő adásában Urmai Gabriellával beszélgetünk Kilépőkártya és Jelena lányai című könyveiről, újságírásról, krimiről és arról, hogy hogyan vált színésznőből íróvá. Várja Önöket szombat déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
13:00 - 14:00
Kódex
A Trianon Múzeum megalapítója, igazgatója. Anyagiak nélkül, de végtelen eltökéltséggel építkezett. A Szegedi Tudomány Egyetem oktatója, Szabó Pál Csaba történész lesz a Kódex és Vass István Zoltán vendége szombaton 13.00 órától.
14:00 - 17:00
Előnyszabály
Nagyszerű magyar siker született a múlt hét végén befejeződött lengyelországi vitorlázó Finndingi Európa-bajnokságon, amelyen Berecz Zsombor aranyérmes lett. Az Előnyszabályban a már tokiói olimpiai kvótával rendelkező sportoló eleveníti fel a viadal részleteit. Műsorunkban hallhatják majd a berlini versenyen kiválóan szerepelt Sidi Pétert, aki légpuskában beállította saját fennálló világcsúcsát, majd új magyar rekorddal győzött és beszámolunk arról is, hogy elindult az élet a hazai és a nemzetközi kézilabdában egyaránt. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnap hajnali ismétlésben Fejér Balázs és Németh Kornél számít figyelmükre.
17:00 - 18:00
Köz-pénzügyek
A gazdaságban nincs abszolút igazság. Ha lenne, a világ nem lábalna ki a nagy válságokból. A nemzetközi térben – nemzetállamok opponálják egymást. Világválságot szült egy amerikai lufi, Nagy-Britannia angolosan távozott az Unioból, Berlin a görög mentőövet vitatja, Ázsia pénzeli a nyugatot, új együttműködéseket sürget Visegrád négy alapítója. A Karc FM teret ad a gazdasági vitáknak. Minden második szombaton, 17.00 órától a Wekerle Tudományos Fórum résztvevői írják fel saját receptjüket.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorvezetők: Sitkei Levente és Kottász Zoltán. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
19:00 - 20:00
Sztárkarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
20:00 - 21:00
Szabad Jegyzés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára. A mindenkire, vagy sokakra vonatkozó gazdasági információk mellett, törekszik az érdekességek, a jellemző kül-és belföldi trendek, avagy hirtelen változások bemutatására is. Amit az élet, a politika vagy a jószerencse hoz. A szélesre tervezett repertoár közös nevezője, a közérthetőség.A műsor szerkesztő-műsorvezetője, Kovács Anita legalábbis erre törekszik, és igyekszik témáit, vendégeit is e cél felé kormányozni.
21:00 - 22:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene.
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
A közelmúlt történelme emberi történeteken keresztül rajzolódik ki hallgatóink füle hallatára. „Hiszem azt, mindenki sorsa a történelem része, s mindannyiunk sorsát meghatározza a történelem. Ennek tudatában beszélgetek vendégeimmel.” – vallja a műsorvezető.
23:00 - 23:59
Corvin lapok ismétlés
A valóság is lehet szép, sőt szebb, mint a hazug ábránd.” Fekete István örök érvényű intelme a magyar történelem-tudatra is hatással lehet. A mítoszok és legendák, a forrásmegjelölés nélküli szóbeszédek ugyanis hosszú távon tévútra viszik a nemzetet. Vannak legendák, amelyekhez nem szabad hozzányúlni. De olyanok is akadnak, amelyek tudatos történelemhamisítás után öröklődtek a jelenkorra. A XX. század bővelkedett a propagandában, de a zivataros évszázadokban majd’ minden korszak tudatosan festette a maga arcélét. A Karc FM Corvin lapok műsora a források alapján teszi ugyanezt.
00:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés.
Itt mindent szabad a szabályok adta kereteken belül – néha azon túl is -, mozgásban vagyunk, teret adunk a sportnak. Aktualitások és múltidézés egyben, történetek elfeledett, régen hallott sportolóktól, egykori sikerek és kudarcok felelevenítése. Előnyszabály Fejér Balázzsal és Németh Kornéllal minden szombaton 14 és 17 óra között, valamint vasárnap hajnalban 3-tól 6-ig.
06:00 - 07:00
Kortalan
Nem mindegy, hogy B. Károly megölte vagy megölelte rég nem látott szerelmét. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság most indult kampánya az álhírek felismeréséhez nyújt segítséget – elsősorban az idősebb generációknak. Az nmhh.hu/alhirek oldalán három rövid kampányvideó figyelmeztet a sietős hírolvasás csapdáira, és egy magyarázatokkal ellátott grafika segít abban, milyen pontokat hasznos ellenőrizni egy hír olvasásakor. Mi is megkérdezzük a szakértőt a Kortalan műsorában, ahol a novemberben várható nyugdíjkorrekcióról és a jövő évi plusz juttatásokról is hallhatnak.
07:00 - 08:00
Álláspont
Ideológiailag, erkölcsileg és támogatottságban is mélypontra került a Jobbik Nagy Ervin szerint. A filozófussal, a Jobbik egykori alelnökével, a XXI. Század Intézet kutatójával Bíró Lászlóról, a baloldal által is támogatott, antiszemita jobbikos képviselő-jelöltről, a hazai és a nemzetközi álhírgyártókról és az ellenzék jelenlegi állapotáról is beszélgetünk. Vasárnap 7 és 8 óra között ismét hallgassák az Álláspontot! Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető: Haraszti Gyula.
08:00 - 09:00
Alaphang
Hangerőt adni a tartalomhoz. Jól megfontolt politikai szándék munkál a balliberális elitben, amiért igyekszik magához csábítani az új generáció tagjait. Hasonló elköteleződést épít ki az a balliberális médiavilág is, amely pénzügyi támogatások révén teszi a maga irányába lojálissá a fiatalokat. E körben viszont évtizedek óta hiánycikk az érv. Csak életérzés van. A polgári oldal által kínált jövőkép vonzóbb a fiataloknak is, csak az alternatíva kevés napfényhez jut. Az Alaphangban Pelyach Gergely vendégei Tisóczki Flóra és Bohár Dániel újságírók, és Jeszenszky Zsolt, politikai hobbista, a most induló Pesti Tv műsorvezetői.
09:00 - 10:00
Farkasverem
Trianon revíziója erkölcsi kötelesség a magyarság számára. Ezt a sommás gondolatot olvashattuk egy nemrég megjelent interjúban. A stúdióban Belénessy Csaba szerkesztő vendége Szerencsés Károly történész – akitől az idézett kijelentés származik - és Soós Viktor Attila történész, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának tagja. Farkasverem. A Karc FM történelemórája, minden vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés aznap este ugyancsak kilenckor.
10:00 - 11:00
Asztal körül
Milyen találmányok voltak az ókorban, amiket ma is használunk? Hogyan lehet otthon ezeket a kísérleteket megcsinálni? Az Aquincumi Múzeum Zseniális találmányok az ókorban kiállítás nemcsak a fiatalokat, hanem a játékos kedvű felnőtteket is várja. A vasárnapi Asztal körül műsorból többek között kiderül, hogy hogyan nézett ki egy ókorban készült orgona. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető:Gál Mónika.
11:00 - 12:00
Jelek
Jelek vasárnap a 11 órai hírek után. A tudományos jelentősége is óriási Teleki Pál Vörös Térképének, amely minden szónál ékesebben bizonyítja a trianoni rablóbéke erkölcstelenségét. Kubassek János, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója mutatja be a dokumentumot. A Rongyos Gárdáról történészkörökben a mai napig csupán szitokszavakkal szokás beszélni, Szentkirályi Gábor történész nem ezt teszi - számít figyelmükre a szerkesztő, Stifner Gábor. .
12:00 - 13:00
Keresztény értékek
A Szegedi Dóm Látogatóközpontban nemcsak a liturgikus teret tekinthetjük meg, hanem megnézhetjük az állandó és időszaki kiállítást is. Aki pedig éjszaka szeret barangolni, az gyertyafényes bejáráson is részt vehet. A vasárnapi Keresztény értékek műsorban a Szegedi Dóm Látogatóközpont mellett megismerhetjük a Zsidó emlékek nyomában- Két keréken könyv sorozat legújabb kötetét is. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető:Gál Mónika.
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
Máig jelentős befolyással bírnak a hazai gazdaságra a baloldali kormányok idején , vagy akár már a rendszerváltás előtt komoly vagyonra szert tett üzletemberek. Orbán Viktor miniszterelnök nemrég arról beszélt, hogy a kormány nem válogat, az állami támogatásoknak a vörös bárók is haszonélvezői. Ha vörös báró,akkor Gyurcsány Ferenc. A volt kormányfő meggazdagodása éles látlelete annak,miként szereztek szédületes vagyont az ifjú kommunisták.Míg Gyurcsány folyamatosan fideszes oligarchákat emleget,csak az elmúlt 4 esztendőben összesen több,mint 2 milliárd osztalékot vett fel az Altusból. A témáról Franka Tibor újságíróval beszélgetünk, aki korábban könyvet is írt a vörös bárókról.Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától , illetve az ismétlésben 22 órától.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
16:00 - 17:00
Bírósági akták
"Az 1956-os forradalom alatt, a Köztársaság téri pártház ostromakor egy szadista, alkoholista, fasiszta kulákivadék nő leszúrta a magatehetetlen négygyermekes családapát, majd kivágták a szívét és felmutatták a tomboló tömegnek." Ezt hirdette a kádári propaganda az erőszakos bűncselekményekkel megvádolt 20 éves Jankó Piroskáról, akinek koholt vádakon alapuló pere a 18 éves medikáéval, Tóth Ilonáéval párhuzamosan zajlott. Jankó Piroska megúszta a halálbüntetést, ám borzalmas meghurcoltatáson ment keresztül. Történetéről a vasárnap 16 órakor kezdődő Bírósági aktákban beszélget Horváth Attila jogtörténésszel a szerkesztő, Szántó Georgina.
