+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Adásrend

2020. 04. 07. Kedd

00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
A magyar labdarúgó válogatott Törökországgal, Szerbiával és Oroszországgal került egy csoportba a Nemzetek Ligájában. Az Előnyszabályban latolgatjuk nemzeti együttesünk esélyeit és szó lesz arról is, hogy 2022-ben a budapesti Puskás Arénában rendezik az Európa-liga döntőjét. Műsorunkban hallhatják az Európa-bajnoki érmeket és olimpiai kvótát szerző sportlövőinket, valamint az ikrei születése után versenyen először pástra lépő Szász-Kovács Emesét. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnapi ismétlésben 3 és 6 óra között Fejér Balázs és Németh Kornél számít figyelmükre.
06:00 - 07:00
Kortalan
Az életkor szinte valamennyi krónikus betegség esetén kiemelt kockázati tényezőt jelent. És bár az idő kerekét visszaforgatni nem lehet, módunkban áll lelassítani. Sőt, nem csupán az élettartamunkat növelhetjük meg, de azt az időt is, amelyet egészségesen töltünk. A Kortalanul! című könyv lépésről lépésre mutatja be, hogyan javíthatunk életünk minőségén: részletesen szól légzésről, alvásról, fényről, edzésről, regenerációról, étkezésről. Kortalan című műsorunkban pedig mi mutatjuk be a kötetet, vasárnap 6-tól és hétfőn 14 órától.
07:00 - 08:00
Álláspont
Egyre több veszéllyel kell szembenéznie Európának és hazánknak, a koronavírus és egyéb járványok terjedésétől kezdve a migráción át a hibrid hadviselésig. Erről is kérdeztük Simicskó István KDNP-s országgyűlési képviselőt. A hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztossal beszélgettünk arról is, hogy lerakták az alapkövét az első honvédelmi sportközpontnak és elindult a hazafias nevelést célzó Szemere Miklós program. Vasárnap hallgassák ismét az Álláspontot! Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető: Haraszti Gyula .
08:00 - 09:00
Alaphang
Leterhelté, vagy kényelmessé vált a jelen fiatalja? Nyertese vagy vesztese a hirtelen jött technológiai fejlődésnek? A kor, amelyben él, kiszolgálja, és elhiteti vele, hogy erőfeszítés nélkül is előre lehet jutni. Ez az állapot vitákat gerjeszt. Pszichológusok, szociológusok, és pedagógusok körében egyaránt. Még a Nemzeti Alaptanterv körüli viták némelyike is ez alatt a zászló alatt tömörül. Pedig a ma vitája ugyanaz, mint amit 10, 20, 30 évvel ezelőtt már lefolytatott a társadalom. Az Alaphangban Hoffmann Rózsa korábbi kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, közoktatási államtitkárt kérdezi Pelyach Gergely, vasárnap reggel 8.00-kor, és az ismétlésben este 20.00 órakor.
09:00 - 10:00
Farkasverem
A második világháborút lezáró békeszerződéseket már több éve tartó nagyhatalmi alkudozások előzték meg, amelyek hosszú időre eldöntötték Európa sorsát. A stúdióban Belénessy Csaba szerkesztő vendége Fülöp Mihály történész, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára és Ötvös István, a Nemzeti Emlékezet Bizottság tagja. Farkasverem. A Karc FM történelemórája, minden vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés aznap este ugyancsak kilenckor.
10:00 - 11:00
Asztal Körül
A nemzetközi nőnapon a női karrier lesz a témája a vasárnapi Asztal körülben. Érdemes-e külön foglalkozni a női és férfi karrierrel? Van-e egyáltalán a különbség? Mennyiben tér el a kistelepüléseken és a nagyvárosban élő nők karrierje? Mi jellemzi a vidéken élő nők mindennapjait? Ezekre a kérdésekre keressük majd a választ vasárnap 10.00 órától az Asztal körülben. Várja Önöket Farkas Beatrix.
11:00 - 12:00
Jelek
Jelek vasárnap, a 11 órai hírek után. Immár az országot járja az a busz, amely mindössze 30 négyzetméteren mutatja be az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend, a pálosok történetét. Létrehozóival, Sudár Annamária tanár-előadóművész-kurátorral, és Török Máté zenész-látványtervezővel találkozunk. Több, mint 35 esztendő, megszámlálhatatlan dal és koncert az etno-folk-világzene szolgálatában. Krulik Zoltánnal, a MAKÁM alapító-vezetőjével arról az útravalóról is eszmét cserélünk, amelyet pannonhalmi bencés szerzetes-tanáraink a hátizsákjainkba pakoltak. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Stifner Gábor.
12:00 - 13:00
Keresztény értékek
Milyen tudást ad egy teremtésvédelmi módszertani könyv az iskolások számára? Megújítod a Föld színét címmel adta ki az Ignáci Pedagógiai Műhely legújabb kötetét. A gyakorlatokat javarészt a természetben érdemes elvégezni. A műhely így szeretné felhívni a diákok figyelmét a körülöttük lévő környezet felfedezésére és megkímélésere. A Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Gál Mónika!
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
Külföldiek a magyar politikában sorozatunkban ezúttal Donáth Annát és Fekete-Győr Andrást mutatjuk be. Utóbbi jogi tanulmányai után Párizsban, Heidelbergben, Berlinben tanulhatott, majd kétszer is kiválasztották az amerikai külügyminisztérium által támogatott ösztöndíjra. Donáth Anna, Donáth László evangélikus lelkésznek, az MSZP volt országgyűlési képviselőjének lánya, az amszterdami egyetem migrációs és etnikai szakán tanult, hazatérve pedig a Soros által is finanszírozott Menedék Migránsokat Segítő Egyesület projektmenedzsereként is dolgozott, mígnem a Momentum elnökségi tagja lett. „Kik vagytok ti?” címmel írt cikksorozatot a Pesti Srácok hírportálon Jurák Kata főmunkatárs. Vele folytatjuk beszélgetésünket. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától, illetve az ismétlésben 22 órától.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
16:00 - 17:00
Bírósági akták
Bírósági akták – legyen Ön is jogerős! A Karc FM lezáratlan ügyeket, elvarratlan szálakat és híres pereket bemutató műsora, vasárnap délután négytől a Karc FM-en!
17:00 - 18:00
Asztal Körül ismétlés
A nemzetközi nőnapon a női karrier lesz a témája a vasárnapi Asztal körülben. Érdemes-e külön foglalkozni a női és férfi karrierrel? Van-e egyáltalán a különbség? Mennyiben tér el a kistelepüléseken és a nagyvárosban élő nők karrierje? Mi jellemzi a vidéken élő nők mindennapjait? Ezekre a kérdésekre keressük majd a választ vasárnap 10.00 órától az Asztal körülben. Várja Önöket Farkas Beatrix.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:32 - 19:00
Magyar hangok ismétlés
Kudarc volt a felvidéki magyarok számára a február 29-i szlovákiai parlamenti választás, nem jutott be egyik magyar párt sem a pozsonyi parlamentbe. Megtörtént a beismerés, testületi lemondások következtek. Vajon, lesz-e megújulás és teljes összefogás? Felgyorsult a nemzeti régiók ügyében zajló aláírásgyűjtés, de vészesen fogy az idő, figyelmeztet a Székely Nemzeti Tanács elnöke. Izsák Balázs a március 10-i, Székely Szabadság Napja rendezvényeiről is nyilatkozott a Magyar hangoknak. Lemondott az ukrán miniszterelnök, távozott a teljes kabinet, helyettese lett az új kormányfő. Mit jelenthet ez a kárpátaljai magyaroknak, javulhat-e a helyzetük, és ezáltal a magyar-ukrán viszony, kérdeztük Brenzovics Lászlótól, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökétől. Várja Önöket pénteken fél egykor a Magyar hangok szerkesztő-műsorvezetője, Sükösd Levente.
19:00 - 20:00
Álláspont ISMÉTLÉS
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől nyolc óráig várja önöket a Karc FM-en Haraszti Gyula.
20:00 - 21:00
Alaphang ISMÉTLÉS
Kopik a szociáldemokrácia, újra csomagolják a liberalizmust, progresszívként mutatkozik be a dekadencia. Európa az ideológiák háborújába sodródott. A harcban régi-új helyét keres a szuverén, az érdemesség, a norma és a szokásjog: a konzervatív eszme. Az eszme, amely számára a nemzet nem absztrakció, a szabályokat nem értékkatalógusból válogatják, a szabadságot pedig nem valamitől, hanem valamire kapják. Alaphang a Karc FM-en. Vasárnap reggel 8.00 órától számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Pelyach Gergely.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
A második világháborút lezáró békeszerződéseket már több éve tartó nagyhatalmi alkudozások előzték meg, amelyek hosszú időre eldöntötték Európa sorsát. A stúdióban Belénessy Csaba szerkesztő vendége Fülöp Mihály történész, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára és Ötvös István, a Nemzeti Emlékezet Bizottság tagja. Farkasverem. A Karc FM történelemórája, minden vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés aznap este ugyancsak kilenckor.
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
Külföldiek a magyar politikában sorozatunkban ezúttal Donáth Annát és Fekete-Győr Andrást mutatjuk be. Utóbbi jogi tanulmányai után Párizsban, Heidelbergben, Berlinben tanulhatott, majd kétszer is kiválasztották az amerikai külügyminisztérium által támogatott ösztöndíjra. Donáth Anna, Donáth László evangélikus lelkésznek, az MSZP volt országgyűlési képviselőjének lánya, az amszterdami egyetem migrációs és etnikai szakán tanult, hazatérve pedig a Soros által is finanszírozott Menedék Migránsokat Segítő Egyesület projektmenedzsereként is dolgozott, mígnem a Momentum elnökségi tagja lett. „Kik vagytok ti?” címmel írt cikksorozatot a Pesti Srácok hírportálon Jurák Kata főmunkatárs. Vele folytatjuk beszélgetésünket. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától, illetve az ismétlésben 22 órától.
23:00 - 23:59
Bírósági akták ismétlés
Bírósági akták – legyen Ön is jogerős! A Karc FM lezáratlan ügyeket, elvarratlan szálakat és híres pereket bemutató műsora, vasárnap délután négytől a Karc FM-en!
00:00 - 01:00
Jelek ismétlés
Jelek vasárnap, a 11 órai hírek után. Immár az országot járja az a busz, amely mindössze 30 négyzetméteren mutatja be az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend, a pálosok történetét. Létrehozóival, Sudár Annamária tanár-előadóművész-kurátorral, és Török Máté zenész-látványtervezővel találkozunk. Több, mint 35 esztendő, megszámlálhatatlan dal és koncert az etno-folk-világzene szolgálatában. Krulik Zoltánnal, a MAKÁM alapító-vezetőjével arról az útravalóról is eszmét cserélünk, amelyet pannonhalmi bencés szerzetes-tanáraink a hátizsákjainkba pakoltak. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Stifner Gábor.
01:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Elkezdődött a kullancsszezon. A vérszívók által terjesztett Lyme kórról, és a betegséggel kapcsolatos tévhitekről, a Kullancsbetegségek ambulanciájának vezetője beszél a hétfői Spájz műsorában. Emellett szó lesz arról is, hogy Magyarországon a középiskolások harmada rendszeresen fogyaszt alkoholt. Ezért indult el a Szétcsúszva című alkoholprevenciós előadás, amellyel az alkoholfogyasztás veszélyeire hívják fel a figyelmet. A részletekkel hétfőn délelőtt 9 és dél között várja Önöket, a szerkesztő-műsorvezető, Simori Renáta!
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Durvul a demokrácia hangneme. Főleg a „Tisztelt Házon „ belüli akciók elgondolkodtatók. Kifogyott a verbális szellemesség, vagy a meghökkentő akcióknak más céljuk van? Esetleg mintát kívánnak adni a más nézeteket vallók „ kezelésére”. Akár a parlamentarizmus kereteit is szétrombolnák azok, akiket nem ruház fel kormányzati hatalommal a választói akarat? Hétfőn déli fél egykor Boros Imre közgazdász mondja el véleményét a közéleti jelenségekről Kovács Anita műsorában a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
Milyen trendek alakultak ki a nemzetközi műtárgypiacon és ezek mennyire éreztetik hatásukat Magyarországon? Mi irányítja a folyamatokat és hogyan válik valaki műgyűjtővé? A Karcolat hétfői vendége sokféle hamisítványt látott már, de miért olyan nehéz bizonyítani a csalás bűncselekményét? Emesz Lilla Emőd Péter művészeti íróval beszélget.
14:00 - 15:00
Kortalan ismétlés
Az életkor szinte valamennyi krónikus betegség esetén kiemelt kockázati tényezőt jelent. És bár az idő kerekét visszaforgatni nem lehet, módunkban áll lelassítani. Sőt, nem csupán az élettartamunkat növelhetjük meg, de azt az időt is, amelyet egészségesen töltünk. A Kortalanul! című könyv lépésről lépésre mutatja be, hogyan javíthatunk életünk minőségén: részletesen szól légzésről, alvásról, fényről, edzésről, regenerációról, étkezésről. Kortalan című műsorunkban pedig mi mutatjuk be a kötetet, vasárnap 6-tól és hétfőn 14 órától.
15:00 - 16:00
Partitúra
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
ÉszKarc
ÉszKarc hétfőn, a 18 órai hírek után. Műsorunkban folytatjuk azt a beszélgetést Horthy Miklósról, amelyet egy hete kezdtünk Hantó Zsuzsa történésszel - ezúttal kitérve a különböző színezetű diktatúrák balliberális megítélésében alkalmazott szemérmetlen kettős mércével is. Várja hallgatóit a beszélgetőtárs, Stifner Gábor
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
Durvul a demokrácia hangneme. Főleg a „Tisztelt Házon „ belüli akciók elgondolkodtatók. Kifogyott a verbális szellemesség, vagy a meghökkentő akcióknak más céljuk van? Esetleg mintát kívánnak adni a más nézeteket vallók „ kezelésére”. Akár a parlamentarizmus kereteit is szétrombolnák azok, akiket nem ruház fel kormányzati hatalommal a választói akarat? Hétfőn déli fél egykor Boros Imre közgazdász mondja el véleményét a közéleti jelenségekről Kovács Anita műsorában a Regiszterben.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Milyen trendek alakultak ki a nemzetközi műtárgypiacon és ezek mennyire éreztetik hatásukat Magyarországon? Mi irányítja a folyamatokat és hogyan válik valaki műgyűjtővé? A Karcolat hétfői vendége sokféle hamisítványt látott már, de miért olyan nehéz bizonyítani a csalás bűncselekményét? Emesz Lilla Emőd Péter művészeti íróval beszélget.
23:00 - 23:30
ÉszKarc ismétlés
ÉszKarc hétfőn, a 18 órai hírek után. Műsorunkban folytatjuk azt a beszélgetést Horthy Miklósról, amelyet egy hete kezdtünk Hantó Zsuzsa történésszel - ezúttal kitérve a különböző színezetű diktatúrák balliberális megítélésében alkalmazott szemérmetlen kettős mércével is. Várja hallgatóit a beszélgetőtárs, Stifner Gábor
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 00:30
Modellérték ismétlés
Az építésvezetőknek egy napnyi munkaóráját meg lehet spórolni egy hét alatt a felesleges adminisztrációt és pontatlanságot megszüntető, digitális alapon működő BauApp mobil-alkalmazásával - mondja Modellérték című műsorunkban a cégalapító, Dálnoki Ádám. Például egyes, nagyobb építkezéseknél több ezres hibajegyzék is készülhet, amelyek papír alapon történő elemzése, kijavítása esetenként másfél órába telhet, szemben a digitalizált app használatával, amellyel egy adott beruházás valamennyi szereplője időt és energiát takarít meg. Ez pedig hatékonyság-növekedést eredményezhet. Az Egyesült Államokban is szolgáltató vállalkozás vezetőjétől azt is megtudhatják, hogy miben más az amerikai és a magyar építőipar. Pénteken 18 órakor várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Csákó Attila.
00:30 - 01:00
Zenemix
01:00 - 02:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Európában mintegy 250 termesztett növényfajt tartanak számon, ezek kétharmada rovarbeporzású. Az elmúlt években viszont tömegesen pusztul el a Föld méhállománya. Március 10-én, a Beporzók Napján fontos beszélni a problémáról és a lehetséges megoldásokról. A Spájzban méhészekkel beszélgetünk majd arról, hogy milyen segítségre lenne szükség, és milyen támogató változások léptek eddig életbe. És aztán szó lesz a koronavírussal visszaélő, és nyerészkedő vállalkozásokról is. Hogyan lépnek fel ellenük, és milyen büntetésre számíthatnak? 9 óra után Csesznák Anikó számít a figyelmükre.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
A keddi adásban Vargha Márkkal, a Migrációkutató Intézet munkatársával beszélget a délkelet felől fenyegető újabb migránsválságról a szerkesztő-műsorvezető Imrényi Dávid. Kezdés délben fél egykor, ismétlés este fél hétkor.
13:00 - 14:00
Karcolat
A keddi műsor főszereplője évtizedeken át egy férfias munkakörben DARUSKÉNT dolgozott a Paksi Atomerőműben. Aztán majd húsz éve, új értelmet talált az életének. Először a saját főztjét kínálta karácsony előtt a hajléktalanoknak az utcán, majd egy kis csapatot szervezett maga köré és már önálló házuk is van a segítőknek Pakson. A Segítő Házban hetente kétszer kapnak meleg ételt a rászorulók, ezenkívül minden hasznos tárgyat gyűjtenek számukra és életmód tanfolyamokat is szerveznek. A városban és környékén csak Ancikaként ismerik, akihez mindig lehet fordulni akár egy jó szóért, szeretetért. Most ő az Év Önkéntese díj egyik várományosa. A Karcolatban Molnár Imréné mesél életéről a műsor riporterének, Bálint Istvánnak.
14:00 - 15:00
Szabad jegyzés
Milliókkal támogathatják az egyetemi startupokat. Az innovatív gondolkodás ugyanis érték a XXI. században. Ahogy érték az a több százezer, nyugdíjas korú alkalmazott is, aki aktív maradna a munkaerőpiacon. Lehetőségek az ifjúkortól a szépkorig, kedden 14.00 órától a Szabad Jegyzésben Kovács Anitával.
15:00 - 16:00
Az igazság órája
Csata a Balkánon – Lehúzták a rolót a görögök, nem tudják átnyomni a migránsokat a törökök Európába. Bűnbocsánat – Azt se tudta a rabló, hogy fiú-e vagy lány, így aztán elengedték. Jogállam – A helyi parlamenteket megkerülve kényszerítené rá az uniós biztos a tagállamokra a genderegyezményt. Az igazság órája kedden délután háromtól négyig Szánthó Miklóssal, az Alapjogokért Központ igazgatójával és Kovács Istvánnal, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatójával. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Ismétlés: szerda reggel háromtól négyig.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Kódfejtők
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A keddi adásban Vargha Márkkal, a Migrációkutató Intézet munkatársával beszélget a délkelet felől fenyegető újabb migránsválságról a szerkesztő-műsorvezető Imrényi Dávid. Kezdés délben fél egykor, ismétlés este fél hétkor.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Hangadó
Közelgő, 65. születésnapja apropóján jubileumi koncerttel és új albummal készül a hazai kultrock népszerű képviselője, Vörös István énekes, gitáros, dalszerző , aki több mint négy évtizedes pályafutása alatt megannyi lemezt, CD-t és DVD-t jelentetett meg, és számtalan koncertet adott. A Tele van a város szerelemmel, Én az időt nem sajnálom, Ne zavarjon senki, Magányos utazó, Minden percért kár és más sikeres dalok előadója tizenhét évesen került Radics Béla helyére a Nevada zenekarba, majd több jeles formáció, köztük a Prognózis alapítójaként bizonyított, majd 1999-től, saját nevén koncertezik, illetve jelenteti meg albumait. Bizse Ferenc Hangadó című élő műsorában felelevenítjük az elmúlt évtizedek legizgalmasabb műhelytitkait, eddig még sosem hallott meglepő történeteit, de zenéből sem lesz hiány, kedden este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
A keddi műsor főszereplője évtizedeken át egy férfias munkakörben DARUSKÉNT dolgozott a Paksi Atomerőműben. Aztán majd húsz éve, új értelmet talált az életének. Először a saját főztjét kínálta karácsony előtt a hajléktalanoknak az utcán, majd egy kis csapatot szervezett maga köré és már önálló házuk is van a segítőknek Pakson. A Segítő Házban hetente kétszer kapnak meleg ételt a rászorulók, ezenkívül minden hasznos tárgyat gyűjtenek számukra és életmód tanfolyamokat is szerveznek. A városban és környékén csak Ancikaként ismerik, akihez mindig lehet fordulni akár egy jó szóért, szeretetért. Most ő az Év Önkéntese díj egyik várományosa. A Karcolatban Molnár Imréné mesél életéről a műsor riporterének, Bálint Istvánnak.
23:00 - 23:58
Szabad jegyzés ismétlés
Milliókkal támogathatják az egyetemi startupokat. Az innovatív gondolkodás ugyanis érték a XXI. században. Ahogy érték az a több százezer, nyugdíjas korú alkalmazott is, aki aktív maradna a munkaerőpiacon. Lehetőségek az ifjúkortól a szépkorig, kedden 14.00 órától a Szabad Jegyzésben Kovács Anitával.
00:00 - 01:00
Poétikon ismétlés
A Poétikon következő adásában Lázár Balázzsal beszélgetünk H.úr hagyatéka című verseskötetéről, hamleti attitűdökről, heideggeri jelenvaló létről és arról, hogy kicsoda ez a bizonyos H.úr. Várja Önöket szombat déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
01:00 - 03:00
Hangadó ismétlése
Közelgő, 65. születésnapja apropóján jubileumi koncerttel és új albummal készül a hazai kultrock népszerű képviselője, Vörös István énekes, gitáros, dalszerző , aki több mint négy évtizedes pályafutása alatt megannyi lemezt, CD-t és DVD-t jelentetett meg, és számtalan koncertet adott. A Tele van a város szerelemmel, Én az időt nem sajnálom, Ne zavarjon senki, Magányos utazó, Minden percért kár és más sikeres dalok előadója tizenhét évesen került Radics Béla helyére a Nevada zenekarba, majd több jeles formáció, köztük a Prognózis alapítójaként bizonyított, majd 1999-től, saját nevén koncertezik, illetve jelenteti meg albumait. Bizse Ferenc Hangadó című élő műsorában felelevenítjük az elmúlt évtizedek legizgalmasabb műhelytitkait, eddig még sosem hallott meglepő történeteit, de zenéből sem lesz hiány, kedden este 8-tól.
03:00 - 04:00
Az igazság órája ismétlés
Csata a Balkánon – Lehúzták a rolót a görögök, nem tudják átnyomni a migránsokat a törökök Európába. Bűnbocsánat – Azt se tudta a rabló, hogy fiú-e vagy lány, így aztán elengedték. Jogállam – A helyi parlamenteket megkerülve kényszerítené rá az uniós biztos a tagállamokra a genderegyezményt. Az igazság órája kedden délután háromtól négyig Szánthó Miklóssal, az Alapjogokért Központ igazgatójával és Kovács Istvánnal, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatójával. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Ismétlés: szerda reggel háromtól négyig.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Kimondhatjuk, hogy egy-két ritka kivételtől eltekintve a tehetség nem tör utat magának. Mennyire könnyű ma Magyarországon a kiemelkedő tehetségek felfedezése? Tanulmányi teljesítmény idegen nyelven, boldogulás egyedül, idegen környezetben, új emberek megismerése, ezek jutnak eszünkbe, ha azt halljuk Erasmus. Kiknek szól a program? Megújulnak a strandok, hol és milyen fejlesztés várható? Kossuth-kifli, Deák-szelet, Székely-káposzta. Mit ettek a márciusi ifjak? Többek között ezekkel a témákkal várja önöket szerdán 9.00 órától Farkas Beatrix.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Saliga Péter és Simon-Palov Judit segít nyomon maradni.
