Országjáró útra indul a tavalyelőtt bemutatott “Minden magyar számít!” címre keresztelt vándorkiállítás, amely a Kárpát-medence mindennapi arcait mutatja be határok nélkül. A plakátok arra hívják fel a figyelmet, hogy nincs külhoni és belhoni magyarság, hanem mindannyian ugyanannak az egységes és oszthatatlan nemzetnek vagyunk a tagjai – mondta a Karc FM-en Hetzmann Róbert, a Patrióták elnöke. A négy vidéki helyszínt érintő tárlat a Pest vármegyei Üllőn kezdi meg útját március 15-én. A kiállítás tablóin 35 véletlenszerűen kiválasztott erdélyi, felvidéki, délvidéki, kárpátaljai, drávaközi és muravidéki portré együtt szerepel a magyarországiakéval, ezzel is kifejezve a magyar nemzet oszthatatlanságát.

Hetzmann Róbert a Hangolóban úgy fogalmazott: 40 év kommunizmus, valamint az elmúlt három évtized – nem feltétlenül a nemzeti sebeket begyógyító – korszakait követően a tárlat megpróbálja egy kicsit helyére tenni a dolgokat, és megértetni, hogy nem csak az a magyar, aki Magyarországon él. A jelenlegi államhatárokon túl is magyar emberek élnek, akik ennek a nemzetnek ugyanolyan értékes tagjai, mint a határokon belül élők. A határon túli és határon inneni magyarokra való felosztásnak nincs létjogosultsága, mert ez egyfajta másodosztályúságot sugall a kint élő, a külhoni magyarok felé, ami teljesen téves, hamis és káros kép.

A nemzeti összetartozás erősítését szolgáló, ingyenesen látogatható köztéri kiállítás Üllő után Mezőtúron, majd a Nógrád vármegyei Pásztón, végül Jászdózsán látható.