Tovább gyűrűzik a Városháza-botrány. Miután Anonymus bemutatott egy fényképet, amelyen Gansperger Gyula baloldali milliárdos és Bajnai Gordon látható egy luxusterepjáró mellett, utóbbi meglehetősen zavaros magyarázkodásba kezdett közösségi oldalán, a lényeget azonban elismerte: a Városháza ingatlanának fejlesztési elképzeléseivel összefüggésben, ezen a nyáron Gansperger meghívására részt vett egy olyan egyeztetésen, amelyen egy vagyonos befektetői csoporttal tárgyaltak. Ez annyit tesz, hogy bekapcsolódott a Városháza eladására szerveződő érdekkör “munkájába”. Legutóbb egyébként éppen egy olyan hangfelvétel került nyilvánosságra, amelyen Gansperger Gyula beszélt arról, hogy a fővárosban az értékes ingatlaneladások egy jutalékos, vagyis korrupciós rendszer keretei között zajlanak.

A rendszerváltozás előtt bevett és elismert gyakorlat volt a kommunisták körében, hogy az állami vagyon felhasználásával próbálnak meg előnyhöz jutni, és ez a hagyomány máig megőrződött a baloldalon – jelentette ki a Karc FM-en a Városháza-botránnyal kapcsolatban az Alapjogokért Központ elemzője. A Városháza-botrány és Jakab Péter Jobbik-elnök szolgálati – közben saját zsebre kiadott lakása – mind arra utal, hogy az ellenzéki közszereplők a legjobban ahhoz értenek, hogy az általuk hozzáférhető közvagyont hogyan tudják pénzzé tenni, vagy abból hogyan tudnak anyagi hasznot húzni – vélekedett a szakértő.

Tóth Erik kiemelte: az Anonymus által közölt információk egy idő után rákényszerítik majd az ellenzéki pártokat a színvallásra és megbontják a látszólagos egységet a Karácsony Gergelyt főpolgármesteri székbe segítő és a botrányok ellenére ott tartó erők között. Ennek első jele Erzsébetváros Gyurcsány-párti polgármesterének megjegyzése volt. Niedermüller Péter komoly kritikákat fogalmazott meg azzal kapcsolatban, ahogyan Karácsony Gergely a Városháza eladásának ügyét kezelte. Tóth Erik jó esélyt lát arra, hogy a politikai felelősséget a Városháza tervezett eladásért a főpolgármesternek kell vállalnia, ellenfelei ugyanis kihasználták, hogy az ellenzéki előválasztás miatt kevesebb ideje volt foglalkozni a főváros ügyeivel, a mostani botrány pedig jó alkalom lehet arra, hogy véglegesen félreállítsák.