13:00 - 14:00
Karcolat
" Az innováció az örökségünk" olvasható a Tungsram innovációért felelős ügyvezető igazgatójának névjegyén.És a gondolat nem csak szólam. A 2018 - tól régi nevén működő " magyar multi" ugyanis ismét a magyar innováció zászlóshajója kíván lenni. Saját. fejlesztései mellett startup cégeket és beszállítói körét is helyzetbe akarja hozni a működése során körülötte kialakult nemzetközi lehetőségek felhasználásával. De még ennél is több vasat tart a tűzbe. A jövő élelmiszerellátásának nagy kérdése például, hogy a zárt térben nevelt növénykultúráknak melyik a legoptimálisabb fényforrás? Az igazgató szerint mindent megtesznek azért, hogy Tungsram termékek világítsák meg a jövő biológiai gyárait. Pongrácz Ferencet szerdán 13 órakor valamint az ismétlésben 22 órakor Kovács Anita kérdezi a Karcolatban.
14:00 - 15:00
Zöld zóna
Zöld zóna szerdán, a 14 órai hírek után. Már látogatható a fővárosi Mezőgazdasági Múzeumban annak a kiállításnak az első szakasza, amelyet a szakemberek aztán folyamatosan továbbfejlesztenek, s amelynek tárgya az ökológia. Múzeumi sétánk során arra a kérdésre is keressük a választ, hogy mi minden rejlik a tradicionális paraszti gazdálkodásban, ami esetleg hasznosítható ma, a klímaválság, s általában az ökológiai krízisjelek korában. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Stifner Gábor
15:00 - 16:00
Pipa
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Horizont
Az önkormányzati választások első fordulóját most vasárnap tartják meg Franciaországban. A tavalyi európai parlamenti választások után ez lesz a második komoly erőpróbája Emmanuel Macronnak, aki három évvel ezelőtt került az államfői székbe. A témáról Fejérdy Gergellyel, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatójával beszélget a Horizont szerdai adásában a szerkesztő-műsorvezető, Kottász Zoltán.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Saliga Péter és Simon-Palov Judit segít nyomon maradni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Sztárkarcok
"Utazók éneke" címmel megjelent Tóth Reni, a karcos hangú, Magyar Örökség és Szabadság-díjas énekesnő, a Kormorán, majd az Örökség zenekar egykori tagjának harmadik szólóalbuma. A korong legelső szerzeményeit Bizse Ferenc SztárKarcok című műsorában mutatta be a népszerű énekesnő, aki most ismét hivatalos a stúdióba, hogy további sikervárományos dalokkal is megörvendeztesse közönségét, miközben több mint két évtizede tartó szakmai karrierjének örömeiről és kihívásairól, valamint a legfrissebb változásokról is őszintén vall, hallgatóink pedig hozzászólhatnak az élő adáshoz, szerdán este 8-tól.
21:00 - 22:00
Igéző
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
" Az innováció az örökségünk" olvasható a Tungsram innovációért felelős ügyvezető igazgatójának névjegyén.És a gondolat nem csak szólam. A 2018 - tól régi nevén működő " magyar multi" ugyanis ismét a magyar innováció zászlóshajója kíván lenni. Saját. fejlesztései mellett startup cégeket és beszállítói körét is helyzetbe akarja hozni a működése során körülötte kialakult nemzetközi lehetőségek felhasználásával. De még ennél is több vasat tart a tűzbe. A jövő élelmiszerellátásának nagy kérdése például, hogy a zárt térben nevelt növénykultúráknak melyik a legoptimálisabb fényforrás? Az igazgató szerint mindent megtesznek azért, hogy Tungsram termékek világítsák meg a jövő biológiai gyárait. Pongrácz Ferencet szerdán 13 órakor valamint az ismétlésben 22 órakor Kovács Anita kérdezi a Karcolatban.
23:00 - 23:59
Zöld Zóna ismétlés
Zöld zóna szerdán, a 14 órai hírek után. Már látogatható a fővárosi Mezőgazdasági Múzeumban annak a kiállításnak az első szakasza, amelyet a szakemberek aztán folyamatosan továbbfejlesztenek, s amelynek tárgya az ökológia. Múzeumi sétánk során arra a kérdésre is keressük a választ, hogy mi minden rejlik a tradicionális paraszti gazdálkodásban, ami esetleg hasznosítható ma, a klímaválság, s általában az ökológiai krízisjelek korában. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Stifner Gábor
00:00 - 01:00
Pipa ismétlés
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
01:00 - 02:00
Sztárkarcok ismétlés
"Utazók éneke" címmel megjelent Tóth Reni, a karcos hangú, Magyar Örökség és Szabadság-díjas énekesnő, a Kormorán, majd az Örökség zenekar egykori tagjának harmadik szólóalbuma. A korong legelső szerzeményeit Bizse Ferenc SztárKarcok című műsorában mutatta be a népszerű énekesnő, aki most ismét hivatalos a stúdióba, hogy további sikervárományos dalokkal is megörvendeztesse közönségét, miközben több mint két évtizede tartó szakmai karrierjének örömeiről és kihívásairól, valamint a legfrissebb változásokról is őszintén vall, hallgatóink pedig hozzászólhatnak az élő adáshoz, szerdán este 8-tól.
02:00 - 03:00
Igéző ismétlés
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott .
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Milyen kihívások elé állítja a koronavírus a munkáltatókat – kiderül a Spájz csütörtöki műsorában.Egy több mint 30 éve működő drogterápiás otthonról is hallhatnak, ahol a munkatársak egykori gondozottak. Visszaemlékezünk a 100 éves a Rendőrség létrehozására és felidézzük a 150 éve elindult Budavári Sikló első napjait, amely az első között épült meg a világon. Várja önöket Emesz Lilla.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Klímabarát korunkban sokan fedezik fel a hideg vizet, és javasolnak olyan intézkedéseket, melyek már évek óta igénybe vehetők. Az energiahatékonyság növelését például egyszerre írják elő jogszabályok, és segítik elő adókedvezmények. A 2017 óta létező, társasági adóból levonható Energiahatékonysági adókedvezményt például 2018 -ban már 270 cég vette igénybe. Arról, hogy milyen feltételekkel lehet példájukat követni csütörtökön déli fél egykor Bagdi Lajos a Niveus Consulting Group partnere beszél Kovács Anita gazdasági műsorában, a Regiszterben. .
13:00 - 14:00
Karcolat
Egy igazán tartalmas életút Nagyszalontától az örökkévalóságba, amely meghatározta nagyon sok pályatárs életét is. Ez Fábián Gyula öröksége, amit csak most, halála után kezdünk értékelni. Erre teszünk óvatos kísérletet csütörtökön 13 órától a Karcolatban is Dippold Pál íróval, Gyula bácsi szerkesztőtársával, akitől megtudjuk azt is, hogy kezét valaki más vezeti alkotás közben. Mint ahogy Kő Pálét is, akit Sütő Andrással együtt szintén megidézünk rendhagyó irodalom és történelem óránkon. Várja önöket a műsorvezető, Gajdics Ottó.
14:00 - 15:00
Talentográf
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
15:00 - 16:00
Főszerep
Kulisszatitkok a színházak környékéről. A színház világa nem önmagában áll, hanem reagál a hétköznapokra, üzen a közéletnek. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Horizont
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
Klímabarát korunkban sokan fedezik fel a hideg vizet, és javasolnak olyan intézkedéseket, melyek már évek óta igénybe vehetők. Az energiahatékonyság növelését például egyszerre írják elő jogszabályok, és segítik elő adókedvezmények. A 2017 óta létező, társasági adóból levonható Energiahatékonysági adókedvezményt például 2018 -ban már 270 cég vette igénybe. Arról, hogy milyen feltételekkel lehet példájukat követni csütörtökön déli fél egykor Bagdi Lajos a Niveus Consulting Group partnere beszél Kovács Anita gazdasági műsorában, a Regiszterben. .
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
FolKarc
A ManGoRise stílusa a mainstream és az underground különleges elegye, melyeket a zenekar játszi könnyedséggel vegyít. A csapat egyedülálló módon minden szerzeményt önállóan önt végleges formába: maguk írják és hangszerelik dalaikat, klipjeiket az első kockától a publikálásig maguk menedzselik. Így születnek az olyan szerzemények, mint a Szó nem elég című nóta, amely immár 8 és fél milliós megtekintés felett jár a videómegosztón. A formáció új dalában a hazai folkzenei élet "nagy öregje", a magyar népzenét és a könnyűzenét mesterien elegyítő Balkan Fanatik is közreműködik. A közös munka örömeiről és kihívásairól Bizse Ferenc FolKarc című élő műsorában számolnak be a Balkan Fanatik és a MangoRise tagjai, sok zene kíséretében, csütörtökön este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Egy igazán tartalmas életút Nagyszalontától az örökkévalóságba, amely meghatározta nagyon sok pályatárs életét is. Ez Fábián Gyula öröksége, amit csak most, halála után kezdünk értékelni. Erre teszünk óvatos kísérletet csütörtökön 13 órától a Karcolatban is Dippold Pál íróval, Gyula bácsi szerkesztőtársával, akitől megtudjuk azt is, hogy kezét valaki más vezeti alkotás közben. Mint ahogy Kő Pálét is, akit Sütő Andrással együtt szintén megidézünk rendhagyó irodalom és történelem óránkon. Várja önöket a műsorvezető, Gajdics Ottó.
23:00 - 23:59
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Kulisszatitkok a színházak környékéről. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
01:00 - 03:00
FolKarc ismétlés
A ManGoRise stílusa a mainstream és az underground különleges elegye, melyeket a zenekar játszi könnyedséggel vegyít. A csapat egyedülálló módon minden szerzeményt önállóan önt végleges formába: maguk írják és hangszerelik dalaikat, klipjeiket az első kockától a publikálásig maguk menedzselik. Így születnek az olyan szerzemények, mint a Szó nem elég című nóta, amely immár 8 és fél milliós megtekintés felett jár a videómegosztón. A formáció új dalában a hazai folkzenei élet "nagy öregje", a magyar népzenét és a könnyűzenét mesterien elegyítő Balkan Fanatik is közreműködik. A közös munka örömeiről és kihívásairól Bizse Ferenc FolKarc című élő műsorában számolnak be a Balkan Fanatik és a MangoRise tagjai, sok zene kíséretében, csütörtökön este 8-tól.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
A magyarországi cigányság felzárkózásában kulcsszerepük van a roma nőknek: az édesanyáknak, a munkavállalóknak, a tanulni vágyóknak, a művészeknek, közösséget életben tartóknak. Mindegyikük élete a család. A jó változások pedig családi támogatás nélkül nem lesznek tartósak - írja Balog Zoltán református lelkész, miniszterelnöki biztos a „Roma nők egymás közt” című interjúkötet fülszövegében. A könyv oldalain olyan roma nők életútjával ismerkedhetünk meg, akik mertek döntéseket hozni, akartak és tudtak tenni önmagukért, a tanulást, a fejlődést választották. Velük is megismerkedhetnek a Spájz műsorában, ahol mindemellett a diákok kerteket mentenek és külföldi táborokban is dolgoznak. Várja hallgatóit pénteken 9 és dél között Petz Margó.
12:00 - 12:25
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Magyar hangok
A szerb kormány döntése értelmében csütörtök reggel 7 órától bezártak 44 határátkelőt a magyar-szerb határon a koronavírus terjedésének megfékezéséért. A Vajdasági Magyar Szövetség a héten átadta jelöltlistáját a Köztársasági Választási Bizottságnak az április 26-án tartandó parlamenti választásokra. Az erdélyi Kovászna fürdővárosban szerdán azonosították az első koronavírussal fertőzött székelyföldi személyt. Az erdélyi székely szabadság napjának szimpátiarendezvényét tartották meg kedden Budapesten, a Hősök terén a Székelyföldért Társaság szervezésében. Ezekről a témákról is hallhatnak majd a Magyar hangok következő adásában. Várja önöket pénteken fél egykor a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
15:00 - 16:00
Vidéki Karcok
Elmaradó városi megemlékezések, bezárt sportlétesítmények, lezárt határátkelőhelyek, előrehozott tavaszi szünet - csak néhány a koronavírus miatt szükségessé vált veszélyhelyzet vidéki Magyarországot érintő hatásai közül. Friss információk a Vidéki Karcokban. De a nap fő témáján kívül egyebek mellett szó lesz a Trianon című színdarab ősbemutatójáról, és arról is, hogy miért csak most kerül - több másik várossal egyetemben - Makó címere az Országház homlokzatára. Vidéki Karcok péntek délután a Paláver előtt Németh Gáborral.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Modellérték
Egyesíti a fizetési kártyák és a hűség-, illetve kedvezménykártyák funkcióit, valamint a hagyományos és a digitális fizetési módokat a blockchain alapon működő - így maximális biztonságot garantáló - IndyCard. Modellérték című műsorunkban Bartalus Roland és Villányi László alapítók ismertetik, hogy ezáltal adott kereskedő könnyebben át tudja adni ügyfeleinek a kedvezményeket, jobb kapcsolatot tud építeni velük. Hogy a kedvezményes éttermi asztalfoglaló rendszert működtető Yummee-nak mi köze az IndyCardhoz, azt pedig Stefán Jánostól tudhatják meg. A három startupper szerint a sikerhez kell a jó ötlet, de még ennél is fontosabb a kreatív és törekvő csapat. Pénteken 18 órakor várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Csákó Attila.
18:30 - 19:00
Színe és fonákja
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Jazzkarc
A Patché zenekart Pákai Petra énekesnő és Cséry Zoltán zongorista-billentyűs alapították, mely formáció a neo-soul vonulat nagyszerű hazai képviselője. A rendkívül népszerű együttes februárban jelentkezett új klippel, március 19-én pedig tavaszindító koncerten várják a Közönséget a Muzikumban. A JazzKarc március 13-i, 20:00 órától kezdődő adásának vendége a kiváló Pákai Petra lesz! Jazzes szeretettel várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Gáspár Károly!
21:00 - 22:00
Vidéki Karcok Ismétlés
Együtt tud-e dolgozni a kormány és az ellenzék vidéken, vagy győz a pártpolitikai csatározás? Minden, ami a polgárokat foglalkoztatja Győrtől Debrecenig. Sikerek és kudarcok a Karc FM heti magazinjában. Ez a Vidéki Karcok Németh Gáborral, minden pénteken 15 órától.
22:00 - 23:00
Karcolat
23:00 - 23:59
Páholy
00:00 - 01:00
Jazzkarc ismétlés
Immáron ötödik alkalommal rendezte meg a Magyar Jazz Szövetség „Az év fiatal jazz-zenésze” versenyt, melyet Pintér Zoltán álmodott meg 2016-ban. Az idén januárban lezajlott döntőben -a rendkívül erős mezőnyből is kiemelkedve- Horváth Albert zongorista nyerte el a szakmai zsűri és a Közönség díját egyaránt. A JazzKarc március 6-i, 20:00 órától induló adásának vendégei Pintér Zoltán és Horváth Albert lesznek! Jazzes szeretettel várja Önöket március első JazzKarcában a szerkesztő-műsorvezető, Gáspár Károly!
01:00 - 05:30
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
05:30 - 06:00
Színe és fonákja ismétlés
Hírek, információk, sőt dezinformációk ömlenek ránk nap, mint nap, az emberek csak kapkodják a fejüket. Nincs ember, aki ezt követni tudná. Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán sajátos értelmezésével. Hétvége előtt a heti sajtótermést tallózzuk minden péntek este, a teljesség igénye nélkül.
06:00 - 09:00
Otthon
Minden szombaton reggel 6-tól 9-ig Simori Renáta beszélget a vendégeivel egészségről, szépségről, gyereknevelésről, párkapcsolatokról, receptekről, programokról és a hét aktuális témájáról.
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
11:00 - 12:00
Corvin lapok
A 19.században a polgári nemzetállam megteremtésének időszakában szembe kellett nézni azzal a ténnyel , hogy az ország összlakosságának több,mint a fele nem magyar ajkú. A kiegyezést követő évben a nemzetiségi törekvések feloldására szavazta meg a magyar országgyűlés a példa értékű nemzetiségi törvényt. Az erről rendezett történész konferencia előadásait közreadó könyvről beszélgetünk az Országház Könyvkiadó projektvezetőjével, Pelyach Istvánnal,valamint az 1868. évi nemzetiségi törvény előzményeiről és létrejöttéről írt tanulmány szerzőjével, Szarka Lászlóval. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától , illetve az ismétlésben 23 órától.
12:00 - 13:00
Poétikon
A Poétikon következő adásában Cselenyák Imrével beszélgetünk A tölgyek alatt című, Arany János életét feldolgozó regényéről. Hallgatóink alaposabban megismerhetik a reformkor nagy alakjait és többet tudhatnak meg például arról is, hogy milyen volt valójában Petőfi Sándor és Szendrey Júlia házassága. Várja Önöket szombat déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
13:00 - 14:00
Kódex
Kutor László villamosmérnök hamar átnyergelt a mesterséges intelligencia kutatási területére. A rendszerváltoztatás kezdeti időszakában az Egyesült Államokban élt és dolgozott, de úgy döntött, hogy hazatér és itthon folytatja pályáját. Az elmúlt 40 évben összegyűjtött információtechnológiai eszközeiről is beszél majd a Kódexben Vass István Zoltánnak, szombaton 13.00 órától.
14:00 - 17:00
Előnyszabály
Nagyszerű magyar sikerek teniszben és vívásban. Az Előnyszabályban szakújságíró segítségével idézzük fel férfi tenisz válogatottunk Belgium elleni győzelmét a Davis-kupa selejtezőjében, amivel együttesünk bejutott a novemberi madridi szuperdöntőbe illetve hallhatják Szilágyi Áront és Pusztai Lizát a legutóbbi kard világkupa versenyükről. Műsorunkban szólunk a Hokiklub Budapest női jégkorong csapatának történelmi teljesítményéről, valamint egy különleges világrekordról is, amelyet az idei futball Európa-bajnokság apropóján állítottak fel. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnapi ismétlésben 3 és 6 óra között Fejér Balázs és Németh Kornél számít figyelmükre.
17:00 - 18:00
Köz-pénzügyek
A gazdaságban nincs abszolút igazság. Ha lenne, a világ nem lábalna ki a nagy válságokból. A nemzetközi térben - nemzetállamok opponálják egymást. Világválságot szült egy amerikai lufi, Nagy-Britannia angolosan távozott az Unioból, Berlin a görög mentőövet vitatja, Ázsia pénzeli a nyugatot, új együttműködéseket sürget Visegrád négy alapítója. A Karc FM teret ad a gazdasági vitáknak. Minden második szombaton, 17.00 órától a Wekerle Tudományos Fórum résztvevői írják fel saját receptjüket.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
19:00 - 20:00
SztárKarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
20:00 - 21:00
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
21:00 - 22:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
Kutor László villamosmérnök hamar átnyergelt a mesterséges intelligencia kutatási területére. A rendszerváltoztatás kezdeti időszakában az Egyesült Államokban élt és dolgozott, de úgy döntött, hogy hazatér és itthon folytatja pályáját. Az elmúlt 40 évben összegyűjtött információtechnológiai eszközeiről is beszél majd a Kódexben Vass István Zoltánnak, szombaton 13.00 órától.
23:00 - 23:59
Corvin lapok ismétlés
A 19.században a polgári nemzetállam megteremtésének időszakában szembe kellett nézni azzal a ténnyel , hogy az ország összlakosságának több,mint a fele nem magyar ajkú. A kiegyezést követő évben a nemzetiségi törekvések feloldására szavazta meg a magyar országgyűlés a példa értékű nemzetiségi törvényt. Az erről rendezett történész konferencia előadásait közreadó könyvről beszélgetünk az Országház Könyvkiadó projektvezetőjével, Pelyach Istvánnal,valamint az 1868. évi nemzetiségi törvény előzményeiről és létrejöttéről írt tanulmány szerzőjével, Szarka Lászlóval. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától , illetve az ismétlésben 23 órától.
00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
Nagyszerű magyar sikerek teniszben és vívásban. Az Előnyszabályban szakújságíró segítségével idézzük fel férfi tenisz válogatottunk Belgium elleni győzelmét a Davis-kupa selejtezőjében, amivel együttesünk bejutott a novemberi madridi szuperdöntőbe illetve hallhatják Szilágyi Áront és Pusztai Lizát a legutóbbi kard világkupa versenyükről. Műsorunkban szólunk a Hokiklub Budapest női jégkorong csapatának történelmi teljesítményéről, valamint egy különleges világrekordról is, amelyet az idei futball Európa-bajnokság apropóján állítottak fel. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnapi ismétlésben 3 és 6 óra között Fejér Balázs és Németh Kornél számít figyelmükre.
06:00 - 07:00
Kortalan
Az „élő vértanú”- ahogy Móricz Zsigmond nevezte Görgei Artúrt, az 1848-49-es szabadságharc magyar hadseregének főparancsnokát - 98 évesen, 1916. május 21-én Budapesten halt meg. A közvélemény árulónak bélyegezte, és ez a megítélés élete végéig kísérte, ma már bizonyos, hogy igaztalanul. A honvédtábornokról, a magyar hadtörténelem kiemelkedő alakjáról hallhatnak a Kortalan műsorában, ahol egy budapesti belvárosi sétára is meginvitáljuk hallgatóinkat a márciusi ifjak szemével. Tartsanak Petz Margóval vasárnap 6-tól és hétfőn 14 órától.
07:00 - 08:00
Álláspont
A forradalom napjáról, 1848 március 15-éről beszélgetünk Ligeti Dávid történésszel, A Veritas Történetkutató Intézet tudományos főmunkatársát arról is kérdezzük, milyen érdekességei voltak ennek a napnak, amelyekről csak keveset tud a közvélemény. Vitamincsomagot osztanak a rászorulóknak és az időseknek Törökbálinton a koronavírus-járvány miatt. Elek Sándor polgármesterrel beszélünk arról is, milyen kihívásokkal szembesül a rendkívüli helyzetben egy főváros közeli település. Vasárnap reggel 7 órától ismét hallgassák az Álláspontot! Várja önöket a szerkesztő-műsorvezető: Haraszti Gyula.
08:00 - 09:00
Alaphang
A jelennek élt, de történelmi szimbólumot gyártott március 15-e majd minden szereplője. Hogy ezt a szimbólumot a pesti fiatalság, a pozsonyi politika vagy a bécsi hajóút teremtette-e, máig kérdés. Egyik nem létezett volna a másik nélkül, és önmagában egyik sem vindikálhatna magának történelemformáló megítélést az utókortól. A forradalomról és szabadságharcról jelzős szerkezetek nélkül beszélni képtelenség. Szereplői hősök, tetteik fundamentumai a modern, polgári Magyarországnak. Az Alaphang vendége Csorba László történész, az ELTE egyetemi tanára, akit Pelyach Gergely kérdez március idusán reggel 8.00 órától, és az ismétlésben este 20.00 órától.
09:00 - 10:00
Farkasverem
A II. világháborút lezáró békeszerződések nagymértékben meghatározták Európa és ezen belül Magyarország jövőjét. A Farkasverem stúdiójában Belénessy Csaba szerkesztő vendége Fülöp Mihály történész, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára és Ötvös István, a Nemzeti Emlékezet Bizottság tagja. Farkasverem. A Karc FM történelemórája, minden vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés aznap este ugyancsak kilenckor.
10:00 - 11:00
Asztal Körül
Miért épp bárányok segítik a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Budapesti Tagintézményénék a megtalálását? Mit nevezünk korai fejlesztésnek? Hogyan lehet fejleszteni 0-6 éves gyermekeket? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ a vasárnapi Asztal körül műsorban, ahol helyszíni riport segítségével még egy fejlesztő szobát is felfedezhetünk. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Gál Mónika!