17:00 - 18:00
Asztal körül ismétlés
Hogyan segíthet tanulni, dolgozni, tájékozódni, közösséget találni, gyógyulni, szeretni és élni a ma bonyolult világában a hit? Egyike azoknak a kérdéseknek, amelyeket az Asztal körül kibeszélnek. Őszintén vall értékrendjéről, világnézetéről, és az őt foglalkoztató gondolatokról számos közszereplő. Közösen beszéljük meg a családokat foglalkoztató mindennapi kérdéseket, hasznos információkat. Várja Önöket minden vasárnap Petz Margó, Farkas Beatrix és Gál Mónika.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorvezetők: Sitkei Levente és Kottász Zoltán. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Magyar hangok
Hét határ, több ország, egy nemzet. A magyarság jelentős része száz éve kényszerből, nagyhatalmi diktátum következményeként más-más többséghez igazodva létezik. De él, létezik és küzd a megmaradásért, fennmaradásért, az erőszakos és módszeres asszimilációs törekvések ellen. Nem mást kérve, követelve, mint ami a nemzetközi egyezmények alapján, az egykori ígéretek szerint jár, járna. Míg azonban az autonómia különféle formái több európai nemzeti kisebbség esetében több évtizede létező valóság, addig a magyar kisebbségi közösségek számára ez a jog már egy évszázada többnyire csak papíron létező fogalom. Vagy agyonhallgatott tabutéma, vagy szitokszónak számít, jobb esetben meddő viták, szócséplés tárgya manapság is a környező országok többségében. Hogyan lehet élni, létezni, megmaradni ilyen körülmények között, nem elvándorolva, helyben, a szülőföldön keresve, találva megélhetést, boldogulást? A hétköznapi küzdelmekről, kisebb-nagyobb sikerekről, örömteli pillanatokról is kívánunk szólni adásról adásra, hetente itt a Magyar hangokban. Várjuk Önöket az éteren, vagy az interneten keresztül, hétről hétre péntekenként a magyarság híreivel, aktualitásaival, segítve ez által is a magyar összefogást!
19:00 - 20:00
Álláspont ismétlés
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől nyolc óráig várja önöket a Karc FM-en Haraszti Gyula.
20:00 - 21:00
Alaphang ismétlés
Kopik a szociáldemokrácia, újra csomagolják a liberalizmust, progresszívként mutatkozik be a dekadencia. Európa az ideológiák háborújába sodródott. A harcban régi-új helyét keresi a szuverén, az érdemesség, a norma és a szokásjog: a konzervatív eszme. Az eszme, amely számára a nemzet nem absztrakció, a szabályokat nem értékkatalógusból válogatják, a szabadságot pedig nem valamitől, hanem valamire kapják. Alaphang a Karc FM-en. Vasárnap reggel 8.00 órától számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Pelyach Gergely.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
Bár százmillió halott szegélyezte útját és még mindig vannak vörös foltok a világ testén, az emberek egy része mégis megengedő a kommunizmussal szemben. Jót akartak, csak rosszul sikerült – mondják, holott épp a jóakarat hiányzott leginkább ebből a vészkorszakból. A vörös csillag rémtetteiről szól a Farkasverem. A műsor gazdája Belénessy Csaba, állandó vendége pedig Máthé Áron, a műsor szakmai támogatójának, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese. Farkasverem. A Karc FM történelemórája minden vasárnap kilenctől tízig.
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
Végzetszerűség és szabad akarat. Múlt és jelen. Észrevesszük-e a történelem fordulópontjait? Ebben segítenek Papp Endre vendégei: történészek, politológusok, közgazdászok és papok.
23:00 - 23:59
Bírósági akták ismétlés
Bírósági akták – legyen Ön is jogerős! A Karc FM lezáratlan ügyeket, elvarratlan szálakat és híres pereket bemutató műsora, vasárnap délután négytől a Karc FM-en! Szerkesztő-műsorvezető: Szántó Georgina.
00:00 - 01:00
Jelek ismétlés
JELEK, a Karc Fm vasárnapi magazinműsora 11-től délig. A kultúra nem holmi díszfityegő az életünkön, nem sznobok kötelező operaházi vagy teátrumi pofavizitje. Mindaz, amit kultúrának nevezünk, az emberiség ősidők homályából induló, s a jövő ismeretlenjébe tartó jelrendszere, amely minden korok emberének lelki-szellemi, szívbéli iránytűje, amely nekünk és utódainknak is katartikus erővel mutatja meg a különbséget gonoszság és jóság, szép és csúf, helyes és helytelen között – kijelölve ezzel azt a nem túl széles, ám nem is járhatatlan ösvényt, amelyen érdemes haladnunk egy boldogabb emberi jövő felé. Minden vasárnap 11 órától várja Önöket Stifner Gábor szerkesztő-műsorvezető
01:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra.Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
2021. januárjától országosan tiltott lesz az avar égetése. Eddig is rengeteg önkormányzat élt a lehetőséggel, és korlátozta vagy teljesen betiltotta a környezetünket szennyező tevékenységet, hiszen minden évben nő az avarégetéssel kapcsolatos tűzesetek száma. De akkor mit lehet tenni a lehullott falevelekkel, a lemetszett ágakkal? Többek között erről kérdezzük a szakembert a hétfői Spájz műsorában, ahol utánajárunk még a TikTok mobilalkalmazás veszélyeinek, az otthonbiztosításoknak, és néhány tájházba is ellátogatunk.
12:00 - 12:30
Déli News
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:30 - 13:00
Regiszter
Amíg a COVID 19 vírus egészségügyi kezelésére a gyógyszer megérkezéséig a tömegkerülést, a távolságtartást, a gyakori kézmosást, a felületek takarítását valamint a helyes arcmaszk használatát javasolják , addig a gazdaság vonalán a digitalizációt. Amit lehet személyes érintkezés nélkül elvégezni, azt bízzuk a számítógépekre, tabletekre vagy az okostelefonokra. Ráadásul a digitalizációs „ országúton” ma már nem kell egyedül tévelyegni a vállalkozásnak. Az információ technológiában járatos szakcégek nagyon sok segítséget ajánlanak. Magyari Donát független fejlesztéspolitikai szakértő például az IT szektor egyik zászlóshajójának az SAP Hungary Növekedési Programjának digitális sorvezetőjét elemzi hétfőn déli fél egykor Kovács Anita gazdasági műsorában a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
20 év alatt 1 millió embert vettek rá a rendszeres sportolásra. Családi vállalkozásuk sportbérletével több mint 850 létesítmény látogatható az ország közel 140 településén. Cégük szinte minden díjat elnyert már, Az Év Irodája címtől a Magyar Termék Nagydíjon át a Családbarát Munkahelyig. Sikerre vitt ötletük egy olyan kártya, amivel a klubtagok két hamburger áráért mozoghatnak havonta hazánk szinte összes sportcentrumában. Üzletasszony, családanya, aki gyermekeinek szeretné majd átadni cégét és szakmai tudását. A hétfői Karcolat vendége Dr. Mihalik Zsuzsa, az All You Can Move ügyvezetője. Várja hallgatóit Petz Margó 13 és 22 órakor.
14:00 - 15:00
Kortalan ismétlés
Magyarországon a 60 év fölötti népesség aránya 1990 és 2015 között 19-ről több mint 25 százalékra növekedett, és az előrejelzések szerint 2060-ra eléri a 29 százalékot. Ma már sokkal többen vannak a 65 év felettiek, mint a 14 évnél fiatalabbak. Az aktív időskor, aktív idősödés fogalmát a WHO vezette be. Megfogalmazásuk szerint ez olyan időskor megéléséről szól, mely nem csupán fizikai aktivitást, a munkaerőpiacon maradást jelenti, hanem a társadalmi, kulturális, civil életben való aktív részvételt is. Az aktív idősödés célja az egészség megtartása, a társadalmi részvétel és biztonság nyújtása, az idősek önállóságának és függetlenségének megtartása. Ezen elvek alapján – a test és a lélek egészségének megőrzése – készül vasárnaponként a „Kortalan” műsora. Várja hallgatóit Petz Margó.
15:00 - 16:00
Partitúra
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra.Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Észkarc
Észkarc hétfőn a 18 órai hírek után. A kortárs (film)művészet úgymond fősodratának a balliberális utópiát szolgamód támogató jellegéről rántja le a leplet Deák-Sárosi László filmes szakember minapi írása. Erről beszélgetünk a szerzővel - várja hallgatóit a szerkesztő, Stifner Gábor.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
19:00 - 20:00
Hangjáték - A hipnózis halottja
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
A dallamos rockzene klasszikusai. Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:30
Észkarc ismétlés.
A Karc FM esszéirodalmi műsora. Mindennapjaink sodrásában sokszor csak futó pillantást, vagy még azt sem vetünk olyan történésekre, jelenségekre, gondolatokra, amelyek tüzetesebb vizsgálata segítségünkre válhatna a környező valóság megértésében. A szaktudományok nagy mélységekben, a laikus számára követhetetlen részletességgel vizsgálják tárgyukat. Az irodalom inkább az emberi lélek külső hatásokra mutatott rezonanciáit tárja az olvasó elé. Az esszé az a műfaj, amely a szépirodalom és szaktudományosság határmezsgyéjén – jó esetben – egyesíti a két műfaj erényeit: kellő mélységig hatol, de ügyel arra, hogy az alapműveltséggel élő is értse, (ha akarja) a mondandó lényegét. Eközben teret ad a szerző személyes véleményének, egyéni nézeteinek is. A ma is folyamatosan születő esszéirodalom legjelesebb képviselőivel váltunk szót, időnként talán tovább is gondolva mindazt, amit írásaikban górcső alá vettek. ÉszKarc, minden hétfőn 18.00 órától Stifner Gáborral.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 02:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
A dallamos rockzene klasszikusai. Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Szigorúbb szabályok annak érdekében, hogy kevesebb áldozatot követeljen a koronavírus terjedésének második hulláma. De vajon mi az, amire a boltok tulajdonosainak, az alkalmazottaknak kell figyelniük? Hogyan változtak az előírások a tömegközlekedési helyszíneken? És hogyan segíthetjük mi magunk a hatékonyabb védekezést? Ezekre a kérdésekre is keressük a válaszokat kedden a Spájzban. De szó lesz a mesterséges intelligencia térhódításáról, és a magyar tüdőtranszplantáció eredményeiről is. 9 óra után Csesznák Anikó számít a figyelmükre.
