Az ellenzéki politikusnak csak a zuglóiak szavazata kellett, de a zuglóiak nélkül – jelentette ki a Karc FM hírműsorában Borbély Ádám, a Fidesz zuglói politikusa. Hangsúlyozta: azzal, hogy a Momentum színeiben a parlamentbe jutott politikus nem tette le képviselői esküjét, Zugló lett az egyetlen települése az országnak, melynek hivatalosan nincs parlamenti képviselete. “Hadházy Ákos tettével azokat csapta arcon, akik hittek benne és április 3-án mandátumhoz segítették” – fogalmazott a kormánypárti politikus. Szerinte a renegát honatyának nem csak az emberek felé kellene elszámolnia. A korábban Fideszes, majd LMP-s politikus, aki a kampányban Márki-Zay Péter mozgalmának szekerét is tolta, a választást megelőzően aláírt egy kötelezvényt arról, hogy az országházban a Momentum frakciójához csatlakozik, amire nem került sor.

Borbély Ádám szerint “úgy néz ki, hogy a zuglói lakosok továbbra is csak a Fidesz-KDNP-re számíthatnak, mely az elmúlt ciklusban több száz millió forintnyi fejlesztési forráshoz segítette a kerületet,” miközben az országgyűlési mandátumot a térség megválasztott képviselője inkább egyéni háborújához használja fel.

Borbély Ádám felszólította a baloldali botránypolitikust, hogy teljesítse választóinak tett ígéretét, tegye le az esküjét és dolgozzon a zuglóiakért. Hadházy Ákos országgyűlési képviselőként az elmúlt négy évben 48 millió forint fizetést vett fel, miközben az előző ciklusban mindössze három alkalommal szólalt fel.