11:00 - 12:00
Jelek
Jelek vasárnap, a 11 órai hírek után. Cimbalomvilág. Szlovák nyelven is megjelent Herencsár Viktória tankönyvként is használható munkája, amelyből az is kiderül, hogy a négyezer éve ismert csodás hangszert miért tekinthetjük magyarnak, s milyen szerepet játszott - különösen a 48-as forradalom és szabadságharc leverése után - a nemzeti identitás egyik erősítőjének. - Nagy idők városa. Ezzel a címmel írt történelmi eseményjátékot Fazekas István az 50 éve városi rangot kapott Százhalombattáról. A szerzővel, s a készülő előadás egyik szereplőjével, Szakács Tibor színművésszel beszélgetünk. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Stifner Gábor.
12:00 - 13:00
Keresztény értékek
A Metropolita Egyesület egyik legfontosabb küldetése a Nyitott ajtók misszió, aminek az a lényeg, hogy segítő szakmájú emberek összefognak, és Budapestről felmennek Ózdra segíteni a rászoruló embereknek. Emellett nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a helyi plébánossal együttműködve a gyerekeknek legyen helyük hol tanulni. A vasárnapi Keresztény értékek műsorban kiderül, hogy mi motiválja ezeket az embereket hétről hétre, hogy időt és pénzt nem sajnálva menjenek Ózdra támogatni embertársaikat. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Gál Mónika!
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
A bennszülöttek önbecsülésének csökkentése, bennük a kisebbrendűségi érzés kiváltása hatékonyabb fegyver,mint az ellenállást kiváltó megszállás. A hibrid hadviselés korában egy indirekt hadművelet különben is hatékonyabb,tisztább és olcsóbb,mint a harckocsik bevonulása vagy egy bombázás. Ma már nem az ellenséges haderőt kell legyőzni,hanem az ellenfél lakosságát meggyőzni,hiszen a háború nem elsősorban a harctéren,hanem a tudatban folyik. A 21. században az agyban kell partra szállni. Erről is beszélgetünk a Kommentár folyóirat legújabb számával kapcsolatban a főszerkesztővel, Békés Mártonnal, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatójával. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától , illetve az ismétlésben 22 órától.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
16:00 - 17:00
Bírósági akták
A Pest vármegye közgyűlésén 1840. november 19-én Kossuth Lajos és gróf Széchenyi István között elhangzott érdekes párbeszéd alapján azt gondolhatnánk, hogy a reformkor két nagy egyénisége kiváló viszonyban volt egymással. A látszat azonban csal. Legalábbis kezdetben. Kapcsolatuk kétséget kizáróan ellentmondásos volt. Vitáik, csörtéik mindig is fennmaradtak, ennek ellenére például a Batthyány-kormányban példaértékű volt együttműködésük. A reformkor két meghatározó alakjáról beszélget a vasárnap 16 órakor kezdődő Bírósági aktákban Dr. Horváth Attila jogtörténésszel, a műsor állandó szakértőjével a műsorvezető, Szántó Georgina.
17:00 - 18:00
Asztal Körül ismétlés
Miért épp bárányok segítik a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Budapesti Tagintézményénék a megtalálását? Mit nevezünk korai fejlesztésnek? Hogyan lehet fejleszteni 0-6 éves gyermekeket? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ a vasárnapi Asztal körül műsorban, ahol helyszíni riport segítségével még egy fejlesztő szobát is felfedezhetünk. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Gál Mónika!
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:32 - 19:00
Magyar hangok ismétlés
A szerb kormány döntése értelmében csütörtök reggel 7 órától bezártak 44 határátkelőt a magyar-szerb határon a koronavírus terjedésének megfékezéséért. A Vajdasági Magyar Szövetség a héten átadta jelöltlistáját a Köztársasági Választási Bizottságnak az április 26-án tartandó parlamenti választásokra. Az erdélyi Kovászna fürdővárosban szerdán azonosították az első koronavírussal fertőzött székelyföldi személyt. Az erdélyi székely szabadság napjának szimpátiarendezvényét tartották meg kedden Budapesten, a Hősök terén a Székelyföldért Társaság szervezésében. Ezekről a témákról is hallhatnak majd a Magyar hangok következő adásában. Várja önöket pénteken fél egykor a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
19:00 - 20:00
Álláspont ISMÉTLÉS
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől nyolc óráig várja önöket a Karc FM-en Haraszti Gyula.
20:00 - 21:00
Alaphang ISMÉTLÉS
Kopik a szociáldemokrácia, újra csomagolják a liberalizmust, progresszívként mutatkozik be a dekadencia. Európa az ideológiák háborújába sodródott. A harcban régi-új helyét keres a szuverén, az érdemesség, a norma és a szokásjog: a konzervatív eszme. Az eszme, amely számára a nemzet nem absztrakció, a szabályokat nem értékkatalógusból válogatják, a szabadságot pedig nem valamitől, hanem valamire kapják. Alaphang a Karc FM-en. Vasárnap reggel 8.00 órától számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Pelyach Gergely.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
A II. világháborút lezáró békeszerződések nagymértékben meghatározták Európa és ezen belül Magyarország jövőjét. A Farkasverem stúdiójában Belénessy Csaba szerkesztő vendége Fülöp Mihály történész, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára és Ötvös István, a Nemzeti Emlékezet Bizottság tagja. Farkasverem. A Karc FM történelemórája, minden vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés aznap este ugyancsak kilenckor.
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
A bennszülöttek önbecsülésének csökkentése, bennük a kisebbrendűségi érzés kiváltása hatékonyabb fegyver,mint az ellenállást kiváltó megszállás. A hibrid hadviselés korában egy indirekt hadművelet különben is hatékonyabb,tisztább és olcsóbb,mint a harckocsik bevonulása vagy egy bombázás. Ma már nem az ellenséges haderőt kell legyőzni,hanem az ellenfél lakosságát meggyőzni,hiszen a háború nem elsősorban a harctéren,hanem a tudatban folyik. A 21. században az agyban kell partra szállni. Erről is beszélgetünk a Kommentár folyóirat legújabb számával kapcsolatban a főszerkesztővel, Békés Mártonnal, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatójával. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától , illetve az ismétlésben 22 órától.
23:00 - 23:59
Bírósági akták ismétlés
A Pest vármegye közgyűlésén 1840. november 19-én Kossuth Lajos és gróf Széchenyi István között elhangzott érdekes párbeszéd alapján azt gondolhatnánk, hogy a reformkor két nagy egyénisége kiváló viszonyban volt egymással. A látszat azonban csal. Legalábbis kezdetben. Kapcsolatuk kétséget kizáróan ellentmondásos volt. Vitáik, csörtéik mindig is fennmaradtak, ennek ellenére például a Batthyány-kormányban példaértékű volt együttműködésük. A reformkor két meghatározó alakjáról beszélget a vasárnap 16 órakor kezdődő Bírósági aktákban Dr. Horváth Attila jogtörténésszel, a műsor állandó szakértőjével a műsorvezető, Szántó Georgina.
00:00 - 01:00
Jelek ismétlés
A kultúra nem holmi díszfityegő az életünkön, nem sznobok kötelező operaházi vagy teátrumi pofavizitje. Mindaz, amit kultúrának nevezünk, az emberiség ősidők homályából induló, s a jövő ismeretlenjébe tartó jelrendszere, amely minden korok emberének lelki-szellemi, szívbéli iránytűje, amely nekünk és utódainknak is katartikus erővel mutatja meg a különbséget gonoszság és jóság, szép és csúf, helyes és helytelen között - kijelölve ezzel azt a nem túl széles, ám nem is járhatatlan ösvényt, amelyen érdemes haladnunk egy boldogabb emberi jövő felé. Minden vassárnap 11 órától várja Önöket Stifner Gábor szerkesztő-műsorvezető.
01:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Spájz, a Karc FM közszolgálati magazin műsora hétköznaponként 9 és dél között. Szakértő vendégekkel a családokat érintő legfontosabb kérdésekre keressük a választ: oktatás, egészségügy, jogi, kisebbségi és pénzügyi kérdések, közigazgatás, tudomány és kultúra. Itt mindig van idő részletesen megbeszélni hétköznapi ügyeinket. Izgalmas témák, okos válaszok délelőttönként a Karc FM-en.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
14:00 - 15:00
Kortalan ismétlés
Magyarországon a 60 év fölötti népesség aránya 1990 és 2015 között 19-ről több mint 25 százalékra növekedett, és az előrejelzések szerint 2060-ra eléri a 29 százalékot. Ma már sokkal többen vannak a 65 év felettiek, mint a 14 évnél fiatalabbak. Az aktív időskor, aktív idősödés fogalmát a WHO vezette be. Megfogalmazásuk szerint ez olyan időskor megéléséről szól, mely nem csupán fizikai aktivitást, a munkaerőpiacon maradást jelenti, hanem a társadalmi, kulturális, civil életben való aktív részvételt is. Az aktív idősödés célja az egészség megtartása, a társadalmi részvétel és biztonság nyújtása, az idősek önállóságának és függetlenségének megtartása. Ezen elvek alapján – a test és a lélek egészségének megőrzése – készül vasárnaponként a „Kortalan” műsora. Várja hallgatóit Petz Margó.
15:00 - 16:00
Partitúra
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
ÉszKarc
ÉszKarc. A Karc FM esszéirodalmi műsora. Személyes vélemények, egyéni nézetek, közéletünk rejtve maradt gondolatai. Korunk esszéistái a Karc FM műsorán gondolják tovább mindazt, amit papírra vetettek. Stifner Gábor műsora minden hétfőn 18.00 órától.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:30
ÉszKarc ismétlés
ÉszKarc. A Karc FM esszéirodalmi műsora. Személyes vélemények, egyéni nézetek, közéletünk rejtve maradt gondolatai. Korunk esszéistái a Karc FM műsorán gondolják tovább mindazt, amit papírra vetettek. Stifner Gábor műsora minden hétfőn 18.00 órától.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 00:30
Modellérték ismétlés
Egyesíti a fizetési kártyák és a hűség-, illetve kedvezménykártyák funkcióit, valamint a hagyományos és a digitális fizetési módokat a blockchain alapon működő - így maximális biztonságot garantáló - IndyCard. Modellérték című műsorunkban Bartalus Roland és Villányi László alapítók ismertetik, hogy ezáltal adott kereskedő könnyebben át tudja adni ügyfeleinek a kedvezményeket, jobb kapcsolatot tud építeni velük. Hogy a kedvezményes éttermi asztalfoglaló rendszert működtető Yummee-nak mi köze az IndyCardhoz, azt pedig Stefán Jánostól tudhatják meg. A három startupper szerint a sikerhez kell a jó ötlet, de még ennél is fontosabb a kreatív és törekvő csapat. Pénteken 18 órakor várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Csákó Attila.
00:30 - 01:00
Zenemix
01:00 - 02:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Jelenleg Magyarországon a felnőtt lakosság kétharmada túlsúlyos és elhízott. Éppen ezért a szakemberek a probléma súlyosságára hívták fel a figyelmet. Szerintük a legfontosabb, hogy a kirekesztés helyett betegségként kezeljék az eseteket, és megkapják a megfelelő terápiás segítséget. De vajon ki tartozik ebbe a kategóriába? Hogyan lehet megelőzni azt, hogy felszaladjanak a kilók? És mi az a pont, amikor már egyedül nem tud az érintett megszabadulni tőle? Kedden a Spájzban ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat, de arra vonatkozólag is adunk majd tanácsot, hogy hogyan álljanak át a szülők az otthoni tanulásra. 9 óra után Csesznák Anikó számít a figyelmükre.
12:00 - 12:30
Zenemix
12:25 - 13:00
Kérdőjel
A keddi adás vendége Schwarczwölder Ádám történész, a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár munkatársa. Terítéken az 1848-49-es szabadságharc nemzetiségi-kisebbségi aspektusai. A szerkesztő-műsorvezető Imrényi Dávid. Kezdés délben fél egykor, ismétlés este fél hétkor.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
14:00 - 15:00
Szabad jegyzés
A bankfiókokban is életbe léptettek olyan intézkedéseket, amelyek a vírusos fertőzés lehetőségeit igyekeznek csökkenteni. Milyen bankolási szokásokat vegyünk fel vagy tegyünk általánossá , hogy megvédjük magunkat, és mennyire segít ebben nekünk a saját pénzintézetünk. Kedden a 14 órakor kezdődő Szabad jegyzésben erről is hallhat, a Bankszövetség álláspontját Sütő Ágnes kommunikációs főtitkár helyettes részletezi.
15:00 - 16:00
Az igazság órája
Az Igazság órája – Sorskérdésekről őszintén az Alapjogokért Központtal. Beszélgetések a józan ész jegyében, a liberális véleménymonopóliummal szemben, keddenként délután három és négy között. A házigazda: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Ismétlés: szerdán hajnalban háromtól négyig.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Kódfejtők
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A keddi adás vendége Schwarczwölder Ádám történész, a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár munkatársa. Terítéken az 1848-49-es szabadságharc nemzetiségi-kisebbségi aspektusai. A szerkesztő-műsorvezető Imrényi Dávid. Kezdés délben fél egykor, ismétlés este fél hétkor.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Hangadó
Az Artica Sound nevű különleges hazai formáció zenéjében a rock, a world és az elektro izgalmas szintézist alkot, dalszövegeikben pedig nem szokványos sorokkal operálnak - húsba maró társadalmi témákat is rendszeresen feszegetnek. Az együttes tagjai a zene mellett színészettel, építészettel és mással is foglalkoznak, a zenekaron belül azonban együtt kívánják megmutatni legmeggyőzőbb arcukat és persze a hangjukat is a közönségnek. Bizse Ferenc Hangadó című élő műsorában bemutatjuk az Artica Sound legújabb szerzeményeit, miközben az együttes zenészei őszintén vallanak a jelenlegi kényszerhelyzet művészetükre gyakorolt hatásáról, terveikről és reményeikről, kedden este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:58
Szabad jegyzés ismétlés
A bankfiókokban is életbe léptettek olyan intézkedéseket, amelyek a vírusos fertőzés lehetőségeit igyekeznek csökkenteni. Milyen bankolási szokásokat vegyünk fel vagy tegyünk általánossá , hogy megvédjük magunkat, és mennyire segít ebben nekünk a saját pénzintézetünk. Kedden a 14 órakor kezdődő Szabad jegyzésben erről is hallhat, a Bankszövetség álláspontját Sütő Ágnes kommunikációs főtitkár helyettes részletezi.
00:00 - 01:00
Poétikon ismétlés
A Poétikon következő adásában Cselenyák Imrével beszélgetünk A tölgyek alatt című, Arany János életét feldolgozó regényéről. Hallgatóink alaposabban megismerhetik a reformkor nagy alakjait és többet tudhatnak meg például arról is, hogy milyen volt valójában Petőfi Sándor és Szendrey Júlia házassága. Várja Önöket szombat déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
01:00 - 03:00
Hangadó ismétlése
Az Artica Sound nevű különleges hazai formáció zenéjében a rock, a world és az elektro izgalmas szintézist alkot, dalszövegeikben pedig nem szokványos sorokkal operálnak - húsba maró társadalmi témákat is rendszeresen feszegetnek. Az együttes tagjai a zene mellett színészettel, építészettel és mással is foglalkoznak, a zenekaron belül azonban együtt kívánják megmutatni legmeggyőzőbb arcukat és persze a hangjukat is a közönségnek. Bizse Ferenc Hangadó című élő műsorában bemutatjuk az Artica Sound legújabb szerzeményeit, miközben az együttes zenészei őszintén vallanak a jelenlegi kényszerhelyzet művészetükre gyakorolt hatásáról, terveikről és reményeikről, kedden este 8-tól.
03:00 - 04:00
Az igazság órája ismétlés
Az Igazság órája – Sorskérdésekről őszintén az Alapjogokért Központtal. Beszélgetések a józan ész jegyében, a liberális véleménymonopóliummal szemben, keddenként délután három és négy között. A házigazda: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Ismétlés: szerdán hajnalban háromtól négyig.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Néhány nappal ezelőtt indult el az online otthonoktatás. A digitális oktatásra átállás sok technikai és pedagógia kérdést vet fel. Milyen programok segítik a szülőket, pedagógusokat és a gyerekeket? A koronavírus kapcsán a zsarolóvírusokról, az adathalászati eszközök szerepéről, az álhírekről és a pánikkeltésről is beszélgetünk. Vendégünk lesz a A Romani Design ötletgazdája is. Szerdán 9.00 órától várja Önöket a műsorvezető-szerkesztő Farkas Beatrix.
12:00 - 12:30
Zenemix
12:25 - 13:00
Kérdőjel
A világ sok tudósa éjt nappallá téve dolgozik most, hogy megtalálják az ellenszert az új világjárványt okozó vírusra. Ugyanakkor ha meg is találják az ellenszert valamelyik laboratóriumban , abból még sokára lesz vakcina vagy gyógyszer. A kísérleteket ugyanis szigorú protokoll követi minden országban és hosszadalmas az engedélyeztetési eljárás. De vannak e kivételes vészhelyzetek, amikor fontosabb a gyorsaság a szabályoknál, hogy megmentsék emberek millióit? Egyáltalán miért olyan hosszadalmas egy-egy gyógyszer törzskönyveztetése és hogyan zajlik a folyamat? Erről lesz szó a Kérdőjelben, melynek vendége a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének elnöke, Mikola Bálint. Várja önöket a szerdai Kérdőjelben, a riporter: Bálint István.
13:00 - 14:00
Karcolat
A hiteles tájékoztatásért kapott nemrég díjat a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője. Orbán Zoltán szerint ez abban merül ki, hogy tényszerűen, a politikai korrektségtől mentesen vázolják az aktuális problémákat, miközben az ugyan nem cél, hogy felesleges pánikot keltsenek, de adott esetben az megengedett, hogy akár drasztikus eszközökkel is felhívják a figyelmet egy súlyos helyzetre. Ilyen a fajok kipusztulása is, amely ellen sürgősen tenni kellene. Erről lesz szó a Karcolat szerdai adásában. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Varga Flóra!
14:00 - 15:00
Zöld zóna
Zöld zóna szerdán, a 14 órai hírek után. Ha figyelembe vesszük, hogy az ember is az ökoszisztéma része, akkor vajon mi következik ebből a sokszor elhanyagolt tényből a világjárvány árnyékában? Erről is beszélgetünk a természetvédelem szakemberével a KarcFm ökológiai magazinjában. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Stifner Gábor.
15:00 - 16:00
Pipa
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Horizont
Az Európába irányuló fő migrációs útvonalakon az illegális határátlépések száma az év első két hónapjában elérte a 16 900-at, ami 27 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakához képest. A témáról Janik Szabolccsal, a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettesével beszélget a Horizont szerdai adásában a szerkesztő-műsorvezető, Kottász Zoltán.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A világ sok tudósa éjt nappallá téve dolgozik most, hogy megtalálják az ellenszert az új világjárványt okozó vírusra. Ugyanakkor ha meg is találják az ellenszert valamelyik laboratóriumban , abból még sokára lesz vakcina vagy gyógyszer. A kísérleteket ugyanis szigorú protokoll követi minden országban és hosszadalmas az engedélyeztetési eljárás. De vannak e kivételes vészhelyzetek, amikor fontosabb a gyorsaság a szabályoknál, hogy megmentsék emberek millióit? Egyáltalán miért olyan hosszadalmas egy-egy gyógyszer törzskönyveztetése és hogyan zajlik a folyamat? Erről lesz szó a Kérdőjelben, melynek vendége a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének elnöke, Mikola Bálint. Várja önöket a szerdai Kérdőjelben, a riporter: Bálint István.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Sztárkarcok
A hatvanas-hetvenes évek zenei örökségéből merítő, fiatalos lendületű, külföldön is elismert hazai rockbanda, az Ivan & The Parazol végre magyar nyelvű dalszövegekkel is megörvendezteti hű közönségét. A hamar népszerűvé vált Néha kevés, néha több c. daluk már vadonatúj albumuk előfutárának tekinthető. A srácok Bizse Ferenc SztárKarcok című élő műsorában vendégeskednek, ahol sok zene kíséretében beszélnek a legfontosabb feladatokról, tervekről és megoldásokról, szerdán este 8-tól.
21:00 - 22:00
Igéző
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
A hiteles tájékoztatásért kapott nemrég díjat a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője. Orbán Zoltán szerint ez abban merül ki, hogy tényszerűen, a politikai korrektségtől mentesen vázolják az aktuális problémákat, miközben az ugyan nem cél, hogy felesleges pánikot keltsenek, de adott esetben az megengedett, hogy akár drasztikus eszközökkel is felhívják a figyelmet egy súlyos helyzetre. Ilyen a fajok kipusztulása is, amely ellen sürgősen tenni kellene. Erről lesz szó a Karcolat szerdai adásában. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Varga Flóra!
23:00 - 23:59
Zöld Zóna ismétlés
Zöld zóna szerdán, a 14 órai hírek után. Ha figyelembe vesszük, hogy az ember is az ökoszisztéma része, akkor vajon mi következik ebből a sokszor elhanyagolt tényből a világjárvány árnyékában? Erről is beszélgetünk a természetvédelem szakemberével a KarcFm ökológiai magazinjában. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Stifner Gábor.
00:00 - 01:00
Pipa ismétlés
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
01:00 - 02:00
Sztárkarcok ismétlés
A hatvanas-hetvenes évek zenei örökségéből merítő, fiatalos lendületű, külföldön is elismert hazai rockbanda, az Ivan & The Parazol végre magyar nyelvű dalszövegekkel is megörvendezteti hű közönségét. A hamar népszerűvé vált Néha kevés, néha több c. daluk már vadonatúj albumuk előfutárának tekinthető. A srácok Bizse Ferenc SztárKarcok című élő műsorában vendégeskednek, ahol sok zene kíséretében beszélnek a legfontosabb feladatokról, tervekről és megoldásokról, szerdán este 8-tól.
02:00 - 03:00
Igéző ismétlés
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott .
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Hogyan lehet megkülönböztetni az influenzát, a koronavírus fertőzéstől? Bemehet-e a háziorvosi rendelőbe az, akinek gyomorpanaszai, vagy más gondjai vannak? Hogyan kellene tudatosan vásárolnunk annak érdekében, hogy a következő napokban és hetekben kevesebbet kelljen boltba mennünk? És hogyan lehet megoldani azt, hogy otthonról is tudjunk dolgozni, gyerekekkel tanulni és háztartást is vezetni? A sok-sok kérdésre csütörtökön a Spájz műsorában keressük a válaszokat. Ha tehetik tartsanak velünk 9 és dél között, a KARC Fm-en!
