A zuglói parkolóautomaták annyira korszerűek és hatékonyak, mintha a posta érmés telefonfülkéket szerepelne fel a kerületben – fogalmazott a Karc FM-en a Civilzugló Egyesület önkormányzati képviselője. Várnai László hangsúlyozta: a kerületi parkoló-autómatákkal kapcsolatos közbeszerzést az önkormányzat vezetése az pillanatban vitte be a közgyűlés elé, amikor már nem lehetett érdemben változtatni azon. Ha ugyanis a helyhatóság nem egyezik meg az egyedüli pályázóként induló C-Ware Kft-vel, akkor szeptember elején üzemeltető hiányában leállnak a parkolóórák. Az egyesület elnöke ettől függetlenül teljesen feleslegesnek tartja érmés parkolóórák üzemben tartását, hiszen a technika fejlődése az elektronikus fizetés irányába mutat.

Várnai László kifejtette: az önkormányzat mozgásterét nagyban leszűkíti, hogy fővárosi rendelet írja elő, hogy hány méterenként kell érmés parkoló automatát telepíteni egy olyan korban, amikor minden autósnak van mobiltelefonja. Meglátása szerint az egész parkolási rendszert illene átgondolni, amiben a fővárosnak és a kormánynak is van tennivalója. A zuglói parkoló automaták ellenőrzését, karbantartását a C-Ware kft 168 millió forintért végzi majd. A társaságot képviselő Kupper Andrást a bíróság korábban jogerősen elítélte, 80 ezer rendbeli csalás miatt a Centrum parkolási birodalom ügyében.

A Civilzugló Egyesület elnöke arról is beszélt, hogy Horváth Csapa polgármester és a kerületi DK frakció között feszülő politikai ellentétek miatt továbbra sincs kinevezett vezető az önkormányzat vagyongazdálkodási cégének élén. Úgy látja, hogy a polgármester nem törődik megfelelően a kerülettel, hiszen ő eredetileg Budapest főpolgármestere akart lenni, és csak vigaszdíjként kapta meg Zuglót a balliberális összefogástól. Várnai László szerint az elmúlt évtizedben Zugló Budapest Rózsadombjából egyszerű pártkifizető hellyé vált, ami annak köszönhető, hogy a kerületnek nincs felelős gazdája.