12:00 - 12:30
Déli News
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:30 - 13:00
Kérdőjel
A keddi Kérdőjel vendége dr. Marsai Viktor, a Migrációkutató Intézet kutatási igazgatója. A téma: újabb migrációs hullám indul Líbiából Európa felé? Kezdés délben fél egykor, a szerkesztő-műsorvezető: Imrényi Dávid.
13:00 - 14:00
Karcolat
„Nehogy nagy szavakat, meg csupa szépet írj rólam!” - kötötte Simon-Palov Judit lelkére a Karcolat keddi vendége. Így ezektől lecsupaszítva: a Nemzet örök küzdő Sportolója, tájfutó világbajnokunk, Monspart Sarolta érkezik a stúdióba délután 1-től, az ismétlés pedig meghallgatható este 10-től. Hagyják, hogy megmozdítsuk Önöket!
14:00 - 15:00
Szabad Jegyzés
Az idei nyáron a Széchenyi Pihenőkártyák húzták ki a belföldi turizmust a slamasztikából. A cégek által adható juttatás adózását lecsökkentették, keretét pedig megnövelték. Így azok a munkáltatók, amelyeket nem viselt meg a járvány bátrabban kényeztették dolgozóikat béren kívüli juttatással. Kedden a 14 óra után kezdődő Szabad Jegyzésben interjú a témáról Fata László juttatás szakértővel.
15:00 - 16:00
Az igazság órája
Tan(ács)köztársaság - Akadályozza az oktatást a színművészeti lemondott vezetése. Ebony and Ivory - Bevallotta egy amerikai egyetemi oktató, hogy nem fekete, hanem fehér. Második hullám - Nem állhat le az ország. Az igazság órája kedden délután háromtól négyig a Karc FM-en Panyi Miklóssal, az Alapjogokért Központ igazgatóhelyettesével és Szolomayer Balázzsal, az Alapjogokért Központ vezető elemzőjével. A szerkesztő-műsorvezető Czirják Imre. Ismétlés: szerda reggel háromtól négyig.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Kódfejtők
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Saliga Péter és Simon-Palov Judit segít nyomon maradni.
19:00 - 20:00
Hangjáték - A hipnózis halottja
20:00 - 22:00
Hangadó
A többek között a P. Box, az Omen és a Szfinx éléről ismert Koroknai Árpáddal folytatja karrierjét a Zorall zenekar, amelynek tagjai mozgalmas időszakot élnek. A népszerű hazai csapat új meglepetése, a Jég dupla whiskyvel, hagyományos 'zorallos' keveréke ismert szerzeményeknek, s egyben előfutára a napokban megjelenő ’Fémforgácsok’ nagylemeznek, amelynek további slágergyanús felvételeit Bizse Ferenc Hangadó című élő műsorában mutatjuk be. A stúdióban Hangya és Kori vendégeskedik a Zorall színeiben, kedden este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Szabad Jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára. A mindenkire, vagy sokakra vonatkozó gazdasági információk mellett, törekszik az érdekességek, a jellemző kül-és belföldi trendek, avagy hirtelen változások bemutatására is. Amit az élet, a politika vagy a jószerencse hoz. A szélesre tervezett repertoár közös nevezője, a közérthetőség.A műsor szerkesztő-műsorvezetője, Kovács Anita legalábbis erre törekszik, és igyekszik témáit, vendégeit is e cél felé kormányozni.
00:00 - 01:00
Poétikon
Evolúció az irodalomban. Értékek – értékítélet nélkül. A Karc FM irodalomórája a nagyszalontai tölgytől a nyugatosok asztaltársaságán keresztül a jelen szellemi elitjéig követi a pergamenre nyomott betű szavatosságát. A Poétikon műsorra tűzi a kortárs irodalom aktualitásait, félhomályba szorult és elismert alkotóit, de lehetőséget biztosít a fiatalok bemutatkozására is. Feltárja az új fórumokat, új műhelyeket, régi-új célok mentén. Évfordulók, akár centenáriumok adnak apropót az újraértelmezésre. Hogy viszonyul a kortárs a klasszikusokhoz? Egyáltalán: jól válogattunk-e eddig a klasszikusok üzenetéből? Kortárs és klasszikus, líra és próza, Irodalmi útravaló és Verspogácsa – az irodalom gyakrabban jön szembe, mint ahogy ráköszönünk… Viola Szandra számít figyelmükre. A Poétikon szombat délben hallgatható a Karc FM műsorán.
01:00 - 03:00
Hangadó ismétlés
Könnyűzenei kitekintés Bizse Ferenccel. Zene és ami mögötte van. Újdonságok, vélemények és kulisszatitkok. Élő beszélgetések, interjúk a mainstream média által hanyagolt, vagy éppen még felfedezésre váró, figyelmet érdemlő előadókkal és zenekarokkal. Exkluzív zenei válogatások. Hiteles látlelet a könnyűzene jelenlegi helyzetéről.
03:00 - 04:00
Az igazság órája ismétlés
Sorskérdésekről őszintén az Alapjogokért Központtal. Beszélgetések a józan ész jegyében, a liberális véleménymonopóliummal szemben, keddenként délután három és négy között. A házigazda: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Ismétlés: szerdán hajnalban háromtól
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Több szakember is hangsúlyozza, hogy a koronavírus-járvány idején még fontosabb, hogy minél többen oltassák be magukat szezonális influenzaoltással. Miért kap idén nagyobb hangsúlyt az oltás? Maszkviselés mindannyiunk érdeke, hogyan segít a maszkviselés a járvány terjedésének csökkentésében és hogyan kell helyesen használni? Milyen típusú maszkot válasszunk a gyerekeknek? Manapság minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektetnek a szülők gyermekük fejlesztésére – játsszon vagy fejlesszen a szülő? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ szerdán 9.00 órától a Spájzban. Várja Önöket a szerkesztő Farkas Beatrix.
12:00 - 12:30
Déli News
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:30 - 13:00
Kérdőjel
Tavaly több mint egy év alatt 2 milliárd forintot hagytak nálunk a külföldi turisták. A magyarok egy év alatt 25 millió alkalommal látogattak külföldre. Vagyis dübörgött a turisztikai ágazat és mindenki csodáról beszélt. Az idén felfordult a világ és hiába mondta Orbán Viktor még márciusban, hogy a turizmusnak ebben az évben kampó,kevesen hittek neki. Mi kell ahhoz, hogy a járvány után gyorsan talpra álljon a turizmus itthon és világszerte? Erről is kérdezi a műsor szerkesztője Bálint István az ismert turisztikai újságírót Kiss Róbert Richárdot a szerdai Kérdőjelben.
13:00 - 14:00
Karcolat
„Mi az elefántokkal vagyunk”. Ez a mottója a Szolgalelkű óriások című film készítőinek, akik Thaiföldön járva tapasztalták, hogy a turizmus sokszor kihasználja ezeket az állatokat. Pedig a külföldieket máshogy is oda lehetne vonzani, miközben még az elefántokat is jobban megismerhetnék. A rossz és jó gyakorlatokat is bemutatja a film, ami már több elismerésben is részesült, és amiről a Karcolatban beszélget Varga Flóra Csapó Andrással és Mátai Andrással.
14:00 - 15:00
Zöld Zóna
Zöld zóna, a KarcFm ökológiai magazinja szerdán, a 14 órai hírek után. A szeptember 10-én publikált WWF Élő Bolygó Jelentés a természet utolsó segélykiáltása: a jelentés szerint a gerinces fajok populációi megdöbbentő mértékben, 68%-kal zsugorodtak. Ha nem vesszük tudomásul, mekkora veszélyben van a természet és ezzel a mi életünk, azzal 8 milliárd ember jövőjét tesszük kockára. Vajon értjük a jelzéseket, képesek vagyunk elindulni a cselekvés útján és alkalmazkodni az új korhoz? Ezekről a kérdésekről váltunk szót Sipos Katalinnal, a WWF Magyarország igazgatójával - továbbá arról is, hogy lehet-e a pandémia közben, majd utána a gazdaságot és a Földet egyszerre gyógyítani... Számít figyelmükre a Zöld zóna szerkesztő-műsorvezetője, Stifner Gábor.
15:00 - 16:00
Pipa
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá.Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Horizont
A hétvégén tartományi választásokat tartanak hét olasz régióban, másrészt alkotmányos népszavazást az egész országban arról, hogy csökkenjen-e a képviselők száma a római parlamentben. A témáról Molnár Annával, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docensével beszélget a Horizont szerdai adásában a szerkesztő-műsorvezető, Kottász Zoltán.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Saliga Péter és Simon-Palov Judit segít nyomon maradni.
