Három év tapasztalata, hogy a törvény alkalmazásával nagyon kevés munkaadó élt, nincs tudomásunk semmiféle jogellenes magatartásról. Ezt a Munkástanácsok Országos Szövetsége elnöke mondta a Karc FM reggeli hírműsorában. Palkovics Imre hozzátette, az új szabályozás nem okozott változást a munkaerőpiacon.

Szerinte három éve, amikor a Munka Törvénykönyvének módosítása volt a napirenden az Országgyűlésben, az ellenzék félrevezette az embereket. Azt használták ki, hogy nagyon nehéz megérteni az új szabályokat. Emlékeztetett, azzal riogatták az embereket, hogy a „ rabszolgatörvény” miatt agyon fogják dolgoztatni a munkavállalókat és a túlórákat nem fizetik ki.

Palkovics Imre arról is beszélt, hogy a korábbinál jóval rugalmasabb szabályok a munkáltatók számára azt jelentik, ha nincs megrendelés, akkor a munkahelyek megőrzése érdekében a munkások szabadnapra küldhetők. Ha viszont felfut a termelés, akkor ezeket a szabadnapokat le kell dolgozni.

Szerinte az eltelt idő bebizonyította, hogy nincs szó rabszolgatörvényről, a munkaadók nem éltek a lehetőségekkel, egyébként is azt csak a szakszervezetek egyetértésével tehetik.