12:00 - 12:30
Zenemix
12:25 - 13:00
Regiszter
„Új műsorhoz új férfi kell” énekelték az örökérvényű igazságot a híres operettben. Nos az EU-ban lett új bizottsági vezető, de vajon a műsor is megújulni látszik? Lóránt Károly közgazdásznak nem tűnnek újnak a gondolatok, hogy miért arról csütörtökön déli fél egykor beszél Kovács Anita műsorában, a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
14:00 - 15:00
Talentográf
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
15:00 - 16:00
Főszerep
Legutóbbi bemutatójáról, a Tizenhárom almafáról, a Déryné programról, az előadások nélküli színházról, az elhalasztott Madách Nemzetközi Színházi Találkozóról és a tervezett POSZT-ról beszélget Vidnyánszky Attila rendezővel, a Nemzeti Színház vezérigazgatójával a Főszerepben Mohácsi Szilvia csütörtökön 3 órától.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Horizont
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
„Új műsorhoz új férfi kell” énekelték az örökérvényű igazságot a híres operettben. Nos az EU-ban lett új bizottsági vezető, de vajon a műsor is megújulni látszik? Lóránt Károly közgazdásznak nem tűnnek újnak a gondolatok, hogy miért arról csütörtökön déli fél egykor beszél Kovács Anita műsorában, a Regiszterben.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
FolKarc
"Vannak dalok, melyek után nem jár tapsvihar, sok pénz vagy magas kitüntetés, mégis fontos megszületniük. Úgy gondoljuk, hogy nekünk ilyen szerzeményeink is vannak." - vallják a 2007-ben alakult Madrass zenekar tagjai. A formáció a folkrock és világzene különleges kombinációját játssza, tagjai jelentős zenei múlttal rendelkeznek úgy a népzene, mint például az underground területén. Megjárták a fontos fesztiválokat, zenéltek koncertszínpadokon és klubokban. A Madrass vadonatúj dalait elsőként Bizse Ferenc FolKarc című élő műsorában hallhatják, ahol a zenekar tagjai őszintén beszélnek meglepő kulisszatitkokról és izgalmas tervekről, csütörtökön este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Legutóbbi bemutatójáról, a Tizenhárom almafáról, a Déryné programról, az előadások nélküli színházról, az elhalasztott Madách Nemzetközi Színházi Találkozóról és a tervezett POSZT-ról beszélget Vidnyánszky Attila rendezővel, a Nemzeti Színház vezérigazgatójával a Főszerepben Mohácsi Szilvia csütörtökön 3 órától.
01:00 - 03:00
FolKarc ismétlés
"Vannak dalok, melyek után nem jár tapsvihar, sok pénz vagy magas kitüntetés, mégis fontos megszületniük. Úgy gondoljuk, hogy nekünk ilyen szerzeményeink is vannak." - vallják a 2007-ben alakult Madrass zenekar tagjai. A formáció a folkrock és világzene különleges kombinációját játssza, tagjai jelentős zenei múlttal rendelkeznek úgy a népzene, mint például az underground területén. Megjárták a fontos fesztiválokat, zenéltek koncertszínpadokon és klubokban. A Madrass vadonatúj dalait elsőként Bizse Ferenc FolKarc című élő műsorában hallhatják, ahol a zenekar tagjai őszintén beszélnek meglepő kulisszatitkokról és izgalmas tervekről, csütörtökön este 8-tól.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Mi a vírus? Hogyan szaporodik és mutálódik? Megkaphatják-e és terjeszthetik-e a háziállatok? Ki segít, ha a gazda betegsége miatt most egyedül marad a házi kedvenc? Terjed-e a koronavírus vér útján? Lehet-e, szükség van-e véradókra a járvány ideje alatt? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a pénteki Spájz műsora. Várja hallgatóit 9 és dél között Petz Margó.
12:00 - 12:30
Zenemix
12:25 - 13:00
Magyar hangok
Hét határ, több ország, egy nemzet. A magyarság jelentős része száz éve kényszerből, nagyhatalmi diktátum következményeként más-más többséghez igazodva létezik. De él, létezik és küzd a megmaradásért, fennmaradásért, az erőszakos és módszeres asszimilációs törekvések ellen. Nem mást kérve, követelve, mint ami a nemzetközi egyezmények alapján, az egykori ígéretek szerint jár, járna. Míg azonban az autonómia különféle formái több európai nemzeti kisebbség esetében több évtizede létező valóság, addig a magyar kisebbségi közösségek számára ez a jog már egy évszázada többnyire csak papíron létező fogalom. Vagy agyonhallgatott tabutéma, vagy szitokszónak számít, jobb esetben meddő viták, szócséplés tárgya manapság is a környező országok többségében. Hogyan lehet élni, létezni, megmaradni ilyen körülmények között, nem elvándorolva, helyben, a szülőföldön keresve, találva megélhetést, boldogulást? A hétköznapi küzdelmekről, kisebb-nagyobb sikerekről, örömteli pillanatokról is kívánunk szólni adásról adásra, hetente itt a Magyar hangokban. Várjuk Önöket az éteren, vagy az interneten keresztül, hétről hétre péntekenként a magyarság híreivel, aktualitásaival, segítve ez által is a magyar összefogást!
13:00 - 14:00
Karcolat
Hogyan lesz valakiből rabbi, aki gyermekkorában nem kapott vallásos nevelést szüleitől? Miért volt fontos Köves Slomó számára, hogy már 12 évesen minden zsidó szabályt betartson? A pénteki Karcolatban megismerhetjük Köves Slomó rabbit, aki mesél majd családi örökségéről és arról, hogy számára mit jelent a haza szeretete. Várja Önöket 13 órától a szerkesztő-műsorvezető: Gál Mónika.
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
15:00 - 16:00
Vidéki Karcok
Egyre több cég kényszerül leállítani termelését a koronavírus miatt. Hogyan hat mindez a vidéki városok mindennapjaira? Kell-e újratervezni a költségvetéseket és milyen intézkedésekkel segíthetik a helyieket? Ezeket kutatjuk fel a Vidéki Karcok pénteki adásában, a Paláver előtt.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Modellérték
Az egyik legkörnyezetszennyezőbb iparág, a divatipar ökológiai lábnyomát csökkentené vállalkozásával Tóth Sára. Palanta nevű startupján keresztül etikus márkák használt ruháit lehet kibérelni. Modellérték című műsorunkból megtudhatják a rendszer működési modelljét. A projekt Hágában indul, de már újabb helyszíneket keres szolgáltatásának. Tóth Sárától azt is megtudhatják, hogy van-e különbség a holland és a magyar startup ökoszisztéma, valamint a környezettudatosság között, Utóbbi szerinte nem pénz kérdése. Pénteken 18 órakor várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Csákó Attila.
18:30 - 19:00
Színe és fonákja
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Jazzkarc
Jazz; finoman és karcosan egyaránt. A minden pénteken, 20:00 órától jelentkező JazzKarc egy rendhagyó jazzmagazin, melyben Gáspár Károly a riportalanyokat nem csak sikereikről, új lemezeikről, közelgő koncertjeikről kérdezi. Előkerülnek a magyar jazz ügyes-bajos dolgai, problémái is, természetesen sok jó zenével fűszerezve.
21:00 - 22:00
Vidéki Karcok Ismétlés
Együtt tud-e dolgozni a kormány és az ellenzék vidéken, vagy győz a pártpolitikai csatározás? Minden, ami a polgárokat foglalkoztatja Győrtől Debrecenig. Sikerek és kudarcok a Karc FM heti magazinjában. Ez a Vidéki Karcok Németh Gáborral, minden pénteken 15 órától.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Hogyan lesz valakiből rabbi, aki gyermekkorában nem kapott vallásos nevelést szüleitől? Miért volt fontos Köves Slomó számára, hogy már 12 évesen minden zsidó szabályt betartson? A pénteki Karcolatban megismerhetjük Köves Slomó rabbit, aki mesél majd családi örökségéről és arról, hogy számára mit jelent a haza szeretete. Várja Önöket 13 órától a szerkesztő-műsorvezető: Gál Mónika.
23:00 - 23:59
Páholy ismétlés
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
00:00 - 01:00
Jazzkarc ismétlés
A Patché zenekart Pákai Petra énekesnő és Cséry Zoltán zongorista-billentyűs alapították, mely formáció a neo-soul vonulat nagyszerű hazai képviselője. A rendkívül népszerű együttes februárban jelentkezett új klippel, március 19-én pedig tavaszindító koncerten várják a Közönséget a Muzikumban. A JazzKarc március 13-i, 20:00 órától kezdődő adásának vendége a kiváló Pákai Petra lesz! Jazzes szeretettel várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Gáspár Károly!
01:00 - 05:30
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
05:30 - 06:00
Színe és fonákja ismétlés
Hírek, információk, sőt dezinformációk ömlenek ránk nap, mint nap, az emberek csak kapkodják a fejüket. Nincs ember, aki ezt követni tudná. Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán sajátos értelmezésével. Hétvége előtt a heti sajtótermést tallózzuk minden péntek este, a teljesség igénye nélkül.
06:00 - 09:00
Otthon
Maradjanak otthon és hallgassák az Otthon műsorát a KARC FM-en! Szombaton reggel 6 és 9 óra között szó lesz arról, hogy hogyan kellene tudatosan vásárolni és táplálkozni annak érdekében, hogy tápanyagdúsak és immunerősítőek legyenek a tányérokra kerülő ételeink. Emellett egy szakemberrel segítünk a gyerekeknek otthon tanulni, és kiderül az is, hogy mi mindent csinálhatunk a kiskertünkben, vagy az erkélyünkön annak érdekében, hogy nyárra szép virágosak legyenek. A részletekkel a szerkesztő-műsorvezető, Simori Renáta várja Önöket!
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
Mi került idén a a Hagyományok Háza Táncház-Népzene válogatás lemezére? Milyen új szolgáltatást indított az Országos Széchenyi Könyvtár, amely segítheti az otthoni tanulást, de akár középkori dokumentumokat is böngészhetünk? Hogyan tartja meg népszerű Megérthető zene koncertjét Beethoven mosolyáról Hollerung Gábor? Mindezekkel szombat délelőtt 9 és 11 között várja Önöket Mohácsi Szilvia a Hangok, színek, ízekben.
11:00 - 12:00
Corvin lapok
Trianon után a kisantant-államokban a földreform a magyar kisebbség gazdasági és politikai pozíciójának gyengítését is szolgálta. A magyar állampolgárságot választó nagybirtokosok földjeit a román állam kártérítés nélkül sajátította ki. Ezt látva a magyarok 1923-ban a Hágai Nemzetközi Bírósághoz fordultak , de az ügyet csak 1930-ban sikerült lezárni. Olaszország érdekeltnek tartotta magát abban,hogy a kérdésben magyar - román megegyezés szülessen.Folytatjuk a beszélgetést a magyar-olasz kapcsolatok 1927 utáni alakulásáról Hamerli Petra történésszel, a Pécsi Tudományegyetem Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok tanszéke tanársegédjével. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától , illetve az ismétlésben 23 órától.
12:00 - 13:00
Poétikon
A Poétikon következő adásában Bánki Évával beszélgetünk Fordított idő című regénytrilógiájáról, intuícióról, lovagregényekről és a középkori ember világképéről. Várja Önöket szombat déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
13:00 - 14:00
Kódex
Híradástechnikai diplomáját a Magyar Rádióban kamatoztatta, ahol akusztikusként dolgozott. A rádiós helyiségek tervezése, mérése, a hangok irányítása különös és hallható világ. Arató Éva lesz a Kódex és Vass István Zoltán vendége szombaton 13.00 órától
14:00 - 17:00
Előnyszabály
A koronavírus járvány közepette azért versenyt is rendeztek, méghozzá Londonban, ahol az ökölvívók olimpiai kvalifikációs tornáján az 57 kilogrammos Gálos Roland ötkarikás kvótát szerzett. Az Előnyszabályban a tokiói indulási jogot kiharcoló bokszoló mesél a különleges hangulatú viadalról. Műsorunkban szólunk arról is, hogyan lehet felkészülni az elhalasztott labdarúgó eseményekre, köztük az NB I küzdelmeire. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnapi ismétlésben 3 és 6 óra között Fejér Balázs és Németh Kornél számít figyelmükre.
17:00 - 18:00
Nettó
A cégvezetői és az élsportolói attitűdök, képességek és jellemzők között tesz összehasonlítást Nettó című műsorunkban Kristóf Györgyi karriermenedzsment szakértő és Tóvári Zsuzsanna vezetőfejlesztő, sportpszichológus. Mint mondják: a munkavállalás során „mindig céghez megyünk, és mindig embertől jövünk”, vagyis legtöbbször személyes problémák miatt távoznak az alkalmazottak, ezért sem mindegy a cégvezető és a menedzserek személyisége. A két szakembertől megtudhatják, hogy milyen a jó főnök, illetve, hogy miért fontos a csapatépítés. A szombaton délután öt órakor kezdődő Nettó című műsorunkban várja önöket a szerkesztő-műsorvezető: Csákó Attila.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
19:00 - 20:00
Sztárkarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
20:00 - 21:00
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
21:00 - 22:00
Partitúra ismétlés
Milyen koncertekkel készülnek a Pannon Filharmónikusok a következő évadra? Kik lesznek a Müpában a legnagyobb sztárok? Melyik társulat lesz az évad együttese és ki lesz az évad művésze 2020/2021-ben a Művészetek Palotájában? A Partitúrában Mohácsi Szilvia a jövő évadról beszélget vendégeivel: Horváth Zsolttal, Káel Csabával, Kiss Jánossal és Várdai Istvánnal hétfőn 3 órától.
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
Híradástechnikai diplomáját a Magyar Rádióban kamatoztatta, ahol akusztikusként dolgozott. A rádiós helyiségek tervezése, mérése, a hangok irányítása különös és hallható világ. Arató Éva lesz a Kódex és Vass István Zoltán vendége szombaton 13.00 órától
23:00 - 23:59
Corvin lapok ismétlés
Trianon után a kisantant-államokban a földreform a magyar kisebbség gazdasági és politikai pozíciójának gyengítését is szolgálta. A magyar állampolgárságot választó nagybirtokosok földjeit a román állam kártérítés nélkül sajátította ki. Ezt látva a magyarok 1923-ban a Hágai Nemzetközi Bírósághoz fordultak , de az ügyet csak 1930-ban sikerült lezárni. Olaszország érdekeltnek tartotta magát abban,hogy a kérdésben magyar - román megegyezés szülessen.Folytatjuk a beszélgetést a magyar-olasz kapcsolatok 1927 utáni alakulásáról Hamerli Petra történésszel, a Pécsi Tudományegyetem Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok tanszéke tanársegédjével. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától , illetve az ismétlésben 23 órától.
00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
A koronavírus járvány közepette azért versenyt is rendeztek, méghozzá Londonban, ahol az ökölvívók olimpiai kvalifikációs tornáján az 57 kilogrammos Gálos Roland ötkarikás kvótát szerzett. Az Előnyszabályban a tokiói indulási jogot kiharcoló bokszoló mesél a különleges hangulatú viadalról. Műsorunkban szólunk arról is, hogyan lehet felkészülni az elhalasztott labdarúgó eseményekre, köztük az NB I küzdelmeire. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnapi ismétlésben 3 és 6 óra között Fejér Balázs és Németh Kornél számít figyelmükre.
06:00 - 07:00
Kortalan
Hogyan és mennyi nyugdíjjogosultságot szerezhetnek a külföldön dolgozók? Miként vállalhat munkát más országban a magyar nyugdíjas, és ez milyen kötelezettségekkel jár? Erről kérdezzük a szakértőt a Kortalan következő adásában. Érdemes-e élelmiszert felvásárolni? Miből mennyi legyen otthon? Biztonságosak-e a tartós ételek? Szükséges-e étrendkiegészítőket szedni? Táplálkozástudományi szakemberek állítottak össze ajánlást a járvány időszakára. A Kortalan műsorában az otthon maradt idős emberek szempontjából adunk tanácsot vasárnap 6-tól és hétfőn 14 órától.
07:00 - 08:00
Álláspont
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől nyolc óráig várja önöket a Karc FM-en Haraszti Gyula.
08:00 - 09:00
Alaphang
Kopik a szociáldemokrácia, újra csomagolják a liberalizmust, progresszívként mutatkozik be a dekadencia. Európa az ideológiák háborújába sodródott. A harcban régi-új helyét keres a szuverén, az érdemesség, a norma és a szokásjog: a konzervatív eszme. Az eszme, amely számára a nemzet nem absztrakció, a szabályokat nem értékkatalógusból válogatják, a szabadságot pedig nem valamitől, hanem valamire kapják. Alaphang a Karc FM-en. Vasárnap reggel 8.00 órától számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Pelyach Gergely.
09:00 - 10:00
Farkasverem
Magyar dúlás címmel jelent meg egy tanulmánykötet a Nemzeti Emlékezet Biztosságának támogatásával a magyar mezőgazdaság kényszer kollektivizálásáról. Belénessy Csabának, a Farkasverem szerkesztőjének vendége Germuska Pál a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatóhelyettese és Horváth Gergely Krisztián a Nemzeti Emlékezet Bizottsága és a Bölcsészettudományi Kutatóközpont főmunkatársa. Farkasverem. A Karc FM történelemórája, minden vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés aznap este ugyancsak kilenckor.
10:00 - 11:00
Asztal Körül
A hang minősége sokat elmond rólunk, például árulkodik önbizalmunk mértékéről. Talán éppen ezért, nagyon sokan elégedetlenek a hangjuk színezetével: túl magasnak vagy mélynek találják. Lehet ezen változtatni és ha igen hogyan? Kihez fordulhatunk, ha javítani szeretnénk beszédünkön, hangszínünkön? Erről beszélgetünk a vasárnapi 10.00 órától az Asztal körülben. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető Farkas Beatrix.
11:00 - 12:00
Jelek
Jelek vasárnap, a 11 órai hírek után. Mi mással, mint új könyvvel ünnepelhetné 75. születésnapját nemzedékek legendás irodalomprofesszora, Szörényi László...? Születésnapjára a Nap kiadó szép ünnepi bemutatót is tervezett a könyvnek - beszélgetésünk most megpróbálja ennek kényszerű elhalasztásáért némiképp kárpótolni az irodalomszeretőket. Győr városa Pro Urbe díjjal köszönte meg Rákász Gergelynek nem csak azt, hogy orgonakoncertjeivel elkápráztatja közönségét, hanem azt is, hogy élményszámba menő kísérő információival számtalan új hívet szerzett és szerez a klasszikus muzsikának. Beszélgetésünkkel gratulálunk is a művésznek. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Stifner Gábor.
12:00 - 13:00
Keresztény értékek
Hogyan néz ki egy olyan ebéd, ahol Isten is jelen van? Hogyan találjunk keresztényeket a munkahelyünkön? Mit ad egy hétindító áhitat egy multi cég világában? A vasárnapi Keresztény értékek műsorban a Lelki ebéd mozgalmat ismerhetjük meg közelebbről, akik jelenleg virtuálisan is találkoznak egymással. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Gál Mónika!
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
"Európa agóniája" . "Európa elvesztette történelmének fonalát". Címek francia lapokból, de bennünk is gyakran felötlik Nagy Britannia kiválása, a Brexit óta az Európai Uniót illetően a dekadens jelző. Annak ellenére,hogy a tavalyi európai parlamenti választások után a brüsszeli bürokraták nem győznek "megújulásról" , új dinamikáról szónokolni. Még a Covid-19 járvány földrészünkön való megjelenése előtt beszélgettünk a hanyatlásról Farkas Andrással az 1956-os Magyar Függetlenség újság Párizsban élő egykori szerkesztőjével ezúttal budapesti stúdiónkban. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától , illetve az ismétlésben 22 órától.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
Mi került idén a a Hagyományok Háza Táncház-Népzene válogatás lemezére? Milyen új szolgáltatást indított az Országos Széchenyi Könyvtár, amely segítheti az otthoni tanulást, de akár középkori dokumentumokat is böngészhetünk? Hogyan tartja meg népszerű Megérthető zene koncertjét Beethoven mosolyáról Hollerung Gábor? Mindezekkel szombat délelőtt 9 és 11 között várja Önöket Mohácsi Szilvia a Hangok, színek, ízekben.
16:00 - 17:00
Bírósági akták
Bírósági akták – legyen Ön is jogerős! A Karc FM lezáratlan ügyeket, elvarratlan szálakat és híres pereket bemutató műsora, vasárnap délután négytől a Karc FM-en!
17:00 - 18:00
Asztal Körül ismétlés
A hang minősége sokat elmond rólunk, például árulkodik önbizalmunk mértékéről. Talán éppen ezért, nagyon sokan elégedetlenek a hangjuk színezetével: túl magasnak vagy mélynek találják. Lehet ezen változtatni és ha igen hogyan? Kihez fordulhatunk, ha javítani szeretnénk beszédünkön, hangszínünkön? Erről beszélgetünk a vasárnapi 10.00 órától az Asztal körülben. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető Farkas Beatrix.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:32 - 19:00
Magyar hangok ismétlés
Hét határ, több ország, egy nemzet. A magyarság jelentős része száz éve kényszerből, nagyhatalmi diktátum következményeként más-más többséghez igazodva létezik. De él, létezik és küzd a megmaradásért, fennmaradásért, az erőszakos és módszeres asszimilációs törekvések ellen. Nem mást kérve, követelve, mint ami a nemzetközi egyezmények alapján, az egykori ígéretek szerint jár, járna. Míg azonban az autonómia különféle formái több európai nemzeti kisebbség esetében több évtizede létező valóság, addig a magyar kisebbségi közösségek számára ez a jog már egy évszázada többnyire csak papíron létező fogalom. Vagy agyonhallgatott tabutéma, vagy szitokszónak számít, jobb esetben meddő viták, szócséplés tárgya manapság is a környező országok többségében. Hogyan lehet élni, létezni, megmaradni ilyen körülmények között, nem elvándorolva, helyben, a szülőföldön keresve, találva megélhetést, boldogulást? A hétköznapi küzdelmekről, kisebb-nagyobb sikerekről, örömteli pillanatokról is kívánunk szólni adásról adásra, hetente itt a Magyar hangokban. Várjuk Önöket az éteren, vagy az interneten keresztül, hétről hétre péntekenként a magyarság híreivel, aktualitásaival, segítve ez által is a magyar összefogást!
19:00 - 20:00
Álláspont ISMÉTLÉS
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől nyolc óráig várja önöket a Karc FM-en Haraszti Gyula.
20:00 - 21:00
Alaphang ISMÉTLÉS
Kopik a szociáldemokrácia, újra csomagolják a liberalizmust, progresszívként mutatkozik be a dekadencia. Európa az ideológiák háborújába sodródott. A harcban régi-új helyét keres a szuverén, az érdemesség, a norma és a szokásjog: a konzervatív eszme. Az eszme, amely számára a nemzet nem absztrakció, a szabályokat nem értékkatalógusból válogatják, a szabadságot pedig nem valamitől, hanem valamire kapják. Alaphang a Karc FM-en. Vasárnap reggel 8.00 órától számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Pelyach Gergely.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
Magyar dúlás címmel jelent meg egy tanulmánykötet a Nemzeti Emlékezet Biztosságának támogatásával a magyar mezőgazdaság kényszer kollektivizálásáról. Belénessy Csabának, a Farkasverem szerkesztőjének vendége Germuska Pál a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatóhelyettese és Horváth Gergely Krisztián a Nemzeti Emlékezet Bizottsága és a Bölcsészettudományi Kutatóközpont főmunkatársa. Farkasverem. A Karc FM történelemórája, minden vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés aznap este ugyancsak kilenckor.
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
"Európa agóniája" . "Európa elvesztette történelmének fonalát". Címek francia lapokból, de bennünk is gyakran felötlik Nagy Britannia kiválása, a Brexit óta az Európai Uniót illetően a dekadens jelző. Annak ellenére,hogy a tavalyi európai parlamenti választások után a brüsszeli bürokraták nem győznek "megújulásról" , új dinamikáról szónokolni. Még a Covid-19 járvány földrészünkön való megjelenése előtt beszélgettünk a hanyatlásról Farkas Andrással az 1956-os Magyar Függetlenség újság Párizsban élő egykori szerkesztőjével ezúttal budapesti stúdiónkban. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától , illetve az ismétlésben 22 órától.
23:00 - 23:59
Bírósági akták ismétlés
Bírósági akták – legyen Ön is jogerős! A Karc FM lezáratlan ügyeket, elvarratlan szálakat és híres pereket bemutató műsora, vasárnap délután négytől a Karc FM-en!
