A világháborút követő évtizedek hidegháborús állapotához képest ma az a legfőbb különbség, hogy Magyarország ezúttal a vasfüggöny jó oldalán áll – fogalmazott rádiónkban az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója. Fricz Tamás szerint a kommunista diktatúra alól felszabadult országok harminc év alatt mindent megtettek azért, hogy csatlakozzanak a szabadságot, a demokráciát és a nemzeti függetlenséget jelképező „szabad” világhoz, ám a kétezres évektől kezdve Nyugat-Európa egyre inkább hátat fordít ezeknek az értékeknek. A migráció elfogadásával és elősegítésével kevert népességű, kultúrájú és vallású kontinenst képzelnek el a Nyugat-európai vezetők, akik nem a választók, hanem egy globalista pénzügyi hálózat elvárása szerint hozzák meg döntéseiket.

A magyar gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatos nemzetközi felháborodás reflektorként világítja meg az Európai Unióban jelenlévő ellentéteket – tette hozzá a szakértő. Fricz Tamás hangsúlyozta: a brüsszeli bürokraták mostanra odáig jutottak, hogy pénzkivonással fenyegetik Magyarországot, ha nem idomul az általuk kreált kulturális sémákhoz. Ilyen az LMBTQI propaganda preferálása, vagy a migráció, amit úgy próbálnak európai alap értékekként beállítani, hogy arról a kontinens lakóit egyáltalán nem kérdezték meg. A Közép-európai államoknak szövetségeket kell létrehozniuk és határozottan ellent kell állniuk ezeknek a kezdeményezéseknek – emelte ki Fritz Tamás, mivel szerinte az unió nem öncél, nem azért jött létre, hogy egyes európai bürokraták jól érezzék benne magukat és a legvadabb neomarxista elképzeléseket valósítsák meg.

A politológus úgy véli, le kell folytatni az Európa jövőjével kapcsolatos diskurzust, ahhoz pedig, hogy a közösség visszatérjen az alapító atyák szellemiségéhez, számos reformra szükség van. Fricz Tamás hangsúlyozta, ha a vitában a globalista elképzelés, vagyis az Európai Egyesült Államok víziója válik uralkodóvá, akkor a jövőben elképzelhetőnek tart olyan helyzetet, amelyben Magyarországnak nem lesz többé érdeke az uniós tagországi stát