+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Borbély Ádám, a Fidesz kerületi elnöke szerint nem véletlen, hogy a szocialisták egyik utolsó fellegvárában a Momentumos támogatással induló Hadházy Ákos már csak a tisztes vereségben bízhat. A független országgyűlési képviselő ugyanis érthette azt az MSZP-s üzenetet, amely szerint „mindenki múltjában lehet találni sötét foltokat.” Ez lehetett az a mondat, amely után Hadházy Ákos beszüntette Zuglóban az antikorrupciós nyomozását. Felmerül a kérdés, hogy milyen információ kerülhetett a helyi szocialisták birtokába, amely visszakozásra tudta kényszeríteni Hadházy Ákost.

Emellett azonban Zuglóban nem lehet csak a baloldal belső viszálykodására számítva politizálni a jobboldalon, hanem sokkal karakteresebb helyi Fideszre is szükség van – fogalmazott Borbély Ádám. Azt üzente: „nem félnek Tóth Csabától” noha az elmúlt években többször kapott fenyegetéseket, fehér borítékot, de előfordul, hogy az önkormányzati testületi üléseken minden kamerát ráirányítanak, és órákon keresztül rögzítik a viselkedését. Borbély Ádám szerint ezekkel a módszerekkel is csak meg akarják félemlíteni.

Borbély Ádám beszélt arról is, hogy Zuglóban is meg kell mutatnunk a Gyurcsány Ferenc vezette baloldalnak: az emberek nem akarják hogy a 2010 előtti korszak visszatérjen. Úgy fogalmazott, nem felejtik el a megszorításokat, a cserbenhagyott családokat és nyugdíjasokat sem. A Stop Gyurcsány, Stop Karácsony petícióval ezért akarnak erős üzenetet küldeni a baloldalnak.

A kormánypárti politikus szerint az ellenzéknek az az állítása sem áll meg Zuglóban, hogy a kerületet a kormányzat kivérezteti. Csak az elmúlt napokban két nagy kormányzati támogatással készült beruházást adtak át, amelyen ugyanakkor a helyi szocialisták is igyekeztek reflektorfénybe kerülni. Borbély Ádám szerint azonban Horváth Csaba polgármester és csapata együttműködés helyett szüntelenül háborúzik a kormánnyal és ott gátolják az állami fejlesztéseket ahol csak tudják. Egy egy fejlesztés elkészülte után azonban a kerületi sajtóban már úgy „tudósítanak” a beruházásokról, hogy abban szándékosan nem tüntetik fel a kormányoldal vagy a kormányzat képviselőit, és azok szerepét.

Az ellenzéki előválasztással kapcsolatban úgy gondolja, teljesen egyértelmű hogy Gyurcsány Ferenc letette a voksát Tóth Csaba mellett. Miközben magukkal vannak elfoglalva, és mindenért a kormányra mutogatnak, már azokat az alapvető feladatokat sem látják el, ami az önkormányzat kötelessége lenne. Borbély Ádám hangsúlyozta, a közterületek elhanyagoltak, szemetesek, kaszálás helyett kitalálták a „méhlegelő” fogalmát, ami közel sem vadvirágos rétet, hanem beláthatatlan kereszteződéseket, és különösen most burjánzó parlagfüvet jelenti, miközben Zugló önkormányzata egyébként közterület-fenntartókat, rendészeket és polgárőröket is fizet.