Karácsony Gergely csak azt hangoztatja, hogy ő kezdeményezte a III. kerületben Mocsárosdűlő védetté nyilvánítását, azt elhallgatja, hogy a kerület baloldali vezetése a hatalmas zöld területből leválasztott és lakóövezetté minősített egy 268.000 négyzetméteres részt – hívta fel a figyelmet a Karc FM-en a Bús Balázs, a Fidesz kerületi önkormányzati képviselője. Egy a napokban megjelent hangfelvétel tanúsága szerint már tárgyalások is történtek a jövőbeni ingatlanfejlesztésről. Az Anonymus által nyilvánosságra hozott videó szerint 1100 lakást építenek fel a területen önkormányzati támogatással.

A politikus azt szeretné, hogy Mocsárosdűlő mind a 650 ezer négyzetmétere védett legyen és ne lehessen rá lakóházakat építeni. Ennek érdekében a Fidesz kerületi képviselőcsoportja a múlt héten olyan javaslatot nyújtott be az önkormányzathoz, amely azt kezdeményezte, hogy a fővárosi és a kerületi szabályozásban ez a terület is legyen zöld terület, a javaslatot azonban a baloldali koalíció levette a napirendről, tárgyalni sem volt hajlandó.

Óbuda korábbi polgármestere kiemelte: korábban senki nem akart hozzányúlni a területhez, se Tarlós István volt főpolgármester, sem Demszky Gábor idejéből nem emlékszik arra, hogy beépítési szándék lett volna. Megítélése szerint az önkormányzati ingatlanmutyik helyett a kerület érdekét a közlekedés mielőbbi rendezése szolgálja.

Bús Balázs arról is beszélt a Hangolóban, hogy nem a Mocsárosdűlő az egyetlen helyszín a kerületben, ahol a magát környezetvédőnek tituláló baloldal szlogenjei és tettei nem találkoznak. Szabó Tímea a Párbeszéd országgyűlési képviselője a 2019-es önkormányzati választás előtt azzal kampányolt, hogy megvédik a Szentendrei úti fákat, amit végül a baloldali helyhatóság vágott ki, a Római parton egy pünkösdfürdői ingatlannál a tarra vágott fák helyén teniszpályák épültek, a Nánási úton pedig a lakók ellenállása akadályozta meg a környezetkárosítást. Bús Balázs meglátása szerint a baloldal kampányban tett ígéreteiből semmi nem valósult meg Óbudán.