Ha a baloldal valamit ideiglenesen megszünet, akkor egyszer és mindenkorra kinyírják-mondta a Karc FM reggeli műsorában a BKK igazgatósági tagja. Wintermantel Zsolt szerint ezt mutatja most a BKV hajók esete. A főváros vezetése először a pandémiára hivatkozva függesztette fel a menetrenszerinti közlekedést, most pedig forráshiányra hivatkozva nem akarják jövőre közlekedtetni a hajókat.

Felidézte, Tarlós István polgármestersége idején hamar megvalósult, hogy a Dunát is használják helyi közlekedésre. Szerinte a fővárosiak körében nagy sikernek örvendett a közösségi közlekedés új fajtája, sokan kényelmesebben jutottak el a hajókkal iskolába vagy a munkahelyre és most amikor állandóak a dugók Budapesten, még nagyobb jelentősége lenne a Dunán történő vízi közlekedésnek.

Wintermantel Zsolt hozzátette, a tender amiben üzemeltetőt kerestek a menetrend szerinti forgalom lebonyolítására, több mint gyanús, és lehet, hogy emiatt döntött a Fővárosi Közgyűlés a megszünetés mellett.

Szerinte az nem érv, hogy 300 milliós veszteséget termeltek a BKV hajók, mert ilyen megközelítéssel például az autóbuszjáratokat is meg lehetne szüntetni, a tömegközlekedés ugyanis mindenhol viszi a pénzt és áldozni kell rá.

A kép forrása a BKV.