Baranyi Krisztina kizárólag a politikai botrányokban jeleskedik, miközben minden összeomlani látszik a IX. kerületben – mondta el rádiónkban a ferencvárosi közgyűlés kormánypárti frakciójának vezetője. Gyurákovics Andrea emlékeztetett: az előző ciklusban megkezdett tömbrehabilitációs program az önkormányzat felkészületlensége miatt megrekedt, hiszen nincs hol elhelyezni a korábbi lakóhelyük elhagyására kényszerülő csaknem 60 családot.

Az állami rezsitámogatást érintő tárgyalásokat Baranyi Krisztina polgármester arra hivatkozva kerülte ki, hogy „úgysem kap majd pénzt”, hasonlóan a koronavírus idején kért kormányzati kompenzációhoz. Gyurákovics Andrea arra hívta fel a figyelmet, hogy a mostani helyzettől merőben eltérő volt a két évvel ezelőtti szituáció, hiszen akkor Baranyi Krisztina önkéntesen vállalt különböző, sokszor indokolatlan programokat, majd utána állami támogatást kezdett el követelni, hogy az elköltött pénzt vissza tudja pótolni. A mostani támogatás ügyében csaknem félmilliárd forintot bukott a kerület, bár a polgármester nemrég elküldte az adatokat Láng Zsolt kormánybiztosnak és csapatának, így van esély arra, hogy a kerületben élők mégsem szenvednek majd hátrányt a polgármester hibája miatt.

Január közepén hat kerületi önkormányzat kormánypárti frakcióvezetője jelentette be, hogy fegyelmi eljárást kezdeményeznek a polgármesterük ellen, amiért azok nem egyeztettek a kormánnyal az állami rezsitámogatásról, és ezzel 600 ezer embert több száz millió forinttal károsíthattak meg. A III., IV., IX., XI., XV és XVIII. kerületek első emberei nem akartak leülni tárgyalni. A legtöbb önkormányzatban már tárgyaltak is a képviselők a kezdeményezésről, de sehol nem szavazta meg a baloldali többség az eljárás megindítását.