Az Anonymus által nyilvánosságra hozott videókból az a kép rajzolódik ki, hogy az egykori kormányfő a háttérből irányítva próbálja a külföldi érdekeket becsatornázni a baloldali pártok politikájába – mondta a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Deák Dániel emlékeztetett: ez jellemezte Bajnai Gordon másfél éves magyarországi kormányzását is. 2008-ban a gazdasági világválság eleve legyengült állapotban érte a magyar gazdaságot, az Európai Bizottság és az IMF az országnak folyósított hitelekért cserébe komoly megszorításokat követelt, amit Bajnai Gordon hajtott végre és vette el a nyugdíjasok és közalkalmazottak 13. havi juttatását.

Deák Dániel úgy fogalmazott: kormányfői ciklusát végig jellemezte, hogy meg akart felelni a külföldnek, élvezte az Egyesült Államok támogatását. Az általa vezetett kabinet nem szakértői kormány volt, hanem az uniós és a washingtoni érdekek kiszolgálója, amit az embereknek kellett megfizetni, hiszen minden mutatója romlott az országnak.

Felesleges azon gondolkodni, hogy Bajnai Gordon ideológiai téren Márki-Zay Péterhez, Karácsony Gergelyhez, vagy Gyurcsány Ferenchez áll-e közelebb, hiszen a hangnemtől eltekintve tartalmában mind a három szereplő ugyanazt mondja: folyamatosan sértegeti a jobboldali szavazókat és azt hangoztatja, hogy Orbán Viktorral szemben az ördöggel is össze kell fogni. Deák Dániel szerint Bajnai Gordon a régi szocialista védekezést alkalmazta a városháza tervezett eladása ügyében: a felelősséget nem vállalja és mindenért a Fideszt okolja.

Deák Dániel felidézte azt is, hogy nyilvános szerepvállalásai alkalmával a baloldali üzletember folyamatosan azt hangsúlyozta, hogy nincsenek politikai ambíciói, 2009-ben mégis miniszterelnök volt, 2014-ben pedig új pártot alapított és ismét bejelentkezett a tisztségért. Ezt követően tűnt fel a Karácsony Gergely kampányát finanszírozó 99 mozgalom körül, most pedig a budapesti városháza tervezett eladásával kapcsolatban találkozhatunk a nevével.