Van remény az élet jobbá tételére és a remény mindenkinek jár! Ezzel az üzenettel tért vissza több hónapnyi kóma után a súlyos Covid-betegségen átesett Bányai Gábor. A kormánypárti országgyűlési képviselő a Karc Fm-en elmondta: furcsa számára megélni azt, hogy miközben Bács-Kiskun megyében éveken keresztül iskolákat, kórházakat, utakat építettek, újítottak fel, erről az ország nyilvánossága vajmi keveset tudott, miközben a betegsége közkinccsé vált. Éppen ezért küldetésének érzi, hogy ahol lehet, akinek lehet, elmondja: mindenkinek jár a kegyelem és a megváltás, soha nem szabad feladni és az emberi minőség szempontjából minél jobban kell élni!

Bányai Gábor arról is beszélt: eddig hitte, ma már tudja, mert látta, tapasztalta, hogy létezik a Mennyek országa és ha egyszer innen távozunk, akkor van mód minden terhet letenni. Ennek szellemében szeretné folytatni az életét politikusként is és orvosai azzal biztatják, hogy kitartó munkával a jövő évi választásokon már ereje teljében tudja kérni a választók támogatását.

A Bács-Kiskun megyei képviselő arról is beszélt, hogy azon a héten kaphatta volna meg az első oltását, amikor a fertőzés utolérte és az átélt borzalmak hatására mindenkinek azt üzeni: aki nem teszi meg, hogy saját és mások érdekében beoltatja magát, az öngyilkossági kísérletet követ el.

Bányai Gábor – akit a Kiskunhalasi Járványkórház mellett Szegeden is ápoltak, jelenleg pedig Balatonfüreden kap rehabilitációs ellátást – arról is beszélt, hogy az egészségügyben dolgozók heroikus munkát végeztek a Covid eddigi hullámaiban. Sokan megroppantak lelkileg a rengeteg szenvedés láttán, mert ez a kór a teljes emberi mivoltunkat próbálta elpusztítani, amit nagyon nehéz feldolgozni.

A Bács-Kiskun megyei parlamenti képviselő február végén kerül lélegeztetőgépre, miután megfertőzte az új típusú koronavírus. Majdnem 70 napig volt mesterséges kómában, kétszer leállt a szíve, több alkalommal az orvosai is lemondtak róla, majd mégis magához tért és – bár transzplantációra jegyezték elő – a tüdeje a csodával határos módon meggyógy