Hiába próbálja a Karácsony Gergely függetleníteni magát a volt miniszterelnöktől, akit a magyarok négyötöde elutasít, az emberek 60%-a véli úgy, hogy a két politikus jó viszonyt ápol egymással – derül ki a Nézőpont Intézet országos, reprezentatív kutatásából.

Az intézet kutatási igazgatója szerint imázsépítésben jóval ügyesebbnek mutatkozik Karácsony Gergely, mint politikai stratégiában.

A válaszokból az derül ki ugyanis, hogy hiába próbálja magát a Demokratikus Koalíció első emberétől független politikusként feltüntetni, a magyarok többsége pártszimpától függetlenül pontosan tudja, hogy Karácsony Gergely politikai tanácsadóként dolgozott a 2010 előtti Gyurcsány-kormányoknak, korábbi pártjából az LMP-ből azért távozott, hogy egy listán szerepelhessen Gyurcsány Ferenccel, 2018-ban az MSZP és a DK közös miniszterelnök-jelöltje volt, főpolgármesterként pedig Gyurcsány embereivel vette magát körül magát az önkormányzatban.

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása 2021. július 5. és 7. között ezer fő telefonos megkérdezésével készült.