00:00 - 01:00
Jelek ismétlés
Jelek vasárnap, a 11 órai hírek után. Mi mással, mint új könyvvel ünnepelhetné 75. születésnapját nemzedékek legendás irodalomprofesszora, Szörényi László...? Születésnapjára a Nap kiadó szép ünnepi bemutatót is tervezett a könyvnek - beszélgetésünk most megpróbálja ennek kényszerű elhalasztásáért némiképp kárpótolni az irodalomszeretőket. Győr városa Pro Urbe díjjal köszönte meg Rákász Gergelynek nem csak azt, hogy orgonakoncertjeivel elkápráztatja közönségét, hanem azt is, hogy élményszámba menő kísérő információival számtalan új hívet szerzett és szerez a klasszikus muzsikának. Beszélgetésünkkel gratulálunk is a művésznek. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Stifner Gábor.
01:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Fel tudják-e tölteni a lefosztott árukészletet a boltokban? Mikor lehet újra kézfertőtlenítőket vásárolni a gyógyszertárakban? Vajon meg lesznek-e tartva a nyári gyerektáborok, és milyen hatással lesz a házasságokra és a családokra az, hogy több hétig össze lesznek zárva? A válaszok kiderülnek hétfőn, a Spájz műsorában, ahol eláruljuk azt is, hogy milyen eredmények születtek az országos boldogságkutatásban. A részletekkel hétfőn 9 és dél között várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Simori Renáta!
12:00 - 12:30
Zenemix
12:25 - 13:00
Regiszter
Erősen kezdett a lakossági hitelpiac, vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy vérszemet kaptak a hitelfelvevők. Mind személyi kölcsön, mind hitel formájában 20 % feletti növekedést produkáltak az egy évvel korábbi évkezdethez képest. Ha biztonságban vissza is akarják fizetni ma még nagyon előnyös kölcsönüket, akkor körültekintőknek kell lenniük. Arról, hogy miket fontoljanak meg Tremcsán Erika beszél hétfőn déli fél egykor Kovács Anita műsorában a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
Tóth József Füles fotográfus reklámfotóival, plakátjaival iskolát teremtett az 1970-es évektől kezdődően. Számtalan reklám és emblematikus plakát került ki műhelyéből, melyek hétköznapjaink részévé váltak, csakúgy, mint a korszak lenyomatát tükröző plakátokon szereplő modellek. Memóriája képekből áll: felidézi ahogy 5 évesen a légoltalmi pincében várták a bombázás végét és cipőfelsőrész készítő nagyapja műhelyét a 11. kerületben. A Karcolatban hétfőn délután 1 órától Emesz Lilla beszélgetőtársa Tóth József Füles lesz.
14:00 - 15:00
Kortalan ismétlés
Hogyan és mennyi nyugdíjjogosultságot szerezhetnek a külföldön dolgozók? Miként vállalhat munkát más országban a magyar nyugdíjas, és ez milyen kötelezettségekkel jár? Erről kérdezzük a szakértőt a Kortalan következő adásában. Érdemes-e élelmiszert felvásárolni? Miből mennyi legyen otthon? Biztonságosak-e a tartós ételek? Szükséges-e étrendkiegészítőket szedni? Táplálkozástudományi szakemberek állítottak össze ajánlást a járvány időszakára. A Kortalan műsorában az otthon maradt idős emberek szempontjából adunk tanácsot vasárnap 6-tól és hétfőn 14 órától.
15:00 - 16:00
Partitúra
Mivel töltik napjaikat friss Kossuth-díjas muzsikusaink és hogyan fogadták az elismerést? Hogyan tartja karban hangját Kolonits Klára operaénekes? Milyen darabokat játszik otthon Várjon Dénes zongoraművész? És mivel tölti az időt a négy fal között Gryllus Dániel? A Partitúrában Mohácsi Szilvia beszélget velük hétfőn 3 órától.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
ÉszKarc
ÉszKarc hétfőn, a 18 órai hírek után. Hamarosan nyomdába kerül az Irodalmi Magazin József Attilának és költészetének szentelt száma. Az ÉszKarc műsorában ezúttal Kondor Péter Jánossal, a periodika felelős szerkesztőjével váltunk szót a XX. század egyik legnagyobb, s egyben egyik legnagyobb hatású lírikusának személyiségéről, életéről és életművéről. Várja hallgatóit a beszélgetőtárs, Stifner Gábor.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
Erősen kezdett a lakossági hitelpiac, vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy vérszemet kaptak a hitelfelvevők. Mind személyi kölcsön, mind hitel formájában 20 % feletti növekedést produkáltak az egy évvel korábbi évkezdethez képest. Ha biztonságban vissza is akarják fizetni ma még nagyon előnyös kölcsönüket, akkor körültekintőknek kell lenniük. Arról, hogy miket fontoljanak meg Tremcsán Erika beszél hétfőn déli fél egykor Kovács Anita műsorában a Regiszterben.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Tóth József Füles fotográfus reklámfotóival, plakátjaival iskolát teremtett az 1970-es évektől kezdődően. Számtalan reklám és emblematikus plakát került ki műhelyéből, melyek hétköznapjaink részévé váltak, csakúgy, mint a korszak lenyomatát tükröző plakátokon szereplő modellek. Memóriája képekből áll: felidézi ahogy 5 évesen a légoltalmi pincében várták a bombázás végét és cipőfelsőrész készítő nagyapja műhelyét a 11. kerületben. A Karcolatban hétfőn délután 1 órától Emesz Lilla beszélgetőtársa Tóth József Füles lesz.
23:00 - 23:30
ÉszKarc ismétlés
ÉszKarc hétfőn, a 18 órai hírek után. Hamarosan nyomdába kerül az Irodalmi Magazin József Attilának és költészetének szentelt száma. Az ÉszKarc műsorában ezúttal Kondor Péter Jánossal, a periodika felelős szerkesztőjével váltunk szót a XX. század egyik legnagyobb, s egyben egyik legnagyobb hatású lírikusának személyiségéről, életéről és életművéről. Várja hallgatóit a beszélgetőtárs, Stifner Gábor.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 00:30
Modellérték ismétlés
Az egyik legkörnyezetszennyezőbb iparág, a divatipar ökológiai lábnyomát csökkentené vállalkozásával Tóth Sára. Palanta nevű startupján keresztül etikus márkák használt ruháit lehet kibérelni. Modellérték című műsorunkból megtudhatják a rendszer működési modelljét. A projekt Hágában indul, de már újabb helyszíneket keres szolgáltatásának. Tóth Sárától azt is megtudhatják, hogy van-e különbség a holland és a magyar startup ökoszisztéma, valamint a környezettudatosság között, Utóbbi szerinte nem pénz kérdése. Pénteken 18 órakor várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Csákó Attila.
00:30 - 01:00
Zenemix
01:00 - 02:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Pánik, kérdések, bizonytalanság és káosz volt és még van is sok ember fejében a koronavírus miatt. Viszont egyre többen vannak, akik megpróbálják a lehető legtöbbet kihozni a kialakult helyzetből. A pedagógusok, akik folyamatosan azon dolgoznak, hogy folytatódjon az oktatás, a szülők, akik segítik a gyermekeiket. A rengeteg online lehetőség, amik támogatnak és segítenek minket abban, hogy ugyan más formában, de kulturálódjunk, mozogjunk, kikapcsolódjunk. Kedden a Spájzban hasznos tanácsokkal és pozitív példákkal segítünk, hogy aki otthon tud maradni, hogyan töltse a mindennapjait. 9 óra után Csesznák Anikó számít a figyelmükre.
12:00 - 12:30
Visszhang
A nap híre a Karc FM-en.
12:25 - 13:00
Kérdőjel
A magyarok 94 százaléka támogatja, hogy a parlament meghosszabbítsa a veszélyhelyzetet – ez derül ki a Nézőpont Intézet szombaton véget ért kutatásából. A válaszadók rámutattak arra is, hogy soha ennyien nem voltak még elégedettek a kormány munkájával, mint most. A keddi Kérdőjel vendége Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető Imrényi Dávid délben fél egykor, majd az ismétlésben este fél hétkor..
13:00 - 14:00
Karcolat
Skardelli György az új Puskás Aréna tervezője a napokban Kossuth-díjat kapott. Az olasz kőműves felmenőkkel rendelkező építész nem véletlenül tervezett olyan új nemzeti stadiont, mely hasonlít elődjéhez a Népstadionhoz. Ahhoz ugyanis érzelmi szálak is fűzik. Amúgy ő tervezte a Papp László Sportarénát, a Pannonhalmi Apátság látogatóközpontját és a Kálvin-tér átépítését Budapesten. Napi 12 órát dolgozik, egyetlen kikapcsolódása, ha kutyájával sétálhat a Normafa környékén. A vele készült portréműsort tavaly már hallhatták. A mostani ismétlés apropója a magas kitüntetés a Kossuth-díj. Várja Önöket a műsor riportere: Bálint István
14:00 - 15:00
Szabad jegyzés
Óriási mentőcsomagokat vetnek be világszerte a jegybankok és a kormányok. A pénzügyi és jogi lépések mennyire segíthetik a gazdaságok gyógyulását a koronavírus okozta járványból ? Kedden 14 óra után Kovács Anita gazdasági műsorában a Szabad Jegyzésben Virovácz Péter az ING bank szakértője valamint Németh László az IPOSZ elnök elemzi a nemzetközi és a hazai helyzetet.
15:00 - 16:00
Az igazság órája
Lacikonyha – A saját pecsenyéjét sütögeti az ellenzék vészhelyzet idején. Régi nóta – A régi klisékkel próbálja értelmezési keretbe foglalni a koronavírust a nemzetközi progresszió. Utópisták – És ugyanezt teszik itthoni segédcsapataik is, a hazai jogvédők. Az igazság órája kedden délután háromtól négyig Szánthó Miklóssal, az Alapjogokért Központ igazgatójával és Kovács Istvánnal, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatójával. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Ismétlés: szerda reggel háromtól négyig.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Kódfejtők
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A magyarok 94 százaléka támogatja, hogy a parlament meghosszabbítsa a veszélyhelyzetet – ez derül ki a Nézőpont Intézet szombaton véget ért kutatásából. A válaszadók rámutattak arra is, hogy soha ennyien nem voltak még elégedettek a kormány munkájával, mint most. A keddi Kérdőjel vendége Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető Imrényi Dávid délben fél egykor, majd az ismétlésben este fél hétkor..
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Hangadó
A komoly nemzetközi sikereket is magáénak tudható Stardust zenekart a budapesti rock és pop színtér ambiciózus zenészei alapították 2014-ben. Fülbemászó refrének, vastag billentyűszőnyegek és harsány gitárszólók jellemzik karakteres megszólalásukat. A csapat a 80-as évek közepén dolgozó amerikai és brit arénarock bandák nyomdokain jár; nem titkolt céljuk huszonegyedik századi köntösbe helyezni ezt a lélekkel teli, kedvelt zenei világot. Bizse Ferenc Hangadó című élő műsorában a Stardust frontembere, Horváth Ákos vall őszintén a jelenlegi kényszerhelyzetet enyhítő kreatív ötletekről, valamint a vadonatúj nagylemez kulisszatitkairól, sok zene kíséretében, kedden este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Skardelli György az új Puskás Aréna tervezője a napokban Kossuth-díjat kapott. Az olasz kőműves felmenőkkel rendelkező építész nem véletlenül tervezett olyan új nemzeti stadiont, mely hasonlít elődjéhez a Népstadionhoz. Ahhoz ugyanis érzelmi szálak is fűzik. Amúgy ő tervezte a Papp László Sportarénát, a Pannonhalmi Apátság látogatóközpontját és a Kálvin-tér átépítését Budapesten. Napi 12 órát dolgozik, egyetlen kikapcsolódása, ha kutyájával sétálhat a Normafa környékén. A vele készült portréműsort tavaly már hallhatták. A mostani ismétlés apropója a magas kitüntetés a Kossuth-díj. Várja Önöket a műsor riportere: Bálint István
23:00 - 23:58
Szabad jegyzés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
00:00 - 01:00
Poétikon ismétlés
A Poétikon következő adásában Bánki Évával beszélgetünk Fordított idő című regénytrilógiájáról, intuícióról, lovagregényekről és a középkori ember világképéről. Várja Önöket szombat déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
01:00 - 03:00
Hangadó ismétlése
A komoly nemzetközi sikereket is magáénak tudható Stardust zenekart a budapesti rock és pop színtér ambiciózus zenészei alapították 2014-ben. Fülbemászó refrének, vastag billentyűszőnyegek és harsány gitárszólók jellemzik karakteres megszólalásukat. A csapat a 80-as évek közepén dolgozó amerikai és brit arénarock bandák nyomdokain jár; nem titkolt céljuk huszonegyedik századi köntösbe helyezni ezt a lélekkel teli, kedvelt zenei világot. Bizse Ferenc Hangadó című élő műsorában a Stardust frontembere, Horváth Ákos vall őszintén a jelenlegi kényszerhelyzetet enyhítő kreatív ötletekről, valamint a vadonatúj nagylemez kulisszatitkairól, sok zene kíséretében, kedden este 8-tól.
03:00 - 04:00
Az igazság órája
Az Igazság órája – Sorskérdésekről őszintén az Alapjogokért Központtal. Beszélgetések a józan ész jegyében, a liberális véleménymonopóliummal szemben, keddenként délután három és négy között. A házigazda: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Ismétlés: szerdán hajnalban háromtól négyig.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Komoly adósvédelmi intézkedést vezetett be a kormány a koronavírus-járvány negatív hatásainak enyhítése érdekében, hogyan segíti ez az adósokat? Milyen rendeletek segítik most a munkavállalókat és a munkáltatókat a munkahely megtartásában? Mennyi jövedelemre számíthatunk, ha koronavírus fertőzés miatt hosszabb időre kiesünk a munkából? Hogyan vigyázzanak a várandósok és a kismamák saját és csecsemőjük egészségére? Válaszok szerdán 9.00 órától a Spájzban. Várja Önöket Farkas Beatrix.
12:00 - 12:30
Visszhang
A nap híre a Karc FM-en.
12:25 - 13:00
Kérdőjel
Elhalasztják a 2020-as Tokiói Olimpiát – jelentette be kedden a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. A lépés várható volt, az érintett magyar szakági szövetségeket sem érte felkészületlenül a bejelentés az új koronavírus járvány jelenlegi stádiumában. A szerdai Kérdőjelben Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke beszél arról, hogy a szakág és a magyar atléták számára mit jelent a döntés. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Simon-Palov Judit délután fél 1-től és az ismétléssel este fél 7-től.
13:00 - 14:00
Karcolat
Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Az emberiség nagy alapkérdése a klímaváltozás kapcsán most így hangzik : Mi volt előbb, a felmelegedés vagy a szén - dioxid növekedés? Mert nem mindegy, hogy melyik az ok és melyik az okozat. Az egyik nézet a CO 2 -t tekinti fő bűnösnek, a másik a Föld bolygó mozgásából adódó felmelegedést nevezi alapoknak. Kérdés, hogy van - e aktuális gazdasági érdek is az elméletek mögött? Erről kérdezi szerdán 13 óra után Héjjas István mérnököt Kovács Anita a Karcolatban.
14:00 - 15:00
Zöld zóna
Zöld zóna szerdán, a 14 órai hírek után. A járvány következményei sajnos elérték a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertet is, amely épp most, a tavaszi pompa kirobbanásának kezdetén bizonytalan ideig zárva lesz a látogatók elől - ám ez nem akadálya annak, hogy a Kert új vezetőjével végig ne tekintenénk a hazánk legtöbb élő növényfajának otthont adó 27 hektáros területen, az ott folyó tudományos és ismeretterjesztő munkán. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Stifner Gábor.
15:00 - 16:00
Pipa
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Horizont
Az új koronavírus okozta világjárvány átírta a kormány- és államfők, a politikusok, a gazdasági szereplők terveit. A szokásos külpolitikai események helyett mindenki a vírussal, az ellene zajló küzdelemmel, a kormányzati intézkedésekkel és a gazdasági hatásokkal foglalkozik. Svédországi tapasztalatairól Palotai Istvánnal, Malmőben élő újságíróval beszélget a Horizont szerdai adásában a szerkesztő-műsorvezető, Kottász Zoltán.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
Elhalasztják a 2020-as Tokiói Olimpiát – jelentette be kedden a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. A lépés várható volt, az érintett magyar szakági szövetségeket sem érte felkészületlenül a bejelentés az új koronavírus járvány jelenlegi stádiumában. A szerdai Kérdőjelben Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke beszél arról, hogy a szakág és a magyar atléták számára mit jelent a döntés. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Simon-Palov Judit délután fél 1-től és az ismétléssel este fél 7-től.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Sztárkarcok
A kényszerszünet idején sem tétlenkednek hazánk legkreatívabb zenészei. Továbbra is igyekeznek megtalálni a módját, hogy gondolataikat, pozitív tanácsaikat és energiájukat eljuttassák a közönséghez. Bizse Ferenc SztárKarcok című műsorában a zenésztársaival a vadonatúj, Átvészelünk minden bajt című életigenlő dallal előrukkoló Bartha Ákos Dannona, illetve a folyamatosan új szerzeményekkel jelentkező Heincz Gábor Biga lesz Bizse Ferenc beszélgetőpartnere. Zenéből nem lesz hiány, és hallgatóink is hozzászólhatnak az élő adáshoz, szerdán este 8-tól.
21:00 - 22:00
Igéző
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Az emberiség nagy alapkérdése a klímaváltozás kapcsán most így hangzik : Mi volt előbb, a felmelegedés vagy a szén - dioxid növekedés? Mert nem mindegy, hogy melyik az ok és melyik az okozat. Az egyik nézet a CO 2 -t tekinti fő bűnösnek, a másik a Föld bolygó mozgásából adódó felmelegedést nevezi alapoknak. Kérdés, hogy van - e aktuális gazdasági érdek is az elméletek mögött? Erről kérdezi szerdán 13 óra után Héjjas István mérnököt Kovács Anita a Karcolatban.
23:00 - 23:59
Zöld Zóna ismétlés
Zöld zóna szerdán, a 14 órai hírek után. A járvány következményei sajnos elérték a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertet is, amely épp most, a tavaszi pompa kirobbanásának kezdetén bizonytalan ideig zárva lesz a látogatók elől - ám ez nem akadálya annak, hogy a Kert új vezetőjével végig ne tekintenénk a hazánk legtöbb élő növényfajának otthont adó 27 hektáros területen, az ott folyó tudományos és ismeretterjesztő munkán. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Stifner Gábor.
00:00 - 01:00
Pipa ismétlés
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
01:00 - 02:00
Sztárkarcok ismétlés
A kényszerszünet idején sem tétlenkednek hazánk legkreatívabb zenészei. Továbbra is igyekeznek megtalálni a módját, hogy gondolataikat, pozitív tanácsaikat és energiájukat eljuttassák a közönséghez. Bizse Ferenc SztárKarcok című műsorában a zenésztársaival a vadonatúj, Átvészelünk minden bajt című életigenlő dallal előrukkoló Bartha Ákos Dannona, illetve a folyamatosan új szerzeményekkel jelentkező Heincz Gábor Biga lesz Bizse Ferenc beszélgetőpartnere. Zenéből nem lesz hiány, és hallgatóink is hozzászólhatnak az élő adáshoz, szerdán este 8-tól.
02:00 - 03:00
Igéző ismétlés
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott .
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
A kormány a koronavírus okozta gazdasági kérdésekre válaszul konkrét intézkedéseket hozott, melyek és hogyan érintik a munkaerőpiacot? Az úgynevezett unokázós csalók is alkalmazkodtak a koronavírus-járványhoz, milyen módszerekkel próbálkoznak az időseknél? Könnyítettek Magyarországon a házhozszállítás szabályain, hogyan rendelhetünk érintkezésmentes szállítással? Koronavírus: Stressz, feszültség, félelem. Hogyan érdemes egy családban kezelni a szokatlan helyzetet? Válaszok csütörtökön 9.00 órától a Spájzban.
12:00 - 12:30
Visszhang
12:25 - 13:00
Regiszter
Az előválasztások már csúsznak, de elmaradhat-e maga az amerikai elnökválasztás is a járvány miatt? Kinek az esélyeit növeli vagy csökkenti a pandémia? A demokraták betartanak, vagy együttműködnek az elnökkel? Mekkora tartalékaik vannak a polgároknak az utóbbi évek reálbér emelkedése, a teljes foglalkoztatottság és a 3% -os GDP növekedés után? Helyzetkép az USA -ból a Világbank vezető közgazdászától, jelenlegi tanácsadójától Dobozi Istvántól csütörtökön déli fél egykor Kovács Anita műsorában, a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
14:00 - 15:00
Talentográf
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
15:00 - 16:00
Főszerep
Kulisszatitkok a színházak környékéről. A színház világa nem önmagában áll, hanem reagál a hétköznapokra, üzen a közéletnek. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Horizont
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
Az előválasztások már csúsznak, de elmaradhat-e maga az amerikai elnökválasztás is a járvány miatt? Kinek az esélyeit növeli vagy csökkenti a pandémia? A demokraták betartanak, vagy együttműködnek az elnökkel? Mekkora tartalékaik vannak a polgároknak az utóbbi évek reálbér emelkedése, a teljes foglalkoztatottság és a 3% -os GDP növekedés után? Helyzetkép az USA -ból a Világbank vezető közgazdászától, jelenlegi tanácsadójától Dobozi Istvántól csütörtökön déli fél egykor Kovács Anita műsorában, a Regiszterben.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
FolKarc
Weöres Sándor gondolatait öntötte dalba a népszerű dalszerző testvérpár, Muzsik és Volkova. A Táncol a Hold című lélekemelő szerzeményt Bizse Ferenc FolKarc című műsorában hallhatják, ahol Krulik Zoltán, az immáron több mint három és fél évtizede aktívan létező Makám zenekar vezetője is elmondja, mivel tölti a jelenlegi kényszerszünetet, miután fontos koncerteket kellett elhalasztaniuk, de továbbra is igyekeznek megtartani művészi optimizmusukat. Az élő, zenés adáshoz hallgatóink is hozzászólhatnak, csütörtökön este 8-tól. .
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Kulisszatitkok a színházak környékéről. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
01:00 - 03:00
FolKarc ismétlés
Weöres Sándor gondolatait öntötte dalba a népszerű dalszerző testvérpár, Muzsik és Volkova. A Táncol a Hold című lélekemelő szerzeményt Bizse Ferenc FolKarc című műsorában hallhatják, ahol Krulik Zoltán, az immáron több mint három és fél évtizede aktívan létező Makám zenekar vezetője is elmondja, mivel tölti a jelenlegi kényszerszünetet, miután fontos koncerteket kellett elhalasztaniuk, de továbbra is igyekeznek megtartani művészi optimizmusukat. Az élő, zenés adáshoz hallgatóink is hozzászólhatnak, csütörtökön este 8-tól. .
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 12:00
Spájz
A járványra való tekintettel nem mennek házhoz a villamos energia és földgáz órákat leolvasó munkatársak és az esedékes mérőcseréket is későbbre ütemezik. Akinek lehetősége van, az bejelentheti a mérőállást a szolgáltató különböző csatornáin. Erről is hallhatnak a Spájz pénteki műsorában, ahol beszámolunk a Nébih tematikus oldalán megtalálható útmutatókról is. Ezek hasznos gyakorlati tanácsokat adnak állattartóknak, élelmiszer üzleteknek, vendéglátó helyeknek, piacoknak. Várja hallgatóit 9 és dél között Petz Margó.
