Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt egyik önéletrajzában sem tüntette fel, hogy 9 évig dolgozott a világ egyik legnagyobb energetikai vállalatánál-mondta a Hangolóban a Kontra.hu újságírója.

Both Hunor kiemelte, a francia EDF/ Electricité de France/ 2011-ben az Európai Unió villamosenergia-termelésének 22 százalékát adta és 58 atomerőművet üzemeltet jelenleg is világszerte.

Márki-Zay Péter évekig vezető beosztásban dolgozott Szegeden illetve Baján a francia tulajdonú EDF Démásznál. Hangsúlyozta, a magyar állam a rezsicsökkentést azért tudta végrehajtani, mert a külföldi cégeket visszavásárolta, így a franciák is kiszorultak a hatalmas profitot jelentő magyar piacról.

Az újságíró elmondta, az ellenzéki miniszterelnök-jelölt azért támadja a rezsicsökkentést, mert korábbi munkáltatója az EDF egy esetleges kormányváltást követően, szeretne visszatérni Magyarországra. Ők delegálták a brüsszeli energetikai lobbiszervezethez is 2011-ben és szerinte könnyen lehet, hogy ők állnak a hódmezővásárhelyi polgármester mögött.

Bálint István interjúja