Érvénytelen lett a tatai Öreg-tó partjára tervezett szálloda beruházás ügyében kiírt népszavazás. A település polgármestere a Karc FM-nek elmondta: a legtöbb vitatott kérdést már korábban rendezte az önkormányzat és készülőben van a város hosszú távú helyi építési terve is. Michl József emlékeztetett: a képviselőtestület ez év februárjában már úgy döntött, hogy nem kíván módosítani a jelenleg hatályos építési szabályozáson, amihez a tó mellé szállodát tervező beruházónak is alkalmazkodnia kellett. Michl József hangsúlyozta: annak ellenére, hogy a népszavazás érvénytelen lett, komoly létszámú tatai vett részt rajta, így az ott kifejezésre juttatott akaratot a városnak természetes módon figyelembe kell vennie!
A beruházás jelenlegi állásáról nem rendelkezik információval a polgármester, mivel mintegy másfél éve nincs kapcsolatban a beruházóval. Amikor legutóbb az építtetők a szabályozási terv módosítását kérték, akkor az önkormányzat egy örökségvédelmi, természetvédelmi és egyéb szempontokat figyelembe vevő hatástanulmányt rendelt. Ez elkészült, amivel kapcsolatban a tatai önkormányzat 2020 decemberében mintegy 105 kérdést fogalmazott meg. Ezekre a kérdésekre azonban azóta sem születtek válaszok, melyből a polgármester arra következtet, hogy maga a cég is megfontolja és újra gondolja a projekt létét.
Michl József a Hangolóban elmondta: a város bevételeinek nagy részét az ipar adja, de a turisztikai fejlesztések állandóan napirenden vannak. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a település fejlődési irányait aszerint határozzák meg, hogy az ott élőknek mik az igényei. A polgármester úgy fogalmazott: “azt tudomásul kell venniük, hogy nincsenek például melegvizű fürdőik, ami eleve leszűkíti a hosszabb időt ott tölteni szándékozók lehetőségeit. Egyre nagyobb számban vannak viszont kulturális attrakcióik, és azok a természeti szépségek, amik eddig is vonzották a turistákat.” Az egy éjszakára eső pár száz forintos idegenforgalmi adó azonban így sem tud versenybe szállni a város ipari parkjainak termelésével. Éppen ezért ezt adottságnak fogják fel, és olyan irányba fejlesztenek, amennyit elbír a város.