19:00 - 20:00
Hangjáték - A hipnózis halottja
20:00 - 21:00
Sztárkarcok
Schuster Lóránt, a legendás P. Mobil zenekar vezetője szókimondó ember. Mostanában ritkán vállal rádióinterjút, mert azt vallja, mivel sok hazai rádió egyáltalán nem játszik Mobilt, így ő sem szívesen vesz részt a műsoraikban. A magyar rockzene megkerülhetetlen alakja azonban ezúttal kivételt tesz: Bizse Ferenc SztárKarcok című élő műsorában őszintén beszél turnéról és feladatokról, bosszúságokról és sikeres koncertekről, évfordulókról és a vírushelyzet kihívásairól, sok zene kíséretében, szerdán este 8-tól.
21:00 - 22:00
Igéző
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Zöld Zóna ismétlés
Zöld Zóna! Egy „ökofórum”, ahol leleplezik környezetünk szennyezőit. Egy „ökoház”, ahol megszólalhatnak a zöld gazdaság képviselői. Egy „ökosuli”, ahol elmondhatják véleményüket a jövőről – a jövő generációi. Minden szerdán 14 órától, a Karc FM-en Stifner Gáborral.
00:00 - 01:00
Pipa ismétlés
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
01:00 - 02:00
Sztárkarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
02:00 - 03:00
Igéző ismétlés
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Édes otthon- kemény munka? Márciusban mindenki élete megváltozott. A munkáltatók villámgyorsan alkalmazkodtak az új helyzethez és terjedni kezdett a home office, vagyis az otthonról végezhető munka. Első hallásra azt gondolhatjuk, hogy a saját nappaliban jobban megy a feladat, kényelmesebb és a dolgozó maga oszthatja be az idejét. Közben azonban számos veszélyt hordoz: a munkáltató elvárásai és így az alkalmazott munkaideje megnőhet, ráadásul nem mindenkinek válik be az otthoni teljesítés. A Spájzban erről is beszélünk. Megismerhetik a Gyerünk Anyukám elnevezésű közösséget és beszélünk a Műtárgyak éjszakájáról is. 9 óra után Bóna Judit várja Önöket.
12:00 - 12:30
Déli News
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:30 - 13:00
Regiszter
Januártól komoly versenytársat kapnak a gyorskölcsönök. Tovább bővül ugyanis a „ Fogyasztóbarát „ termék család. Ezúttal a személyi kölcsönöket fazonírozzák át a Jegybank ajánlására a kereskedelmi bankok. Ezek a szabad felhasználású hitelek januártól maximált kamatfelárral, fix kamattal és nagyon gyorsan folyósítással lesznek elérhetők. A fogyasztóbarát kölcsönökről hétfőn déli fél egykor Kovács Anita kérdezi Binder Istvánt a MNB felügyeleti szóvivőjét a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
14:00 - 15:00
Talentográf
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
15:00 - 16:00
Főszerep
Cervantes meséje a furcsa különc lovagról, Don Quijote-ról a musical világát is meghódította. Hogyan fogalmazhatóak meg mély gondolatok ebben a műfajban, miként teheti hozzá saját üzenetét a rendező, és hat-e a mi világunkban a lovag története? Ezekről kérdezi Vincze Balázs rendezőt a Budapesti Operettszínház La Mancha lovagja című előadása kapcsán a Főszerepben csütörtökön 3 órától Mohácsi Szilvia.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Horizont
Iránban a hivatalos adatok szerint a lakosság 99,5 százaléka muszlim, a kutatások azonban mást mutatnak. A társadalmi változásokról N. Rózsa Erzsébet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára beszél. Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Sitkei Levente.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
19:00 - 20:00
Hangjáték - A hipnózis halottja
20:00 - 22:00
Folkarc
Valamikor a hetvenes évek közepén kezdődött. A kor szellemének megfelelően az önkifejezés eszközeként a népzene került a középpontba. 1975-ben, a klubozás és a táncház korában alakult a Gépfolklór. Közép-európai és balkáni népzenei feldolgozásokat és ezekhez kapcsolt verseket zenésítettek meg. Szabó András, a kiváló és elhivatott muzsikus nemrégiben újra életre hívta az ikonikus zenekart, Gépfolklór Project néven. Bizse Ferenc FolKarc című élő műsorában a csapat Minden a tiéd című friss albumának legjobb szerzeményeit is bemutatjuk, és igazi műhelytitkokra is fény derül Szabó András jóvoltából, csütörtökön este 8-tól..
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Kulisszatitkok a színházak környékéről. A színház világa nem önmagában áll, hanem reagál a hétköznapokra, üzen a közéletnek. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
01:00 - 03:00
Folkarc ismétlés
A hazai rádiózás egyedülálló folkzenei műsora. A „crossover” apropóján a népzene kedvelői és a könnyűzene szerelmesei figyelmére is számít, lehetőséget nyújt határon túli zenészek bemutatására. Népszerű fórumokon, honlapokon gyakran citált műsor, amely megérti a műfajban rejlő lehetőségeket és tágítja a határokat. Világzenei produkciók és megzenésített versek is helyet kapnak az adásban. A stúdiókörülmények lehetőséget nyújtanak akusztikus élőzenei produkciókra is. Élő, exkluzív beszélgetések zenéről, nemzeti hagyományról, újításról.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Mostantól mindenki számára hozzáférhető és kutatható az interneten az I. világháborúban hősi halált halt, megsebesült és hadifogságba esett magyarországi katonák adatbázisa. Az oldal egész Európában egyedülálló vállalkozásként, több mint nyolc évig tartó digitalizáló és feldolgozó munka eredményeképpen jött létre, több mint 1,5 millió ember adataival. A családfakutatók, hadtörténet, társadalomtörténet, és szociológia iránt érdeklődők számára értékes projekt kapcsán beszélgetünk a nagy háború katonáiról a Spájz műsorában, ahol szóba kerül még az endometriózis, az esélyautók és a gluténmentes ételek témája is. Spájz pénteken 9 és dél között.
12:00 - 12:30
Déli News
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:30 - 13:00
Magyar hangok
Szarvastól - Budapesten és Kecskeméten át - Röszkéig futottak idén az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás résztvevői, hogy felhívják a figyelmet a nemzeti összetartozás és a véradás fontosságára. Gui Angéla főszervező, karitatív futó nagykövet nyilatkozott a Magyar hangoknak. A legújabb felmérések szerint Marosvásárhelyen Soós Zoltán, az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Szövetség által is támogatott független polgármesterjelölt áll az első helyen a helyhatósági választások előtt két héttel. Erről is kérdeztük az esélyes magyar jelöltet. Romániában szeptember 27-én tartják az önkormányzati, december 6-án pedig a parlamenti választásokat. Minderről hallhatnak a Magyar hangok következő adásában. Pénteken fél egykor várja önöket a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
13:00 - 14:00
Karcolat
Milyen a nagycsaládos lét? Miért jó, hogy a ház gyerekzsivajtól hangos? Hogyan tudott segíteni a kisgyermekes életmód abban, hogy Dr. Hermanné Fogarassy Éva megtalálja álmai hivatását? A pénteki Karcolat műsorban megismerhetünk egy alvásterapeutát, akinek a rossz alvása segített abban, hogy karriert váltson. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető:Gál Mónika.
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
15:00 - 16:00
Vidéki karcok
A Vidéki Karcok pénteki adásában terítéken az agrárium. Milyen hatással volt a koronavírus járvány a mezőgazdaságra, milyen kormányzati segítséget kaphatnak a gazdálkodók? Vendégünk a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara mezőgazdaságért felelős alelnöke Zászlós Tibor.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
18:30 - 19:00
Színe és fonákja
Hírek, információk, sőt dezinformációk ömlenek ránk nap, mint nap, az emberek csak kapkodják a fejüket. Nincs ember, aki ezt követni tudná. Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán sajátos értelmezésével. Hétvége előtt a heti sajtótermést tallózzuk minden péntek este, a teljesség igénye nélkül.
19:00 - 20:00
Hangjáték - A hipnózis halottja
20:00 - 21:00
Jazzkarc
Karosi Júlia a hazai vokális jazz meghatározó alakjaként mindig egyéni, novumokkal teli, ugyanakkor a hagyományokat tiszteletben tartó, nagyszerű projektekkel örvendezteti meg rajongótáborát. Nem kivétel ez alól legújabb, „Without Dimensions” című albuma sem, melyen saját kompozíciói és Bartók művek átdolgozásai csendülnek fel zenekara és amerikai sztárvendégük, Ben Monder gitáros előadásában. A JazzKarc szeptember 18-i, 20:00 órától induló adásának vendége Karosi Júlia lesz, aki még az októberi premier előtt megmutat néhány kiváló dalt a Karc FM kedves Hallgatói számára! Jazzes szeretettel várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Gáspár Károly!
21:00 - 22:00
Vidéki karcok ismétlés
Együtt tud-e dolgozni a kormány és az ellenzék vidéken, vagy győz a pártpolitikai csatározás? Minden, ami a polgárokat foglalkoztatja Győrtől Debrecenig. Sikerek és kudarcok a Karc FM heti magazinjában. Ez a Vidéki Karcok Németh Gáborral, minden pénteken 15 órától.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Páholy ismétlés
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
00:00 - 01:00
Jazzkarc ismétlés
Jazz; finoman és karcosan egyaránt. A minden pénteken, 20:00 órától jelentkező JazzKarc egy rendhagyó jazzmagazin, melyben Gáspár Károly a riportalanyokat nem csak sikereikről, új lemezeikről, közelgő koncertjeikről kérdezi. Előkerülnek a magyar jazz ügyes-bajos dolgai, problémái is, természetesen sok jó zenével fűszerezve.
01:00 - 05:30
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
05:30 - 06:00
Színe és fonákja ismétlés
Hírek, információk, sőt dezinformációk ömlenek ránk nap, mint nap, az emberek csak kapkodják a fejüket. Nincs ember, aki ezt követni tudná. Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán sajátos értelmezésével. Hétvége előtt a heti sajtótermést tallózzuk minden péntek este, a teljesség igénye nélkül.
