Összesen 439 pedofil gyanúsítottat azonosítottak a német nyomozók annak a világméretű hálózatnak a részeként, amelynek csak Németországban harmincezer tagja lehet, míg ez a szám világszinten meghaladhatja a négyszázezret. A szerteágazó ügy 2019 őszén kezdődött, amikor kiderült, hogy egy 45 éves német férfi több tucat szexuális bűncselekményt követett el a lánya ellen, aki az első eset időpontjában három hónapos volt.

Németország történetének legsúlyosabb pedofilbotránya után egyre több német ember gondolkodhat ez azon, hogy esetleg indokolt lenne egy a magyar gyermekvédelmi törvényhez hasonló jogszabályt alkotni – jelentette ki a Karc FM-en a Nézőpont Intézet elemzője. Georg Spöttle hangsúlyozta: a nyugat-európai országokban sok esetben csak a szülők ellenállásán múlik, hogy magukat civilnek és jogvédőnek mondó szervezetek bejuthatnak-e az óvodákba és iskolákba, hogy ott „szexuális felvilágosítás” címén megpróbálják átnevelni a gyerekeket.

Az elemző felidézte: egy osztrák iskolában egy LMBTQ-tematikájú foglalkozáson több gyerek sokkos állapotba került az ott látottaktól, elsírta magát és el akarta hagyni a termet, amit a pedagógus nem engedett meg. Hasonló eset történt korábban az angliai Manchesterben is, ahol felháborodott pakisztáni szülők az iskola felgyújtásával fenyegették meg az igazgatóságot, mire az végül elállt az LMBTQ-aktivisták beengedésétől.