+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Összehangolt támadás zajlik Magyarország ellen. Az offenzíva célja, hogy szűkítse Magyarország mozgásterét a nemzetközi politikában és a kormány ellen hangolja a közvéleményt a jövő évi választások előtt. A XXI. Század Intézet vezető elemzője a Karc FM-en hangsúlyozta: az ú.n. kémszoftver történetet illetően folyamatosa hátrálásban vannak a Soros György amerikai milliárdos nyílt társadalom hálózatához ezer szállal kötődő Amnesty International jogvédő szervezet, a Direct36 és a többi balliberális sajtóorgánum. Deák Dániel emlékeztetett: hétfőn még tényként állították, hogy a kormány újságírókat hallgatott le, délután mér feltételes módban fogalmaznak, miután pedig az izraeli cég nyilatkozott arról, hogy nem adott el kémszoftvert a magyar államnak, bevallották, hogy semmilyen bizonyíték nincs a lehallgatásokról.

A politológus emlékeztetett: Pintér Sándor belügyminiszter egyértelművé tette, hogy semmilyen jogosulatlan megfigyelés nem történt. Varga Judit igazságügyi miniszter is egyértelművé tette, hogy kizárólag szakmai szempontok játszanak szerepet a titkosszolgálat működésében, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pedig szintén egyértelművé tette, hogy a hatáskörébe tartozó titkosszolgálati szervek nem vettek az izraeli szoftverből. Deák Dániel szerint a Soros Györgyhöz köthető szervezetek egy „kamu sztorit”, egy összeesküvés elméletet tálaltak, melynek egyetlen célja a jövő évi választás befolyásolása.

Deák Dániel az ellenzéki pártok folyamatos témahiányának tudja be, hogy a balliberális politikusok azonnal, minden bizonyíték nélkül nyilatkoztak az ügyben, és mondtak ítéletet a kormányról. A közvélemény-kutatásokból ugyanis az látszik, hogy az elmúlt egy évben a koronavírus-járvány okozta egészségügyi és gazdasági válság ellenére töretlen a kormány népszerűsége.