12:00 - 12:25
Visszhang
12:25 - 13:00
Magyar hangok
Magyarország tovább dolgozik azért, hogy a kárpátaljai magyarok helyzete megoldódjon, a nyelvhasználat és az anyanyelvi oktatáshoz való hozzáférés kérdése rendeződjön - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján, miután ukrán kollégájával egyeztetett. A koronavírus-járvány mutatja meg igazán, hogy a Kárpát-medence és a nagyobb régió országai mennyire egymásra vannak utalva - mondta ugyancsak Szijjártó Péter miniszter egy héttel korábban Kolozsváron, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség székházában, azt követően, hogy Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel egyeztetett. Kijelentette: az elmúlt napokban Románia külügyminiszterének, vagy budapesti nagykövetének nem volt olyan kérése, amelyet Magyarország ne teljesített volna, és igyekeznek ezután is segíteni. Minderről szó lesz a Magyar hangok következő adásában. Várja önöket pénteken fél egykor a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
15:00 - 16:00
Vidéki Karcok
Együtt tud-e dolgozni a kormány és az ellenzék vidéken, vagy győz a pártpolitikai csatározás? Minden, ami a polgárokat foglalkoztatja Győrtől Debrecenig. Sikerek és kudarcok a Karc FM heti magazinjában. Ez a Vidéki Karcok Németh Gáborral, minden pénteken 15 órától.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Modellérték
Modellérték. Egy műsor az újonnan alapított, nemzetközi hírnévre törő, induló vállalkozásokról. Csákó Attila kérdezi az ötletgazdákat, minden pénteken 18.00 órától.
18:30 - 19:00
Színe és fonákja
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Jazzkarc
Jazz; finoman és karcosan egyaránt. A minden pénteken, 20:00 órától jelentkező JazzKarc egy rendhagyó jazzmagazin, melyben Gáspár Károly a riportalanyokat nem csak sikereikről, új lemezeikről, közelgő koncertjeikről kérdezi. Előkerülnek a magyar jazz ügyes-bajos dolgai, problémái is, természetesen sok jó zenével fűszerezve.
21:00 - 22:00
Vidéki Karcok ismétlés
Együtt tud-e dolgozni a kormány és az ellenzék vidéken, vagy győz a pártpolitikai csatározás? Minden, ami a polgárokat foglalkoztatja Győrtől Debrecenig. Sikerek és kudarcok a Karc FM heti magazinjában. Ez a Vidéki Karcok Németh Gáborral, minden pénteken 15 órától.
22:00 - 23:00
Karcolat
23:00 - 23:59
Páholy
00:00 - 01:00
Jazzkarc ismétlés
Jazz; finoman és karcosan egyaránt. A minden pénteken, 20:00 órától jelentkező JazzKarc egy rendhagyó jazzmagazin, melyben Gáspár Károly a riportalanyokat nem csak sikereikről, új lemezeikről, közelgő koncertjeikről kérdezi. Előkerülnek a magyar jazz ügyes-bajos dolgai, problémái is, természetesen sok jó zenével fűszerezve.
01:00 - 05:30
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
05:30 - 06:00
Színe és fonákja ismétlés
Hírek, információk, sőt dezinformációk ömlenek ránk nap, mint nap, az emberek csak kapkodják a fejüket. Nincs ember, aki ezt követni tudná. Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán sajátos értelmezésével. Hétvége előtt a heti sajtótermést tallózzuk minden péntek este, a teljesség igénye nélkül.
06:00 - 09:00
Otthon
Milyen tünetek utalnak az influenzára és milyenek a koronavírusra? Mit tegyünk, ha azt gondoljuk, hogy megfertőződtünk? Tényleg fogékonyabbak a vírusra az allergiások? Emelhetnek-e árat a kereskedők? Bejelenthetjük-e azt, ha valaki a korábbinál jóval drágábban árulja a maszkot, kézfertőtlenítőt, vagy akár a csirkehúst? Hogyan kössük le a tanulás után már unatkozó gyerekeket, és hogyan lehet otthon kenyeret sütni? A sok-sok kérdésre az Otthon műsorában kapnak válaszokat. Hallgassák szombaton reggel 6 és 9 óra között a KARC Fm-et! Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Simori Renáta.
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
A második hete tartó, a művészeket is otthonaikban tartó intézkedések sok területen új kezdeményezéseknek csíráit ültették el: múzeumokat látogathatunk virtuálisan, egyenes adásban nézhetjük otthonaikban a népzenészeket, balett művészek pedig a rádió segítségével mesélik el, hogy tartják karban családi körben testüket. Szombati művészeti műsorunkban a művészek mesélnek saját, elvonulásukról: A Kossuth-díjjal frissen kitüntetett Kolonits Klára operaénekes, a szintén díjazott Farkas Róbert, a Budapest Bár alapítója, a Győri Balett művészei vagy éppen Kovács Norbert Cimbi koreográfus…
11:00 - 12:00
Corvin lapok
Eötvös Jolánta bárónő Somogy megyei férjet választ magának. Ez is szerepet játszhatott abban, hogy édesapja, Eötvös József miniszter a Somogy megyei Csurgón alapított állami tanítóképző intézetet. A romantikus kezdet után sok nehézséget kellett leküzdeniük míg méltó hírnévre tett szert az iskola. Ebben nagy szerepet játszott Bárány Ignác igazgató, akit báránybőrbe bújt farkasként emlegettek. A kommün idején itt is feje tetejére állt a világ, például a diákok kezdték osztályozni a tanárokat. Egyéni sorstragédiák és kibontakozás címmel tartott előadást a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár konferenciáján Bertalan Péter történész politológus, az intézet tudományos főmunkatársa. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától, illetve az ismétlésben 23 órától.
12:00 - 13:00
Poétikon
A Poétikon következő adásában Lakatos Mihállyal beszélgetünk hovatartozásról, erdélyiségről, hazaszeretetről és Súlyos ügyek című tárcakötetéről. Várja Önöket szombat déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
13:00 - 14:00
Kódex
Az élsportolókon végzett műtétei révén ismerik. Szinte valamennyi ízületi betegség artoszkópos specialistája. Világszerte keresett ízületsebésszé a beavatkozásait követő rendkívül gyors gyógyulások nyomán vált. Dr. Hangody László orvos lesz a Kódex és Vass Istvàn Zoltàn vendége szombaton 13.00 órától.
14:00 - 17:00
Előnyszabály
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kedden bejelentette, hogy a koronavírus járvány miatt elhalasztják a nyári tokiói ötkarikás játékokat. Az Előnyszabályban a Magyar Olimpiai Bizottság egyik alelnöke, Orendi Mihály beszél arról, milyen hatással lehet a halasztás a sportolók teljesítményére, valamint további pályafutásukra illetve a nemzetközi olimpiai mozgalom jövőjére. Műsorunkban ehhez kapcsolódóan hallhatják a Magyar Atlétikai Szövetség elnökét, Gyulai Miklóst, de megszólal a témában a sportpszichológus és a sportközgazdász is. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnap hajnali ismétlésben Fejér Balázs és Németh Kornél számít figyelmükre.
17:00 - 18:00
Köz-pénzügyek
A gazdaságban nincs abszolút igazság. Ha lenne, a világ nem lábalna ki a nagy válságokból. A nemzetközi térben - nemzetállamok opponálják egymást. Világválságot szült egy amerikai lufi, Nagy-Britannia angolosan távozott az Unioból, Berlin a görög mentőövet vitatja, Ázsia pénzeli a nyugatot, új együttműködéseket sürget Visegrád négy alapítója. A Karc FM teret ad a gazdasági vitáknak. Minden második szombaton, 17.00 órától a Wekerle Tudományos Fórum résztvevői írják fel saját receptjüket.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
19:00 - 20:00
SztárKarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
20:00 - 21:00
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
21:00 - 22:00
Partitúra ismétlés
Mivel töltik napjaikat friss Kossuth-díjas muzsikusaink és hogyan fogadták az elismerést? Hogyan tartja karban hangját Kolonits Klára operaénekes? Milyen darabokat játszik otthon Várjon Dénes zongoraművész? És mivel tölti az időt a négy fal között Gryllus Dániel? A Partitúrában Mohácsi Szilvia beszélget velük hétfőn 3 órától.
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
Az élsportolókon végzett műtétei révén ismerik. Szinte valamennyi ízületi betegség artoszkópos specialistája. Világszerte keresett ízületsebésszé a beavatkozásait követő rendkívül gyors gyógyulások nyomán vált. Dr. Hangody László orvos lesz a Kódex és Vass Istvàn Zoltàn vendége szombaton 13.00 órától.
23:00 - 23:59
Corvin lapok ismétlés
Eötvös Jolánta bárónő Somogy megyei férjet választ magának. Ez is szerepet játszhatott abban, hogy édesapja, Eötvös József miniszter a Somogy megyei Csurgón alapított állami tanítóképző intézetet. A romantikus kezdet után sok nehézséget kellett leküzdeniük míg méltó hírnévre tett szert az iskola. Ebben nagy szerepet játszott Bárány Ignác igazgató, akit báránybőrbe bújt farkasként emlegettek. A kommün idején itt is feje tetejére állt a világ, például a diákok kezdték osztályozni a tanárokat. Egyéni sorstragédiák és kibontakozás címmel tartott előadást a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár konferenciáján Bertalan Péter történész politológus, az intézet tudományos főmunkatársa. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától, illetve az ismétlésben 23 órától.
00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kedden bejelentette, hogy a koronavírus járvány miatt elhalasztják a nyári tokiói ötkarikás játékokat. Az Előnyszabályban a Magyar Olimpiai Bizottság egyik alelnöke, Orendi Mihály beszél arról, milyen hatással lehet a halasztás a sportolók teljesítményére, valamint további pályafutásukra illetve a nemzetközi olimpiai mozgalom jövőjére. Műsorunkban ehhez kapcsolódóan hallhatják a Magyar Atlétikai Szövetség elnökét, Gyulai Miklóst, de megszólal a témában a sportpszichológus és a sportközgazdász is. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnap hajnali ismétlésben Fejér Balázs és Németh Kornél számít figyelmükre.
06:00 - 07:00
Kortalan
Az időskori elmagányosodás komoly mentálhigiénés probléma, melynek leginkább az idős korosztály van kitéve, főként azok, akik hosszú ideje özvegyen, család, gyerekek vagy barátok nélkül élnek. Ez a mostani helyzetben, amikor javasolt a 65 év felettieknek otthon maradni, még inkább veszélyezteti az időseket. Hogyan előzhetik meg? Milyen lehetőségek vannak az egyedüllét feloldására? Erről hallhatnak a Kortalan műsorában vasárnap 6-tól és hétfőn 14 órától.
07:00 - 08:00
Álláspont
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől nyolc óráig várja önöket a Karc FM-en Haraszti Gyula.
08:00 - 09:00
Alaphang
Ellenszer nincs. Politika van. Az Európai Unió most, a koronavírus-járvány idején bizonyítja be saját magáról, hogy miért nem veheti át soha az irányítást a nemzetállamoktól. Noha megoldást nem tudnak adni Európa polgárainak, a balliberális reflexek életbe léptek: a magyar válságkezelést kritizálják, miközben más tagállamokban a magyarnál sokkal szélesebb jogkört biztosítanak a törvények a kormányoknak. Az Alaphangban Pelyach Gergely kérdezi Dr. Juhász Hajnalkát, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselőjét, az Európa Tanács magyar delegációjának tagját.
09:00 - 10:00
Farkasverem
Bár százmillió halott szegélyezte útját és még mindig vannak vörös foltok a világ testén, az emberek egy része mégis megengedő a kommunizmussal szemben. Jót akartak, csak rosszul sikerült – mondják, holott épp a jóakarat hiányzott leginkább ebből a vészkorszakból. A vörös csillag rémtetteiről szól a Farkasverem. A műsor gazdája Belénessy Csaba, állandó vendége pedig Máthé Áron, a műsor szakmai támogatójának, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese. Farkasverem. A Karc FM történelemórája minden vasárnap kilenctől tízig.
10:00 - 11:00
Asztal Körül
Hogyan segíthet tanulni, dolgozni, tájékozódni, közösséget találni, gyógyulni, szeretni és élni a ma bonyolult világában a hit? Egyike azoknak a kérdéseknek, amelyeket az Asztal körül kibeszélnek. Őszintén vall értékrendjéről, világnézetéről, és az őt foglalkoztató gondolatokról számos közszereplő. Közösen beszéljük meg a családokat foglalkoztató mindennapi kérdéseket, hasznos információkat. Várja Önöket minden vasárnap Petz Margó, Farkas Beatrix, Gál Mónika és Lányi Adél.
11:00 - 12:00
Jelek
Jelek vasárnap, a 11 órai hírek után. A Kossuth-díjas Huzella Péter az elsők között volt, akik a világjárvány ellenére is megtalálták a módját, hogy - ha csak virtuálisan is, de - kapcsolatban maradjanak közönségükkel. Erről is, meg családról, barátságról, a jövőről is beszélgetünk. Sokoldalú fiatal művész Lovászi Edina, vele is találkozhat, dalait is hallhatja a Jelek vasárnap 11 órai adásának hallgatója. Számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Stifner Gábor.
12:00 - 13:00
Keresztény értékek
Van-e még útjelzője a keresztény embernek? Őrizni vagy használni kell ezeket az értékeket? Miközben a globalizmus ezer irányába induló világ sorra veszíti el saját útjelzőit, az európai népek közösségének sorsát éppen e jelzőkövek szegélyezik. Ezekből válogat minden vasárnap déli 12.00 órától A Karc FM „Keresztény értékek” műsorában a szerkesztő-műsorvezető Gál Mónika.
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
Az elemzésekben rendszeresen visszatér,hogy Brüsszel,a nyugati demokráciák,a 68-as nemzedék fogságában vannak. Mi az,hogy 68-as nemzedék? Milyen eszmerendszert váltott fel 68? És egyáltalán mi volt 68 előtt? Erről kérdezem Molnár Attila Károly eszmetörténészt. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától, illetve az ismétlésben 22 órától.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
A második hete tartó, a művészeket is otthonaikban tartó intézkedések sok területen új kezdeményezéseknek csíráit ültették el: múzeumokat látogathatunk virtuálisan, egyenes adásban nézhetjük otthonaikban a népzenészeket, balett művészek pedig a rádió segítségével mesélik el, hogy tartják karban családi körben testüket. Szombati művészeti műsorunkban a művészek mesélnek saját, elvonulásukról: A Kossuth-díjjal frissen kitüntetett Kolonits Klára operaénekes, a szintén díjazott Farkas Róbert, a Budapest Bár alapítója, a Győri Balett művészei vagy éppen Kovács Norbert Cimbi koreográfus…
16:00 - 17:00
Bírósági akták
Bírósági akták – legyen Ön is jogerős! A Karc FM lezáratlan ügyeket, elvarratlan szálakat és híres pereket bemutató műsora, vasárnap délután négytől a Karc FM-en!
17:00 - 18:00
Asztal Körül ismétlés
Hogyan segíthet tanulni, dolgozni, tájékozódni, közösséget találni, gyógyulni, szeretni és élni a ma bonyolult világában a hit? Egyike azoknak a kérdéseknek, amelyeket az Asztal körül kibeszélnek. Őszintén vall értékrendjéről, világnézetéről, és az őt foglalkoztató gondolatokról számos közszereplő. Közösen beszéljük meg a családokat foglalkoztató mindennapi kérdéseket, hasznos információkat. Várja Önöket minden vasárnap Petz Margó, Farkas Beatrix, Gál Mónika és Lányi Adél.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:32 - 19:00
Magyar hangok ismétlés
Magyarország tovább dolgozik azért, hogy a kárpátaljai magyarok helyzete megoldódjon, a nyelvhasználat és az anyanyelvi oktatáshoz való hozzáférés kérdése rendeződjön - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján, miután ukrán kollégájával egyeztetett. A koronavírus-járvány mutatja meg igazán, hogy a Kárpát-medence és a nagyobb régió országai mennyire egymásra vannak utalva - mondta ugyancsak Szijjártó Péter miniszter egy héttel korábban Kolozsváron, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség székházában, azt követően, hogy Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel egyeztetett. Kijelentette: az elmúlt napokban Románia külügyminiszterének, vagy budapesti nagykövetének nem volt olyan kérése, amelyet Magyarország ne teljesített volna, és igyekeznek ezután is segíteni. Minderről szó lesz a Magyar hangok következő adásában. Várja önöket pénteken fél egykor a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
19:00 - 20:00
Álláspont ISMÉTLÉS
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől nyolc óráig várja önöket a Karc FM-en Haraszti Gyula.
20:00 - 21:00
Alaphang ISMÉTLÉS
Kopik a szociáldemokrácia, újra csomagolják a liberalizmust, progresszívként mutatkozik be a dekadencia. Európa az ideológiák háborújába sodródott. A harcban régi-új helyét keres a szuverén, az érdemesség, a norma és a szokásjog: a konzervatív eszme. Az eszme, amely számára a nemzet nem absztrakció, a szabályokat nem értékkatalógusból válogatják, a szabadságot pedig nem valamitől, hanem valamire kapják. Alaphang a Karc FM-en. Vasárnap reggel 8.00 órától számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Pelyach Gergely.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
Az elemzésekben rendszeresen visszatér,hogy Brüsszel,a nyugati demokráciák,a 68-as nemzedék fogságában vannak. Mi az,hogy 68-as nemzedék? Milyen eszmerendszert váltott fel 68? És egyáltalán mi volt 68 előtt? Erről kérdezem Molnár Attila Károly eszmetörténészt. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától, illetve az ismétlésben 22 órától.
23:00 - 23:59
Bírósági akták ismétlés
Bírósági akták – legyen Ön is jogerős! A Karc FM lezáratlan ügyeket, elvarratlan szálakat és híres pereket bemutató műsora, vasárnap délután négytől a Karc FM-en!
00:00 - 01:00
Jelek ismétlés
A kultúra nem holmi díszfityegő az életünkön, nem sznobok kötelező operaházi vagy teátrumi pofavizitje. Mindaz, amit kultúrának nevezünk, az emberiség ősidők homályából induló, s a jövő ismeretlenjébe tartó jelrendszere, amely minden korok emberének lelki-szellemi, szívbéli iránytűje, amely nekünk és utódainknak is katartikus erővel mutatja meg a különbséget gonoszság és jóság, szép és csúf, helyes és helytelen között - kijelölve ezzel azt a nem túl széles, ám nem is járhatatlan ösvényt, amelyen érdemes haladnunk egy boldogabb emberi jövő felé. Minden vassárnap 11 órától várja Önöket Stifner Gábor szerkesztő-műsorvezető.
01:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Hogyan közlekedjünk? A kerékpárosok között élénk vita alakult ki arról, jó-e ilyenkor biciklizni. Nem kell feleslegesen műanyagpalackokat felhalmozni, a csapvíz ilyenkor is biztonságos. A Spájz hétfői műsorában e mellett szó lesz arról is, hogyan kerüljük el a depressziót a bezártságban és milyen változásokat hoz a cégeknél a kényszerből nagy sebességre kapcsolt digitális jövő? Emesz Lilla várja önöket hétfőn 9 órától…
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Soha nem látott helyzet elé nézünk ebben az évben. Olyan döntéseket kell meghoznunk, magánszemélyként, cégvezetőként, vállalkozóként vagy tulajdonosként, amire a gazdaságtörténetben nem volt példa. Mit tegyünk, ha a járvány miatt sok helyen egyszerre húzzák be a fékeket? Hogyan mérjük fel kötelezettségeinket, kiadásainkat, milyen adóeljárási jogszabályok alapján és mikor kérhetünk könnyítéseket? A kormányzati segítő intézkedések mellett jó ezekről is tudni vallja Ilyés Zsolt az Ark Consulting nemzetközi adószakértője, akit Kovács Anita kérdez hétfőn déli fél egykor a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
A zeneterápia eszköz és módszer egyszerre, prevenció, habilitáció és rehabilitáció, olyan komplex és szerteágazó területe a művészetterápiának, amelyet még mindig nagyon kevesen ismernek és alkalmaznak. A módszerről beszélgetünk hétfőn a Karcolatban Urbánné Varga Katalin zenepedagógussal és zeneterapeutával. Az ELTE nyugalmazott oktatója a morált tartja legfontosabb irányadójának mind hivatásában, mind a zeneterápia ügyének népszerűsítésében. Várja hallgatóit 13 órától, és az esti ismétlésben 22 órától Petz Margó.
14:00 - 15:00
Kortalan ismétlés
Magyarországon a 60 év fölötti népesség aránya 1990 és 2015 között 19-ről több mint 25 százalékra növekedett, és az előrejelzések szerint 2060-ra eléri a 29 százalékot. Ma már sokkal többen vannak a 65 év felettiek, mint a 14 évnél fiatalabbak. Az aktív időskor, aktív idősödés fogalmát a WHO vezette be. Megfogalmazásuk szerint ez olyan időskor megéléséről szól, mely nem csupán fizikai aktivitást, a munkaerőpiacon maradást jelenti, hanem a társadalmi, kulturális, civil életben való aktív részvételt is. Az aktív idősödés célja az egészség megtartása, a társadalmi részvétel és biztonság nyújtása, az idősek önállóságának és függetlenségének megtartása. Ezen elvek alapján – a test és a lélek egészségének megőrzése – készül vasárnaponként a „Kortalan” műsora. Várja hallgatóit Petz Margó.
15:00 - 16:00
Partitúra
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
ÉszKarc
ÉszKarc hétfőn, a 18 órai hírek után. A műsor vendége ezúttal a friss Széchenyi-díjas tudós, Kiss Gy. Csaba, akivel a Magyar útirajzok Fiuméről és környékéről a 19. században című új könyvéről váltunk szót. Várja hallgatóit a beszélgetőtárs, Stifner Gábor.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:30
ÉszKarc ismétlés
ÉszKarc. A Karc FM esszéirodalmi műsora. Személyes vélemények, egyéni nézetek, közéletünk rejtve maradt gondolatai. Korunk esszéistái a Karc FM műsorán gondolják tovább mindazt, amit papírra vetettek. Stifner Gábor műsora minden hétfőn 18.00 órától.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 00:30
Modellérték ismétlés
00:30 - 01:00
Zenemix
01:00 - 02:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Éttermek, szállodák, apartmanok tulajdonosai és alkalmazottjai, családi vállalkozások és még sorolhatnánk a sort, hogy kik azok, akik egy nagyon nehéz időszak előtt állnak, vagy már benne is vannak. Vajon mi lehet a megoldás egy ilyen bizonytalan helyzetben? A „MOSTfogjunk össze!” kampány a munkaerő toborzásban segít, de a turisztikai szakemberek is elkezdek dolgozni a válság kezelésén. Kedden a Spájzban mindezek mellett szó lesz több olyan civil kezdeményezésről is, amik azt az országos méretű összetartást példázzák, ami egyre nagyobb méreteket ölt. 9 óra után Csesznák Anikó várja Önöket.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
A koronavírus ismét rámutatott az elöregedő társadalmak sebezhetőségére. Az európai családmodell eleve kevés gyereket feltételez, ráadásul a nőtársadalom csaknem.egyharmadát sújtja a másik, csendes gyilkos: az endometriózis. A meddőséget okozó betegség világnapján, március 31-én a Kérdőjel vendége dr. Jekkel Gabriella, a téma szakértője. A szerkesztő-műsorvezető Imrényi Dávid.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
14:00 - 15:00
Szabad jegyzés
Éljek vagy ne a moratóriummal, ha egyébként tudnék törleszteni? A Jegybank munkatársai szerint a halasztás a nyerő.Két indokkal: az egyik a pénz időértéke, a másik , hogy az év végéig halmozódó kamat után nem számíthatnak fel kamatot a bankok.A keddi Szabad Jegyzés másik témája, hogy milyen lesz a Győri Egyetem, a Hiventures és a Startup Campus rövidesen induló ingyenes, virtuális inkubációs programja, amelyen " Az átalakult hétköznapokra keresnek innovatív ötleteket." A megszólalókkal együtt keden 14 órától Kovács Anita szerkesztő- műsorvezető is számít figyelmükre.
