+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Magyarország érdeke, hogy az Európai Unió egyben maradjon és jól működjön, a jogállamisági jelentések politikai fegyverré alakítása és a források elvonásával való fenyegetés viszont nem ebbe az irányba mutat – jelentette ki a Karc FM-en Hidvéghi Balázs Európai parlamenti képviselő. A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: nem engedhető meg, hogy szemellenzős aktivisták és politikai komisszárok tönkretegyék és átalakítsák a társadalmat. Hozzátette: az Európai Parlament ma már olyan radikálisok gyűjtőhelye, akik a legkisebb mértékben sem tisztelik a demokráciát. Hidvéghi Balázs szerint néhány éve még elképzelhetetlen lett volna, hogy uniós szinten bárki is felháborodjon azon az evidencián, hogy az apa férfi, az anya pedig nő, mostanra viszont a diskurzus odáig jutott, hogy külön el kell magyarázni, miért a szülőnek van joga a saját gyermeke szexuális neveléséhez.

Hangsúlyozta: nem lehet átengedni a gyerekek neveléséről szóló döntéseket különböző lobbi-szervezeteknek. A nyugat-európai országokban ez megtörtént, a szülők pedig csak kapkodják a fejüket, hogy mi történt a gyerekükkel. Hollik István felidézte: Angliában a szülők akarata ellenére gyerekeket vezényeltek ki a Pride-ra, mint annak idején a kommunista diktatúrákban a felvonulásokra. Az ügy miatt egy londoni édesanya feljelentette az érintett iskolát, miután keresztényként külön megkérte az iskolaigazgatót, hogy a fiának ne kelljen részt vennie a felvonuláson, ezt azonban megtagadták tőle.

Hidvéghi Balázs kiemelten fontosnak tartja, hogy ezekben a kérdésekben a nemzeti konzultáció mellett népszavazáson is kifejthetik a véleményüket a magyarok, mert az komoly támogatást jelent majd a kormánynak, hogy sikerrel állhasson ki álláspontja mellett a Brüsszeli vitákban.