06:00 - 09:00
Otthon
Magyarországon átlagosan 30 percenként jelentik be a rendőröknek egy-egy gyerek eltűnését. A legtöbben egy nap, egy hét, vagy egy hónap alatt előkerülnek, de néhány fiatalnak örökre nyoma vész. Mi lehet az eltűnések oka, hogyan keresik őket a rendőrök és mit tehetünk mi szülők? A válaszok kiderülnek szombaton, az Otthon műsorából. Emellett utánajárunk annak is, hogy a koronavírus gyors terjedése miatt drágulhatnak-e a maszkok, lesz-e gyógyszerhiány, és annak is, hogy hogyan, kiknek kérheti a háziorvos az ingyenes teszteket? A válaszokkal szombaton reggel 6 és 9 óra között Simori Renáta várja Önöket!
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
Soha nem érdekelte, mennyiért kelnek el a képei, emlékezés Reigl Judit festőművészre. Ír és magyar kapcsolódások a modern képzőművészetben, egy pécsi kutatás margójára. Pásztorhangszerek muzsikái, egy réges régi világ zenéjét mentették át a mába. Többek között erről lesz szó a Hangok, színek, ízekben szombat délelőtt 9 és 11 óra között, ahol Mohácsi Szilvia Várja Önöket.
11:00 - 12:00
Corvin lapok
A Balaton a két háború közötti időszak egyik sikertörténete lett, hiszen a trianoni diktátum miatt az ország elvesztette üdülőhelyeit, így a tó fontos turisztikai központtá és egyben a felemelkedés szimbólumává is vált. 1928. augusztus 5-dikén tartották az úgynevezett Balatoni Kultúrnapot. Tó szerte impozáns és látványos ünnepségeket szerveztek. A program védnöke személyesen a kormányzó, Horthy Miklós lett. Ekkor rakták le Tihanyban egy kutatóintézet alapjait, emellett pedig a vidék minden területén elkezdték a fejlesztést, amely 3 év múlva a Magyar Királyi Balatoni Intézőbizottság létrehozásához vezetett. Írásai nyomán a téma kutatójával, Kovács Emőke történésszel beszélgetünk. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától, illetve az ismétlésben 23 órától.
12:00 - 13:00
Poétikon
A Poétikon következő adásában Molnár Tímea színtanácsadóval és két pályakezdő író-költővel, Izer Jankával és Fehér Enikővel beszélgetünk klasszikus és kortárs irodalmi alkotások színeiről és hangulatairól, valamint arról, hogy mit jelképeznek színpreferenciáink. Várja Önöket szombat déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
13:00 - 14:00
Kódex
Pékséget vezet, sőt a Magyar Pékek fejedelmi rendjének rendfőnöke is. Hivatását a festői Magyarpolányban gyakorolja. Férjével méltán büszkék a hagyományosan különleges tepertős pogácsájukra és Pozsonyi kiflijükre, melyek az Európai Unió közösségi oltalma alatt álló nemzeti értékek. Nardai Anita lesz a Kódex és Vass István Zoltán vendége szombaton 13.00 órától.
14:00 - 17:00
Előnyszabály
A Ferencváros hazai pályán 2-1-re legyőzte a horvát Dinamo Zagrebet a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében, amivel már biztosan bejutott az Európa Liga csoportkörébe, a Bajnokok Ligája elit mezőnyétől pedig a norvég Molde elleni párharc választja el. Az Előnyszabályban a Magyar Nemzet sportrovatának vezetőjével, Novák Miklóssal elemezzük a zöld-fehérek szereplését, csakúgy, mint a Fehérvár és a Budapest Honvéd Európa Liga mérkőzését. Műsorunkban foglalkozunk az FTC női kézilabda csapatának bajnoki, illetve Bajnokok Ligája találkozójával és hallhatják a Magyar Sí Szövetség új elnökét is. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnap hajnali ismétlésben Fejér Balázs és Németh Kornél számít figyelmükre.
17:00 - 18:00
Köz-pénzügyek
A gazdaságban nincs abszolút igazság. Ha lenne, a világ nem lábalna ki a nagy válságokból. A nemzetközi térben – nemzetállamok opponálják egymást. Világválságot szült egy amerikai lufi, Nagy-Britannia angolosan távozott az Unioból, Berlin a görög mentőövet vitatja, Ázsia pénzeli a nyugatot, új együttműködéseket sürget Visegrád négy alapítója. A Karc FM teret ad a gazdasági vitáknak. Minden második szombaton, 17.00 órától a Wekerle Tudományos Fórum résztvevői írják fel saját receptjüket.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorvezetők: Sitkei Levente és Kottász Zoltán. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
19:00 - 20:00
Sztárkarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
20:00 - 21:00
Szabad Jegyzés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára. A mindenkire, vagy sokakra vonatkozó gazdasági információk mellett, törekszik az érdekességek, a jellemző kül-és belföldi trendek, avagy hirtelen változások bemutatására is. Amit az élet, a politika vagy a jószerencse hoz. A szélesre tervezett repertoár közös nevezője, a közérthetőség.A műsor szerkesztő-műsorvezetője, Kovács Anita legalábbis erre törekszik, és igyekszik témáit, vendégeit is e cél felé kormányozni.
21:00 - 22:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene.
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
A közelmúlt történelme emberi történeteken keresztül rajzolódik ki hallgatóink füle hallatára. „Hiszem azt, mindenki sorsa a történelem része, s mindannyiunk sorsát meghatározza a történelem. Ennek tudatában beszélgetek vendégeimmel.” – vallja a műsorvezető.
23:00 - 23:59
Corvin lapok ismétlés
A valóság is lehet szép, sőt szebb, mint a hazug ábránd.” Fekete István örök érvényű intelme a magyar történelem-tudatra is hatással lehet. A mítoszok és legendák, a forrásmegjelölés nélküli szóbeszédek ugyanis hosszú távon tévútra viszik a nemzetet. Vannak legendák, amelyekhez nem szabad hozzányúlni. De olyanok is akadnak, amelyek tudatos történelemhamisítás után öröklődtek a jelenkorra. A XX. század bővelkedett a propagandában, de a zivataros évszázadokban majd’ minden korszak tudatosan festette a maga arcélét. A Karc FM Corvin lapok műsora a források alapján teszi ugyanezt.
00:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés.
Itt mindent szabad a szabályok adta kereteken belül – néha azon túl is -, mozgásban vagyunk, teret adunk a sportnak. Aktualitások és múltidézés egyben, történetek elfeledett, régen hallott sportolóktól, egykori sikerek és kudarcok felelevenítése. Előnyszabály Fejér Balázzsal és Németh Kornéllal minden szombaton 14 és 17 óra között, valamint vasárnap hajnalban 3-tól 6-ig.
06:00 - 07:00
Kortalan
Mely történelmi családok neve kötődik a Balatonhoz? Mit köszönhet a Festetics családnak Keszthely, a Széchényieknek Földvár, Zichyeknek Fonyód? A Kortalan műsorában ellátogatunk a füredi Horváth házba, az első fürdőtelepre és nyaralókba. Aztán az idők során kialakult ráncok, szem alatti táskák, tokák, a megereszkedett bőr nyomába eredünk: vajon hogyan, milyen eljárásokkal lehet lassítani az idő múlását? Válaszok vasárnap reggel 6-tól, és az ismétlésben, hétfőn 14 órától. Tartsanak velünk kortalanul!
07:00 - 08:00
Álláspont
Milyen irányt szabna Európának Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke? Mekkora jelentősége van Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter amerikai látogatásának? Kovács Istvánt, az Alapjogokért Közpint stratégiai igazgatóját kérdezzük. Botrány az MSZP- ben, hallgatás a baloldalon az őszödi beszéd évfordulóján, Karácsony Gergely elindulhat a miniszterelnök-jelölti előválasztáson. Deák Dániellel, a XXI. Század Intézet vezető elemzőjével beszélgetünk. Vasárnap 7 és 8 óra között ismét hallgassák az Álláspontot! Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető: Haraszti Gyula
08:00 - 09:00
Alaphang
Szabadságként árulják a kizárólagost. A Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltása újabb alkalom a szakmai érvek és politikai érdekek elegyének létrehozására. Az alapítványi forma gördülékenyen vette át az irányítást Magyarország többi felsőoktatási intézményében - nem utolsó sorban a nyugati világ legtöbb egyetemén. Az SZFE diákjai és egykor volt növendékei viszont inkább őrt állnak. A múltnak. Szerzett jogaikat féltik? Az Alaphangban Pelyach Gergely kérdezi Farkas Örsöt, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjét vasárnap reggel 8.00-tól, és az ismétlésben este 20.00 órától.
09:00 - 10:00
Farkasverem
A határon túli magyarság számára a vesztes háborúval elveszett az 1938-ban feléledt remény az újraegyesítésre. Az anyaországgal való kapcsolatot pedig a közös szocialista világrend szabályozta. Belénessy Csaba szerkesztő a korszakról beszélget Bárdi Nándor történésszel és Máthé Áronnal, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettesével. Farkasverem. A Karc FM történelemórája, minden vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés aznap este ugyancsak kilenckor.
10:00 - 11:00
Asztal körül
A növényi kivonatokkal, illóolajokkal való gyógyítás az egyik legősibb orvoslási mód, amely napjainkban egyre nagyobb teret hódít. Egy kívülállónak első hallásra hihetetlennek tűnhet, hogy az illóolajos belégzés, vagy a gyerek mellkasának, egy felnőtt gerincének pár csepp olajjal való kenegetése enyhítheti a betegség tüneteit. Mi a titok? Mi is az az aromaterápia? Hogyan válik a jótékony növényekből értékes, tiszta illóolaj? Erről beszélgetünk vasárnap 10.00 órától az Asztal körülben. Várja Önöket a szerkesztő Farkas Beatrix.