15:00 - 16:00
Az igazság órája
Hatékonyság – Elfogadta az Országgyűlés a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt. Kerékkötők – Amit az ellenzék végül minden fogadkozás ellenére sem támogatott. Az igazság órája kedden délután háromtól négyig Szánthó Miklóssal, az Alapjogokért Központ igazgatójával és Kovács Istvánnal, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatójával. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Ismétlés: szerda reggel háromtól négyig.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Kódfejtők
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A koronavírus ismét rámutatott az elöregedő társadalmak sebezhetőségére. Az európai családmodell eleve kevés gyereket feltételez, ráadásul a nőtársadalom csaknem.egyharmadát sújtja a másik, csendes gyilkos: az endometriózis. A meddőséget okozó betegség világnapján, március 31-én a Kérdőjel vendége dr. Jekkel Gabriella, a téma szakértője. A szerkesztő-műsorvezető Imrényi Dávid.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
Hangadó
Az alakulásuk óta eltelt négy évben a USEME olyan utat futott be a hazai zenei életben, ami csak keveseknek adatik meg: megjelentettek két nagylemezt, több telt házas klubkoncertet tartottak, tavaly pedig a legnagyobb hazai fesztiválok nagyszínpados fellépői lehettek. Üveghegy című vadonatúj albumuk az elmúlt időszak legfontosabb tapasztalatait figyelembe véve készült. A friss korong dalait tíz állomásos turnén készültek bemutatni a srácok, amit most halasztani kényszerülnek. Bizse Ferenc Hangadó című élő műsorában Csongor Bálint frontember és Markó Ádám dobos beszél a USEME-t érintő jelenlegi kihívásokról, zenéből nem lesz hiány, és hallgatóink is hozzászólhatnak az élő adáshoz,kedden este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:58
Szabad jegyzés ismétlés
Éljek vagy ne a moratóriummal, ha egyébként tudnék törleszteni? A Jegybank munkatársai szerint a halasztás a nyerő.Két indokkal: az egyik a pénz időértéke, a másik , hogy az év végéig halmozódó kamat után nem számíthatnak fel kamatot a bankok.A keddi Szabad Jegyzés másik témája, hogy milyen lesz a Győri Egyetem, a Hiventures és a Startup Campus rövidesen induló ingyenes, virtuális inkubációs programja, amelyen " Az átalakult hétköznapokra keresnek innovatív ötleteket." A megszólalókkal együtt keden 14 órától Kovács Anita szerkesztő- műsorvezető is számít figyelmükre.
00:00 - 01:00
Poétikon ismétlés
A Poétikon következő adásában Lakatos Mihállyal beszélgetünk hovatartozásról, erdélyiségről, hazaszeretetről és Súlyos ügyek című tárcakötetéről. Várja Önöket szombat déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
01:00 - 03:00
Hangadó ismétlése
Zene és ami mögötte van. Újdonságok, vélemények és kulisszatitkok. Élő beszélgetések, interjúk a mainstream média által hanyagolt, vagy éppen még felfedezésre váró, figyelmet érdemlő előadókkal és zenekarokkal. Exkluzív zenei válogatások. Hiteles látlelet a könnyűzene jelenlegi helyzetéről.
03:00 - 04:00
Az igazság órája ismétlés
Az Igazság órája – Sorskérdésekről őszintén az Alapjogokért Központtal. Beszélgetések a józan ész jegyében, a liberális véleménymonopóliummal szemben, keddenként délután három és négy között. A házigazda: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Ismétlés: szerdán hajnalban háromtól négyig.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
A koronavírus terjedésével egyre több korlátozó intézkedésre lehet számítani, melyek a hatályos jogszabályok, eljárások? Ha koronavírus fertőzés miatt hosszabb időre kiesünk a munkából, mennyi jövedelemre számíthatunk? Az új kormányrendeletek hogyan érintik a piacok működését? A szerdai Spájzban erről beszélgetünk, de szó lesz a koronavírus kapcsán megjelent a tévhitekről és ötleteket adunk az otthoni sportoláshoz is. Szerdán 9.00 órától várja Önöket a Spájzban Farkas Beatrix.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Kérdőjel
A mostani járványügyi helyzetben felértékelődik a digitális orvoslás. Az informatika az egészségügyet is megreformálja. A magyar rákkutatók által kifejlesztett onkológiai szoftverrendszer személyre szabottan sorrendbe rakja a már több mint száz törzskönyvezett gyógyszert a daganatos betegek számára és a legjobb terápiát ajánlja. A szoftver a múlt héten Informatikai Innovációs díjat kapott és felkeltette a világ tudósainak érdeklődését. Az egyik fejlesztő Peták István rákkutató lesz a szerdai Kérdőjel vendége, aki nemcsak erről, hanem a koronavírusos betegek online gyógyításáról is beszél. Várja Önöket a műsor szerkesztője: Bálint István.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
14:00 - 15:00
Zöld zóna
Zöld Zóna! Egy „ökofórum”, ahol leleplezik környezetünk szennyezőit. Egy „ökoház”, ahol megszólalhatnak a zöld gazdaság képviselői. Egy „ökosuli”, ahol elmondhatják véleményüket a jövőről - a jövő generációi. Minden szerdán 14 órától, a Karc FM-en Stifner Gáborral.
15:00 - 16:00
Pipa
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Horizont
Az új koronavírus okozta világjárvány átírta a kormány- és államfők, a politikusok, a gazdasági szereplők terveit. A szokásos külpolitikai események helyett mindenki a vírussal, az ellene zajló küzdelemmel, a kormányzati intézkedésekkel és a gazdasági hatásokkal foglalkozik. Kárpátaljai tapasztalatairól Dunda Györggyel, Ungváron élő újságíróval beszélget a Horizont szerdai adásában a szerkesztő-műsorvezető, Kottász Zoltán.
18:30 - 19:00
Kérdőjel ismétlés
A jelen ügyei, az okok megértésének szándékával. A Karc FM gyorselemző fél órája, a legfontosabb közéleti eseményeket értékeli. A hét közepén, kedden és szerdán, amikor már látszik közös ügyeink nyomvonala, Bálint István, Czirják Imre, Saliga Péter és Simon-Palov Judit segít nyomon maradni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Sztárkarcok
Mi van a nevedben, Csillagtenger, Képzeld el, és sok más sláger... Az intellektuális popzenét játszó, immár 21 éves Unique zenekar jogász végzettségű énekesnője, Völgyesi Gabi szuggesztív egyéniségével és összetéveszthetetlen énekhangjával sokak szívébe belopta magát. Társával, Kovacsics Ádámmal a szülői feladatokat is közösen látják el, mindezek mellett pedig a zenekar boldogulását is szem előtt tartják. A SztárKarcok élő adásában Bizse Ferenc nemcsak szakmáról, de a jelenlegi kényszerhelyzet adta lehetőségekről és nehézségekről is faggatja a Unique tagjait, sok zene kíséretében, szerdán este 8-tól.
21:00 - 22:00
Igéző
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Zöld Zóna ismétlés
Zöld Zóna! Egy „ökofórum”, ahol leleplezik környezetünk szennyezőit. Egy „ökoház”, ahol megszólalhatnak a zöld gazdaság képviselői. Egy „ökosuli”, ahol elmondhatják véleményüket a jövőről - a jövő generációi. Minden szerdán 14 órától, a Karc FM-en Stifner Gáborral.
00:00 - 01:00
Pipa ismétlés
Lentulai Krisztián kapáslövései a léc alá. Érdekes történetek a labdarúgásról, a foci hazai főszereplőitől.
00:00 - 12:30
Visszhang
00:00 - 12:30
Visszhang
00:00 - 12:30
Visszhang
A nap híre a Karc FM-en.
01:00 - 02:00
Sztárkarcok ismétlés
Mi van a nevedben, Csillagtenger, Képzeld el, és sok más sláger... Az intellektuális popzenét játszó, immár 21 éves Unique zenekar jogász végzettségű énekesnője, Völgyesi Gabi szuggesztív egyéniségével és összetéveszthetetlen énekhangjával sokak szívébe belopta magát. Társával, Kovacsics Ádámmal a szülői feladatokat is közösen látják el, mindezek mellett pedig a zenekar boldogulását is szem előtt tartják. A SztárKarcok élő adásában Bizse Ferenc nemcsak szakmáról, de a jelenlegi kényszerhelyzet adta lehetőségekről és nehézségekről is faggatja a Unique tagjait, sok zene kíséretében, szerdán este 8-tól.
02:00 - 03:00
Igéző ismétlés
Kilátás a kilátástalanságból – Nyugalom a káoszban – Remény a csüggedésben – Öröm a mindennapokban. Evangélium és pozitív üzenetek a rock- és popzene eszközeivel. Igéző. A Karc FM keresztény kortárs zenéket bemutató műsora Lentulai Krisztiánnal.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott .
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Április 2-án számos középület kék világítást kap, ezzel is felhívva a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra amely tízmilliókat érint a földön. Ugyan a kialakult helyzet miatt az előadások, közös séták, lufieregetés elmarad, de az üzenet fontos, hogy minél több emberhez eljusson. A Spájzban így mi is beszélgetünk majd egy különleges dal kapcsán az Autizmus Világnapjáról. És aztán szó lesz az élelmiszerpazarlásról és egy kampány részleteit is megismerhetik, aminek keretén belül bárki megoszthatja az online tanulással kapcsolatos tapasztalatait. 9 óra után Csesznák Anikó számít figyelmükre.
12:00 - 12:30
Déli news
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Regiszter
Akár a teljes magyar kórházi igény 90%-át is ki tudná elégíteni a magyar tulajdonú egri Sanatmetal , ortopédiai és traumatológiai eszközöket gyártó Kft. Belföldi piaci részesedésük mégis 20% körüli. Vajon a világjárvány változtat az arányokon? A hazai egészségipari gyártók helyzetéről valamint a helyi kórháznak nyújtott segítségükről Farkas József ügyvezető igazgatót kérdezi csütörtökön déli fél egykor Kovács Anita a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
14:00 - 15:00
Talentográf
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
15:00 - 16:00
Főszerep
Kulisszatitkok a színházak környékéről. A színház világa nem önmagában áll, hanem reagál a hétköznapokra, üzen a közéletnek. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Horizont
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 22:00
FolKarc
Varga Miklós Európa című örökbecsű slágerét gondolták újra az összefogás jegyében fiatal hazai zenészek az Európa 2020 - A remény himnusza című dalukban. Az átírt sorok aktualitása és az üzenet gondolatisága figyelmet és elismerést hozott a két fiatal énekes-előadóművész, Nagy Szilárd és Ragány Misa számára. Bizse Ferenc FolKarc című élő műsorában Cseh István zeneszerző, a dal hangszerelője avatja be a hallgatókat az alkotási folyamat műhelytitkaiba, de kiderül az adásban az is, mi újság mostanában az aranylemezes Zaporozsec zenekar háza táján, a srácok ugyanis tavaszi turnéra indultak volna, amit a jelenlegi vírushelyzet lehetetlenné tett. A további tervekről és a pozitív hozzáállásról beszél a műsorban Varga Bence, a Zaporozsec frontembere, csütörtökön este 8-tól.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Talentográf ismétlés
A Karc FM tehetségeket előrejelző műsora. Felkutatjuk azokat a fiatalokat, akikről már egészen korán meglátszik, hogy van bennük spiritusz, ráadásul elég kitartással is rendelkeznek ahhoz, hogy talentumukat mások számára is hasznos sikerré váltsák át. Lentulai Krisztián vezeti a hallgatókat a felfedező úton.
00:00 - 01:00
Főszerep ismétlés
Kulisszatitkok a színházak környékéről. Olvasó próbától a premierig minden, ami a függöny mögött megtudható.
01:00 - 03:00
FolKarc ismétlés
Varga Miklós Európa című örökbecsű slágerét gondolták újra az összefogás jegyében fiatal hazai zenészek az Európa 2020 - A remény himnusza című dalukban. Az átírt sorok aktualitása és az üzenet gondolatisága figyelmet és elismerést hozott a két fiatal énekes-előadóművész, Nagy Szilárd és Ragány Misa számára. Bizse Ferenc FolKarc című élő műsorában Cseh István zeneszerző, a dal hangszerelője avatja be a hallgatókat az alkotási folyamat műhelytitkaiba, de kiderül az adásban az is, mi újság mostanában az aranylemezes Zaporozsec zenekar háza táján, a srácok ugyanis tavaszi turnéra indultak volna, amit a jelenlegi vírushelyzet lehetetlenné tett. A további tervekről és a pozitív hozzáállásról beszél a műsorban Varga Bence, a Zaporozsec frontembere, csütörtökön este 8-tól.
03:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Spájz, a Karc FM közszolgálati magazin műsora hétköznaponként 9 és dél között. Szakértő vendégekkel a családokat érintő legfontosabb kérdésekre keressük a választ: oktatás, egészségügy, jogi, kisebbségi és pénzügyi kérdések, közigazgatás, tudomány és kultúra. Itt mindig van idő részletesen megbeszélni hétköznapi ügyeinket. Izgalmas témák, okos válaszok délelőttönként a Karc FM-en.
12:00 - 12:30
Visszhang
A Karc FM hírműsora a világ legfontosabb eseményeit foglalja össze. A politika irányai, a közélet vitái, a gazdaság folyamatai, vagy éppen a kultúra hírei és a sport eredményei egyaránt teret kapnak. Hétköznap délben, a Déli News-zal nem maradnak le semmiről!
12:25 - 13:00
Magyar hangok
A koronavírus világjárvány idején is folyamatos a kapcsolattartás a külhoni magyar közösségekkel, mondta videóüzenetében Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár. Nem április 1-i tréfa, hogy a hét közepéig Romániában már csak a székelyföldi Hargita megyében nem regisztráltak egyetlen koronavírus-fertőzöttet sem. Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsának elnökét kérdeztük, mi lehet a csodával határos helyzet mögött. Március 16-tól valamennyi programját, rendezvényét, pályázati határidejét és utazását felfüggesztette a Rákóczi Szövetség. Tevékenységünket ugyanakkor főleg az online térben folytatják, nyilatkozta a Magyar hangoknak Csáky Csongor, a szervezet elnöke. Minderről hallhatnak a Magyar hangok következő adásában. Várja önöket pénteken fél egykor a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
13:00 - 14:00
Karcolat
Hogyan lett tanítóból gyógypedagógus? Miért fontos számára, hogy az Amerikában elsajátított tudást Magyarországon meghonosítsa? Hogyan lehet zenével segíteni a koraszülött babák fejlődését? Dr. Baksáné Borsos Marianna szerint a jó tanárnak élete végéig érdemes tanulnia, fejlesztenie önmagát. A pénteki Karcolatban szó lesz családról, hivatásról és önkéntes munkáról is. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Gál Mónika!
14:00 - 15:00
Páholy
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
15:00 - 16:00
Vidéki Karcok
Megváltozott menetrendek, házhoz szállító városi piacok, kietlen utcák, lezárt játszóterek és a vidéki Magyarországon is terjedő ellenzéki álhírek a koronavírus árnyékában. Hogyan reagáltak a nagyobb városok a védekezéssel összefüggő rendeletekre, megújult átmeneti szabályokra? Kiderül a Karc FM Vidéki Karcok című műsorából, most pénteken.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
Modellérték
Nemcsak a digitalizáció, hanem a koronavírus miatt is sikerre van ítélve a magyar Linistry rugalmas ügyfélhívó és sorkezelő rendszere, hiszen az üzletekben, fodrászoknál, bankfiókokban - vagy azok előtt - nem kell várakozniuk az ügyfeleknek, hanem a rendszer által biztosított digitális sorszám alapján adott időpontban fogadják őket. Modellérték című műsorunkban Kövesdán Gyula cégvezető ismerteti, hogy a Covid-19 megjelenése előtt már 30 millió percnyi sorbanállást spóroltak meg az embereknek. Ez pedig 57 év. Pénteken 18 órakor várja önöket a szerkesztő-műsorvezető, Csákó Attila.
18:30 - 19:00
Színe és fonákja
Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán
19:00 - 20:00
Aroma
Esszencia, lényeg, kivonat, summázat. Minden, ami a Karc FM hírfolyamában a nap során teret kapott, megtisztítva a sorjától. A hallgatóra zúduló információdömpingben egy műsor, ami láttatni engedi a támpontokat. Minden nap, 19.00 órától, Varga Flórával és Saliga Péterrel.
20:00 - 21:00
Jazzkarc
A 2017-ben létrejött The Budapest Turnarounds nevű formáció a hazai jazz szcéna egészen különleges és egyedi vonulatát képviseli. A zenekarban Sütő Márton gitározik, Szegő Dávid dobol, Hajdu Gáspár pedig élő vetítéssel teszi még érdekesebbé a nagyszerű muzsikát, mely különleges világokba repíti el a Közönséget. A JazzKarc április 3-i, este nyolc órától kezdődő adásának vendége Sütő Márton lesz! Jazzes szeretettel várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Gáspár Károly!
21:00 - 22:00
Vidéki Karcok ismétlés
Megváltozott menetrendek, házhoz szállító városi piacok, kietlen utcák, lezárt játszóterek és a vidéki Magyarországon is terjedő ellenzéki álhírek a koronavírus árnyékában. Hogyan reagáltak a nagyobb városok a védekezéssel összefüggő rendeletekre, megújult átmeneti szabályokra? Kiderül a Karc FM Vidéki Karcok című műsorából, most pénteken.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:59
Páholy ismétlés
Páholy. Az a hely, ahonnan tisztes távolságból nemcsak a műsort láthatjuk, hanem kényelmesen, kockázat nélkül figyelhetünk a körülöttünk zajló történésekre is. Ebben a közel egy órában mi sem kínálunk mást. Az élethelyzeteket, sorsokat meghatározó események mögött az embert keressük, akit igazán csak a földszintről lehet észrevenni.
00:00 - 01:00
Jazzkarc
Jazz; finoman és karcosan egyaránt. A minden pénteken, 20:00 órától jelentkező JazzKarc egy rendhagyó jazzmagazin, melyben Gáspár Károly a riportalanyokat nem csak sikereikről, új lemezeikről, közelgő koncertjeikről kérdezi. Előkerülnek a magyar jazz ügyes-bajos dolgai, problémái is, természetesen sok jó zenével fűszerezve.
01:00 - 05:30
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
05:30 - 06:00
Színe és fonákja ismétlés
Hírek, információk, sőt dezinformációk ömlenek ránk nap, mint nap, az emberek csak kapkodják a fejüket. Nincs ember, aki ezt követni tudná. Kinek, minek higgyünk? Ehhez nyújt némi segítséget a műsor, a szerkesztő, Vass István Zoltán sajátos értelmezésével. Hétvége előtt a heti sajtótermést tallózzuk minden péntek este, a teljesség igénye nélkül.
06:00 - 09:00
Otthon
Ezen a hétvégén is maradjanak otthon és hallgassák az Otthon műsorát, ahol szó lesz arról, hogy milyen hatással van a párkapcsolatokra a több hétig tartó összezártság. Utánajárunk annak, hogy szoptathatja-e a kisbabáját az az anyuka, aki megfertőződik a koronavírussal és megtudhatják azt is, hogy ha egy-egy séta után kullancsot találnak magukban, akkor mit szabad és mit nem szabad tenni. A részletekkel szombaton reggel 6 és 9 óra között várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Simori Renáta.
09:00 - 11:00
Hangok, színek, ízek
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
11:00 - 12:00
Corvin lapok
Az első csendőrséget Napóleon hozta létre. Az ő bukása után birodalmából Ausztriához került Lombardia. Az osztrákok meghagyták ezt a zsandárságot, majd a magyar szabadságharc leverése után hazánkban is létrehozták. A kiegyezés után csak Erdélyben , valamint Horvátországban működött,és amikor tapasztalták,hogy ezekben az országrészekben hasonlíthatatlanul jobb a közbiztonság,akkor,némi vita után hazánk parlamentje is megszavazta 1881-ben a Magyar Királyi Csendőrség felállítását. Ennek a szervezetnek a fejlődéstörténetét kezdjük áttekinteni Szakály Sándor történésszel, a Veritas Történetkutató Intézet főigazgatójával. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától , illetve az ismétlésben 23 órától.
12:00 - 13:00
Poétikon
A Poétikon következő vendége Stőhr Gréta vegán séf és regényíró lesz, akivel regénytrilógiája második kötetének, a Pillangóálomnak a megjelenése kapcsán beszélgetünk az életrajzi elemek irodalomban való szerepeltetéséről, a női nézőpontok szükségességéről és természetesen főzés és irodalom kapcsolatáról is. Várja Önöket szombat déltől a szerkesztő-műsorvezető: Viola Szandra.
13:00 - 14:00
Kódex
A Zeneakadémián zenetörténészként kapott diplomát, a közönség azonban elsősorban rádió és tv műsorai alapján ismerte meg. Élete összekapcsolódott a hazai zenei élet több évtizedes változásaival. Vass István Zoltán kérdezi Juhász Előd zenetörténészt a Kódexben, szombaton 13.00 órától.
14:00 - 17:00
Előnyszabály
Az idei tokiói nyári olimpia elhalasztásának múlt heti bejelentése után, e héten már az új időpontot is kijelölték. Az ötkarikás játékokat 2021. július 23-ától, míg a paralimpiát augusztus 24-étől rendezik. Az Előnyszabályban a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kulcsár Krisztián és a szervezet főtitkára, Vékássy Bálint beszél arról, miként írja át mindez a felkészülést, a kvalifikációt, valamint milyen hatással lehet a halasztás a sportolókra szakmailag illetve az olimpiai mozgalomra. Műsorunkban két kiváló versenyző, a judós, Tóth Krisztián valamint a kerekesszékes vívó, Krajnyák Zsuzsanna elmondja, hogyan viseli a járvány miatti bezártságot, illetve mivel próbálja szinten tartani fizikai és mentális állapotát. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnap hajnali ismétlésben Fejér Balázs és Németh Kornél számít figyelmükre.
17:00 - 18:00
Nettó
Most nem a költségvetést kell menteni, hanem az országot - mondja Nettó című műsorunkban a Költségvetési Tanács elnöke, aki pozitívan szól a koronavírus miatt bejelentett kormányzati lépésekről. Kovács Árpád szerint Magyarország az elmúlt évek fegyelmezett pénzügypolitikájának köszönhetően jól áll a jelenlegi krízisben. Bizakodó, hogy a már meghozott és a jövő héten a miniszterelnök által bejelentendő lépések pedig a gazdaság sikeres újraindítását fogják eredményezni, és hazánk a válságot jól fogja leküzdeni. Ugyanakkor reméli, hogy a támogatásokat feltételekhez köti a kabinet. Kovács Árpád szakmai alapon kifejti a véleményét arról is, hogy Magyarország valóban kap-e 2000 milliárd forintnyi plusz forrást az uniótól, vagy sem. Szerinte a világgazdaságban a vírus végeztével új időszámítás kezdődik. A szombaton délután öt órakor kezdődő Nettó című műsorunkban várja önöket a szerkesztő-műsorvezető: Csákó Attila.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:30 - 19:00
Kódfejtők ismétlés
„A kódfejtők” azoknak a biztonságpolitika iránt érdeklődő hallgatóknak szól, akik nem félnek attól, hogy megismerjék a tények mögötti igazságot, vagy ami azon túl van. Olyan hétköznapi titkokra, összefüggésekre vagyunk kíváncsiak, amelyeket előttünk már mások lekódoltak.
19:00 - 20:00
Sztárkarcok ismétlés
A könnyűzenei élet és a művészvilág emblematikus alakjai Bizse Ferenc műsorában. Amiről máshol nem hallhat, ahogy máshol nem mondják el. Élő, zenés, interaktív beszélgetések, portrék és műhelytitkok a bulvár áztatta „mélygagyi” és az alibi kérdések mellőzésével. Meglepő vallomások, őszinte vélemények.
20:00 - 21:00
Szabad jegyzés ismétlés
A Tőzsde Szótár szerint a ” Szabad jegyzés ” kifejezést azon értékpapír kibocsátásokra használják, melyek minden érdeklődő számára elérhetők, azaz megvásárolhatók. Ezt a szélesre tárt lehetőséget kívánja a hasonló nevű, minden kedden jelentkező gazdasági magazin is biztosítani hallgatói számára.
