+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A keresztényellenes attitűd, az agresszív vallásellenesség a francia forradalom óta egyik meghatározó motívuma a baloldali filozófiának. Most, amikor a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus miatt Magyarországra figyel az egész világ, az ellenzéki politikusok egy része és a baloldali holdudvar néhány szereplője ismét keresztényellenes megszólalásokra ragadtatta magát. Jakab Péter gúnyos hangnemben gyónásra szólította fel a miniszterelnököt, az őt mentoráló Gyurcsány Ferenctől a DK kampánnyitóján hallottunk egy az oltáriszentséget érintő, jóindulatúnak közelről sem nevezhető mondatot, az MSZP-SZDSZ kormány alatt első vonalban futtatott Juszt László pedig szintén becsmérlő módon nyilvánult meg a keresztény értékekkel és a kormánypárttal kapcsolatban.

Sokat elárul a magyarországi politikai ellenzék kereszténységhez fűződő viszonyáról, hogy a híveket sem tisztelve az Eucharisztikus Kongresszusból is képesek pártpolitikát csinálni. A Fidesz kommunikációs igazgatója a Karc FM reggeli hírműsorában emlékeztetett: a kommunisták vallásellenességét az ideológiai utódok új szintre emelték. Hollik István szerint a gyónási titkot még a diktatúra ideje alatt is tiszteletben tartották, a DK-s Vadai Ágnes a mai napig érvényben lévő törvényjavaslata ugyanakkor eltörölné azt, amire eddig a történelem folyamán kizárólag a hitleri Németország vetemedett. A baloldal vallással szembeni fenntartásait példázza az is, hogy a 2010-es kormányváltás után a Fidesz-KDNP kabinetnek kellett kifizetnie az egyházi iskoláknak azokat a jogosan járó támogatásokat, amelyeket Gyurcsány Ferenc kormánya nem volt hajlandó odaadni az intézményeknek.

A kormánypárti politikus arról is beszélt, hogy bő egy évtized alatt az egykori bukott szocialista miniszterelnöknek a Demokratikus Koalíció elnökeként ismét sikerült rákényszeríteni akaratát a baloldalra és egyszemélyi vezetőként jelöli ki az ellenzéki irányokat. A Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! aláírásgyűjtés egyértelmű üzenetet kíván adni Gyurcsány Ferencnek, hogy a magyar emberek nem kérnek a korábbi kudarcos kormányzásából, a magas munkanélküliségből, a 13. havi nyugdíj és a családtámogatások elvételéből.