+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Szakértők és kormánypárti politikusok szerint Budapest sokasodó bajairól próbálja elterelni a figyelmet Karácsony Gergely azzal, hogy belekötött az atlétikai vb megrendezésébe. A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén a baloldali többségű testület megszavazta, hogy Budapest vezetése nem kíván a 2023-as atlétikai világbajnokság házigazdája lenni, a főpolgármester javaslatát a Momentum frakció módosításaival kiegészítve fogadták el. A Gyurcsány-párt vétót követelt az ügyben, aminek érdemi jelentősége nincs, a tényleges vétó sem befolyásolná érdemben az atlétikai vb megrendezését, hiszen a főváros nincs a szerződő felek között.

Ughy Attila, a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti képviselője rádiónk reggeli hírműsorában elmondta: Karácsony Gergely egyáltalán nem olyan ember, mint amilyennek igyekszik feltüntetni magát. Az atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos kirohanása és az elmúlt másfél évben mutatott főpolgármesteri teljesítménye mögött egy olyan személyiségű politikus húzódik meg, aki a saját véleményét az ésszerűtlenség határain túl is arrogáns módon, körömszakadtáig védelmezi.

A Fővárosi Közgyűlésben már jó ideje ellenzéki kampánytevékenység zajlik, miközben a budapestieket érintő legfontosabb kérdések – így a közlekedési dugók, az egyre ritkábban közlekedő BKV-járatok és a súlyos közegészségügyi aggályokat felvető szeméthalmok – egyáltalán nem kerülnek napirendre – tette hozzá Ughy Attila.

Karácsony Gergely 2019-es megválasztása óta megszokhatták a magyar emberek, hogy a Gyurcsány-Bajnai korszak levitézlett emberei sorra tűnnek fel a Városházán. Most ismét egy régi arc bukkant fel a Fővárosi közgyűlésben, az egykori SZDSZ-es, ma Gyurcsány-párti politikus, Lakos Imre, aki korábban másfél hónapos munkáért nyolcmillió forintot kapott a DK-s vezetésű Újbuda önkormányzatától. Bár az ügyben hűtlen kezelés miatt nyomoz a rendőrség, Lakos Imre mégis a Fővárosi Közgyűlés városfejlesztési bizottságában kapott helyet szeptember 2-tól. Ughy Attila szerint egyfajta ellenzéki pozícióharc eredményeképpen eshetett a választás Lakosra, aki méltatlan utódja lesz a júliusban elhunyt Ráday Mihálynak. Az SZDSZ-es kötődésű szakember bár más holdudvarhoz tartozott, mégis valós eredményeket tett le a főváros emlékművei védelmének terén, ellentétben Lakossal – idézte fel Ughy Attila.