11:00 - 12:00
Jelek
Jelek vasárnap, a 11 órai hírek után. Csaknem háromnegyed évszázadot, három emberöltőt ölel föl az ikonikus néptáncos-koreográfus, tanár és együttesvezető Timár Sándor életműve. 90. születésnapja tiszteletére jelenik meg Kiss Kriszta Timár, a Mesti című könyve, amelyről Timár Böskével, a Mesti feleségével, művész- és harcostársával beszélgetünk. - "Az erőtlen csügged, az erős megállja" az élet nehézségeit, így a világjárvánnyal járókat is. Fejes Krisztina nemzetközi hírű zongoraművészünket is korlátozta sok mindenben a pandémia, de abban nem, hogy létrehozza a Fejes Művészeti Akadémia Egyesületet, amely a Kárpát-medence tehetséges fiataljainak megtalálását, képzését és további mentorálását is céljául tűzte ki. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Stifner Gábor.
12:00 - 13:00
Keresztény értékek
Hogyan néz ki egy ökogyülekezet? Miért fontos, hogy közösségként is odafigyeljenek az emberek az ökológiai lábnyom csökkentésére? A vasárnapi Keresztény értékek műsorban megismerhetjük az Ökogyülekezet mozgalmat, mellette megtudhatjuk azt is, hogy a Károli Gáspár Református Egyetemen milyen zöldítési programok vannak. Várja Önöket a szerkesztő - műsorvezető: Gál Mónika!
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
Azok a megdöbbentő folyamatok, amelyeket ma Amerikában és Nyugat-Európában tapasztalunk nem egyik napról a másikra jöttek létre, és nem sok közük van George Floyd halálához, hanem hosszú folyamatok kiteljesedésének tekinthetők, amelyeknek még nincs vége, sőt a java még csak ezután jön - állítja Lóránt Károly. A közgazdász hozzáfűzi, hogy a frankfurti iskola kultúrkommunista elveit követők az utóbbi évtizedekben elfoglalták a nyugati világ intézményrendszerét, a jobb és baloldali pártokat, kormányzati hivatalokat. Kelet-Közép-Európa nagyrészt még mentes ezektől a zavargásoktól, hogy ez hazánkban 2022 után is így maradjon, abban nagy felelőssége van a választóknak is. Nehogy a fehéroroszországi helyzet a mi majdani voksolásunk főpróbájának bizonyuljon. Minderről beszélgetünk Lóránt Károllyal. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától, illetve az ismétlésben 22 órától.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
16:00 - 17:00
Bírósági akták
Bírósági akták – legyen Ön is jogerős! A Karc FM lezáratlan ügyeket, elvarratlan szálakat és híres pereket bemutató műsora, vasárnap délután négytől a Karc FM-en! Szerkesztő-műsorvezető: Szántó Georgina.
17:00 - 18:00
Asztal körül ismétlés
Hogyan segíthet tanulni, dolgozni, tájékozódni, közösséget találni, gyógyulni, szeretni és élni a ma bonyolult világában a hit? Egyike azoknak a kérdéseknek, amelyeket az Asztal körül kibeszélnek. Őszintén vall értékrendjéről, világnézetéről, és az őt foglalkoztató gondolatokról számos közszereplő. Közösen beszéljük meg a családokat foglalkoztató mindennapi kérdéseket, hasznos információkat. Várja Önöket minden vasárnap Petz Margó, Farkas Beatrix és Gál Mónika.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorvezetők: Sitkei Levente és Kottász Zoltán. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Magyar hangok
Hét határ, több ország, egy nemzet. A magyarság jelentős része száz éve kényszerből, nagyhatalmi diktátum következményeként más-más többséghez igazodva létezik. De él, létezik és küzd a megmaradásért, fennmaradásért, az erőszakos és módszeres asszimilációs törekvések ellen. Nem mást kérve, követelve, mint ami a nemzetközi egyezmények alapján, az egykori ígéretek szerint jár, járna. Míg azonban az autonómia különféle formái több európai nemzeti kisebbség esetében több évtizede létező valóság, addig a magyar kisebbségi közösségek számára ez a jog már egy évszázada többnyire csak papíron létező fogalom. Vagy agyonhallgatott tabutéma, vagy szitokszónak számít, jobb esetben meddő viták, szócséplés tárgya manapság is a környező országok többségében. Hogyan lehet élni, létezni, megmaradni ilyen körülmények között, nem elvándorolva, helyben, a szülőföldön keresve, találva megélhetést, boldogulást? A hétköznapi küzdelmekről, kisebb-nagyobb sikerekről, örömteli pillanatokról is kívánunk szólni adásról adásra, hetente itt a Magyar hangokban. Várjuk Önöket az éteren, vagy az interneten keresztül, hétről hétre péntekenként a magyarság híreivel, aktualitásaival, segítve ez által is a magyar összefogást!
19:00 - 20:00
Álláspont ismétlés
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől nyolc óráig várja önöket a Karc FM-en Haraszti Gyula.
20:00 - 21:00
Alaphang ismétlés
Kopik a szociáldemokrácia, újra csomagolják a liberalizmust, progresszívként mutatkozik be a dekadencia. Európa az ideológiák háborújába sodródott. A harcban régi-új helyét keresi a szuverén, az érdemesség, a norma és a szokásjog: a konzervatív eszme. Az eszme, amely számára a nemzet nem absztrakció, a szabályokat nem értékkatalógusból válogatják, a szabadságot pedig nem valamitől, hanem valamire kapják. Alaphang a Karc FM-en. Vasárnap reggel 8.00 órától számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Pelyach Gergely.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
Bár százmillió halott szegélyezte útját és még mindig vannak vörös foltok a világ testén, az emberek egy része mégis megengedő a kommunizmussal szemben. Jót akartak, csak rosszul sikerült – mondják, holott épp a jóakarat hiányzott leginkább ebből a vészkorszakból. A vörös csillag rémtetteiről szól a Farkasverem. A műsor gazdája Belénessy Csaba, állandó vendége pedig Máthé Áron, a műsor szakmai támogatójának, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese. Farkasverem. A Karc FM történelemórája minden vasárnap kilenctől tízig.
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
Végzetszerűség és szabad akarat. Múlt és jelen. Észrevesszük-e a történelem fordulópontjait? Ebben segítenek Papp Endre vendégei: történészek, politológusok, közgazdászok és papok.
23:00 - 23:59
Bírósági akták ismétlés
Bírósági akták – legyen Ön is jogerős! A Karc FM lezáratlan ügyeket, elvarratlan szálakat és híres pereket bemutató műsora, vasárnap délután négytől a Karc FM-en! Szerkesztő-műsorvezető: Szántó Georgina.
00:00 - 01:00
Jelek ismétlés
JELEK, a Karc Fm vasárnapi magazinműsora 11-től délig. A kultúra nem holmi díszfityegő az életünkön, nem sznobok kötelező operaházi vagy teátrumi pofavizitje. Mindaz, amit kultúrának nevezünk, az emberiség ősidők homályából induló, s a jövő ismeretlenjébe tartó jelrendszere, amely minden korok emberének lelki-szellemi, szívbéli iránytűje, amely nekünk és utódainknak is katartikus erővel mutatja meg a különbséget gonoszság és jóság, szép és csúf, helyes és helytelen között – kijelölve ezzel azt a nem túl széles, ám nem is járhatatlan ösvényt, amelyen érdemes haladnunk egy boldogabb emberi jövő felé. Minden vasárnap 11 órától várja Önöket Stifner Gábor szerkesztő-műsorvezető
01:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra.Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
4-5 ezer koronavírus teszt elvégzését kérik a mentősöktől nap mint nap. Emellett balesetekhez, szívleállásokhoz is ki kell vonulniuk és ők szállítják kórházba a koronavírus miatt súlyos állapotba kerülő betegeket is. Hogy hogy bírják az extra terhelést, az kiderül hétfőn, a Spájz műsorából, ahol beszélünk majd arról is, hogy covid szolgálatokat indított az iskolákban a Magyar Vöröskereszt, és hallhatnak a Biztonság hetéről is, amelynek idén az ittas vezetés veszélyei álltak a középpontjában. A részletekkel hétfőn délelőtt 9 és dél között Simori Renáta várja Önöket!
12:00 - 12:30
Déli News
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:30 - 13:00
Regiszter
Az álhírek megjelentek a törlesztési moratóriummal kapcsolatban is. Bár a Jegybank figyelemmel kíséri a folyamatot és a szabályozás nem engedi, hogy megnőjön az ügyfelek törlesztő részlete, és a tőke sem nőtt meg a halasztástól, egyre – másra jelennek meg a nyilatkozatok ennek az ellenkezőjéről. Hétfőn déli fél egykor Binder István a MNB felügyeleti szóvivője önt tiszta vizet a pohárba Kovács Anita műsorában a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
Elsőre összeszorult a gyomra, amikor évtizedekkel később ugyanabban a stúdióban hegedült, ahol édesapja szinkronizált, és megfordult a fejében, hogy követve a papát, ő is a színművészetet választja. Abszolút hallása miatt ugyanakkor nem szívesen engedték el kezét a Zeneakadémia különleges tehetségek osztálya után tanárai, és, bár gyerekként többet focizott, mint gyakorolt, a zenei pálya mellett maradt, amiért máig hálás a sorsnak. Bujtor Balázs hegedűművésszel Emesz Lilla beszélget a hétfői Karcolatban, ahol elmondja, honnan származik a Bujtor filmek szállóigéje: a Tűz, Csucsu!
