Elhárultak a politikai akadályok a Magyarországnak jogosan járó uniós források kifizetése elől – jelentette ki a Karc FM reggeli hírműsorában a Fidesz Európai Parlamenti delegációjának vezetője. Deutsch Tamás hangsúlyozta: az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottság arra kényszerült, hogy az Európai Parlament egy évtizede mantrázott vádjaihoz képest végre valós tényeken alapuló, konkrét kritikákat fogalmazzon meg az uniós források kifizetésével kapcsolatos tárgyalásokon. Ezek után pedig a magyar kormánynak már nem esett nehezére megadni a megfelelő garanciákat a bizottsági jelzésekre, hiszen az elmúlt évtized gyakorlatának megfelelően a brüsszeli források felhasználását eddig is közösen ellenőrizték az uniós és a magyar hatóságok.

A kormány átülteti a bizottságnak tett vállalásait a magyar jogrendszerbe, ezzel pedig minden akadály elhárul az elől, hogy Magyarország megkapja a neki jogosan járó, a koronavírus-járvány gazdasági hatásait mérséklő forrásokat, valamint a következő hét éves uniós ciklus pénzeit – tette egyértelművé Deutsch Tamás. A fideszes politikus szerint a megállapodás szembenézésre késztetheti a magyarországi baloldal képviselőit is, akiknek a ténykedéséhez az elmúlt másfél évtizedben az jelentette a sorvezetőt, hogy valamennyi, Magyarországot támadó és elítélő politikai megnyilvánulást támogassanak.

Deutsch Tamás szerint többek között a baloldal folyamatos valóság tagadása vezetett oda, hogy a Fidesz-KDNP az elmúlt 12 évben toronymagasan nyerte az országgyűlési és európai parlamenti választásokat, újabban pedig a baloldal fellegvárának tartott budapesti időközi választásokon is begyűjti a mandátumokat. Simon-Palov Judit interjúja.