+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Hiába kezelte sikeresen a magyar kormány a koronavírus-járvány harmadik hullámát, a bevezetett intézkedéseknek köszönhetően pedig Európa államaihoz képest Magyarországon bő egy hónappal hamarabb indulhatott újra az élet, Simon János politológus azt tapasztalja, hogy a választók egy jelentős részét nem befolyásolja az Orbán-kormány jó teljesítménye.

Szerinte az elmúlt 15 évben aktivizálódott egy olyan társadalmi csoport, amely nem érdeklődik a politika iránt, nem követi a közélet napi alakulását, négyévente azonban elmegy szavazni, a voksolást pedig egyfajta valóságshowként fogja fel.

Simon János szerint komoly felelőssége van a médiának abban, hogy ezekben az emberekben tudatosítsa, szavazatukkal nem egy adott politikust, politikai pártot büntetnek, vagy jutalmaznak, hanem saját sorsuk és az ország fejlődésének irányait jelölik ki.

Az ellenzéki pártokkal szemben a kormányoldalnak kedvezhet a jövő évi országgyűlési választáson, hogy rendelkezik egységes jövőképpel az ország és a magyarok számára, és mindenki számára közérthetően képes kommunikálni azt.

A politológus szerint további előny lehet, ha az ország előtt álló kihívások megoldásában sikerül a társadalom minél szélesebb részét aktivizálni.

A Nézőpont Intézet egy korábbi felmérése szerint a magyarok közel 60% százaléka elégedett a koronavírus elleni kormányzati intézkedésekkel.