Szánalmasnak tartja a Fidelitas szóvivője mindazt, amit a főváros balliberális irányítói az elmúlt másfél évben városvezetés címén műveltek. Ozsváth Kálmán a Karc FM-en kiemelte: szakmaiatlanság és a koncepció hiánya uralkodott el a fővárosban és a balliberális többségű kerületekben. Amellett, hogy állandósultak a forgalmi dugók, nő a főváros légszennyezettsége, a közlekedés résztvevői pedig egyre ingerültebbek. A kormánypárti politikus nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a főpolgármester tudatosan hergeli például egymás ellen a sofőröket és a bicikliseket.

A koncepció nélküliséget jól példázza a Clark Ádám téri körforgalom, melynek virágágyásait leaszfaltozta a magát zöld és környezetvédő polgármesternek valló Karácsony Gergely. Ozsváth Kálmán hangsúlyozta: a Fidelitas nem vár el plusz erőfeszítést Karácsony Gergelytől, csupán annyit, hogy tartsa be a budapestieknek tett választási ígéreteit, zöldítse a fővárost, növelje a zöldfelületeket, ápolja a parkokat és ne méhlegelőkkel próbálja álcázni, hogy a fővárosi és kerületi közterületfenntartó vállalatok leépítésével kevesebb pénz és figyelem jut a zöldfelületekre.

A felújítások csúszása és az új beruházások elmaradása miatt a Fideszes politikus szerint Karácsony Gergely úgy mutogat a kormányzati elvonásokra, hogy az önkormányzati zárszámadások szerint a baloldali vezetésű helyhatóságok mindenütt pluszban zárták a 2020-as évet. A számok azt mutatják, hogy a főváros 22 milliárd, Józsefváros 4,9 milliárd, Szeged 30 milliárd, míg újpest 3,2 milliárd forintos megtakarítást realizált tavaly, ami azért is állhatott elő, mert a járvány miatt gyakorlatilag valamennyi közösségi program leállt. Mégis: a balliberális politikusok úgy próbálnak politikai előnyhöz jutni például Újpesten, hogy az előző városvezetés fejlesztéseit próbáljak sajátjukként eladni.

Ozsváth Kálmán felidézte, hogy Újpesten az elmúlt években valamennyi háziorvosi rendelő megújult, a szakrendelőt pedig nem csak felújították, hanem műszerekkel is felszerelte a korábbi Wintermantel Zsolt vezette önkormányzat.