+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Noha az emberek nem felejtették el a 2010 előtti kudarcos kormányzást, a baloldali pártok és politikusok erőtlensége és tehetsége miatt továbbra is Gyurcsány Ferenc alakítja a napirendet – fogalmazott a Karc FM reggeli hírműsorában a Századvég vezető elemzője. Palóc André emlékeztetett: az előválasztáson az egyéni körzeteket már elosztották maguk között az ellenzéki pártok, a harc most a közös lista vélt befutó helyeiért folyik. A politikusok durva kijelentéseinek célja, hogy egymásra licitálva a médiatérben minél kedvezőbb alkupozícióba kerüljenek a tárgyalóasztalnál.

A licitháborúhoz Budapest főpolgármestere is csatlakozott, akinek kijelentéseit Palóc André szerint érdemes humorral kezelni. Karácsony Gergely ugyanis hiába hangoztatja, hogy miniszterelnöki megválasztása esetén nem esküszik fel Magyarország Alaptörvényére, országgyűlési képviselőként és főpolgármesterként ezt korábban minden ellenvetés nélkül megtette.

A politológus instabilnak tartja az ellenzéki összefogást, hiszen az erről szóló megállapodást a baloldali pártok elnökei ütötték nyélbe, nem törődve a tagság ellenvetéseivel és a szavazók akaratával sem. Palóc André tapasztalatai szerint az ellenzéki miniszterelnök-jelölt aspiránsok egyre durvább fenyegetései a kormánypártok elszámoltatásáról és a politikusok bebörtönzéséről – a radikális keménymagot leszámítva – inkább elbizonytalanítják az baloldali szimpatizánsokat, akik fenyegetés helyett szívesebben hallanának gazdaság- és társadalompolitikai elképzelésekről.

Hiába reméli a Demokratikus Koalíció, hogy az emberek nagy része elfelejtette a 2010 előtti szocialista kormányzás időszakát és Gyurcsány Ferenc kudarcos országlását, a magyarok többsége pontosan emlékszik a 2006. október 23-ai rendőrterrorra, az elhibázott gazdaságpolitikára, a folyamatosan emelkedő adókra és rezsiárakra, valamint az elszabaduló költségvetési hiányra és államadósságra, melyek együtt nagyon nehéz helyzetbe sodorták az országot – hangsúlyozta Palóc André. Úgy látja, nem csak Gyurcsány Ferenc jelentené a 2010 előtti idők visszatértét, hiszen Karácsony Gergely tanácsadóként vett részt az akkori kormányzati politika alakításában. Erre hívja fel a figyelmet a kormánypártok Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!, szeptembertől induló petíciója is.