+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Nehezen nevezhető vitának az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első televíziós találkozója – véli a Századvég Politika Elemzések Központjának igazgatója. A két- órás beszélgetés egyszerre célozta meg a baloldali törzsszavazókat és terelte el a figyelmüket arról a tényről, hogy a pártvezetők az egymás közötti megállapodásokkal és a jelöltek vissza léptetésével a Demokratikus Koalíciónak kedveznek. Gyurcsány pártja gyakorlatilag bekebelezi a baloldalt és veszi át az irányítást.
Kiszelly Zoltán hangsúlyozta: teljesen mindegy, hogyan nevezik a miniszterelnök-jelöltet. Gyurcsány Ferenc célja, hogy létrehozza a Fidesz váltópártját, amelyben a vezető pozíciókat saját emberei töltik be. A politológus úgy véli, hogy a vita nyertese leginkább a Fidesz, hiszen valamennyi felmérés azt mutatja, hogy a magyar közélet legelutasítotabb politikusa Gyurcsány Ferenc.

A baloldali miniszterelnök-jelöltek nem csak tervezett törvénykezésükkel csapják be a szavazókat. Amikor Karácsony Gergely vagy Jakab Péter arról beszél, hogy győzelem esetén már másnap bilincs kattan politikusok és közjogi méltóságok kezén, elhallgatja, hogy a választást követő 30 napos átmeneti időszakban az előző kabinet vezeti az országot – hívta fel a figyelmet Kiszelly Zoltán.

A Századvég Politika Elemzések Központjának igazgatója számos egyezést vél felfedezni az ellenzéki előválasztás és a 2006-os országgyűlési voksolást megelőző szocialista kampány között. A balliberális politikusok most is titkolják elképzeléseiket annak érdekében, hogy választást nyerhessenek.
Az öt ellenzéki miniszterelnök-jelölt aspiráns vasárnapi diskurzusán a lehetőbb konkrétum az adórendszer reformjáról hangzott el. A tervezett progresszív adórendszerrel azonban sok ember rosszul jár majd-tette hozzá a politológus. Bálint István interjúja.