„Márki-Zay Péter megtalálta Magyarország bejáratát, a kijáratot azonban még keresi” – fogalmazott a Karc FM-en Dr. Aradszki András, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő. Szerinte az ellenzéki miniszterelnök-jelölt ígéreteivel Magyarországon ismét teret nyerne a káosz, a zavar és a rablóprivatizáció. Nyilatkozataiból az látszik, hogy nem ismeri a magyar egészségügy felépítését, finanszírozását és az ellátási rendszert.

A KDNP-s politikus hangsúlyozta: a magánosítás – az energetikához hasonlóan – az egészségügyben sem garancia az ellátás biztonságára. Emlékeztetett arra, hogy a Horn-kormány által külföldi kézbe adott szolgáltatók egyoldalúan, profit-megfontolások szerint emelték az energia árát. Aradszki András szerint ez lenne az egészségügyben is: egy idő után az emberek, majd a társadalombiztosító sem tudná megfizetni a magán egészségügyi intézmények árait, ráadásul jelentősen csökkenne az ágazatban az állam ellenőrző szerepe.

A kereszténydemokrata képviselő hangsúlyozta: Magyarországon – ahogy a jelenlegi példák is mutatják – van létjogosultsága a magánszolgáltatóknak, de az egészségügy koncepciótlan, kizárólag a privatizálást hangsúlyozó átalakítása káoszhoz vezetne.

Dr. Aradszki András kitért arra is, hogy Érd polgármestere mostanra intenzív kampány-üzemmódra kapcsolt, miután felesége, a DK színeiben, az ellenzéki pártok támogatásával induló Bősz Anett, képviselőjelöltként indul el az áprilisi országgyűlési választásokon. A térség jelenlegi országgyűlési képviselője ezért arra hívta fel a figyelmet: Csőzik László polgármesternek a kormányt ostorozó állításaival ellentétben a város az elmúlt 12 évben hatalmas pénzösszegekből rengeteg fejlesztést tudott végrehajtani. Simon-Palov Judit interjúja.