14:00 - 15:00
Kortalan ismétlés
Magyarországon a 60 év fölötti népesség aránya 1990 és 2015 között 19-ről több mint 25 százalékra növekedett, és az előrejelzések szerint 2060-ra eléri a 29 százalékot. Ma már sokkal többen vannak a 65 év felettiek, mint a 14 évnél fiatalabbak. Az aktív időskor, aktív idősödés fogalmát a WHO vezette be. Megfogalmazásuk szerint ez olyan időskor megéléséről szól, mely nem csupán fizikai aktivitást, a munkaerőpiacon maradást jelenti, hanem a társadalmi, kulturális, civil életben való aktív részvételt is. Az aktív idősödés célja az egészség megtartása, a társadalmi részvétel és biztonság nyújtása, az idősek önállóságának és függetlenségének megtartása. Ezen elvek alapján – a test és a lélek egészségének megőrzése – készül vasárnaponként a „Kortalan” műsora. Várja hallgatóit Petz Margó.
15:00 - 16:00
Partitúra
Miért szereti Beethoven gyorsan megírt műveit? Hogyan szövi az amerikai zene közé a magyar hangot Dohnányi az Amerikai rapszódiában? Miért aktuális épp ebben a vírushelyzetben Bartók Concertoja, és hogyan tölti meg életenergiával az embert? Ezekről mesél Nánási Henrik karmester a Nemzeti Filharmonikusok nyitókoncertje kapcsán hétfőn 3 órától a Partitúrában Mohácsi Szilviának.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra.Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Észkarc
ÉszKarc hétfőn, a 18 órai hírek után. Eszméletlen ellenzék címmel, a XXI. Század Intézet égisze alatt jelent meg Nagy Ervin és Pogrányi Lovas Miklós tanulmánya. Nagy Ervinnel egyebek mellett arról is beszélgetünk, hogy miként kérdőjeleződött meg a haladás filozófiája, a szakértelem mítosza és az elit elit- mivolta egyaránt a magyarországi liberális baloldalon az elmúlt időszakban, s azt a kérdést is körbejárjuk, hogy lehet-e a megdőlt bálványokat politikai eszmék hiányában is fenntartani. Várja az ÉszKarc hallgatóit a beszélgetőtárs, Stifner Gábor.l.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
19:00 - 20:00
Hangjáték - A hipnózis halottja
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
A dallamos rockzene klasszikusai. Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:30
Észkarc ismétlés.
A Karc FM esszéirodalmi műsora. Mindennapjaink sodrásában sokszor csak futó pillantást, vagy még azt sem vetünk olyan történésekre, jelenségekre, gondolatokra, amelyek tüzetesebb vizsgálata segítségünkre válhatna a környező valóság megértésében. A szaktudományok nagy mélységekben, a laikus számára követhetetlen részletességgel vizsgálják tárgyukat. Az irodalom inkább az emberi lélek külső hatásokra mutatott rezonanciáit tárja az olvasó elé. Az esszé az a műfaj, amely a szépirodalom és szaktudományosság határmezsgyéjén – jó esetben – egyesíti a két műfaj erényeit: kellő mélységig hatol, de ügyel arra, hogy az alapműveltséggel élő is értse, (ha akarja) a mondandó lényegét. Eközben teret ad a szerző személyes véleményének, egyéni nézeteinek is. A ma is folyamatosan születő esszéirodalom legjelesebb képviselőivel váltunk szót, időnként talán tovább is gondolva mindazt, amit írásaikban górcső alá vettek. ÉszKarc, minden hétfőn 18.00 órától Stifner Gáborral.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 02:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
A dallamos rockzene klasszikusai. Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Napi két liter minimum szükséges lenne, de a legjobb, ha ennél akár többet is fogyasztanánk a vízből. A koncentrációt, az emésztést, a bőrünk állapotát, de még a látást is befolyásolhatja a folyadék hiánya. De vajon ásványvizet, sportitalokat vagy egyszerűen csapvizet igyunk? És mi a helyzet az üdítőitalokkal? Vízfogyasztási szokásaink mellett kedden a Spájzban szó lesz a magyarok olvasáskultúrájáról is. 9 óra után Csesznák Anikó számít a figyelmükre.
12:00 - 12:30
Déli News
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:30 - 13:00
Kérdőjel
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Saliga Péter és Simon-Palov Judit segít nyomon maradni.
13:00 - 14:00
Karcolat
A keddi portréműsor főszereplője beleszületett a manézs világába, hiszen szülei is vándorcirkuszosok voltak. Az ő élete annyiban változott meg, hogy a 60-as években kint maradt az Egyesült Államokban, ahol karrierje kiteljesedett. Cirkuszvonattal járta a hatalmas országot, utolsó aktív éveiben a Ringling Cirkusznál műsorvezető is volt. Ma már ismét itthon él és a fiatalokat készíti fel az artistaéletre. A műsorban Zsilák György zsonglőr mesél életéről, Bálint István riporternek.
14:00 - 15:00
Szabad Jegyzés
Mi illeti meg a munkavállalót a karantén alatt? És munkajogi szempontból van – e különbség a nyaralás utáni illetve a vírushordozás gyanúja miatt elrendelt karantén között? Kedden 14 óra után Marjay Gyula a VOSZ Budapesti és Pest megyei szervezetének elnökségi tagja válaszol Kovács Anita kérdéseire a Szabad Jegyzésben.
15:00 - 16:00
Az igazság órája
Készüljetek! – Írásban értékelte a helyzetet Orbán Viktor. Melegszendvics – Homoszexuális csókban forrt össze a Burger King és a McDonalds. Császárnő – A nemzetállamok rovására erősítené az Európai Bizottságot Ursula von der Leyen. Az igazság órája kedden délután háromtól négyig a Karc FM-en Kurucz Orsolyával, az Alapjogokért Központ projektvezető-helyettesével és Kovács Istvánnal, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatójával. A szerkesztő-műsorvezető Czirják Imre. Ismétlés: szerda reggel háromtól négyig.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Kódfejtők
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Saliga Péter és Simon-Palov Judit segít nyomon maradni.
19:00 - 20:00
Hangjáték - A hipnózis halottja
20:00 - 22:00
Hangadó
A '30-as '40-es évek muzsikája több tekintetben is az egyik legszínesebb könnyűzenei palettával rendelkezik. A korszak vérpezsdítő és szívet melengető magyar filmslágereit eleveníti fel A szerelem nem szégyen című zenés kamaraszínházi előadás, amely két fiatal szív egymásra találását mutatja be, gazdag zenei köntösbe csomagolva. A darabban a méltán népszerű charleston, shimmy és foxtrot táncok, valamint a kor lüktető zenéi is életre kelnek. Bizse Ferenc Hangadó című műsorában Vörös Edit és Domoszlai Sándor színművészek árulják el a különleges műhelytitkokat. Zenéből nem lesz hiány, és hallgatóink is hozzászólhatnak az élő adáshoz, kedden este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Szabad Jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára. A mindenkire, vagy sokakra vonatkozó gazdasági információk mellett, törekszik az érdekességek, a jellemző kül-és belföldi trendek, avagy hirtelen változások bemutatására is. Amit az élet, a politika vagy a jószerencse hoz. A szélesre tervezett repertoár közös nevezője, a közérthetőség.A műsor szerkesztő-műsorvezetője, Kovács Anita legalábbis erre törekszik, és igyekszik témáit, vendégeit is e cél felé kormányozni.
00:00 - 01:00
Poétikon
Evolúció az irodalomban. Értékek – értékítélet nélkül. A Karc FM irodalomórája a nagyszalontai tölgytől a nyugatosok asztaltársaságán keresztül a jelen szellemi elitjéig követi a pergamenre nyomott betű szavatosságát. A Poétikon műsorra tűzi a kortárs irodalom aktualitásait, félhomályba szorult és elismert alkotóit, de lehetőséget biztosít a fiatalok bemutatkozására is. Feltárja az új fórumokat, új műhelyeket, régi-új célok mentén. Évfordulók, akár centenáriumok adnak apropót az újraértelmezésre. Hogy viszonyul a kortárs a klasszikusokhoz? Egyáltalán: jól válogattunk-e eddig a klasszikusok üzenetéből? Kortárs és klasszikus, líra és próza, Irodalmi útravaló és Verspogácsa – az irodalom gyakrabban jön szembe, mint ahogy ráköszönünk… Viola Szandra számít figyelmükre. A Poétikon szombat délben hallgatható a Karc FM műsorán.
01:00 - 03:00
Hangadó ismétlés
Könnyűzenei kitekintés Bizse Ferenccel. Zene és ami mögötte van. Újdonságok, vélemények és kulisszatitkok. Élő beszélgetések, interjúk a mainstream média által hanyagolt, vagy éppen még felfedezésre váró, figyelmet érdemlő előadókkal és zenekarokkal. Exkluzív zenei válogatások. Hiteles látlelet a könnyűzene jelenlegi helyzetéről.
03:00 - 04:00
Az igazság órája ismétlés
Sorskérdésekről őszintén az Alapjogokért Központtal. Beszélgetések a józan ész jegyében, a liberális véleménymonopóliummal szemben, keddenként délután három és négy között. A házigazda: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Ismétlés: szerdán hajnalban háromtól
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
A nyári hónapokban a belföldi turizmus csúcsokat döntött, mennyire lehet kitolni egy szezont? A szálláshelyek mindent megtesznek a vendégek biztonsága érdekében, de felmerül, hogy a koronavírussal fertőzött esetszámokat figyelembe véve a szálláshelyek veszélyesebbek-e, mint más közforgalmi területek? A Nébih szakemberei ellenőrzést tartottak egy húsüzemben, ennek kapcsán beszélgetünk majd arról, hogy milyen a szép hús, mit kell tudni vásárlásakor? Kik a szinglik, kiket tekintünk szinglinek? Mennyire valóságos a média által sugallt szingli lét? Többek között ezekre a kérdéseket keressük a választ szerdán a Spájzban. Várja Önöket a szerkesztő Farkas Beatrix.
