Ősök és Hősök címen indított új, ismeretterjesztő sorozatot a Magyar Patrióták Közössége. Hetzmann Róbert, az egyesület elnöke a Hangolóban elmondta: szükség van rá, hogy a magyar történelemből ne csak a tragédiákra és a vesztes küzdelmekre emlékezzünk, hiszen az elmúlt 1000 évben sokkal több volt a siker, mint a kudarc. Arra figyelmeztetett, hogy ha nem saját magunk dolgozzuk fel a történelmünket, akkor ezt mások fogják megtenni a magyarok helyett, sok helyen torzítva a valóságot. A nagy sikerrel futó, de más országok által gyártott kosztümös filmek szerinte jó példái annak, hogyan tudja egy-egy nemzet a saját kultúráját, és a saját narratíváját terjeszteni, még ha az nem is fedi a valóságot.

Hetzmann Róbert úgy fogalmazott: itt az ideje, hogy véget vessünk a szellemi gyarmati létnek, és megvizsgáljuk, melyek azok az események, sarokkövek, amelyek befolyásolták a jelenünket. Ha egy nemzet önképe negatív, akkor az a nemzet bukásra van ítélve. Az amerikai nemzetkép például ezért is hihetetlenül pozitív, noha az amerikai patriotizmus mostanra vált akadályává a globalista elképzeléseknek.

A Patrióták által indított Ősök és Hősök sorozat a videómegosztó portálon érhető el. Az első rész az 1956-os forradalom körülményeit dolgozza fel, de a későbbi részekben szó lesz világháborús csatákról, középkori győzelmekről, de az államalapítás időszakáról