Számos jel utal arra, hogy több tízmillió forinttal túláraztak egy óvodafelújítást a XIX. kerületben – mondta el rádiónkban Kispest egykori önkormányzati képviselője. Dódity Gabriella szerint a 180 millió forintos szerződéshez képest akár 50 millió forinttal olcsóbban is fel lehetett volna újítani a kispesti Százszorszép óvodát, ő legalábbis ennyivel olcsóbb ajánlatot kapott egy kivitelezőtől. Hangsúlyozta: a nevelési intézmény felújítási dokumentációjában több olyan tétel is fel van tüntetve, ami a valóságban soha nem került beépítésre. Ilyenek a kerítés elemek, melyekre 30 millió forintot különítettek el, valamint összesen 11 darab gáztűzhely, ami azért érdekes, mert közvetlenül a felújítást követően az épületből kikötötték a gázt. Dódity Gabriellát emlékeztetett: a szerződést aláíró, a kerületi vagyonkezelő egykori vezetője, Kránicz Krisztián és a felújítást végző kivitelező Lakatos József neve számos más korrupciógyanús ügyben is felmerült. Emellett több alkalommal is szerepeltek azokon a felvételeken, amelyeken a volt szocialista „Lackner Csabára nagyon hasonlító férfi” fehér por fogyasztása közben arról beszél, hogy a kerületben jól működő rendszer alakult ki arra, milyen módon lehet az adófizetői pénzeket magánzsebekbe juttatni.

Dódity Gabriella következmények nélküli kerületnek nevezte Kispestet, hiszen az eddig felszínre került botrányok valamennyi érintettje mind a mai napig felelős pozícióban van. A kormánypárti politikus nem érti pontosan, hogy miért nem mozdul előre a nyomozás, de ettől függetlenül azt is megígérte, hogy a XIX. kerületi Fidesz a jövőben is hiánytalanul a nyilvánosság elé tárja a korrupciógyanús ügyeket, amelyek felgöngyölítése a hatóságok feladata. Hozzátette: az önkormányzat vezetőinek, Gajda Péternek és csapatának kizárólag a kerületben élők adhatnak újabb mandátumot, és ugyanígy, csak ők vonhatják vissza a korrupciógyanúba keveredett politikusok megbízatását.

A korábbi ügyekkel kapcsolatban felidézte: már több feljelentés is született, amelyekben a Nemzeti Nyomozó Iroda a hírek szerint most is nyomoz. Dódity Gabriella hangsúlyozta: a gyakorlatban a fehérporos ügy kirobbanása óta mindössze annyi történt, hogy Lackner Csaba – ma már független – önkormányzati képviselő feljelentése alapján a bíróság másodfokon is elítélte őt rágalmazásért. Jelenleg a Kúriától várnak felülvizsgálatot – fűzte hozzá.