+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A baloldali pártok két esetet leszámítva a nagy vidéki megyeszékhelyekre koncentrálnak. Az ellenzéki előválasztáshoz kapcsolódó jelölti vita közel sem a jelöltek és a programok versenye, hanem a szavazótábor mozgósítását célozza – fogalmazott a Karc FM reggeli hírműsorában a Nézőpont Intézet elemzője.
Erdélyi Rezső Krisztián emlékeztetett: hiába bizonygatják az ellenzéki pártok vezetői, hogy az előválasztás, mint politikai innováció a baloldali jelöltek fóruma lesz, a Magyar György vezette Civil Választási Bizottság által feldolgozott ajánlásokból kirajzolódik, hogy a 106 egyéni választókerületből csupán 32 helyen lesz verseny, az országos lista összeállítása pedig tovább árnyalhatja a képet.
Az elemző elképzelhetőnek tartja, hogy a Vas megyében induló DK-s Czeglédy Csaba és az LMP-s Ungár Péter, vagy Zuglóban az MSZP-s Tóth Csaba és a Momentum által támogatott Hadházy Ákos, ha nem nyer az előválasztáson, akkor a közös listán parlamenti mandátumot érő helyen szerepelhet.

Erdélyi Rezső Krisztián emlékeztetett: 11 választókörzetben csak egy jelöltre lehet szavazni és mintegy 30-40 olyan „érdektelen” helyszín van, ahol egy országgyűlési képviselővel szemben közéleti ismertséggel nem rendelkező jelölt áll szemben, akinek semmilyen kapcsolata nincs a helyi választókkal. Ez azokban a körzetekben alakult így, ahol a 2018-as országgyűlési választás eredménye alapján a baloldali aspiráns eséllyel indul kormánypárti kihívójával szemben.

Erdélyi Rezső Krisztián a miniszterelnök-jelöltek vetélkedését is tét nélkülinek tartja.
Ahogyan Karácsony Gergely főpolgármesterként valamennyi őt támogató pártból nevezett ki helyettest, egy baloldali kormány esetén valamennyi induló helyet kaphat a kabinetben.

A politológus szerint Gyurcsány Ferenc, mint az ellenzék legerősebb pártjának elnöke is tisztában van azzal, hogy a kampány hibái ellenére Karácsony Gergely lehet Orbán Viktor kihívója, a jobbikos Jakab Péter ugyanis maximum vidéken képes szavazatokat gyűjteni, felesége Dobrev Klára társadalmi elutasítottsága pedig akadálya, hogy a baloldal országos választást nyerjen. Bálint István interjúja.