21:00 - 22:00
Partitúra ismétlés
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene
22:00 - 23:00
Kódex ismétlés
A Zeneakadémián zenetörténészként kapott diplomát, a közönség azonban elsősorban rádió és tv műsorai alapján ismerte meg. Élete összekapcsolódott a hazai zenei élet több évtizedes változásaival. Vass István Zoltán kérdezi Juhász Előd zenetörténészt a Kódexben, szombaton 13.00 órától.
23:00 - 23:59
Corvin lapok ismétlés
Az első csendőrséget Napóleon hozta létre. Az ő bukása után birodalmából Ausztriához került Lombardia. Az osztrákok meghagyták ezt a zsandárságot, majd a magyar szabadságharc leverése után hazánkban is létrehozták. A kiegyezés után csak Erdélyben , valamint Horvátországban működött,és amikor tapasztalták,hogy ezekben az országrészekben hasonlíthatatlanul jobb a közbiztonság,akkor,némi vita után hazánk parlamentje is megszavazta 1881-ben a Magyar Királyi Csendőrség felállítását. Ennek a szervezetnek a fejlődéstörténetét kezdjük áttekinteni Szakály Sándor történésszel, a Veritas Történetkutató Intézet főigazgatójával. Számít figyelmükre Papp Endre a Corvin Lapok műsorában szombaton 11 órától , illetve az ismétlésben 23 órától.
00:00 - 01:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
01:00 - 02:00
Primőr
A közelmúlt slágerei a Karc FM fülével
02:00 - 03:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
03:00 - 06:00
Előnyszabály ismétlés
Az idei tokiói nyári olimpia elhalasztásának múlt heti bejelentése után, e héten már az új időpontot is kijelölték. Az ötkarikás játékokat 2021. július 23-ától, míg a paralimpiát augusztus 24-étől rendezik. Az Előnyszabályban a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kulcsár Krisztián és a szervezet főtitkára, Vékássy Bálint beszél arról, miként írja át mindez a felkészülést, a kvalifikációt, valamint milyen hatással lehet a halasztás a sportolókra szakmailag illetve az olimpiai mozgalomra. Műsorunkban két kiváló versenyző, a judós, Tóth Krisztián valamint a kerekesszékes vívó, Krajnyák Zsuzsanna elmondja, hogyan viseli a járvány miatti bezártságot, illetve mivel próbálja szinten tartani fizikai és mentális állapotát. Szombaton 14 és 17 óra között, valamint a vasárnap hajnali ismétlésben Fejér Balázs és Németh Kornél számít figyelmükre.
06:00 - 07:00
Kortalan
Vírus ellen nincs gyógynövény! Gyuri bácsi otthon marad, és ezt kéri az idősektől is. „Sajnos nem ismerek olyan gyógynövényt, ami erre a vírusra hatásos lenne. Az egyetlen, amit tehetünk, hogy karban tartjuk az immunrendszerünket.” – javasolja Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember, akinek tanácsait a Kortalan következő műsorában hallhatják. Az adásban szó lesz még a Magyar Napló letölthető lapszámairól, és a bezártságot enyhítő cicákról is. Várja hallgatóit vasárnap 6-tól és hétfőn 14 órától Petz Margó.
07:00 - 08:00
Álláspont
A magyar ellenzék köreiben és Brüsszelben is háborognak a koronavírus-járvány kapcsán elfogadott felhatalmazási törvény miatt. De mit is tartalmaz valójában ez a jogszabály? Jogosak-e a törvényt ért kritikák az ellenzék részéről? Erről kérdezzük ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogászt, a Századvég jogi szakértőjét. Mit tehetünk a járvány okozta bizonytalanság, félelem, és a stresszhelyzet leküzdéséért? Hogyan segíthetnek nekünk ebben a szakemberek? Nagy Györgyi pszichológussal beszélgetünk.
08:00 - 09:00
Alaphang
Történelmi esély, vagy három hónapos hisztéria? E kettő közül választhatott a magyarországi politikai ellenzék. A veszélyhelyzet végéig tartó hisztériát választották, azt viszont majd a történelem bírálja el, volt-e értelme így dönteniük. Az Alaphangban Pelyach Gergely kérdezi Kacsoh Dánielt, a Magyar Hírlap lapszerkesztőjét, és Trombitás Kristóf publicistát, a Hír TV műsorvezetőjét vasárnap reggel 8.00-tól, és az ismétlésben este 20.00 órától.
09:00 - 10:00
Farkasverem
Hogy történt Kelet-Európa, benne Magyarország bekebelezése a II. világháború után? Volt-e lehetőségünk elkerülni a szovjet befolyást? Borhi László történésznek, az Indiana egyetem professzorának, a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézetének tanácsadójának e témában megjelent könyvéről beszélgetett a szerzővel Máthé Áron a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese és Belénessy Csaba, a Farkasverem szerkesztője. Farkasverem. A Karc FM történelemórája, minden vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés aznap este ugyancsak kilenckor.
10:00 - 11:00
Asztal Körül
Várnagy Andrea kiemelkedő zenei előadó-művészeti tevékenységét március 15-e alkalmából Liszt Ferenc-díjjal ismerték el. A háromgyermekes zongoraművész szerint mindenkinek szüksége van a harmóniára, a szépre, hiszi, hogy bár az életben vannak gondok - mint most a járványveszély-, ám ha az ember lelke kap valami csodálatosat, akkor a nehézségekkel is könnyebb megküzdeni. Ehhez lehet az egyik eszköz a zene. A művésszel a szakmai elismerésről és a jelenlegi helyzetről beszélgetünk vasárnap az Asztal körülben. 10.00 órától várja önöket a szerkesztő-műsorvezető Farkas Beatrix.
11:00 - 12:00
Jelek
Jelek vasárnap, a 11 órai hírek után. Veteránok. Ez a címe Reisinger Attila két novellafüzért tartalmazó legutóbbi kötetének, amelynek "szimfonikus prózája" a 20. század hétköznapi emberének történelem általi hányattatásairól, az ő helytállásukról vagy erkölcsi bukásukról beszél. Reisinger Attilával nem csak a kötetről váltunk szót. - Vírusok közt sem hallgatnak a múzsák. A győri művészházaspár, Faggyas László és F. Sipos Bea alkotta Hangraforgó együttes is megtalálja a módját, hogy a veszélyhelyzetben is verset és zenét nyújtson, legalább online, a közönségének. Interjút hallhatnak a művészekkel. Számít figyelmükre a Jelek szerkesztő-műsorvezetője, Stifner Gábor.
12:00 - 13:00
Keresztény értékek
Hogyan segítsünk egymáson a krízishelyzetben? Mit érdemes betartani online szentmise alatt? A vasárnapi Keresztény értékek műsorban többek között szó lesz arról, hogy hogyan áldozhatunk otthon, de arról is fogunk beszélni, hogy járvány közepette, hogyan tudunk gyónni. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Gál Mónika!
13:00 - 14:00
A sors szimfóniája
Virágvasárnapi műsorunkat március közepén vettük föl,már akkor is nem kevés aggodalommal tekintettünk a koronavírus járvány fejleményeire. Sokféle hír borzolta kedélyünket. A hanyatló Európában torzzá lett világunkban a keresztényeknek át kell menteniük a valódi természetes értékeket. Ehhez szolgál segítségül az Aquinoi Szent Tamás Közéleti Akadémia , amely a közjóért felelősséget vállaló fiatalokat várja , hogy erősítse bennük az elkötelezettséget, a magyar önbecsülést és hazaszeretetet. Terveikről beszélgetünk Osztie Zoltánnal a Budapest Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia plébánosával, Sáhó Eszter kommunikációs munkatárssal és Vörös Viktória programigazgatóval. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától , illetve az ismétlésben 22 órától.
14:00 - 16:00
Hangok, színek, ízek ismétlés
“Mindenről ami megkostólható, megnézhető, meghallgatható.” Régi kincsek, új kezdeményezések, tehetségek, fesztiválok, kiállítások. Széles radiuszt rajzolva a kultúra fogalma köré beszélgetünk az életet kiszínező élményekről.
16:00 - 17:00
Bírósági akták
Bírósági akták – legyen Ön is jogerős! A Karc FM lezáratlan ügyeket, elvarratlan szálakat és híres pereket bemutató műsora, vasárnap délután négytől a Karc FM-en!
17:00 - 18:00
Asztal Körül ismétlés
Várnagy Andrea kiemelkedő zenei előadó-művészeti tevékenységét március 15-e alkalmából Liszt Ferenc-díjjal ismerték el. A háromgyermekes zongoraművész szerint mindenkinek szüksége van a harmóniára, a szépre, hiszi, hogy bár az életben vannak gondok - mint most a járványveszély-, ám ha az ember lelke kap valami csodálatosat, akkor a nehézségekkel is könnyebb megküzdeni. Ehhez lehet az egyik eszköz a zene. A művésszel a szakmai elismerésről és a jelenlegi helyzetről beszélgetünk vasárnap az Asztal körülben. 10.00 órától várja önöket a szerkesztő-műsorvezető Farkas Beatrix.
18:00 - 18:30
Horizont ismétlés
A Karc FM külpolitikai műsora. A közvetlen környezetünkben és a távolabbi világban zajló események mozgatórugóiról és azok hatásairól beszélnek külpolitikai szakértők. Megvitatjuk azokat az eseményeket – legyen szó kormányzati döntésről, gazdasági megállapodásról, fegyveres konfliktusról, terrorcselekményről –, amely ugyan határainkon túl zajlik, de mégis hatással van mindannyiunk életére.
18:32 - 19:00
Magyar hangok ismétlés
A koronavírus világjárvány idején is folyamatos a kapcsolattartás a külhoni magyar közösségekkel, mondta videóüzenetében Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár. Nem április 1-i tréfa, hogy a hét közepéig Romániában már csak a székelyföldi Hargita megyében nem regisztráltak egyetlen koronavírus-fertőzöttet sem. Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsának elnökét kérdeztük, mi lehet a csodával határos helyzet mögött. Március 16-tól valamennyi programját, rendezvényét, pályázati határidejét és utazását felfüggesztette a Rákóczi Szövetség. Tevékenységünket ugyanakkor főleg az online térben folytatják, nyilatkozta a Magyar hangoknak Csáky Csongor, a szervezet elnöke. Minderről hallhatnak a Magyar hangok következő adásában. Várja önöket pénteken fél egykor a műsorvezető-szerkesztő, Sükösd Levente.
19:00 - 20:00
Álláspont ISMÉTLÉS
Álláspont! A hét embere, a hét krónikája és a hét története. Beszélgetések és elemzések politikusokkal, közéleti személyiségekkel és érdekes emberekkel. Minden vasárnap héttől nyolc óráig várja önöket a Karc FM-en Haraszti Gyula.
20:00 - 21:00
Alaphang ISMÉTLÉS
Kopik a szociáldemokrácia, újra csomagolják a liberalizmust, progresszívként mutatkozik be a dekadencia. Európa az ideológiák háborújába sodródott. A harcban régi-új helyét keres a szuverén, az érdemesség, a norma és a szokásjog: a konzervatív eszme. Az eszme, amely számára a nemzet nem absztrakció, a szabályokat nem értékkatalógusból válogatják, a szabadságot pedig nem valamitől, hanem valamire kapják. Alaphang a Karc FM-en. Vasárnap reggel 8.00 órától számít figyelmükre a szerkesztő-műsorvezető, Pelyach Gergely.
21:00 - 22:00
Farkasverem ismétlés
Hogy történt Kelet-Európa, benne Magyarország bekebelezése a II. világháború után? Volt-e lehetőségünk elkerülni a szovjet befolyást? Borhi László történésznek, az Indiana egyetem professzorának, a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézetének tanácsadójának e témában megjelent könyvéről beszélgetett a szerzővel Máthé Áron a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese és Belénessy Csaba, a Farkasverem szerkesztője. Farkasverem. A Karc FM történelemórája, minden vasárnap reggel kilenc órakor, ismétlés aznap este ugyancsak kilenckor.
22:00 - 23:00
A sors szimfóniája ismétlés
Virágvasárnapi műsorunkat március közepén vettük föl,már akkor is nem kevés aggodalommal tekintettünk a koronavírus járvány fejleményeire. Sokféle hír borzolta kedélyünket. A hanyatló Európában torzzá lett világunkban a keresztényeknek át kell menteniük a valódi természetes értékeket. Ehhez szolgál segítségül az Aquinoi Szent Tamás Közéleti Akadémia , amely a közjóért felelősséget vállaló fiatalokat várja , hogy erősítse bennük az elkötelezettséget, a magyar önbecsülést és hazaszeretetet. Terveikről beszélgetünk Osztie Zoltánnal a Budapest Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia plébánosával, Sáhó Eszter kommunikációs munkatárssal és Vörös Viktória programigazgatóval. Számít figyelmükre Papp Endre A sors szimfóniája műsorában vasárnap 13 órától , illetve az ismétlésben 22 órától.
23:00 - 23:59
Bírósági akták ismétlés
Bírósági akták – legyen Ön is jogerős! A Karc FM lezáratlan ügyeket, elvarratlan szálakat és híres pereket bemutató műsora, vasárnap délután négytől a Karc FM-en!
00:00 - 01:00
Jelek ismétlés
A kultúra nem holmi díszfityegő az életünkön, nem sznobok kötelező operaházi vagy teátrumi pofavizitje. Mindaz, amit kultúrának nevezünk, az emberiség ősidők homályából induló, s a jövő ismeretlenjébe tartó jelrendszere, amely minden korok emberének lelki-szellemi, szívbéli iránytűje, amely nekünk és utódainknak is katartikus erővel mutatja meg a különbséget gonoszság és jóság, szép és csúf, helyes és helytelen között - kijelölve ezzel azt a nem túl széles, ám nem is járhatatlan ösvényt, amelyen érdemes haladnunk egy boldogabb emberi jövő felé. Minden vassárnap 11 órától várja Önöket Stifner Gábor szerkesztő-műsorvezető.
01:00 - 04:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Az otthonunkban is vigyáznunk kell magunkra! Nemcsak a koronavírus miatt, hanem azért, mert évente csaknem 300 ezer háztartási baleset történik velünk, amelyekbe 1700-an bele is halnak. Hogy hogyan kerülhetjük el a baleseteket, kiderül hétfőn, a Spájz műsorából. Emellett hallhatnak arról is, hogy milyen illóolajok segíthetnek az otthonunk levegőjének fertőtlenítésében? Adunk majd tanácsokat arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet lefoglalni az unatkozó gyerekeket, és megtanulunk kovászt készíteni és abból kenyeret sütni. A részletekkel hétfőn, 9 és dél között várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető, Simori Renáta.
12:00 - 12:30
Visszhang
12:25 - 13:00
Regiszter
Gyógyír lehet a vírus okozta válságra a mesterséges intelligencia,. A magyar cégek mindenesetre rohamtempóban igyekeznek behozni digitalizációs hátrányukat. Az üzletekból már nemcsak a szörfözés miatt fogynak a laptopok, a megélhetés függhet a home office kiépítettségétől. A távolról dolgozó munkavállaló és munkáltatója közötti kapcsolattartást könnyíti például a " Higéniusz chatbot", A folyamatosan elérhető virtuális kolléga kifejlesztőjével , Baltay Kristóffal a ChatBoss Team ügyvezető igazgatójával hétfőn déli fél egykor Kovács Anita beszélget a Regiszterben.
13:00 - 14:00
Karcolat
A filoxéravész előtt szinte csak kékszőlő termett a Balaton felvidéken? Mi több, ősi itáliai szőlőfajták is meghonosodtak a területen? Rímel e teóriára a közgazdász-üzletemberből lett szőlősgazda megvalósult álma, egy nem átlagos borászat, és hogy Toszkánán kívül egyedül a Szent György-hegyen mutatja bájait saját neveltje, az etruszk időkből származó olasz zászlósbor. Török Csaba borásszal Emesz Lilla beszélget hétfőn, a Karcolatban.
14:00 - 15:00
Kortalan ismétlés
Magyarországon a 60 év fölötti népesség aránya 1990 és 2015 között 19-ről több mint 25 százalékra növekedett, és az előrejelzések szerint 2060-ra eléri a 29 százalékot. Ma már sokkal többen vannak a 65 év felettiek, mint a 14 évnél fiatalabbak. Az aktív időskor, aktív idősödés fogalmát a WHO vezette be. Megfogalmazásuk szerint ez olyan időskor megéléséről szól, mely nem csupán fizikai aktivitást, a munkaerőpiacon maradást jelenti, hanem a társadalmi, kulturális, civil életben való aktív részvételt is. Az aktív idősödés célja az egészség megtartása, a társadalmi részvétel és biztonság nyújtása, az idősek önállóságának és függetlenségének megtartása. Ezen elvek alapján – a test és a lélek egészségének megőrzése – készül vasárnaponként a „Kortalan” műsora. Várja hallgatóit Petz Margó.
15:00 - 16:00
Partitúra
Nem harap a komolyzene! Könnyen fogyaszthatóan beszélgetünk olyan klasszikus műfajokról, mint az opera, a balett, vagy a klasszikus zene
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
18:00 - 18:30
ÉszKarc
ÉszKarc hétfőn, a 18 órai hírek után. Voltunk, vagyunk, leszünk. Ködöböcz Gábor irodalomtörténész ezzel a címmel írt tanulmányt magyar költőknek a trianoni rablóbéke hatására írott verseiről. Várja hallgatóit Ködöböcz Gábor és beszélgetőtársa, Stifner Gábor.
18:30 - 19:00
Regiszter ismétlés
A gyorsan változó, vagy éppen lassan bontakozó események sok kérdést vethetnek fel, de nincs idő utánuk menni, megkeresni azt, aki többet tudhat a dologról. Ez a műsor éppen erre vállalkozik. Megkísérli kibontani és megvilágítani a hátteret, az okokat, az esetleges gazdasági összefüggéseket és jellemezni a tényezőket. Az adásokat napról – napra maga az élet tölti meg tartalommal,azzal a színességgel és kiszámíthatatlansággal, amit nehéz ugyan megélni, de ami nélkül talán nem is érdemes élni.
20:00 - 22:00
Amerika Hangjai
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
22:00 - 23:00
Karcolat ismétlés
Életutak, történetek, sorsok, kudarcok és mosolyok. A Karcolat adásaiban olyan példaértékű emberek gondolatvilágába kaphatnak betekintést, akikre érdemes odafigyelni. Ebben a műsorban nem csak élettörténetekről hallhatnak, de azok mozgatórugóiról is. Karcolat minden hétköznap 13:00 órától. Számít figyelmükre Back Réka, Emesz Lilla, Kovács Anita, Perjés Klára, Simon-Palov Judit, Varga Flóra, Bálint István, Belénessy Csaba, Czirják Imre, Gajdics Ottó és Pelyach Gergely!
23:00 - 23:30
ÉszKarc ismétlés
ÉszKarc. A Karc FM esszéirodalmi műsora. Személyes vélemények, egyéni nézetek, közéletünk rejtve maradt gondolatai. Korunk esszéistái a Karc FM műsorán gondolják tovább mindazt, amit papírra vetettek. Stifner Gábor műsora minden hétfőn 18.00 órától.
23:30 - 23:59
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
00:00 - 00:30
Modellérték ismétlés
00:30 - 01:00
Zenemix
01:00 - 02:00
Zenemix
A Karc FM arculati zenéi, többféle stílusból, többféle korszakból. Ismert slágerek, ritkán hallott különlegességek.
02:00 - 04:00
Amerika Hangjai ismétlés
Kurrens rock, modern rock, aktív rock. Amerika Hangjai Ahol az “Amerika” nem földrajzi, hanem zenei fogalom. És a műsor, ami több mint 20 éve fogalom. Amerika Hangjai Jeszenszky Zsolttal és Lentulai Krisztiánnal.
04:00 - 06:00
Paláver ismétlés
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.
06:00 - 09:00
Hangoló
Csak kérdezünk. Mindenről, mindenkit! A Hangoló a Karc FM leghallgatottabb hírműsora, ahol minden politikai, közéleti, gazdasági, kulturális és civil szereplő hangot kap – ha mondandója a közösség számára fontos. Álkérdések helyett, ha kell karcosan, kritikusan és lényegretörően, hiszen a vita megoldást szül! Közéleti ügyek és praktikus információk. Minden hétköznap, reggel 6 órakor ébreszt Simon-Palov Judit, Bálint István és Pelyach Gergely.
09:00 - 11:59
Spájz
Az elmúlt hetekben az együtt töltött percek, és a megoldandó feladatok sok családban megerősítették a kötelékeket és felszínre hozták azokat az elfeledett értékeket. Viszont a pozitívumok mellett sajnos fel kell hívni a figyelmet a rossz dolgokra is. Már most megugrott a világban, de Magyarországon is a családon belüli erőszak áldozatainak száma. A gyerekek nem járnak iskolába, óvodába, ahol a pedagógusoknak feltűnhet, ha valami nincsen rendben. Mit tudnak tenni ebben a helyzetben a családsegítők? Hogyan szűrhető ki most a lelki vagy szexuális zaklatás? Csesznák Anikó többek között ennek is utánajár kedden 9 óra után a Spájzban.
12:00 - 12:30
Visszhang
12:25 - 13:00
Kérdőjel
A keddi adás vendége Palóc André, a Századvég vezető elemzője annak apropóján, hogy alapítványuk álhíreket lebuktató internetes sorozatot indított a hiteles tájékoztatás védelmében. Várja Önöket délben fél egykor, majd az esti ismétlésben fél hétkor a szerkesztő-műsorvezető: Imrényi Dávid.
13:00 - 14:00
Karcolat
Igazi művészcsaládból származik. Édesanyja festőművész volt, két testvére szobrász illetve színész. Ő is az lett, 1970-ben végzett a főiskolán. Sokáig vidéken játszott, de az emberek filmekből, tv-játékokból jól ismerhették. Tizenöt éve a Nemzeti Színház tagja. A családi hagyomány pedig nem szakad meg, lánya táncos, koreográfus, rendező. A keddi Karcolat vendége Blaskó Péter Kossuth díjas színész, a Nemzet Művésze. Várja Önöket 13.00 órától a szerkesztő-műsorvezető Bálint István.
14:00 - 15:00
Szabad jegyzés
Megváltozott a magyar munkaerőpiac. Az év eleji munkaerőhiány már a múlt, most egyszerre sújt le a tömeges elbocsátási hullám és a megnövekedett munkaerőigény. Ebben a helyzetben nagy jelentősége van, hogy kínálat és kereslet gyorsan egymásra találjon.Kedden Lukács Beáta a SimpleJob portál ügyvezetője mondja el: náluk hogyan segítik a kapcsolatfelvételt. A műsorból megtudhatja még, hogy milyen válozást hozhat a sztárhitelnek számító személyi kölcsönöknél a világpandémia. Erről Trencsán Erikát a money.hu pénzügyi szakértőjét kérdezi 14 óra után Kovács Anita a Szabad Jegyzésben.
15:00 - 16:00
Az igazság órája
Az Igazság órája – Sorskérdésekről őszintén az Alapjogokért Központtal. Beszélgetések a józan ész jegyében, a liberális véleménymonopóliummal szemben, keddenként délután három és négy között. A házigazda: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója. A szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Ismétlés: szerdán hajnalban háromtól négyig.
16:00 - 18:00
Paláver
A Karc FM interaktív műsora. Nincs tabu téma, nincs tabu kérdés. Ebben a két órában nincsenek “kapuk oldalszárnyakkal,” csak kerítések. Várjuk mindazokat, akinek véleménye van politikáról, közéletről, azokat, akik nem értenek valamit, és azokat, akik megértettek olyasmit, amit eddig nem. Bayer Zsolt, Huth Gergely, Jurák Kata, Lentulai Krisztián és Stefka István számít a véleményükre minden hétköznap 16 és 18 óra között.