+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Szeptember másodikán megjelent a Mandiner III. évfolyamának 35. száma, ami egyben a nyomtatott hetilap századik, jubileumi kiadványa. A mandiner.hu hírportál 1999-ben jött létre, 2019. szeptember 12-től pedig már „print” változatban is megjelenik minden csütörtökön. Unikális, kifejezetten merész vállalkozásnak tűnt három évvel ezelőtt, hogy egy online hírportál nyomtatott változatban is az olvasók elé kerül, ennek leginkább az ellenkezője szokott előfordulni – mondta el a Karc FM-nek a Mandiner főszerkesztő-helyettese. Kereki Gergő szerint olyanra már volt példa, hogy egy hetilap weboldalt indít, de jóval ritkábban fordul elő, hogy egy tíz éve működő hírportál újság formájában kerüljön a piacra, ennek ellenére az idő őket igazolta. Az előfizetések száma kiegyensúlyozott, az online verzió látogatóinak számában pedig robbanásszerű, tízszeres felfutás tapasztalható az elmúlt négy évben.

A hetilap megalakulása óta Kereki Gergő a legkiemelkedőbb riportnak a Pesti úti idősek otthonával kapcsolatos tényfeltáró cikksorozatot tartja, hiszen azzal a szó szoros értelmében életeket mentettek meg. A mérleg így is tragikus volt – tette hozzá – hiszen 142 idős ember veszítette életét a súlyosan elhanyagolt, fővárosi fenntartású otthonban, ahol a legalapvetőbb higiéniai előírásokat sem tartották be. A Mandiner tényfeltáró cikkei irányították rá a figyelmet a problémára, ezután kezdődött meg a fertőtlenítés, az idősek körültekintőbb kivizsgálása, tesztelése és kórházba szállítása, ami bár megakadályozni már nem tudta azt, hogy az intézmény koronavírus-gócponttá alakuljon, de megállította a tragikus mutatók további romlását. Ennek ellenére Karácsony Gergely „lakájmédiának” nevezte a Mandinert és perrel fenyegette meg a szerkesztőséget.

Kereki Gergő hangsúlyozta: a Mandiner az ország talán legfiatalosabb csapata, ezért arra bíztat mindenkit, aki polgári-konzervatív értékrendet képvisel és szeretné magát kipróbálni, hogy – mint annak idején ők maguk is – jelentkezzen a hetilap és az online hírportál csapatába.