+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Ebben az évben 11 százalékkal többen jelentkeztek felsőoktatási intézményekbe – mondta el rádiónkban az Oktatási Hivatal elnökhelyettese. Vanó Renáta szerint ma Magyarországon találkoznak a képzési területek a munkaerőpiaci elvárásokkal, ezért a felsőoktatásban tanuló magyar fiatalok a tanulmányaik elvégzése után jó eséllyel találnak maguknak megfelelő munkahelyet.

A fiatalok határozottak, van jövőképük és javul a pénzügyi tudatosságuk – tette hozzá Vanó Renáta és megjegyezte, hogy ez egyértelműen érződik az egyes képzések iránti érdeklődésben is. Többen jelentkeztek pedagógus szakokra és a mérnök-informatikus képzés is egyre népszerűbb.

A jelentkezések és a felvett hallgatók számát tekintve változatlanul az ELTE a legnépszerűbb egyetem, második helyen a Debreceni Egyetem van.

Az Oktatási Hivatal elnökhelyettese arra is felhívta a figyelmet, hogy bár 280 pont alatt alapképzésre és osztatlan képzésre nem lehet bejutni még önköltséges formában sem, de 240 pont fölött már van lehetőség a felsőoktatási szakképzésre. Innen később kreditpontok beszámításával és a tanulmányok nagy részének elismertetésével már át lehet kerülni az alapképzésbe.