Juhász-Pintér Pál győzelme az időközi önkormányzati választáson ismét bizonyította az országgyűlés elnökének szavait: „Zuglóban nagy kaland fideszesnek lenni” – mondta a Karc FM reggeli hírműsorában a Fidesz-KDNP zuglói választókerületi elnöke. Borbély Ádám hangsúlyozta: az öt fős kormánypárti frakció matematikailag valóban számbeli kisebbséget jelent a 17 fős balliberális többséghez képest, ugyanakkor vannak olyan helyzetek, amikor az egység politikai erőt jelent. A fideszes jelölt történelmi győzelme a jó kampány és a komoly munka mellett az országgyűlési mandátumot nyert Szabó Rebeka elmúlt hét éves teljesítményének is köszönhető – szögezte le a politikus. A Párbeszéd politikusához alpolgármesterként olyan projektek köthetők, mint a Rákos-patak mellett elkészült „halovány” közvilágítás, a Róna utcai klímaerdő kiszáradt fái, a vállalkozó hiányában bezárt hajléktalan-szépségszalon, vagy az unió által másfél milliárd forinttal támogatott, de el nem készült szociális bérlakások ügye a Gizella utcában. A baloldal népszerűséget az sem javítja, hogy Tóth Csaba volt országgyűlési képviselő személyén és a parkolási közbeszerzésen keresztül számos korrupciógyanús ügy vetül a kerületre, amit Zugló volt polgármestere, a jelenlegi főpolgármester Karácsony Gergely sem tudott feledtetni a választókkal.

Hozzátette: Horváth Csaba MSZP-s polgármester körül egyre fogy a levegő, a Gyurcsány-párt egymás után ragadja magához a kerületi intézményeket, kezdve a vagyongazdálkodástól a médiacégekig és az sem elképzelhetetlen forgatókönyv, hogy hamarosan beszippantja őt a Demokratikus Koalíció, ahogyan az egyre több önkormányzatban megfigyelhető.

A kormánypárti jelölt 41-36 arányú győzelme annak is betudható Borbély Ádám szerint, hogy a baloldal széttöredezettsége miatt több jelölt között oszlottak meg a szavazatok.