Már az indulás napján sikeresnek bizonyult a kormány által meghirdetett oltási akcióhét. Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakció-szóvivője a Hangolóban elmondta: a maszk hordás lassíthatja a járvány terjedését de megállítani csak az oltás tudja. Az adatokból egyértelműen látszik hogy az oltás népszerű. Nacsa Lőrinc szerint a kormányzat helyesen döntött az oltási akcióhét kapcsán, a magyar védekezés ugyanis oltás alapú és nem korlátozás alapú! Hangsúlyozta: a döntéshozók mindig a szakemberekre hallgatnak, ezért nem kell hetente változtatni a szabályokon, ahogy arra a nyugati országokban több példa is van.

A negyedik hullám közepén fontos az oltás felvétele! Az ország 101 kórházában és szakrendelőjében várják megemelt oltási kapacitással az embereket. Az oltópontokra látogatóknak sem regisztrálniuk, sem időpontot foglalniuk nem kell a vakcina felvételéhez. Az oltás érkezési sorrendben történik, az irányításban a katonák, az adminisztrációs tevékenységben pedig kormánytisztviselők segítenek. Ötféle oltóanyaggal oltanak, ezek mindegyike elérhető az oltóhelyeken. A megerősítő harmadik vakcinát a szakemberek azoknak ajánlják, akiknek már több mint 4 hónap eltelt az előző oltást követően.

A kórházak megemelt kapacitással működnek az oltási akció héten: Budapesten 28 helyen, köztük a Dél-pesti Centrumkórházban, a Szent Margit kórházban, az Uzsoki kórházban és a Semmelweis Egyetem több telephelyén is várják azokat, akik oltást szeretnének.