Nem tudják megakadályozni a magyarországi baloldali politikusok, hogy Magyarország hozzájusson a neki jogosan járó uniós forrásokhoz, hátráltatni azonban képesek a folyamatot – fogalmazott a Karc FM-en Hölvényi György néppárti európai parlamenti képviselő. A kereszténydemokrata politikus hangsúlyozta: folyosói gratulációk helyett most világos kiállásra van szükség, hiába fejezi ugyanis ki számos kollégája, hogy egyetért a magyar állásponttal, ha ezt nem vállalja a balliberális politika és sajtó retorziójától tartva. A KDNP európai képviselője hangsúlyozta: bárhogy is szavaz az Európai Parlament a Magyarországnak járó uniós források ügyében, annak nincs jogi kötőereje. A magyar kérdést csak arra használja fel az EP, hogy nyomás alatt tartsa az Európai Bizottságot és jogköröket vehessen át tőle. Ez a folyamat évtizedes múltra tekint vissza, az ugyanakkor máig elszomorítja az EP képviselőt, hogy a magyarországi baloldali képviselők ennek a folyamatnak a tevékeny résztvevői.

Hölvényi György kiemelte: az, amit a magyar képviselők képviselnek az Európai Parlamentben egy pótlék. Kiderült, hogy nem kellenek a magyar választóknak és ezt próbálják Brüsszelben kompenzálni. A politikus szerint az uniós forrásokról a politikai nyomás ellenére lesz megállapodás, de ennek ideje, illetve a Magyarországnak járó források mértéke egyelőre nem eldöntött.

A néppárti képviselő szerint a magyar tárgyalódelegációnak mindent meg kell tenni a mielőbbi megállapodás érdekében, amit Varga Judit igazságügyi miniszter és Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós pénzek felhasználásáért felelős miniszter esetében is biztosítottnak lát.