Hazáját szerető, patrióta, a nemzet mellett elkötelezett, Magyarország függetlenségéért kiálló fiatalból nincs hiány, véleményüket pedig egyre többen merik vállalni– mondta a Karc FM-en a Fidelitas újraválasztott elnöke. Illés Boglárka megtisztelőnek tartja, hogy az ifjúsági szervezet tagsága újabb két évre megválasztotta a hétvégi tisztújító kongresszuson.

Elmondta, a koronavírus-járvány miatt számos olyan feladat van, amit nem sikerült hiánytalanul elvégezni, a jövő évi választás pedig vészesen közeleg. Az elnök szerint a jövő tavaszi országgyűlési választás tétje az lesz, hogy ország megőrizve szuverenitását tovább halad a megkezdett úton, vagy a Gyurcsány Ferenc mögé felsorakozott baloldali pártokkal a 2010 előtti idők térnek vissza. A 14 és 35 év közöttieket várják a szervezeteikbe, jelenleg mintegy 200 Fidelitas alapszervezet működik országszerte. Nincs olyan megye, ahol ne lenne három, de inkább öt ifjúsági csoportunk – ismertette Illés Boglárka.

Az elmúlt 25 év során számos jelenlegi kormánytag és város polgármestere kezdte az ismerkedést a közélettel az ifjúsági szervezetben. A Fidelitas szakmai kabinetrendszerén keresztül az arra fogékony fiatalok javaslatokat dolgozhatnak ki az önkormányzatoknak, vagy a kormánynak, de lehetőség van a kampányokban való aktív részvételre is. Az elnök kiemelte, számos bejárható közéleti pályát kínál a Fidelitas, melynek alapfeltétele a tehetség, a sikeres politizálás velejárója pedig a teljesítmény, az alázat és a szorgalom.