+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Éles vita van kibontakozóban az Európai Bizottság és Magyarország között a gyermekvédelmi törvény kapcsán, így a magyaroknak pedig meg kell adni a lehetőséget véleményük kifejtésére – mondta a Karc FM reggeli hírműsorában a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hollik István a miniszterelnök által bejelentett népszavazással kapcsolatban kifejtette: kizárólag a magyar emberek joga meghatározni a magyar gyermekek nevelését. Emlékeztetett: az Európai Bizottság hangadói szerint be kell engedni az iskolákba az LMBTQ-aktivistákat, míg a magyar kormány ellenzi ezt és azon az állásponton van, hogy a gyermekek szexuális neveléséről csak a szülő dönthet. A Fidesz kommunikációs igazgatója arról is beszélt, hogy a magyar baloldali pártok a gyermekvédelem esetében ismét Brüsszel és nem a magyar emberek érdekeit képviselik, emellett támadják a kormány népszavazási kezdeményezését is.

Egyik leghangosabb szószólójuk, a momentumos Cseh Katalin közben továbbra sem reagált érdemben arra, hogy korábban ügyvezetője volt egy olyan nyomdának, amely éveken keresztül sikeresen csapolta meg az uniós forrásokat. Összesen majdnem 300 millió forintot szereztek, ami azért is különösen érdekes, mert eközben Cseh Katalin folyamatosan arról beszélt az Európai Parlamentben, hogy függesszék fel az uniós támogatások folyósítását Magyarországnak – idézte fel Hollik István. Ez a baloldali álszentség iskolapéldája – fogalmazott a politikus.

A bennfentes.net által bemutatott cégadatokból az derül ki, hogy az uniós és állami támogatásokat nyerő nyomdának Cseh Katalin 2018 januárjáig volt az ügyvezetője. Cseh politikai pályafutása viszont 2015-ben kezdődött, a Momentum elődjének számító Momentum Mozgalom Egyesületben. Sőt 2017-től már a Momentum elnökségének tagja volt, miközben az érintett nyomdát irányította.