Úgy tűnik, Európában lassan már az emlékezést is be fogják tiltani – vélekedett rádiónkban a román labdarúgó bajnokságban szereplő Sepsi OSK alelnöke azzal kapcsolatban, hogy az UEFA politikai tartalmú üzenetnek nyilvánította a nemzeti összetartozás egyik szimbólumát, a Nagy-Magyarországot, amelynek ezentúl nem lesz helye a saját futball rendezvényein, így a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésein sem. Kertész Dávid szerint a román bajnoki futball mérkőzéseken tapasztalt magyarellenes rigmusok elszigetelt esetek és inkább az erdélyi magyarságnak szólnak, de a történelmi Magyarországot ábrázoló szimbólumok betiltása már a teljes magyarság ellen szól. A Nagy Magyarország jelkép nem azt mutatja, hogy mit akarunk elérni a jövőben, hanem arról, hogy mi volt korábban – vélekedett a szakember.

A Sepsi OSK alelnöke hozzátette: a magyarság azért szálka sok nemzet szemében, mert bár kevesen vannak, mégis tehetségesek és a történelemben elszenvedett csapások ellenére ma is szép sikereket tudnak felmutatni.

Kertész Dávid az ASC Sepsi OSK – Craiova mérkőzés botrányos jeleneteivel kapcsolatban elmondta: az ellenfél szurkolóinak egy szélsőséges csoportja korábban konfliktusba került a labdarúgóklub vezetőségével, így a magyarellenes rigmusok skandálásával gazdasági károkat akartak okozni a Craiovának, hiszen a rasszista megnyilvánulásokat a romániai labdarúgó szövetség is komoly pénzbüntetéssel szokta megtorolni. Ettől függetlenül helyenként érzékelhető a magyarellenesség, így egyes román klubok fanatikusainak aláírásgyűjtése is ide sorolható, amelyben a sepsiszentgyörgyi labdarúgóklub kizárását követelik a román élvonalból – tette hozzá az alelnök.

Az ASC Sepsi OSK labdarúgócsapata 2022-ben megnyerte a Román Kupát.