12:00 - 12:30
Déli News
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:30 - 13:00
Kérdőjel
Szabadságharc, kultúrharc, ideológiai, politikai háború. Kulcsár Lajos, színész-drámaíró szerint a Színház-és Filmművészeti Egyetem körül zajló események messze túlmutatnak önmagukon. A méltatlanul parkolópályára tolt művész a szerdai Kérdőjelben a Vidnyászky Attilának címzett nyílt levelét is megosztja velünk. Várja Önöket délután fél 1-kor és este él 7-kor a szerkesztő-műsorvezető, Simon-Palov Judit.
13:00 - 14:00
Karcolat
Milyen életút várhat egy felvidéki, magyarul érettségiző fiatalra? Ne kapkodjuk el a választ. Dr. Deme Dániel például a prágai Károly Egyetem elvégzése után, Skóciában majd Londonban oktatott középkori teológiát, majd egy látszólag merész, de nagyon is indokolható váltással a szórakoztatóipari és hírfotózásra váltott. Sztárok és a világpolitika meghatározói gyakran kerültek címlapra jóvoltából. Manapság a nyugati politikáról szerzett húsz évnyi tapasztalatát közéleti, politológiai írásaiban olvashatjuk országos napilapokban. Érsekújvárról tehát messzire vezető utak nyílnak meg azoknak, akik haladni akarnak rajtuk. Szerdán a 13 órakor kezdődő Karcolatban Kovács Anita beszélget Deme Dániellel.
14:00 - 15:00
Zöld Zóna
Zöld zóna szerdán, a 14 órai hírek után. Aki a világban a Teremtő nagyszerű művét látja, az azt is érzékeli, hogy ő nem ura a Földnek, hanem porszemnyi részecskéje csupán, aki ugyanakkor lehet a glóbusz gondos gazdája, ám elpusztítója is. A világjárvány második hulláma idején különös fontossága van A Teremtés Hetének, amely utat tévesztett gondolkodásunk és magatartásunk, életmódunk újragondolására is ösztökél. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Stifner Gábor.
15:00 - 16:00
Pipa
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá.Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Horizont
Helyhatósági választásokat tartanak a hétvégén Romániában, amelyek egyfajta erőfelmérőként szolgálnak a politikai pártok számára a decemberben sorra kerülő parlamenti választások előtt. A témáról Illyés Gergellyel, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet munkatársával beszélget a Horizont szerdai adásában a szerkesztő-műsorvezető, Kottász Zoltán.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Saliga Péter és Simon-Palov Judit segít nyomon maradni.
19:00 - 20:00
Hangjáték - A hipnózis halottja
20:00 - 21:00
Sztárkarcok
Konyha az egész világ és szakács benne minden férfi és nő – mondhatnánk Shakespeare után szabadon. Ha netán egy kíváncsi marslakó errefelé csavarogna, meglepetéssel tapasztalná, hogy töltött káposzta, füstölt kolbász és túrós rétes illata lengi körül bolygónkat, különösképpen itt a Kárpátok környékét. Eszik az egész világ: ki ezt, ki azt, ki pedig mindent. – Szarka Gyula Kossuth-díjas zenész, zeneszerző, a Ghymes egyik alapító tagja az utóbbihoz tartozik. Ennek apropóján Ének a konyhából című vadonatúj albumát a gasztronómia örömeiről szóló jókedvű dalokkal töltötte meg. Bizse Ferenc SztárKarcok című élő műsorában bemutatjuk a friss és jóízű szerzeményeket, miközben Szarka Gyula vendégeskedik a stúdióban, szerdán este 8-tól.
21:00 - 22:00
Igéző
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Zöld Zóna
Zöld Zóna! Egy „ökofórum”, ahol leleplezik környezetünk szennyezőit. Egy „ökoház”, ahol megszólalhatnak a zöld gazdaság képviselői. Egy „ökosuli”, ahol elmondhatják véleményüket a jövőről – a jövő generációi. Minden szerdán 14 órától, a Karc FM-en Stifner Gáborral.
00:00 - 01:00
Pipa ismétlés
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
01:00 - 02:00
Sztárkarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
02:00 - 03:00
Igéző ismétlés
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Maszkban találkozó nagymama és unoka, távolságot tartó baráti alkalmak, elhalasztott találkozók és családi partik. Féléve kezdődött, és most újra hozzá kell szoknunk. A vírus a fizikai károkozáson túl bizonyára a lelkivilágunkban is mély nyomot fog hagyni. Vajon hogyan lehet minimalizálni a lelki ártalmakat? És az online kapcsolattartás pótolhatja az elmaradó öleléseket? A Spájzban ezt is kutatjuk csütörtökön. Beszélünk a zöldség- és gyümölcsárakról, és a postagalamb-reptetetésről is hallhatnak. 9 óra után Bóna Judit várja Önöket.
12:00 - 12:30
Déli News
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:30 - 13:00
Regiszter
A vírus járvány első szakaszában először a nyugdíjas munka vállalóktól köszöntek el, de a nyári csillapodással sokukat visszahívták, és ma már a mélypontról jócskán elrugaszkodott a nyugdíjas szövetkezeteken keresztüli munkavállalás. Az elmúlt napokban országosan is egyeztettek a szövetkezetek irányítói. Erről számol be Kovács Anitának Dolgos Attila a KÖZÉSZ alelnöke csütörtökön, déli fél egykor a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
14:00 - 15:00
Talentográf
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
15:00 - 16:00
Főszerep
Milyen morális kérdéseket feszeget Agatha Christie a Gyilkosság az Orient Expresszen című művében? Mitől összehasonlíthatatlan élmény egy krimi a színpadon elmesélve? Hogyan elevenedik meg a modern technika segítségével, páratlan látványvilággal egy egzotikus utazás, és nyomozás története? A Thália Színház előadásáról Szirtes Tamás rendezőt kérdezi csütörtökön 3 órától a Főszerepben Mohácsi Szilvia.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
18:00 - 18:30
Horizont
A Karc FM külpolitikai műsora. Műsorvezetők: Sitkei Levente és Kottász Zoltán. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Folkarc
A Dante egy budapesti színészlakás konyhájában alakult, Varga-Huszti Máté és Szép Domán színművészek jóvoltából. Zenéjük természetét elgondolkodtató saját szövegek és versek inspirálták. A csakhamar zenekarrá kiegészült duó hangzásvilágának sokrétűsége mindeközben nehezen behatárolható, különleges műfajt alkotott. Az filozofikus gondolatok alternatív zenei vonalat igényeltek, amit aztán népzenei motívumok is díszíteni kezdtek, így fellelhetők a magyar és balkáni népzene körvonalai is, a könnyű rock mellett. Bizse Ferenc FolKarc című élő műsorában azok is megismerhetik a Dante világát, akik eddig netán még nem hallottak róluk. A sok zene mellett hallgatóink véleményére is számítunk, csütörtökön este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Talentográf
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Kulisszatitkok a színházak környékéről. A színház világa nem önmagában áll, hanem reagál a hétköznapokra, üzen a közéletnek. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
01:00 - 03:00
Folkarc ismétlés
A hazai rádiózás egyedülálló folkzenei műsora. A „crossover” apropóján a népzene kedvelői és a könnyűzene szerelmesei figyelmére is számít, lehetőséget nyújt határon túli zenészek bemutatására. Népszerű fórumokon, honlapokon gyakran citált műsor, amely megérti a műfajban rejlő lehetőségeket és tágítja a határokat. Világzenei produkciók és megzenésített versek is helyet kapnak az adásban. A stúdiókörülmények lehetőséget nyújtanak akusztikus élőzenei produkciókra is. Élő, exkluzív beszélgetések zenéről, nemzeti hagyományról, újításról.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között. Hívják minden hétköznap 16 és 18 óra között a 061-9111059 telefonszámot és küldjön sms-t a 36 70 700 1059-es számra. Csapjunk palávert közösen!
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
Néhány éven belül drónok szűrhetik ki a nagy területeken virágzó parlagfüvet: a pécsi egyetemen ugyanis jelentős kutatások zajlanak a gépi látás mezőgazdasági hasznosítására. A drónokat már most is használják történelmi helyszínek felkutatására vagy műemlékvédelmi épületek felmérésére, ám felhasználási területük folyamatosan bővül. A pécsiek hamarosan a Zalaegerszegen megépített tesztpályával közösen vizsgálhatják az önvezető autókat, a forgalmi helyzeteket. A drónok mellett szó lesz még az okos gabonaszondáról, klímabarát településekről, egy munkavállalói kutatásról és a kórházsuliról is. Spájz pénteken 9 és dél között, Petz Margóval.
12:00 - 12:30
Déli News
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:30 - 13:00
Magyar hangok
Magyarország az Ukrajnával való jószomszédi kapcsolatok helyreállításában érdekelt - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Ungváron az ukrán diplomácia vezetőjével, Dmitro Kulebával tartott közös sajtótájékoztatóján. Megtartották a 10. Brassói Magyar Napokat szeptember 15-20. között. Toró Tamás főszervezőt, RMDSZ-es önkormányzati képviselőt a vasárnapi, szeptember 27-i választásokról is kérdeztük. Egyetértésről számolt be a kárpátaljai nyelvhasználat és az anyanyelvi oktatás kérdésében az Európa Tanács emberi jogi biztosával kedden Strasbourgban folytatott megbeszélését követően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Erről is nyilatkozott a Magyar hangoknak Zsigmond Barna Pál, az Európa Tanács magyar delegációjának, és a Magyar Országgyűlés külügyi-, valamint a nemzeti összetartozás bizottságának a tagja. Minderről szó lesz a következő adásban. Várja önöket a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatáro