+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A Demokratikus Koalíció elnöke kiszámítható ember. Hiába ígér jólétet a támogatóinak, miniszterelnökségét adó – és rezsiemelés, a 13. havi fizetés és nyugdíj elvétele, az államadósság és a költségvetési hiány elszabadulása, gazdasági válság, majd a Nemzetközi Valutaalaptól kapott drága hitel jellemezte, ami gyakorlatilag kalodába szorította a kormányzati gazdaságpolitikát – foglalta össze a Fidesz frakcióvezetője a Karc FM-en az ellenzék egyre kevésbé titkolható vezérének korábbi, kormányfői teljesítményét.

Kocsis Máté kiemelte: akik koruk, vagy más okok miatt nem emlékeznek arra, hogy 2010-ben milyen pénzügyi állapotban adták át az államkasszát a szocialisták, azok megkaphatják ezeket az információkat a szeptember 1-vel induló Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! elnevezésű petíciós kampány keretében. A politikus Budapest főpolgármeserének nevesítését azzal magyarázta: Karácsony Gergelynek tanácsadóként hatása volt a 2010 előtti kormányzati politikára, így nem csak részese, de haszonélvezője is volt a Gyurcsány-korszaknak, most pedig ismét előretolt hadereje lenne a DK elnökének.

A frakcióvezető azt tapasztalja: Gyurcsány Ferenc 2009-es miniszterelnöki bukását követően mostanra ismét irányítóvá vált a politikai baloldalon, amely gyakorlatilag magába szippantotta már a szélsőjobb oldalt is. Gyakorlatilag bábként mozgatja az ellenzéki miniszterelnök-jelölteket, a szavazatokért pedig mindent megígér a választóknak. Kocsis Máté hangsúlyozta: valamennyi társadalmi csoport szempontjából komoly tétje van annak, hogy a 2022-es országgyűlési választás eredményeként a 2010-ben megkezdett kormányzati politika folytatódik, vagy egy felelőtlen, kapkodó, balliberális kormány kerül hatalomra. Jelenleg ugyanis olyan családtámogatási rendszer van Magyarországon, amely segítséget nyújt a családalapításhoz, a migrációs politika szavatolja az ország biztonságát, a nyugdíjak értékének garantálása és a nyugdíjprémium az időseket segíti – a Fidesz frakcióvezetője szerint egy hatalomváltás mindezt zárójelbe teheti. A nagyobbik kormánypárt Stop Gyurcsány! Stop karácsony! elnevezésű aláírásgyűjtő kampánya október 23-ig tart, az aláírásgyűjtő aktivisták az ország bármely pontján elérhetőek, és a lehető legnagyobb számban személyesen is megkeresik a választópolgárokat – tudtuk meg Kocsis Mátétól.

Simon-Palov Judit interjúja.