A kormány kedvező adókörnyezetet teremtett a nagy cégek számára, itt az ideje, hogy az érintett vállalatok a dolgozók bérfejlesztésére jobban fókuszáljanak – mondta el rádiónknak az egyenlő.hu, A Modern Szakszervezet elnöke. Bubenkó Csaba szerint érthető, hogy sokak számára kényelmetlen az extraprofit-adó bevezetése, ám azt különösebb gond nélkül ki tudják fizetni a Ryanair-hez hasonló nyereséget realizáló cégek, amelyeknek – tisztelet a kivételnek – az állami támogatásokat, vagy a 9 százalékos társasági adóból származó előnyöket jobban meg kellene osztaniuk a munkavállalókkal, akár a korábbiakhoz képest gyorsabb ütemű, vagy nagyobb léptékű bérfejlesztések formájában.

A szakszervezeti vezető hozzátette: teljesen jogosnak tartja a Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetsége javaslatát, amelyben 8 és 12 százalék közötti emelést javasolnak a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Ez szerinte akkor is elvárható, ha figyelembe vesszük, hogy a kormány a 2016-os bérmegállapodás óta a minimálbért 80, a garantált bérminimumot pedig csaknem 100 százalékkal emelte. Hangsúlyozta: a bérfejlesztés szükségességének vizsgálatánál fontos körülmény, hogy a kereskedelmi szektort jelenleg komoly munkaerőhiány sújtja.

A Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetsége közös javaslatában a várható GDP-t és inflációs várakozásokat figyelembe véve a minimálbért és a garantált bérminimumot 8–12 százalék közötti mértékben emelné 2023-ban. A munkáltatói oldal erre úgy reagált, hogy egyelőre csak a számítási, módszertani kérdésekről kellene egyeztetni, mert június közepén még nagyon korai kijelenteni, hogy jövő januártól mekkora legyen a két kötelező legkisebb bérnek az emelése. Emellett a két szakszervezeti tömörülés is felidézte: az Orbán-kormány az utóbbi hat évben soha nem látott mértékben emelte meg a két legalacsonyabb juttatási formát.