Idén felújítják és kibővítik a népszerű KRESZ parkot, az Új Nemzeti Galéria építése 2024-ben kezdődhet el és három évet vesz igénybe a kivitelezés, de a beruházás része az 1952-ben elbontott Városligeti Színház is, amely gyermek- és ifjúsági teátrumként épülhet vissza – mondta a Karc FM-en a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa.

Baán László hangsúlyozta: a kezdeti félelmek és a politikai töltetű kritikák az elmúlt egy évtizedben elcsendesedtek. Megújulása óta több millióan keresték fel a Városligetet, a látogatók visszajelzései alapján pedig egyértelműen kiderült, hogy az eredeti célokat, miszerint egy sokkal pompásabb közparkot kapjanak vissza a pihenni, kikapcsolódni és kulturálódni vágyók, sikerült teljesíteni.

A Városliget fejlesztése során eddig már több mint negyedmillió négyzetméter zöldfelület újult meg, hetvenkétezer négyzetméter burkolt felületet bontottak el, több mint 500 lombos fát, hetvenezer cserjét és kétszázezer évelőt sikerült elültetni Magyarország leglátogatottabb közparkjában.

A Magyar Zene Házát 2022 januári nyitása óta közel egymillióan keresték fel, vagyis sikeresen kapcsolódott be a fővárosi kulturális élet vérkeringésébe, hasonlóan a Néprajzi Múzeumhoz.

Baán László miniszteri biztos hangsúlyozta: a Kós Károly sétány forgalom elől való elzárásával lehetne teljes a Városliget park funkciója, a döntés meghozatala azonban a fővárosi önkormányzat illetékessége.